Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

aNouc 31.10.2022 21:03

Prezentacja nowych strojów meczowych Wisły Kraków:

https://twitter.com/wislakrakowsa/st...43867379290114

aNouc 03.11.2022 19:17

Nowe koszulki Wisły Kraków:

https://www.youtube.com/watch?v=h8y-_qE5iis

Do kupienia na stronie: https://sklep.wisla.krakow.pl/produkty/mojakoszulka

aNouc 31.01.2023 10:43

W najbliższą sobotę (4 lutego) o godz. 18:00 w hali Wisły przy Reymonta odbędzie się prezentacja drużyny Wisły Kraków.

Prezentacja otwarta dla wszystkich kibiców.

Watts 14.02.2024 12:17

https://i.postimg.cc/Nj0Ds1LV/GGSue-DMXg-AAUixt.jpg https://i.postimg.cc/L6mKV001/GGSc-JSSXQAAr-Lup.jpg

niby drobna, ale jednak istotna zmiana w strojach meczowych :)

pepe72 14.02.2024 16:52

Te kwadraciki są ch...e

-Szymek79- 16.05.2024 10:57

A tymczasem od wczoraj na portalu X afera macronowa - może "afera" to zbyt duże słowo, ale sprawa nabiera rozpędu ;)

W skrócie: jeden z kibiców chciał kupić dziecku strój meczowy i w sklepie otrzymał informację, że rozmiarów nie ma i już nie będzie. Na Twitterze odniósł się do tego pan prezes Królewski:

Cytat:

Umowa ze sponsorem technicznym obowiązuje do końca sezonu 2024/2025 bez możliwości zerwania jej bez ogromnych kar finansowych. Została zawarta realnie na początku roku 2020 jako non-binding agreement, ale z karą umowną na kilkaset tysięcy euro stając się binding umową. Audytujemy ją jak i sposób jej inicjalnego zawarcia, głównie dlatego, że po wydanie 7 cyfrowych kwot w EURO przez nas, nasz poziom barteru to około ~1/3 zainwestowanej w zamówienia kwoty. Pozdrawiam
Do sprawy odniósł się ówczesny - nomen omen - sternik, Piotr Obidziński:

https://twitter.com/piotr_obi/status...06326912344522

Temat ciekawy, bo do tej pory nie było żadnych znaków wskazujących na problemy we współpracy z Macron i jak zauważył Obidziński, w czasie obowiązywania naszej umowy Lech swoją przedłużył, a Widzew podpisał (po problemach, które stworzyła im Kappa).

Karherop 16.05.2024 12:50

Patrząc na ekspansję Marona na Europe to nic dziwnego że zaczynają tracić na tym mniejsze kluby. Gdy podpisywaliśmy umowę byliśmy bodajże dla nich jednym z pierwszych 30 klubów, teraz to juz przeszlo 120..

Wątpię abyamy byli na tej umowie bardziej stratni niż adidasa z 3 ręki.

sandomingo 16.05.2024 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Szymek79- (Post 1623555)
Temat ciekawy, bo do tej pory nie było żadnych znaków wskazujących na problemy we współpracy z Macron

Nie chce mi się wchodzić w kolejną wiślacką gównoburzę rozpętaną przez Królewskiego natomiast powyższe zdanie nie jest prawdą.

Problemy z dostawami od Macrona były od dawna. Nie mam pojęcia z czego one wynikały (być może klub nie płacił za faktury) natomiast problem z dostępnością meczowek w fanszopie nie jest nowy.

MaLk 16.05.2024 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1623571)
Problemy z dostawami od Macrona były od dawna. Nie mam pojęcia z czego one wynikały (być może klub nie płacił za faktury) natomiast problem z dostępnością meczowek w fanszopie nie jest nowy.

Prawdopodobnie Macron nie wie, że aby wyegzekwować zapłatę faktury od Wisły należy ujawnić zaległości na X.

Wtedy pieniądze wpływają w ciągu jednego dnia i okazuje się, że to było tylko przeoczenie ;)

Jagul 16.05.2024 13:12

Z tego co pamiętam to w tamtym sezonie meczówki dla kibiców na nowy sezon były chyba pod koniec sierpnia, więc opóźnienia to nic nowego.

-Szymek79- 16.05.2024 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1623571)
Nie chce mi się wchodzić w kolejną wiślacką gównoburzę rozpętaną przez Królewskiego natomiast powyższe zdanie nie jest prawdą.

Rozumiem, ja do tej pory po prostu o tym nie słyszałem, stąd takie stwierdzenie :) Oczywiście początki były trudne ("przejściowe" koszulki meczowe spowodowane rzekomymi problemami pandemicznymi), ale poza tym nie kojarzę, żeby klub otwarcie sygnalizował jakieś problemy z dostępnością sprzętu itd.

pi0tr3k94 30.11.2024 22:35

Od przyszłego sezonu na 90% sponsorem technicznym zostanie 4F.

azor 30.11.2024 22:37

A skąd takie info?

Watts 30.11.2024 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pi0tr3k94 (Post 1639501)
Od przyszłego sezonu na 90% sponsorem technicznym zostanie 4F.

w takim razie trzymajmy kciuki za 10%, tak, wiem, polski producent itd., ale słabe jakościowo koszulki przypominające w dotyku i jakości nadruków bazarówy

pi0tr3k94 30.11.2024 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1639507)
w takim razie trzymajmy kciuki za 10%, tak, wiem, polski producent itd., ale słabe jakościowo koszulki przypominające w dotyku i jakości nadruków bazarówy

Oj tak, zdecydowanie jest to negatywna wiadomość. Pamiętam jak w ich outlecie rzuciła mi się w oczy koszulka korony, jakość wykonania jak podróby z lat 90 z tomexu. Do tego są one zwyczajnie brzydkie.
Niestety wszystko wskazuje na to, że do dopięcia pozostały już tylko szczegóły.

Witalis 30.11.2024 23:12

Jeśli warunki finansowe będą dobre, mogą grać nawet w 4f.

azor 30.11.2024 23:15

Powtórzę się - skąd takie info?

Nie jestem zorientowany, poza wyżej wymienioną koroną, są jeszcze czyimś sponsorem w polskiej kopanej?

Watts 30.11.2024 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1639520)
Jeśli warunki finansowe będą dobre, mogą grać nawet w 4f.

dla mnie mogą grać w czymkolwiek, ale ja jako kibic chcę kupić coś dobrego :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1639522)
Nie jestem zorientowany, poza wyżej wymienioną koroną, są jeszcze czyimś sponsorem w polskiej kopanej?

Piast Gliwice i Stal Mielec

Witalis 30.11.2024 23:18

@Watts: to uszyj sobie u krawca jakiś ładny galowy strój, a na boisku niech biegają w tym, co korzystne finansowo :P

@Azor: Raków i Stal Mielec, chyba że Raków już nie

Watts 30.11.2024 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1639527)
@Watts: to uszyj sobie u krawca jakiś ładny galowy strój, a na boisku niech biegają w tym, co korzystne finansowo :P

ja tylko chciałem powiedzieć, że zazwyczaj klub ciuchy na potrzeby sportowe dostaje w barterze, a sklep kupuje to hurtowo i narzuca drobną marżę, więc bardzo ważnym elementem korzyści finansowej jest też sprzedaż ubrań :)

Raków zmienił na adidasa w bodajże zeszłym sezonie

Witalis 30.11.2024 23:33

A to ubrania 4f się nie sprzedają? Nie wiem, pytam.

Watts 30.11.2024 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1639532)
A to ubrania 4f się nie sprzedają? Nie wiem, pytam.

nie wiem chytrusku, wypadałoby się dowiedzieć, za ile schodzi replik meczowych, a ile pozostałego asortymentu - w tym pierwszym przypadku mam zastrzeżenia i do jakości 4F, jak ich designów
chociaż wszystko wraca, pamiętam ceraty TICO podobnej jakości i śmigało w nich pół ligi, to może pojadą na nostalgii :)

Witalis 30.11.2024 23:49

W tico Polonia zdobywała mistrza.

Były jeszcze hummel, jako, joma, też źle mi się kojarzyły. Generalnie wszystko, co przerobiła Korona Kielce albo Polonia Warszawa wyglądało źle - oj nie mieli oni tam szczęścia.

Watts 30.11.2024 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1639537)
W tico Polonia zdobywała mistrza.

zgadza się :)

Cytat:

Były jeszcze hummel, jako, joma, też źle mi się kojarzyły. Generalnie wszystko, co przerobiła Korona Kielce albo Polonia Warszawa wyglądało źle - oj nie mieli oni tam szczęścia.
wczesny hummel - zgadzam się, ale od tamtej pory trochę się wyspecjalizowali, dedykowane designy, fajna jakość i możliwość pojechania lekko retro, w podobną stronę idzie Capelli (ale słabsza jakość i podobny bazarowy feel do 4F)
ze względów estetycznych i jakościowych to dla mnie krok w tył, ale zakończmy tę fascynującą dyskusję stwierdzeniem, że chyba faktycznie idzie wyłącznie o finanse - pewnie w hurcie te koszulki będą tańsze i klub więcej zarobi na marży
tak mi się wydaje

Elendil 01.12.2024 00:09

Mnie zawsze Nike do Wisły najbardziej pasował, ale niestety na taki powrót nie ma co w najbliższych czasach liczyć.

Arkadiusz.Czerepach 01.12.2024 10:57

a mi sie zawsze marzył adidas orginals , tylko kiedyś to było nierealne, a teraz najwyrazniej juz w marketingu w adidasie pracuja ludzie ok 40stki i widza ten potencjał , wiec na zachodzie juz daja znaczki orginalsa

no ale 4F to dla mnie super wiadomość, to kolejny element wstawania z kolan

jakoś Dania gra Hummelu nie w adidasie, Włochy zawsze jakieś Lotto czy Kappa etc

leszekpw 01.12.2024 11:09

4F nie no k..a szczyt marzeń. Masakra. Mam nadzieję, że się nie potwierdzi. Może niech Biedronka szyje albo Lidl?

pepe72 01.12.2024 11:11

4F jest obecnie krakowską firmą - przenieśli się z Wieliczki.
Mam kilka ich ciuchów (bluzy, koszulki) i raczej nie narzekam.
Ale co kto lubi.

El'kabat 01.12.2024 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639557)
4F nie no k..a szczyt marzeń. Masakra. Mam nadzieję, że się nie potwierdzi. Może niech Biedronka szyje albo Lidl?

Jak tylko dadzą w hurcie dobrą ofertę i klub zarobi, to dlaczego nie?
Co my jakieś snoby jesteśmy?

Tu chodzi o zarobek dla klubu, a nie bieganie w koszulce za 500zł na której klub zarobi 7zł.

gpat 01.12.2024 11:42

A czy kilka lat wstecz właściciel 4F nie chciał sponsorować Wisły? Może tu nie chodzi o same stroje meczowe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl