![]() |
Cytat:
|
jest totalnie do dupy ale to nie powód by się nawzajem obrażać
|
Dla mnie w tym wszystkim najbardziej wkurzające jest to że zarząd cały czas udaje że jest pięknie a my za rok no może dwa będziemy znowu mistrzami Polski
|
Cytat:
|
Cytat:
Łaciak - Stolarczyk, Głowacki, Jop, X - X, Sobolewski, Surma, X - Kmiecik, Kuźba :rotfl: |
Ostatnio w klubie jest bardzo gorący okres. Sprzyja to powstawaniu licznych teorii, z których znaczna część nie ma najmniejszego pokrycia w rzeczywistości. Nie mam nic przeciwko teoriom hipotetycznym, czyli symulacjom przyszłości, ale chyba każdy z nas zauważył, że grono wiedzących więcej od innych stale się powiększa.
Można powiedzieć, że im trudniejsze czasy, tym jest ich więcej, a to niczemu nie sprzyja. Do tej pory nikt nie ponosił odpowiedzialności za informacje, które propagował pod swoim nickiem, chyba, że były one obraźliwe wobec drugiego użytkownika. Każdy z nas może spreparować historię zawierającą elementy kłamstwa i prawdy z satysfakcją patrząc jak wkłada kij w mrowisko i jak historia zaczyna żyć własnym życiem. Chciałbym, aby administratorzy mieli na uwadze osoby "poinformowane" przedstawiające jako pewnik informacje, które w tym momencie nie podlegają weryfikacji. Jeżeli z perspektywy czasu okaże się to zwykłym kłamstwem - czas na konkretne konsekwencje w postaci wielomiesięcznego odpoczynku od pisania. Może warto rozważyć powstanie odrębnego tematu, który służyłby walce z powstawaniem fake newsów? |
Cytat:
|
Teorie, dezinformacje, domysły biorą się tylko i wyłącznie z braku informacji. Każda ważna dla nas kibiców informacja o klubie jest przez zarząd zbywana "dla dobra klubu nie ujawnimy", "to nie porozumienie", i inne śmieszne hasła, oświadczenia, pseudo PR. Nie potrafią wyłożyć kawa na ławę jak faktycznie jest, więc ludzie szukają informacji po twitterach, gazetach i od innych "poinformowanych". Uważam, że jesteśmy już w takim momencie, ze zarząd powinien przestać robić dobrą minę do złej gry i walić prosto z mostu do kibiców. "W tym sezonie Pan Maciej Stolarczyk ma za zadanie utrzymać Wisłę Kraków w ekstraklasie i nic więcej", "Nie zapłaciliśmy miastu ani złotówki bo uznaliśmy, że środki te niezbędne są na pokrycie pensji piłkarzy", "Pan Junco wyleciał bo brał kasę pod stołem", "Zatrudnienie Carrillo było naszym błędem, bo przekalkulowaliśmy". Jest to mało profesjonalne, ale innej drogi na poprawę relacji z przeciętnym kibicem i uświadomienie go w sytuacji nie widzę.
|
A może warto się zastanowić, co i czy MY kibice możemy zrobić?
Wychodząc po za schemat kupna biletu, karnetu. Były akcje crowdfundingowe - mogły wyjść lepiej ze strony organizatora. Moim zdaniem kibice się spisali. Naprawiając świat, każdy powinien wychodzić od siebie, z pytaniem co zrobiłem? i czy mogłem zrobić więcej? Mam wrażenie że stajemy w sytuacji, w której trzeba zrobić coś więcej. W obecnej sytuacji klimatu na Wisłę w Krakowie będzie coraz mniej. Będą przychodzić najwierniejsi. A to za mało. Nie chcę się znęcać nad zarządem, bo teraz to nic nie da. Wierzę, że chcą dobrze. Ale może najzwyczajniej w świecie nie potrafią? Przerosło ich to? Może poprostu trzeba pomóc. Podyskutować nad pomysłami i podziałać. Pracujemy w różnych środowiskach, zajmujemy różne stanowiska, spotykamy różnych ludzi. Niektórzy maja cechy liderów, a inni pracusiów. W kupie siła :D Może wyjdźmy od tego. Chyba że Zarząd jest hermetyczny, oleje naszą inicjatywę, ale wtedy pozostaniemy z przeświadczeniem, że co mogliśmy to zrobiliśmy po za stukaniem w klawiaturę. |
@silver03
Jedni kibice ze znanych faktów robią zestawienie i wyciągają wnioski, które wcale nie są przyjemne dla kibica - krótko mówiąc: jesteśmy biedni, walczymy o umowę na stadion, musimy wyprzedawać zawodników, żeby załatać dziury finansowe i aby dojść do jakiejkolwiek stabilizacji finansowej klubu..... Inni potrzebują, żeby ktoś to im powiedział wprost, tylko nie wiem po co zarząd klubu miałby ogłosić to wprost, chyba tylko po to, żeby następnym krokiem było wystąpienie z wnioskiem o ogłoszenie upadłości..... Zarząd nie działa świetnie,działa zdecydowanie przeciętnie, popełnił zdecydowanie rażące błędy, a co najgorsze nie potrafi tworzyć alternatywnych scenariuszy - jednym słowem działa na zasadach Cupiała --->>> Idziemy na całość zobaczymy jak będzie ---> będzie dobrze odtrąbimy sukces/ będzie źle wujek Cupiał dosypie kasy ----- i to właśnie najbardziej wkurza mnie w zarządzie ----> brak działania wielotorowego i przewidywania, ze coś może pójść nie tak jak zaplanowaliśmy..... Wiedząc, że w praktyce nie ma możliwości spłaty całego długu wobec miast z dzierżawy stadionu (umowa podpisana za Cupiała na 3 lata od 01.07.2015 do 30.06.2018) na mocy której płacimy za wynajem stadionu 2,5 mln złotych rocznie!!!!!!!!!!! Przy tym Zarząd "dziedziczy" dług za stadion w kwocie 4 mln zł - to przepraszam - ale czy to znaczy, że Cupiałowa Wisła nie płaciła za stadion wcale ??? a odsetki za rok z hakiem nie urosły niebotycznie. Czyli można podejrzewać, że w 2015 roku miasto zawarło umowę dzierżawy stadionu przy istniejącym długu za poprzednią umowę dzierżawy (wszak lata 2012-2015 to lata Cupiałowego upadku klubu i wegetacji). Zarząd mógł wiedząc, że będą problemy ze spłaceniem długu przez klub wystartować z propozycją przejęcia stadionu na zasadach operatora jako TS - które nie ma długów, mógł też wynegocjować niższy czynsz (Legia za model operatorski Warszawie płaci ponad 3,5 mln zł) i to był moment na wiosnę na podjęcie negocjacji w tej sprawie..... |
Mam pytanie:
Na jakich zasadach finansowych , będzie grała na Reymonta Garbarnia ? Bo nie wierze że stac ich na płacenie takiego czynszu jaki my mamy... |
Garbarnia za wynajem stadiony już zapłaciła swoimi gruntami - zarobił Murapol i miasto :D
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...iace,13291165/ Z powyższego artykułu wynika, że Garbarnia będzie korzystać tylko z jednej trybuny, czyli będzie zdecydowanie taniej - nawet, gdyby kwota wyjściowa była taka sama, jak u nas (w co wątpię). Co do szczegółowych kwot wynajmu, nigdzie nie znalazłem takich informacji (i pewnie takowych nie znajdę). |
@funkykoval Dlaczego laczysz rzetelnia informację z wstępem do upadłości??? Wierzyciele wiedzą, że z Wisłą jest źle i to raczej dokładnie. Tylko kibicom odmawia się prawa do informacji.
|
Cytat:
Druga rzecz to naprawdę mocny pomysł na to, żeby do obiektu rok do roku nie dokładać. Stadion jest tak źle zbudowany, że media i inne koszty po prostu zżerają zyski. To dlatego Wisła cupiałowa nie zgodziła się na zostanie operatorem stadionu. Jednak po przejęciu przez TS nowa ekipa lepiej poznała ten obiekt i myślę, że widzą szansę na wyższe przychody niezwiązane z samą Wisłą. Wbrew artykułom dyletantów piszących jaki to ICE i Tauron Aren cudowne a stadion Wisły kupiasty - tam się naprawdę dość sporo dzieje. Widziałem studniówki, konferencje firmowe w loży prezydenckiej czy np... kurs tańca :) Po ogarnięciu terenu dookoła, zbudowaniu sklepu, może też muzeum, znalezieniu lepszych najemców biur (bo coś mi mówi, że miejskie spółki płacą za mało), to może być całkiem nieźle radzący sobie obiekt. Błonia, Park Jordana - fajne sąsiedztwo z którego można by chętnie zajrzeć na wiślackie tereny. Ale trzeba chcieć i włożyć w to dużo pracy - jak sobie radzi z tym miasto widzimy. I przydałby się tu też inwestor. |
@rav
Tym bardziej, że TS ma spore tereny wokół stadionu z możliwością zagospodarowania infrastrukturalnego w postaci choćby hoteli czy innych obiektów komercyjnych - niestety nie ma kapitału. Podejrzewam, ze wejście Bragiela miało wiązać sie właśnie z pozyskaniem takiego inwestora, który przy okazji zbudowałby podwaliny pod ekonomiczne funkcjonowanie zarówno TS Wisła jak i Wisła SA. Prawdopodobnie jednak Bragiel nie jest w stanie pozyskać takich inwestorów dla TS i stąd przeciąga się kwestia jego wejścia w klub.... Pretensje mam, że zabrano się do tego na ostatniej prostej, zamiast podjąć działania na początku roku pod auspicjami TS....ewentualnie składając wniosek o licencję, wskazać rezerwowy stadion nawet w przysłowiowym już polu kukurydzy pod Tarnowem |
Cytat:
Idea chyba sie wyczerpuje . |
Gdybyście zerknęli to byście zauważyli, że niektórzy dostali bana. Ale jeżeli uważacie, że ktoś kogoś będzie banował za odmienne zdanie od Waszego, to tak nie będzie. To, że ktoś krytykuje ostatnie działania klubu nie oznacza, że jest jego przeciwnikiem.
|
Garbarnia będzie wynajmować tylko dół sektora E na mecze.
|
1. Wojna plemienna i brak dyskusji Nas samych na forum - wyzywanie się od zdrajców z jednej lub debili z drugiej nie pomaga w dyskusji.
2. Każdy interpretuje news/fake news jak chce -> Komunikacja Klubu o sprawach trudnych jest słaba. Każda wypowiedź/konferencja to oczekiwanie na rollercoaster emocji 3. Każdy z nas zdaje sobie sprawę że sytuacja jest ciężka -> każdy ma swoje pomysły. Tylko proszę o realność ich wdrażania. Ile osób działa w klubie Biznesowym WK? Ile firm osób tutaj obecnych jest w stanie wziąć wynagrodzenie np. Wojtkowskiego? Ile osób zapisało się do Towarzystwa Sportowego? Ta wyliczanka nie jest aby kogoś wytykać, tylko mówić o rzeczach realnych Bardzo fajnie brzmią teksty o socio ale my nie potrafimy rozmawiać na forum, a nie wspominając TT. Przede wszystkim szanujmy się nawzajem i niech każdy zrobi coś dla Klubu co może. Krytykować też trzeba umieć i bronić sprawy jak Częstochowy również. Ja zaplanowałem że kupie karnet, mimo to że nie będę na żadnym meczu/ może zasponsoruje karnet komuś z Domu Dziecka Dobrego Dnia! |
Cytat:
Nie odmawiam nikomu dyskusji ale trzymajmy sie faktow a nie fanaberii. Nie wszystko co zlego w klubie to wina samego klubu. To wypadkowa kilkuletnich zaniedban, zlych decyzji i niekoniecznie postaw fair wogec Wisly. |
Cytat:
|
Wcale nie bronie pewnych decyzji. Byly glupie i wierze ze nauczymy sie na swoich bledach. Ale z tego co mi wiadomo niektore byly wymuszone...nikt nie chcial/ nie myslal nawet o koniecznosci ich podjeca. Nie jest jednak zadnym usprawiedliwieniem - biora odpowiedzialnosc.
Ufam jednak ze wszystko dobrze sie zakonczy. |
Cytat:
|
Co do muzeum to Dukat mowil ze trzeba dobudowac jakis budynek maly do stadionu bo na stadionie nie ma gdzie i jak postawic muzeum. :lol: Masakra z tym stadionem. Byly glosy ze z postawieniem pod trybuna zwyklej budy z pepsi i hot dogami byly problemy
Ja juz nie wierze w to ze mozna zarabiac na tym stadionie. Na kursach tancach sie nie zarobi. Weszlo napisalo ze stadion jest tak zj.erbany ze nie ma jak organizowac koncerty i tym podobne przedsiewziecia bo to na tym mozna zarobic. Do tego jakies duze festyny,atrakcje na boisku, restauravja, krecenie reklam dla firm, tak jak jest na stadionie Legii Skoro miasto od 2011 roku nie potrafi zorganizowac na tym stadionie koncertu chocby zespolu "letni, chamski podryw" to o czym mowa... sponsora dla stadionu jak nie bylo tak nie ma. A mowimy o drugim co do wielkosci miescie w Polsce.. To jak Wisla biedna jak mysz koscielna ma to ogarnac? Nawet jakby jakies pieniadzr na to byly to z tego stadionu nic nie da sie wycisnac |
To wlasnie to o czym mowie. To Wisla jest poszkodowana tym stadionem i horendalnym czynszem. Oni wiedza ze nikt tego gowna w uzytkowanie nie wezmie, dlatego takie stawiaja warunki...bo wiedza jak pojdzie przekaz - Wisla nie ma stadionu! Przeciez prasa i lemingi klub zjedza, dlatego pewnie staniemy na glowie by to splacic i dalej bujac sie na zabojczej dla nas umowie.
Tu powinna byc publiczna debata. Kto tak naprawde jest poszkodowany. Tu powinna byc mobilizacja srodowiska Wislackiego do walki z miastem. Walki o Wisle. To juz nawet kvrwa nie jest smieszne. OD 1990r kompletnie nie zrobino dla nas nic, sam klub mierzy sie ze swoimi problemami. Tak fajnie bylo jak promowalismy miasteczko... Miasto dziala jak ta banda komornicza. Najlepiej odzyskac cos od biednego, zabierajac mu pralke lub jedyny zdezelowany samochod rodzinny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Prosta zasada ze gawiedzi sie nie informuje w zwiazku znochrona interesów bo jak wiadomo pieniadze lubia cisze. Dobrze byloby to zrozumiec w koncu przez niektórych a w zamian zaczac robic swoje czyli po pierwsze kupic karnet. A co do sadionu to Jak najbardziej jestem za wynajeciem w Niecieczy stadionu i wtedy zaczalbym negocjacje z miastem. Moze przychody z dnia meczowego by zmalaly ale koszty oczywiscie o wiele mniejsze, jakies smieszne pieniadze podejrzewam by byly za wynajem tego ich stadioniku. |
Miasto już od 2014 roku (wyprowadzka części klubu do Myślenic) miało sprawić, że stadion będzie tętnił życiem przez cały tydzień i co - nie udało się.....
|
Cytat:
|
Dla mnie sprzedaz Carlitosa do Legii to gwozdz do trumny dla tego zarzadu i jak trzymalem za nich kciuki to teraz wiem ze w najblizszym sezonie na stadion nie przyjde i tak bedzie do czasu az pojawi sie ktos rozsadny w klubie. Tyle czasu karmili nas smetami o budowaniu wielkiej Wisly, coraz lepszej sytuacji finansowej, nowym inwestorze a przed paroma dniami trupy wypadly szafy. Zabawna jest w tym wszystkim nagla cisza medialna Dukata I Sarapaty na tt I innych mediach spolecznosciowych. I tak sie tylko zastanawiam czy zarzad perfidnie nas oklamywal przez ostatnie miesiace czy po prostu totalnie nie ogarniaja
|
Cytat:
|
Cytat:
To jest stara i sprawdzona polityka miasta wobec inwestorów i firm które chcą cokolwiek tu zrobić. Mamy Wawel i Rynek więc turyści i tak przyjadą. Tylko jeśli jest ktoś z kim trzeba się liczyć jak np. UJ, KK lub tzw. zieloni to wtedy nagle wszystko da się załatwić. |
Cytat:
|
Witam Was wszystkich,
Powiem Wam, że głęboko wierzę w to, że zarząd ma na to wszystko jakiś pomysł, że to jest wszystko gdzieś wkalkulowane tylko po prostu nas o tym nie informuje. (Też bym nie informował wszystkich dookoła jaki mam plan na ugranie korzystniejszej umowy z miastem). Tylko to jest moja wiara. Jeśli jednak tak nie jest, to ciężko zrozumieć niektóre decyzje zarządu. Np. przecież wiedzieli jaką mają sytuację finansową i wiedzieli jakie będą wpływy a jakie koszty 4.lipca 2018 już pół roku temu. Stąd dziwi np. zatrudnianie np Mitrovicia lub brak sprzedaży Carlitosa pół roku temu. Jeszcze taka dygresja, że podpisując kontrakty z piłkarzami, zawsze lepiej negocjować kontrakt 1+2 bo potem nawet jak zawodnik odpali i klub przedłuży umowę o rok, to już go trzeba szybko sprzedawać bo za pół roku może dogadywać się z kolejnym klubem. W każdym bądź razie życzę wszystkim kibicom wytrwałości i do zobaczenia na R22 !! |
Prezydent Miasta oficjalnie patronem meczu z Monaco. Miejmy nadzieję, że dzięki temu nie policzą nam astronomicznej kwoty, o której ktoś wczoraj wspominał
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl