Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 08.06.2015 18:57

Patrząc na całokształt Ostoi to chyba lubiłem go tylko za fajne nazwisko :)
Piłkarsko cięzko go będzie zapamiętac za cokolwiek

filemon 08.06.2015 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Murzyn124 (Post 1403765)
Potrzebujemy:
-Obrońce
-2 ofensywnych pomocników(np Majewski/Starzyński/Melikson)
-Braci Maków (za pół roku kończy im się kontrakt ,kibicują Wiśle ,więc pewnie nie było by to dużym problemem jak nie teraz to w zimę)
-Defensywnego pomocnika (np Drygas/Chrapek)
-Napastnika z prawdziwego zdarzenia (np Wilczek/Pawłowski z Jagieloni/Piech/Kuświk)
... i powinno być OK w przyszłym sezonie.

A może by tak rzucić to wszystko i wyjechać tam, gdzie zyje Murzyn124 :mysli:

pomeran 08.06.2015 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1403758)
Jeśli Ostoja pójdzie do Ruchu to będą ładne jajca. Będzie można wysnuć wniosek że Chorzowian stać na wyższe tygodniówki niż nas...

Krzyż na drogę. Przeciętny zawodnik, długo kontuzjowany, więc skoro nie jest niezbędny- out
Niech ogrywa się Uryga. Jankowski pokazał, że jest na tyle uniwersalnym piłkarzem, że spokojnie na pozycji nr 8 może grać.

63.5 Kg 08.06.2015 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1403781)
Krzyż na drogę. Przeciętny zawodnik, długo kontuzjowany, więc skoro nie jest niezbędny- out
Niech ogrywa się Uryga. Jankowski pokazał, że jest na tyle uniwersalnym piłkarzem, że spokojnie na pozycji nr 8 może grać.

Czyli jesteśmy na tej pozycji az za nadto obsadzene...:foch:

emjot 08.06.2015 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Murzyn124 (Post 1403765)
Potrzebujemy:
-Obrońce
-2 ofensywnych pomocników(np Majewski/Starzyński/Melikson)
-Braci Maków (za pół roku kończy im się kontrakt ,kibicują Wiśle ,więc pewnie nie było by to dużym problemem jak nie teraz to w zimę)
-Defensywnego pomocnika (np Drygas/Chrapek)
-Napastnika z prawdziwego zdarzenia (np Wilczek/Pawłowski z Jagieloni/Piech/Kuświk)
... i powinno być OK w przyszłym sezonie.

fajne wyliczenia
ale jak to mówił Tischner to w tym poście Twoim jest prawda tysch prowda i gównoprowda
bo prawdą jest że potrzebujemy iluś tam kopaczy
tysz prowda jest że Maki niby nam kibicują
ale gównoprawda to te Wilczki, Pawłowskie i inne
zwłąszcza że Pawłowski zerwał więzadła...

ABGwislakABG 08.06.2015 19:23

Prowda panocku s tygo posta bije ino jena- pokoicek panocku, bynajmi nie w hotylu i bes klamecek HEJ!

Patryko 08.06.2015 20:09

Nie rozumiem tego huraoptymizmu związanego z Makami. Jeden ciągle kontuzjowany, drugi bez oszałamiających statystyk. Ciężko sobie wyobrazić, żeby mieli zbawić Wisłę.

loory 08.06.2015 20:41

ciekawi mnie co miał na myśli nasz Prezes mówiąc na konferencji że plan jest taki by od nowej rundy mieć w składzie 19 profesjonalnych zawodników a resztę dobić młodzieżą. Bo nie wiem czy taki Kuczak/Witek/Żemło/Bieszczad/Lucas są liczeni jako ci zawodnicy z grupy pierwszej czy jako młodzież? bo jeśli tak to nie ma co się napalać na jakiekolwiek transfery :)

s1mone 09.06.2015 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403689)
Klub chce skorzystać z opcji przedluzenia kontraktu ale na trochę innych warunkach ...czyt. obniżeniu wyplaty...

Prawdopodobnie masz rację, ale możliwe jest też, że chcą przedłużyć na dłuższy okres, żeby nie odwalić kolejnego Stilicia tylko go sprzedać w przyszłości z zyskiem. Czas pokaże.

Stilicia mi szkoda, ale jak przypomne sobie jego formę w rundzie finałowej to jakoś mi tak zdecydowanie mniej smutno. On tak samo psychicznie słaby jak Brozio. Albo i bardziej.
Ostoję bardzo szanowałem i uważałem, że był trochę niedoceniany przez kibiców. Mimo wszystko zaawansowany wiek, do tego przewlekła kontuzja. A to jedynie solidny ligowiec. W tym momencie można wyciągnąć lepszych graczy z kartą na ręką. Może nie gwarantujących wyższą jakość od kopa, ale na pewno bardziej perspektywicznych.
Garguła po drugiej stronie rzeki od dłuższego czasu. No i te zarzuty korupcyjne. Tęsknić nie będę.

63.5 Kg 09.06.2015 07:42

Wygląda na to ze Dudka podpisze z Lechem...(Info z prywatnego zrodla)
Zreszta PS tez o tym dzisiaj już pisze.

satori 09.06.2015 07:56

Malo istotne z kim podpisze ale pewne jest to, ze u nas juz nie zagra. Wszystko wskazuje rowniez na to, ze nie pogra u nas Stepinski co akurat jest plusem.

63.5 Kg 09.06.2015 08:56

A i tak chciałem napomknąć ze ten slaby i całkowicie niepotrzebny Dudka pojdzie do druzyny mistrza Polski...
A i pamiętam ze gdzies ,kiedyś ,jakos i ktoś się interesowla Babiarzem z Chorzowa...
Ja gościa tak za bardzo nie ogladalem ale intersuje się nim Niecziecza...

szprotson 09.06.2015 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403826)
Wygląda na to ze Dudka podpisze z Lechem...(Info z prywatnego zrodla)
Zreszta PS tez o tym dzisiaj już pisze.

przeciez juz Wasyl przyjechał nawet do Krakowa po Darka :)
kmwtw ;]

TRZEBINIAnin 09.06.2015 14:27

No to co panowie?

7:1 (Garguła Stilić Stjepanović Bieszczad Dudka Barrientos Stępiński - Cywka)

Jak się bawić to się bawić!!

silver03 09.06.2015 14:41

Co się tak martwicie o tego Dudke przecież 2 dni temu pisane było, że nikt po nim płakać nie będzie ;]

Babba 09.06.2015 14:46

Stępińskiego zostawiłbym i dawał mu więcej czasu na boisku. Mało grał,a miał fajne momenty w tym sezonie(mp. w Bydgoszczy czy ze Śląskiem na jesieni). Dudka niech idzie wpizzdu. Mierny. Łukasz powinien zostać. Póki nie przyszedł Semir i zajął jego pozycję to bardzo fajnie grał.

wolfy 09.06.2015 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403840)
A i tak chciałem napomknąć ze ten slaby i całkowicie niepotrzebny Dudka pojdzie do druzyny mistrza Polski...

Ile dobrych meczy zagrał u nas Dudka? Ile zawalił? Ile ma lat?
To są pytania na które musisz sobie odpowiedzieć, zanim zaczniesz kpić z decyzji klubu.

A na koniec pytanie najważniejsze: czy potrzebny nam zawodnik, który będzie robił burdel w szatni i wokół klubu jak nie dostanie pieniędzy na czas? Bo nie łudziłbym się, że w najbliższym czasie zaczniemy regularnie płacić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1403884)
Stępińskiego zostawiłbym i dawał mu więcej czasu na boisku.

Wszystko zależy od niego i Norymbergi. My możemy go co najwyżej wypożyczyć.

lukas14 09.06.2015 16:23

Jeszcze pozbyc sie
Sarkiego , Barrientosa, i Guerriera , i postawic na mlodzież i co bedzie , mysle ze gozej byc nie moze , a przynajmniej wiadomo ze beda grali Ci co kochaja ten klub ,

szprotson 09.06.2015 16:52

gorzej by byc nie mogło gdybyśmy grali w KLASIE C i nie posiadali juniorow, orlikow ani stadionu.

PO CZYM "myslisz" ze gorzej byc nie moze?? Jakie masz ku temu przesłanki?

63.5 Kg 09.06.2015 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1403900)
Ile dobrych meczy zagrał u nas Dudka? Ile zawalił? Ile ma lat?
To są pytania na które musisz sobie odpowiedzieć, zanim zaczniesz kpić z decyzji klubu.

A na koniec pytanie najważniejsze: czy potrzebny nam zawodnik, który będzie robił burdel w szatni i wokół klubu jak nie dostanie pieniędzy na czas? Bo nie łudziłbym się, że w najbliższym czasie zaczniemy regularnie płacić.

Wszystko zależy od niego i Norymbergi. My możemy go co najwyżej wypożyczyć.

Ale ja wiem ze Dudka jako pierwszy wylamal się z tym brakiem pieniędzy...
I ja wcale za nim wielce nie placze tylko chciałem zebsymy zaobserwowali pewien paradoks...

s1mone 09.06.2015 18:52

Jak Dudka pójdzie do Lecha i będzie tam grać to tylko osłabienie mistrza Polski :D

Żarty na bok, chłopak 90% sezonu przespał. Dopiero w rundzie finałowej w paru meczach zagrał lepiej, widać było, że jak się pojawiła szansa wykręcenia dobrego wyniku to się w tych paru meczach spiął. Ale czy Wiśle potrzebny jest grajek, który wybiera sobie mecze w których będzie mu się chciało?

Ja zawsze uważałem go za przeciętnego piłkarza. Uważam, że sprzedanie go do AUX było najlepszym interesem jaki zrobiła Wisła za rządów Cupiała. Na jego najlepszej pozycji czyli defensywnym pomocniku, nie był lepszy od np. odchodzącego Ostoji czy wcześniej Chrapka. Od Urygi był zdecydowanie lepszy, ale Alan jest młody i może się jeszcze rozwinąć (mam nadzieję, że na wypożyczeniu). Zresztą tej klasy piłkarze grający na defensywnym pomocniku są dostępni z kartą na ręku w dużych ilościach za małe pieniądze.

Na boku obrony jest gorszy zarówno od Sadloka, Jovicia jak i Burligi a na stoperze zarówno Gumiś, Głowacki jak i Sadlok nakrywają chłopa czapką.

Jak narazie wszystkie ruchy, poza odejściem Stilicia (ale tu zadecydowały finanse) moim zdaniem na plus. Odpalono 3 gości po 30 i trzeciego bramkarza. Teraz tylko czekać na to kim Wisła ich zastąpi. Patrząc na ostatnie transfery do klubu (Guerrier, Jović, Barrientos) jestem dobrej myśli i mam dość wysokie mniemanie o naszym scoutingu. Jak znajdą ze 2 grajków o podobnym potencjale co w/w trójka w dobrym wieku na których w przyszłości będzie można zarobić to się bardzo ucieszę.

Jeszcze mi się marzy nowy napastnik, który nie przesypia połowy meczów. Tylko, że akurat utalentowanych snajperów z kartami na ręku nie ma za dużo. Z tą pozycją będzie na pewno najtrudniej.

Dariook 09.06.2015 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1403903)
Jeszcze pozbyc sie
Sarkiego , Barrientosa, i Guerriera , i postawic na mlodzież i co bedzie , mysle ze gozej byc nie moze , a przynajmniej wiadomo ze beda grali Ci co kochaja ten klub ,

Tak jak Stolarski :-P

Ps:
Tak przy okazji, witam wszystkich Wiślaków po rocznych wczasach :)

filemon 09.06.2015 19:25

Dużo racji s1mone i (poniżej) wolfy

wolfy 09.06.2015 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403918)
Ale ja wiem ze Dudka jako pierwszy wylamal się z tym brakiem pieniędzy...
I ja wcale za nim wielce nie placze tylko chciałem zebsymy zaobserwowali pewien paradoks...

Ale tu nie ma żadnego paradoksu.

Dudki nikt nie chciał za darmo, trafił do nas jako zapchajdziura. Zagrał kilka przyzwoitych meczy, jeden dobry, kilka koncertowo zawalił. Taki średnio-cienki ligowiec jadący na nazwisku, mogący grać na kilku pozycjach, na każdej tak sobie.

Jeżeli Amica go kupi, to właśnie jako tanią zapchajdziurę, przez sentyment Skorży. Kolesia, któremu nie będzie przeszkadzało grzanie ławy jak długo kasa na koncie się zgadza. IMHO to marna decyzja, ale ich problem. Dużo nie ryzykują, najwyżej im szatnię roz.......i i pójdzie karnie do rezerw.

Dlaczego dla nich jest OK, a dla nas nie? Bo dla Amici jego kontrakt to są drobne, a dla nas - konkretny pieniądz. Proste. U nas Dudka miałby grać pierwsze skrzypce za tyle ile zarabia/chciałby zarabiać. Lepiej ściągnąć za te pieniądze kogoś, kto się być może wypromuje i na kim można zarobić (choćby i 100 K euro).

Wynik sportowy? Raz, że Dudka nie gwarantuje żadnego, dwa - jest on dla nas drugorzędny. W pierwszej kolejności liczy się wypłacalność.

Prościej? Jesteśmy dziadami. Ale może to lepiej? Dla mnie duży kontrakt Dudki to pieniądze w błoto.

PiVoSH92 09.06.2015 19:38

Co do napastnika to zostaje pocieszyć się, że połowa drużyn z top 8 nie miało prawdziwego snajpera - Lech, Lechia, Górnik, my, Legia w sumie też. Więc może to nie jest kluczowa pozycja a potrzeba tylko ogarniętych skrzydłowych i pomoc?

AntyMod 09.06.2015 21:25

... mam nadzieje ze w Amice Dutka dalej bedzie strzelal rzuty wolne i zza 16-tki

Ogryzek 09.06.2015 21:46

Ja też uważam że Dudka to nie jest nasz priorytet. Zwłaszcza jak się gra 3-4 dobre mecze w sezonie. Wolałbym takiego Babiarza czy innego który chce się wybić.

Ktoś zapyta po co zatem Dudka Amice? Do poszerzenia kadry. Mają teraz jednego Trałke typowego defensywnego pomocnika. Dudka będzie tam po to żeby własnie w tych kilku meczach zabłysnął. To akurat potrafi - kilka dobrych meczy w sezonie. Zarabiał też pewnie nie będzie wielkich kokosów jak na możliwości Wronczan.

My szukajmy takich którzy marzą żeby dopiero coś osiągnąć i zarobić.

PiVoSH92 09.06.2015 22:08

Babiarz ma iść do Termaliki podobno... Albo nie mamy tyle pieniędzy do zaoferowania co oni (serio?!) albo nasz scouting nie chce Babiarza - co dla mnie byłoby dziwne.

Drozd 09.06.2015 22:09

Nie rozumiem jak można płakać za Dudką czy Gargułą. To przecież oni w decydujących o pucharach momentach dali dupy. Nie ma kasy to postawić na młodzież niech szarpią, ograją się i albo się ich sprzeda albo będą wzmocnieniem/uzupełnieniem kadry. Nasza liga jest tak słaba że ambitny trzecioligowiec nie będzie odstawał.

marcin19876 10.06.2015 08:56

Lubie z takimi zawodnikami jak jakiś Babiarz to my do I ligi pójdziemy. Obecnie mamy 15 profesjonalnych piłkarzy nie licząc Witka, Kuczaka, Lucas i Barientosa bo nie wiadomo co z nim będzie. Czyli teoretycznie powinno być 3-4 nowych piłkarzy.

emjot 10.06.2015 09:32

Prezes się nie sprawdził?
zwolnijmy
trener się nie sprawdził?
zwolnijmy

i będziemy mieli 13 kopaczy na stanie
i co najmniej trzech trenerów (w tym dwóch ex) i jednego ex prezesa na utrzymaniu

działania godne Bogusława C.
super

Babba 10.06.2015 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1403955)
Nie rozumiem jak można płakać za Dudką czy Gargułą.

Racja, Guła zawalił chociażby tą kontrę w Białym. Tyle że Łukasza stać na dobre mecze,więc pozostawienie go byłoby jednak na +. Na stałe wskoczyłby z powrotem do jedenastki a to przełożyłoby się na lepsze występy.

tofik 10.06.2015 10:21

Ja bym nakłaniał do powrotu Chrapka, którego we Włoszech trzymają na ławce w cienkim klubie drugiej ligi czytaj marnuje się.

Davss875 10.06.2015 18:09

No to mamy narazie taka kadre;
Bramkarze; Buchalik, Miskiewicz, M. Zajac
Obroncy: Burliga, Jovic, Glowacki, Guzmics, Sadlok, Zemlo, Czekaj, Witek
Pomocnicy: Sarki, Guerrier, Uryga, Cywka, Jankowski, Boguski, Kuczak, Lech
Napastnicy: Brozek, T.Zajac

force93TS 10.06.2015 19:29

czyli 14 zawodników którzy potrafią cokolwiek

wojtole14 10.06.2015 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1403988)
Ja bym nakłaniał do powrotu Chrapka, którego we Włoszech trzymają na ławce w cienkim klubie drugiej ligi czytaj marnuje się.

Temat Chrapka w Wiśle jest, nie z przypadku pojawił się ostatnio w Myślenicach, pewnie niedługo się wyjaśni kwestia jego powrotu. Ja jestem dobrej myśli, Chrapek na pewno chce wrócić, piłka po stronie Catanii.

siemstein 10.06.2015 21:12

Ale czym się tutaj podniecać? Gościem, który z rzadka ruszał się z ławki?

gdsmk 10.06.2015 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1404083)
Ale czym się tutaj podniecać? Gościem, który z rzadka ruszał się z ławki?

Mógłbym przytoczyć szereg argumentów, żeby cię przekonać, że jest się czym podniecać, ale na początek polecam kompilacje zagrań Michała z okresu gry w Wiśle.

A, co mi tam : kolejne:

1. Wyrwa w środku pola (brak konkretnego, technicznego grajka)
2. Brak kasy na kogokolwiek innego gwarantującego ten poziom
3. Stilić grał jeszcze mniej niż Chrapek zanim tu przyszedł

wolfu 10.06.2015 22:01

a ile grał Brożek przed przyjściem? czasem nawet na ławce go nie było

siemstein 11.06.2015 05:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1404085)
Mógłbym przytoczyć szereg argumentów, żeby cię przekonać, że jest się czym podniecać, ale na początek polecam kompilacje zagrań Michała z okresu gry w Wiśle.

A, co mi tam : kolejne:

1. Wyrwa w środku pola (brak konkretnego, technicznego grajka)
2. Brak kasy na kogokolwiek innego gwarantującego ten poziom
3. Stilić grał jeszcze mniej niż Chrapek zanim tu przyszedł

Argumenty, które podałeś dokładnie potwierdzają to co napisałem, że nie ma się czym podniecać. Jeśli już to można mieć nadzieję, że będzie grał tak jak przed odejściem do Catanii(pierwszy argument). Kolejne dwa argumenty to stan faktyczny, jaki zaistniał w Wiśle, bez odwołania się do kogokolwiek personalnie, w tym Chrapka (bo kto powiedział, że mamy na niego kasę, albo że nie ma nikogo lepszego za taką samą?). Ostatni argument jest niezgodny z prawdą. Stilić na Ukrainie w sezonie 12/13 rozegrał w sumie 1385 min, czyli ok. 300 min więcej niż Chrapek w Catanii w tym sezonie. Później w 13/14 przez pół roku w Turcji dodatkowo ok. 550 min. zanim przyszedł do nas.

Nie mówię, że nie okaże się (o ile w ogóle do transferu dojdzie) dobrym wzmocnienie. Może tak być, ale to są jedynie nadzieje. Dlatego piszę, żeby się nie podniecać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl