![]() |
są jakies przecieki co i jak ?
|
Jak mi napiszecie o której są treningi w Myślenicach to pojadę poobserwować. Mam blisko to mogę podskoczyć. Tylko nie mogę znaleźć nigdzie informacji o której trenują.
A może coś ciekawego się rzuci w oczy na treningu :D |
Wejdź na oficjalny profil Wisły i przejrzyj zdjęcia z treningu, starając się ustalić godzinę po położeniu słońca za chmurami w tle - połączysz przyjemne z pożytecznym, hobby ze szkołą ;)
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! |
Ktos byl na dzisiejszym sparingu z Podhalem? Jakie sklady, wnioski?
|
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...sze-zwyciestwo
Z mojego w pełni amatorskiego punktu widzenia: Nasze rezerwy przy wsparciu chłopaków z CLJ zgniotły III ligowca. Podhale coś tam próbowało, ale poza może jedną sytuacją, niewiele z tego wynikło. Jeśli - nawiązując do słów Lisa z ostatniego wywiadu - tak ma wyglądać brak świeżości po ciężkich treningach, to naprawdę wyglądało to bardzi przyzwoicie. Noga Beciraja z początku meczu ma szansę stać się memem... |
Cytat:
|
Machnął się chłopina niemiłosiernie i dość spektakularnie na samym początku meczu. Nagranie z meczu pewnie jest na YT na oficjalnym kanale Klubu. Ja w pierwszej chwili przestraszyłem się, że sobie coś zrobił...
|
Jak tam dzisiejszy mecz, faktycznie taki paździerz?
|
Biegali walczyli od początku do końca, piłkarsko lepsi Słowacy, a ten ich napastnik co wziął na zamach Frydrycha jak przedszkolaka to mógłby u nas grać.
Widać że na razie nacisk na treningach jest na motorykę, bo w ataku wolna amerykanka. Yeboach słabo, Forbes słabo, nieźle Plewka i Savic. Bramki stracone po pechowych błędach. Idziemy do przodu... |
Bramki po pechowych błędach tracimy id roku przynajmniej. Dziś akurat fatalne zachowanie obrońców. Frydrych przy drugiej bramce....
|
Czyli w obronie słabo, w ataku chaos.
Ok, brzmi optymistycznie. |
Trzeba brać poprawkę na warunki, znaczy ślisko :). I ciężkie nogi. Reasumując w porównaniu do zaszłej rundy jest dużo lepiej. Do przynajmniej moich oczekiwań dużo brakuje, ale jak powiedziałem idziemy do przodu.
|
Moim zdaniem zdominowaliśmy rywala kondycyjnie. Do 90 minuty na pełnych obrotach. Zilina przez większośc gry zamknięta na 30 metrze. Natomiast to jak wychodzili z pod naszego pressingu na spokoju oraz to jak groźnie kontrowali robiło wrażenie. Kultura gry po ich stronie. U nas chaos i dużo strat w ofensywie. Bramka stracona pechowa po podaniu bramkarza mehremic się poślizgnął. Mieliśmy też sporo sytuacji. Dużo marnowaliśmy wrzutek (były za niskie nie przechodziły pierwszego obrońcy). Nad tym bym popracował.
Ogólnie widać że jest coraz lepiej. Potrzeba troszkę wzmocnić skład i będzie dobrze. Niech pracują dalej. |
Mecz oglądałem, nie ma za bardzo co się podniecać bo to sparing ALE
śmieszy mnie to wywyższanie Frydrycha, dzisiaj dwa razy bardzo podobnie został nawinięty jak dziecko i padły brami, przy drugiej Mehremic asystował przeciwnikowi. Klemenz według mnie powinien być obrońca nr 2, Adi na łąwkę, na zmainę jest ok. Hebert był o klasę lepszym obrońcą od Frydrycha i podniecanie się nad czechem w kontekście dzisiejszych bramek, które były kopiami kilku bramek straconych w lidze jest żałosne. Beci dwie sety (patelnie na głowe na 5 metrze) zmarnowane. Plewka jak zwykle na alibi, atrapa piłkarza, Boguski wszedł na pare minut i więcej pokazał przez ten czas niż Savic przez całe spotkanie :D |
Oglądałem. kondycyjnie super, piłkarsko średnio. Słaby Frydrych Silva Yeboah i Buksa. Tak jak pisał kolega wyżej Boguski w parę minut o niebo lepszy od Savicia. Fajny mecz Szota i Żukowa. Moim zdaniem jest postęp ale wciąż brak napastnika i skrzydłowego.
|
Według mnie pomocnicy którzy weszli na zmiany(Hoyo,Chuca ,Boguski,Starzyński) dużo bardziej kreatywni niż Ci którzy zeszli.To oni tworzyli sytuacje .Podobnie Klemenz i Bury w obronie .
|
Cytat:
Z naszej strony mało jakością, dużo błędów ale i zaangażowania na sporym poziomie. Hyballa zdaje się że chciałby grać kombinacyjnie z ale za bardzo nie ma ani komu dograć dobrej piłki, ani komu wykończyć Fajnie Savic, Mehremic (w ofensywie), Plewka i Zukov bardzo aktywni. Yeboah mniej egoistycznie, Szot również dobry występ. Dynamiki nam brakuje, ale widać że para do biegania jest i to konkretna. |
Cytat:
Bo nawet z tego chaosu w rozegraniu, przy odpowiednim wybieganiu stworzymy sytuacje. Tylko musi ktoś trafić... |
Forbes dzisiaj był m aktywny, ale wyjątkowo mało z tego wynikało, cofał się po piłkę, próbował rozgrywać, ale w każdej sytuacji podbramkowej koło niego było 2-3 zawodników Ziliny. Zresztą i sytuacji nie miał za dużo. Na plus to że zarówno on jak i Buksa zaliczyli po poprzeczce.
Trzeba po prostu powiedzieć, że graliśmy z lepszą drużyną od nas. Top 3 ligi słowackiej. Poziom Lecha wg mnie. Imponowała szczególnie u rywala płynną gra od obrony do ataku, jak i dużo nieszablonowych zagrań. My nadrabialiśmy fizycznoscia, która szczególnie na koniec zdominowała rywala. Nie wiem czy napastnik to nasz główny problem. Jak bym miał pieniądze to zainwestował w playmakera pokroju Stillicia. Przy mocnej 2 linii to i Beqiraj mógłby zacząć strzelać. |
maj god, jaki playmaker w stylu Stilicia. Przeciez taki zawodnik ZUPELNIE nie pasuje do tego co gramy.
W tej grze nie ma miejsca na typowego rozgrywajacego. Bardziej potrzeba skrzydlowego bo Carlos sie zupelnie nie nadaje. O ile z prawej jest Yaw to lewa lezy i kwiczy. WIecej Mehremic wiatru robil niz skrzydlowi. |
Carlos ma dynamikę walca drogowego, zwalnia każda akcję, to chyba jakaś jego mania, z takim zachowaniem do gry zwłaszcza na skrzydle się nie nadaje. Tutaj potrzeba szybkiej gry w tempo i do przodu, a nie wstrzymywania i kręcenia kółeczek. Wczoraj Boguski kolejny raz pokazał forumowym znafcom, że gry się nie zapomina z wiekiem i w grającej w piłkę drużynie zawsze się przyda.
|
Carlos i Chuca plus Abramowicz i Beci są pierwszymi do odstrzału ... a Klemenz wylatuje :/ Boguski więcej daje bo potrafi zagrać na każdej pozycji niż 4rej wymienieni panowie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak tam dzisiejsze meczycho, po wyniku sądząc nogi nadal ciężkie?!
|
Jak co roku. Ciężki okres przygotowawczy; eksperymentalny skład; nowe ustawienie; forma szykowana na ligę.
:D |
W pierwszej polowie calkiem niezle. W drugiej przede wszystkim murawa była zabawna, bo widać było ogromne problemy z tym, żeby zmieniać kierunek biegu i się nie wypierdzielić gdzieś. Poza tym zestawienie też mocno zabawne, szczegolnie w drugiej polowie.
Buksa na boku nieźle, bardzo fajnie Szocik i Starzynski. Savic nieźle wszedł w połowę, ale widać było, że z czasem coraz gorzej - zgaduje, że też go murawa zjadła, jak Zhukova, który co chwile lądował korkiem do połowy w ziemi. Hoyo miał pecha przy pierwszej bramce, drugiej nie dojrzałem co tam się podziało. |
Cytat:
Wystarczy że Starzynski wykorzystałby swoją "patelnie" a byłoby 3-0 i po meczu . W drugiej połowie linia obronną Szot, Hoyo, Szota, Abramowicz całkowicie zagubiona. Szczególnie Pawłowski, Małecki i ten nowy napastnik Zagłębia mocno dali się we skórę. W ataku wszystko wskazuje na to że Beqiraj zaczyna wygrywać sobie 1 skład. I to nie będzie dla nikogo zbyt chwalebne. |
kiedy i z kim kolejne sparingi?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15405070
Ciekawe jak skończy się sprawa. Przynajmniej wiemy, że ciężko trenują... |
Cytat:
|
Hall tak mówił o swojej wydolności w jesienie " Kiedy pierwszy raz jeździłem na rowerku, musiałem się zatrzymać po piętnastu minutach. Byłem wycieńczony, brakowało mi tchu. Zadzwoniłem do naszego trenera od przygotowania fizycznego i go przeprosiłem. Stopniowo dochodziłem do siebie". Chłop jest do odbudowy po covidzie, sam to przyznawał. Może będzie do grania - ale to zajmie sporo czasu.
|
Nasuwa mi się na myśl pytanie: jak Hall przeszedł POMYŚLNIE testy medyczne??
|
Czy to Klemenz-Janicki czy Edi-Frydrych to i tak dostajemy bramy w kazdym meczu, nawet z drużynami z niższych lig.
Pisze to tylko po to by nie robić Boga z Frydrycha. |
W opisie jest ze Lis instynktownie odbił wrzutkę ale piłka wylądowała pod nogami przeciwnika. Ergo w zawoalowany sposób opisali bramkę zawaloną przez Lisa... Obrońcy palców w niej raczej nie maczali....
|
|
Jeśli tak mamy grać w ofensywie, to ja już odliczam godziny do meczu. Niewykorzystane okazje bolą, wiadomo. Hyballa po Sosnowcu o tym mówił, teraz też wspomniał, że nad tym trzeba popracować, bo go to denerwuje. Ale jak mają stwarzać 10 bardzo dobrych sytuacji w meczu, bo w okolicach pola karnego mamy 5-6 atakujących, to będzie wpadać.
Ja wiem, że studzimy emocje, że to byli pierwszoligowcy, że liga zweryfikuje, ale myślę, że można tego pierwszego meczu po przerwie po prostu wyczekiwać. |
CO nasi obroncy robili przy bramce?? Otoczyli tego z pilka jak dzieci a przeciwnik nieobstawiony na 5 m. Zawsze bedziemy tracic bramki?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl