Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tomasz_19 01.05.2015 12:45

a mówi Ci coś takie nazwisko jak Piątkowski? On przypominam jeszcze niedawno strzelał dla Dolcanu i wcale nie miał więcej bramek niż aktualny lider klasyfikacji strzelców 1 Ligi Goncerz... Goncerz wydaje się być bardzo przyzwoitym, skutecznym jeszcze w miarę młodym i przede wszystkim TANIM napastnikiem. No i sympatyzuje z Moskalem. Brać!

arti 01.05.2015 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1399009)
a mówi Ci coś takie nazwisko jak Piątkowski? On przypominam jeszcze niedawno strzelał dla Dolcanu i wcale nie miał więcej bramek niż aktualny lider klasyfikacji strzelców 1 Ligi Goncerz... Goncerz wydaje się być bardzo przyzwoitym, skutecznym jeszcze w miarę młodym i przede wszystkim TANIM napastnikiem. No i sympatyzuje z Moskalem. Brać!

Jeśli obejrzałeś tego grajka w jakichś meczach i wiesz co i o kim piszesz to ok.
A jak nie to przypomnę Ci innego kanoniera z 1 ligi Zjawińskiego. Przez prawie cały sezon co poniedziałek/wtorek pękałem ze śmiechu jak żydy z pracy wieszały psy na królu strzelców 1 ligi..:)
Uczciwie mówię, że nie chce mi się oglądać 1 ligi i nie wiem co on (Goncerz) gra i jakie ma plusy i minusy.

tomasz_19 01.05.2015 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1399017)
Jeśli obejrzałeś tego grajka w jakichś meczach i wiesz co i o kim piszesz to ok.
A jak nie to przypomnę Ci innego kanoniera z 1 ligi Zjawińskiego. Przez prawie cały sezon co poniedziałek/wtorek pękałem ze śmiechu jak żydy z pracy wieszały psy na królu strzelców 1 ligi..:)
Uczciwie mówię, że nie chce mi się oglądać 1 ligi i nie wiem co on (Goncerz) gra i jakie ma plusy i minusy.

nie jestem jego adwokatem, ale tu masz wszystkie bramki Goncerza z 2014 roku https://www.youtube.com/watch?v=QeqXsV68cag

Dzimi 01.05.2015 23:22

Nie wygląda na kalekę. Wypożyczyć na rok z opcją transferu definitywnego zawsze można.

BiałaGwiazda 01.05.2015 23:25

W naszej obecnej sytuacj nie pogardziłbym Goncerzem. Może nie jest wielkim młodym talentem ale wygląda na napastnika,a nie pół-napastnika jak Jankowski czy Boguski. Póki co mamy tylko Brożka i nikogo więcej.

mistico 02.05.2015 03:11

gorszy od Stępińskiego na pewno nie będzie, a zarabiać może mniej

fansorina 02.05.2015 06:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1399068)
Nie wygląda na kalekę. Wypożyczyć na rok z opcją transferu definitywnego zawsze można.

Raczej GKS Katowice się nie zgodzi, Goncerz ma kontrakt do czerwca 2016 ;)
Trzeba byłoby za niego teraz troszkę zapłacić a wiemy jaka jest sytuacja, choć dużo wskazuje że Goncerz przyjdzie do nas ;)

Adenalix 02.05.2015 06:51

A mnie wkurza podejście do sprawy, że to człowiek Moskala. Jakby trenerem Wisły został Ojrzyński to byśmy mieli w ataku Korzyma, a jak Okuka to Svitlicę (mieliśmy).
Ja osobiście uważam, że nasz szeroko rozumiany skauting nie robi złej roboty, skoro potrafiliśmy wyhaczyć taką perełkę jak Guerier z drugiego końca globu, jak Stilić, który był w trudnym momencie swojej kariery i udało się go namówić do gry w Wiśle; jak Rysiek Guzmics... może nie ma się co przypalać, że Goncerz to dla nas jedyna opcja. Pół światu tego kwiatu tylko trzeba podnieść głowę do góry i zacząć dostrzegać opcje.
Co do samego Goncerza to ja jestem powściągliwy w biciu pokłonów. Dla trzech czwartych grajków przeskok z I ligi na naszej fenomenalnej ekstraklasy to zbyt dużo. Statystyki z I ligi nie są więc miarodajne. Nie każdy jest Grzegorzem Piechną.

Matejas_ 02.05.2015 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1398907)
Zająca ... sciągnąć z wypożyczenia

W tym sezonie zagrał 4 mecze w barwach Chrobrego i to by było na tyle... nie wiadomo czy jeszcze zagra do końca sezonu.
Wczoraj był mecz Chrobrego z GieKSą i szczerze mówiąc nieźle wyglądał Goncerz... Kościelniak zszedł w 12 minucie i miejmy nadzieję, że nie podzieli losu Zająca.

Ogryzek 02.05.2015 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1399017)

Napiszę to samo co wcześniej do innego kolegi - Mateusz Piątkowski z Dolcanu przyszedł 1 rok wcześniej co Zjawiński do ekstraklasy z I ligi i gra bardzo dobrze. Gdyby nie to że nie chce przedłużyć kontraktu z Jagiellonią i został karnie przesunięty do rezerw, byłby pewnie liderem strzelców. Nie ma więc reguł.

fansorina 03.05.2015 11:04

Bangura nie zostanie naszym piłkarzem.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/

piotrband 03.05.2015 12:26

i bardzo dobrze mamy już dużo piłkarzy z poza unii jak już brać kolejnego to kogoś wybitnie uzdolnionego

arti 03.05.2015 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1399074)
Napiszę to samo co wcześniej do innego kolegi - Mateusz Piątkowski z Dolcanu przyszedł 1 rok wcześniej co Zjawiński do ekstraklasy z I ligi i gra bardzo dobrze. Gdyby nie to że nie chce przedłużyć kontraktu z Jagiellonią i został karnie przesunięty do rezerw, byłby pewnie liderem strzelców. Nie ma więc reguł.

Dokładnie to samo miałem na myśli.

gypsy 03.05.2015 16:38

Ciekawe, czy Bangura został odesłany bo:
1) po prostu jest cienki jak wąż
2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę

Gwiaździsty 03.05.2015 16:46

Bangurze zaszkodziłą strzelona bramka :), ilu to już grajków byo, którzy wypadali bardzo dobrze w sparingacj, strzelali po 2 bramki , po czym podziekoano im za grę. Po kiego grzyba bawiono się nim rehabilitacją, po czym gdy zagrał pierwszy sparing, strzelił bramkę, kopnieto w tyłęk.

sl@y 03.05.2015 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1399174)
2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę

4) Mają lepszego na oku :-D

siemstein 03.05.2015 16:52

Cytat:

2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę

Oby dwa ostatnie

fansorina 03.05.2015 17:00

Nie jest to poważne zachowanie, no ale można się było tego spodziewać po naszym klubie. Wisła i Bangura stracili dwa miesiące. Lepiej niech pan Cupiał nie robi transferów do klubu :)

RAFi89 03.05.2015 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1399175)
Bangurze zaszkodziłą strzelona bramka :), ilu to już grajków byo, którzy wypadali bardzo dobrze w sparingacj, strzelali po 2 bramki , po czym podziekoano im za grę. Po kiego grzyba bawiono się nim rehabilitacją, po czym gdy zagrał pierwszy sparing, strzelił bramkę, kopnieto w tyłęk.

Boguski w tym sparingu też zdobył bramkę, Stępiński dwie, nawet Witek się załapał a jaką role odgrywają w zespole raczej nie trzeba przypominać.
Może Moskal go odstrzelił, a jak wiemy nie on był trenerem w momencie kiedy gościa na rehabilitacje zapraszano.

Paweł 03.05.2015 17:06

Cytat:

2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1399176)
4) Mają lepszego na oku :-D

5) Zapytali się ile chciałby zarabiać.

Tak poważnie, to - mam nadzieję - że chodzi o to, że chodzi o względy zdrowotne, tzn. rehabilitacja nie przebiegała zadowalająco, a nie po kilku miesiącach stwierdzili, że nie potrafi grać w piłkę.

muerte 03.05.2015 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1399178)
Nie jest to poważne zachowanie, no ale można się było tego spodziewać po naszym klubie. Wisła i Bangura stracili dwa miesiące. Lepiej niech pan Cupiał nie robi transferów do klubu :)

:help:

Wisła coś straciła? Bangura coś stracił?
Dali mu szansę, pracowali z nim, więc jednak zachowali się poważnie. W dodatku Bangura miał okazję trenować 2 miesiące w dobrych warunkach, więc chyba też nie narzeka. To, że nie załapał się u nas nie znacy, że nie znajdzie klubu gdzie indziej.

fansorina 03.05.2015 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1399181)
:help:

Wisła coś straciła? Bangura coś stracił?
Dali mu szansę, pracowali z nim, więc jednak zachowali się poważnie. W dodatku Bangura miał okazję trenować 2 miesiące w dobrych warunkach, więc chyba też nie narzeka. To, że nie załapał się u nas nie znacy, że nie znajdzie klubu gdzie indziej.

Strata czasu, pieniędzy (pewnie niezbyt wielkich, ale zawsze) a Bangura mógł znaleźć sobie klub na tym Cyprze gdzie grał przed naszymi testami.

wściekłe pięści węża 03.05.2015 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1399186)
Strata czasu, pieniędzy (pewnie niezbyt wielkich, ale zawsze) a Bangura mógł znaleźć sobie klub na tym Cyprze gdzie grał przed naszymi testami.

A gdyby się okazało, że facet po kontuzji jest lepszy niż przed nią?

Jesteście niesamowici tutaj na tym forum. :lol:

Część jak dzieci (którymi pewnie część z Was rzeczywiście jest) wciąż trąbi "JA CHCEM TRANSFERYYYYYYYY!", drudzy, cokolwiek by nie zrobiono w Wiśle, to jest źle.

Wzięli chłopa, bo była realna szansa, że za niewielkie pieniądze będziemy mieli wartościowego piłkarza, niestety, okazało się, że nie, więc się z nim pożegnano. Mieli go zakontraktować mimo, że nie spełniał wymagań, czy w ogóle nie brać, mimo, że były przesłanki, że może coś z niego być?

A może wcześniej się z nim rozstać? Ależ byłby płacz, że nawet nie dostał szansy. A może jeszcze trochę potrzymać? Ależ byłby płacz, że chłop nie ma jeszcze kontraktu i nie wiadomo co jest grane! No grecka tragedia. :lol:

fansorina 03.05.2015 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1399197)

Część jak dzieci (którymi pewnie część z Was rzeczywiście jest) wciąż trąbi "JA CHCEM TRANSFERYYYYYYYY!", drudzy, cokolwiek by nie zrobiono w Wiśle, to jest źle.

Wzięli chłopa, bo była realna szansa, że za niewielkie pieniądze będziemy mieli wartościowego piłkarza, niestety, okazało się, że nie, więc się z nim pożegnano. Mieli go zakontraktować mimo, że nie spełniał wymagań, czy w ogóle nie brać, mimo, że były przesłanki, że może coś z niego być?

A może wcześniej się z nim rozstać? Ależ byłby płacz, że nawet nie dostał szansy. A może jeszcze trochę potrzymać? Ależ byłby płacz, że chłop nie ma jeszcze kontraktu i nie wiadomo co jest grane! No grecka tragedia. :lol:

Nie, mi wystarczyłaby normalność, czyli nie branie na testy rumuńskich studentów czy też ludzi po wypadku z szynami w nogach ;). Postawmy na swoich młodych a nie bawimy się w testowanie brazylijczyków z 2 ligi albańskiej.

emjot 03.05.2015 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1399197)

realna szansa?
kolega widział rtg jego nóg?
jeśli tak to chyba zgodzisz się ze mną że każda złotówka wydana na jego peregrynacje do Krakowa i z powrotem była wyrzuceniem kasy w błoto...

konik28 03.05.2015 21:47

Nie ma co się oszukiwać piłkarze po takich wypadkach rzadko kiedy dochodzą do swojej normalnej formy.Gosciu juz jest kaleką i nic tego nie zmieni

UcheJ 04.05.2015 14:58

Nie zakladal bym w ciemno ze jest kaleka... oczywiscie ma problemy ale napewno nie kaleka...

orm 04.05.2015 17:18

Dla mnie spraw Bangury to kolejny przykład miotania się od ściany do ściany i braku konsekwencji.

Barti 05.05.2015 08:23

Nie wiem czy to nie pasuje bardziej do nibylandii czyli polityki finansowej Wisły ale wklejam to tutaj:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...ewnosci/mc6q4r

brylant17 05.05.2015 09:27

Rysio musi musi zostać dobry z niego obrońca,Stilić może zostanie,Pierrdzący :D niech zostanie na rok jeszcze może wypali Guła i Dudka out nie wiem co z Ostoją w sumie przed kontuzją grał nieźle

piotrband 05.05.2015 10:38

wolał bym Dudkę niż Ostoję zawsze to lepszy Polak od Macedończyka poza tym na ofensywnego pomocnika mamy jeszcze Urygę który aż tak źle sobie nie radzi trochę chłopak jeszcze pogra i może być dobry

szprotson 05.05.2015 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrband (Post 1399329)
wolał bym Dudkę niż Ostoję zawsze to lepszy Polak od Macedończyka poza tym na ofensywnego pomocnika mamy jeszcze Urygę który aż tak źle sobie nie radzi trochę chłopak jeszcze pogra i może być dobry

albo po prostu zawsze bedzie chujowy jak Sławomir Szeliga

No ....a. Jeden dobry mecz na cała runde w wykonaniu Urygi to mało w .....

siemstein 05.05.2015 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrband (Post 1399329)

Czy ja dobrze przeczytałem? Na OFENSYWNEGO pomocnika mamy Urygę?

Ma_niek 05.05.2015 17:22

Ofensywny pomocnik Uryga :D. Piłkarz który nie umie podac do przodu.

silver03 05.05.2015 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1399370)
Ofensywny pomocnik Uryga :D. Piłkarz który nie umie podac do przodu.

Chłopak nawet w szerz nie podaje :D

siemstein 05.05.2015 18:40

Może ofensywny jak w ręcznej obrotowy. Stoi tyłem do bramki :D

arti 05.05.2015 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1399350)
Czy ja dobrze przeczytałem? Na OFENSYWNEGO pomocnika mamy Urygę?

Kolega wielbiciel ofensywnego Urygi nie ogląda meczów albo zna się na piłce jak szpakowski albo... chciał po prostu tylko zwrócić na siebie uwagę pisząc cokolwiek.

emjot 05.05.2015 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1399376)
Kolega wielbiciel ofensywnego Urygi nie ogląda meczów albo zna się na piłce jak szpakowski albo... chciał po prostu tylko zwrócić na siebie uwagę pisząc cokolwiek.

albo mu się ręka omskła i zamiast def. napisał of.
więc może nie ma co szukać czarnego kota w ciemnym pokoju
jeśli go w dodatku tam nie ma

Davss875 06.05.2015 00:04

Ofensywnego Uryge hahah. Koleś sie na piłce nie zna albo nie jest prawdziwym kibicem Wisły tylko piknikiem. Inaczej tego nie da się wytłumaczyć. Uryga ofensywny a to dobre hehe, dowcip roku normalnie. Uryga to się nadaje do 1 ligi co najwyżej!!!

Jagul 06.05.2015 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1399376)

Może to sam Alan napisał :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl