Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

spirit 09.07.2010 10:53

http://www.osporte.sk/?id_cat=40&news=67514

"Srbský stredopoliar v službách slovenského corgoňligového futbalového tímu MFK Košice Marko Milinkovič sa nedohodol s poľskou Wislou Krakov na podmienkach črtajúcej sa spolupráce. Podľa portálu Sportowe Fakty sa zainteresované kluby zosúladili na odstupnom 500 000 eur, ale 22-ročný ľavák skonštatoval: "V hre je dobrý európsky klub, teraz však nechcem prezradiť viac." Milinkovič je odchovancom Boracu Čačak. Belehradský rodák má za sebou štarty za národnú reprezentáciu do 21 rokov, hral na európskom šampionáte tejto vekovej kategórie a debutoval už aj v srbskom seniorskom A-tíme."

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-wisly-krakow/

Włodarze Wisły Kraków i MFK Koszyce ustalili kwotę odstępnego za Marko Milinkovicia. W razie transferu Biała Gwiazda przeleje na konto słowackiego klubu 500 tys. euro, ale na razie nie wiadomo, kiedy sprawa znajdzie szczęśliwy finał.
Młodzieżowy reprezentant Serbii odrzucił bowiem warunki
kontraktu zaproponowanego przez wicemistrzów Polski. - Kluby
już się porozumiały, ale pojawił się problem - mówi dyrektor sportowy
MFK, Stefan Tarković, tłumacząc, że chodzi o rozbieżności między Wisłą, a samym zawodnikiem. - Wszystko jednak wciąż jest możliwe. Marko jest gotowy na transfer, a my na jego odejście - dodaje.

Sam Milinković, który w związku z planowanym opuszczeniem klubu, nie pojechał na zgrupowanie z pierwszym zespołem i na razie trenuje z drugim zespołem tłumaczy: - Sprawa Wisły wciąż jest aktualna, ale z drugiej strony
mój agent czeka na rozwój sytuacji. W grę
wchodzi też dobry europejski klub, ale na tym etapie nie chcę mówić więcej.

Porównajcie sobie te dwa artykuły.

bravelukas 09.07.2010 10:57

To wszystko pokazuje jakie sa u nas wielkie nadzieje z transferami, jedna pomyłka tsw i jakie poruszenie na forum, spokojnie, w sprawie Milinkovica na pewno sie nic nie zmieniło, poza tym logicznie rzecz biorac jezeli nawet cos by sie ruszyło to włodarze Wisły cisneli by zeby zrobic to wczoraj i zgłosic zawodnika do UEFA. Watpie zeby nagle dzien po wybuchła taka bomba

sportnh 09.07.2010 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 931287)
To wszystko pokazuje jakie sa u nas wielkie nadzieje z transferami, jedna pomyłka tsw i jakie poruszenie na forum, spokojnie, w sprawie Milinkovica na pewno sie nic nie zmieniło, poza tym logicznie rzecz biorac jezeli nawet cos by sie ruszyło to włodarze Wisły cisneli by zeby zrobic to wczoraj i zgłosic zawodnika do UEFA. Watpie zeby nagle dzien po wybuchła taka bomba

halo halo.. mozna zglosic do dzisiaj do polnocy czyli jeszcze przez 12h

WiślakMyślenice 09.07.2010 12:20

Nawet z samej wypowiedzi wynika, że się nie dogadał.

Cytat:

Srbský stredopoliar v službách slovenského corgoňligového futbalového tímu MFK Košice Marko Milinkovič sa nedohodol s poľskou Wislou Krakov na podmienkach črtajúcej sa spolupráce. Podľa portálu Sportowe Fakty sa zainteresované kluby zosúladili na odstupnom 500 000 eur, ale 22-ročný ľavák skonštatoval: "V hre je dobrý európsky klub, teraz však nechcem prezradiť viac." Milinkovič je odchovancom Boracu Čačak. Belehradský rodák má za sebou štarty za národnú reprezentáciu do 21 rokov, hral na európskom šampionáte tejto vekovej kategórie a debutoval už aj v srbskom seniorskom A-tíme.
Co oznacza:

Serbski lewoskrzydłowy grający w serbskim pierwszoligowym klubie piłkarskim (corgon liga) MFK Koszyce Marko Milinković nie porozumiał się z polską Wisłą Kraków na warunkach dotyczących czekającej go współpracy. Wg portalu sportowefakty.pl zainteresowane kluby uzgodniły sumę odstępnego opiewającą na 500 000 euro, ale 22-letni gracz oświadczył: "Wisła to dobry europejski klub, jednak teraz nie chcę więcej ujawniać".

Dalej fakty o Milinkoviciu, jakiego klubu jest wychowankiem, że grał w reprezentacji u-21 i że zaliczył debiut w dorosłej reprezentacji.

Soupie2 09.07.2010 12:22

Szczerze to patrząc na naszą Wisełkę jest mi żal.....sprzedaliśmy Głowe i Marcelo (w sumie okolo 5 Mln Euro)Dwaj najlepsi obrońcy w lidze, nasz skład zawsze był budowany od nich.....a teraz Cleber.....może i był dobrym obrońca ale ma swoje lata!! Same jego wypowiedzi świadczą o tym, że jest niezbyt zadowolony z tego ze jest tylko tak naprawde 2 srodkowych obroncow. Co do Gordana Bunozy.....może coś z niego być! Ale on TO ZA MAŁO!!!!!
Dalej przejdźmy.....moim zdaniem ściągniecie Milinkovica to obowiązek...tymbardziej jak slysze ze nie moga dogadac sie w kwestii wysokosci kontraktu i dlugosci! Mamy 5 mln euro i nie potrafimy zakontraktowac takiego gracza.....Porażka!!!mi to cały czas przypomina polityke klubu jaka już jest u nas od 2 lat gdzie sciagamy jak najtaniej najlepiej za darmo. W ten sposób to daleko nie zajedziemy! Przykre ale prawdziwe.......Mam nadzieję,że niedługo pojawi sie prawdziwa informacja o zakontraktowaniu Milinkovicia:)

massoud 09.07.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Soupie2 (Post 931383)
moim zdaniem ściągniecie Milinkovica to obowiązek...tymbardziej jak slysze ze nie moga dogadac sie w kwestii wysokosci kontraktu i dlugosci! Mamy 5 mln euro i nie potrafimy zakontraktowac takiego gracza.....Porażka!!!mi to cały czas przypomina polityke klubu jaka już jest u nas od 2 lat gdzie sciagamy jak najtaniej najlepiej za darmo. W ten sposób to daleko nie zajedziemy! Przykre ale prawdziwe.......Mam nadzieję,że niedługo pojawi sie prawdziwa informacja o zakontraktowaniu Milinkovicia:)

szczególnie, że za moment może nam zabraknąć Małeckiego na lewym skrzydle, a Marko to przecież "left winger"

Marszałek 09.07.2010 12:42

Panowie! za roztrząsanie czy dohodol lub niedohodol polecą zwyczajnie bany,bo zaczyna się tutaj robić piaskownica. Analizę i interpretację tego co jest napisane na innych stronach,portalach,vortalach a nie wnosi nic nowego do tematu, proponuje prowadzić na privach. Rozumiem,że to luźny temat ale przekraczają co niektórzy wszelakie granice.

AYALA 09.07.2010 13:01

skoro jest 5 mln € w klubie to warto ściągnąc za 0,5 mln Grosickiego. Może nie zdecyduje sie jechac na Syberie ? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html

koyoot 09.07.2010 13:37

Ravers z tego co ja sie zdazylem dowiedziec to jest dokladnie tak jak piszesz. Przynajmniej tak twierdzi moj biznes partner.

Byc moze wczoraj bylo tak ze kiedy Malecki odmowil gry w sparingu Wislacy w pospiechu przystali na warunki Milinkovicia i ten podppisal kontrakt. W miedzyczasie sa prowadzone negocjacje z klubem ktory podobno zlozyl oferte klubowi oferte za Malego.

P.S. To tylko hipoteza:) Nie mieszajcie mnie z blotem jesli bedzie inaczej:P.

http://translate.google.pl/#sk|pl|nie%20je%20dohodol tutaj potwierdzenie tego co mowil ravers i tego co mowilem ja.

Poza tym, czy czasem w slowackim jezyku nie z czasownikami rowniez piszemy oddzielnie?:).

Manager89 09.07.2010 13:40

Nasze transery to porazka: 15 maja pewne było, ze odejdą Juszczyk Alvarez, Jop, Baa. Gołoś, Christow.
tak ciężko było podpisac umowy z Navasem, Golańskim, Kaźmierczakiem, Żurawskim? Wróciłby Kowalski i skład na Mistrza

GJ1906 09.07.2010 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 931477)
Ravers z tego co ja sie zdazylem dowiedziec to jest dokladnie tak jak piszesz. Przynajmniej tak twierdzi moj biznes partner.

Byc moze wczoraj bylo tak ze kiedy Malecki odmowil gry w sparingu Wislacy w pospiechu przystali na warunki Milinkovicia i ten podppisal kontrakt. W miedzyczasie sa prowadzone negocjacje z klubem ktory podobno zlozyl oferte klubowi oferte za Malego.

P.S. To tylko hipoteza:) Nie mieszajcie mnie z blotem jesli bedzie inaczej:P.

http://translate.google.pl/#sk|pl|nie%20je%20dohodol tutaj potwierdzenie tego co mowil ravers i tego co mowilem ja.

Poza tym, czy czasem w slowackim jezyku nie z czasownikami rowniez piszemy oddzielnie?:).

Z wikipedii:
Cytat:

Dotyczy to również przeczenia ne- ("nie") przed czasownikiem, które po słowacku zapisujemy łącznie z czasownikiem, np.: nečítať (nie czytać), nepracovať ("nie pracować"), nepísať ("nie pisać"). Wyjątek stanowi tylko oddzielna pisownia przeczenia z czasownikiem byť ("być"), np.: nie som ("nie jestem"), nie si ("nie jesteś"), nie ste ("nie jesteście"), nie sú ("nie są").
Nie wiem czy jest sens się w to zagłębiać, skoro ludzie dobrze znający język słowacki przetłumaczyli już to na 99% jako "nie uzgodnione". Poza tym jak już ktoś napisał jest to ściągnięte ze sportowychfaktów, a tam wyraźnie stoi że nic nie uzgodnili.

Zreztą nawet gdyby kontrakt został uzgodniony to ile razy bywało że zawodnik niby miał już podpisać a lądował gdzie indziej np. Nei

Sami 09.07.2010 14:13

http://korzar.sme.sk/c/5453896/milin...le-krakow.html

JrQ- 09.07.2010 15:32

No, czyli wyjaśniło się mniej więcej, czeka na inne oferty, jak nie dostanie nic lepszego, to przejdzie do nas. Tak jak z Kirmem...rok temu było.

sportnh 09.07.2010 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 931609)
No, czyli wyjaśniło się mniej więcej, czeka na inne oferty, jak nie dostanie nic lepszego, to przejdzie do nas. Tak jak z Kirmem...rok temu było.

Barca potrzebuje takiego pomocnika wlasnie to niech uwaza bo moze go wezma.

qchar90 09.07.2010 15:43

mi sie wydaje ze z Milinkovicem, moze byc podobnie jak z Kirmem
gdyby Marko Milinkovic byl taki super to by go juz w czerwcu niemieckie,hiszpanskie kluby zgarnely :)
chlop chce jak najwiecej wyciagnac, zeby sie potem nie zostal z niczym ;]

kibicwisły1906 09.07.2010 15:50

No to sobie poczekamy na niego do końca sierpnia.....

Ciekawe czy nasi działacze mają jakąś alternatywę dla niego....

ardianek 09.07.2010 15:50

wedlug mnie wlasnie na podstawie linka podanego wyzej byl napisany material na sportowychfaktach. Czyli i ten link nic nowego nie wnosi do calej sprawy. Nalezy sie jednak spodziewac, ze raczej nic juz z tego nie bedzie, bo gdyby mialo byc, to juz dawno by byl u nas.

Pablo84 09.07.2010 15:52

Tak sportnh, bo to reprezentant swojego kraju.Lepsi piłkarze, mają swoje ambicje.Transfery i to poważne będą, gdy właśnie naszym celom transferowym zamkną się opcje inne-lepsze niż nasza .My jesteśmy po prostu opcją rezerwową i wcale się temu nie dziwię.

WiślakMyślenice 09.07.2010 15:55

Tłumaczę od szarego:

Minusem są warunki, które Polacy mu proponują.

Milinković daje najwięcej procent Wiśle Kraków (chodzi o to, że mamy największe szanse go pozyskać)

Jak wiemy, piłkarze MFK Koszyce odbywają przygotowania do nowego sezonu w Rakusku bez swojej największej gwiazdy lewoskrzydłowego Marko Milinkovicia. Ten ma jeszcze ważny kontrakt z klubem na rok. Faktem jest, że jest to mało prawdopodobne żeby wypełnił swój kontrakt do końca, ponieważ ma on nadzieję na transfer do Totenhamu. Z jego nazwiskiem łączy się wiele klubów, a chodzi o to, który z klubów zaoferuje najwięcej.

Potem piszą o dawnym zainteresowaniu Milinkoviciem ze strony Barcelony. Spośród potencjalnych nabywców na usługi Marko jest NAJAKTYWNIEJSZY jest jeden z najpopularniejszych klubów jest WISŁA KRAKÓW.

Wg dyrektora sportowego MFK Koszyce Stephana Tarkovicia, porozumienie z Wisłą wydaje się najrealniejsze. Potwierdza on, że kluby dogadały się z wysokością odstępnego, lecz jedynym problemem są warunki, które proponuje Wisła Milinkoviciowi (kontrakt motywacyjny zamiast zwykłego oraz długość kontraktu). W klubie są przygotowani na jego transfer, on sam TRENUJE z MFK Koszyce (czyli będzie przygotowany).

Pomimo iż zawodnik nie wie kto będzie jego nowym pracodawcą, i choć warunki oferowane przez Wisłę są dla niego nie do przyjęcia, to on sam NIE ODRZUCA polskiego kierunku definitywnie. Sam zaawodnik mówi: "jestem zadowolony z działań na rzecz ustalenia warunków kontraktu, więc gra w Wiśle jest NADAL AKTUALNA. Wraz z klubem czeka na ofertę, jeśli się coś pojawi. jest to niezły europejski klub, ale jescze niczego nie chciałbym przesądzać, czekam na konkretną ofertę."

Zapytany, czy przywdzieje niebiesko-żółtą koszulkę MFK Koszyce w następnym sezonie odparł: "Ciągle jestem tu w Koszycach, zobaczymy jak się wszystko potoczy."

sportnh 09.07.2010 16:01

nie wiem, dziwna jest ta cala sytuacja z Serbem. Chyba po prostu trzeba poczekac, pamietajmy, ze cale okienko jeszcze jest otwarte przez jeszcze prawie 2 miesiace, natomiast dzis zamyka sie rejestracja zawodnikow na mecz za tydzien, zobaczymy..

Acapelo 09.07.2010 16:03

Zobaczymy mamy kasę. Moim zdaniem Kowalski to zdecydowanie zawodnik nie na Wisłę. Rezerwowym to moze byc Cleber ktory trudu sezonu moze nie wytrzyma ale pojedyncze mecze tak. Jest takze Singlar moim zdaniem zdecydowanie lepszy pomysl niz Kowalski.

Milinkovic- no coz jezeli mamy sie zgodzic na jego warunki- 3 letni kontrakt to dziekuje. Za 500k a nawet troche dolozyc i kupic 1 ale lepszego co cos wniesie do zespolu. Gwiazd ala Malecki ani zawodnikow przeplacanych kolejnych typu Lobodzinski nie potrzebujemy.

WiślakMyślenice 09.07.2010 16:10

Mnie jedno nurtuje- przetłumaczyłem ten tekst dobrze, ale zastanawia mnie że w nagłówku piszą że zawodnik nie przygotowuje się razem z zespołem (odbywają przygotowania do nowego sezonu w Rakusku bez ), a później(W klubie są przygotowani na jego transfer, on sam TRENUJE z MFK Koszyce).

Albo trener, albo poziom dziennikarstwa słowackiego jest porównywalny z naszym. Skłaniam się ku drugiej opcji, nie wierzę, żeby trener odpuścił przygotowania serba tylko dlatego, że kluby (wg mnie też to bujda, chcą pewnie tylko tego, żebyśmy przystali na warunki Milinkovicia).

Cytat:

Milinkovic- no coz jezeli mamy sie zgodzic na jego warunki- 3 letni kontrakt to dziekuje. Za 500k a nawet troche dolozyc i kupic 1 ale lepszego co cos wniesie do zespolu. Gwiazd ala Malecki ani zawodnikow przeplacanych kolejnych typu Lobodzinski nie potrzebujemy.
Pytanie- kogo? Jak my mamy problem z jego ściągnięciem (kontrakt), a co dopiero z jakimś lepszym grajkiem? Ciekawy jestem jakie wynagrodzenie wchodzi w grę?

Acapelo 09.07.2010 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 931648)
Mnie jedno nurtuje- przetłumaczyłem ten tekst dobrze, ale zastanawia mnie że w nagłówku piszą że zawodnik nie przygotowuje się razem z zespołem (odbywają przygotowania do nowego sezonu w Rakusku bez ), a później(W klubie są przygotowani na jego transfer, on sam TRENUJE z MFK Koszyce).

Albo trener, albo poziom dziennikarstwa słowackiego jest porównywalny z naszym. Skłaniam się ku drugiej opcji, nie wierzę, żeby trener odpuścił przygotowania serba tylko dlatego, że kluby (wg mnie też to bujda, chcą pewnie tylko tego, żebyśmy przystali na warunki Milinkovicia).

Pytanie- kogo? Jak my mamy problem z jego ściągnięciem (kontrakt), a co dopiero z jakimś lepszym grajkiem? Ciekawy jestem jakie wynagrodzenie wchodzi w grę?

mysle ze takich grajkow to jest na swiecie na peczki, problem jedynie w tym zeby ich dobrze wybrac... zapewniam cie ze pewnie wielu lepszych grajkow od tego Serba zgodziloby sie na jego warunki. Negocjowac trzeba twardo bo inaczej przy tym budzecie co mamy nie zbudujemy dobrej druzyny na lata...

Krystian168 09.07.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 931648)

na stronie Koszyc czytałem że on trenuje z rezerwami - jeżeli dobrze zrozumiałem

WiślakMyślenice 09.07.2010 16:18

Cytat:

na stronie Koszyc czytałem że on trenuje z rezerwami chyba...
To by wiele wyjaśniało. Jakby się z nami dogadał -> jest w Koszycach, pakuje manele i welcome home.
Jak nie -> jedzie do Rakucka i trenuje z pierwszym składem.

Ale przynajmniej będzie przygotowany do sezonu...

Cytat:

mysle ze takich grajkow to jest na swiecie na peczki, problem jedynie w tym zeby ich dobrze wybrac... zapewniam cie ze pewnie wielu lepszych grajkow od tego Serba zgodziloby sie na jego warunki. Negocjowac trzeba twardo bo inaczej przy tym budzecie co mamy nie zbudujemy dobrej druzyny na lata...
I znów ta siatka scoutingu... Póki co mamy Bełkota, który się szlaja po Bałkanach, o reszcie scoutów nie wiem...

Acapelo 09.07.2010 16:20

nalezy pamietac ze na boisku gra 11 a nie 1. Dlatego sprzedaz Marcelo jest dobra jezeli pomoze stworzyc druzyne...

WiślakMyślenice 09.07.2010 16:23

Słyszałem od kolegi na Słowacji, że Milinković to taki typ awanturnika (czyt.Małecki), jest do bólu szczery w wywiadach, bez ogródek wali co myśli, także umiejętności to jedno, psychika i profesjonalizm to drugie...

A to drogi Acapelo przyznajesz że źle wpływa na drużynę...

Markus 09.07.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 931668)
Słyszałem od kolegi na Słowacji, że Milinković to taki typ awanturnika (czyt.Małecki), jest do bólu szczery w wywiadach, bez ogródek wali co myśli, także umiejętności to jedno, psychika i profesjonalizm to drugie...

A to drogi Acapelo przyznajesz że źle wpływa na drużynę...

Co jeszcze wymyślicie, aby usprawiedliwić kolejną prawdopodobną porażkę negocjacyjną Wisły i robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?

someonewisp 09.07.2010 18:26

Zgadza się. Ja bym dodał do tego Makinwe a niedługo będziemy musieli dodać do tej listy jeszcze Milinkovicia. Większość się nie nauczy tego, że my NIE LUBIMY WYDAWAĆ PIENIĘDZY NA TRANSFERY. Smutna to prawda i brutalna, ale wielu próbuje jeszcze to negować i żyć w przekonaniu, że może jakiś tam transferek będzie pod koniec okienka.

Weźcie głęboki oddech bo transferów może poza Augstienem, nie będzie.

fox mulder 09.07.2010 18:49

Cytat:

robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?
Ale kto komu robił wodę z mózgu w sprawie Milinkovicia, bo chyba coś przegapiłem. Chyba nie masz na myśli forumowych kaznodziejów ? Jest 9 lipca może trochę za wcześnie na lament świętokrzyski, hę?

willow 09.07.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 931737)
Co jeszcze wymyślicie, aby usprawiedliwić kolejną prawdopodobną porażkę negocjacyjną Wisły i robienie kibicom przez wiele tygodni wody z mózgu dokładnym powtórzeniem schematu pozyskiwania Neia, Grigorie i Galmaza, Grzelaka i Kaźmierczaka?

Kto komu robił wodę z mózgu?
Zarząd, czy ludzie pokroju zbymaka i maci0sa?
Zastanów się Markusie, kogo słuchasz i komu wierzysz.
Jakbyś wczytał się ze zrozumieniem w moje posty to byś wiedział, jaka jest polityka transferowa naszego klubu na ten sezon.
Ale nie, lepiej jest podniecać się postami kilku forumowiczów.
To nie zarząd obiecał nam transfery, tylko kilku "dobrze poinformowanych".
Zarząd oficjalnie podawał, że negocjuje. Ale skoro taki np. Makinwa dostał lepszą ofertę, to co mieliśmy zrobić? Bić się z Larissą?

UcheJ 09.07.2010 19:03

Etamane przyjechał z naszymi piłkarzami do krakowa.....

ciekawe co z Holendrem...

Chesteroski 09.07.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 931775)

Nie miał się gdzie podziać to przyjechał, Kasperczak chłopa nie chce odsyłać na dworzec bo ma słabość do czarnych, a Holender ma menadżera, który jeśli jeszcze nie zaśpiewał to wkrótce zaśpiewa o finansowych oczekiwaniach i będzie po zabawie...

wolfy 09.07.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 931815)
Nie miał się gdzie podziać to przyjechał, Kasperczak chłopa nie chce odsyłać na dworzec bo ma słabość do czarnych, a Holender ma menadżera, który jeśli jeszcze nie zaśpiewał to wkrótce zaśpiewa o finansowych oczekiwaniach i będzie po zabawie...

My to teraz jesteśmy w takim dnie kadrowym, że naprawdę się Kasperczakowi nie dziwię. Bo co, ma czekać na tych cudownych piłkarzy którzy nigdy na Reymonta nie zawitają? Już teraz nie ma jak gierki rozegrać, musi Czerwiec brać udział...

kibicwisły1906 09.07.2010 20:24

Jeżeli odpadniemy z Litwinami rzecz jasna transferów nie będzie - nie chcę dorabiać teorii spiskowych ale czy nie o to czasem chodzi naszym władzą dzięki temu będą mieli koronny argument przeciwko wzmacnianiu drużyny - na Litwę jedziemy z dwoma nominalnymi środkowymi obrońcami - emerytem i spadkowiczem z Ekstraklasy i tak ma wyglądać budowa drużyny... Po sprzedaży podstawowych obrońców powinno przyjść 3-4 środkowych obrońców nikt nie liczy na Kowalskiego i Clebera, który za moment kończy karierę i co najwyżej mógłby zostać rezerwowym...

Jakby miały być wzmocnienia nie testowalibyśmy tylu zawodników nie najwyższej próby.....

Mogę się założyć że do 22 lipca żadnego transferu gotówkowego nie będzie...

AYALA 09.07.2010 20:33

gdyby tak te 5 baniek co wpłyneło za transfery Głowy i Marcelo przeznaczyc na wzmocnienia to by spokojnie starczyło i na Sobiecha,Sadloka,Milinkovica,Kislyaka,Rodionowa i jeszcze Pietrasiaka.Takie wrażenie odnosze że jakby już kogoś klub co raz mniej interesował.

K4millo 09.07.2010 20:40

Cytat:

Miał problemy na granicy, nasi mu pomogli:

http://www.youtube.com/watch?v=qU6SdYT77RI

cinekw 09.07.2010 20:46

Cytat:

Holender miał wrócić do domu, jak coś to mają rozmawiać z menago chyba.

TSW06 09.07.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906;931823[B
]Jeżeli odpadniemy z Litwinam[/B]i rzecz jasna transferów nie będzie - nie chcę dorabiać teorii spiskowych ale czy nie o to czasem chodzi naszym władzą dzięki temu będą mieli koronny argument przeciwko wzmacnianiu drużyny - na Litwę jedziemy z dwoma nominalnymi środkowymi obrońcami - emerytem i spadkowiczem z Ekstraklasy i tak ma wyglądać budowa drużyny... Po sprzedaży podstawowych obrońców powinno przyjść 3-4 środkowych obrońców nikt nie liczy na Kowalskiego i Clebera, który za moment kończy karierę i co najwyżej mógłby zostać rezerwowym...

Jakby miały być wzmocnienia nie testowalibyśmy tylu zawodników nie najwyższej próby.....

Mogę się założyć że do 22 lipca żadnego transferu gotówkowego nie będzie...

Levadia wam strasznie zakrzywiła rzeczywistość panowie. rozumiem nie należy lekceważyć przeciwnika, ale sory - Szawle nawet z kulawym Cleberem powinniśmy wciągnąć nosem. jeśli w rewanżu będzie remis bądź 1-0 dla nas to będę bardzo zaskoczony. http://www.fcsiauliai.lt/lt/komanda macie tu kadrę Szawle i powiedzcie mi który z tych zawodników równa się Nikicie Andriejewowi czy Sandro Puriemu z pamiętnych meczów?
2. Levadia to potentat w Estonii, a Szawle jest 7 w lidze Litewskiej. uspokójcie się i sory za OT

SĘDZIA ZGRED 09.07.2010 22:50

Po wyczynach Śląska w sparingach, i naszych również, po zeszłorocznym "Waterloo" Skorży i tegorocznej ofensywie transferowej wszystkiego się można spodziewać także nawet porażki z tak"utytułowanym" przeciwnikiem jak Szawle....

Zapytacie co ma gra Śląska do naszych meczów, ale chodzi mi o pokazanie potęgi polskiej ligi skopanej...ztąd te porównanie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl