Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

westersyl 29.02.2012 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1225454)
A nuż znowu jakiegoś Jirsaka wciśnie na kilka lat za gruby geld.

Wielu pewnie przypomni, że Marcelo mu wyszedł- Fakt trzeba mu to oddać - ale należy pamiętać, że dał się potem kręcić mengarowi Perlarcie jak młody pelikan. Najpierw wziął beznadziejnego napastnika Beto, do tego brał słabych brazylijczyków na testy.... wkręcał wszystkim, że ta jego perełka David Braz podpisał kontrakt z Juventusem - okazało się, że chłopak wrócił do Brazylii bo nie dał rady w PAO. Nie wiem nie widziałem chłopaka być może dobry piłkarz skoro jest teraz we Flamengo z Juve na pewno kontraktu nie podpisał.
Potem jeszcze przekonywał, że Beto podpisze kontrakt z greckim klubem chyba PAOKiem.

Marcelo +
Skorża mimo Levadii lekki +
Reszta słaba lub bardzo słaba.
Byłbym zapomniał do pozytywów zaliczę jeszcze Diaza - według mnie piłkarz nie najgorszy do tego ekonomiczne dobrze na nim wyszliśmy.

LucjuszWielki 01.03.2012 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1225464)
Tylko w przypadku Piotra Brożka to nie był jednorazowy wyskok, tylko podsumowanie wspaniałej rundy w sezonie 2007/2008 (Już zapomnieliście ile nam dał wtedy radości? Ile było głosów, że Leo rezygnuje z najlepszego lewego obrońcy? Wybiórcza pamięć?) . Dopiero chyba w ostatniej rundzie przed sprzedaniem go znacznie obniżył loty i można mu mieć za złe stratę kilku bramek (pamiętny Karabach)

W moim prywatnym rankingu lewych obrońców i tak pierwsze miejsce zajmuje Maciej Stolarczyk! Charakterny chłopak i świetny obrońca, który w dodatku potrafił się odnaleźć w polu karnym przeciwnika i strzelić bramkę *(a bramki z Cracovią smakowały podwójnie) . Piotrka stawiam niżej, choć nawet on by nam się obecnie bardzo przydał.

hmmm Nie wiem o czym tu dyskutować, Brożek nie raz był wkrecany w ziemie, zawalil wiecej bramek niz Diaz...

Najslabsze ogniwo defensywy. Marcelo Głowa Baszczu i Piotr, kto najslabiej wypadał?

Nie podniecajcie sie tylko przypomnijcie ostatnie mecze w jego wykonaniu. Miał być następca Kosy, z braku laku byl gdzie byl, gdzie jest teraz Brozek?

Stolarczyk? Miał kilka udanych wystepow,, ale generalnie chyba słabszy niz Brozio...Charakter i rola w szatni przednia, ale ileż razy sie wk.. jak został wkręcony? Może pamięć macie dobrą, ale krótką :-D

Czekam tylko jak eksperci udowodnią wyższość Kryszała nad... Bitonem, zaczynajcie :]

a może Penksa lepszy od Ilieva? hmm warto pogdybać, w sumie Turbokrasnal przysłużył się jako zmiennik.

Let's Get It Started

kacpaw91 01.03.2012 01:12

Obronę mieliśmy znacznie lepszą - na każdej pozycji. To była nasza najlepsza formacja. Tak samo defensywny pomocnik, dawny Radek był mimo wszystko lepszy od obecnego Czarka. Genkov jest słabszy od Brożka. Ważnym ogniwem był też Boguski sprzed kontuzji. Jedyni gracze, których dodałbym do tamtych piłkarzy, aby otrzymać silniejszy skład to Pareiko, Melikson i Iliev.

mitmichael 01.03.2012 07:50

Ciekawe czy po sezonie zdecyduja sie w klubie na ponowne zatrudnienie Głowackiego.

Stephanus 01.03.2012 09:36

W mojej ocenie ciężko jest Stolara uznać za piłkarza wyrastającego ponad innych lewych obrońców. Pamiętam płacz jak do nas przychodził i późniejsze narzekania na jego grę. Miał przy tym jedną poważną wpadkę, taką w stylu Czekaja. Gdy graliśmy z Omonią na Cyprze, już w 24 minucie wyłapał drugą żółtą kartkę za symulkę.

koniak 01.03.2012 10:13

Myślę, że w kwestii lewego obrońcy Nikola Mijajlovic zostawia całą resztę w tyle
A na drugim biegunie bezkonkurencyjny jest pan Jacek P. :)

Ajax 01.03.2012 11:20

Co do Nikoli 100% poparcia.

Czeka nas rewolucja w klubie w przerwie letniej zobaczymy co będzie z tego.

Blaszczu16 01.03.2012 11:23

Jak zarząd wymieni Stana na Bednarza, to znaczy że tym klubem kierują pajace nie profesjonaliści, a jeszcze jak Smuda przyjdzie to już kaplica. Trzeba będzie tłumacza zatrudnić przy wywiadach z nim.

Eternit 01.03.2012 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1225511)
Jak zarząd wymieni Stana na Bednarza, to znaczy że tym klubem kierują pajace nie profesjonaliści, a jeszcze jak Smuda przyjdzie to już kaplica. Trzeba będzie tłumacza zatrudnić przy wywiadach z nim.

Pytanie tylko czy to zarząd nie przewiduje dalszej współpracy ze Stanem, czy też może dostał sygnał od samego zainteresowanego, że ten nie chce przedłużyć umowy. W sumie nie zdziwiłoby mnie to.

LucjuszWielki 01.03.2012 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stephanus (Post 1225493)
W mojej ocenie ciężko jest Stolara uznać za piłkarza wyrastającego ponad innych lewych obrońców. Pamiętam płacz jak do nas przychodził i późniejsze narzekania na jego grę. Miał przy tym jedną poważną wpadkę, taką w stylu Czekaja. Gdy graliśmy z Omonią na Cyprze, już w 24 minucie wyłapał drugą żółtą kartkę za symulkę.

JA też pamiętam nie jednego babola, ale mimo wszystko Stolara miło wspominam. Dudka był chyba naszym najlepszym prawym**** obrońcą, lepszym od Brożka bankowo, tez nie uchronił się od wpadek, ale chyba ogólny bilans lepszy od Piotrka...

szprotson 01.03.2012 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1225516)
JA też pamiętam nie jednego babola, ale mimo wszystko Stolara miło wspominam. Dudka był chyba naszym najlepszym prawym obrońcą, lepszym od Brożka bankowo, tez nie uchronił się od wpadek, ale chyba ogólny bilans lepszy od Piotrka...

prawym?

z lewej też bym typował Stolarke na nr1.
Potem chyba Nikola.

LucjuszWielki 01.03.2012 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1225519)
prawym?

z lewej też bym typował Stolarke na nr1.
Potem chyba Nikola.

Lewym sory pomyłka, przecież dyskutujemy o rywalizacji Brożek Stolar Dudka więc lewa strona

Lysy 01.03.2012 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1225496)
Myślę, że w kwestii lewego obrońcy Nikola Mijajlovic zostawia całą resztę w tyle
A na drugim biegunie bezkonkurencyjny jest pan Jacek P. :)

Nikola? To człowiek 2 meczów, a tak poza tym to bardzo PRZECIĘTNY obrońca. Ale tego rykoszetu Iraklisem Saloniki to mu nigdy nie zapomnę :D

szprotson 01.03.2012 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1225526)
Nikola? To człowiek 2 meczów, a tak poza tym to bardzo PRZECIĘTNY obrońca. Ale tego rykoszetu Iraklisem Saloniki to mu nigdy nie zapomnę :D

Stolarczyk też był przeciętny
tyle ze obaj zapierdalali

bo Paljic tez jest mega przeciętny
ale nie zapierdala

kacpaw91 01.03.2012 13:03

Jezeli Stan nie przedłuży umowy to powinniśmy znowu wybrać model zachodniego doświadczonego dyrektora sportowego. Kogoś takiego jak właśnie Stan. Ta ścieżka jest właściwa, przynosi niezły wynik jak na wkład w drużynę, więc po co mamy z tego rezygnować? Potrzebna jest osoba z kontaktami, doświadczona, osoba która zarządzała już wcześniej dobrą europejską drużyną. Jeżeli już mamy wybierać kogoś z Polski to lepiej już wolałbym, aby zaproponowano taką posadę... Cleberowi, a nie Mielcarskiemu, czy Bednarzowi.

szprotson 01.03.2012 13:12

ja tam bym Jerzego Dudka zatrudnił jakbym był szefem

Ma_niek 01.03.2012 13:14

Cleber też niezłe bajki opowiada o tych swoich niby talentach z Brazylii.

HEDu 01.03.2012 15:42

rzeczywiscie Mijailovic zapieprzał ile wlezie, zajebisty zawodnik, ale podobny jest Cionek z Jagi, umiejetnosci srednie, ale ambicji i determinacji bardzo duzo

koniak 01.03.2012 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1225526)

tak jak napisał szprotson, z prawdziwego zdarzenia lewego obrońcy nigdy nie mieliśmy, ale mi najlepiej zapadł w pamięć mijajlovic, choćby nawet przez tą bramkę w salonikach, czy gest w stronę sektora gości na derbach ;)

a swoją drogą i tak jest lepszy niż Brożek, Paljic czy Diaz

mitmichael 02.03.2012 18:17

Franek" święcił swoje największe sukcesy właśnie grając w barwach Wisły Kraków. Do dziś napastnik nie ukrywa, że ma duży sentyment do Wisły, dlatego jej postawa w lidze nie jest mu obojętna. Snajper ocenił, że Michał Probierz powinien być dobrym wyborem dla Białej Gwiazdy.

Prawdziwy Wislak zawsze pozostanie Wislakiem. Oby Franek miał racje co do Probierza

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1226407)
Chlopie, daj spokoj :lol:

Nie, lepiej zeby nie miał racji i zeby Wisła za Probierza nadal przegrywala - kibice :/ Troche wiecej wiary

Cytat:

Nie chodzi o Probierza, tylko o tego F. Nazywanie go prawdziwym Wislakiem jest 'lekko' niesmaczne

Specjalnie tak napisałem - to jest moje zdanie i nic Ci do tego :P

mic 02.03.2012 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1226393)
Franek" święcił swoje największe sukcesy właśnie grając w barwach Wisły Kraków. Do dziś napastnik nie ukrywa, że ma duży sentyment do Wisły, dlatego jej postawa w lidze nie jest mu obojętna. Snajper ocenił, że Michał Probierz powinien być dobrym wyborem dla Białej Gwiazdy.

Prawdziwy Wislak zawsze pozostanie Wislakiem. Oby Franek miał racje co do Probierza

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1226411)
Nie, lepiej zeby nie miał racji i zeby Wisła za Probierza nadal przegrywala - kibice :/ Troche wiecej wiary

Nie chodzi o Probierza, tylko o tego F. Nazywanie go prawdziwym Wislakiem jest 'lekko' niesmaczne

Blaszczu16 02.03.2012 18:54

My nie gramy źle, tylko brakuje pomysłu na 20. metrze od bramki rywala.

_ukoL 02.03.2012 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1226414)
My nie gramy źle, tylko brakuje pomysłu na 20. metrze od bramki rywala.

Czyli gramy źle, bo w piłce nożnej chodzi o strzelanie bramek, a nie o klepanie w obronie bez żadnego efektu.

archi33 02.03.2012 19:57

Cytat:

Dla Ciebie pewnie prawdziwym wiślakiem jest Malecki.

mic 02.03.2012 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez archi33 (Post 1226443)
Dla Ciebie pewnie prawdziwym wiślakiem jest Malecki.

Ani sprzedajny szczur F, ani gowniarz Malecki.

Chcesz jeszcze porozmawiac ?

Lysy 02.03.2012 21:00

Cytat:

A WIELCE zasłużony dla Wisły piłkarz brzmi lepiej ?

calieri 02.03.2012 23:15

Zawsze mi Skorża średnio pasował ale tak jakoś się zatęskniło za nim:) lubie tą jego gadkę:)

kornd 03.03.2012 13:46

Ciekawe zdjęcie jednego z byłych zawodników, obecnie grającego w Lechii.
http://i41.tinypic.com/11bj0qs.jpg

archi33 03.03.2012 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1226466)

sprzedajne szczury to kaluzny,Uche,Kosowski,Surma.Gosc kupe goli nastrzelal dla wisly,zasluzyl sie dla niej,do dzis ma ja w sercu.znasz go osobiscie?Ja tak.

dj_ibutti 03.03.2012 14:09

Tak? To go zapytaj, czy mu polska zima źle nie wpływa na dzieci, bo przecież jak pamiętamy, musiał s.......ić z klubu, ze względu na klimat...

jerry.lii.lewis 03.03.2012 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1226466)

Jak nie przepadam za Małeckim to szkoda, że za tego "gówniarza" miski ci nie oklepie (bo mu tego w oczy nie powiesz)
Franek za mądry jest na takie numery i zbyt kulturalny.

iiYama 03.03.2012 19:03

Kuba strzela bramkę dla Borussii w meczu z Mainz na 1-0 :)

jerry.lii.lewis 05.03.2012 15:26

Na dokładkę Kuba został "najlepszym Błaszczykowskim w historii"

laxa 05.03.2012 16:34

Kiedy wreszcie Paweł Brożek dostanie szansę!? - pytają kibice Celtiku

Były napastnik Wisły Kraków pod koniec stycznia przeszedł do Celtiku Glasgow, by utorować sobie drogę do składu na Euro 2012, ale więcej czasu niż na boisku spędza na ławce rezerwowych. "Po co klub podpisał z nim kontrakt, skoro teraz nie chce skorzystać z jego usług?" - pytają kibice.

W drużynie z Glasgow Brożek zadebiutował w spotkaniu z Hearts of Midlothian. Polak wszedł na boisko w 74. minucie, kiedy jego drużyna prowadziła już 4:0. Zmienił Scotta Browna, strzelca pierwszej bramki. Od tej pory wypożyczony z Trabzonsporu napastnik zaliczył jeszcze 17 minut w spotkaniu z Dunfermline Athletic (Celtic wygrał 2:0). Pozostałe mecze przesiedział na ławce rezerwowych.

Powód, dla którego były piłkarz Wisły nie mógł do tej pory liczyć na miejsce w pierwszym składzie jest prosty. Celtic zaliczył 20 kolejnych zwycięstw, a napastnicy, którzy wychodzili w pierwszej jedenastce, nie mieli problemów ze zdobywaniem bramek. Gary Hooper zdobył w obecnym sezonie już 16 goli i prowadzi w klasyfikacji strzelców, a Anthony Stokes jest piąty z jedenastoma trafieniami.

Sytuacja zmieniła się w sobotę, kiedy Celtic zaledwie zremisował z siódmym w tabeli Aberdeen. Ci, którzy dotychczas nie zawodzili, nie potrafili znaleźć recepty na pokonanie bramkarza rywali. Mimo to Brożek nie zszedł z ławki. Szkoleniowiec zrobił trzy zmiany, ale nie wpuścił na boisko żadnego z rezerwowych napastników.

"Zaczyna mnie denerwować, że Lennon [Neil, szkoleniowiec Celtiku - przyp. red.] nie chce dać Brożkowi szansy. Po co klub go wypożyczył, skoro nie daje mu grać? W meczu z Aberdeen Hooper był wyjątkowo słaby, a zamiast Brożka na boisku pojawił się Cha Du-Ri [obrońca - przyp. red.]. Nie rozumiem tej decyzji" - to jeden z wpisów na forum kibiców Celtiku. Podobnych opinii jest wiele. "Z Aberdeen powinien zagrać przynajmniej 30 minut" - pisze użytkownik holy pope. "Nie wiem, po co klub podpisał z nim kontrakt, skoro teraz nie korzysta z jego usług, nawet wtedy, kiedy napastnicy na boisku sobie nie radzą" - twierdzi kungfoofighter.

"To denerwujące, że Brożek siedzi ciągle na ławce, chciałbym zobaczyć, jak sobie poradzi w ataku" - żałuje Moncur67. "Od dawna twierdzę, że jedyną wadą Lennona jest to, że niektórym zawodnikom nie chce dać szansy"- zauważa MacEwan23.

Niektórzy fani twierdzą, że Brożek jest po prostu za słaby, by móc liczyć na regularne występy w Celtiku. "Czy myślicie, że Lennon poważnie bierze pod uwagę kogoś, kto nie miał pewnego miejsca w jedenastce Trabzonsporu? Za rok Brożka w klubie nie będzie" - twierdzi RockhardBoss.

źródło: gazeta.pl

pysio 05.03.2012 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1227437)

i pomyśleć, że w zimie Błaszczykowski jedną nogą był w Wiśle, no ale wtedy był też Małecki i nikt o zdrowych zmysłach nie chciał dwóch prawoskrzydłowych o podobnym potencjale, a teraz.. Błaszczu by się przydał, oj przydał..

it 05.03.2012 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1227459)
i pomyśleć, że w zimie Błaszczykowski jedną nogą był w Wiśle, no ale wtedy był też Małecki i nikt o zdrowych zmysłach nie chciał dwóch prawoskrzydłowych o podobnym potencjale, a teraz.. Błaszczu by się przydał, oj przydał..

Ja myślę, że jedną nogą, a nawet połową drugiej, to ty pysiu masz bana :].

Jagul 05.03.2012 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1227459)

Z tym podobnym potencjałem to lekko przesadziłeś.
Kuba jest w świetnej formie, a jeszcze 3 miesiące temu połowa ekspertów z telewizji namawiała go do zmiany klubu.

MCX 05.03.2012 22:11

Raz, że potencjał obu graczy zupełnie inny (zarówno czysto piłkarski, jak i mentalny), a dwa to... czy ktoś myślał, że temat powrotu Kuby do Wisły naprawdę istniał? Trochę powagi, to jest jeden z najgroźniejszych piłkarzy mistrza Niemiec i to nie od ostatnich dwóch miesięcy. Nikt w Dortmundzie nie jest dyletantem, takiego piłkarza nie oddaje się tylko dlatego, że zagrali kilka słabszych meczów.

gregor07 08.03.2012 16:47

Nie wiem czy było już podawane, ale ja dowiedziałem się dopiero dzisiaj także napiszę. Vlastimil Vidlicka nasz były piłkarz (wiosna 2005) od tego sezonu jest zawodnikiem Sparty Praga i wiedzie mu się tam całkiem nieźle. Zagrał w 14 (13 w podstawowym składzie) na 19 rozegranych meczów, a Sparta jest liderem tabeli.

Wojtas 09.03.2012 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gregor07 (Post 1228337)
Nie wiem czy było już podawane, ale ja dowiedziałem się dopiero dzisiaj także napiszę. Vlastimil Vidlicka nasz były piłkarz (wiosna 2005) od tego sezonu jest zawodnikiem Sparty Praga i wiedzie mu się tam całkiem nieźle. Zagrał w 14 (13 w podstawowym składzie) na 19 rozegranych meczów, a Sparta jest liderem tabeli.

U nas z jego transferem popularne bylo zdanie "Kazdy Liczka ma swojego Vidlicka":)

Ale dobrze mu sie wiedzie ,choc widzac go na zywo zawsze myslalem ze on pasuje bardziej do Tura Turek niz do Wisly Kraków.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl