Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

whistar 06.11.2011 18:56

28 lat- tego się nie wybacza, to dłużej niż Fergi rządzi w Man Utd i Maaskant tp wszystko s.......ił

Dzimi 06.11.2011 18:58

Szanse na to, że Maaskant zostanie zwolniony po tym meczu oceniam na 70-80%. Jeżeli zostanie i nie wygra wszystkich meczy w lidze do końca rundy, to szanse na to że zostanie zwolniony w grudniu oceniam na 90% i więcej (a to jak bardzo zbliży się do 100% zależy od wyników, im gorsze tym bliżej setki).

InQ 06.11.2011 18:59

Maskant już powinien wylecieć! - tyle w tym temacie (koleś jest ślepy - i nadal tak zestawia obronę...)

BiałaGwiazda 06.11.2011 18:59

Nie chce już widziec Holendrów w Wiśle - to Valcx i Maaskant są odpowiedzialni za ściąganie na Reymonta pokrak typu Jaliens,Diaz czy Lamey i wystawianie ich w pierwszym składzie w każdym meczu.Do czego to doszło,że musze ogladac jak Wisła przegrywa w derbach z najgorszą drużyną ekstraklasy grajac samymi zagranicznymi dziadami po 30-ce,którzy przyszli tu tylko odcinac kupony.Gra bez stylu,ambicji i honoru - licze na rewolucje kadrową i zatrudnienie kogoś,kto postawi na Polaków.

Tenzen 06.11.2011 19:00

Nie jesteśmy już nawet ligowym średniakiem. Przegrywamy z najsłabszymi. Dolna część tabeli.

Jedynym plusem po porażce w derbach może być to że wreszcie wywalimy tego niby trenera. Tak ładnie gada, ale warsztatu to on nie ma za grosz.

Potrzeba porządnego trenera, który to wszystko poukłada bo zawodnicy generalnie są, ale nie wiedzą co mają zrobić z piłką.

EnigmaWP 06.11.2011 19:00

Chcemy jego głowy!!

SWEET_83 06.11.2011 19:02

Robert Maaskant twój czas już się skończył. Na rowerze do Holandii

Maciuś 06.11.2011 19:03

Strasznie dlugo wam zajelo zeby przejrzec na oczy ze Maaskant to zaden trener

DeadOrAlive 06.11.2011 19:03

Jeszcze ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości ?

Baala 06.11.2011 19:03

Fakty są brutalne, odejmijmy po dwa punkty z meczy z Jagą i ŁKS-em (względy wiadome) i mamy drużyne na 9 miejscu tracącą do Śląska 11! punktów.

Mario Nh 06.11.2011 19:06

Tego się bałem, w drugiej połowie totalna gra na afere. Z gry wrzutki na ślepo z stałych fragmentów krótkie rozegrania. Zanim jednak zwolnil bym Maaskanta to wyje... bym z Wisly tego gwiazdora Basalaja!

jarcze 06.11.2011 19:06

Afscheid Maaskant

Vasquez 06.11.2011 19:06

No i co ..zwolnia Maskaanta i co dalej? Skorże wywalili, poszedł do Legii i teraz Legia gra cud miód (choć w Legii długo też go nie chcieli)...Zmiana Maskaanta nic nie da...Trzeba wypierd...obronę, wyleczyć Meliksona i budować drużynę dalej..Trzeba też dobrej woli Bogusia C.Bo Boguś od jakiegoś czasu zaciska pasa...Basałaj przecież powiedział, że skład jest , będą tylko łatania jak ktoś odejdzie i kosmetyczne zmiany...Myślicie, że to wystarczy?...Przecież Liga Polska to qrde poziom dna w Europie... Kto normalny chciałby tu grać....Więc...Mamy to co Mamy..

mitmichael 06.11.2011 19:06

Jedyne rozwiazanie w nastepnym spotkaniu to 4-4-2 i nic innego. Jak Maaskant nie widzi, ze lepiej wyglada gra w tym ustawieniu to sie nie nadaje do foobtallu. Jak United przegrało z City to była rewolucja w druzynie - a u Nas nic sie nie rusza.

Mareq 06.11.2011 19:07

Są grzechy i grzechy wołające o pomstę do nieba.
Dzisiaj został popełniony ten drugi.
Kilka tych zwykłych też by się znalazło.

iiYama 06.11.2011 19:07

Tu nie wystarczy się starać, tu trzeba zapierdalać Panie Jaliens i spółka.

Maasnakt miarka się przebrała!!!!

pietra 06.11.2011 19:08

Byłem zwolennikiem jego pracy przy Reymonta, ale niestety mam już dość... Do widzenia Roberto...
Może powrót Petrescu? Po dymisji Kasperczaka, była ponoć taka propozycja i było to rozważane...

Arked 06.11.2011 19:08

Decyzji o zmianie trenera nie podejmuje się pod wpływem skrajnych emocji. Mam nadzieję, że Cupiał boleśnie się już o tym przekonał. Maaskant najprędzej posprząta ten bałagan i poprawi grę Wisły. Zmiana trenera w tym momencie skończy się bardzo źle. No chyba, że mamy na oku Hiddinka albo Mourinho.

Smutna prawda jest taka, że Wisła bez MELIKSONA i MAŁECKIEGO w ataku NIC NIE ZNACZY. I żaden trener tu nic nie zrobi. W 12 meczach strzeliliśmy 14 bramek!! To jest wynik poniżej wszelkiej krytyki.

Oldpara 06.11.2011 19:09

Mam nadzieje, że na przekór frustratom, Maskaant zostanie.

lucas8 06.11.2011 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietra (Post 1187152)
Byłem zwolennikiem jego pracy przy Reymonta, ale niestety mam już dość... Do widzenia Roberto...
Może powrót Petrescu? Po dymisji Kasperczaka, była ponoć taka propozycja i było to rozważane...

Sorry, ale Petrescu dla nas w tym momencie to za wysoka półka.

zgrybus 06.11.2011 19:11

co jak co , ale Wilk i Jovanovic bardzo na plus po meczu. Oddali mocno serce za Wisłę . Jedyny plus , ale bardzo malutki to że może wreszcie usuniemy niby trenera z Wisły , tyle w temacie nie będę nic pisał emocje jeszcze zrobią swoję

LanceTS 06.11.2011 19:12

TYlko kto za Holendra?

Mario Nh 06.11.2011 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zgrybus (Post 1187170)
co jak co , ale Wilk i Jovanovic bardzo na plus po meczu. Oddali mocno serce za Wisłę . Jedyny plus , ale bardzo malutki to że może wreszcie usuniemy niby trenera z Wisły , tyle w temacie nie będę nic pisał emocje jeszcze zrobią swoję

Dokładnie, oni dwaj zapieprzali aż miło.
Natomiast Garguła żuje cwaniak gume po meczu i się głupio uśmiecha....

nesta 06.11.2011 19:12

Panowie, przeciez my budujemy druzyne i wdrazamy tajne i wymyslne schematy taktyczne jakimi gra caly swiat....

Teqcontroller 06.11.2011 19:16

Bya Bya RM , dziękuje za MP za el. LM , ale derby to derby , mam nadzieję że przyjdzie jakiś trener z jajami i ....a zrobi roz.... z tej zbieraniny nauczy tych pseudo kopaczy zaangażowania , i walki do końca , oraz oduczy NIEUDOLNOŚCI.

Komentarz w innym temacie podsumowuje wszystko.

Stanowimy najlepszy na świecie materiał na przełamanie dla różnego rodzaju niepełnosprawnych, kalek fizycznych i umysłowych, kombatantów i inwalidów wojennych, zespołów pieśni i tańca i reprezetacji koła gospodyń wiejskich. Nie wygraliście jeszcze meczu w XXi wieku? Nie strzeliliście bramki od 4 lat? Zagrajcie z Wisłą Kraków

TSW Fanatyk 06.11.2011 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1187174)
TYlko kto za Holendra?

chyba tylko Petrescu.

flamengista 06.11.2011 19:16

Tu nie ma co dyskutować o Maaskancie. Niezależnie od naszych opinii (Framat - czekam na twoją analizę), los boskiego Roberta jest przesądzony.

Myślę, że Maaskant poprowadzi drużynę do końca rundy, ale od jutra zaczną się poszukiwania jego następcy. Nowy trener przyjdzie w zimie, by móc przygotować drużynę do nowej rundy.

I teraz podstawowe pytanie: kto ma nim być? Jakie kandydatury?

Powiem tak: w obecnej sytuacji trzeba się ratować, bo grozi nam totalna padaka i degradacja do roli ligowego szaraka. Tu nie ma czasu na eksperymenty, tu potrzebny jest trener który zna ligę od podszewki i umie dobrze przygotować zespół fizycznie.

Dlatego moim zdaniem sensowny kandydat jest tylko jeden. Waldermar Fornalik, obecny trener Ruchu Chorzów. Przy okazji w pakiecie z nim wziąć 1-2 ambitnych Polaków, by pokazać obcokrajowcom co to ambicja. Na pewno Arkadiusz Piech (jako bat na Kirma), może też młody Lisowski (jako zastępca dla Jirsaka, z którym nie przedłużać kontraktu).

bomber85 06.11.2011 19:17

Nesta zastanów się chwile... co my wdrażamy... może chodzi ci o słowo wycofywanie !! Wycofanie gry taktycznej, wycofanie gry kombinacyjnej, wycofanie gry technicznej..... nawet pojęcie gra z pierwszej piłki wydaje się daleka....

Mareq 06.11.2011 19:18

Cytat:

TYlko kto za Holendra?
Japończyk

Chyba dyrektor sportowy o tym decyduje , a nie forumowicze.
Mało trenerów na świecie ?

Mario Nh 06.11.2011 19:18

Ja bym widział jakiegoś doświadczonego Niemca.

armani199 06.11.2011 19:18

Jak go od razu nie zwolnią to na mecz z Górnikiem na Reymonta wszyscy zabierają białe chusteczki !!

nesta 06.11.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bomber85 (Post 1187193)
Nesta zastanów się chwile... co my wdrażamy... może chodzi ci o słowo wycofywanie !! Wycofanie gry taktycznej, wycofanie gry kombinacyjnej, wycofanie gry technicznej..... nawet pojęcie gra z pierwszej piłki wydaje się daleka....

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

armani199 06.11.2011 19:21

Jak go od razu nie zwolnią to na mecz z Górnikiem na Reymonta wszyscy zabierają białe chusteczki !!

KosaPS 06.11.2011 19:22

Najlepiej Niemca i niech tym grajką pokaże jak naprawde wyglądają treningi i jak sie ma grać w piłkę a nie jak się poluję na fajny ciuszek w GK

willow 06.11.2011 19:22

Maaskant musi dograć rundę do końca czy się komuś podoba, czy nie. Zatrudnianie nowego trenera "z łapanki", na chybcika, skończy się kolejną katastrofą.

Nie mniej mam odmienny pogląd od flamengisty - uważam, że kierunek zagraniczny jest słuszny. Problem w tym, żeby znowu nie żydzić kasy na jakiegoś "młodego i ambitnego", ale zatrudnić trenera z udokumentowanymi sukcesami i doświadczeniem. Będzie bolało finansowo? Pewnie będzie. Ale jestem przekonany, że zwróci się z nawiązką...

PODpalacz 06.11.2011 19:23

KAFARSKI .... Fornalik sobie nie poradzi Maskant wy<pie<rda>laj

iiYama 06.11.2011 19:23

Ja sądzę że problemem nie jest sam Maaskant. Dołujemy bo pomysł na tę drużynę, przynajmniej w rundzie jesiennej się nie sprawdził.

Na wiosnę wzmocniono drużynę i efekt był, punktowaliśmy.

Teraz mamy kilka kontuzji, wzmocnienia nie dodały drużynie nowego paliwa i dołujemy.

Trener moim zdaniem też nie jest bez winy. Jego taktyka jest nieskuteczna, nie ma chemii i zrozumienia w tej drużynie.

Nie podejmę się oceny czy to zawodnicy nie są w stanie spełnić założeń taktycznych trenera czy ten wymaga od tej drużyny zbyt wiele ale ewidentnie coś tu nie gra.

Alov 06.11.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1187174)
TYlko kto za Holendra?

kazdy kto nie przegra derbów - zdarzyło sie to 2 w ostatnich 50 latach wiec chyba nie za wysokie wymagania

BiałaGwiazda 06.11.2011 19:24

Za Maskaanta tylko Polak,bądź szkoleniowiec,który już pracował jakiś czas w Ekstraklasie.Tutaj trzeba się ratowac kimś kto zna naszą lige i jej specyfike,wie jak rozpracowac danego rywala i umie ryknąc i zmotywowac zawodników w szatni.Nie wiem,obecnie Urban i Szatałow sa wolni więc nie zastanawiac się długo.

Matijas 06.11.2011 19:24

Dan Petrescu - niestety, to tylko marzenie. Ale by spuścił w....... tym miernotom. Przydałby im się taki bat.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl