![]() |
Mraz wyladuje chyba w Piascie.
Widac ze obronca na te chwile w Wisle to nie jest priorytet... |
Cytat:
|
|
Cytat:
Dla Wisły ten zawodnik na chwile obecna nie jest priorytetem... Wisła zlozyla mu jakas tam propozycje i liczyla ze może akurat uda się go wyciagnac... Widocznie innym kluba ten piłkarz jest bardziej potzrebny wiec kase dali wieksza... |
Czyli już wszystko jasne, przyjdą/przyszli: Cywka + 2 pomocników (na 99% Popović i Crivellaro) + napastnik (nowy lub Stępiński)
Szkoda że upadła(?) sprawa Chrapka, przeraża mnie myśl grania na DP Urygą lub Boguskim.. |
Stepinskiego chyba Prezes nie wlicza do tych transferow. Cywka bedzie na defensywnym gral.
|
Cytat:
|
Ilu zawodników chcecie pozyskać jeszcze w obecnym oknie transferowym?
- Naszym celem było pozyskanie 4 zawodników, mamy Tomka Cywkę, jeszcze trzech. Taka liczba powinna pozwolić nam, by na odpowiednim poziomie grać do kolejnego okienka. A czas ten pozwoli nam złapać oddech w realizacji zobowiązań w stosunku do naszych byłych piłkarzy. Musimy się z tego wywiązać. Wywiad z Prezesem z przegladu: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...041,1,727.html |
Cytat:
|
Wg mnie Mączyński to starsza wersja Alana Urygi. Wybitnie nie podchodzi mi ten zawodnik. No ale wiadomo - lepiej mieć jednego w środku więcej, nawet Mączyńskiego, niż nie mieć.
|
Mączyński byłby dobrą opcją z jeszcze jednego względu. Z nieznanych mi przyczyn zaufaniem darzy go Nawałka. Co w przypadku awansu na EURO daje spore szanse, że i Mączyński tam pojedzie. Jakiś dobry mecz i mogłaby się nadarzyć okazja na dobry zarobek. Zawsze to większa szansa sprzedać chłopaka, który zagrał w takim turnieju.
|
+ pewna kasa od UEFY za zawodnika w kadrze.
|
Zgodnie z tym: http://sport.wp.pl/martykul.html?kat=32296&wid=16309585 rocznie dostawał tam ok. 2 mln zł. Czyli blisko 170 tys. miesięcznie. Wiadomo, on zejdzie teraz z ceny bardzo, ale nie aż o jakieś 80-85% imho.
|
Cytat:
MOŻE z braku laku (Uryga, Boguski, Jankowski), Moskal będzie improwizował, jednak jest to co najwyżej gdybanie. Za strefą Wisły: Oprócz Handzlika w treningu pierwszej drużyny z młodych udział wzięli Mateusz Zając, Kujawa, Szywacz, Mordec oraz Gulczyński. Na konferencji Gaszyński bardzo liczył (w dalszym ciągu), że Tomek Zając przedłuży z nami kontrakt, pytanie czemu nie było go na treningu? |
Cywka na konferencji mowil ze gral na kazdej pozycji w pomocy na def tez.
Dotychczas grałem w linii pomocy i na boku i w środku. Gdy wychodzisz trójką w środku, to jest duża wymienność pozycji i grałem zarówno pomocnika ofensywnego i defensywnego, więc tutaj nie ma problemu. Schodziłem też ze skrzydła do środka i strzelałem bramki. Wszystkie pozycje w pomocy obsadzałem. Tak grałem w Anglii i mam nadzieję, że sobie poradzę - mówił piłkarz. |
Bo zapewne w Głogowie ma kontrakt do 30 czerwca (wypożyczenie).
|
Cytat:
Cytat:
|
Odnosząc się do obaw o brak defensywnego pomocnika- właśnie Termalica klepnęła Babiarza. Nie mówię, że to wirtuoz ale na pewno zawodnik gwarantujący solidny ligowy poziom. I drugi powód do zaniepokojenia, że ściągamy zagraniczne odpady. Nie lepiej poszukać na własnym podwórku ?
|
Panie prezesie Gaszyński, po dzisiejszej konferencji widzę że w dalszym ciągu Wisła tonie, co prawda spodziewałem się że będziemy walczyli o utrzymanie w kolejnym sezonie ale nie sądziłem że już przed startem sami stawiamy się na pozycji outsidera. Panie Prezesie proszę odpowiedzieć na pytanie sobie a potem kibicom ilu piłkarzy odeszło z drużyny (w większości zawodnicy grający bądź ocierający się o pierwszą 11-stkę). 4 transfery przy obecnych brakach kadrowych może robić drużyna I-ligowa jak widać Pan już nas na tym poziomie widzi. Nie czarujmy się, z pewnością nie przyjdą zawodnicy mogący podnieść jakoś tej drużyny bo trudno przypuszczać by zawodnik I-ligowego zespołu mógł zastąpić Bośniaka w środku pola.
|
Cytat:
Mamy bardzo ograniczone możliwości finansowe i długi, które w najbliższym czasie musimy spłacić. To co Ci się wydaje na temat Popovicia mało kogo obchodzi. Ma jedną zasadniczą przewagę nad Stiliciem: stać nas na jego pensję. Czy posiada inne - czas pokaże. Ja wiem, że wakacje, szkoła się skończyła, brzydka pogoda, ale mimo wszystko wkurza kolejny dzieciak który urwał się z choinki. Realnie grozi nam bankructwo i w tej perspektywie Twoje żale wydają się po prostu śmieszne. |
Bankructwo nam grozi od czasu przejęcia Wisły przez Telefonikę na warunkach, które są mało korzystne dla Wisły a to zestawiając z nieudolnym zarządzaniem, brakiem wyników na arenie międzynarodowej wcześniej czy później skończy się w tym miejscu, o którym wyżej pisałem. Kadra w ubiegłym sezonie była zbyt wąsko to co można powiedzieć o obecnej nawet przy założeniu że faktycznie te 4 transfery staną się faktem.
|
Merkury i jego bajania :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Moze chcemy grac bez def pomocnika strzelac duzo bramek zeby przyciagac ludzi? To nic ze tyle samo mozemy stracic:)
|
Może wkoncu niektórzy zobaczą ze priorytetem na ten sezon jest jak największe zejście ze wszystkich zaleglosci.
Ja rozumiem ze to pilka,sport ze tutaj chodzi o zespol... Ale chyba już teraz wwszyscy widzimy ze na ten sezon probuje się zbudować zespol na jak najmniejszych kosztach a i ten zespol powienen dac spokojny byt ligowy... I ot cala strategia klubu na chwile obecna... |
Cytat:
Już nie przesadzajmy, o Kapce wspomniał raz. W kwestii 'czy Zając dał odpowiedź na propozycję Wisły". Jak zresztą ćwierkają ptaszki, ma się jutro zjawić w naszym klubie i po rozmowie z Moskalem podjąć decyzje. Gaszyński nie jest oderwany od rzeczywistości. Po prostu sytuacja finansowa w której się znaleźliśmy jest dramatyczna. Winnych jest wielu, ale akurat Gaszyńskiego winiłbym najmniej za stan klubu. Fakt, że nie szuka defensywnego pomocnika, można tylko wiązać z tym, że są pilniejsze potrzeby w zespole. A to nie jest konkurs życzeń byśmy mogli sobie ściągnąć w tym okienku 10 zawodników. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Który (normalny) prezes klubu sam dobiera zawodników? Jest przecież podział ról. Cytat:
Przecież Gaszyński powiedział wprost, że klub chce tymi transferami przezimować na bezpiecznej lokacie, a potem się zobaczy. Będą maks cztery transfery, bo na tyle nas stać. Nie gramy w pucharach innych niż Puchar Polski, więc dramatu nie ma. |
Kadra już liczy 20 głów. Wspominano coś o młodych lekko surowych z potencjałem. To jest nasza droga. W pół roku trenując z większym obciążeniem nabiorą trochę masy i jeżeli faktycznie mają potencjał to coś się musi urodzić. Trzeba tylko wierzyć w siebie i być bezczelnym w grze. Łatwizna :).
|
Maczynski otrzyma propozycje od wisły ,
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...o-wisly-krakow |
Cytat:
|
Jutro rano trener Moskal będzie rozmawiał z T. Zającem o pozostaniu w Wiśle. Jestem ciekaw czy dojdą do porozumienia, czy jednak odejdzie jak Stolarski.
|
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
Może to tylko moje mylne wrażenie, jeśli tak to darujcie, ale dlaczego większość obecnych tu osób przywiązuje taką wagę do tego czy Zając zostanie czy nie ? Nie chce grać w Wiśle za taką kase na jaką go wyceniamy to do widzenia. Skoro ma ledwie 19 i już jest gwiazdą formatu Brożka we własnym mniemaniu to jest nam potrzebny ? Bo mam wrażenie, że tacy goście tylko rozwalają szatnie. A już tym bardziej dziwi mnie ten lament gdyż nie osiągnął dotychczas NIC. Pamiętam, że jak Smuda wypuścił go w jakimś meczu to sam aż robiłem WOOOW. 'mamy takiego młodziana i go nie ogrywamy ??' ale jak później rzeczywistość zweryfikowała to byłą tylko świeżość i szybkość bo wypożyczenie brutalnie zweryfikowało prawdę. Taka trochę wersja Przybeckiego dla ubogich. Obym się mylił. wracjąc do meritum.. czy ten Zając będzie czy nie to jest to tylko 1 zawodnik i wcale niekoniecznie do pierwszej 11. Mamy duuużo większe problemy dotyczące kadry niż on. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co pamiętam to często ,,ciepło"wypowiadał się o Wiśle, tak że szanse są małe. Jedyna nadzieją że u nas miałby pewne miejsce w 11 meczowej.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl