Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

63.5 Kg 14.06.2015 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1404581)
Piszecie o graczach ofensywnych, a kto za Dudke i Ostoje ? Na giełdzie nazwisk nie ma żadnego defensywnego pomocnika.Pewnie zostaniemy z samym Alanem.

Cywka wydaje się zawodnikiem wlasnie bardziej defemsywnie usposobionym ale to tak wszystko mało...

wolfu 14.06.2015 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1404588)
Cywka wydaje się zawodnikiem wlasnie bardziej defemsywnie usposobionym ale to tak wszystko mało...

dla mnie to raczej skrzydłowy

Karherop 14.06.2015 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1404587)
Kościelniak zostaje w Głogowie na kolejny rok lub więcej, zależnie od tego, czy klub zdecyduje się go wypożyczyć czy od razu sprzedać, Kuczak się waha, czy jest sens zostawać, Zając wiadomo - chce dostać 3 lata kontraktu, dają 1+3, mowa jeszcze o przynajmniej 2-3 kolejnych juniorach na aucie. Złote pokolenie? Efekt Franka S.? Czy są po prostu aż tak słabi a CLJ wygrali na fantazji?

Pewne info z tym Kościelniakiem? taki talent oddawać za paczkę frytek.... Podobnie z Zającem.

Piłka nożna to gra zespołowa i CLJ wygrali dzięki kolektywowi. To jednak nie zmienia postaci rzeczy, że T. Zając, Kościelniak, Lech, Żemło, Kolanko - powinni zbierać już szlify w ekstraklasie, a są tak naprawde.. nie wiadomo gdzie.

A co do Cywki, to żaden z niego defensywny pomocnik. Ofensywny, skrzydłowy, ew w podobnej funkcji jak obecnie Jankowski i Boguski..

emjot 14.06.2015 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1404587)
Kościelniak zostaje w Głogowie na kolejny rok lub więcej, zależnie od tego, czy klub zdecyduje się go wypożyczyć czy od razu sprzedać, Kuczak się waha, czy jest sens zostawać, Zając wiadomo - chce dostać 3 lata kontraktu, dają 1+3, mowa jeszcze o przynajmniej 2-3 kolejnych juniorach na aucie. Złote pokolenie? Efekt Franka S.? Czy są po prostu aż tak słabi a CLJ wygrali na fantazji?

Wszystko po trochu
wydaje się że nie dostali też szansy, ale z drugiej strony warto przeczytać wywiad z Maciejem Musiałem trenerem rezerw na oficjalnej. I nie jest to dla nas zbyt optymistycze bo proszę:

Większość zawodników odnotowała progres, przy czym nie jest on na tyle duży, żeby grać w Ekstraklasie. Niemniej pracuję już z chłopakami długo, i miejsce, w którym byli kiedyś, a w którym są dzisiaj, jest zupełnie inne. Różnica jest widoczna. Mówię o większości zawodników, bo trzech, może czterech chłopców tego progresu nie zrobiło

a w rezerwach ze złotej drużyny grali: Mateusz Zając, Kolanko, Bartosz, Szywacz, Lech, Gulczyński, Wąsikowski, Janur, Kuczak, Marszalik
dodając wypożyczonych Zająca T., Kościelniaka, Kamińskiego i Bierzałę mamy jasność
znaczy ciemność niestety...
a i w I drużynie mamy Żemłę...

a większość z nich ma już 19-20 lat...

PiVoSH92 14.06.2015 20:14

Jak dla mnie to jeżeli chłopak lat 19 daje radę w I lidze to przy odrobinie chęci za 2-3 lata nadawał się będzie do EKlapy, o ile coś się nie spieprzy. Mówię tu o dwójce z Głogowa, może o Piotrku Żemło, pokazali, że coś jednak umieją z dorosłym futbolu. Kościelniak info nie jest pewne, ale bardzo prawdopodobne.

szprotson 14.06.2015 20:27

co takiego pokazała dwójka z Głogowa i Żemło w dorosłym futbolu ze mozna stwierdzić że coś potrafią???

p.s. nie pamietam jak juz wyglada reszta, ale taki Zajac i Kuczak to będą mieli ciezko ze swoimi warunkami by w Naszej lidze coś osiągnąć

silver03 14.06.2015 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1404596)
co takiego pokazała dwójka z Głogowa i Żemło w dorosłym futbolu ze mozna stwierdzić że coś potrafią???

Nie za wiele, ale na forum niektórzy są nadal zakochani w naszych juniorach i widzą w nich nasze zbawienie (w końcu wygrali 10:0 w finale CLJ - niestety w seniorach nic to nie znaczy). W sumie też bym chciał żeby byli zbawicielami klubu, ale rzeczywistość jest dość brutalna - goście są za słabi. A T. Zając to nie wiem nad czym się zastanawia, jeśli przez rok pokarze co potrafi chociażby na treningach to +3 lata ma jak w banku, niestety chyba sam nie jest przekonany co do swoich umiejętności skoro od razu chce 3 letni kontrakt.

emjot 14.06.2015 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1404596)

p.s. nie pamietam jak juz wyglada reszta, ale taki Zajac i Kuczak to będą mieli ciezko ze swoimi warunkami by w Naszej lidze coś osiągnąć

Żemło nic
Kościelniak w Głogowie do momentu kontuzji był podstawowym skrzydłowym z kilkoma asystami
Zając ... dwie bramki i kontuzja

obiektywnie... nie pokazali nic
subiektywnie... tli się nadzieja (wiem wiem matka głupich) że coś w nich tkwi...

ps. co do tego że za dwa czy trzy lata ww. będą się nadawać do gry w eksie...
to o dwa lata za późno. Takie moje zdanie: bo Skrobowski, Iwan, Nawałka w tym wieku byli podstawowymi graczami Wisły

filemon 14.06.2015 21:00

Właśnie, to dość wymowne, że gość się boi kontraktu 1+3.

PiVoSH92 14.06.2015 21:01

Ci z Głogowa pograli, wg. kibiców Chrobrego Kościelniak był jednym z lepszych graczy, na Zająca też nie narzekają, Żemło może trochę na wyrost, ale stoperzy wchodzą do poważnej piłki nieco później niż reszta graczy z pola.

regan 14.06.2015 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1404599)
Żemło nic
Kościelniak w Głogowie do momentu kontuzji był podstawowym skrzydłowym z kilkoma asystami
Zając ... dwie bramki i kontuzja

obiektywnie... nie pokazali nic
subiektywnie... tli się nadzieja (wiem wiem matka głupich) że coś w nich tkwi...

ps. co do tego że za dwa czy trzy lata ww. będą się nadawać do gry w eksie...
to o dwa lata za późno. Takie moje zdanie: bo Skrobowski, Iwan, Nawałka w tym wieku byli podstawowymi graczami Wisły

To co chciałeś żeby pokazali podczas kontuzji? Gips?

emjot 15.06.2015 07:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1404610)
To co chciałeś żeby pokazali podczas kontuzji? Gips?

gratuluję
znakomity post
post roku
i ziemniak za głupotę

sndr 15.06.2015 08:37

Informacja z FB

Cytat:

za cenzurowanym forum:

Według Bartosza Karcza, wrócił temat Filipa Starzyńskiego i Michał Maka w Wiśle. Klub czeka także na decyzję Radosława Majewskiego.

krasny 15.06.2015 11:47

Straciliśmy "gwiazdę"! :)

http://www.tylkoekstraklasa.pl/2015/...gwiazde-wisle/

wolfu 15.06.2015 12:58

Obawiam się, że zmierzamy w takim kierunku, że jeszcze za Darkiem zapłaczemy, nie za takimi "asami" już zapłakaliśmy

Ajax 15.06.2015 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1404644)
Obawiam się, że zmierzamy w takim kierunku, że jeszcze za Darkiem zapłaczemy, nie za takimi "asami" już zapłakaliśmy

Będziemy płakać za Dudką, Stilicem, Ostoją tak samo jak wcześniej za masą innych piłkarzy którzy klasy "gorzej być nie może"

Ale klub musi opłacać piłkarzy na których go stać.

Davss875 15.06.2015 13:11

Kto będzie płakał po Dudce?? Napewno nie większośc kibiców hehe. ogrywajmy Przemka Lecha mam nadzieję, ze bedzie lepszy

Ajax 15.06.2015 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1404651)
Kto będzie płakał po Dudce?? Napewno nie większośc kibiców hehe. ogrywajmy Przemka Lecha mam nadzieję, ze bedzie lepszy

Hehehe kiedyś ludzie byli przekonani, że po Zieńczuku płakać nie będą:lol:

xanti1906 15.06.2015 13:34

A Dudka ma być dziś oficjalnie zaprezentowany jako gracz Lecha.
Póki co - Stilić, Stjepanović, Garguła, Bieszczad, Dudka out. Znak zapytania przy Barrientosie, Stępińskim. Do przodu tylko Cywka, który ponoć ma grać na skrzydle. A kto wypełni 3 luki na środku pola?

silver03 15.06.2015 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1404651)

Z pewnością.

AntyMod 15.06.2015 13:45

po stracie naszej "gwiazdy" najbardziej bedzie mi brakowalo jego rzutow wolnych i piekielnych bomb zza pola karnego

Davss875 15.06.2015 13:50

Porównanie Zieńczuka i Dudki jest poprostu nie na miejscu. Dudka to mógłby mu buty czyscić co najwyżej

piotrband 15.06.2015 14:14

a co powiedzielibyście na powrót z piasta Pieti Brożka i ściągniecie : Mateusza Piątkowskiego myślę że tych 2 zawodników łącznie nie wzięli by więcej niż sam dudka

!!IRIVER!! 15.06.2015 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrband (Post 1404662)
a co powiedzielibyście na powrót z piasta Pieti Brożka i ściągniecie : Mateusza Piątkowskiego myślę że tych 2 zawodników łącznie nie wzięli by więcej niż sam dudka

Żadnych kuźwa kolejnych tego typu powrotów. Dość żeśmy się namordowali z Dudką. Czas odświeżać tę drużynę, a nie stare kotlety odgrzewać.

Piątkowski niech sobie najpierw głowę uporządkuje.

PiVoSH92 15.06.2015 14:16

Uczciwie - Pietia ssie straszliwie w Piaście, Piątkowski ma wymagania finansowe. Nie ma chuja, chyba, że obniży swoje wymagania.

Davss875 15.06.2015 14:30

Zgadzam się. Żadnych powrotów!!! Dość już tego!! Potrzeba nam młodych, swiezych talentow, a nie powrotów weteranów??? Co my jesteśmy zakład geriatryczny czy co??? Piątkowski mógłby być tylko skad kase wziąść?

filemon 15.06.2015 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1404664)
Piątkowski ma wymagania finansowe. Nie ma chuja, chyba, że obniży swoje wymagania.

Masz odpowiedź:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1404570)
Nie takie kozaki chciały kasy, ale jak się okienko będzie kończyło, a on dalej będzie bez klubu to i za 20 koła zagra. Raczej nie u nas ale zagra.

:-D

stalsanok1946 15.06.2015 15:04

skończcie temat Dudki, albo przenieście się do działu "byli piłkarze", było minęło i nie drążcie tematu czy ktoś zapłacze albo nie, grał padakę odszedł krzyż na drogę

co do Michała Maka, jednym z warunków jest to by razem z bratem przyszedł do Wisły
co do Starzyńskiego, w momencie gdy będziemy grali na dwóch środkowych, jeden typowo defensywny drugi Starzyński daje nam więcej możliwości w ofensywnie, bo Filip rozegra, kopnie, poda, odciąża przód więc jak dla mnie na naszą ligę i nasze aspiracje do 8 jest to dobra opcja

force93TS 15.06.2015 15:39

Poczekamy jeszcze ze 3 lata wróci do nas Kuba i sam te lige roz.......i

Eternit 15.06.2015 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez force93TS (Post 1404672)
Poczekamy jeszcze ze 3 lata wróci do nas Kuba i sam te lige roz.......i

Nie wiem czy wyrazy naszej wdzięczności wystarczą mu za wypłatę...

Davss875 15.06.2015 16:39

A propo Dudki. Wrocił tam skąd przyszedł czyli Amica Wronki hehehee

stalsanok1946 15.06.2015 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1404674)
Nie wiem czy wyrazy naszej wdzięczności wystarczą mu za wypłatę...

on gdzieś wspominał, że nieważne w jakiej sytuacji będzie Wisła że wróci by grać czy to o mistrza czy o utrzymanie

gigant 15.06.2015 17:11

Darek Dudka dzięki za wszystko.
Wypier.dalaj nieudaczniku.

63.5 Kg 15.06.2015 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1404680)
Darek Dudka dzięki za wszystko.
Wypier.dalaj nieudaczniku.

Az tak ostro?

:D

arti 15.06.2015 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1404678)
on gdzieś wspominał, że nieważne w jakiej sytuacji będzie Wisła że wróci by grać czy to o mistrza czy o utrzymanie

Wisła z Kubą vs żabole z Podolskim w składzie... to będą mecze! Szkoda, że dopiero za 10 lat.

Karherop 15.06.2015 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1404656)
A Dudka ma być dziś oficjalnie zaprezentowany jako gracz Lecha.
Póki co - Stilić, Stjepanović, Garguła, Bieszczad, Dudka out. Znak zapytania przy Barrientosie, Stępińskim. Do przodu tylko Cywka, który ponoć ma grać na skrzydle. A kto wypełni 3 luki na środku pola?

Nieoficjalnie odchodzi też Lucas. Kamiiński nie wróci z wypożyczenia . Barrientosowi chcą dać mniejszy kontrakt, niż wynegocjował w lutym, więc zapewne Wisła nie skorzysta z klauzuli przedłużenia.

Dodając do tego kontuzjowanego Miśkiewicza i Sarkiego, kadra na miesiąc przed 1 meczem ligowym liczy 13 zawodników + juniorzy + Czekaj.

Czeka nas powtórka z rozrywki sprzed roku i dwóch

Swoją drogą, kadrę na wiosnę mieliśmy na papierze naprawdę solidna i narzekania Smudy o wąskiej ławce można było sobie włożyć między bajki. Teraz nam się zacznie zabawa bez trzymanki.

63.5 Kg 15.06.2015 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1404689)
Nieoficjalnie odchodzi też Lucas. Kamiiński nie wróci z wypożyczenia . Barrientosowi chcą dać mniejszy kontrakt, niż wynegocjował w lutym, więc zapewne Wisła nie skorzysta z klauzuli przedłużenia.

Dodając do tego kontuzjowanego Miśkiewicza i Sarkiego, kadra na miesiąc przed 1 meczem ligowym liczy 13 zawodników + juniorzy + Czekaj.

Czeka nas powtórka z rozrywki sprzed roku i dwóch

Swoją drogą, kadrę na wiosnę mieliśmy na papierze naprawdę solidna i narzekania Smudy o wąskiej ławce można było sobie włożyć między bajki. Teraz nam się zacznie zabawa bez trzymanki.

Zgadza się.
Lucas odchodzi na pewno.
Kaminski w Wisle tez nie poszaleje.
Nie wiadomo dalej co z Zajacem.
Kuczak czy Koscielniak pewnie tez odpadną...
I jeszcze kilku innych chlopakow z rezerw...

emjot 15.06.2015 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1404693)
Zgadza się.
Lucas odchodzi na pewno.
Kaminski w Wisle tez nie poszaleje.
Nie wiadomo dalej co z Zajacem.
Kuczak czy Koscielniak pewnie tez odpadną...
I jeszcze kilku innych chlopakow z rezerw...

Lucas nawet w rezerwach nie zaistniał
Kamiński w Termalice przywiązał się do ławki tak że praktycznie z niej nie wstawał

co do Zająca i Kościelniaka mam wątpliwości... Kościelaniak do momentu kontuzji był podstawowym skrzydłowym
Zając... wszyscy piszą że buzuje w nim sodówa.... cóż...

Kuczak nawet nie zadebiutował więc
generalnie niewielka strata... chyba...

wolfu 15.06.2015 19:43

Lucas zaistniał tylko dzięki ojcu, ani troche nie będzie go szkoda

xanti1906 15.06.2015 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1404700)
Lucas zaistniał tylko dzięki ojcu, ani troche nie będzie go szkoda

W aktualizacji na 2015 rok w FM 08 całkiem dobrze sobie pogrywa :-D

No Kamińskiego, Kuczaka, Kościelniaka, Zająca nie wliczałem, bo dla jakości pierwszego składu to nie jest żadna wartość. Szczególnie Kamiński, który w Termalice przegrywa skład z tragicznym Janeczko.
Kiedyś pisałem, że skończą się powroty Żurawskiego, Kosowskiego i innych ze złotych czasów, skończyły się transfery dzięki osobie Smudy (Stilić) i jak nie było zaplecza młodzieżowego tak dalej nie ma.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl