![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Piłka nożna to gra zespołowa i CLJ wygrali dzięki kolektywowi. To jednak nie zmienia postaci rzeczy, że T. Zając, Kościelniak, Lech, Żemło, Kolanko - powinni zbierać już szlify w ekstraklasie, a są tak naprawde.. nie wiadomo gdzie. A co do Cywki, to żaden z niego defensywny pomocnik. Ofensywny, skrzydłowy, ew w podobnej funkcji jak obecnie Jankowski i Boguski.. |
Cytat:
wydaje się że nie dostali też szansy, ale z drugiej strony warto przeczytać wywiad z Maciejem Musiałem trenerem rezerw na oficjalnej. I nie jest to dla nas zbyt optymistycze bo proszę: Większość zawodników odnotowała progres, przy czym nie jest on na tyle duży, żeby grać w Ekstraklasie. Niemniej pracuję już z chłopakami długo, i miejsce, w którym byli kiedyś, a w którym są dzisiaj, jest zupełnie inne. Różnica jest widoczna. Mówię o większości zawodników, bo trzech, może czterech chłopców tego progresu nie zrobiło a w rezerwach ze złotej drużyny grali: Mateusz Zając, Kolanko, Bartosz, Szywacz, Lech, Gulczyński, Wąsikowski, Janur, Kuczak, Marszalik dodając wypożyczonych Zająca T., Kościelniaka, Kamińskiego i Bierzałę mamy jasność znaczy ciemność niestety... a i w I drużynie mamy Żemłę... a większość z nich ma już 19-20 lat... |
Jak dla mnie to jeżeli chłopak lat 19 daje radę w I lidze to przy odrobinie chęci za 2-3 lata nadawał się będzie do EKlapy, o ile coś się nie spieprzy. Mówię tu o dwójce z Głogowa, może o Piotrku Żemło, pokazali, że coś jednak umieją z dorosłym futbolu. Kościelniak info nie jest pewne, ale bardzo prawdopodobne.
|
co takiego pokazała dwójka z Głogowa i Żemło w dorosłym futbolu ze mozna stwierdzić że coś potrafią???
p.s. nie pamietam jak juz wyglada reszta, ale taki Zajac i Kuczak to będą mieli ciezko ze swoimi warunkami by w Naszej lidze coś osiągnąć |
Cytat:
|
Cytat:
Kościelniak w Głogowie do momentu kontuzji był podstawowym skrzydłowym z kilkoma asystami Zając ... dwie bramki i kontuzja obiektywnie... nie pokazali nic subiektywnie... tli się nadzieja (wiem wiem matka głupich) że coś w nich tkwi... ps. co do tego że za dwa czy trzy lata ww. będą się nadawać do gry w eksie... to o dwa lata za późno. Takie moje zdanie: bo Skrobowski, Iwan, Nawałka w tym wieku byli podstawowymi graczami Wisły |
Właśnie, to dość wymowne, że gość się boi kontraktu 1+3.
|
Ci z Głogowa pograli, wg. kibiców Chrobrego Kościelniak był jednym z lepszych graczy, na Zająca też nie narzekają, Żemło może trochę na wyrost, ale stoperzy wchodzą do poważnej piłki nieco później niż reszta graczy z pola.
|
Cytat:
|
Cytat:
znakomity post post roku i ziemniak za głupotę |
Informacja z FB
Cytat:
|
|
Obawiam się, że zmierzamy w takim kierunku, że jeszcze za Darkiem zapłaczemy, nie za takimi "asami" już zapłakaliśmy
|
Cytat:
Ale klub musi opłacać piłkarzy na których go stać. |
Kto będzie płakał po Dudce?? Napewno nie większośc kibiców hehe. ogrywajmy Przemka Lecha mam nadzieję, ze bedzie lepszy
|
Cytat:
|
A Dudka ma być dziś oficjalnie zaprezentowany jako gracz Lecha.
Póki co - Stilić, Stjepanović, Garguła, Bieszczad, Dudka out. Znak zapytania przy Barrientosie, Stępińskim. Do przodu tylko Cywka, który ponoć ma grać na skrzydle. A kto wypełni 3 luki na środku pola? |
Cytat:
|
po stracie naszej "gwiazdy" najbardziej bedzie mi brakowalo jego rzutow wolnych i piekielnych bomb zza pola karnego
|
Porównanie Zieńczuka i Dudki jest poprostu nie na miejscu. Dudka to mógłby mu buty czyscić co najwyżej
|
a co powiedzielibyście na powrót z piasta Pieti Brożka i ściągniecie : Mateusza Piątkowskiego myślę że tych 2 zawodników łącznie nie wzięli by więcej niż sam dudka
|
Cytat:
Piątkowski niech sobie najpierw głowę uporządkuje. |
Uczciwie - Pietia ssie straszliwie w Piaście, Piątkowski ma wymagania finansowe. Nie ma chuja, chyba, że obniży swoje wymagania.
|
Zgadzam się. Żadnych powrotów!!! Dość już tego!! Potrzeba nam młodych, swiezych talentow, a nie powrotów weteranów??? Co my jesteśmy zakład geriatryczny czy co??? Piątkowski mógłby być tylko skad kase wziąść?
|
Cytat:
Cytat:
|
skończcie temat Dudki, albo przenieście się do działu "byli piłkarze", było minęło i nie drążcie tematu czy ktoś zapłacze albo nie, grał padakę odszedł krzyż na drogę
co do Michała Maka, jednym z warunków jest to by razem z bratem przyszedł do Wisły co do Starzyńskiego, w momencie gdy będziemy grali na dwóch środkowych, jeden typowo defensywny drugi Starzyński daje nam więcej możliwości w ofensywnie, bo Filip rozegra, kopnie, poda, odciąża przód więc jak dla mnie na naszą ligę i nasze aspiracje do 8 jest to dobra opcja |
Poczekamy jeszcze ze 3 lata wróci do nas Kuba i sam te lige roz.......i
|
Cytat:
|
A propo Dudki. Wrocił tam skąd przyszedł czyli Amica Wronki hehehee
|
Cytat:
|
Darek Dudka dzięki za wszystko.
Wypier.dalaj nieudaczniku. |
Cytat:
:D |
Cytat:
|
Cytat:
Dodając do tego kontuzjowanego Miśkiewicza i Sarkiego, kadra na miesiąc przed 1 meczem ligowym liczy 13 zawodników + juniorzy + Czekaj. Czeka nas powtórka z rozrywki sprzed roku i dwóch Swoją drogą, kadrę na wiosnę mieliśmy na papierze naprawdę solidna i narzekania Smudy o wąskiej ławce można było sobie włożyć między bajki. Teraz nam się zacznie zabawa bez trzymanki. |
Cytat:
Lucas odchodzi na pewno. Kaminski w Wisle tez nie poszaleje. Nie wiadomo dalej co z Zajacem. Kuczak czy Koscielniak pewnie tez odpadną... I jeszcze kilku innych chlopakow z rezerw... |
Cytat:
Kamiński w Termalice przywiązał się do ławki tak że praktycznie z niej nie wstawał co do Zająca i Kościelniaka mam wątpliwości... Kościelaniak do momentu kontuzji był podstawowym skrzydłowym Zając... wszyscy piszą że buzuje w nim sodówa.... cóż... Kuczak nawet nie zadebiutował więc generalnie niewielka strata... chyba... |
Lucas zaistniał tylko dzięki ojcu, ani troche nie będzie go szkoda
|
Cytat:
No Kamińskiego, Kuczaka, Kościelniaka, Zająca nie wliczałem, bo dla jakości pierwszego składu to nie jest żadna wartość. Szczególnie Kamiński, który w Termalice przegrywa skład z tragicznym Janeczko. Kiedyś pisałem, że skończą się powroty Żurawskiego, Kosowskiego i innych ze złotych czasów, skończyły się transfery dzięki osobie Smudy (Stilić) i jak nie było zaplecza młodzieżowego tak dalej nie ma. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl