Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

hejR22 29.12.2011 17:22

Moj sklad Wiselki marzy mi sie taki( w nawiasach nazwiska konkurencyjne dla danego zawodnika na danej pozycjii):
Bramka- Pareiko(Mateusz Prus z Rody)
PO - Jovanovic(Burliga, po wypozyczeniu)
1SO - Czekaj(Bunoza, dwoch wysokich stoperow, niech rywalizuja)
2SO - Chavez(Fojut, wykupic go jak najszybciej ze Slaska)
LO - Dudu(Nunez, dwoch ofensywnych zawodnikow z bardzo dobra technika)
1OFP - Gargula(Bruno z Polonii)
DEFP - Wilk(Sobol, co tu duzo mowic, walczaki jakich jeszcze nie mielismy)
2OFP - Maor(Jirsak)
PS - Malecki(Kirm, nalezy Slowencowi dac szanse)
SN - Genkov(Biton, z Gieniem gramy lepiej, Biton ok na 2 polowe)
LS - Sobota(Iliev)

Dac jeszcze szanse innym: Szewczyk, Brud, Kurto, Stanek i Boguski

I mamy bardzo dobra 11: Pareiko-Jovanovic,Czekaj,Chavez,Dudu-Gargula,Wilk,Melikson-Malecki,Genkov,Sobota - ten sklad wg mnie spokojnie by powalczyl o LM a na lawce mamy: Prus,Fojut,Nunez,Bruno,Sobol,Iliev i Biton

Podsumowujac mamy dwie dobre jedenastki, gdzie druga spokojnie mogla by wygrac te nasza lige, mozemy dac szanse tym co sie nie lapia do kadry, wpuszczac mlodych lacznie wypisalem 27 zawodnikow z czego 15 to polakow, razem z Maorem, tylko szkoda ze nie mamy wlasciciela, ktory by chcial miec taki sklad;/ Bo szkoda mu grosza ehhh;/

elliot_ness 29.12.2011 18:17

Banaś z Gornika Z. jest kuszony przez Lubin to solidny obronca.

kacpaw91 29.12.2011 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hejR22 (Post 1205889)
Dac jeszcze szanse innym: Szewczyk, Brud, Kurto, Stanek i Boguski

Chrapek i Nalepa. Fajnie jakby po wypożyczeniu dostali szansę.

alberto 29.12.2011 20:48

http://www.malopolskatv.pl/rozczarow...nie-maaskanta/ - analiza wisły w 2011 wg Rafała Steca

kornd 29.12.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alberto (Post 1205943)
http://www.malopolskatv.pl/rozczarow...nie-maaskanta/ - analiza wisły w 2011 wg Rafała Steca

A kogo to interesuje co ten typek sądzi o Wiśle?

Benan 29.12.2011 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hejR22 (Post 1205889)
Bramka- Pareiko(Mateusz Prus z Rody)

Mateusz Prus z ławki w Rodzie przyjdzie na ławkę do Wisły?

PODpalacz 29.12.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Benan (Post 1205952)
Mateusz Prus z ławki w Rodzie przyjdzie na ławkę do Wisły?

teraz to jest szał na młodych Polaków :lol: może kolega zrobi machnium Kurto za Prusa?będzie się coś działo w polityce transferowej :rotfl:

krzysztofff 29.12.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1202803)
Jaliens, Lamey, Diaz, Jirsak, Kirm, Iliev - ci gracze są zupełnie zbędni we Wiśle. Ilu się da... tylu wymienić. Jak się nie da wymienić to sprzedać lub rozwiązać kontrakty. Szkoda na tych ludzi pieniędzy.

pierwszych pieciu zgadzam sie w 100 procentach,szkoda na nich pieniedze,za kase z ich kontraktow mozna by zalozyc akademie...tylko jak sie ich pozbyc..Iliew nie jest taki zly tylko nie ma z kim grac...

PODpalacz 29.12.2011 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 1205967)
.Iliew nie jest taki zly tylko nie ma z kim grac...

ofensywa jest bardzo dobra ale defensywa słabiutka wręcz marna....Drużyna musi tworzyć monolit Iliew też musi pracować w obronie :shock:

krowczax 29.12.2011 23:01

Nie oczekiwał bym od ofensyfnego pomocnika wracania do obrony, w takim wypadku Ivica wypadał by z meczu nie po 60 ale 30 minutach spotkania.

PODpalacz 29.12.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1205981)
Nie oczekiwał bym od ofensyfnego pomocnika wracania do obrony, w takim wypadku Ivica wypadał by z meczu nie po 60 ale 30 minutach spotkania.

kolego chodzi mi tylko o to że gość czeka tylko na piłkę, a nie potrafi o nią walczyć

Domello 29.12.2011 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1205983)
kolego chodzi mi tylko o to że gość czeka tylko na piłkę, a nie potrafi o nią walczyć

Moze taka taktyka?

Pan Jotka 30.12.2011 09:38

Piech ma zmienić Bitona w Wiśle. Nie wiem czy sie śmiać czy płakać.

prezes85 30.12.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1206023)

przeciez to kolejne bzdury

SWEET_83 30.12.2011 10:01

hmm... Piech. Oglądałem w poprzednim sezonie mecz Legia - Ruch 2:3(2:1) Ten mecz pokazał ze Piech umie wygrać górna piłke z wyższymi obrońcami,jest szybki,umie sie znalkeż w dobrej sytuacji bramkowej ale problemem dla niego jest wykorzystywanie sytuacji i strzelanie bramek. Wracajac do meczu ustrzelił hatricka. Mam wątpliwości czy Piech byłby wzmocnieniem ale raczej uzupełnieniem składu.

mitmichael 30.12.2011 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1206023)

Jak bedzie tanszy to moze tak byc

mr_kwolf 30.12.2011 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1205978)
ofensywa jest bardzo dobra ale defensywa słabiutka wręcz marna....Drużyna musi tworzyć monolit Iliew też musi pracować w obronie :shock:

Statystyki w lidze mówią zupełnie coś innego. Szczególnie te 5 x 0-1 (Lechia, Podbeskidzie, Górnik, Polonia, Cracovia)

brylant17 30.12.2011 11:57

To może zastąpmy Maora Świerczewskim :rotfl: Mam nadzieję tak nie będzie.Czytałem przed chwilą o wielkich powrotach: Kosa,Baszczu,Kuba i Brożek Paweł

http://sport.wp.pl/kat,32282,title,W...wiadomosc.html

fanfan 30.12.2011 12:26

Czyli teraz Moskal będzie chciał ściągnąć do Wisły swoich kolegów z którymi grał ? A może sam niech wznowi karierę i zostanie grającym trenerem ?

KOALIK 30.12.2011 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1206053)
Czyli teraz Moskal będzie chciał ściągnąć do Wisły swoich kolegów z którymi grał ? A może sam niech wznowi karierę i zostanie grającym trenerem ?

Na pewno to jest lepsze niż ściąganie holenderskich weteranów z lig rezerw w Anglii i dawać im najwyższe kontrakty w zespole.

Ma_niek 30.12.2011 12:32

Piech, Brożek, Kosowski, Baszczyński?. Mam nadzieje że to Stan będzie decydowal o transferach a nie Moskal. Bo ten to by tu zaraz wszystkich dawnych kolegów pościągał.

fanfan 30.12.2011 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1206054)
Na pewno to jest lepsze niż ściąganie holenderskich weteranów z lig rezerw w Anglii i dawać im najwyższe kontrakty w zespole.

I z pewnością gorsze od ściągania ambitnych i głodnych sukcesów takich piłkarzy jak Melikson , Biton czy Bunoza.

Vuko 30.12.2011 13:41

Brożek i Błaszczu przydaliby się.

westersyl 30.12.2011 13:44

Taki Diaz to całkiem niezły grajek tylko robiono mu krzywdę wystawiają go na lewej obronie... gdyby grał przez kilka lat na stoperze mógłby zajść znacznie wyżej. Przy swojej koordynacji ruchowej i wzroście i tak całkiem dobrze radził sobie dobrze na tej lewej obronie.
Ostanie mecze pokazały, że lewy stoper to pozycja, na której może grać z powodzeniem. Ma dużo predyspozycji które mu to umożliwiają, gra głową, wzrost, siła, dobra motoryka jak na tą pozycje, potrafi wyprowadzać piłkę.
Ciekawi mnie czy ten boliwijski obrońca który wybiera się do Polski to idzie do nas bo IMO wygląda na dobrego grajka wtedy Diaz mógłby już na stałe zostać stoperem. Pewnie dla niektórych to duże zaskoczenie ale jestem za wykupieniem tego zawodnika.

"Serbski Łobo" Iliev - mecze w których grał słabo w tej rundzie można policzyć na palcach jednej ręki. Kwestia jest tylko jak dysponować jego siłami. Jeśli nie gra w pierwszym jest dla mnie pierwszy do wejścia. W wielu meczach też graliśmy stylem wszystko do Ilieva... proporcję ataków muszą rozkładać się bardziej równomiernie.

jcts 30.12.2011 13:52

A czy to nie Piech jest tym zapalonym Legionistą w Ruchu, który po meczu w Wawie poszedł podziękować żylecie razem z gospodarzami? Wiem że któryś z napastników tak się obnosi z kibicowaniem L, ale nie pamiętam który, jak to jednak Piech to nie widzę możliwości żeby przeszedł do Wisły.

duch1989 30.12.2011 13:54

To nie Piech. To Jankowski

mateusz1990r 30.12.2011 14:00

http://futbol.pl/node/430033 może nim też warto się zainteresować.

westersyl 30.12.2011 14:50

Cytat:

Probierz odchodzi z Arisu! "Piłkarze od miesięcy bez wypłat. Sytuacja jest fatalna"

O ile pierwszy człon tego newsa mnie za bardzo nie interesuje to drugi jest o tyle ciekawy że ktoś mądry wysyłał i jeździł z naszymi skautami do Grecji. Może udałoby się wyciągnąć kogoś z tamtego kierunku ? Grecja to pewnie wciąż inne realia finansowe niż Polska ale przecież nie będą tam grać z wirtualna kasę, coś z tymi piłkarzami musi się dziać a nie wszyscy nadają się do premiera divisone itp, dlatego być może Wisła znalazłaby coś dla siebie. Nasza polityka bazuję na szukaniu okazji, a w kadrach greckich klubów pełno jest solidnych zawodników np z ameryki południowej.

borys 30.12.2011 15:15

westersyl dokladnie!!! dokladnie i to nie tyczy sie tylko Arisu. Grecy maj potezne problemy finansowe, taka okazja moze sie nie powtorzyc a dobrych grajkow tam nie brakuje.

Bartosz 30.12.2011 15:26

Tajemnicą poliszynela jest, że do Grecji regularnie jeździ M.Kuźba .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl