Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

fialo 23.06.2015 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1405528)
Poza tym już na pewno nie pamięta jak był traktowany jak piąte koło bo musiał grać drogi Jirsak

Już nie tworzmy mitów, nie grał bo był zwyczajnie słaby - a już na pewno słabszy od Jirsaka, który był swoją drogą strasznie niedoceniany. Jak zagrał raz w pierwszej jedenastce z ŁKSem jak juz kwestia MP była załatwiona, to otworzył im czteropasmowkę w środku pola i bynajmniej nie pobierał opłat za przejazd. Na szczęście skończyło się tylko 0-2 do przerwy, Maczynski zszedł, szybka remontada i 5-2.

Także juz bez mitologii, nie grał bo był za słaby na tamta Wisłę, przecież gdzie mu do Sobola z tamtej formy :D Na ta też jest za słaby (wnoszę po meczach reprezentacji, gdzie mecz w mecz jest najsłabszy na boisku). Na szczęście to teraz Pan Piłkarz i Reprezentant na pewno może przebierać w ofertach i nie sądzę żeby zainteresowały go nasze 4 tysiące brutto miesięcznie :)

Griszka30KR 23.06.2015 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1405526)
To raczej mozemy o nim pomarzyc bo chce go sciagnac rowniez Lech

Ja pier....le do czegoto doszło??
Zeby marzyc o przecietnym Mączyńskim,sprowadzac jako wzmocnienie zawodników z niższych lig,a wychowankowie odmawiaja podpisania kontraktu ze wzgledu na kasę.
Z 5-10 lat temu pewnie w tym temacie przypisywalibysmy nazwiska(oczywiscie na wyrost) ewentualnych wzmocnień z Copa America.

No cóz takie widocznie czasy nastały ,trzeba sie z tym pogodzic i patrzyc z nadzieja w przyszłość(i raczej nie związaną z Cupiałem).

bódyń 23.06.2015 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1405538)
Ja pier....le do czegoto doszło??
Zeby marzyc o przecietnym Mączyńskim,sprowadzac jako wzmocnienie zawodników z niższych lig,a wychowankowie odmawiaja podpisania kontraktu ze wzgledu na kasę.

Nie tylko . Lech gra w pucharach. Dziwne jakby zawodnik wybral klub z 6 miejsca a nie MP.

Ogryzek 23.06.2015 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1405532)
Już nie tworzmy mitów, nie grał bo był zwyczajnie słaby - a już na pewno słabszy od Jirsaka, który był swoją drogą strasznie niedoceniany. Jak zagrał raz w pierwszej jedenastce z ŁKSem jak juz kwestia MP była załatwiona, to otworzył im czteropasmowkę w środku pola i bynajmniej nie pobierał opłat za przejazd. Na szczęście skończyło się tylko 0-2 do przerwy, Maczynski zszedł, szybka remontada i 5-2.

Także juz bez mitologii, nie grał bo był za słaby na tamta Wisłę, przecież gdzie mu do Sobola z tamtej formy :D Na ta też jest za słaby (wnoszę po meczach reprezentacji, gdzie mecz w mecz jest najsłabszy na boisku). Na szczęście to teraz Pan Piłkarz i Reprezentant na pewno może przebierać w ofertach i nie sądzę żeby zainteresowały go nasze 4 tysiące brutto miesięcznie :)

Jirsak niedoceniony? Ochłoń! Gość który pod kryciem nie istniał. Błyszczał tylko ze słabiakami, wtedy jak było dużo miejsca w środku. Na 30 meczy miał 3 dobre mecze. Reszta to słabizna. Oczywiście ty tylko te 3 pamiętasz i mitologizujesz.

O jego "niedocenianiu" świadczą jego losy po opuszczeniu Wisły.

Mączyński w przeciwieństwie do Jirsaka umie grać pod presją. Gwiazdą może nie jest, ale jest lepszym piłkarzem od Jirsaka. Lepiej gra w obronie i nie łatwo go zgasić jak Jirsaaka.

Tak że fialo nie mitologizuj - Jirsak grał bo kupiliśmy go za grubą kasę i trzeba było pokazać Cupiałowi że było warto. Dzisiaj widzimy że Lech który wtedy brał Stilića wziął perełkę a my przereklamowany czeski szrot. W takim układzie Mączyński nie mógł grać.

BTW
Ten ŁKS to jakaś "potęga" musiała być że Jirsak błyszczał.

63.5 Kg 23.06.2015 09:02

Na TT nieoficjalnie: Popovic klepnięty.

EDIT.
Lolek potwierdzil aktualnie badania.

krzaq12 23.06.2015 09:14

Musielibyśmy Mączyńskiemu zaoferować kontrakt na granicy naszych możliwości albo i większy, żeby wrócił do Wisły. Raczej wątpliwe, że uda się go pozyskać.
Wydaje mi się, że Lech nie poluje na niego jakoś specjalnie-zatrudnili przecież Darka, na testach medycznych jest u nich ten Ghańczyk, chyba nie potrzebują kolejnego DP ale pewnie inne kluby jak Legia czy Jaga owszem.

Stelio 23.06.2015 09:16

Śmieszą mnie te kłótnie o tym czy Mączyński jest lepszy czy gorszy od Jirsaka. A jakie to ma znaczenie skoro każdy wie, że i tak do nas nie przejdzie? Oferujemy obecnie kontrakty gorsze niż Piast a do tego nie są wypłacane na czas... Także juz widzę bądź co bądź reprezentanta Polski, która aktualnie prowadzi w grupie z Niemcami w ledwo wiążącej koniec z końcem Wisle... Ja nie rozumiem ile Czasu potrzebujecie żeby zrozumieć, że bliżej nam do korony niż lecha, że za niedługo to będą "prestiżowe mecze o stawkę" która będzie utrzymanie w lidze...

dynek.pl 23.06.2015 09:18

Ja ciagle licze na powrot Chrapka - jak nie teraz to w sierpniu przed zamknieciem okienka.
Nie mozemy zostac z samym Uryga.

AntyMod 23.06.2015 10:01

jeszcze nie ma lipca wiec wiekszosc zawdnikow i pismakow liczy na ogrzanie sie w cieple pucharow- dlatego co drugie nazwisko to tylko Amika, LetFootballWin czy tam Jaga i Slask ..... niestety skonczy sie tak ze Amika , Jaga i Slask zakoncza ta przygode na 3 rundzie i znow bedzie maly eurow....... - pewnie tylko 7 wejdzie do grup LE bo maja dobre te wspolczynniki i rankingi europejskie ...w tym momencie pucharowe druzyny sa na topie i pismaki chca tam ugniesc pol ligi ....zastanawiam sie jak skonczy sie przygoda z Zajacem, nie zebym byl jakims milosnikiem jego talentu ale chlopak ma albo nierowno pod sufitem albo go jakis menadzer omamil i chce na nim zarobic ....chlopak jest w idealnej sytuacji bo jeszcze 2-3 lata temu nie powachalby murawy a teraz ma konkurencje tylko w postaci coraz slabszego Brozka i parodysty Boguskiego .... wiec dla niego to idealna szansa do wykorzystania .....ktos pisal ze daja mu 4 tys + preamie za wejscowki - wyniki - bramki - wiec niechby sie uzbieralo z 6 tys ....to malo dla 19 latka ktory w extraklasie nie kopnal prosto pilki ??? przeciez w razie awansu sportowego moze za 1-2 lata wywalczyc sobie nowy kontrakt- profesjonalny - to nie Rooney ze musi miec 100 tys , jesli jego swiat i profesjonalna pilka to jakies pastwisko w jakims Glogowie to gratuluje - proponuj zeby ktos umowil go na rozmowe ze Stolarskim czy jak mu tam bylo .... temu chlopakowi potrzebny jest jakis autorytet ktory mu to wytlumaczy i powie ze przez 2 lata niski kontrakt to nie koniec swiata i najpierw trzeba sobie wyrobic marke na boisku - a w terazniejszej Wisle ma chlopak najwieksza szanse zaistniec i sie pokazac

Kurz 23.06.2015 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1405548)
jeszcze nie ma lipca wiec wiekszosc zawdnikow i pismakow liczy na ogrzanie sie w cieple pucharow- dlatego co drugie nazwisko to tylko Amika, LetFootballWin czy tam Jaga i Slask ..... niestety skonczy sie tak ze Amika , Jaga i Slask zakoncza ta przygode na 3 rundzie i znow bedzie maly eurow....... - pewnie tylko 7 wejdzie do grup LE bo maja dobre te wspolczynniki i rankingi europejskie ...w tym momencie pucharowe druzyny sa na topie i pismaki chca tam ugniesc pol ligi ....zastanawiam sie jak skonczy sie przygoda z Zajacem, nie zebym byl jakims milosnikiem jego talentu ale chlopak ma albo nierowno pod sufitem albo go jakis menadzer omamil i chce na nim zarobic ....chlopak jest w idealnej sytuacji bo jeszcze 2-3 lata temu nie powachalby murawy a teraz ma konkurencje tylko w postaci coraz slabszego Brozka i parodysty Boguskiego .... wiec dla niego to idealna szansa do wykorzystania .....ktos pisal ze daja mu 4 tys + preamie za wejscowki - wyniki - bramki - wiec niechby sie uzbieralo z 6 tys ....to malo dla 19 latka ktory w extraklasie nie kopnal prosto pilki ??? przeciez w razie awansu sportowego moze za 1-2 lata wywalczyc sobie nowy kontrakt- profesjonalny - to nie Rooney ze musi miec 100 tys , jesli jego swiat i profesjonalna pilka to jakies pastwisko w jakims Glogowie to gratuluje - proponuj zeby ktos umowil go na rozmowe ze Stolarskim czy jak mu tam bylo .... temu chlopakowi potrzebny jest jakis autorytet ktory mu to wytlumaczy i powie ze przez 2 lata niski kontrakt to nie koniec swiata i najpierw trzeba sobie wyrobic marke na boisku - a w terazniejszej Wisle ma chlopak najwieksza szanse zaistniec i sie pokazac

Bycie piłkarzem to normalny zawód. Idziesz tam, gdzie więcej płacą. Sentyment do klubu może mieć znaczenie, gdy oferty różnią się nieznacznie, ale jeśli różnice są spore, trudno oczekiwać, że piłkarz będzie Matką Teresą.

Poza tym nie jestem przekonany czy pozostanie w Wiśle jest dla Zająca dobrym wyjściem. Mimo roszad w skaldzie, raczej nie zanosi się na to, żeby grał dużo więcej niż poprzednio, jeśli założymy nawet, że drzemie w nim potencjał na ekstraklasowego piłkarza.

dziabong 23.06.2015 10:14

Zachowanie Zająca utwierdza tylko bossa, że nie warto szkolić młodych bo przy pierwszej lepszej okazji od nas uciekną.
Taka refleksja mnie naszła w związku z brakiem transferów na ten moment. Jesteśmy finansowo w ciemnej d..., a potrzebujemy kopaczy i zakładam, że będą. Ale żeby nie naciągać budżetu musi skończyć się miesiąc, w którym płacimy Gargule, Dudce i pozostałym, którzy odchodzą. Nowi nie mogliby przyjść za wcześnie bo należałoby zapłacić im jeszcze za X dni czerwca. Im mniej ich będzie tym lżęj dla budżetu.

Nie wiem, czy jest w tym choć ziarnko przełożenia na rzeczywistość, ale ponoć liczymy każdą złotówkę której nie mamy.

fialo 23.06.2015 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1405541)
Jirsak niedoceniony? Ochłoń! Gość który pod kryciem nie istniał. Błyszczał tylko ze słabiakami, wtedy jak było dużo miejsca w środku. Na 30 meczy miał 3 dobre mecze. Reszta to słabizna. Oczywiście ty tylko te 3 pamiętasz i mitologizujesz.

O jego "niedocenianiu" świadczą jego losy po opuszczeniu Wisły.

Mączyński w przeciwieństwie do Jirsaka umie grać pod presją. Gwiazdą może nie jest, ale jest lepszym piłkarzem od Jirsaka. Lepiej gra w obronie i nie łatwo go zgasić jak Jirsaaka.

Tak że fialo nie mitologizuj - Jirsak grał bo kupiliśmy go za grubą kasę i trzeba było pokazać Cupiałowi że było warto. Dzisiaj widzimy że Lech który wtedy brał Stilića wziął perełkę a my przereklamowany czeski szrot. W takim układzie Mączyński nie mógł grać.

BTW
Ten ŁKS to jakaś "potęga" musiała być że Jirsak błyszczał.

Ja się nie chce z Tobą spierać o prehistorię, dla mnie Jirsak był zawodnikiem dobrym, masz święte prawo postrzegać go inaczej. Ja tylko mówię, że Maczynski to starszy Uryga vel Daniel Brud. Dla mnie to ten sam poziom, a teraz rzuci sobie pewnie dużą kwotę za kontrakt - reprezentant przecież. Jeżeli byłaby opcja powrotu Chrapka, to optowalbym za nią po tysiackroc bardziej niż za powrotem Maczynskiego, nawet pomimo tego, że nie jest to typowa 6.

Gucio25 23.06.2015 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1405546)
Ja ciagle licze na powrot Chrapka - jak nie teraz to w sierpniu przed zamknieciem okienka.
Nie mozemy zostac z samym Uryga.

przecież to nie ta sama pozycja.. Chrapek na szóstce się nadaję jak Boguski

szprotson 23.06.2015 10:34

Jest w lidze wolny zawodnik. Nazywa sie Tomasz Podgórski. Nie jest może jakimś kotem, ale srednim ligowcem owszem coś w stylu młodszy pączek. Teraz go odstrzelili w Piaście. 29 lat, wiek idealny jeszcze na kontrakt 3 letni.
Imho by sie przydał w srodku.

63.5 Kg 23.06.2015 10:44

Ciekawe gdzie wyladuje Maczynski:

https://twitter.com/kojoteqTS/status/613280760095731713

stalsanok1946 23.06.2015 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1405554)
Jest w lidze wolny zawodnik. Nazywa sie Tomasz Podgórski. Nie jest może jakimś kotem, ale srednim ligowcem owszem coś w stylu młodszy pączek. Teraz go odstrzelili w Piaście. 29 lat, wiek idealny jeszcze na kontrakt 3 letni.

to bardziej 10 niż środek pomocy, no ale w Europie często z ofensywnych robią środkowych by tą drugą linie jak najbardziej pchali do przodu, u nas to już praktykowane z Boguskim i Jankowskim

kerim1906 23.06.2015 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1405554)

przydał by się , ale tym wpisem uświadomiłem sobie na jakim zakręcie jesteśmy żeby "marzyć" o Podgórskim

szprotson 23.06.2015 11:28

no niestety.
Mało jest klubów które możemy przelicytować i mało jest piłkarzy chcących tutaj się grać o rozwoju zapominając

Cały czas mamy tylko Pawła Brożka!

Kurz 23.06.2015 11:32

Można byłoby wypożyczyć od biedy Piecha. To zawsze lepiej niż nic, a Legia chyba nie ma z nim co zrobić.

szprotson 23.06.2015 11:39

mozna by tylko czy byłby sens?
Piech sprawdza się w druzynach które grają lagę bez ładu i składu. W Legii to wyglądał jakby pierwszy raz grał w piłke, zupełnie inaczej niż w Bełchatowie, Widzewie, Ruchu czy innych "potęgach".
Imho wydawanie pieniedzy "od biedy" jest bez sensu. W Naszym przypadku wymagane są ruchu mądre przemyślane i skuteczne.
Piech spoko jakby :
A) nie było PB
b) grał za 4 koła

s1mone 23.06.2015 11:42

Szczerze powiedziawszy widać, że jest jakiś pomysł i wizja. Pewnie przez brak kasy te wzmocnienia nie są aż tak jakościowe jak większość by sobie życzyła, ale ja jestem dobrej myśli. Wtopy transferowej nie było od dłuższego czasu, więc ja ufam naszym scoutom.

WISŁAZWE 23.06.2015 11:48

Adam Delimat ‏@a_delimat 30 sek.30 sekund temu
Wiśle udało się porozumieć z Tomkiem Zającem w sprawie nowego kontraktu, niedługo podpiszą. Dzisiaj Zając weźmie udział w treningu :)

63.5 Kg 23.06.2015 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1405575)
Adam Delimat ‏@a_delimat 30 sek.30 sekund temu
Wiśle udało się porozumieć z Tomkiem Zającem w sprawie nowego kontraktu, niedługo podpiszą. Dzisiaj Zając weźmie udział w treningu :)

Bardzo dobra wiadomość.
Niech chłopak zawalczy ...

tommiyacht 23.06.2015 11:58

Moskal pewnie odpalił mu klocka ze swojej pensji.

Kurz 23.06.2015 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1405573)
mozna by tylko czy byłby sens?
Piech sprawdza się w druzynach które grają lagę bez ładu i składu. W Legii to wyglądał jakby pierwszy raz grał w piłke, zupełnie inaczej niż w Bełchatowie, Widzewie, Ruchu czy innych "potęgach".
Imho wydawanie pieniedzy "od biedy" jest bez sensu. W Naszym przypadku wymagane są ruchu mądre przemyślane i skuteczne.
Piech spoko jakby :
A) nie było PB
b) grał za 4 koła

Paweł Brożek tradycyjnie już przez pół sezonu nie istnieje. W grę wchodzą też przypadki losowe, bo przecież nikt nie zagwarantuje, że nie rozsypie się po drodze.

Rozsądne właśnie byłoby wypożyczenie Piecha, bo to niewielkie obciążenie dla budżetu, a zawodnik, mimo wad, klasy, na którą w obecnej sytuacji nie możemy sobie pozwolić.

To prawda, że do tej pory Piech spisywał się lepiej w drużynach, które grały sporo z kontry, ale nie jest powiedziane, że ekstraklasa wkrótce nie zweryfikuje naszych aspiracji i nie staniemy się kolejnym Bełchatowem. Nie... sry, nie staniemy się, bo mamy tylko jednego defensywnego pomocnika, który nazywa się Uryga i byłoby to samobójstwo.

gdsmk 23.06.2015 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1405578)
Paweł Brożek tradycyjnie już przez pół sezonu nie istnieje. W grę wchodzą też przypadki losowe, bo przecież nikt nie zagwarantuje, że nie rozsypie się po drodze.

Właśnie urodziło mu się dziecko. ; )

As 23.06.2015 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziabong (Post 1405550)
Zachowanie Zająca utwierdza tylko bossa, że nie warto szkolić młodych bo przy pierwszej lepszej okazji od nas uciekną.
Taka refleksja mnie naszła w związku z brakiem transferów na ten moment. Jesteśmy finansowo w ciemnej d..., a potrzebujemy kopaczy i zakładam, że będą. Ale żeby nie naciągać budżetu musi skończyć się miesiąc, w którym płacimy Gargule, Dudce i pozostałym, którzy odchodzą. Nowi nie mogliby przyjść za wcześnie bo należałoby zapłacić im jeszcze za X dni czerwca. Im mniej ich będzie tym lżęj dla budżetu.

Nie wiem, czy jest w tym choć ziarnko przełożenia na rzeczywistość, ale ponoć liczymy każdą złotówkę której nie mamy.

No nie jest tak jak mowisz bo zwykle w kontrakt wpisujesz date rozpoczecia "pracy". Moga teraz podpisac nawet 10 kopaczy z data rozpoczecia kontraktu np 1/7/2015

dziabong 23.06.2015 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1405581)
No nie jest tak jak mowisz bo zwykle w kontrakt wpisujesz date rozpoczecia "pracy". Moga teraz podpisac nawet 10 kopaczy z data rozpoczecia kontraktu np 1/7/2015

Ok. Tylko przy takim założeniu zaczynają trenować 1/7/2015. Owszem mogą trenować wcześniej, ale co w przypadku złapania kontuzji?

szprotson 23.06.2015 12:24

Cytat:

Rozsądne właśnie byłoby wypożyczenie Piecha, bo to niewielkie obciążenie dla budżetu, a zawodnik, mimo wad, klasy, na którą w obecnej sytuacji nie możemy sobie pozwolić.

To prawda, że do tej pory Piech spisywał się lepiej w drużynach, które grały sporo z kontry, ale nie jest powiedziane, że ekstraklasa wkrótce nie zweryfikuje naszych aspiracji i nie staniemy się kolejnym Bełchatowem. Nie... sry, nie staniemy się, bo mamy tylko jednego defensywnego pomocnika, który nazywa się Uryga i byłoby to samobójstwo.

NIEWIELKIE obciązenie dla budżetu?
Chłopa ktory w Legii kasuje 100 ???????????????
Wytlumacz jakos z sensem...

E: pomyłka. Kasuje 50 koła miesięcznie nie 100 :)

filemon 23.06.2015 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1405583)
NIEWIELKIE obciązenie dla budżetu?
Chłopa ktory w Legii kasuje 100 ???????????????
Wytlumacz jakos z sensem...

E: pomyłka. Kasuje 50 koła miesięcznie nie 100 :)

I tak, u nas tylko Glowa tyle dostaje.

szprotson 23.06.2015 12:45

ale w rok ?

nie wiem ile w tym prawdy, ale slyszałem ze głownym zrodlem dochodów AG nie jest Wisła lecz pewny przybytek na Kazku.

MichaelMyers 23.06.2015 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1405584)
Piech to jest dobry zawodnik dla drużyn walczących o spadek (i nie mówię tu o drużynach walczących o utrzymanie), stąd jego kandydatura jest absurdalna. Lepiej zainwestować w Maka, bo po nim będzie można spodziewać się jakiejkolwiek ambicji. Poza tym jest szansa, że zostanie Stępiński, no i może Tomek Zając się pokaże z dobrej strony.

Jak mozna walczyc o spadek? Dlaczego absurdalna, my walczymy niby o mistrzostwo, mozna by go bylo wypozyczyc z Legii i niech mu placa polowe pensji jak w Belchatowie, dalby nam duzo wiecej niz Stepinski.Maka chca 4 kluby bogatsze od nas w lidze, jeszcze ze 200 tys euro trzeba za niego zaplacic, niemozliwe.Jezeli juz to powinnismy powalczyc o Maczynskiego ze Slaskiem.Szczegolnie, ze dla nich priorytetem jest napastnik, teraz nikogo do grania w ataku tam nie ma.

filemon 23.06.2015 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1405587)
ale w rok ?

nie wiem ile w tym prawdy, ale slyszałem ze głownym zrodlem dochodów AG nie jest Wisła lecz pewny przybytek na Kazku.

Glowa 50 miesiecznie, najwiecej. Chyba, ze to przedluzenie roczne (jesli db pamietam takie bylo?) nioslo za soba jakas zmiane pensji, ale watpie.

Czy glownym - nie wiem, na pewno regularnym :-)

Kamson 23.06.2015 13:32

Oglądał ktoś I ligę, widział w akcji tego Popovicia?

As 23.06.2015 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1405591)
Oglądał ktoś I ligę, widział w akcji tego Popovicia?

Sa zbitki na youtubie i gosc wyglada na ogarnietego, taki Melikson troche.

szprotson 23.06.2015 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1405588)
Jak mozna walczyc o spadek? Dlaczego absurdalna, my walczymy niby o mistrzostwo, mozna by go bylo wypozyczyc z Legii i niech mu placa polowe pensji jak w Belchatowie, dalby nam duzo wiecej niz Stepinski.Maka chca 4 kluby bogatsze od nas w lidze, jeszcze ze 200 tys euro trzeba za niego zaplacic, niemozliwe.Jezeli juz to powinnismy powalczyc o Maczynskiego ze Slaskiem.Szczegolnie, ze dla nich priorytetem jest napastnik, teraz nikogo do grania w ataku tam nie ma.

Widzisz. Na to nie wpadłem.
W sumie to jeszcze od niech Wieteske pozyczmy i Masłowskiego.
Niech za nich też płacą ...

1227 23.06.2015 13:49

Dobry ruch transferowy, powinniśmy ściągać takich zawodników - zaaklimatyzowanych i ogranych w naszym kraju, wyróżniających się w niższych ligach. Myślę z 1,2 ligi złożyłby fajną 11 dającą rade w e-klasie.

pomeran 23.06.2015 14:14

Co do Podgórskiego, pełna zgoda. Powinniśmy choć spróbować. Zastępca Guły jak znalazł.
A dzisiejsze informacje z dozą wczorajszych jakoby niby Wisła przegrała Mraza z Piastem można odbierać dwojako. Z jednej strony mamy wystarczającą liczbę obrońców, więc pewnie zaproponowali mu kontrakt w stylu -jest wolny a może się uda a Piast i Termalica są bardziej zdeterminowane i tyle.
Lecz w świetle informacji, których udzielił sam Burliga jakoby miał kilka ofert, co potwierdza się też z nieoficjalnymi doniesieniami z TT o rzekomych ruchach finansowych z klubu nie napawa już takim optymizmem.

A dalej są piłkarze pokroju Możdzenia i Pawłowskiego, których kiedyś tu podałem jako ewentualne wzmocnienia Wisły z E-klapy, zostałem zaatakowany przez kilku użytjowników, tymczasem Ci dwaj meldują się dziś nieopodal Krakowa http://katowickisport.pl/maciej-krak...4,1,12778.html

rozumiem Murapol i tak dalej.. ale naprawdę nawet BB jest nas w stanie tak przebić ? My obserwujemy zagraniczny szrot a Ci ściągają może i nie gwiazdy ale zawodników z potencjałem. W artykule mowa też o Krakowiaku i Nowaku z Widzewa. Szczególnie bramkarz odznaczył się bardzo dobrze podczas ostatnich występów Widzewa w poważnej piłce.

Rafal-SWL 23.06.2015 14:15

Cytat:

Paweł Brożek tradycyjnie już przez pół sezonu nie istnieje. W grę wchodzą też przypadkihttp://cdncache-a.akamaihd.net/items...rrow-10x10.png losowe, bo przecież nikt nie zagwarantuje, że nie rozsypie się po drodze.

rozsadne? to co piszesz jest nierozsądne,
czy jesteś aż tak naiwny myśląc ze zarząd Legii jest az tak głupi aby wypożyczyć swojego napastnika Wiśle?? jeszcze ktoś dowalił że Legia może płacić część jego wynagrodzenia hahahhaha leże... tak jeszcze może dadzą nam zniżki na bilety :)

KrzychooR 23.06.2015 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1405511)

Cieniasy... my mamy 20 mln euro długu i się trzymamy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl