Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Worcester 30.10.2010 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1001229)
Kupił Szatałowa plan nie wypalił.

Czas kupić Polonie Bytom.

Co będzie dalej w niecnym planie władcy kurnika?

połączy ksc z tsv i zaczną grać w niemieckiej lidze. Kibice ksc klepną zgodę z fanami tsv i zaczną operację przerzucania rewirów Bayernu z białą bronią w dłoniach.

flamengista 30.10.2010 18:12

Nie miejmy złudzeń co do derbów! Pasy są słabe, praktycznie zagwarantowały sobie spadek ale mają zaraz jedyną szansę na wyjście z honorem. Kibice gotowi im nawet wybaczyć degradację do II ligi, jeśliby z nami wygrali.

Zaraz Śląsk gra w meczu o kolejne 6 pkt. W przypadku zwycięstwa - może nawet wyjść ze strefy spadkowej. Remis nic im nie daje, porażka stawia ich w podobnej sytuacji jak Pasy.

Marszałek 30.10.2010 18:13

Bardzo,bardzo istotny mecz dla Sląska. Jeśli sląsk wygra to wraca do realnej gry o utrzymanie. No i co istotne, Cracovia będzie w beznadziejnej sytuacji.,przy tym co prezentują sobą parchate to raczej do końca rozgrywek powinni tam pozstać. Niemniej jak ....a to co teraz mówi Lenczyk to nie wiem po huj on tam jest. Tekst w stylu,"ta druzyna się przełamuje od dwóch miesięcy, jedzie lekką ironią i doprawdy z takim starcem na ławie nie wiem czy jest się odpowiednio zmotywowanym.

Wizard 30.10.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1001226)

Wizard - ile mieliście sam na sam w tym meczu?

Buzała z 4 metrów nie trafił czysto w piłkę - do pustej właściwie już bramki.
Słupek Lukjanovsa, piłka przechodzi tuż obok linii bramkowej do niemal następnego słupka.
Ewidentny karny na Traore.
Spalony przy bramce Korony.

4 kluczowe sytuacje w tym meczu. Inicjatywa - miażdżąca przewaga Lechii. Przyznał to nawet Małkowski, że Korona zagrała po prostu na wyczekanie - obrona w 11, liczenie na jakąś kontrę. Szkoda, że sędzia wypaczył.
Sytuacje sam na sam nie zawsze są wyznacznikiem - można grać i strzelać inaczej bramki, choć zgoda, że w tym meczu Lechia zagrała średnio. Jednak na pewno o wiele lepiej od Korony, która paradoksalnie zwyciężyła. Niestety, bywa i tak.

brylant17 30.10.2010 18:18

Ajjj to będzie piękna następna kolejka dobicie pasów :lol: :D tak z 0-5 by się przydało :) I liga nie jest taka zła :rotfl:

szprotson 30.10.2010 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1001236)
Buzała z 4 metrów nie trafił czysto w piłkę - do pustej właściwie już bramki.
Słupek Lukjanovsa, piłka przechodzi tuż obok linii bramkowej do niemal następnego słupka.
Ewidentny karny na Traore.
Spalony przy bramce Korony.

4 kluczowe sytuacje w tym meczu. Inicjatywa - miażdżąca przewaga Lechii. Przyznał to nawet Małkowski, że Korona zagrała po prostu na wyczekanie - obrona w 11, liczenie na jakąś kontrę. Szkoda, że sędzia wypaczył.
Sytuacje sam na sam nie zawsze są wyznacznikiem - można grać i strzelać inaczej bramki, choć zgoda, że w tym meczu Lechia zagrała średnio. Na pewno o wiele lepiej od Korony, która paradoksalnie zwyciężyła. Niestety, bywa i tak.

Wszystkie mecze Lechii oglądałem, wyłączając dzisiejszy.
Chodzi mi o to że, Lechia łatwo stwarza sobie sytuacje, ale nie wykorzystuje ich. A w naszej lidze, najważniejsze jest wykorzystać, bo jak nie, to się mści.
Pamietam jak graliście z Ruchem, który nie istaniał a jednak punkt ukradł. Z Nami, jakbyście strzelili w pierwszych 30 minutach 2 bramki więcej nie podnieślibyśmy się.
Prawda jest taka, że nie macie typowego napastnika, który potrafiłby wykończyć. Jakbyście mieli Franka bylibyście liderem.
A to że sędzie wypaczył...mieliście okazje, było wykorzystać. Traore miał sam na sam napoczątku II połowy, tak w każdym bądz razie w relacji tekstowej pisało.
Albo to brak koncentracji, albo umiejętności, bo dochodzić do sytuacji Lechia dochodzi, ale nie wykorzystuje, bo każdemu w ofensywie czegoś tam brakuje, Buzała to strzela z "niedowiary" tylko...

Awe 30.10.2010 18:25

Szkoda Lechii.
Cracovia frajerzy, przestali grać bo myśleli, że był aut :D
Ten sezon to sezon powrotów - porażek. Głośno jest o Żurawskim i Wichniarku a jakoś nikt nie mówi o chyba największym nieporozumieniu - Radomskim :D
Mówię od razu - meczu nie oglądałem. Ale patrząc po powtórce bramki i zaangażowaniu piłkarzy Cracovii to możemy być spokojni o ich wyniki. Tak żałosnej bramki dawno nie widziałem. Wszyscy truchtają, Radomski kryje powietrze (najpierw się zastanawiał czy w ogóle biec, później podjął decyzję, że potruchta), lewemu obrńcy nie chce się podbiec, żeby zablokować dośrodkowanie. Parodia, ale to dobrze.
Jutro tylko zwycięstwo...

Marszałek 30.10.2010 18:30

Korona srzeliła bramę po błędzie Małka a w zasadzie liniowego. Jednak wyszło na jedno,bo już Małek dał ciała kiedy Korzym minął tego czarnego obrńcę z Lechii a sędzia odgwizdał jakiś wydumany faul.A to obrońca zachaczył o nogi Korzymya. Edi w tym czasie wychodził po drugiej stronie sam na sam.

A Lechia jest sama sobie winna. Są sytuacje to trzeba je wykorzystywać, a nie później płakać. Lechia jest ligowym średniakiem więc musi swoje okazje wykorzystywać aby grać coś więcej. Bo z takim Buzałą to,bądżmy poważni. Co to za zawodnik. Ligowy kopaczo wyrobnik.

Awe,ale parchate miało kilka sytuacji na początku meczu.

Bardzo dobrze gra Sląsk, jednak to co wyprawia Sotirovic to jawan kpina. Sobota zagrał mu patelnie a ten odwala jakieś główki. Śląsk ewidentnie musi kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia. Inaczej będzie ciężko,bo trzeba wypracowywać po kilka sytuacji aby taki Sotirović coś strzelić raczył.Jak mnie tacy pseudo gwizdorzy z Bałkanów działają na układ nerowowy. A klasa dla siebie jest Kelemen. To co wyciągnąl to mistrzostwo świata.

Titto 30.10.2010 18:34

Szczerze mówiąc bardzo bym chciał tego Sobotę w Wiśle.

flamengista 30.10.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1001243)
(...)
Ten sezon to sezon powrotów - porażek. Głośno jest o Żurawskim i Wichniarku a jakoś nikt nie mówi o chyba największym nieporozumieniu - Radomskim :D(...)

Niektórzy jednak mówią. Oto ocena zawodników C. w dzisiejszym meczu z ickowego forum:

Cytat:

Radomski - 1 (jak zagra w derbach i cos zjebie to mu chyba osobiscie szczeke przestawie)
Faktycznie, dla mnie to niepojęte. Radomski wydawał mi się strzałem w 10tkę. Pasy miały dramatyczną obronę, więc przyjście doświadczonego defensywnego pomocnika, mogącego grać również na środku obrony było jak zbawienie.

Okazuje się jednak, że Arek najlepsze lata ma już za sobą. Dziwne, bo zawodnicy grający na tej pozycji starzeją się wolniej, a w naszej lidze wystarczy dobre ustawienie i doświadczenie (vide: Kazek Węgrzyn).

mattias 30.10.2010 18:39

1:0 Dla Śląska :)

Buziek_LG 30.10.2010 18:41

Ostatnie dwa mecze:
Wisła - Lechia: niepodyktowane dwa karne, gol na 2:1 po spalonym
Lechia - Korona: niepodyktowany karny, gol na 0:1 po spalonym

Komuś zaczęliśmy przeszkadzać? Całe szczęście że w POZnań* sędziuje nam Japończyk

TeeS 30.10.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1001252)
Niektórzy jednak mówią. Oto ocena zawodników C. w dzisiejszym meczu z ickowego forum:

Faktycznie, dla mnie to niepojęte. Radomski wydawał mi się strzałem w 10tkę. Pasy miały dramatyczną obronę, więc przyjście doświadczonego defensywnego pomocnika, mogącego grać również na środku obrony było jak zbawienie.

Okazuje się jednak, że Arek najlepsze lata ma już za sobą. Dziwne, bo zawodnicy grający na tej pozycji starzeją się wolniej, a w naszej lidze wystarczy dobre ustawienie i doświadczenie (vide: Kazek Węgrzyn).

A żeby było jeszcze lepiej, to przez Radomskiego pozbyli się Barana, który trzymał tam chyba całą szatnię i któremu jako
jednemu z niewielu zależało na wynikach pasków.
Tak czy inaczej nie wiedzieć czemu mam złe przeczucia przed derbami - taka seria jak pasiastych nie może trwać wiecznie :(

A teraz Śląsk ładna bramka i tabela wygląda coraz ładniej ;)

brylant17 30.10.2010 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mattias (Post 1001253)
1:0 Dla Śląska :)

WKS! WKS! WKS! jeszcze ze 2 bramki i będę spokojny i prześcigną Amikę :D :) a my jutro ich dobijemy :)

MCX 30.10.2010 18:48

Wyobraźmy sobie następujący scenariusz: dziś wygrywa Śląsk, a jutro Wisła.
W strefie spadkowej Cracovia z 4 punktami i Lech z 8.
Piękny byłby to widok :D

flamengista 30.10.2010 18:49

To byłaby kolejka marzeń, gdyby w niedzielę również dzięki nam Śląsk wydobyłby się ze strefy spadkowej kosztem Amiki. Pomarzyć zawsze można:-D

Uran235 30.10.2010 19:01

Dzielicie skórę na żywym niedźwiedziu, w dodatku tępym nożem. Jak będzie z czego, to się jeszcze zdążymy nacieszyć.

Marszałek 30.10.2010 19:05

Pani Buziek,ale komu macie przeszkadząć i w czym?Nie macie ekipy na puchary ani na MP więc nie wiem o co się rozchodzi. Strzelalibyście to co macie to byłoby spokojnie. Sędziowie robią błędy ale tak w jedną jak i w druga stronę więc spokojnie wyjątkiem nie jesteście,

Titto 30.10.2010 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1001258)
WKS! WKS! WKS! jeszcze ze 2 bramki i będę spokojny i prześcigną Amikę :D :) a my jutro ich dobijemy :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1001260)
Wyobraźmy sobie następujący scenariusz: dziś wygrywa Śląsk, a jutro Wisła.
W strefie spadkowej Cracovia z 4 punktami i Lech z 8.
Piękny byłby to widok :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1001261)
To byłaby kolejka marzeń, gdyby w niedzielę również dzięki nam Śląsk wydobyłby się ze strefy spadkowej kosztem Amiki. Pomarzyć zawsze można:-D

Obyście mieli racje...
Coś czuje, że to wygramy i to z wysokim rezultatem.

szlaQ 30.10.2010 19:16

Mnie tylko zastanawia ... ile w końcu tych parchów jest na tym ich stadionie ,bo widzę że różnice pomiędzy tym co podaje ich oficjalna a inne portale sięga 4 tysięcy XD .

Buziek_LG 30.10.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1001270)
Pani Buziek,ale komu macie przeszkadząć i w czym?Nie macie ekipy na puchary ani na MP więc nie wiem o co się rozchodzi. Strzelalibyście to co macie to byłoby spokojnie. Sędziowie robią błędy ale tak w jedną jak i w druga stronę więc spokojnie wyjątkiem nie jesteście,

Ważne są ilości tych błędów i ich waga. Przy czym ja odnoszę wrażenie że błędy to nie są(vide opuszczenie chorągiewki przez Listkiewicza, czy sygnalizacja przy rożnym w końcówce dzisiejszego meczu). Fakt gdybyśmy wykorzystywali wszystkie swoje sytuacje to nie byłoby problemu, z drobnym zastrzeżeniem nikt nie strzela wszystkich sytuacji(no Arka).

Co zaś do tego komu mielibyśmy przeszkadzać to znalazłoby się sporo osób które Lechii źle życzą, a w czym spójrz na tabelę i dodaj 6 pkt, a potem odpowiedz sobie co byłoby gdyby tak się sezon zakończył

Co do ekipy to uważasz że kto ma ekipę na mistrzostwo i puchary? Troszkę dystansu

edit: przynajmniej Śląsk 2-0 ;]

brylant17 30.10.2010 19:25

2-0 Pięknie :D Wreszcie Śląsk się odradza i odbija od dna

nie no,ale ile można czekać na zwycięstwo ?

Buziek_LG 30.10.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1001281)
2-0 Pięknie :D Wreszcie Śląsk się odradza i odbija od dna

Po jednym meczu(niezakończonym z resztą) to orzekłeś ?

PhantomRanger 30.10.2010 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 1001227)
Gdyby tak jeszcze Śląskowi udało się wygrać dzisiejszy mecz z Lubinem, to na dwóch ostatnich miejscach znalazłyby się dwie "wspaniałe" zgody. :rotfl: Oby. Polonia Bytom już swoje zrobiła, teraz czas na ekipę z Wrocławia, a jutro na Wisełkę. Gdyby tak im się udało, to wspanialszej końcówki tabeli żaden forumowy Nostradamus by nie przewidział. Alleluja i do przodu :shock: :evil: :D

Tak, a do pełni szczęścia brakowało by tylko Legii na 14 miejscu:)
1. Wisła
2/3. Lechia/Śląsk
4. Jagiellonia [ w EP z racji tego, że my PP zdobyliśmy ]
....
12. Polonia W.
13. Arka
14. Legia
15. Lech
16. Cracovia

Gdyby tak się skończyło piłbym chyba przez tydzień :lol:

JoeyLG 30.10.2010 19:51

WKS już 3:0 prowadzi :)

Isfahan 30.10.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 1001256)
Ostatnie dwa mecze:
Wisła - Lechia: niepodyktowane dwa karne, gol na 2:1 po spalonym
Lechia - Korona: niepodyktowany karny, gol na 0:1 po spalonym

Komuś zaczęliśmy przeszkadzać? Całe szczęście że w POZnań* sędziuje nam Japończyk

Buziek, to już wiesz, co czujemy w każdym sezonie, kiedy Wisła jest przekręcana przez sędziów. A że jutro w Poznaniu sędziuje nam Borski, to spodziewam się kolejnych szopek na korzyść rywala.

Marszałek 30.10.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 1001278)
Co zaś do tego komu mielibyśmy przeszkadzać to znalazłoby się sporo osób które Lechii źle życzą, a w czym spójrz na tabelę i dodaj 6 pkt, a potem odpowiedz sobie co byłoby gdyby tak się sezon zakończył
;]

Póki co to sezon nie kończy się po 11 kolejkach. Nic by się nie stało poza tym,że średniak ligowy zająłby miejsce niekoniecznie odpowieadające jego potencjałowi. Liga jest spłaszczona każdy może wygrać i przegrać. Bez przesady z zachwytami nad Lechią. To,że na początku sezonu wygrała nie znaczy,że tak będzie do końca. Trzeba mieć nieszablonowych zawodników,długą ławekę i prezentować jakość w grze. Póki co Lechia nie ma żadnego z tych przymiotów. To,że miałby 6 pkt więcej o niczym nie świadczy,bo tak jak pisze, równie dobrze przez 3 kolejne mecze nie będzie potrafiła strzelić bramki. Trochę obiektywizmu.

Titto 30.10.2010 20:14

A ja się pytam gdzie jest ta wielka triada?
Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk
42 pkt.
Bramki 41-39 (+2)
Cracovia, Lech, Arka
25 pkt.
Bramki 23-38 (-15)

flamengista 30.10.2010 20:17

Już w meczu z Legią zwracałem uwagę na świetnie wykonywane stałe fragmenty gry przez Milę. Dzisiaj taka akcja przyniosła Śląskowi pierwszego gola. Odblokował się też Vuk, co dobrze wróży na przyszłość. Moim zdaniem Śląsk powoli wychodzi na prostą.

Ogólnie mecz jak na ligę polską niezły. Wiadomo, nie można wymagać od zawodników sztuczek technicznych i błyskotliwych akcji jak Quagiarelli sprzed 5 minut - ale była walka z obu stron, maksymalne zaangażowanie, kilka składnych akcji i 4 gole.

PS.
Cytat:

Teraz, aby oglądać mecze Cracovii na nowym stadionie przy ulicy Kałuży, wystarczy okazać ważną legitymację studencką i za jedyne 5 zł. zakupić bilet na dowolny sektor
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr...i-za-5-zlotych

Uważam, że polscy biskupi powinni zainterweniować. To wygląda na prymitywną próbę deprawowania polskiej młodzieży. Ja mam jednak nadzieję, że student swój rozum ma - 2 piwa w Żabce są chyba lepszą opcją, niż mecz Pasów:-D

PS2. A na poważnie: czemu u nas nie ma podobnej promocji?

Wizard 30.10.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1001306)
Póki co to sezon nie kończy się po 11 kolejkach. Nic by się nie stało poza tym,że średniak ligowy zająłby miejsce niekoniecznie odpowieadające jego potencjałowi. Liga jest spłaszczona każdy może wygrać i przegrać. Bez przesady z zachwytami nad Lechią. To,że na początku sezonu wygrała nie znaczy,że tak będzie do końca. Trzeba mieć nieszablonowych zawodników,długą ławekę i prezentować jakość w grze. Póki co Lechia nie ma żadnego z tych przymiotów. To,że miałby 6 pkt więcej o niczym nie świadczy,bo tak jak pisze, równie dobrze przez 3 kolejne mecze nie będzie potrafiła strzelić bramki. Trochę obiektywizmu.

Marszałku - ławki nam brakuje, ok - szczególnie w obronie. Nieszablonowi zawodnicy - z całą pewnością Traore można do takiego grona zaliczyć, koleś technicznie bije na głowę każdego piłkarza z naszej ligi (może z wyjątkiem Riosa) i mówię to z pełną odpowiedzialnością. Gracz nietuzinkowy. Do takiego grona mógłbym zaliczyć też Wołąkiewicza (tak, Hubert moim zdaniem jest jednym z najlepszych obrońców w lidze). Reszta piłkarzy - zależy od dyspozycji dnia, ich potencjał jest na miarę 3-6 miejsca. Inna sprawa, że obecnie nie widzę żadnej drużyny w Polsce, która by spełniała wszystkie podane przez Ciebie warunki :)

Jakość w grze - Lechia to najładniej grająca drużyna w kraju, właściwie jedyna posiadająca swój styl, atak pozycyjny. Zgoda, że brak nam napastnika typu Franek, niestety to bolączka od kilku lat. Wydawało się, że Buval będzie takim graczem, ale to napastnik mający raczej inne walory.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl