![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Włączyłem sobie ten mecz Larisy. Wrażenia? Poziom gry sporo wyższy niż w naszej ekstraklasie,a Żuraw w tym czasie już dwa razy z zadziwiającą szybkością urwał się skrzydłem (najpierw lewym, później prawym) i nieźle wrzucił, chociaż tak naprawdę gra jako jedyny napastnik.
Po tym Żurawiu nie widać wieku. Bardzo dużo biega, gra pressingiem, wywiera presję na obrońców i bramkarza. |
Dziś są ważni, a za rok Bełchatów podzieli los innych klubów bez sponora. Już nie będą płacić po 200 tys. E, a w konsekwencji odejdzie Wróbel, Nowak, Pietrasiak itd. Widmo I ligii zapuka ich klubu, pogonią Ulata i zrobi się normalnie..., ale dziś są ważni.
|
Dac wiejskiemu klubikowi troche panstwowej kasy to od razu glupieje :/
|
Cytat:
|
Cytat:
Może uda się Bednarzowi coś wykombinować ale wątpliwe aby go puścili. |
Z pół bańki trzeba było by zapłacić.
Nic na to nie wskazuje, że tyle damy, ale kto wie. Poczekajmy. |
Onetowski no ładnie
Ja dziwie sie tylko że przez 15 stron na tym forum wszyscy ustawiają Maćka w na boisku choć nic nie wskazuje że przyjdzie do nas wiosną.Poprzednie 15 stron wszyscy ustawiali na boisku Gargułe choć do nas teraz nie przyszedł i nie przyjdzie .To oczywiście są posty z sensem . Tylko skoro temat brzmi polityka transferowa Wisły nikt nie chce dyskutować o tym że niema nowych kontraktów dla Baszcza czy Zienia , o tym że niezłożona nawet zapytania do Fińskiego klubu o bramkarza choć ten wyraża chęć przejścia do nas . Myślicie że kogoś mają za jak twierdzicie naszych zgranych starych zawodników- nikogo nie mają.Popatrzmy na fakty nie chce być tym no malokwentem ale tkwić w matrixie też nie mam ochoty . p.s. jeżeli gdzieś brakuje jakiejś literki panie moderatorze może mnie pan wyrzucić , |
Cytat:
To co mamy robić? Płakać, kurvvować na Bednarza, czy się powiesić? Każdy zdaję sobie z tego sprawę, że będzie ciężko załatwić tych graczy. |
TUPET, chyba malkontentem nie chcialbyc byc, a nie malokwentem :D
a co do reszty zgadzam sie calkowicie. nie wiem, czy o tym nie mowia, czy jak, ale nie rozumiem, dlaczego jeszcze nie rozmawiali z klubem Fina, przeciez caly czas powtarzaja, ze sa tym bramkarzem zainteresowani. |
Odnośnie skrzydłowego: w Cafe Futbol p. Borek wspominał coś o rzekomej walce Wisły i Legii o Krzysztofa Ostrowskiego. Ciekawe ile w tym prawdy, bo przecież jeszcze niedawno mówiło się o niemal pewnym przejściu tego zawodnika do stołecznej drużyny. Czyżby nagły zwrot akcji?
|
Żurawski nigdy nie wspominał, że chce wrócić do Wisły. Mówił tylko, że w czerwcu definitywnie wraca do Polski. W jego wypadku w grę oprócz Wisły wchodzi pewnie Lech i Górnik, zwłaszcza w Poznaniu będą chcieli zatrrudnić tak doświadczonego zawodnik w obliczu ewentualnej walki o ligę mistrzów.
|
Cytat:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19875 |
Bramka Żurawskiego:
http://www.uploader.pl/?d=DDCA313F1 Dziwne jest to, że Żurawski strzela teraz bramki głównie głową, nie wiem, która to już jego bramka strzelona tą częścią ciała w tym sezonie, a przecież specjalizował się strzelaniem goli raczej nogami. |
Z tego co dziś podali to wogóle bym z Belchatowem juz nie rozmawiał.
Jak widać jedyne co posiadaja to oprocz duzego poczucia humoru ,duzo zawiści pewnie za sytuacje z Boguskim i nasze wczesniejsze podchody pod Gułe. Z takimi ludzmi dogadac sie poprostu nie idzie,lepiej myslec o bramkarzu albo pomocniku. |
Cytat:
Cytat:
|
To że Matusiak zerwał przez nas negocjacje z Botem
|
Jak mu dawali na frytki to przyszedł do Nas
a teraz chcą wyciągnąć bóg wie ile |
Mam wrażenie, że my będąc w podobnej sytuacji, 99% głosów na forum byłoby zgodnych z postępowaniem Bełchatowa, więc proponuję łeb w zaspę i odliczyc do dziesięciu. Ja się GKS-owi wcale nie dziwię, ba dziwiłbym się gdyby puscili Gargułę za grosze. Trzeba ich zmiękczać, a dopniemy swego.
|
Cytat:
Za taki kontrakt jaki dostał powinien się trochę poświęcić, niech nie trenuje bo go głowa boli, niech olewa kompletnie Ulatowskiego, spóźnia się na treningi, można jeszcze wiele ciekawych rzeczy wykombinować między innymi prowokować bójki na treningach ale to już ostateczność :D |
Cytat:
Nie wiem, o czym wy w ogóle piszecie? Mamy przepłacać za słabych(w większości)piłkarzy, żeby nie robić sobie wrogów? Myślicie, że Legię w Widzewie kochają za sprowadzenie Grzelaka i Wawrzyniaka za absurdalnie wysokie pieniądze? Fakt, mieli pewnie niezły ubaw, nie przeczę, ale to nie oznacza, że za następnych policzą im mniej. Lasy państwowe mają podpisane umowy na n-lat naprzód, cena drewna idzie w górę, za następny "talent" zapłacą jakby to był mahoń, doliczą jeszcze za "artyzm wykonania" i z pół miliona euro pójdzie z dymem. Zresztą, o czym my tu w ogóle rozmawiamy, skoro i tak pieniędzy za dużo nie ma i albo ściągamy gości za darmo lub grosze, albo gramy wychowankami? |
Cytat:
Żeby tylko nie przegioł bo jak go nie puszczą i nie bedzie wogóle grał to do Nas przyjdzie bez formy którą powoli osiągnoł |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A Waszych "rad", aby Garguła się poobijał to może GKS się go pozbędzie nawet nie ma sensu komentować |
Cytat:
Nie chce żałować na koniec sezonu że nie zrobiliśmy wszystkiego aby ściągnąć Gargułe do nas już teraz. Jakoś nie będzie mnie obchodzić wtedy w jakiej formie jest Garguła. Okresy przygotowawcze są na tyle długie że spokojnie można dojść do optymalnej formy. |
Cytat:
Po drugie , to weź pod uwagę to jaką prezentował formę Łobo |
Nikt nie radzi żeby się obijał
bo jaksię zacznie sezon to nawet go wołem nie wyciągniesz z GKS-u bo okno transferowe bedzie zamkniete tylko teraz może pomarudzić jak ktoś napisał |
Wydaje mi się że puszczą w końcu Gargułe,tylko się "droczą" (hajs,hajs,hajs-tak to czytaj). A i pewnie się już napalili na Zieńia albo Cantoro...
|
Cytat:
Bo nie wiem pod jakim innym względem mieliby się na nich napalać?? |
Cytat:
To w takim razie jeżeli tak podchodzą do sprawy na ostatnim spotkaniu biznesowym,jezeli już bedą chcieli sie dogadać dać im nie więcej niż 100 000 € albo jeszcze lepiej Dawidowskiego:rotfl: |
Wisla powinna zastosowac w przypadku Zurawskiego taktyke jak w postepowaniu z Gargula. Podpisac juz teraz kontrakt, ktory obowiazywalby od nowego sezonu i pozniej probowac przekonac Grekow do wczesniejszej sprzedazy zawodnika. Cos mi sie wydaje, ze oni bardziej pragmatycznie podeszliby do sytuacji...
|
Sytuacja, z Gargułą jest skomplikowana. Rząd zapowiedział, że dość już sponsoringu państwowymi pieniędzmi profesjonalnych zespołów - tak, że Bełchatów każdą złotówkę powinien oglądać dwa razy zanim ją wyda bądź nie przyjmie.
Z drugiej strony nowy trener chce kimś grać. Jeśli będą chcieli się na nas mścić to negocjacje mogą trwać długo a korzyść z pozyskania Garguły będzie dużo mniejsza bo nie zgra się z zespołem. Jednak, jeśli za Gargułę miałby iść któryś z naszych zawodników to przedłużanie negocjacji dla GKS jest strzałem we własną stopę Myślę, że ta cena jest tylko po dana żeby było, z czego schodzić i w przyszły tygodniu dogadają się. |
Cytat:
Raczej nie podejdą pragmatycznie, bo Larissa gra dobrze w tym sezonie i nie opłaca się im tracić jednego z najlepszych piłkarzy, gdy mają szanse na grę w PUEFA za rok. |
Mauro Cantoro, Marek Zieńczuk, Marcin Baszczyński i Piotr Ćwielong
Po za Cwielongiem to chyba żaden z pilkarzy nie bedzie chcial przejsc do Belchatowa, gdzie ostatnio bardzo ograniczono pensje pilkarzy. |
A ja mam nadzieje , że Ćwielong ,,odblokuje'' się jak Boguski i będzie jeszcze dobrym grajkiem. Dlatego dałbym mu jeszcze jedną szanse na pokazanie swoich umiejętności :-)
|
Występuje róznica pomiędzy informacją podaną przez bajkopisarza Osucha (700k EUR) a informacją podaną w poście wcześniejszym (1 mln czyli około 250k EUR) jeśli chodzi o cenę za G.
Jeśli prawdą jest informacja druga to moim zdaniem znaczy że się dogadają. Ciekawa jest sprawa z Żurawiem. Czytając jego ostatni wywiad (zamieszczony na www.wislakrakow.com) zaczynam odnosić niejasne wrażenie że głównym celem Żurawia jest nie tyle przejście do Wisły co raczej uzyskanie lepszego kontraktu w Larissie poprzez straszenie Wisłą. Ale to może tylko takie wrażenie... |
Nie rozumiem sytuacji z tym Malkowskim. Skorza niby go chcial ale nie podpisal kontaktu bo certyfikat by nie przyszedl na czas, na jaki czas ? Przeciez i tak byl koniec listopada, koniec ligi sie zblizal. Teraz jest wolny, mozna go wziasc ale nie - bedziemy testowac jakiegos ogóra z ligi indonezyjskiej.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl