Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

Bronex 06.11.2011 19:24

Materiał ludzki poza Jaliens'em jest. Nie mamy trenera w tej chwili. Robert chyba ,żyje w swoim świecie. Marzy mi się jakiś normalny trener z jakimś dorobkiem, który już własne błędy popełnił i czegoś się na nich ,nauczył. A Maaskant ? Cóż on kompromituje Wisłę. Podbeskidzie ? Cracovia z dna tabeli? Męczarnie. Wielki wór goli w grupie LE. "Szczym" do gości? Facet jakby miał trochę honoru to by się podał do dymisji i wypierdalał gdzie tulipan rośnie .

pietra 06.11.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1187161)
Sorry, ale Petrescu dla nas w tym momencie to za wysoka półka.

?? Widziałeś czyim trenerem jest teraz Petrescu? Kubań Krasnodar największy sukces tego klubu to 15 miejsce w Premjer Lidze rosyjskiej i 1/8 finału pucharu Rosji...

BiałaGwiazda 06.11.2011 19:24

Za Maskaanta tylko Polak,bądź szkoleniowiec,który już pracował jakiś czas w Ekstraklasie.Tutaj trzeba się ratowac kimś kto zna naszą lige i jej specyfike,wie jak rozpracowac danego rywala i umie ryknąc i zmotywowac zawodników w szatni.Nie wiem,obecnie Urban i Szatałow sa wolni więc nie zastanawiac się długo.

63.5 Kg 06.11.2011 19:25

Szczerze jak dla mnie to Moskal moze dokonczyc runde...
Gorzej nie bedzie bo sie nie da...

Martinus 06.11.2011 19:25

Tak, zwalniamy Maaskanta - jestem pewny, że jakiś polski magik już zaciera ręce.
Przerabialiśmy to już raz - z niejakim Petrescu...

zbycho93 06.11.2011 19:26

może warto zmienić nazwę tematu na : Robert Maaskant nie jest już trenerem Wisły ?

Mareq 06.11.2011 19:26

Cytat:

największy sukces tego klubu to 15 miejsce w Premjer Lidze rosyjskiej i 1/8 finału pucharu Rosji...
Nie liczy się jakie mają osiągnięcia , tylko ile płacą...
Skoro Petrescu poszedł do klubu , którego największym sukcesem było 15 miejsce w lidze rosyjskie i 1/8 pucharu, to znaczy że płacą nieźle.

laxa 06.11.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1187219)
Maaskant musi dograć rundę do końca czy się komuś podoba, czy nie. Zatrudnianie nowego trenera "z łapanki", na chybcika, skończy się kolejną katastrofą.

Nie mniej mam odmienny pogląd od flamengisty - uważam, że kierunek zagraniczny jest słuszny. Problem w tym, żeby znowu nie żydzić kasy na jakiegoś "młodego i ambitnego", ale zatrudnić trenera z udokumentowanymi sukcesami i doświadczeniem. Będzie bolało finansowo? Pewnie będzie. Ale jestem przekonany, że zwróci się z nawiązką...

obawiam się że my jesteśmy skazani na "młodego i ambitnego", trener zagraniczny obecnie osiągający jakieś sukcesy tu nie przyjdzie.

Bobus17 06.11.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1187232)
Szczerze jak dla mnie to Moskal moze dokonczyc runde...
Gorzej nie bedzie bo sie nie da...

Dobra a co potem ?? Kto za niego ? Ja życzyłbym sobie żeby Maaskant został wole żeby zawodników nie spełniających oczekiwania wyp**oddalić z Reymonta . Takie jest moje zdanie.

rasel1906 06.11.2011 19:28

Tomasz Kulawik?
Kaziu Moskal?
moze wreszcie dac im szanse na prowadzenie Wisly ale nie tylko w jednym mecu w roli zastepcow

bomber85 06.11.2011 19:29

URBAN jest wolny....

Bronex 06.11.2011 19:29

Ta runda i tak jest już zmarnowana. Gdyby nawet dzisiaj Maaskanta , Basałaj wysłał do wszystkich diabłów to za dużo się nie zmieni. Trenera dobrego można znaleźć jak się chce. To jest tak wielki rynek. Tylko trzeba chcieć i nie dusić kasy w kieszeni. Lepiej wydać dobre pieniądze na trenera ,który wyszkoli zawodnika, niż mieć dobrze opłacanych piłkarzy i marnego trenerzynę. Wisła potrzebuje kogoś z nazwiskiem z autorytetem , starego wyjadacza. Robert traktuje Wisłę jak poligon doświadczalny (i kto by nie przyszedł w jego wieku i z takim CV ,robiłby to samo). Narodowość nie ma żadnego znaczenia. I do tego bym się nie przywiązywał. To jest zupełnie pozamerytoryczny element. Zauważcie ,że Petrescu też się na Wiśle paru rzeczy nauczył na własnych błędach. To samo Skorża. Dlatego musi to być trener doświadczony. Teraz jest kryzys więc może i jakiegoś sensownego szkoleniowca by się udało znaleźć . Nie wiem Niemcy /Hiszpania/Włochy nawet z Rumunii/Chorwacji/Serbii. Trudno niech się tym Stachu zajmie.

Martinus 06.11.2011 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rasel1906 (Post 1187247)
Tomasz Kulawik?
Kaziu Moskal?
moze wreszcie dac im szanse na prowadzenie Wisly ale nie tylko w jednym mecu w roli zastepcow

Albo Bobo Kaczmarek...
Niedobrze mi się robi jak czytam takie wypociny.

Ciastek1 06.11.2011 19:30

Razvan Lucescu .

Mrsnh 06.11.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whistar (Post 1187076)
Skoro Skorża musiał odejść to Maaskant też musi - DOŚĆ TEGO

i innej mozliwosci nie ma.
W takim meczu taki wynik jest nie do przyjęcia.

Krav 06.11.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1187257)
Razvan Lucescu .

to jest gość z Rapidu Bukareszt ? Jestem za !

SWEET_83 06.11.2011 19:35

Brac Urbana. Nawet do końca rundy.

63.5 Kg 06.11.2011 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobus17 (Post 1187245)
Dobra a co potem ?? Kto za niego ? Ja życzyłbym sobie żeby Maaskant został wole żeby zawodników nie spełniających oczekiwania wyp**oddalić z Reymonta . Takie jest moje zdanie.

Kolego ale ja nie ejstem od tego zeby typowac kto za niego..

W klubie powinni byc ludzie ktorzy o tym zadecyduja...
Dobrze piszesz ze kopaczy tez trzeba pozegnac ale wg. Robert przestal nad wszystkim panowac juz jakis czas temu...

nesta 06.11.2011 19:35

Powinien przyjsc charyzmatyczny trener, ktory stworzy druzyne! Taktycznie i mentalnie.
Bo problem z Maaskantem jest taki, ze ma on moze pomysl, plan, cos sie stara przekazac, ale za grosz nie widac w tym wszystkim "chemii". To jest wszystko rozlazle, jednostajne. Niby poklepia ta pilka, ustawia sie, ale to jest bez wyrazu. Jak taka wydmuszka, ktora ladnie wyglada z zewnatrz, ale w srodku nie ma nic. Nie ma potencjalu.
Nie ma takiej iskry, tego czegos. Tego obrazu, ze nawet moga grac slabiej, ale wyrywaja, dominuja, walcza jeden za drugiego, organizuja cale boisko. W skrocie - nie ma monolitu, nie ma druzyny.

Trener to raz. Za to co napisalem wyzej odpowiedzialnosc ponosi tez Basalaj. Bo uwazam, ze tylu obcokrajowcow, moze grac dobrze pod warunkiem, ze sa na poziomie tych z Arsenalu. Tutaj po prostu nie ma zwiazku miedzy nimi, nie czuja sie druzyna i to widac.

jasnyGwint 06.11.2011 19:36

Żal mi was jeśli myślicie, że zmiana trenera cokolwiek zmieni. A tyle razy to już było przerabiane.

Weźmy przykład Skorży. Zdobył w cuglach dwa mistrzostwa, w pucharach nic z nim nie graliśmy, w trzecim roku zaczęło źle iść w lidze to go wyrzucili. Pierwszy rok w Legii miał fatalny. Przez przypadek go nie wyrzucili i teraz "eLka idzie na mistrza", a do tego właśnie powtórzyła sukces Amiki w pucharach z przed roku. Teraz zagadka:
a. Skorża jest chujowym trenerem
b. Skorża jest zajebistym trenerem
c. To nie ma znaczenia bo gra drużyny to pochodna szczęscia, dyspozycji piłkarzy, braku kontuzji, dyspozycji dnia, wstrzelenia się z transferami, itp.

Czy zatrudnienie nowego trenera sprawi, że Lamey, Jaliens czy Diaz staną się lepszymi obroncami, albo w cudowny sposób zostaną uzdrowieni nasi podstawowi zawodnicy, bez których każde dziecko wie, że nic nie gramy.

Jeśli ktoś powinien beknąć za obecna sytuacje w klubie to powinien to być... Valckx, bo to on nam sprowadził takie wynalazki do obrony. Tak wiem, że to absurd.

Markus 06.11.2011 19:37

Wariant z polskim trenerem, obojętnie czy "młodym zdolnym", czy doświadczonym, czy wreszcie "wychowankiem" (np: Nawałka, Kusto) przerabiany był już milion razy - zawsze kończyło się wstydem i tragedią.

krasny 06.11.2011 19:37

Z jednej strony nie widze lepszej alternatywy niz Maaskant, z drugiej jednak nie moge zrozumiec dlaczego on nie uczy się na blędach (np. Jaliens w "11").

!!IRIVER!! 06.11.2011 19:38

Widzę, że niektórych już do reszty od tej porazki po.......iło. Urban, który nie potrafił dźwignąć Lubina, wręcz go zniszczył mimo niezłego skladu a do tego nie potrafił nic nad 2.miejsce w Legii zrobić? Szatałow, który właśnie odszedł z ostatniej Cracovii? Co wy ćpacie?

Z polskich trenerów to tylko Lenczyk , który jest teraz nie do wyciągnięcia, lub faktycznie Fornalik, choć wcale nie jest to dla mnie jakaś dobra opcja - prędzej wolałbym Tarasiewicza...

Maaskant pewnie zostanie do końca rundy i wtedy zapadną ostateczne decyzje, w zależności od tego, jakie wyniki w tych ostatnich 6 meczach w roku osiągniemy.

czesnik 06.11.2011 19:38

chciałbym zobaczyć zamiast Roberta N. na naszej ławce np. Tarasiewicza, Fornalika a od bidy to mógłby być i Adaś Nawałka, który w Górniku zmieścił Mączyńskiego i Magierę

wiślak1906forever 06.11.2011 19:40

....a ludzie ja .......e !!!!
Nikt nie pomoże Skorża maaskant,Mroczkowski,Urban,Murinho,Ferguson....
My nie mamy ducha drużyny ,piłkarzy, zaplecza treningowego, stadionu, pieniędzy, jesteśmy w dupieeeeeeeee
Poprosze o bana

Watts 06.11.2011 19:40

Cytat:

Ok, więc umówimy się na prostą rzecz.Dam Ci tysiąc złotych a Ty w zamian masz za to kupic samochód na chodzie najlepiej z klimatyzacją, ABS, wspomaganiem kierownicy i 2 poduszkami.Oczywiście jak tego nie zrobisz to będzie Twoja wina - przecież miałeś wolną rękę...
Wydrukować i powiesić - Valckx ponosi najmniejszą winę za zaistniałą sytuację. Przed sezonem każdy by w ciemno wytypował nas do mistrza Polski, nie mówiąc o awansie do LM. Po 3 miesiącach nagle okazuje się, że zawodnicy to szrot. Takich MUSIAŁ sprowadzić SV. Nie miał wyjścia.

Valckx powinien być póki co ostatnią osobą do ewentualnej wymiany. Kogo zatrudnimy na jego miejsce? Kapkę? Mielcarskiego z C+?

Historia nie może zatoczyć znowu koła. Trenerzy u nas jakoś zaskakująco szybko spadają z piedestału. Skorża, Maaskant. Trudno mi jest wytłumaczyć ten fenomen, ale do sprawy podchodzę wyjątkowo "uczuciowo" - derbów NIE MOŻNA przegrywać i w kontekście tego, jak wygląda gra drużyny i nasze perspektywy jest gwoździem do trumny RM. Nie oszukujmy się, ktoś musi beknąć za ten teatr i mam szczerą nadzieję, że będzie to RM. W zimie, w lecie - Jaliens i spółka.

Inna sprawa, że potrzebujemy więcej Jovanoviciów, Ilievów - sprowadzeni niby naprędce, "na doczepkę", dzisiaj pokazali, że mają większe czucie derbów, większą pasję do gry niż taki Garguła, któremu od powrotu po kontuzji dano miliard szans, a kontrakt pozostaje na tym samym poziomie.

MCX 06.11.2011 19:41

Koniec, nie zależnie od tego co stanie się dalej z Maaskantem pewne jest jedno - jego praca z tą drużyną jest kompletnie nieefektywna. Po kontuzjach Meliksona, Małeckiego i Sobolewskiego drużyna kompletnie się rozlazła. Nie ma dyscypliny w grze, pomysłu na grę, nic.

Poza tym Maaskant albo próbował robić dobrą minę do złej gry albo kompletnie się pogubił bo przecież już po bezbarwnej przegranej z Legią zapowiadał komplety punktów w kolejnych meczach i co? Póki sprzyjało nam szczęście jeszcze jakoś to wyglądało ale teraz czas prysł. Lechia, Podbeskidzie, Cracovia - z nimi już przegraliśmy. Z całym szacunkiem dla Lechii i Podbeskidzia ale co to za drużyny? Jakie są ich cele (środek tabeli, utrzymanie), a jakie nasze? Dzisiejsza przegrana z Cracovią tylko to potwierdziła. Oni nie wygrali w tym sezonie meczu u siebie, zdobyli ledwie 2 punkty, a dziś gola strzelił nam facet zwany van der Błaznem i na Kałuży mają powód do radości do kolejnych derbów.

Mam nadzieję, że kolejne derby już bez Maaskanta na ławce, bo jego praca w ostatnim miesiącu została bardzo boleśnie zweryfikowana. Do końca rundy z drużyną powinien pracować Moskal, a w zimie Valckx powinien znaleźć jakiegoś konkretnego następce.

MwMw 06.11.2011 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1187278)
Wariant z polskim trenerem, obojętnie czy "młodym zdolnym", czy doświadczonym, czy wreszcie "wychowankiem" (np: Nawałka, Kusto) przerabiany był już milion razy - zawsze kończyło się wstydem i tragedią.

Obecny wariant z zagranicznym szkoleniowcem skonczył się jeszcze większa tragedią i wstydem... leją nas wszyscy od gdanska do bielska bialej poprzez Cracovie... jakby nam odjąc te pkt z jagą i ŁKS gdzie sedziowie wypaczyli wynik to bysmy się okolo spadkowej zakrecili... to jest własnie podsumowanie zdolnosci maaskanta w naszej lidze... on sobie nie radzi, nasciagał EMERYTÓW i wszystko dupło... potrzeba polaka ktory posciaga dobry polskich graczy. Taki Wilk przyszedł z korony a gra z pasją, zaangazowaniem, widac że mu sie chce. Takich MŁODYCH zawodników w polskiej lidze by sie uzbierało 10-15 i mozna ich wykupic - tutaj nie trzeba nawet sporej kasy. Tylko trener musi chcieć a nie byc nastawionym na szrot wypalony z zagranicy... ogolnie kupowanie zawodnika powyzej 30 roku zycia to głupota...

WOLĘ WSTYD I TRAGEDIĘ PO PORAŻCE POLAKÓW Z POLSKIM TRENEREM NIŻ WSTYD I HAŃBĘ Z 10 ZAGRANICZNIAKAMI W KADRZE I TRENEREM KTORY PO POLSKU ZDANIA NIE POTRAFI SKLECIĆ...

MatMario 06.11.2011 19:42

Nie zapominajcie że to nie tylko trener dziś przegrał, a raczej cały styl i pomysł na to co Wisła ma pokazywać firmowany nazwiskiem BASAŁAJA

RM jest do odstrzału, to jest pewne.

Kto za niego? Najlepiej ktoś dobry, perspektywiczny itp. Ale w takie coś nie wierzę, bo ktoś taki będzie się szanował i nie przyjdzie trenować na boisku gdzie srają psy a drugiego nie ma.

Dlatego myślę o Wiślaku, grającym tutaj, już mniej więcej otrzaskanym w trenerce, mającego jako takie doświadczenie, który wygrał ligę, a później popełnił swoje błędy gdy miał wolną rękę w tworzeniu zespołu.

Adam Nawałka.

kolarz90 06.11.2011 19:43

Jedno jest pewne - Robert dłużej jak 2 miechy u nas nie zostanie

Vasquez 06.11.2011 19:46

Zmiana trenera nic nie da...Robiliśmy to X razy...Z treneram iz PL / Zagranicy...Zawsze kończy się tak samo....
Maskaant ma zostać, bo nikogo lepszego nie znajdziemy...
ALbo mam propozycję...Po Euro2012 Smuda będzie wolny ...Zapewne chętnie powróci na Raymonta :)

Wsciekly Pies 06.11.2011 19:47

Jestem ciekawe kiedy nasi wspaniali Bracia po szalu w końcu zrozumieją że tak naprawdę żaden trener nam dzisiaj nie pomoże... ze trzeba zmienić system a nie trybik...

P.s. Nie rozumiem też innej rzeczy... Powiedzcie mi jak to jest... Przychodzi gość z zagranicy daje mu się walizkę pieniędzy(pensję) i druga walizkę na wydanie.... wydaje ją jak chce(np. zamiast ściągnąć dziesięciu reprezentantów młodzieżówki ściąga gościa który zarabia tyle co kosztowała by zajebista szkółka piłkarska) i rodacy POLACY mówią, a gość jest spoko tylko inni mu przeszkadzają... MOIM ZDANIEM CUDZE CHWALICIE SWOJEGO NIE ZNACIE... wolałbym aby za tą samą kasę albo dwukrotnie większą wydali na naukę Polaków ich staże itp. rzeczy abyśmy mieli z tego pożytek jak np. w Legii... a nie pchamy grubą kasę do obcej kieszeni i za każdym razem jak coś jest nie tak to nie ich wina... wytłumaczcie mi gdzie tu sens???

Jak dla mnie TRENER KULAWIK>>> DO pierwszej 11 JUNIORZY i GRAĆ NA CAŁEGO!!!

dj_ibutti 06.11.2011 19:48

Za naszym adminem, Rafałem:

"Maaskant zwolniony. Info telefoniczne. Szukają nowego trenera".

CMSNero 06.11.2011 19:49

Fuksowy jeden punkt z Widzewem
Fuksowe 3 punty z LKS
Fuksowe 3 punkty z Jaga
------------------------
fuks sie skonczyl

0 punktow z Podbeskidziem!!!!!!!!!!
0 punktow ze sracowata!!!!!!!!!

------------------------
ladny mecz z Lechem - mamy 12 czy 13 kolejke - zero ladu , skladu i pomyslu - nie miesci mi sie w glowie ze moze byc w klubie ktos gorszy od Kirma !!!!!!!!

jak do tej pory obstawalem za Maskantem tak teraz juz czara goryczy przelala sie ...........

Maskant OUT

!!IRIVER!! 06.11.2011 19:50

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_walczylismy/

Cytat:

Jeden z dziennikarzy zapytał się trenera, jak się czuje wiedząc, że Cracovia ostatni raz w derbach wygrała w 1994 roku. „Jak się czuję? Głupie pytanie. Przecież właśnie przegraliśmy z Cracovią, więc jak mam się czuć” – odpowiedział trener Maaskant.
Szkoda, że Maaskant nie sprowadził na ziemię durnia dziennikarza i nie powiedział, że Wisła przegrała derby za Skorży.

Kociewiak 06.11.2011 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wsciekly Pies (Post 1187309)
Jestem ciekawe kiedy nasi wspaniali Bracia po szalu w końcu zrozumieją że tak naprawdę żaden trener nam dzisiaj nie pomoże... ze trzeba zmienić system a nie trybik...

Ryba psuje się od głowy. Wiadomo najlepiej obwiniac Maaskanta ale to nie on sprowadzał tych zawodników do Wisły, nie jego winą jest, że w Wiśle jest tragedia z młodzieżą i nie ma gdzie trenować. Wiadomo mega "zdenerwowanie" że tak delikatnie to ujme po ostatnich meczach, no ale nikt lepszy nie przyjdzie do Was narazie. Zresztą gracie bez kręgosłupa druzyny jak widać bardzo mocnego kręgosłupa.

nesta 06.11.2011 19:50

Te gadki o trenerze, ktory jakims dziwnym trafem ma byc wyjety spod odpowiedzialnosci moze i mialyby sens gdyby takie Podbeskidzie, Cracovia itp zdarzyly sie od swieta i byly wypadkami przy pracy. Otoz nie moi mili. To juz niestety nie jest przypadek. To nie zdarzylo sie raz podczas wspanialej serii zwyciestw. Za duzo porazek, za duzo slabych meczow i wynikow. I dziwie sie jesli ktos tego nie widzi.
Maaskant owszem nie jest jedynym winnym, ale co oczywiste wine za taki stan rzeczy ponosi.

Ciastek1 06.11.2011 19:51

Ludzie nawet nie przywołujcie nazwisk Kaczmarka , Tarasiewicza , Urbana czy Nawałki . Może jeszcze odkurzymy Wieczorka bądź Motykę ?

Nam potrzeba trenera z jajami i takim był niegdyś Petrescu ale skoro on jest trenerem nie do wyciągnięcia to ja proponuje jak wcześniej pisałem - Razvan Lucescu .

Poza tym koniecznym warunkiem jest pozbycie się obu holendrów z linii obrony .

orm 06.11.2011 19:52

Przed chwilą Zieliński tłumaczył w C+, że Polonia dopiero ostatnio zaczęła coś grać bo w lecie wybito jej trzy zęby w ofensywie: Sobiecha, Mierzejewskiego i Smolarka. A przecież w lecie na ich miejsce sprowadzono piłkarzy, wydawałoby się niezłych.
Ostatnio Wisłą gra bez Meliksona, Małeckiego i Sobola;dla dwóch pierwszych nie ma zmienników. Czego się można spodziewać? Cała nasza gra w ofensywie była ustawiona pod Meliksona i Małego -- trudno się dziwić, że gdy ich nie ma, nie ma gry.IMHO żaden trener sobie z taką sytucją nie poradzi.

Watts 06.11.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1187312)
Za naszym adminem, Rafałem:

"Maaskant zwolniony. Info telefoniczne. Szukają nowego trenera".

Lud ma co chciał.

Teraz zobaczymy czy nastaną liczkopodobne wieki ciemne, czy nasz zarząd się wykaże. Przed nami trudny czas, tak czy owak - nie da się wydupcyć trenera bez konsekwencji, przełknąłbym "poświęcenie" tego sezonu żeby wytypowali kogoś właściwego, kogoś kto by coś gwarantował z miejsca.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl