![]() |
chyba jeszcze nie ma tak dobrze :D, że już są w naszej aktualnej ligowej tabeli zespoły, które nie grają o nic. Na upartego tylko Jaga, Ruch i ŁKS , ale oni jeszcze na wczasy nie pojechali, ile naściubią teraz, to będzie rosnąć w każdej kolejce jak procent składany. Przyda się, nie widziałem jeszcze końcówki rozgrywek, by ktoś tego nie wykorzystywał :)
|
ŁKS - Arka 2-0 (polowa)
edit: juz 3-0, dla mnie spore zaskoczenie |
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieje tez , ze Jaga podobnie jak Arka i Slask wielkiej ochoty do gry przejawiac nei ebdzie .choc z drugiej strony oni sa na fali...Ciekawy bedzie mecz Legia-Cracovia :D |
Cytat:
10. Arka Gdynia (b) 25 11. Piast Gliwice (b) 25 12. Odra Wodzisław 25 13. ŁKS Łódź 25 14. Lechia Gdańsk (b) 22 15. Cracovia Kraków 21 16. Górnik Zabrze 18 ŁKS wygra, w przypadku wygranych/remisow Lechii i Piasta - Arka wchodzi na miejsca barazowe lub "prawie-barazowe", wiec raczej taka pewna nie jest Nawet Jaga na miejscu 7 nie moze byc pewna utrzymania, dawno tak nie bylo Ogolnie rzecz biorac, zespoly ktore nam zostaly (oprocz Legii i Slaskai) to same broniace sie przed spadkiem, w dodatku wyjazdy (poza Gornikiem). Oj bedzie ciezko. Nie beda miec nic do stracenia, a z takimi nam sie bardzo ciezko gra W przypadku wygranej Gornika ze Slaskiem i porazki ickow z Legia, kto bedzie ostatni w tabeli ? Icki czy dalej Gornik ? |
Sorry masz racje.Biorac pod uwage to ze Wisla gra 4 wyjazdy z:Arka,Piastem,LKSem i Lechia to moze byc w tych meczach naprawde niezla rzeznia.
|
Cytat:
|
No i Śląsk wyrównał
Dudek w 83 min |
Cytat:
Śląsk wyrównał. |
Pamietam jak przed sezonem mowiono ze Gornik sie włączy do walki o tytul :)
|
w końcu...
@ Wiślak_TS obstawiam tylko pojedyncze mecze. Z tej kolejki tylko ten postanowiłem obstawić i to na 1x. Mam nadzieję, że Wisła wygra z Jagą, ale kasy nie postawię. Jak coś im znowu "odjebie" i zremisują albo coś gorszego. Niestety nasza Wisła stylu nie ma. Teraz gra jak ligowe średniaki. |
Cytat:
...grałem dla zabawy po 2 zł, na czysto było tego koło 70 zeta... ... 10 minut później wszystko zabrał przedstawiciel MPK potocznie zwany kanarem :-/ mówię wam ryzyko nie popłaca :((( |
Cytat:
Jak to się mówi, Heniu dostał kogo chciał i jak to się mówi jest wielka kupa. nie wiem czemu ale wole kibicowac słabszym i spadek KSC i Górnika by mi na rękę był. Biorąc jednak pod uwage jak wygląda wyjazd do Zabrza a jak do Wodzisławia, nie obraziłbym sie na brak Odry za rok ...:) |
Śląsk od początku rundy gra kiepsko - w porównaniu do zeszłej.Nie żeby mnie to cieszyło bo życzę im jak najlepiej ale pisałem w poprzedniej rundzie by z peanami na cześć Tarasiewicza poczekać , bo byli tacy co naszego trenera ganili a jego za wzór stawiali.
I rzeczywiście pisać bzdury(bo kupon nie siądzie), to poniżej krytyki, szczególnie że myślę że sporo osób przewidywało wygraną Górnika w tym meczu ,nie z powodu jakiś machlojek a z tego że w każdej lidze zepół walczący o życie, im bliżej końca tym osiąga lepsze rezultaty(jeśli ma kim grać a Górnikowi wiele klubów może pozazdrościć kadry) Mogę się założyć że będziemy mieli strasznie ciężką z nimi przeprawę już niebawem. |
Cytat:
Ja licze na to co sezon :) Nie zebym jakos nietrwaił Odry,bo nawet nie mam za co ale uwazam ze "otoczka" tego klubu ,male miasto itd nie sprzyja klimatowi Ekstraklasy. Ale chlopaki walczą nawet cos tam grają no i i chca mieć ta Ekstraklase w Wodzisławiu ...ok. |
Ja Kaspra zbytnio nie lubię:> i nie powiem że jakiejś tam chorej satysfakcji nie mam widząc że mu nie idzie....no ale obiektywnie żal klubu który ma tylu kibiców i konkretną firmę sponsorującą i na przyszłość powinni być gwarantem w miarę dobrej jakości.
Idealny układ to ostatnie miejsce wiadomo kogo przed ostatnie Odry bądź Piasta - w barażach Górnik powinien sobie spokojnie poradzić |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiecie co mnie cieszy, tak apropos ekstraklasy. Wiem, że nieładnie jest cieszyć się z cudzego nieszczęścia, ale kontuzja Rengifo to dobra dla nas wiadomość. Bez niego Lech wiele traci w ofensywie, co pokazał niedzielny mecz z nami. Mam nadzieje, że Piast sprawi nam jakas mila niespodzianke
|
Czarne chmury zbieraja sie nad Mourinho.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37362,t...wiadomosc.html |
To już nie jest polski Mourinho, tylko zwykły Czesio.
A do Czesia w WM brakuje mu dziury w głowie. I tak długo wytrzymali z nim w Śledzionowie |
Poza tym Czesiu wd. mnie ma grubo za uszami...Nie przez przypadek sam pognał do prokuratury wywęszyć czy coś na niego nie mają , nie zdziwiłbym się gdyby profilaktycznie chodził ze skitraną w kieszeni szczoteczką do zębów:>
A swoją drogą to niezła ta nasza liga - kolejny sezon - polowa trenerów wymieniona, reszta nie pewna:) |
Przypomnijcie mi, po kim Michniewicz brał drużynę w sezonie kiedy zdobył z Zagłębiem mistrzostwo? To był jakiś ogórek przed nim w stylu Mieciu Broniszewski, czy ktoś z wyższej półki?
|
eye63 - Wydaję mi się ,że to był Smuda ... A wiec raczej nie "ogórek" lub Edward Klejdinst ! Nie chcę mi się teraz szukać ale , któryś z nich.
|
Cytat:
Edyta: Sprtawdziłem, Klejndinsta wywalili po 9. kolejce. Zagłębie było wtedy na 6. miejscu z 13 punktami. Liderem była Korona Kielce- 18 pkt. |
Dzięki Panowie, tak mnie właśnie zastanawiało czy Czesiu sam potęgę Zagłębia stworzył, czy ktoś mu zrobił "grunt". Wychodzi na to, że jednak "casus" Smudy działa i to głównie dzięki niemu Zagłębie za Michniewicza wyskoczyło do przodu. No nic, jak się okazuje Michniewicz to był tylko kolejny mit o solidnym polskim szkoleniowcu.
|
Ja mysle ze Arka poprostu nie ma pilkarzy .Wyroznia sie Zakrzewski i Zuraw ,a reszta to ogory jak zreszta takie same ktore graja w calej naszej lidze ,wiec nei wiem czemu Michniewicz mialby byc z Arka ponad innymi. W Zaglebiu mial przynajmniej Arbolede,Iwanskiego Lobo :D i zaciag portugalksi
|
Cytat:
|
Smuda trenował Legię od września 1999 do marca 2001. A co się wydarzyło w następnym sezonie 2001/2002? Oczywiście mistrzostwo. Więc wniosek jest taki, że jeśli Lech chce zdobyć tytuł, to musi zwolnić Smudę ;D
Smuda stworzył podwaliny Wisły, Zagłębia...można rzec, że w pewnym stopniu i Legii (chociaż to na wyrost, zważając na transfery za jego czasów-zaciąg 'widzewiaków'). Gdy odszedł z Omonii, to ten klub zdobył Puchar Cypru :] |
Według weszło.com Czesio M. juz został zwolniony. Więcej na portalu 90minut.pl http://www2.90minut.pl/news/88/news889148.html
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl