Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Karherop 01.02.2018 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1493268)
Zdaję sobie z tego sprawę jaki to rynek,jednak trochę za mało jest informacji o jego udziałach w tych przynoszących zyski start upach,żeby wnioskować ,że jest bardzo bogaty. O firmie Bragiel Brothers też nie wiadomo zbyt wiele..na ich stronie nie ma dosłownie nic. Oby jednak okazało się,że rzeczywiście jest majętny :)

Przegladnij sobie jego profil na linkedin, odnośniki z angielskiej wikipedii. Obecnie siedzi w radach nadzorczych 3 czy 4 spolek.
Zresztą, nie ważne ile ma na koncie, ale ważne jak potrafi zagospodarować każda złotówkę. Śląsk mial Solorza a nie chcial im dac zlamanego grosza (bezinteresownie).

St Yabol 02.02.2018 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik
Tak przy okazji przyjścia nowego inwestora i promocji klubu na świecie co tam z ufa sport? Umowa została rozwiązana? Coś przeoczyłem?

Z tego co pamiętam to została rozwiązana jeszcze za czasów Cupiała, dokładnie 2 lata temu

PSYCHOLTSW 02.02.2018 07:24

@yarow nie myl pojęć pojedynek a konflikt. po prostu poziom GK i DP to dno a oni walczą o to kto zejdzie poniżej tego dna :) zrozumiałeś o co mi chodzi?

Vinci 02.02.2018 07:38

Jak Wam się podobają wyniki dziennikarskiego śledztwa, które dowiodło, jakie jest nazwisko potencjalnego inwestora? :) Wywiad naszych dziennikarzy równie skuteczny, jak za czasów afery Stecherta...

krzaq12 02.02.2018 07:47

Tak, umowa z UFA Sports została rozwiązana jakieś dwa lata temu.

Ja jestem względnym optymistą odnośnie nowego współwłaściciela, nie jest to miliarder, owszem ma dużo pieniędzy i jest zamożny ale co najważniejsze wygląda na to że potrafi świetnie zarządzać zasobami, zarówno finansowymi jak i ludzkimi.

Jeśli chodzi o wyniki śledztwa to wyrazy uznania.

yarow 02.02.2018 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1493297)
@yarow nie myl pojęć pojedynek a konflikt. po prostu poziom GK i DP to dno a oni walczą o to kto zejdzie poniżej tego dna :) zrozumiałeś o co mi chodzi?

@PSYCHOLTSW,

rozumiem o co Ci chodzi, ale mam nadzieję ;) , że rozumiesz, iż grubość dna w obydwu tytułach reguluje bezkonfliktowo i w pojedynkę według swojego upodobania jeden pan i władca.

PvD 02.02.2018 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1493298)
Jak Wam się podobają wyniki dziennikarskiego śledztwa, które dowiodło, jakie jest nazwisko potencjalnego inwestora? :) Wywiad naszych dziennikarzy równie skuteczny, jak za czasów afery Stecherta...

Wyniki robią piorunujące wrażenie. Wygląda na to, że wszyscy w redakcjach porzucili obowiązki i rzucili się w wir odkrywania kto za tym wszystkim stoi :D:alleluja:

szprotson 02.02.2018 09:17

nowy wspolwlasciciel ? A to nie bedzie po prostu udzialowiec ?

Ja tam patrze umiarkowanie na takich typow, o ile ten typ jest dobrym tropem :)
Klub to nie jest korporacja, szzegolnie w PL, i na zasadach korpo to moze funkcjonowac z miesiac dwa i jebnie z hukiem.

wiertar 02.02.2018 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1493299)
Tak, umowa z UFA Sports została rozwiązana jakieś dwa lata temu.

Ja jestem względnym optymistą odnośnie nowego współwłaściciela, nie jest to miliarder, owszem ma dużo pieniędzy i jest zamożny ale co najważniejsze wygląda na to że potrafi świetnie zarządzać zasobami, zarówno finansowymi jak i ludzkimi.

Jeśli chodzi o wyniki śledztwa to wyrazy uznania.

Imo lepszy milioner z głową na karku i pomysłem niż jebmiety i rozkapryszony miliarder który taka Wiśle będzie traktował jak zabaweczka.... Pobawi się chwilę i .......nie w kąt. Cos ala Wojciechowski

krzaq12 02.02.2018 10:37

Cytat:

nowy wspolwlasciciel ? A to nie bedzie po prostu udzialowiec ?

Ja tam patrze umiarkowanie na takich typow, o ile ten typ jest dobrym tropem
Klub to nie jest korporacja, szzegolnie w PL, i na zasadach korpo to moze funkcjonowac z miesiac dwa i jebnie z hukiem.
A czy to nie kwestia nazewnictwa. Inwestor wykupuje pakiet mniejszościowy klubu, to ile procent (kilkanaście, czy kilkadziesiąt) to już mniej istotne. Ma udziały w klubie, proporcjonalne do pakietu, więc chyba można go nazwać współwłaścicielem.

Liczę, że akceptacja zarządu wobec tej osoby oznacza iż ma on pomysł na rozwój klubu.

Arkadiusz.Czerepach 02.02.2018 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1493300)
@PSYCHOLTSW,

rozumiem o co Ci chodzi, ale mam nadzieję ;) , że rozumiesz, iż grubość dna w obydwu tytułach reguluje bezkonfliktowo i w pojedynkę według swojego upodobania jeden pan i władca.

jest gorzej niż myślisz , to nie jest jeden wlasciciel ktory im reguluje grubość dna (tzn tak było prze chwile gdy polskapresse dokupilo DP)

teraz to jeden debil karcz pisze jeden i ten sam tekst ktory sie ukazuje w obu tytulach , bo z badan im wyszlo ze malo ludzi kupuje oba wydania

czaro 02.02.2018 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1493304)
A czy to nie kwestia nazewnictwa. Inwestor wykupuje pakiet mniejszościowy klubu, to ile procent (kilkanaście, czy kilkadziesiąt) to już mniej istotne. Ma udziały w klubie, proporcjonalne do pakietu, więc chyba można go nazwać współwłaścicielem.

Liczę, że akceptacja zarządu wobec tej osoby oznacza iż ma on pomysł na rozwój klubu.

Tak, można będzie go tak nazwać. Nie będzie można go tylko nazwać udziałowcem, bo będzie akcjonariuszem (w s.a. są akcje, a nie udziały).

As 02.02.2018 17:07

dla mnie jest wszystko jedno jak chlopa sie bedzie tytulowac - jesli to faktycznie on.

Wazne jest jaki ten czlowiek ma plan na swoja inwestycje, napewno gosc ktory przeprowadzil w zyciu tyle inwestycji i jest pozytywnie ".......niety" na punkcie sportu ma jakas wizje.

Karherop 02.02.2018 18:42

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/qjqzd64

Bragiel dementuje, ale wyglada to jak zasłona dymna

brylant17 02.02.2018 19:23

Będzie beka jak to inny "detektywi" :lol:

yarow 02.02.2018 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1493305)
jest gorzej niż myślisz , to nie jest jeden wlasciciel ktory im reguluje grubość dna (tzn tak było prze chwile gdy polskapresse dokupilo DP)

teraz to jeden debil karcz pisze jeden i ten sam tekst ktory sie ukazuje w obu tytulach , bo z badan im wyszlo ze malo ludzi kupuje oba wydania

Fakycznie .., stachanowiec :D dziennikarstwa. Zaraz, zaraz .., jakiego dziennikarstwa? Krakowskie dziennikarstwo skończyło się tak naprawdę wraz z upadkiem "Tempa", a moze jeszcze chwilę później gdy wykończono i "SuperTempo" ...

Vinci 02.02.2018 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1493325)
Fakycznie .., stachanowiec :D dziennikarstwa. Zaraz, zaraz .., jakiego dziennikarstwa? Krakowskie dziennikarstwo skończyło się tak naprawdę wraz z upadkiem "Tempa", a moze jeszcze chwilę później gdy wykończono i "SuperTempo" ...

Tylko krakowskie? Cały ten zawód poleciał na pysk... ostały się wyjątki, w konkretnych dziedzinach tematycznych. Głównie pasjonaci sportu, jak Tuzimek itp. Reszta krwiopijców, w ogóle nie bierze odpowiedzialności za to co pisze i wygaduje. mieszając ludziom w głowach. Efekty później widać nawet i u nas na forum, co przeszłość pokazała bardzo wyraźnie.

yarow 02.02.2018 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1493329)
Tylko krakowskie?[...]

Nie tylko. Pisałem w kontekście krakowskiego podwórka (Bartosz Karcz, "GK", "DP").

patti 06.02.2018 18:03

Jeszcze wracajac do Pana Bragiel'a to nie wiedzialem ze byl na ostatnich derbach przy R22

https://www.youtube.com/watch?v=Eo9FhC8vk7E

Przechadzal sie wokol boiska z Pania Prezes... (minuta 8:45)

Jesli to juz bylo to sorry...

krzaq12 06.02.2018 18:07

Chyba nie było. Dzięki. Ja też próbowałem go dostrzec na zdjęciach z meczu derbowego, wszelakich zdjęciach, z oficjalnej, skwk itd.

Bez skutku, aż do dziś ;)

maciekkk 06.02.2018 18:09

Dobre oko ^

cierpliwy 06.02.2018 18:12

To on i do tego z całą świtą. Teraz cieżko bedzie zaprzeczyc, ze to nie on ma byc tym inwestorem.

mitmichael 06.02.2018 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez patti (Post 1493530)
Jeszcze wracajac do Pana Bragiel'a to nie wiedzialem ze byl na ostatnich derbach przy R22

Gratulacje za dobre detektywistyczne oko

Kamson 06.02.2018 18:43

Rutkowski może buty czyścić naszym forumowym detektywom ;)

MatMario 06.02.2018 19:11

Szach mat.

lucas8 06.02.2018 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez patti (Post 1493530)

No to przypuszczenia potwierdzone. Chapeau bas za czujne oko! ;)

regan 06.02.2018 19:31

Jeszcze tylko potwierdzic na 100% badaniami biometrycznymi i mozna oglaszac bombe :D

crux.a 06.02.2018 19:44

Patti, wyrazy szacunku! A jutro-pojutrze się dowiesz, że "jak ustaliła Gazeta Krakowska, Paul Bragiel był na derbach Krakowa". Tu ciepłe pozdrowienia dla "dziennikarzy", dla których to forum jest głównym źródłem wiedzy o Wiśle. Wiem, że to czytacie:)

Bragiel wygląda tam, jakby właśnie wrócił z jakiegoś indyjskiego aśramu. Regan, dla mnie bomba!

krzaq12 06.02.2018 19:51

crux.a

G. Krakowska już pisała, w ubiegłym tygodniu, że Paul Bragiel był na derbach, na forum ekonomicznym pojawił się w klubowym szaliku, a cała transakcja powinna zostać dopięta znacznie wcześniej, niż w dwa miesiące :D

brylant17 06.02.2018 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1493538)
Jeszcze tylko potwierdzic na 100% badaniami biometrycznymi i mozna oglaszac bombe :D

Pod siebie podłóż może w końcu zmądrzejesz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl