Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

JrQ- 19.01.2013 11:57

Jovanović + Boguski i jeszcze jakaś jedna losowa.
Może też Sarkiemu coś .......nąć, w końcu tak długo nie grał ;)

Ventigo 19.01.2013 12:03

No właśnie o dziwo nie ma żadnej i co ciekawe chyba wszyscy kontuzjowani w poprzedniej rundzie są zdrowi, poprawcie mnie jeśli się mylę.

cfa 19.01.2013 12:04

Ja bym tyle na ten temat jednak nie pisał.

Watts 19.01.2013 14:34

Transmisja wideo z dzisiejszego sparingu z Czornomorcem Odessa będzie dostępna pod adresem http://chernomorets.odessa.ua/vd/live.html

Matejas_ 19.01.2013 15:28

no to 0:1... zastanawiam się tylko czy to faktycznie ten strzał był mierzony czy poniósł ją wiatr? z drugiej strony też nasi przy dryblingach zbyt mocno wypuszczają sobie piłkę... zarówno Szewczyk jak i Garguła

ps. Sarki odlicza kroki przy wolnych niczym CR7

ps2. jakby Gargule dali 2 lata temu kontrakt motywacyjny to może grałby dziś jak Melikson przez pierwsze półrocze

ps3. jeśli Czekaj jest drewniany to Uryga... (szkoda słów)

tofik 19.01.2013 15:50

Sarki uderza sztywnym kikutem i zawsze gdzies w okolice autu. Obawiam się, że gra z protezą.Trzeba go dobrze przebadac.

Dariook 19.01.2013 16:03

Uryga, Brud...dno. Boże strzeż nas przed takimi kopaczami.

MichaelMyers 19.01.2013 16:12

Czornomorec Odessa

Bezotosny
Berger
Fontanello
Santana
Zubejko
K. Kowalczuk
Polityło
Bobko
de Matos
Dja Djedje
Bakaj

Rezerwowi:
Past
P. Kowalczuk
Veloso
Bałaszow
Didenko
Martyszczuk
Shatskix
Burdujan
Crespí
Vangjeli
Slinkin
Kutas
Riera

sklad ukraincow ze sparingu, fajne nazwisko ma ten przedostatni he

rychu 19.01.2013 16:43

Z 25 piłkarzy na zgrupowaniu nie zagrali tylko trzeci bramkarz, Małecki i Boguski. Czyżby jakaś nowa kontuzja Rafała?

nesta 19.01.2013 16:44

Cos czuje, ze bedzie niezly oklep w lidze na wiosne..

cfa 19.01.2013 16:50

Ja tam bym się sparingami nie przejmował, Ruch dostał 9 od Żliny co ich kibice myślą o tym ?
Mam cichą nadzieję, że po dwóch obozach wszystko będzie dobrze.

MichaelMyers 19.01.2013 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1295354)
Ja tam bym się sparingami nie przejmował, Ruch dostał 9 od Żliny co ich kibice myślą o tym ?
Mam cichą nadzieję, że po dwóch obozach wszystko będzie dobrze.

Z tego wynika, ze nasza liga stacza sie coraz bardziej, te wyniki nie sa wazne, ale to nie jest tak, ze to nic nie znaczy.Zreszta nic dziwnego, skoro prawie wszystkie kluby sie oslabiaja, a z naszej ligi wyjezdzaja ostatni pilkarze z ponadprzecietymi umiejetnosciami.Jest bardzo zle.Zreszta juz przed sezonem mniej niz przecietne szwedzkie kluby daly naszej czolowce lekcje.Prowadzenie klubu pilkarskiego to drogi i powazny biznes na ktory jestesmy za mali i stajemy sie coraz mniejsi.

1q2 19.01.2013 17:03

Te cioty nie potrafią nawet Małego zakontraktować - drugi sparring z trybun - a wynik nie jest żadnym zaskoczeniem , teraz jeszcze dwie wtopy od ruskich i odkujemy się na Okocimskim:D

cfa 19.01.2013 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1295358)
Z tego wynika, ze nasza liga stacza sie coraz bardziej, te wyniki nie sa wazne, ale to nie jest tak, ze to nic nie znaczy.Zreszta nic dziwnego, skoro prawie wszystkie kluby sie oslabiaja, a z naszej ligi wyjezdzaja ostatni pilkarze z ponadprzecietymi umiejetnosciami.Jest bardzo zle.Zreszrta juz przed sezonem mniej niz przecietne szwedzkie kluby dala naszej czolowce lekcje.Prowadzenie klubu pilkarskiego to drogi i powazny biznes na ktory jestesmy za mali i stajemy sie coraz mniejsi.

Ale zaraz usłyszysz, przeczytasz Jerzego Engela Seniora który powie, że Błaszczykowski, Lewandowski, Milik i system szkolenia nie ustepuje holenderskiemu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1295359)
Te cioty nie potrafią nawet Małego zakontraktować - drugi sparring z trybun - a wynik nie jest żadnym zaskoczeniem , teraz jeszcze dwie wtopy od ruskich i odkujemy się na Okocimskim:D

Mały jest tylko wypożyczony więc jego kontrakt jest aktualny i nie trzeba go kontraktować chyba :)

arti 19.01.2013 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1295358)
Z tego wynika, ze nasza liga stacza sie coraz bardziej, te wyniki nie sa wazne, ale to nie jest tak, ze to nic nie znaczy.Zreszta nic dziwnego, skoro prawie wszystkie kluby sie oslabiaja, a z naszej ligi wyjezdzaja ostatni pilkarze z ponadprzecietymi umiejetnosciami.Jest bardzo zle.Zreszta juz przed sezonem mniej niz przecietne szwedzkie kluby daly naszej czolowce lekcje.Prowadzenie klubu pilkarskiego to drogi i powazny biznes na ktory jestesmy za mali i stajemy sie coraz mniejsi.

Kontrakty podpisane na 300-400 tys euro, a okazuje się, że kluby stać na 150, może 200. Jelenie z kasą niestety nie walą drzwiami i oknami do klubów. Szkolenia w ogromnej większości nie ma, ludzi którzy byliby w stanie zauważyć - z tego coś może być, a tamten to może powinien rzucać kulą, w żadnym wypadku grać w piłkę u nas też niewielu - więc co nas (polską piłkę) może czekać?

1q2 19.01.2013 17:18

Jak zwał tak zwał, widać 2 tygodnie to za mało by tak dogadać się z Turkami, by mógł grać.On chyba oficjalnie to nawet trenować nie może.

wolfy 19.01.2013 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1295359)
(...)teraz jeszcze dwie wtopy od ruskich i odkujemy się na Okocimskim:D

Ja bym Okocimskiego jednak nie lekceważył.

:>

Reserve 19.01.2013 19:20

Chętnie oglądnąłbym sparing z Karabachem Agdam :) To by nam pokazało jak bardziej w dupie jesteśmy w stosunku do momentu odejścia Skorży ;)

wolfy 19.01.2013 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1295372)
Chętnie oglądnąłbym sparing z Karabachem Agdam :) To by nam pokazało jak bardziej w dupie jesteśmy w stosunku do momentu odejścia Skorży ;)

Karabach to już Kasperczak. Skorża rozsławił nas Levadią.

MichaelMyers 19.01.2013 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1295362)
Kontrakty podpisane na 300-400 tys euro, a okazuje się, że kluby stać na 150, może 200. Jelenie z kasą niestety nie walą drzwiami i oknami do klubów. Szkolenia w ogromnej większości nie ma, ludzi którzy byliby w stanie zauważyć - z tego coś może być, a tamten to może powinien rzucać kulą, w żadnym wypadku grać w piłkę u nas też niewielu - więc co nas (polską piłkę) może czekać?

Takimi kontraktami juz w wiekszosci lig na nikim wrazenia nie zrobimy, nawet w Rumunii placa wiecej, a przeciez liczby, ktore podales to moze z naszej ligi zaoferowac tylko Legia obecnie.Lech negocjowal kontrakty z Finem i Estonczykiem i obaj mu odmowili, to mowi samo za siebie.Szkolenie to my mamy tragiczne, zauwaz ,ze pod wzgledem czystej techniki to juz gruzini czy albanczycy sa przed nami.Zreszta popatrz jak my gramy atakiem pozycyjnym, w naszej lidze komentatorzy sa zachwyceni jak ktos wymieni 5 podan na polowie przeciwnika i to tylko kiedy rywal nie gra pressingiem sie zwykle udaje.W klubach zatrudniaja egzotycznych tanich obcokrajowcow z jakis 3 swiatow, albo 2 lig a oni i tak kultura gry przewyzszaja mlodych Polakow.

cfa- jezeli chodzi o Engela to przestalem go czytac jakies 10 lat temu, kiedy przed wyjazdem do Korei obiecal, ze sobie ogoli glowe jak Polska zdobedzie mistrzostwo swiata.Mam go za nienormalnego po prostu, i ta wypowiedzia ktora przytoczyles tylko to potwierdza, nawet Bednarzowi daleko do jego urojen.

Reserve 19.01.2013 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1295374)
Karabach to już Kasperczak. Skorża rozsławił nas Levadią.

Doskonale to wiem ;) Ale fakt, trochę nie bardzo oddałem w słowach to co mi po głowie chodziło :)

arti 19.01.2013 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1295376)
Takimi kontraktami juz w wiekszosci lig na nikim wrazenia nie zrobimy, nawet w Rumunii placa wiecej, a przeciez liczby, ktore podales to moze z naszej ligi zaoferowac tylko Legia obecnie.Lech negocjowal kontrakty z Finem i Estonczykiem i obaj mu odmowili, to mowi samo za siebie.Szkolenie to my mamy tragiczne, zauwaz ,ze pod wzgledem czystej techniki to juz gruzini czy albanczycy sa przed nami.Zreszta popatrz jak my gramy atakiem pozycyjnym, w naszej lidze komentatorzy sa zachwyceni jak ktos wymieni 5 podan na polowie przeciwnika i to tylko kiedy rywal nie gra pressingiem sie zwykle udaje.W klubach zatrudniaja egzotycznych tanich obcokrajowcow z jakis 3 swiatow, albo 2 lig a oni i tak kultura gry przewyzszaja mlodych Polakow.

W Rumunii jak się wydaje jest póki co więcej bogatych kibiców-jeleni ("praczy"?), a Albania, Gruzja itp. mają jedną dużą przewagę nad nami - klimat. Więc jak ktoś tam dobrze ustawi szkolenie od podstaw to łykną nas bez problemu.
Dobrze zorganizowane szkolenie albo szaleni pasjonaci z wielką kasą - to nasze jedyne szanse.

zim zum 19.01.2013 22:41

Dwa dni temu tłumaczyli się, że przegrali, bo rywal zaczyna wcześniej rundę. Teraz dostali oklep od drużyny, która startuje dokładnie 2 marca. Co tym razem na usprawiedliwienie ?

Pasuje na obóz ściągnąć Zagłębie Sosnowiec, żeby zagrać sparing i potem opowiadać o zwyżce formy i obieraniu właściwego kierunku.

WISŁAZWE 19.01.2013 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1295402)
Dwa dni temu tłumaczyli się, że przegrali, bo rywal zaczyna wcześniej rundę. Teraz dostali oklep od drużyny, która startuje dokładnie 2 marca. Co tym razem na usprawiedliwienie ?

Granie pod wiatr ;)

Baala 19.01.2013 23:12

Przynajmniej strzelają...

Reserve 19.01.2013 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1295402)
(...)Pasuje na obóz ściągnąć Zagłębie Sosnowiec, żeby zagrać sparing(...)

I z kolejnym Zagłębiem 4 bramka ustawiłaby mecz...

Wojtas 20.01.2013 00:45

Byla juz wypowiedz o tym ze sa juz zmęczeni cyklem treningowym ,rywal gra lige w pełni ,a, Garguła powiedzial "jest przeciez kolejny sparing" ?

czy przoczyłem cos?

4FunNow 20.01.2013 08:46

Z tego co pamiętam Wisła przygotowując się do rundy jesiennej wygrywała wszystko jak leci, co było potem każdy pamięta...

Jak dla mnie to teraz mogą dostać baty od wszystkich sparing-partnerów. Byle by tylko lepiej grali na wiosnę.

westersyl 20.01.2013 09:12

Pamiętam obóz za Maaskanta wtedy kiedy kolejno przychodzili (,Genkov,Jaliens, Melikson Sivakov) graliśmy chyba z 3 norweskimi drużynam w turnieju zwanym Copa Del Sol i na Orage była transmisja. Wyglądało to bardzo źle, byliśmy spychani do obrony prawe w każdym meczu i dostaliśmy chyba oklep od wszystkich. (Chyba wtedy też był takim motyw że trener Kopenhagi jako przyczynę słabiej postawy w meczu z Chelsea w CL wskazał to, że nie grali sparingu z Wisłą Kraków tylko z jakimiś amatorami :) ).

Każdy wie, że na drugim obozie wyglądało to lepiej, a potem dobrze wystartowaliśmy w Gdynii. Mecz nie wyglądał aż tak źle przynajmniej w drugiej połowie bo od tego momentu oglądałem. To my graliśmy pozycyjnym.

Btw. Nie wiem czy jakaś drużyna trenuje 3 razy dziennie ale wiem, że jedna trenuje aż 4 i gra sparingi po 100 minut:
http://gornik-zabrze.przegladsportow...417,1,716.html

Ciekawa analogia, że my i Górniki biegamy tak rano.

AYALA 20.01.2013 09:44

Do tych pierwszych sparingów nie ma co większej wagi przykładać, zobaczcie co Zilina zrobiła z Ruchem
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing9459.html

można sie załamać..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl