Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Romuald 18.12.2011 14:02

2-3 TRANSFERY więcej nie ma sensu zbyt mało czasu na zgranie.

Priorytet lewy obrońca+stoper klasy Clebera

i jak będzie kasa to kogoś do ofensywy klasy Ilieva i Małeckiego.

crazykaro 18.12.2011 14:05

Podobna akcja byla jak Frankowski mógł wrócić do Wisły. Wówczas zapyziałe stowarzyszenie też mówiło coś o sznowaniu się i grze dla klubu a nie dla pieniędzy, zdradzie itp., a później tylko można tego było żałować. Ja mówie nie s.k.w.k. bo póki co informacje jakie napisali są nieczym wiecej jak informacjami porównywanymi z doniesieniami faqtu

Radzę sobie również przeglądnąć fora pasiaków, ktorzy nie są zdziwieni że Świerczok mógłby przejśc do Wisły, a największą ością w gardle dla nich jest to, że Świerczok mógłby strzelać gole dla Wisły

Marcin_fan 18.12.2011 14:08

Klasy Małeckiego ? Sorry ale w ostatnich 2, 3 meczach Patryk zagrał średnio żeby nie powiedzieć słabo. Trzeba poczekać żeby w przerwie zimowej znowu złapał forme..

Piettras 18.12.2011 14:14

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...zagra-w-wisle/

jednego mniej...

Eternit 18.12.2011 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1203290)
Podobna akcja byla jak Frankowski mógł wrócić do Wisły. Wówczas zapyziałe stowarzyszenie też mówiło coś o sznowaniu się i grze dla klubu a nie dla pieniędzy, zdradzie itp., a później tylko można tego było żałować. Ja mówie nie s.k.w.k. bo póki co informacje jakie napisali są nieczym wiecej jak informacjami porównywanymi z doniesieniami faqtu

Radzę sobie również przeglądnąć fora pasiaków, ktorzy nie są zdziwieni że Świerczok mógłby przejśc do Wisły, a największą ością w gardle dla nich jest to, że Świerczok mógłby strzelać gole dla Wisły

Patrząc na całą ich działalność, a nie tylko przez pryzmat świeczoka i Frankowskiego, chyba zasługują na lepsze określenie niż "zapyziałe". Można się z nimi nie zgadzać, bo nie zawsze mają rację, ale jakiś szacunek się im należy za czas który poświęcają dla Wisły.

darks 18.12.2011 14:38

Proponuję niektórym, aby zeszli z ambony. Mniej patosu w ocenie Świerczoka, a więcej analizy wartości sportowej tego zawodnika. To jest młody chłopak i z pewnością jakichś konstruktywnych przemyśleń na temat swoich poczynań w tamtym momencie nie miał. Nie szukajmy w co drugim zawodniku kolejnej legendy Wisły. Spójrzmy na to pod kątem, jakie korzyści ewentualnie mogłaby Wisła osiągnąć sprowadzając tego zawodnika. Należy tą kwestię traktować czysto biznesowo. Nie róbmy z pustych gestów, często robionych na pokaz i motywowanych chęcią zaimponowania innym filozofii życiowej... Chłopaka trzeba kształtować, a nie skazywać na ostracyzm za głupoty młodości.

Co do wartości sportowej, to ewidentnie chłopak ma potencjał. Dobra reakcja, szybkość podejmowania decyzji pod bramką, niezłe obie nogi oraz skuteczność. Nie możemy sobie pozwolić na odpuszczenie kolejnego talentu, tylko ze względu na kwestie ideologiczne. Świerczok nie musi Wisły kochać, ale jak za niego w przyszłości wpadnie do budżetu kilka baniek, to taki związek z rozsądku ma sens.

wolfy 18.12.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1203282)
więc tak myślę jak wam można dogodzić??

Acha, czyli to jest wina kibiców, że koleś woził się w antywiślackich (nie Cracovii!) barwach?
Godność się albo ma, albo nie. Dla Ciebie może nawet podetrzeć się szalikiem Wisły byle gole strzelał, dla innych barwy coś znaczą.
Dla Ciebie to jest pusty gest, bo jesteś napalony na transfer "młodego zdolnego" i liczy się tylko wartość sportowa, dla kogoś innego to jest po prostu normalność, że piłkarz obrażający barwy nie ma wstępu do Wisły.

Nie jesteś mądrzejszy ani dojrzalszy niż ludzie którym ta kandydatura się nie podoba. Po prostu masz inne priorytety. Na tym proponuję dyskusje zakończyć. Do niczego konstruktywnego nie doprowadzi, tak jak ta o zachowaniu Pajlicia: dla jednych koszulka Wisły to tylko szmata którą się kupuje w sklepiku bo jest "trendi", dla innych - symbol.

A takie żenujące wrzuty na SKWK jak kolegi crazycaro to nie wiem jaki mają cel.

P.S. A tak na marginesie: Czarek Wilk grał w Koronie, klubie w którym nienawiść do nas dorównuje prawie tej pasiastych. SKWK protestowało? Ktoś mu to wypomina, ma pretensje? Tylko, że chłopak ma dobrze poukładane w głowie i nie bawi się w tanie gesty pod publiczkę. Szacunek wywalczył na boisku.

snyrting 18.12.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1203282)
no własnie im bliżej jest Wisły tym nagle się wiecej pokazuje o jego niby sympatii do starozakonnych..

Pierwszy post o tym panu pojawił się na początku września - trzymajmy się faktów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darks (Post 1203310)
Spójrzmy na to pod kątem, jakie korzyści ewentualnie mogłaby Wisła osiągnąć sprowadzając tego zawodnika. Należy tą kwestię traktować czysto biznesowo.

Trafiłeś w samo sedno sporu. Ciebie interesuje biznes i aspekt sportowy, natomiast ja staram się oceniać sprawę z punktu widzenia ochrony wartości innych niż materialne.
Nie sądzę żebyśmy doszli w tej sytuacji do kompromisu. Pozostaje mi się cieszyć, że póki co, to ja i ludzie podobnie myślący stanowimy większość.

Konrad. 18.12.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1203102)
A Państwo z SKWK bez żadnych zdjęć i linków sieją niepotwierdzone dowodami ploty. Jeżeli rzeczywiście ten polonista ma piasiaste serce to niech spada do tego Kaiserslautern, a koszulki z Białą Gwiazdą nawet niech nie przymierza, ale pasowałoby wydając takie oświadczenie poprzeć je jakimś dowodem, nie sądzicie?

A od kiedy ....a, zeznania naocznych świadków to nie jest dowód? Tylko zdjęcia i filmiki się liczą? Rozumiem, że w XIX wieku i wcześniej gdy aparatów i kamer nie było, sądy nie powinny działać? :lol:

Sprawa jest prosta, paru osób związanych z SKWK, widziało na jego profilu motywy antywiślackie. Nie ma więc dla niego miejsca w Wiśle. Tyle.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez darks (Post 1203310)
Proponuję niektórym, aby zeszli z ambony. Mniej patosu w ocenie Świerczoka, a więcej analizy wartości sportowej tego zawodnika

Jak cie tak interesuje tylko wartość sportowa, to po co jesteś za Wisłą? Przerzucić się na Barcelonę, Chelsea, czy inne Manchestery...

Choć i tam, kibice nie patrzą tylko na poziom sportowy (choćby sytuacja z Figo parę lat letmu..)

kacpaw91 18.12.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1203343)
tymczasem na FB widać wszystkie zmiany, jakie właściciel wprowadza na swoim profilu i żadnych zmian w galerii nie robił od czasu rejestracji.

Nie prawda, nie widac zawsze wszystkich zmian. Mozna usuwac informacje, ustawiac kto co widzi itp. Jednak tyle jest fikcyjnych profili i grafikow, ze roznie moze byc.

milosz 18.12.2011 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1203341)
.. bo i tak bardziej potrzebujemy wzmocnień na innych pozycjach.

Dokładnie i dlatego jest to klasyczna burza w szklance wody.

My potrzebujemy 2 lub 3 piłkarzy do wyjściowej jedenastki, w tym LO z umiejętnością gry na środku tej formacji, defensywnego pomocnika (bo Sobolewski ma juz swoje lata, a Jirsak jest zbyt słaby), oraz skrzydłowego (bo Kirm to ostatnio ...przemilczmy, Iliew ma problemy z kondycją, Małecki egoista boiskowy, skrzydłowy potrzebny i już).

Karherop 18.12.2011 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1203343)
@wolfy

wszystko się zgadza, co piszesz. Tu chodzi tylko o to, żeby - jeśli już ktoś wytacza na prawdę ciężkie argumenty - potrafił w jakikolwiek sposób je obronić.

A nie na zasadzie "podobno", "jak powszechnie wiadomo", "widziano na mieście"...
Świerczok miał mieć jakoby zdjęcia na FB z szalikami antywiślackimi i je usunął...tymczasem na FB widać wszystkie zmiany, jakie właściciel wprowadza na swoim profilu i żadnych zmian w galerii nie robił od czasu rejestracji.
No sorry, ale skoro ten argument jest niewiarygodny, to jaką mam podstawę twierdzić, że pozostałe są prawdziwe?

sorry za offtop , ale nie znasz możliwości tego 'portalu" :P nie takie cuda możesz robic

To że był kibicem Pasów , ok - takie życie
To że był ich fanatykiem , obnosił się z tym , co więcej pałał nienawiścią do naszego klubu - to nie przechodzi . Nie powinien wogole rozważac ofert z naszego klubu . W zasadzie po tym transferze będzie skreślony po obu stronach błoń .

Dla mnie jednak najważniejszym argumentem przeciw jest to ze ma pstro w głowie . Coraz więcej na to wskazuje, że woda sodowa u niego bardzo wysoko tryska . Chcicłbym zobaczyć z nim wywiad , bo nawet po krótkiej wypowiedzi widać jaki ma stosunek do życia . Na razie to wszystko plotki w których może być dużo ziaren prawdy .

Umiejętności umiejętnościami , ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz .

Markus 18.12.2011 17:29

Konto na facebooku można podrobić, nie musi być autentyczne.

Czy przedstawiciele SKWK widzieli go "w realu" gdy obrażał Wisłe i manifestował nienawiść do naszego klubu? Skoro wysuwają tak poważne oskarżenie, dobrze byłoby, aby nie opieralli go wyłącznie na nawiązaniu do facebooka.

Oczywiście, jeśli Świerczok w jakikolwiek sposób obrażał czy atakował Wisłę, nie powinno być dla niego miejsca w naszym klubie. Z tym się chyba wszyscy zgadzamy. Ale to trzeba jeszcze przekonująco i w niepodważalny sposób wykazać, bo sprawa jest poważna i SKWK też może być obiektem manipulacji. Np: ze strony menadżera zawodnika, który mógł wmanewrować Was w swoją grę.

Rodzi się też pytanie, jeśli aż tak bardzo od dawna nienawidzi Wisły, dlaczego chce przejść do naszego klubu odrzucając inne opcje?

Ale zostawmy już tą bulwersującą sprawę, bo temat transferowy służy nie tylko do rozmowy o Swierczoku.

nowak_g 18.12.2011 18:21

uwazam ze stanowisko SKWK nie jest najlepsze. Lepioej kupic neutralnego jaliensa ? czy utalentowanego mlodego zawodnika ktory gdzies tam kiedys gral w juniorach cracovii ? w takim wieku to on nawet nic do gadania nie mial. Gral tam gdzie mu trener/rodzice itd kazali. Glupota... za niedlugo nikt w wisle nie bedzie chcial grac bo nie zaakceptujemy przeciez zawodnikow z Legii (bo stara K***a) z lecha i arki (bo to tez stare k***y trzymajace z sasaidem zza blon), widzewa lks (ja tych ch**i nie nawidze tak spiewamy) nie mowiac juz o polonii, gorniku zabrze (g**no w wiadzrze), korona kielce (bo trzymala z cracovia). Za niedlugo bedziemy brac grajkow tylko z lechii gdansk i slaska. GLUPOTA.

jaro1985r 18.12.2011 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowak_g (Post 1203410)
uwazam ze stanowisko SKWK nie jest najlepsze. Lepioej kupic neutralnego jaliensa ? czy utalentowanego mlodego zawodnika ktory gdzies tam kiedys gral w juniorach cracovii ? w takim wieku to on nawet nic do gadania nie mial. Gral tam gdzie mu trener/rodzice itd kazali. Glupota... za niedlugo nikt w wisle nie bedzie chcial grac bo nie zaakceptujemy przeciez zawodnikow z Legii (bo stara K***a) z lecha i arki (bo to tez stare k***y trzymajace z sasaidem zza blon), widzewa lks (ja tych ch**i nie nawidze tak spiewamy) nie mowiac juz o polonii, gorniku zabrze (g**no w wiadzrze), korona kielce (bo trzymala z cracovia). Za niedlugo bedziemy brac grajkow tylko z lechii gdansk i slaska. GLUPOTA.

czlowieku ty wogole nie rozumiesz o co chodzi

karas1983 18.12.2011 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1203389)
Rodzi się też pytanie, jeśli aż tak bardzo od dawna nienawidzi Wisły, dlaczego chce przejść do naszego klubu odrzucając inne opcje?

Jakie inne opcje? Moim zdaniem oferta Wisły jest jedyną poważną i Świerczok specjalnego wyboru nie ma... Wątpię żeby Kaiserslautern bardzo zależało na zawodniku z polskiej pierwszej ligi skoro sparzyli się na czołowym napastniku Ekstraklasy tj. Micanskim. Niemcy doskonale zdają sobie sprawę że z tego jak radzą sobie inne gwiazdy z naszej ligi tj. Sobiech czy Klich o Nwagou nie wspominając..

Konrad. 18.12.2011 18:31

Cytat:

Jestes na tyle głupi, że nie zrozumiałeś tekstu na skwk, czy prowokujesz?

Nie chodzi o to gdzie grał, a to co wtedy robił, z jakimi szalikami się obnosił i co do nie dawna miał na fb...

Do Czarka Wilka nikt pretensji nie ma, że grał w Koronie...

Eleusis 18.12.2011 18:36

Cytat:

Gra grą, ale jak ktoś napisał - kibicem mógł być, ale już to że obnosił się ze swoim fanatyzmem i był taki anty a teraz chce u nas grać przejść nie może.

jaro1985r 18.12.2011 18:39

Ale po co brac wogle gwiazdorka za chore pieniadze? Widzialem go raz w pewnym meczu na zywo i to jak ten gowniarz zachowuje sie na boisku to jest skandal ze starzy kopacze w bytomiu mu na to pozwalaja. A to ze krzyknal w pewnym meczu juniorskim po strzelonej bramce JE..AC WISLE tez wam nie przeszkadza? Teraz poczul kase i mozliwosc zrobienia w Polsce kariery to nagle Wisla mu nie przeszkadza. Zreszta mozecie pisac co chcecie ale jak on do nas przyjdzie to gwarantuje wam ze dostanie z trybun takie wiazanki ze skonczy gorzej niz Dolha i mozecie sobie stukac w klawiature ile chcecie ale tego nie zmienicie

Marcin_fan 18.12.2011 18:59

Dziwna sprawa z tym Świerczokiem. Jeśli by chodziło o mnie i gdybym sympatyzował z Wisłą i jako 19 latek miał propozycje z Craxy to bym tylko przeczytał o jaki klub chodzi i raz a dobrze podziękował za taką propozycje..

jaro1985r 18.12.2011 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1203436)
Dziwna sprawa z tym Świerczokiem. Jeśli by chodziło o mnie i gdybym sympatyzował z Wisłą i jako 19 latek miał propozycje z Craxy to bym tylko przeczytał o jaki klub chodzi i raz a dobrze podziękował za taką propozycje..

kasa i kariera (w propozycje z Kaiserslautern nie wierze)

darks 18.12.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1203334)
Trafiłeś w samo sedno sporu. Ciebie interesuje biznes i aspekt sportowy, natomiast ja staram się oceniać sprawę z punktu widzenia ochrony wartości innych niż materialne.
Nie sądzę żebyśmy doszli w tej sytuacji do kompromisu. Pozostaje mi się cieszyć, że póki co, to ja i ludzie podobnie myślący stanowimy większość.

Z faktu, że Twój sposób pojmowania tej kwestii podziela wielu innych ludzi, zbyt daleko idących wniosków bym nie wyciągał... Optymalnie byłoby wtedy, gdyby wartości materialne i niematerialne szły w parze. Natomiast każdy w szczeniackich latach odwalał akcje, których by nie powtórzył po czasie. Jeśli rzeczywiście nienawidzi Wisły, to chyba wiadomo jaki wybierze kierunek. Natomiast jeśli była to popisówka i wybryk to, nie skreślałbym chłopaka. Nie mam zapędów moralizatorskich, oczekuję jedynie profesjonalizmu w podchodzeniu do swoich obowiązków. Oczywiście nie mam monopolu na rację, to tylko moje skromne zdanie...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1203340)
Jak cie tak interesuje tylko wartość sportowa, to po co jesteś za Wisłą? Przerzucić się na Barcelonę, Chelsea, czy inne Manchestery...
Choć i tam, kibice nie patrzą tylko na poziom sportowy (choćby sytuacja z Figo parę lat letmu..)

Podziwiam umiejętność wyciągania wniosków i czytania ze zrozumieniem... Pozwolisz, że przez szacunek do samego siebie nie odpowiem na Twoje pytanie.

tedyy 18.12.2011 19:15

ludzie ogarnijcie się to nie pierwszy zawodnik z przeszłością w juniorach po drugiej stronie Błoń

Konrad. 18.12.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darks (Post 1203442)
Z faktu, że Twój sposób pojmowania tej kwestii podziela wielu innych ludzi, zbyt daleko idących wniosków bym nie wyciągał... Optymalnie byłoby wtedy, gdyby wartości materialne i niematerialne szły w parze. Natomiast każdy w szczeniackich latach odwalał akcje, których by nie powtórzył po czasie. Jeśli rzeczywiście nienawidzi Wisły, to chyba wiadomo jaki wybierze kierunek. Natomiast jeśli była to popisówka i wybryk to, nie skreślałbym chłopaka. Nie mam zapędów moralizatorskich, oczekuję jedynie profesjonalizmu w podchodzeniu do swoich obowiązków. Oczywiście nie mam monopolu na rację, to tylko moje skromne zdanie...

Przecież masz czarno na białym jego reakcję. Czy powiedział, że SKWK skłamało? Odwołał cokolwiek? Powiedział, że żałuje że przeprasza?

Nie. Powiedział:
Cytat:

Co na to sam Świerczok? - Widziałem to oświadczenie. To dla mnie śmieszne. Myślę, ze jakbym strzelił trzy bramki dla Wisły to zmieniliby o mnie zdanie - mówi. Piłkarz zapewnia, że oświadczenie kibiców nie zatrzymałoby jego przejścia do Wisły. Z naszych informacji wynika jednak, że Świerczokowi jest o wiele bliżej do Bundesligi.
Więc przestań go wybielać na siłę, bo jak widać on ma na to wyR%$^ane totalnie...

jaro1985r 18.12.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1203444)
ludzie ogarnijcie się to nie pierwszy zawodnik z przeszłością w juniorach po drugiej stronie Błoń

ludziu ogranij sie bo nie rozumiesz w ogole o co chodzi!

Tasio1906 18.12.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1203444)

przeszłość może mieć ja u tego nie bronie. Ale jeśli nosił się w anty Wiślackich szmatach to nie ma miejsca dla niego w Wiśle. Jeśli to nieprawda to brać go (ale musi mieć chłop mocną psyche bo pieśni pochwalnych na C nieprędko doczeka, jeśli wogóle)

AgresywnyChomik 18.12.2011 19:21

Naprawde.... to ze cos zrobil (przepraszam zabil kogos??) jako gowniarz ma go dyskredytowac na cale zycie??

tedyy 18.12.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1203447)
przeszłość może mieć ja u tego nie bronie. Ale jeśli nosił się w anty Wiślackich szmatach to nie ma miejsca dla niego w Wiśle. Jeśli to nieprawda to brać go (ale musi mieć chłop mocną psyche bo pieśni pochwalnych na C nieprędko doczeka, jeśli wogóle)

po pierwsze nie wystarczy rzucić hasła tylko trzeba to poprzeć dowodami jak już ktoś pisał

Tasio1906 18.12.2011 19:28

Wisła to kibice. Kibice nazagorzalsi zasiadają na sektorze C, oni robią oprawy, oni głównie dopingują więc Oni są Wisłą. A jeśli Świerczok lansował się w anty Wiślackich barwach to obraził i klub i kibiców...

czekam na foty jak każdy... w internecie nic nie ginie... jeśli są jest zwykłą szmatą... jeśli nie ma można zaryzykować transfer

BiałaGwiazda 18.12.2011 19:30

Ludzie,wstrzymajcie się z wyrokami w sprawie Świerczoka.Narazie nic na niego nie ma,czekamy na dowody od SKWK o ile takowe będą.Póki co koleś jest czysty i nie ma przeciwwskazań do transferu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl