![]() |
Cytat:
|
Ja dalej liczę na oficjalne sprostowanie tego całego zamieszania przez Meliksona i mam nadzieje iż powie, że to wszystko stek bzdur, chociaż jest to bardzo mało prawdopodobne.
Co w tego gościa wstąpiło to ja nie wiem. Raz gra dla Izraela, na drugi dzień chce już kopać dla kadry Smudy. Chore to. |
Cytat:
Cytat:
|
Ta wypowiedź to w ogólę jeden wielki kwiatek:
Cytat:
Tu ojciec naszej "legendy" rozwiewa wszelkie wątpliwości: Cytat:
|
Cytat:
|
mini OT ale w temacie:
Ktoś wyżej poruszył temat koszykówki. Gdzie drużyny są mocno nie narodowościowe i w co drugiej gra jakiś amerykanin. Niesamowitym krajem wobec tego jest Serbia, kraj w którym w ostatnim 20 leciu była wojna, który stracił dużą część terytorium, a jego reprezentacje narodowe grają bez żadnych obcokrajowców będąc w TOP 10 w siatkówce, koszykówce i będąc średniakiem w piłkę, ale wciąż takim średniakiem którego nasza "legia" cudzoziemska powinna się obawiać. Nie jest to kraj od Polski bogatszy, poziom życia też nie jest raczej wyższy, okoliczności do odbudowy przez ostatnie 20 lat mieli lepsze, a sportowo stoją dużo lepiej jak to możliwe? |
Cytat:
|
S....ysyństwo. Dla mnie Maor jest już przegrany. Jako piłkarz może i jest coś warty, ale jako człowiek nie. Pokazał, że dla paru srebrników jest w stanie się sprzedać. Tylko czekać, aż zacznie strzelać z dupy jak mu będziemy blokować transfer. Ja już jego nazwiska skandować nie będe. Podziękował.
PS. Cały czas miałem nadzieje, że to tylko wymysł Lato, ale widać że nadzieja matką głupich. |
Cytat:
Cytat:
|
Piszczek bedzie mogł grac - dostał kare w zawieszeniu
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...96/story.shtml |
Cytat:
|
Cytat:
|
Prawda jest taka..On zagra a małpy będą tańczyć i skandować jego nazwisko i na nic płacz nas niezadowolonych ;) można jedynie nie oglądać tego badziewia jakim jest "reprezentacja"
|
Fajnie będzie oglądać naszą (?) reprezentację śpiewającą hymn przed meczem - bo jestem pewien, że Lato ze Smudą przed euro karzą się "liskom" w tempie ekspresowym nauczyć tej "piosenki".
Maor (oczywiście jeśli to oficjalnie ogłosi) maksymalnie przegiął bagietę - chociaż jestem pewien, że to w głównej mierze sprawka jego agenta. PZPN bardziej niż dotychczas już nie mógł się skompromitować więc dla nich to "standard". Dyzma to samo. Ciężko to coś nazwać reprezentacją Polski - 1q2 dobrze napisał: to jakiś cyrk. Cytat:
|
Cytat:
|
Orson, ja słyszałem, że do polskiej kadry ma dołączyć świetny drybler gruzińskiego pochodzenia Jebieasz Kwili, a ten Japończyk tak naprawdę nazywa się Kiwajajami Jakotako. Chęć gry w drużynie Smudy wyraził ten inny piłkarz pochodzący z dawnego ZSRR - Kał Manawardze... :-)
Przepraszam wszystkich, ale w obecnej sytuacji pozostaje nam tylko "śmiech przez łzy". Twór pod wodzą Smudy i władztwem Laty już dawno przestał być reprezentacją POLSKĄ. Jeszcze tylko Arboledy brakuje i może nazywać się po Latowemu: Internaszonal łapanka". Ilu w kadrze jest rzeczywiście Polaków? Trio z Dortmuntu, paczka z Trabzonu, Wojtek na bramce... Ilu z nich jest w stanie zaśpiewać polski hymn? A jeszcze kilka lat temu sam śmiałem się w "międzynarodowej" reprezentacji Niemiec z bardzo "niemieckimi" nazwiskami: Gomez, Podolski, Cacau, Marin... A co do Meliksona - może lepiej i bezpieczniej dla niego samego (i rodziny) będzie, jak nie zagra w ŻADNEJ reprezentacji. W Wisełce może wypromować się w pucharach (oby tylko wszyscy lepiej zagrali niż z Odense), a w kadrze? Izrael odpadł w kwalifikacjach, a Polska dostanie 3 szybkie wp. - czy to na pewno jest promocja? W dodatku żydki nas oskarżają o antysemityzm, a póki co, to im samym bliżej do zlinczowania swojego rodaka. I kto tu jest antysemitą? ------------------------------------------------------ Podobno Żydzi mają takie powiedzenie: co ci dobrego zrobiłem, że mnie tak nienawidzisz? Setki Polaków ratowało Żydów podczas wojny, a teraz żydowski trener wymyśla nam od kraju antysemitów i obozów koncentracyjnych. Czy to nie jest obrzydliwe i niewdzięczne? |
Cytat:
|
Cytat:
I dlatego Polska powinna reagować na najdrobniejszą tego typu insynuację. Za każdym razem. Publicznie, w mediach i na szczeblu dyplomatycznym. Wczorajsze wypowiedzi zapewne zostały powielone w prasie zagranicznej, nie tylko izraelskiej. I jeśli zajmiemy stanowisko " to tylko brak wiedzy i zwyczajna ignorancja", " nie warto się tym zajmować" to popełnimy grzech zaniechania i w świadomości ogółu utrwali się właśnie ten pogląd na sprawę. Dziś ciąg dalszy : Cytat:
|
Cytat:
|
Również jestem zaskoczony decyzją Meliksona,aczkolwiek z drugiej strony dziwie się aż takiej napince na forum.W Wiśle przecież już niemal całkiem mamy międzynarodowy skład a za bardzo nikt z tego powodu tragedii nie robi...Owszem reprezentacja to coś innego,ale w porównaniu z wcześniejszymi pomysłami(Arboleda) i tak mamy postęp.Kolumbijczyk WOGÓLE nie ma polskich korzeni i słuszenie że Smuda z niego zrezygnował.Natomiast Maor ma przynajmniej matke z Polski.
|
Cytat:
|
Cytat:
Odnośnie tematu. Jestem zdegustowany i zasmucony decyzją Meliksona, zawsze byłem przeciwny naturalizacjom, bo to ma być kadra Polski a nie pospolite ruszenie najemników. Są jeszcze takie wartości jak honor i podstawowe poczucie przyzwoitości. Smuda i PZPN kompromitują nasz kraj. |
Cytat:
Przydałby się jakiś ostry tępiciel głupoty na tym forum... Nudzi ci się to jazda do Afganistanu czy Iraku na kontrakt. Zobaczymy za rok czy wrócisz z powerem bojowym czy raczej zniszczoną psyche i jak będziesz sypiał po takim doświadczeniu. |
Nie spinaj sie tak bo Ci zyłka peknie
|
Trzeba byc slepym albo pokopanym przez los by nie wiedziec o co Meliksonowi chodzi. Tlumaczyc nie bede, kazdy ma swoj rozum.
Niech sie chlopak ogarnie i przyjmie te powolania na mecze o pietruszke ktore otrzyma od wlasnego narodu. Polske niech zostawi w spokoju. Na wielkiej imprezie nie zagra? Trudno, widocznie tak ma byc i sa lepsi ktorzy zasluguja. Ambicja wygrywa z poczuciem wspolnoty, duma z reprezentowania wlasnego narodu i patriotyzmem? W dupie sie koledze poprzewracalo, ot co. Kij mu w szprychy tak samo jak innym farbowanym lisom. |
Cytat:
Dla przypomnienia co najbardziej kontrowersyjni najemnicy: Obraniak-polskie nazwisko i tyle. Polanski-polskie nazwisko i tyle. Roger-no to polewa po całej linii Olisadebe-przynajmniej żona z Polski (dinozaur i urocza z niego wspominka) Perquis-ten to chyba tylko za to, że wie (chyba) gdzie leży Polska Boenisch-urodzony w Polsce, ale co trzeb abyło się go oprosić o grę to wie tylko Smuda. Od roku kontuzjowany i nie ma co cudów się spodziewać. Melikson-lubię chłopa, ale jego związki z Polską sa takie jak moje z Anglią-czyli byłem i widziałem. I już mnie tam nie ma. Taki do zaakceptowania w pełni: Matuszczyk-urodzony w Polsce i chciał sam grać. Nie trzeba było go prosić, kupować, zachęcać. Ale czy to zbawca to śmiem wątpić. A w kolejce podobno :Dudu Paraiba, Ivo coś tam, Abdul Alemuzwisa i takie podobne wynalazki.... Wg mmnie Smuda szuka piłkarzy którzy mówią gorzej po polsku od niego i stąd ten zaciąg :P |
Cytat:
Ponoć już czeka paszport dla Gruzina Zzajudasza Bucawidze. Co do Maora... wcale się nie dziwie że wybrał Polskę. Po tym jak zapierdalał w swojej lidze tyle lat i od lat pokazywał się z dobrej strony wołali powoływać zawodników grzejących ławę na zachodzie! Pierd... o tym że agent mu namieszał w głowie ma się do tej decyzji tak jak kolor siewnika do gęstości siewu... rodzina miała tu większe znaczenie! Co z tego że był na zgrupowaniu kadry Izraela? Jakie to ma znaczenie? Flaga, flagą ale czytając tą rozmowę wyciągnąłem jeden wniosek i dd dziś widząc Polaka w koszulce reprezentacji Anglii, Holandii czy innego gówna uznam go za największą szmatę, sprzedawczyka i napluje mu w twarz :rotfl: |
Cohen, ilu ty uratowałeś Żydów, że upluwasz Polskę?
Apropos Smudy - czy rozumiecie coś z tego? Bo ja nie bardzo:
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...800,1,291.html Żeby było jasno - artykuł jest z dnia dzisiejszego (22/09) i sam już nie wiem, czy PS pisze żeby pisać i podbić czytelność, czy też jest jakieś inne rozwiązanie. Bo tak na chłopski rozum: albo rozmawiali, albo nie, albo dostał propozycję, albo jej nie dostał. Chyba że chodziło o kwestie językowe: Smuda po polsku mówi słabo, Melikson wcale, to jak mieli się dogadać ?? Ech, dawno, dawno temu, kiedy w Polsce trwał stan wojenny a piłkarze nie mieli pięknych nowych stadionów i gigantycznych zarobków w $$$ - potrafili walczyć (bez udziału obcokrajowców) i przywieźć medal z Mundialu, wykopując po drodze m.in. Ruskich i Francuzów. A dziś? Ktoś widocznie uznał, że reprezentacja to taki "większy klub", do którego można ściągać zawodników z całego świata. Niech więc się Lato i spółka nie dziwią, że kibicom coraz trudniej jest utożsamiać z takim tworem. Maor powinien wszystko raz jeszcze przemyśleć, i raczej pozostać reprezentantem Izraela. Inaczej (jeśli wybierze grę dla Polski) może dojść do sytuacji, że on i jego bliscy z rodziny będą musieli na dłużej zakotwiczyć w "antysemickiej" Polsce. "Miłujący" pokój, Polaków i Palestyńczyków (3x P, ciekawe) Izrael może być dla niego zbyt niebezpiecznym miejscem do zamieszkania. |
Ciekawe czy jest to prawdziwa rozmowa z Meliksonem czy znowu sobie dziennikarzyny jaja robią;
"Maor Melikson wybrał grę dla reprezentacji Polski. Ale przyznaje, że dalej czuje się przede wszystkim Izraelczykiem. - Nic tego nie zmieni - mówi. - Kiedy marzenia się nie realizują, zaczynasz myśleć realistycznie - tak komentuje swój wybór gry dla Polski." http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...4,artykul.html |
Przeciez jasno wyrazil sie jego ojciec i menadzer, ze dla niego to biznes/interes...a nie nagla milosc do Polski. Po drugie, on ma nadzieje, ze w naszej reprezentacji bedzie gral w I-szym skladzie. Ciekawe co bedzie, jak Smuda odstawi do po 2 meczach lub do EURO2012 bedzie grzal lawe? Moze sie rozmysli i wroci do kadry Izraela :D? Napewno Melikson przebil wszystkich dotychczasowych nowych Polakow(bo Polanski przynajmniej udaje, ze mu zalezy).
|
Moze byscie go jakos przekonali ze gra dla tego znienawidzonego przez naszych pejsatych przyjaciół kraju, nie jest najlepszym pomysłem :P
|
Cytat:
|
Za nim wybuchła ta afera z Maorem to wszyscy robili podchody by grał dla nas teraz jest też nie za dobrze bo już jest blisko pwołania do reprezentacji sprawa lest prosta ma polski paszport matkę polkę , a to jak w kraju urodzenia bedzie traktowana jego decyzja pewnie tak samo jak kiedyś deklaracje Klose czy Podolskiego .Każda inna federacja nie miała by żadnych rozterek czy wyrwać nam gracza nawet jeśli jego nazwisko brzmiało by dziwnie obco .
|
Kto robil podchody pod Meliksona :D? Selekcjoner jasno wyrazil sie na temat jego umiejetnosci, a dziwne pytania zadawali niektorzy, kretynscy dziennikarze. Od tamtego momentu(czyli kwiecien/maj) nie bylo sprawy, bo Melikson jasno sie zadeklarowal...ale nagle sie okazalo, ze Izrael nie zagra na EURO2012, wiec Maor... Polanski, to przy nim swiety.
|
O co wam chodzi? Reprezentacja(TM) (Spolka z baaaardzo ograniczona odpowiedzialnoscia), ktora swa misje zawarla w jakze lapidarnym hasle "Dam dupy za wyjscie z grupy" oglosila nabor profesjonalnych zawodnikow, oferujac atrakcyjna sciezke rozwoju zawodowego. Maor Meliksonowski (chyba juz tak ;) ) stracil zludzenia co do gry w kadrze narodowej (oczywiscie Izraela, my juz swojej nie mamy dosyc dlugo), wiec skupil sie na rozwoju zawodowym. Nie wiemy dlaczego stracil pomimo dobrych wystepow, pewnie jakis szwindel tam odstawili. W przeciwienstwie do obludnikow mowi o tym otwarcie, to pewnie kwestia wiadomej mentalnosci.
Co mnie to obchodzi? Nic. Ja kibicowalem Orlom, nie Biedronkom. I jeszcze jedno- przynajmniej wiemy, ze Maor to szczery do bolu chlopak, nie bedzie krecic tylko powie wprost o co mu chodzi. Dla nas lepiej. |
Cytat:
|
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...pod_uwage.html
Skoro nie brałeś na poważnie, to bądź konsekwentny. I nie dawaj powołania. Maor niech przyjmie powołanie z kadry Izraela, które przyjdzie na pewno (zapowiadał to trener) i będzie po sprawie. |
Cytat:
|
Cytat:
Smuda łapy precz od Radka :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl