Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

wiślak 86 05.10.2011 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1173965)
Teraz uda nam się sprawdzić przepowiednie "ekspertów ekonomii", którzy wróżyli, że ceny na Odense to była głupota bo przecież lepiej było dać "dwa razy tańsze bilety, przyszłoby dwa razy więcej kibiców, kasa byłaby taka sama, a o ile lepiej by to wyglądało".

No to teraz mamy prawie dwa razy tańsze bilety (np. sektor C/G), zobaczymy czy będzie nas na Fulham 30 000.

Tak samo widze, że już znaleźli się kolejni przepowiadacze, że jakby były bilety po 10 zł to stadion byłby pełny.

Jaaaasne. Jakoś na APOELu NIKOMU ceny nie przeszkadzały. Teraz jak się nie chce dupy ruszyć to "wysoka cena biletu" jest "dobrą wymówką".

głupoty piszesz i tyle! na APOEL ceny nie przeszkadzały? a o co graliśmy z nimi?

Jestem "ekspertem ekonomii" i mówię że jeżeli Wisła grałaby dobrze to przy takich cenach 30 koła spokojnie by przyszło. Przyszłoby oglądaczy, widzów itp. i ich brakuje. jednak dostanie w dupę i bilans 0pkt nikogo nie zachęci. ludzie przychodządla sukcesów. a rekordem będzie 25tys.

piszę oczywiście obiektywnie a nie jak niektórzy zapatrzeni na część trybun chodzącą na każdy mecz (do której się zaliczam)...

mr_kwolf 05.10.2011 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1173981)
głupoty piszesz i tyle! na APOEL ceny nie przeszkadzały? a o co graliśmy z nimi?

Jestem "ekspertem ekonomii" i mówię że jeżeli Wisła grałaby dobrze to przy takich cenach 30 koła spokojnie by przyszło. Przyszłoby oglądaczy, widzów itp. i ich brakuje. jednak dostanie w dupę i bilans 0pkt nikogo nie zachęci. ludzie przychodządla sukcesów. a rekordem będzie 25tys.

piszę oczywiście obiektywnie a nie jak niektórzy zapatrzeni na część trybun chodzącą na każdy mecz (do której się zaliczam)...

Ale moment, potwierdzasz moją teorie (że nie ceny, a stawka meczu i poziom gry generuje frekwencje, a "wysoka cena" to tylko wymówka jak komuś się nie chce isć) i piszesz, że "głupoty pisze".

KROKU 05.10.2011 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1173887)
Pomysł na przełamanie i ciekawy „event” ? Otwarcie całego stadionu, obchody 105-lecia TS Wisła, „przeprosiny” za Małeckiego i styl gry (wyniki) które prezentuje teraz zespół. I żeby nie było że za darmo więc za bramkami 10 zł, narożniki 15 zł. a pozostałe za 20 zł. Student płaci 5 zł. Dzieci i kobiety gratis po odebraniu biletów w kasie. Oczywiscie dot. to meczu pucharowego z "jakże ciekawym" i "atrakcyjnym" przeciwnikiem jakim jest Fulham.
Ale u nas się nie da, bo nie … Za to można wymyśleć przejście przez śmierdzącą szatnię, oglądanie bramek strzelonych kilka lat temu z Barceloną, wizyta na miejscach VIP z których trzeba się wychylać żeby zobaczyć linię boczną boiska. To mają być super atrakcje ?

Z takim marketingiem/zarządem to daleko klub nie zajedzie. Panie Basałaj. Jak będzie LM i Barcelona na Wiśle to możesz kupony odcinać i pierdzieć z zadowolenia w krzesło. A że nie ma Barcelony i LM to trzeba niestety się wysilić i na początku włożyć żeby później wyciągnąć. A płakanie że nie ma kibiców ale „kiedyś” to się zmieni jest już nudne.

Zgadzam się w 100 % czytałem wywiad z gościem który zajmuje się ligą Angielską(chyba szef tej ligi) i sam radził aby bilety były jak najtańsze a nawet za darmo dla młodych bo jak młody się przekona do klubu to jak dorośnie to będzie chodził dalej i płacił za bilety.Nie chcę być złym prorokiem ale tą drogą poszły icki i sam doświadczyłem tego jak kumple z roboty którzy interesują się piłką nie konkretnym klubem poszli z dzieciakami na tamtą stronę błoń bo bilety za grosze i ich synowie już załapali bakcyla i chcą iść na następny niestety tymi cenami nie zachęcamy a gra nasza jest jaka jest i tylko bardzo dobrą grą możemy coś zdziałać a tak za parę lat lat u nas na meczach bedzie stała widownia na pożiomie 12-15 tyś i połowę pustego stadionu a u nich cały a pomyślcie co się stanie jak o ni zaczną coś wygrywać tego też nie można wykluczyć my będziemy w dupie a nie daj boże jak byśmy mieli taki sezon jak oni to nawet nie chcę myśleć. Więc panie prezesie skończyć gadać a zrobić coś z cenami aby zachęcić do chodzenia na mecze mniej fanatycznych a jak bardzo potrzebnych widzów.

markowywislak 05.10.2011 17:00

Wisła Jaga przewiduje około 25 tysięcy
Wisła Fulham przewiduje około 25 tysięcy przy zwycięstwie z Jagą oraz 19 przy porażce z Jagą

staszek001 05.10.2011 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1173877)
Jeśli ceny biletów na mecze ligowe w tej rundzie zostaną obniżone bez żadnej rekompensaty ze strony klubu dla karnetowiczów, byłoby b. niesprawiedliwe.

Obniżek należy się spodziewać na przyszłą rundę. Ale jak ktoś liczy, że bilety na C/G będą za 10zł to niech przestanie, co to by się później nie zdziwił i nie denerwował.

A ceny na Fulham są na normalnym poziomie (nawet jak na cały stadion).

Ceny na ligę rzeczywiście nie mają prawa zostać obniżone, ale oczekiwałbym jakiś konkursów z darmowymi biletami w radiach, internetach i na dniach otwartych (byle nie w środku tygodnia przez 2h), promocji typu karta kibica i bilet w cenie biletu, wznowiona sprzedaż karnetów po obniżonych cenach, darmowe autobusy na osiedla i plakaty w całym województwie. Oczywiście bez sprzedaży internetowej mało kto przyjedzie do Krakowa specjalnie po bilet, ale rezerwacje to można by nawet przez e-mail zorganizować. Trzeba tylko chcieć.

domin_czyzyny 05.10.2011 17:17

markowy Wiślak, 25 tysięcy na Jadze ? Niestety nie ma szans raczej... musiałaby być niezła akcja promocyjna połączona z pełną mobilizacją widzów, oglądaczy i studentów, którzy wrócili z wakacji.
Przy obecnych wynikach bez szans...

dobrze by było, aby zatrudnili ludzi odpowiedzialnych za marketing, całkowitych profesjonalistów - i przy odpowiednim doradztwie środowiska kibicowskiego - mogliby coś zrobić.
Muszą być także darmowe bilety na akcje "Kto kocha ten wierzy". Te bilety ( w dużej ilości) muszą trafiać wszędzie, do wszystkich osiedli w Krakowie (szczególnie tych obecnie nam wrogich) i wiosek pod Krakowem.

Mamy tak duży stadion (jak na Kraków), że lepiej aby siedział na nim biedny dzieciak lub dzieciak z wrogiego osiedla, niż by siedział na nim kurz.

63.5 Kg 05.10.2011 17:29

Mecz z Jaga??- 16.17 tys ...ale trzeba isc a nie pierdziec w stolek i pisac na forum...

Kaan 06.10.2011 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1173877)
Jeśli ceny biletów na mecze ligowe w tej rundzie zostaną obniżone bez żadnej rekompensaty ze strony klubu dla karnetowiczów, byłoby b. niesprawiedliwe.

Jako posiadacz karnetu nie miałbym nic przeciwko obnizce cen pojedynczych biletów. Posiadanie karnetu to przede wszystkim nie ugananie sie co chwilę po bilety do kas. Sumarycznie niższa cena to sprawa drugorzędna. To jak z kupieniem telewizora za gotówke i na raty, mozna na raz i miec spokój tylko moze na raty łatwiej finansowo...

I tak Klub mocno obniza ceny dla karnetowiczów na mecze pucharowe. To dla mnie wystarczająca gratyfikacja.

Odpowiedz sobie, zaboli Cię na kilka meczów do końca rundu obnizenie cen biletów?

palikot 07.10.2011 13:03

wczoraj o 18:30 ruch w SK w miare... ok 10 osób się kręciło :)

regis 07.10.2011 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca

To niech dadzą jakąś rekompensatę dla karnetowców - na przykład, żeby mogli zabrać drugą osobę za złotówkę albo przynajmniej za połowę ceny biletu.

KOMINEK 07.10.2011 20:53

Dawniej była akcja z Krakowską. Kto miał wycięty kupon z Krakowskiej płacił mniej. Może by do tego wrócić.

WISŁAZWE 07.10.2011 21:13

Bilety na spotkanie Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok od 8 października!

Cytat:

Na meczach ligowych Karty Kibica są obowiązkowe. Zachęcamy do ich wcześniejszego wyrabiania. Aby zakupić bilet na to spotkanie, Kartę Kibica trzeba okazać w momencie zakupu. Chcesz kupić wejściówki rodzinie lub znajomym – pamiętaj o zabraniu ze sobą Karty!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ellonia_10701/

gris 07.10.2011 21:41

Jednak ceny biletów bez zmian, no szkoda szkoda.

leszekm 07.10.2011 22:00

A bilety na C i G nie kosztowały wcześniej 30zl?.

wiślak 86 07.10.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1174654)
Dawniej była akcja z Krakowską. Kto miał wycięty kupon z Krakowskiej płacił mniej. Może by do tego wrócić.

kto wie kto wie... ;/

Aldek 08.10.2011 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 1174683)
Jednak ceny biletów bez zmian, no szkoda szkoda.

Jeżeli nie stać Cię na lepszy sektor to idziesz na G a tam masz za 25 zł lub nawet za 19 ulgowy a to są bardzo dobre ceny jak na mecz mistrza Polski, bo chyba nie masz na myśli,że 25 i 19 zł to duże kwoty...

maniak4 08.10.2011 10:48

Ludzie wy chcecie mieć bilet na C albo G za 10zł nie narzekajcie nie jest tak drogo.

gris 08.10.2011 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aldek (Post 1174770)
Jeżeli nie stać Cię na lepszy sektor to idziesz na G a tam masz za 25 zł lub nawet za 19 ulgowy a to są bardzo dobre ceny jak na mecz mistrza Polski, bo chyba nie masz na myśli,że 25 i 19 zł to duże kwoty...

Mnie chodziło o to, że teraz to dopiero stadion będzie świecił pustkami.

Dyniel 08.10.2011 11:42

Jaga -16/17 tys. Fulham może 20.. na więcej nie będziemy liczyć. Taka prawda.

felipe 08.10.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 1174792)
Mnie chodziło o to, że teraz to dopiero stadion będzie świecił pustkami.

No może i będzie, ale najwyraźniej klubowi bardziej się kalkuluje 15 tys osób z biletem za średnio powiedzmy 40 zł, niż 30 tys z biletami za 20 zł. Nominalnie wychodzi to samo, ale być może wchodzi w grę mniej ochrony itp. Ja się nie znam na tym tak dokladnie, ale kurcze nie wydaje mi się, żeby w klubie od lat siedziała zelazna grupka ignorantów, działająca nagminnie na szkodę budżetu klubu, nie wyciągająca wniosków z bilansów z lat poprzednich :) Nasza wiedza nt dochodów meczowych jest żadna - opieramy sie na przypuszczeniach, "chłopskim rozumie", a tymczasem rzeczywistość może byc dla nas szokująca.

Inna sprawa - to nie są znowu drogie bilety... Piłka na najwyższym poziomie (relatywnie) to towar "z górnej półki" w całej Europie, a nie dostępny dla kazdego z zasady. To jakiś tam luksus, rozrywka. Jak z kinem - ustalają cenę za bilet 20 zł, jak kogoś nie stać to zostaje mu telewizja i do kina nie idzie - grają film dla sali wypełnionej w 30%. Brutalne, ale prawdziwe. Pasję spotkamy wśród "pracowników" drużyn z "okręgówki", czy innej A-Klasy myślenickiej. W druzynach topowych spotkamy raczej biznesmenów.

Mario Nh 08.10.2011 15:18

Towar z najwyższej półki i od każdej drużyny w fazie grupowej w....... :lol:

Wpływy meczowe vs wydatki meczowe.
Hmm, tylko szkoda, ze idziemy tą drogą.
Ludzie zawsze wolą chodzić na mecze z pełnym stadionem.
Puste trybuny pogłębiają tylko słabą frekwencje.
Nikt nie myśli o przyszłości? Młodzi kibice? Być może niektórzy na całe życie.

Gdzie jak gdzie ale na Wiśle, gdzie panuje taka atmosfera i większość chodzi właśnie dla niej powinno się to rozumieć.

felipe 08.10.2011 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1174861)
Towar z najwyższej półki i od każdej drużyny w fazie grupowej w....... :lol:

Wpływy meczowe vs wydatki meczowe.
Hmm, tylko szkoda, ze idziemy tą drogą.
Ludzie zawsze wolą chodzić na mecze z pełnym stadionem.
Puste trybuny pogłębiają tylko słabą frekwencje.
Nikt nie myśli o przyszłości? Młodzi kibice? Być może niektórzy na całe życie.

Gdzie jak gdzie ale na Wiśle, gdzie panuje taka atmosfera i większość chodzi właśnie dla niej powinno się to rozumieć.

No niby wp....ol, dlatego napisałem "relatywnie". W domyśle - w skali kraju :)
W końcu jesteśmy w tej śmiesznej lidze mistrzami, a nawet w T-M.E. znajdziemy bilety droższe. Mamy plus minus 10 tys biletów za nawet 19 zł na każdy mecz (w karnecie wiadomo jeszcze taniej). W zamian mecz Mistrza Kraju, pod dachem, ze świetną widocznością. Taniej to już pozostaje Wawel Kraków, czy Garbarnia, albo okręgówka za dychę. Juz nawet na meczach A-Klasy zbierają nieraz po 5/10 zł za możliwość stania wzdłuż lini (w porywach znajdzie się jakaś opona by usiąść), więc o czym my mówimy...? Naprawdę nie można narzekać moim zdaniem :)

vote-for-mikey 08.10.2011 20:51

Hej! Sądzicie, że jeśli mam karnet na E23, to będę mógł kupić bilet na Fulham na inny sektor, czy tylko na E23?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

r02 08.10.2011 20:52

Mozesz kupic bilet na inne miejsce.

Dzideek 08.10.2011 21:38

Jeszcze nie byłem po bilety, więc proszę kogoś by wytłumaczył mi czemu nie można kupić biletów na sektor V? Wnioskuję to po tym, że nie ma podanych cen w necie (może jest jednak inaczej)

Voin 08.10.2011 21:43

Bo to są loże VIP i SkyBoxy z tego co się orientuję.

koniak 08.10.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1174962)
Jeszcze nie byłem po bilety, więc proszę kogoś by wytłumaczył mi czemu nie można kupić biletów na sektor V? Wnioskuję to po tym, że nie ma podanych cen w necie (może jest jednak inaczej)

4500 zl za pakiet silver, 6000 za gold

CH. 08.10.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1174962)

Kupuj : )
http://www.wisla.krakow.pl/pl/lozaVIP/
Dla wygodniejszych
http://www.wisla.krakow.pl/pl/skybox/

Dzideek 08.10.2011 22:15

Ah, myślałem że zostaną potraktowane jak E14, 13 po drugiej stronie. Dziekówa

wiślak 86 08.10.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1174841)
No może i będzie, ale najwyraźniej klubowi bardziej się kalkuluje 15 tys osób z biletem za średnio powiedzmy 40 zł, niż 30 tys z biletami za 20 zł. Nominalnie wychodzi to samo, ale być może wchodzi w grę mniej ochrony itp. Ja się nie znam na tym tak dokladnie, ale kurcze nie wydaje mi się, żeby w klubie od lat siedziała zelazna grupka ignorantów, działająca nagminnie na szkodę budżetu klubu, nie wyciągająca wniosków z bilansów z lat poprzednich :) Nasza wiedza nt dochodów meczowych jest żadna - opieramy sie na przypuszczeniach, "chłopskim rozumie", a tymczasem rzeczywistość może byc dla nas szokująca.

Inna sprawa - to nie są znowu drogie bilety... Piłka na najwyższym poziomie (relatywnie) to towar "z górnej półki" w całej Europie, a nie dostępny dla kazdego z zasady. To jakiś tam luksus, rozrywka. Jak z kinem - ustalają cenę za bilet 20 zł, jak kogoś nie stać to zostaje mu telewizja i do kina nie idzie - grają film dla sali wypełnionej w 30%. Brutalne, ale prawdziwe. Pasję spotkamy wśród "pracowników" drużyn z "okręgówki", czy innej A-Klasy myślenickiej. W druzynach topowych spotkamy raczej biznesmenów.

Ochrona bez względu na ilosć sprzedanych biletów musi być w ilości takiej jaka jest liczba miejsc na stadionie plus dodatkowi w meczach o podwyższonym ryzyku.

domin_czyzyny 09.10.2011 13:28

byłem dziś w strefie kibica, ruch był nawet nawet. Cały czas przychodzą ludzie i kupują bilety. Pewnie jutro się zacznie na dobre - mam taką nadzieję.

CH. 09.10.2011 19:18

Cytat:

Już w najbliższą sobotę Wisła Kraków podejmie na stadionie przy ul. Reymonta 22 Jagiellonię Białystok w meczu 10. kolejki T-Mobile Ekstraklasy. Dla tych, którzy wybierają się na to spotkanie, przygotowaliśmy specjalny konkurs, w którym do wygrania są bilety na mecz z Fulham!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...let_na_fulham/

Blondas 09.10.2011 20:47

Sa odzielne kasy po bilety na mecze z Jaga i Fulham tak jak to bylo gdy sprzedawali na Apoel/Zaglebie?

Eternit 09.10.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blondas (Post 1175203)
Sa odzielne kasy po bilety na mecze z Jaga i Fulham tak jak to bylo gdy sprzedawali na Apoel/Zaglebie?

Jak byłem w sb to były 3 na Fulham i 1 na Jagę otwarta.

Blondas 09.10.2011 21:38

Dzieki bardzo za info

Watts 10.10.2011 12:40

Dam radę przed Jagą kupić bilet na Fulham? : )

Kulawik88 10.10.2011 12:42

Możesz natrafić na sporą kolejkę w związku z tym, że sporo ludzi będzie kupować bilet na mecz z Jagą. A czy dasz radę, czy nie, to już pytanie do wróżki :)

Watts 10.10.2011 12:43

Zawsze przyjeżdżam na mecze bardzo wcześnie, pytanie raczej bardziej 'techniczne' - czy będzie taka fizyczna możliwość :P

didzej132 10.10.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1175534)
Dam radę przed Jagą kupić bilet na Fulham? : )

Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale :D
I rada dla tych co stoją po bilet tylko na jagę że są 2 kasy otwarte z biletami TYLKO na jagę , i niestety tam pustki , nie wiem czy dlatego że ludzie stoją normalnie w kolejce czy wszyscy idą tylko na fulham

jcts 10.10.2011 12:59

Jak ruch w Strefie Kibica po bilety na Fulham? Dzisiaj pierwszy dzień otwartej sprzedaży.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl