![]() |
Cytat:
|
Rzeźniczak jest dobrym piłkarzem , już bardzo doświadczonym a ciągle jeszcze młodym i mającym przed sobą jeszcze wiele lat gry w piłkę na przyzwoitym poziomie . To ,że przegrał w tej rundzie rywalizację z Jędrzejczykiem nazwałbym wypadkiem przy pracy , Marko byłby trudniejszym rywalem jednak Rzeźnik nie byłby bez szans w tej rywalizacji a trzeba pamiętać ,że jeśli chcemy grać na kilku frontach potrzeba nam 2 solidnych prawych obrońców zwłaszcza ,że wszyscy pamiętamy jakie ostatnio problemy zdrowotne miał Marko. Oczywiście tutaj na forum z góry piłkarz Legii jest "za słaby na Wisłę" jednak ta opcja nie byłaby taka zła przynajmniej wg mnie o ile jest szansa na zrobienie tego transferu w co szczerze wątpię . Z drugiej strony gdyby ten transfer był bardziej realny można się spodziewać kolejnego protesty ze strony SKWK tak jak w przypadku Stachowiaka i Świerczoka . Już sobie wyobrażam tekst w stylu "szanujmy się" i ktoś wpadnie na pomysł żeby jeszcze dopisać historyjkę jak to Rzeźniczak chodził w szaliku "śmierć Wiśle" żeby cały tekst był bardziej przekonywujący ...
|
Cytat:
A Bełchatów wybierze tego kto da największą kasę czyli JW Destruction :lol: |
hehe, tak też może byc :D co będzie to będzie, ważne że mają szacunek do Wisły.
|
Kuba Rzeźniczak może przyjść po odejściu Majka Lameja
|
Ale Rzeźniczak to PO, a My potrzebujemy LO.
Jeszcze raz: 1) zamiast Paljicia, 2) zamiast Jirsaka/Sobolewskiego/bo młodszy już nie będzie/choć grał tam i Nunez/, 3) zamiast Kirma i ...tyle , reszta to sezon ogórkowy. |
Ale Rzeźniczak też wcale nie miałby u nas pewnego miejsca w składzie, bo szczerze mówiąc, jego jedyną przewagą nad Marko (według mnie) jest pochodzenie... Marko prezentuje lepszy poziom sportkowy i lepiej rokuje na przyszłość, więc wątpię, żeby Kuba chciał przejść z ławki przy Łazienkowskiej na naszą ;) nie ma co, fajna plotka na początek nowego roku!
|
no chyba że moskal będzie chciał ustawic jovanovica i czekaja na stopera a na prawej zrobic miejsce dla kogos lepszego niz lamey
|
Na pocieszenie Rzeźniczak jest wychowankiem Widzewa.Aczkolwiek biorąc pod uwagę atmosferę derbów to raczej w obawie przed kibicami będzie się bał transferu do Wisły zwłaszcza że kibice Legii mu podziękowali za jego cięty język co do kibiców. Więc prędzej wyląduje w Śląsku niż w Krakowie
syryls chyba żartujesz Legionista następcą Lameya w wyjściowym składzie?? |
Jovanović - Czekaj, Bunoza - Diaz - tak obronę zestawił Moskal, kiedy zapytano go o idealnie ustawienie defensywy.
|
Moskal chyba sobie jaja robił z tym ustawieniem, nie wierzę, żeby Czekaj czy Bunoza byli lepsi od takiego Chaveza (Bunoza to przoduje jedynie w wyprowadzeniu piłki, jeżeli chodzi o całą grę obronną to ja jestem za Osmanem).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wisła chciała sprowadzić Swierczoka ,który strzelił 10 bramek a nie wykazała determinacji aby ściągnąć byłych graczy Wisły z Radzionkowa " Jesienią w Cidrach Michał, który jest napastnikiem, zdobył trzy bramki. Mateusz, nominalny pomocnik, trafił do siatki aż osiem razy." i gdzie tu logika ????
|
Tak tylko że Skorża nie eksperymentuje w obronie w Legii. Natomiast Moskal rotuje całym składem prócz bramkarza oczywiście. Makowie wybrali GKS dlatego że nie mieli większych szans na przebicie u nas, zresztą jak każdy młody piłkarz z Młodej Ekstraklasy Wisły. Jovanovic gra słabo jako ŚO, lepiej się prezentuje jako prawy obrońca, ja bym go jeszcze sprawdził jako defensywnego pomocnika. Przypominam że Dragan jest nominalnym pomocnikiem więc nie wiem skąd pretensje do niego, bardzo ambitny chłop, i jego też chcę zobaczyć na swojej optymalnej pozycji, a myślę że nie zagrał by gorzej od Kirma,Jedyne co potrzebujemy to LO i chyba tyle chociaż jest Nunez, może bramkarza na przyszłość(jaka sytuacja z Kurto?) Mam nadzieje że wypożyczą kogoś z młodszych. Mam nadzieje że Moskal weźmie kogoś młodego na obóz, niech zobaczy jak gra się profesjonalnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kuba Rzeźniczak w formie jest jednym z najlepszych na swojej pozycji w Ekstraklasie - co do tego nie ma watpliwości. Myślę,że warto byłoby go ściągnąc,ponieważ jest Polakiem ogranym w naszej lidze. Na pewno byłby o niebo lepszy niż Lamey.A Jovanovica w takim wypadku można byłoby spróbowac na środku obrony z Bunozą.Ten transfer daje nam wiele alternatyw w zestawieniu obrony - a od przybytku głowa nie boli,więc nie wybrzydzajmy :P
|
W zeszlym okienku Wawrzyniak teraz Rzezniczak ciekawe który legionista będzie wymyślony w przyszłym okienku .
Szkoda,że Piecha fakt wymyślił bo zawodnik dobry zapiernicza az miło, pamietam z nami jak wracal na swoją połowe powstrzymywać naszych zawodników a do tego zagrażał nam w ofensywie juz wtedy widziałem go u nas. Dudu trzeba wyrwać bo z Juniorem lub z Draganem na lewej obronie będzie trudno ugrać coś więcej w europie |
Cytat:
Cytat:
|
http://www.blaugrana.pl/news/8732/wi..._za_darmo.html tutaj lista zawodników z Primera Division, którym kończą się kontrakty. Jest kilku bardzo dobrych graczy, na których nas stać
|
Cytat:
|
Cytat:
No i jeszcze Ruud van Nisterloy jest na liście. Więc może, może... |
albo Asier del Horno ???
No i jeszcze Frederic Kanoute jako napastnik ??? |
Cytat:
|
Cytat:
Co do pogłosek o Dudu z Widzewa. Zawodnik faktycznie ma jedną cechę bardzo pożądaną w naszej lidze. Dośrodkowania - z biegu i z zatrzymanej piłki - na poziomie Kosowskiego. Jak grali z nami faktycznie sam zwróciłem na ten element uwagę. Natomiast nie wiem, jak jest z jego motoryką, grą obronną, grą głową. Żeby nie okazał się drugim Edsonem - strzały i dośrodkowania świetne, ale nic ponadto. No i na koniec Piech. Faktycznie, takich zawodników da się lubić za ambicję i ciężką pracę na boisku. Ale takich "kieszonkowych" napastników jest w lidze kilku, a jednego już mieliśmy w klubie. Pepe Ćwielonga. Moim zdaniem Piech jest od Ćwielonga tylko troszkę lepszy. To nie jest zawodnik na miarę Wisły i jej ambicji. |
elliot_ness logika polega na tym że Wisła ma szczęście do piłkarzy z Bełchatowa .Prędzej czy później zawitają do Wisły teraz Moskal i jego team walczą o europejskie puchary i odrobienie strat w lidze.Maki nie mieliby szans przebicia się teraz do wyjściowej 11stki.Więc lepiej żeby ogrywali się w Bełchatowie a jak dobrze wypadną to w następnym sezonie zawitają do Wisły.Zresztą raczej Moskal nie wywali ze składu Małeckiego, Boguskiego,Bitona dla któregoś z Maków.Na rewolucje przyjdzie czas po zakończeniu sezonu.Co do Legionsty to ktoś mocno zaczął świętować nowy rok za wczasu i pomylił 1stycznia z 1kwietnia.Jeszcze tylko czekać kiedy pojawi się temat Bandrowskiego , Arboledy w Wiśle
bartus2278 a może Mateja Kezman ????? |
Zgadzam się , że nowi bliźniacy mieli by duzy problem z gra w podstawowym skladzie Wisły. Ale zakup z Radzionkowa bylby na pewno tańszy niż kupno z Bełchatowa. Inny klub inny budżet. A wypożyczyć ich do klubu z ekstraklasy aby sie ogrywali to żaden problem. Niestety temat pewnie już nieaktualny. Szkoda tylko ,że ktoś ich z Reymonta wogóle wypuścil.
|
Cytat:
Nie oszukujmy się bracia Makowie postąpili racjonalnie bo nie sądzę aby wygrali rywalizacje z Małecki, Melikosnem Genkovem czy Bitonem... Któryś z nich powiedział że chcą przyjść do Wisły w większej roli i wierzę w to że jak osiągną wystarczający poziom sportowy to tak się stanie. edit: JOSE 841: Umowa "wchodzi w życie" Jak GKS przeleje na konto Ruchu Radzionków pieniądze, Wisła nie musiałaby przebijać żadnej oferty bo bracia mają kwotę odstępnego. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl