![]() |
Cytat:
14/15 - Rochdale - 100 min, 3 mecze, 1 w pierwszym 14/15 - Blackpool - min 365, 6 meczów, w pierwszy składzie 5, z ławki 1 13/14 - Barnsley - 1590 - 30 meczów, 15, 15 12/13 - Barnsley - 1749 - 29 meczów, 20, 9 |
Cytat:
No czyli w Barnsley średnio grał po 53-60 min / mecz. Szału nie ma, ale dramatu też nie ;) |
raczej taka zapchajdziura, pamiętajmy, że w Anglii gra się w sezonie łącznie z pucharami + 50 meczy
więc 15 czy 20 w podstawowym składzie wrażenia nie robi, ale jak ma dwie zdrowe nogi i potrafi prosto biegać to będzie wzmocnieniem , sam mówi, że jego atutem jest np drybling, a to u nas kuleje bo kto potrafi wygrać pojedynek 1vs1 ? chyba tylko Donald |
A mi tam się podoba kierunek naszej polityki transferowej (oczywiście biorąc pod uwagę dramatyczną sytuację finansową) Rysiek, Jović, to realne wzmacniania, Barrientos tu zobaczymy póki co średnio... ale co do Cywki to są jakieś podstawy żeby myśleć, że gość będzie wzmocnieniem tym bardziej, że na odcinanie kuponów w jego wieku jeszcze trochę za wcześnie. Jeśli chodzi o Bangure to gość jest wielką zagadką... ale i ryzyko małe w razie zakontraktowania.
|
mecze ligowe:
7.568 minut/128 meczów=59 minut mecze pucharowe: 714 minut/15 meczów= 47 minut |
Dalibyscie chlopakowi szanse, niech sie wykaze i niech pokaze co wyniosł z Anglii.
|
Cywka idzie w miejsce Stjepanovicia, któremu wygasa kontrakt w czerwcu
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko czemu Cywka, który jak dla mnei zawsze był zawodnikiem bardziej ofensywnym, miałby zastępować DP? |
Cytat:
Popatrzmy na ubytki w kadrze (prawdopodobne): - Stilic (pewnie jakiś bogatszy klub w E-klapie) - Stępiński (krzyżyk na drogę) - Łukasz G. (pożegnam go bez żalu) - Stjepanovic (chyba że dadzą mu roczny kontrakt z opcją przedłużenia) - Dudka (mam nadzieję, że go nie przedłużą) - Żemło (wypadałoby go chociaż na rok przedłużyć) - Bieszczad - Miśkiewicz Ja bym transferu Cywki nie określał jako zastąpienie piłkarza z obecnego składu, tylko łatanie dziur, które powstaną w lecie. Naprawdę współczuję władzom Wisły letniego okna transferowego, w którym będzie trzeba sprowadzić kilku zawodników, którzy zaoferują poziom podobny do tych odchodzących. Przy obecnej sytuacji finansowej Wisły może to być nie lada wyzwanie. |
nie przesadzajmy, nie będzie takiej tragedi
- Stilic (pewnie jakiś bogatszy klub w E-klapie) - Bangura - Stępiński (krzyżyk na drogę) - powrót Zająca - Łukasz G. (pożegnam go bez żalu) - Cywka, powrót Kościelniaka - Stjepanovic (chyba że dadzą mu roczny kontrakt z opcją przedłużenia) - dlaczego ma odejść ? wg mnie zostanie, dużo nie zarabia, a po kontuzji tłumu chętnych nie będzie,a poziom przyzwoity - Dudka (mam nadzieję, że go nie przedłużą) - może wreszcie Lech dostanie szansę ? wg mnie odejdzie - Żemło (wypadałoby go chociaż na rok przedłużyć) - pewnie zostanie przedłużony sporo nie zarabia - Bieszczad - ( jeden z nich na pewno zostanie, a 3 średnich bramkarzy nam nie potrzebnych, jest Zając jeszcze ) - Miśkiewicz ---- nie chce być prorokiem, ale tak to widzę + pewnie dojdzie 1,2 graczy jako uzupełnienie, niestety kasy nie ma |
Cytat:
a Cywka to środkowy pomocnik, żaden z niego skrzydłowy nie wiem skąd wogóle ta opinia |
Cytat:
|
A co to za różnica czy Ostoja jest środkowym czy defensywnym. Głównym jego zadaniem jest powstrzymywanie rywali. Jacy tu są stratedzy, aż się rzygać chce.
|
Ostoja gracz na kształt Alonso... Panowie kur.wa bez jaj...
Ten Cywka może być wzmocnieniem. Wypominanie mu minut w sezonie jest co najmniej nie na miejscu, bo gdyby grał regularnie to nawet by na Wisłę nie spojrzał. |
Cytat:
Cytat:
czy dla was każdy zawodnik który przychodzi do Wisły to ma być wirtuoz zbawienny na zdobycie 3 pkt? nie łudźcie się to żadne wzmocnienia, to ściąganie szrotu, ale oby był lepszy niż Boguski pooglądajcie więcej meczów niż tylko Wisły i LM |
Od kiedy mógłby grać ? Ma kartę na ręku?
|
Cytat:
Jak tak to spokojnie... Gosc ma kontrakt do czerwca w Anglii... Najpierw musi przejść testy sportowe,nastepnie medyczne,uzgodnic zarobki(co wcale nie musi być latwe) i czekac na nowy sezon... |
^^ Chyba, że rozwiąże kontrakt z obecnym klubem, wtedy przejdzie z WT i można go zarejestrować.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
^^ Z tego linka wynika, że do 31 Marca faktycznie.
Istnieje kilka wyjątków uprawnienia zawodnika do klubu poza terminami okien transferowych - wszystkie są opisane w odpowiedniej uchwale PZPN. Takie wyjątki to np.: - uprawnienie zawodnika, którego poprzedni kontrakt został rozwiązany prawomocną decyzją Wydziału Gier PZPN z winy dotychczasowego klubu; - uprawnienie zawodnika, który w danym sezonie (czyli od 1 lipca do 30 czerwca) 1. nie był uprawniony do żadnego klubu, 2. nie miał podpisanego kontraktu z żadnym klubem, 3. a w sezonie poprzednim posiadał profesjonalny kontrakt. Takich zawodników można uprawnić do 31 marca; - uprawnienie zawodnika, który nigdy nie był zgłoszony ani potwierdzony do żadnego z klubów; - uprawnienie zawodnika, którego nie łączy żaden kontrakt z klubem i który w okresie ostatnich 12 miesięcy nie brał udziału w żadnych rozgrywkach w Polsce lub zagranicą; - uprawnienie zawodnika, którego zespół wycofał się z rozgrywek, a jego kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron; - przewlekła kontuzja przynajmniej dwóch bramkarzy zgłoszonych do rozgrywek umożliwia uprawnienie kolejnego, dodatkowego bramkarza. |
przecież w jednym sezonie można reprezentować maksymalnie dwa kluby. Cywka w tym sezonie ma na koncie występy w Rochdale AFC i Blackpool FC. Jedyną opcją jest wspomniany wyżej fragment:
Cytat:
|
Moskal o Goncerzu:
Cytat:
Cytat:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news |
Czas powoli podsumować:
- przedłużyć kontrakt ze Stiliciem nawet kosztem dalszych ustępstw (ale nie za wszelką cenę) - Dudce przedłużyłbym kontrakt, nadaje się na def. pomocnika. W żadnym wypadku nie na lewą obronę bądź stopera (zbyt wolny) - Stępiński i Barientos niech wracają skąd przybyli - Uryga i Żemło na wypożyczenie - Boguski tylko rezerwa - Buchalik out lub rezerwa Potrzebny napastnik oraz dwaj bardzo dobrze ofensywni pomocnicy i jeden skrzydłowy - cała czwórka poziomu wyższego niż Brożek, Garguła, Stilic, Guerier. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po sezonie pożegnałbym: Buchalika, Dudke, Boguskiego, Jankowskiego, Gargułe, Stępińskiego
Barrientos przedłużyc na rok dać szanse Miśkiewicz przedłużyc, Bieszczad przedłużyc Głowacki przedłużyc jeśli zechce Guzmics przedłużyc Stjepanović przedłużyc Uryga wypożyczenie Czekaj wypożyczenie Żemło przedłużyć Stlić przedłużyc jeśli się zgodzi Cywka zaproponowac kontrakt Bangura zaproponowac na pół roku Zająca i Kamińskiego sciągnąć z wypożyczenia Spróbowałbym zakontraktować Ubiparipa może wypali może tego Majewskiego z Zawiszy może braci Mak Buras przesunąć do 1 zespołu I oto co wychodzi na następny sezon( optymistycznie) Bramkarze; Miskiewicz, Bieszczad, Zajac Obrońcy; Jović, Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok, Żemło, Witek, Bierzało Pomocnicy; Sarki, Guerrier, Stilic, Majewski, Bangura, Cywka, Barrientos, Stjepanovic, Mateusz Mak, Buras, Kuczak Napastnicy; Paweł Brożek, Ubiparip, T. Zając, Michał Mak, Kamiński |
Glupszego posta dawno nie widziałem...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślałem,że to ja piszę posty bez sensu :P a tu niespodzianka :D Nie chce zaśmiecać tylko jednym zdaniem, więc może by tak Spas Delev ? już kiedyś był wałkowany jego temat wielokrotnie.Obecnie kończy mu się umowa w czerwcu napastnik jest nam potrzebny także może jego ?
|
Cytat:
A na te transfery to wykładasz gotówkę z własnej kieszeni, czy pożyczysz z FM ze swojego budżetu? Zresztą proponuje zejść na ziemię. Kogo Ty chcesz sprowadzać.. Ubiparipa? Gość który albo jest kontuzjowany albo prezentuje się tak słabo, że głowa boli. On strzelił mniej bramek niż Boguski. |
Ja napisałem, że spróbowałbym rozumiesz co tz???? Podaj mi przykład jakiegoś napastnika którego możemy zakontraktować no słucham????
|
Starzyński podpisał ten kontrakt w Ruchu? Pasowałby do nas idealnie, za pensję Garguły.
|
Poza tym czemu ja mam wykładać pieniadze z własnej kieszeni skoro nie jestem właścicielem??? Gdybym takim był moje pierwsze ruchy kadrowe wyglądały by następująco: Rozwiązanie kontraktów Natychmiastowe!!! z; Buchalikiem, Boguskim, Jankowskim. Wolna ręka Uryga, Czekaj, a jak nie to rezerwy...Spróbowałbym sciągnać zawodników lepszych niż dotychczas...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmm...
Goncerz. Przez chwil pomyślałem ze może byc młody, potem właczyłem 90 minut. I sobie tak pomyślałem że może jednak warto pomyśleć. Chłop ma 27 lat czyli tyle ile w potrzebuje polski ligowiec by dojrzeć. Szkoda tylko ze jego pozycja to napastnik. Bo w Polsce dojrzewaja wszyscy po za napastnikami;/ No ale spróbować można jak już będziemy szli w kierunku Odry W. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl