Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

63.5 Kg 22.06.2015 14:41

Mraz wyladuje chyba w Piascie.
Widac ze obronca na te chwile w Wisle to nie jest priorytet...

nairda116 22.06.2015 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405477)
Mraz wyladuje chyba w Piascie.
Widac ze obronca na te chwile w Wisle to nie jest priorytet...

Widać że w Wiśle nie ma kasy. Do czego to doszło żeby nawet Piast i Termalica dawały więcej...:-/

wolfu 22.06.2015 14:58

http://i.imgur.com/6Lif4OZ.png

63.5 Kg 22.06.2015 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nairda116 (Post 1405478)
Widać że w Wiśle nie ma kasy. Do czego to doszło żeby nawet Piast i Termalica dawały więcej...:-/

Ale tutaj nie chodzi o to ze Oni daja więcej...
Dla Wisły ten zawodnik na chwile obecna nie jest priorytetem...
Wisła zlozyla mu jakas tam propozycje i liczyla ze może akurat uda się go wyciagnac...
Widocznie innym kluba ten piłkarz jest bardziej potzrebny wiec kase dali wieksza...

TRZEBINIAnin 22.06.2015 16:57

Czyli już wszystko jasne, przyjdą/przyszli: Cywka + 2 pomocników (na 99% Popović i Crivellaro) + napastnik (nowy lub Stępiński)

Szkoda że upadła(?) sprawa Chrapka, przeraża mnie myśl grania na DP Urygą lub Boguskim..

wislakrakow124 22.06.2015 17:02

Stepinskiego chyba Prezes nie wlicza do tych transferow. Cywka bedzie na defensywnym gral.

63.5 Kg 22.06.2015 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1405483)
Czyli już wszystko jasne, przyjdą/przyszli: Cywka + 2 pomocników (na 99% Popović i Crivellaro) + napastnik (nowy lub Stępiński)

Szkoda że upadła(?) sprawa Chrapka, przeraża mnie myśl grania na DP Urygą lub Boguskim..

3 ofensywnych plus być może 4 zawodnik...

wislakrakow124 22.06.2015 17:21

Ilu zawodników chcecie pozyskać jeszcze w obecnym oknie transferowym?

- Naszym celem było pozyskanie 4 zawodników, mamy Tomka Cywkę, jeszcze trzech. Taka liczba powinna pozwolić nam, by na odpowiednim poziomie grać do kolejnego okienka. A czas ten pozwoli nam złapać oddech w realizacji zobowiązań w stosunku do naszych byłych piłkarzy. Musimy się z tego wywiązać.

Wywiad z Prezesem z przegladu:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...041,1,727.html

R33 22.06.2015 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow.com
W poniedziałek wolnym zawodnikiem został Krzysztof Mączyński, który zdecydował się na opuszczenie Chin. Niewykluczone, że otrzyma on propozycję powrotu do Krakowa. - Krzysztof jest bardzo dobrym piłkarzem, jest reprezentantem Polski. Jestem przekonany, że profil Krzysztofa pasowałby do naszej strony. Po zakończeniu konferencji, na pewno coś zrobię z informacją o rozwiązaniu przez niego kontraktu.

Fajnie by było, no ale to raczej marzenia.

fialo 22.06.2015 17:40

Wg mnie Mączyński to starsza wersja Alana Urygi. Wybitnie nie podchodzi mi ten zawodnik. No ale wiadomo - lepiej mieć jednego w środku więcej, nawet Mączyńskiego, niż nie mieć.

luke1906 22.06.2015 17:47

Mączyński byłby dobrą opcją z jeszcze jednego względu. Z nieznanych mi przyczyn zaufaniem darzy go Nawałka. Co w przypadku awansu na EURO daje spore szanse, że i Mączyński tam pojedzie. Jakiś dobry mecz i mogłaby się nadarzyć okazja na dobry zarobek. Zawsze to większa szansa sprzedać chłopaka, który zagrał w takim turnieju.

Leh71 22.06.2015 18:00

+ pewna kasa od UEFY za zawodnika w kadrze.

filemon 22.06.2015 18:00

Zgodnie z tym: http://sport.wp.pl/martykul.html?kat=32296&wid=16309585 rocznie dostawał tam ok. 2 mln zł. Czyli blisko 170 tys. miesięcznie. Wiadomo, on zejdzie teraz z ceny bardzo, ale nie aż o jakieś 80-85% imho.

Karherop 22.06.2015 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1405484)
Stepinskiego chyba Prezes nie wlicza do tych transferow. Cywka bedzie na defensywnym gral.

Cywka całe życie grał na lewym skrzydle lub na pozycji ofensywnego pomocnika, a na forum już któraś osoba chce z niego zrobić defensywnego.

MOŻE z braku laku (Uryga, Boguski, Jankowski), Moskal będzie improwizował, jednak jest to co najwyżej gdybanie.

Za strefą Wisły: Oprócz Handzlika w treningu pierwszej drużyny z młodych udział wzięli Mateusz Zając, Kujawa, Szywacz, Mordec oraz Gulczyński.
Na konferencji Gaszyński bardzo liczył (w dalszym ciągu), że Tomek Zając przedłuży z nami kontrakt, pytanie czemu nie było go na treningu?

wislakrakow124 22.06.2015 18:17

Cywka na konferencji mowil ze gral na kazdej pozycji w pomocy na def tez.

Dotychczas grałem w linii pomocy i na boku i w środku. Gdy wychodzisz trójką w środku, to jest duża wymienność pozycji i grałem zarówno pomocnika ofensywnego i defensywnego, więc tutaj nie ma problemu. Schodziłem też ze skrzydła do środka i strzelałem bramki. Wszystkie pozycje w pomocy obsadzałem. Tak grałem w Anglii i mam nadzieję, że sobie poradzę - mówił piłkarz.

PiVoSH92 22.06.2015 18:18

Bo zapewne w Głogowie ma kontrakt do 30 czerwca (wypożyczenie).

63.5 Kg 22.06.2015 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1405488)
Ilu zawodników chcecie pozyskać jeszcze w obecnym oknie transferowym?

- Naszym celem było pozyskanie 4 zawodników, mamy Tomka Cywkę, jeszcze trzech. Taka liczba powinna pozwolić nam, by na odpowiednim poziomie grać do kolejnego okienka. A czas ten pozwoli nam złapać oddech w realizacji zobowiązań w stosunku do naszych byłych piłkarzy. Musimy się z tego wywiązać.

Wywiad z Prezesem z przegladu:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...041,1,727.html

I dzisiejsza konferencja :
Cytat:

Jesteśmy mocno zaawansowani, jeżeli chodzi o pozyskanie dwóch dodatkowych zawodników. Jeden z nich będzie w już środę w Krakowie. Warunki indywidualnego kontraktu mamy z nim uzgodnione, pozostaje kwestia badań lekarskich i złożenia podpisu na umowie. Z trzecim zawodnikiem do drugiej linii rozmowy są również mocno zaawansowane i niewykluczone, że jeszcze w w tym tygodniu będę mógł go Państwu zaprezentować

pomeran 22.06.2015 19:18

Odnosząc się do obaw o brak defensywnego pomocnika- właśnie Termalica klepnęła Babiarza. Nie mówię, że to wirtuoz ale na pewno zawodnik gwarantujący solidny ligowy poziom. I drugi powód do zaniepokojenia, że ściągamy zagraniczne odpady. Nie lepiej poszukać na własnym podwórku ?

Merkury 22.06.2015 19:25

Panie prezesie Gaszyński, po dzisiejszej konferencji widzę że w dalszym ciągu Wisła tonie, co prawda spodziewałem się że będziemy walczyli o utrzymanie w kolejnym sezonie ale nie sądziłem że już przed startem sami stawiamy się na pozycji outsidera. Panie Prezesie proszę odpowiedzieć na pytanie sobie a potem kibicom ilu piłkarzy odeszło z drużyny (w większości zawodnicy grający bądź ocierający się o pierwszą 11-stkę). 4 transfery przy obecnych brakach kadrowych może robić drużyna I-ligowa jak widać Pan już nas na tym poziomie widzi. Nie czarujmy się, z pewnością nie przyjdą zawodnicy mogący podnieść jakoś tej drużyny bo trudno przypuszczać by zawodnik I-ligowego zespołu mógł zastąpić Bośniaka w środku pola.

wolfy 22.06.2015 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1405499)
Panie prezesie Gaszyński(...)

Niestety, prezes Gaszyński Ci nie odpowie, ponieważ jest zajęty. Muszę Ci wystarczyć ja.

Mamy bardzo ograniczone możliwości finansowe i długi, które w najbliższym czasie musimy spłacić.

To co Ci się wydaje na temat Popovicia mało kogo obchodzi. Ma jedną zasadniczą przewagę nad Stiliciem: stać nas na jego pensję. Czy posiada inne - czas pokaże.

Ja wiem, że wakacje, szkoła się skończyła, brzydka pogoda, ale mimo wszystko wkurza kolejny dzieciak który urwał się z choinki. Realnie grozi nam bankructwo i w tej perspektywie Twoje żale wydają się po prostu śmieszne.

Merkury 22.06.2015 19:40

Bankructwo nam grozi od czasu przejęcia Wisły przez Telefonikę na warunkach, które są mało korzystne dla Wisły a to zestawiając z nieudolnym zarządzaniem, brakiem wyników na arenie międzynarodowej wcześniej czy później skończy się w tym miejscu, o którym wyżej pisałem. Kadra w ubiegłym sezonie była zbyt wąsko to co można powiedzieć o obecnej nawet przy założeniu że faktycznie te 4 transfery staną się faktem.

serek.c2 22.06.2015 19:42

Merkury i jego bajania :D

Lukasz 22.06.2015 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1405495)
Cywka na konferencji mowil ze gral na kazdej pozycji w pomocy na def tez.

Mówił, natomiast Gaszyński wspomniał iż wszyscy nowi zawodnicy mają charakterystykę ofensywną i żaden z nich nie był dobierany na pozycję DP. Wymienil natomiast Urygę jako pewnego kandydata na tą pozycję.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1405501)
Niestety, prezes Gaszyński Ci nie odpowie, ponieważ jest zajęty.

Co więcej, odniosłem wrażenie że jest tak zajęty że skład zespołu schodzi na drugi plan. A w zasadzie zaznaczył że od kompletowania drużyny ma Kapkę.

wislakrakow124 22.06.2015 20:02

Moze chcemy grac bez def pomocnika strzelac duzo bramek zeby przyciagac ludzi? To nic ze tyle samo mozemy stracic:)

63.5 Kg 22.06.2015 20:02

Może wkoncu niektórzy zobaczą ze priorytetem na ten sezon jest jak największe zejście ze wszystkich zaleglosci.
Ja rozumiem ze to pilka,sport ze tutaj chodzi o zespol...
Ale chyba już teraz wwszyscy widzimy ze na ten sezon probuje się zbudować zespol na jak najmniejszych kosztach a i ten zespol powienen dac spokojny byt ligowy...
I ot cala strategia klubu na chwile obecna...

Karherop 22.06.2015 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1405504)
Mówił, natomiast Gaszyński wspomniał iż wszyscy nowi zawodnicy mają charakterystykę ofensywną i żaden z nich nie był dobierany na pozycję DP. Wymienil natomiast Urygę jako pewnego kandydata na tą pozycję.

Co więcej, odniosłem wrażenie że jest tak zajęty że skład zespołu schodzi na drugi plan. A w zasadzie zaznaczył że od kompletowania drużyny ma Kapkę.

Już nie przesadzajmy, o Kapce wspomniał raz. W kwestii 'czy Zając dał odpowiedź na propozycję Wisły". Jak zresztą ćwierkają ptaszki, ma się jutro zjawić w naszym klubie i po rozmowie z Moskalem podjąć decyzje.

Gaszyński nie jest oderwany od rzeczywistości. Po prostu sytuacja finansowa w której się znaleźliśmy jest dramatyczna. Winnych jest wielu, ale akurat Gaszyńskiego winiłbym najmniej za stan klubu.

Fakt, że nie szuka defensywnego pomocnika, można tylko wiązać z tym, że są pilniejsze potrzeby w zespole. A to nie jest konkurs życzeń byśmy mogli sobie ściągnąć w tym okienku 10 zawodników.

emjot 22.06.2015 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405506)
Może wkoncu niektórzy zobaczą ze priorytetem na ten sezon jest jak największe zejście ze wszystkich zaleglosci.
Ja rozumiem ze to pilka,sport ze tutaj chodzi o zespol...
Ale chyba już teraz wwszyscy widzimy ze na ten sezon probuje się zbudować zespol na jak najmniejszych kosztach a i ten zespol powienen dac spokojny byt ligowy...
I ot cala strategia klubu na chwile obecna...

zwłaszcza w kontekście tego: http://www.eurofutbol.pl/news/837965...trza-Bulgarii/

Lukasz 22.06.2015 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1405508)
Już nie przesadzajmy, o Kapce wspomniał raz.

Akurat takie odniosłem wrażenie, pozytywne. Co więcej, wydawało mi się że skupia się obecnie na innych sprawach niż kadra. No ale oczywiście mogę się mylić.

wolfy 22.06.2015 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1405512)
Akurat takie odniosłem wrażenie, pozytywne. Co więcej, wydawało mi się że skupia się obecnie na innych sprawach niż kadra.

I co w tym dziwnego? Jego kadra interesuje o tyle, że ma być skompletowana i mieścić się w budżecie. Od znalezienia zawodników, ich oceny przydatności do zespołu etc. są inni.

Który (normalny) prezes klubu sam dobiera zawodników? Jest przecież podział ról.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1405502)
Kadra w ubiegłym sezonie była zbyt wąsko to co można powiedzieć o obecnej nawet przy założeniu że faktycznie te 4 transfery staną się faktem.

Uważasz, że ktokolwiek w klubie o tym nie wie?
Przecież Gaszyński powiedział wprost, że klub chce tymi transferami przezimować na bezpiecznej lokacie, a potem się zobaczy.

Będą maks cztery transfery, bo na tyle nas stać. Nie gramy w pucharach innych niż Puchar Polski, więc dramatu nie ma.

Drozd 22.06.2015 21:38

Kadra już liczy 20 głów. Wspominano coś o młodych lekko surowych z potencjałem. To jest nasza droga. W pół roku trenując z większym obciążeniem nabiorą trochę masy i jeżeli faktycznie mają potencjał to coś się musi urodzić. Trzeba tylko wierzyć w siebie i być bezczelnym w grze. Łatwizna :).

lukas14 22.06.2015 21:51

Maczynski otrzyma propozycje od wisły ,
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...o-wisly-krakow

Lukasz 22.06.2015 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1405514)
I co w tym dziwnego?

Nic. Stwierdzam tylko fakt.

Siemion 22.06.2015 22:22

Jutro rano trener Moskal będzie rozmawiał z T. Zającem o pozostaniu w Wiśle. Jestem ciekaw czy dojdą do porozumienia, czy jednak odejdzie jak Stolarski.

Karherop 22.06.2015 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1405520)
Jutro rano trener Moskal będzie rozmawiał z T. Zającem o pozostaniu w Wiśle. Jestem ciekaw czy dojdą do porozumienia, czy jednak odejdzie jak Stolarski.

Moskal nie jest ignorantem jak Smuda, więc powinna być to formalność. Jeśli już T, Zając chce takiej rozmowy to powinno być dobrze. Oczywiście powtarzam słowo 'powinno' bo to jednak dzisiejsza Wisła, gdzie nic nie jest pewne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1405518)

Powiedzieli, co wiedzieli. Każdy mógł tak interpretować słowa prezesa.

wolfu 22.06.2015 22:35

https://pbs.twimg.com/media/CIIj5I2VEAAPXMC.png

pomeran 23.06.2015 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1405521)
Moskal nie jest ignorantem jak Smuda, więc powinna być to formalność. Jeśli już T, Zając chce takiej rozmowy to powinno być dobrze. Oczywiście powtarzam słowo 'powinno' bo to jednak dzisiejsza Wisła, gdzie nic nie jest pewne.

Powiedzieli, co wiedzieli. Każdy mógł tak interpretować słowa prezesa.

Może to tylko moje mylne wrażenie, jeśli tak to darujcie, ale dlaczego większość obecnych tu osób przywiązuje taką wagę do tego czy Zając zostanie czy nie ? Nie chce grać w Wiśle za taką kase na jaką go wyceniamy to do widzenia. Skoro ma ledwie 19 i już jest gwiazdą formatu Brożka we własnym mniemaniu to jest nam potrzebny ? Bo mam wrażenie, że tacy goście tylko rozwalają szatnie. A już tym bardziej dziwi mnie ten lament gdyż nie osiągnął dotychczas NIC.
Pamiętam, że jak Smuda wypuścił go w jakimś meczu to sam aż robiłem WOOOW. 'mamy takiego młodziana i go nie ogrywamy ??' ale jak później rzeczywistość zweryfikowała to byłą tylko świeżość i szybkość bo wypożyczenie brutalnie zweryfikowało prawdę. Taka trochę wersja Przybeckiego dla ubogich. Obym się mylił.
wracjąc do meritum.. czy ten Zając będzie czy nie to jest to tylko 1 zawodnik i wcale niekoniecznie do pierwszej 11. Mamy duuużo większe problemy dotyczące kadry niż on.

mitmichael 23.06.2015 06:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1405518)

To raczej mozemy o nim pomarzyc bo chce go sciagnac rowniez Lech

Karherop 23.06.2015 06:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1405525)
Może to tylko moje mylne wrażenie, jeśli tak to darujcie, ale dlaczego większość obecnych tu osób przywiązuje taką wagę do tego czy Zając zostanie czy nie ?

bo mając w kadrze (bez kontuzjowanych) 10 zawodników, każdy kto umie prosto kopnąć piłkę jest na wagę złota..?

arti 23.06.2015 06:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1405526)
To raczej mozemy o nim pomarzyc bo chce go sciagnac rowniez Lech

Poza tym już na pewno nie pamięta jak był traktowany jak piąte koło bo musiał grać drogi Jirsak

KOMINEK 23.06.2015 07:29

Z tego co pamiętam to często ,,ciepło"wypowiadał się o Wiśle, tak że szanse są małe. Jedyna nadzieją że u nas miałby pewne miejsce w 11 meczowej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl