![]() |
Cytat:
Ps.Nie pisałem nic o górnikach tylko o takich kretach jak ty.Na szczęście wszyscy już twoją krecią robotę wyłapali.Idż ryj przy Kałuży... |
Cytat:
Dziwny trafem naszą największą bolączką jest bronienie. Prawdopodobnie masz rację, nie ma tu żadnych zależności. Po prostu im się nie chce, choć jako zawodowcy powinni to ogarnąć. Do tego skład uzupełniamy obecnie Łasickim (rekonwalescent bez normalnych przygotowań do sezonu), Duarte (przyszedł po okresie przygotowawczym, do odbudowania, dopiero zaczyna wchodzić do gry na dłużej), Alfaro (rekonwalescent bez normalnych przygotowań do sezonu), Kissem (przyszedł po okresie przygotowawczym, do odbudowania, w międzyczasie zaliczył jeszcze kontuzję), Zwolińskim (przyszedł po okresie przygotowawczym, do odbudowania) czy Igbekeme (po okresie przygotowawczym, do odbudowania, do gry wchodzi praktycznie prosto z samolotu). W międzyczasie mniejsze lub większe problemy zaliczyło też paru innych ludzi. W takich warunkach grania nie ma ani krzty normalności, normalnego treningu, zgrywania, ćwiczenia, porównywalnej intensywności. Zupełnie inna kadra uczestniczyła w przygotowaniach, inna kadra gra dzisiaj. Jedni przemęczeni, inni nieprzygotowani, kolejni kontuzjowani bądź wracający po kontuzji. Właściwie nie da się stworzyć programu dla całego zespołu, w praktyce prawie każdy jest na innym etapie i powinien mieć "indywidualny tok" trenowania. No ale zdaniem niektórych w 11 dni dało się to wszystko naprawić. Cytat:
Tobie się wydaje że z tego wyciąga się jakąś średnią i średnio wychodzi OK? Z jednego gracza, który grał wszystko i jednego gracza, który nie grał wychodzi gracz, który grał przeciętnie dużo i jest przeciętnie zmęczony? To tak nie działa, mamy grupę graczy, która grała aż za dużo (jak na ich możliwości) i grupkę tych, którzy grali i trenowali za mało, żeby być już w jako takiej formie. Do tego pozostałych graczy, którzy może i nie zaliczyli żadnej z tych grup, ale są za słabi, żeby stanowić sensowne wzmocnienie. Plus Rodado, gość z innej bajki, który w normalnych okolicznościach w ogóle nie powinien się tutaj znaleźć i pewnie by się nie znalazł, gdybyśmy próbowali go zakontraktować od zera w tym momencie. I z całego tego konglomeratu wychodzi taki badziew, jak na boisku. Co obiektywnie jest całkiem oczywiste. Cytat:
Całokształt daje taki a nie inny skutek. |
Cytat:
|
Niestety sciągamy w większości piłkarzy do odbudowania i to na ostatnią chwilę, to co się później dziwić, że w ciągu rundy bez formy.
|
Cytat:
Zmęczony może być Rodado i Carbo. Obroncy i bramkarz to jest trochę inna para kaloszy. Ok, załóżmy, że nawet 5 graczy grało dużo. Oczywiście w teorii musi to mieć wpływ na jakość gry i zespołu. W praktyce, powiedz mi, czym różni się obecna Wisła od tej z 2 poprzednich sezonów I ligi? Niczym. Te mecze są identyczne. Czy byli zmęczenie czy nie, czy mieliśmy PP rok temu, czy puchary teraz czy nic 2 lata temu. Jest mocny mecz jak np z Wartą i babol. Porażka. Później jest słaby mecz i 3:1 np z ŁKSem. Może jutro będzie wygrana po dobrym meczu albo z 0:2 wyciągnięcie na 3:2 jak ze Zniczem. Także ja nie wiem po co tu się doszukiwać jakiegoś zmęczenia skoro Wisła idzie swoją normalną drogą. Większość tej kadry wcale tak dużo nie grała a już chwilę temu mieli 11 dni na regenerację. Ja nie rozumiem takiego podejścia jak Twoje, to są sportowcy czy kaleki? Oni mają grać w piłkę czy płakać i szukać wymówek? Po finale PP byli tak zmęczeni, że wykręcili najgorszą serię w mikrocyklu, bilans 0-1-3, gole 6-13 Po jajeczku za Hyballi też byli zmęczeni. Ludzie, przestańmy ich wiecznie usprawieliiwiać i dawać wymówki, bo to jest część chorego uniwersum Wisły Kraków. Tak, rozumiem, że coś takiego jak zmęczenie wystąpiło w Wiśle ale tak jak napisałem po pierwsze jak się temu przyjrzeć to wcale większość kadry być taka przemęczona nie moze mieć prawa a po drugie w całym tym przemęczeniu największa wina jest po stronie Zaskrońca - źle skompletowana kadra, a oprócz tego to mental, czyli to samo co po jajeczku czy finale PP. |
Cytat:
|
Co jeśli Moskal to MaLk?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Także akurat tutaj różnicy nie widzę w tym kto jest trenerem albo czy jesteśmy przed czy po pucharach jakichkolwiek. A co do potencjału Wisły to uważam, że każdy trener i każda zbieranina piłkarzy, która tu się przewinęła przez ostatnie sezony miała większy potencjał niż osięgnięte wyniki. |
Cytat:
|
No to się porobiło
|
Cytat:
...kurde, no i poleciałem... |
Gambit Jarosława
Wisła rozjebana |
Głowy lecą dalej...
Wygląda na to, że Jarosław zwariował... |
Jak Ty żeś Królewski mi teraz zaimponował.
|
Królewski krul
|
Oni pochlali w drodze powrotnej z Głogowa/zamiast wyjazdu do Głogowa czy co?
Przecież tu jakies drugie dno musi być, Krzoska, Bisztyga , Kolaczyk WTF ? |
Cytat:
|
O ja .......e.....w tej sytuacji jedyną rozsądną decyzją - o ile o takiej można mówić - jest postawienie na Jopa.
Jeżeli wróci Rude, to naprawdę Królewski jest zakompleksionym szczeniakiem, który poczuł się silny, bo "fajne chłopaki" w końcu z nim rozmawiają. |
Piotr Koźmiński: w tamtym tygodniu otrzymałem info, że Albert Rude jest już dogadany
:lol: jebne jak to się zmaterializuje :D |
Gdyby się sprawdziło z Rude, ale będzie tu beka z hejterków.
|
Jarek pokazal jaja. Wyjebal pol sztabu. Jeszcze kilku i koniec z legendami. W koncu bedzie furtka dla profesjonalistow, albo tych co chca byc profesjonalistami i sie rozwijac.
Jesli odmawiali nam trenerzy bo nie mogli sprowadzic swoich ludzj to teraz niech przyjda ze swoim sztabem, nawet Rude niech sobie wezmie swoich ananasow. Brawo Jarek. Odwazna decyzja. Akurat chcialem zeby Moskal dostal szanse bo to chlop od awansow alee przynajmniej dzieje sieee |
Teraz jeszcze tylko powrót Omraniego i LM nasza
|
Zobaczymy na co teraz zostanie przestawiona wajcha, bo zwolnienie Moskala i jeszcze do tego Dyrektora Akademii może być tego zwiastunem.
Na pewno doszczętnie upadły mity podsycane ochoczo przez część kibiców, którzy skompromitowali się propagowaniem koncepcji, że poprawę sytuacji zapewni "zatrudnienie trenera ze znajomością ligi, który robił z niej awanse", czy że zrobi to zwiększenie liczby Polaków w kadrze i zmniejszenie Hiszpanów. Oczywiście takie myślenie okazało się bzdurą. Dla warsztatu trenera i tego czy sobie poradzi w Wiśle nie ma żadnego znaczenia czy wcześniej pracował w pierwszej lidze, a dla jakości gry zespołu nie ma żadnego znaczenia, ilu w nim jest obcokrajowców z jednego kraju, bo znaczenie tu ma ilu piłkarzy w drużynie potrafi dobrze grać w piłkę i zachowuje się profesjonalnie. Nie ma znaczenia czy na boisku jest 11-stu Polaków czy 10-ciu Hiszpanów lub 10-ciu przedstawicieli jakiegokolwiek innego kraju (jeden Polak zawsze musi być ze względu na przepis o młodzieżowcu), znaczenie ma to, co potrafią i jakimi są piłkarzami. Może do Królewskiego dotarło jak bardzo skompromitował się latem przestawiając wajchę w stronę hołdowania tym mitom. Tylko ktoś cierpiący na pomroczność jasną mógł zdecydować się na wydanie dużych pieniędzy na takiego Biedrzyckiego, Zwolińskiego czy Mikulca oraz na przedłużenie kontraktu takim zawodnikom jak Broda czy Talar. |
Jebany zaskroniec wziął na trenera legendę klubu, tylko po to żeby potraktować go kompletnie bez szacunku. Niesamowite. Chłop zniszczy ten klub doszczętnie, tylko po to żeby udowadniać jakieś swoje chore wizję. Błagam, pozbądźmy się tego błazna z klubu jak najszybciej.
|
Cytat:
Obawiam się, że ta pomroczność się pogłębia. |
Zasłyszane, nie moje!
"Trenerze, albo wygrywamy z Głogowem albo wylatujesz"! No i nie wygraliśmy .... |
Hard reset, a teraz marzy mi się gegenpressing po hiszpańsku! Pani Rude prowadź nas do sukcesów!
Cytat:
Nie widzę w tym wszystkim 100% swobody decyzji Zaskrońca. Ten klub jest chory i tutaj wiele decyzji ma podwójne dno. Zaskroniec, który wiecznie daje czas, błaga o czas dla zespołu, nagle się budzi i wszystkich zwalnia, no niesamowite. Tak czy inaczej, z tym zjebem Wisła Kraków jest skończona. Wszystko idealnie układa się pod spadek w tym lub następnym sezonie. Memiczność klubu to już nie memicznosć, to jakieś s....ienie totalne. Także ładnie pasuje aby jeszcze torchę się stoczyć i już z tej ligi spadać albo za rok zlecieć. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl