Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

gigant 25.11.2010 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1017056)
Ogłosili przetarg na zaprojektowanie i wybudowanie nowego budynku w Wilanowie.
Swoją bryłą ma od razu "kojarzyć się z PZPN "

To ja mam juz projekt od zewnątrz:
http://bi.gazeta.pl/im/1/3920/z39207...czyszczona.jpg

emj10 25.11.2010 13:09

Tego JW to już konkretnie powaliło. Teraz chce budować stadion na 30 tys. kibiców (lol), halę na 4 tys. kibiców, pawilon wystawienniczy, dwa hotele, apartamentowiec, biura i parking na 3000 pojazdów za 1,5 mld zł. Ciekawe gdzie on tam zmieści to wszystko, chce zniszczyć cały Park Traugutta, czy może chce burzyć część Nowego Miasta? Debil.

http://stadiony.net/aktualnosci/2010...udowy_stadionu

szprotson 25.11.2010 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1017081)
Tego JW to już konkretnie powaliło. Teraz chce budować stadion na 30 tys. kibiców (lol), halę na 4 tys. kibiców, pawilon wystawienniczy, dwa hotele, apartamentowiec, biura i parking na 3000 pojazdów za 1,5 mld zł. Ciekawe gdzie on tam zmieści to wszystko, chce zniszczyć cały Park Traugutta, czy może chce burzyć część Nowego Miasta? Debil.

http://stadiony.net/aktualnosci/2010...udowy_stadionu

dlaczego debil?

bridgeburner 25.11.2010 13:21

Tak powinien wyglądać
rzut z góry na nowa siedzibe PZPN
http://files.ithink.pl/Image/nie_daje_nie_biore.gif

Raphael 25.11.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1017074)
To ja mam juz projekt od zewnątrz:

To by raczej była wizualizacja wnętrza.

Co do budulca, to jest chyba tylko jedna możliwość: BETON. Najtwardszy jaki można wyprodukować.

Sartre 25.11.2010 13:22

Może dlatego, że stadion zapełni w 15%, halę w 10%, w pawilonie wystawienniczym nie będzie czego wystawiać, a na parkingu komu parkować - a wszystkiego tego nie ma gdzie pomieścić. Reszta nie ma charakteru sportowego i tamto pewnie mu się zwróci - popaprańcem może i jest, ale sprawnym biznesmenem z grubsza też.

Cytat:

Co do budulca, to jest chyba tylko jedna możliwość: BETON. Najtwardszy jaki można wyprodukować.
Ewentualnie nieociosane bale prosto z lasu, żeby było swojsko.

Robek 25.11.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1017056)
Pieniędzy na nową siedzibę potrzebują :lol:
Każdy grosz się liczy.

Wyprowadzają się z Miodowej.

Ogłosili przetarg na zaprojektowanie i wybudowanie nowego budynku w Wilanowie.
Swoją bryłą ma od razu "kojarzyć się z PZPN "

No i trzeba odrobic straty za wyjazdy do USA które były bardzo potrzebne przy budowie reprezentacji na
Euro 2012 :-P:-p:-P

szprotson 25.11.2010 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1017088)
Może dlatego, że stadion zapełni w 15%, halę w 10%, w pawilonie wystawienniczym nie będzie czego wystawiać, a na parkingu komu parkować - a wszystkiego tego nie ma gdzie pomieścić. Reszta nie ma charakteru sportowego i tamto pewnie mu się zwróci - popaprańcem może i jest, ale sprawnym biznesmenem z grubsza też.

Ewentualnie nieociosane bale prosto z lasu, żeby było swojsko.

rozumiem że WY czyli kibice (L) wiecie dokładnie jaki % zapełni stadion i hale?
Prosze Cie, nakupi paru zagranicznych wygra pare meczy i stadion zapełni.

Ja wiem, że Wam to nie na ręke bo gdybyście go (ich) totalnie zlewali, to nikt takich newsów by nie czytał,by nie wrzucał
Skoro taki z niego debil, to skąd ma tyle $ ?

kreseq 25.11.2010 13:32

Lechia to nie jest druzyna ktora lubie, ba - to nie jest druzyna ktora bym widzial w pucharach, ale szanuje ich za to co przeszli. Podobnie jak Pogon Szczecin nie sprzedali sie jak ten wielki klub ze stolicy, co ma zawsze pelne trybuny a bilety musza dawac za zlotowke zeby nowych kibicow namowic na przyjscie. Nie sprzedali sie jak uciekakaca przed Calgonem w postaci sprawiedliwosci mala niebieska pralka.
Lechia potrafila w 2008 roku powolac spolke zeby moglo byc lepiej, inni w tym czasie kupowali sobie miejsce w ekstraklasie i do dzisiaj na ich oficjalnych stronach mozna przeczytac o tytulach z lat, w ktorych ich klub przeciez nie istnial.

Naprawde wystarczy odrobina elementarnej wiedzy by nie wyjsc na kompletnego idiote. Problem w tym, ze wielu ludzi lubi wypowiadac sie na tematy, o ktorych gowno wiedza. Dyskusja dla samej dyskusji w ktorej fakty nie sa wazne, bo przeciez musze bronic swojego klubu.

Lech zajety pucharami powolutku podnosi sie z kolan, Wisla wysprzedana na nowo zgrywa ekipe, Legia po przebudowie tak samo zgrywac sie musi. Reszta ligi nie bedzie czekac i wiecznie siedziec w cieniu.
Kluby dostaja pieniazki, trenerzy potrafia z tych niby slabszych zrobic kolektyw,kibice zapelniaja stadiony. Czego chciec wiecej?
Cala liga ma nagle zaczac grac slabiej bo wielka trojka daje dupy ?

W tym wszystkim jest jeszcze Polonia Warszawa z nadprezesem ktory wprowadza nowe trendy w prowadzeniu klubu pilkarskiego, z kibicami ktorym ten nadprezes trafil sie jak slepej kurze ziarno. Megalomania, przerost formy nad trescia, buractwo. Mieli odskoczyc, a potkneli sie o wlasna dupe i placza ze ich boli.

Ja rozumiem jakby taka Wisla sie smiala z Lechii, czy chocby taka Jaga, ale Polonia ? Polonia to moze jedynie podac sobie lapke z Leszkiem i smiac sie z wlasnej krotkowzrocznosci.
Moze dla was samych jestescie wielcy, dla nas jestescie kanalarzami. Moze dla Was ( tych ktorzy nie zrozumieli co sie stalo ostatnio ) jestesmy nozownikami, ale przynajmniej nie chowamy wlasnych barw do szafy lub por kurtke, bo w przeciwienstwie do Was dla Nas noszenie barw to cos waznego, cos z czego jestesmy dumni.
Moze dla Was jestesmy przegranymi ( bo przegralismy ) ostatnich spotkan, ale nie zapominamy ze to 2 mecze w morzu ostatnich kilkunastu zwyciestw.

Rodzice starali sie nauczyc mnie bym szanowal wroga. Szanuje Wisle mimo ze zycze jej by ZAWSZE byla nizej od Legii i chocby Pogoni czy Zaglebia. Szanuje tez kazdy inny klub w Polsce ktory nie zeszmacil sie tak jak klub na C tak jak klub na L i tak jak klub na P. Szacunek nie jest czyms nabytym juz na starcie, nie jest tez nigdy bezwzglednie dozgonny.
Moze i Legia podkradala zawodnikow, moze i miala w swoich wladzach osoby niegodne, Moze i Wisla ( tutaj niczego nie napisze bo nie chce byc bana,kazdy wstawi sobie co uwaza za stosowne lub po prostu nic nie wstawi jesli taka jego wola ) ale nigdy PRZENIGDY te dwa kluby nie sprzedaly sie ani za miske ryzu, ani za miliony. Klub to nie tylko to co wywalczysz dzisiaj, ale to tez historia, czasami piekna, czasami bolesna i wstydliwa. Tulisz do serca kazdy tytul MP i kazdy niegodny mecz bo historia nie moze byc wybiorcza. Wislacy sa dumni z takich osob jak Reyman czy Kmiecik, Legia z takich jak Brychczy czy Deyna, nie tylko z powodu ich swietnej gry, ale i identyfikacji z klubem i miastem, identyfikacji z tym co wlasnie nazywamy historia, historia ktorej niektore kluby nie maja. Uciekajac przed sprawiedliwoscia,brnac do przodu by byc jak najwyzej i jak najszybciej wyzbyli sie swojej historii.

Nikt nie jest bez winy, wazne jest jednak to ze my te grzechy pamietamy tak samo jak kazde MP, bo to jest wlasnie historia klubu, cos co mozna przyrownac tylko do duszy czlowieka ( dla wierzacych ;) ).

Sorry za przydlugi post ale jak juz mam pisac to jakis dluzszy tekst ;)

emj10 25.11.2010 13:36

Debil, dlatego że wiadomo o co kolesiowi chodzi i nie wydaje mi się, żeby władze Warszawy dały mu przejąć spory fragment centrum miasta.

Wystarczy że chce kupić Intraco po drugiej stronie stadionu Disco, a znając życie i jego układy uda mu się to zrealizować:
http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/ht...um=-1261916761
http://wwwiww.parkiet.com/forum/view...asc&start=1995

Ponadto widać, że zależy mu na terenach między Konwiktorską, a Międzyparkową.

PS. Żeby nie było nie chodzi mi już o same Discpolo i ten stadion, o którym pisałem wcześniej że "może być", ale o to że taki koleś jak JW robi sobie prywatę dzięki temu że jest właścicielem tego klubiku i chce zrobić interes kosztem Warszawy. Kto miał do czynienia z jego firmą ten wie co znaczy słowo "jakość" w ich wykonaniu.

Krissu 25.11.2010 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 1017087)

Ja myslalem o budulcu, delikatnie mowiac, mniej szlachetnym. :D

Jazon 25.11.2010 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 1017052)
Zanim zaczniesz obrazac ekipe, ktora byla budowana od zera, ktora musiala przejsc przez wszystkie szczeble rozgrywkowe i ktora musiala jezdzic po A-klasowych pipidowach, przypomnij mi kolego, z ktorego miejsca awansowaliscie do Ekstraklasy?

Lechia ma nad Wami ta gigantyczna przewage, ze moga z czystym sumieniem powiedziec, ze szanuja swoja tradycje. I ze Lechia to Lechia.

Wam nie jest to dane. Dla Was to tylko puste slowa.

Brawo, święte słowa. To samo tyczy się oczywiście Amiki Poznań.

wisl@k_TS 25.11.2010 14:19

Skoro beton ma być budulcem to myślę, że znam pewnego architekta.... :lol:

tomo 25.11.2010 14:20

http://homepage.mac.com/melissaender...and-baobab.jpg

Gigant dał raczej pomysł od wnętrza, ja znalazłem fantastyczny projekt zewnętrznej fasady nowego GMACHU pzpn.

tofik 25.11.2010 14:47

Obtułowicz idealny do tej roboty. Beton, morze betonu.

dj_ibutti 25.11.2010 14:50

Można jeszcze zgłaszać pomysły na tą siedzibę PZPNu? Bo mam gotową koncepcję:

Z zewnątrz:
http://www.calisia.pl/photos/0006/60...ie_article.JPG

Hall główny:
http://img.interia.pl/wiadomosci/nim...ie_3593901.jpg
Gabinet prezesa:
http://img.interia.pl/wiadomosci/nim...iu_3388010.jpg
Gabinety Komisji Ligi:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:z...aglty6.jpg&t=1
Gabinety sędziowskie:
http://www.xzx.pl/obrazy/023755cela_460x370.jpg

flamengista 25.11.2010 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1017095)
rozumiem że WY czyli kibice (L) wiecie dokładnie jaki % zapełni stadion i hale?
Prosze Cie, nakupi paru zagranicznych wygra pare meczy i stadion zapełni.

Ja wiem, że Wam to nie na ręke bo gdybyście go (ich) totalnie zlewali, to nikt takich newsów by nie czytał,by nie wrzucał
Skoro taki z niego debil, to skąd ma tyle $ ?

Jeśli Wojciechowski zmądrzeje, nauczy się cierpliwości i nadal będzie wzmacniał zespół, spokojnie zapełni 30-tysięczny stadion.

Słaby punkt to założenie o cierpliwości, przyznaję:-D

Ale pamiętajmy, że mówimy o Warszawie. Blisko 2-milionowej metropolii. Tu jest sporo potencjalnych kibiców, tylko produkt musi być atrakcyjny.

gromaders 25.11.2010 19:27

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

a u nas posędziuje jeszcze większy chłam sędziowski

7 kotów 25.11.2010 19:37

Jedyna rozsądna koncepcja arch gmachu PZPN to parterowa lepianka z gowna.

flamengista 25.11.2010 20:45

Panowie, liżcie sobie co chcecie - to wolny kraj. Ale na prive i w realu. Na forum sobie odpuśćcie, bo je również dzieci czytają...

Przemiłą dyskusję Polonijno-Amikijno-Legijną uważam za zakończoną i kasuję teraz wszystkie napinkowe posty. Proszę o merytoryczną dyskusję:-D

swój chłop 25.11.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1017278)
..

Przemiłą dyskusję Polonijno-Amikijno-Legijną uważam za zakończoną i kasuję teraz wszystkie napinkowe posty. Proszę o merytoryczną dyskusję:-D

Flamengisto, nie Polonijno tylko Groclinowo....;)

PoloniaDumaStolicy 25.11.2010 20:53

Ale te wpisy o zabieraniu piłkarzy do wojska mogłeś zostawić :)

W nawiązaniu do pytania killzone kogo Legia wzięła do siebie z Polonii Bytom:
http://www.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
od 3 minuty

flamengista 25.11.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swój chłop (Post 1017280)
Flamengisto, nie Polonijno tylko Groclinowo....;)

Wszystko jedno. Większość postów dzisiejszego dnia to była dziecinna napinka typu: "my mamy więcej kibiców" "ale my w A-klasie mieliśmy lepsze wyjazdy niż wy". Przedszkole...

Kolego z Konwiktorskiej - załóżcie sobie temat o historii polskiej piłki, to możecie tam z kolegami z Warszawy wyciągnąć instrumenty ze spodni i sprawdzać, kto ma dłuższy. Tu jest temat o ekstraklasie, a nie historyczny. Ta dyskusja była wałkowana 156 razy i do niczego nie prowadzi.

0 22 25.11.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 1017052)
Zanim zaczniesz obrazac ekipe, ktora byla budowana od zera, ktora musiala przejsc przez wszystkie szczeble rozgrywkowe i ktora musiala jezdzic po A-klasowych pipidowach, przypomnij mi kolego, z ktorego miejsca awansowaliscie do Ekstraklasy?

Lechia ma nad Wami ta gigantyczna przewage, ze moga z czystym sumieniem powiedziec, ze szanuja swoja tradycje. I ze Lechia to Lechia.

Wam nie jest to dane. Dla Was to tylko puste slowa.

Bez napinki, czy ekipa Lechii chodziła na mecze Lechii/Olimpii? :> "Z którego miejsa awansowała wtedy Lechia do ekstraklasy".

bridgeburner 25.11.2010 22:42

My tu sobie gadu gadu
a tymczasem komisja ligi NIE zawiesiła Chaveza
To ci dopiero niespodzianka

Robert_wislak 25.11.2010 23:03

0 22 Na k.net w dziale "komentarze" - te dotyczące ostatniej kolejki bodajże była rozkmina i wszystko zostało wyjaśnione. Możesz przejrzeć. Myślę, że napisane akurat było rzeczowo o tej sytuacji o której piszesz.
P.S. Tak, tak wiem "po .... mam jechać na wyjazd..." :-)

0 22 25.11.2010 23:06

To skrobnij mi na pw czy chodzili na mecze kupionej ekstraklasy z flagami i szalikami jak KSP czy olali twór.

Kocur 26.11.2010 10:55

Cytat:

Skończył się okres ochronny dla Euzebiusza Smolarka. Dwa tygodnie przed przerwą zimową właściciel Polonii Józef Wojciechowski mówi. - Jestem nim rozczarowany. Szef klubu z Konwiktorskiej nie zamierza bezczynnie czekać na przebudzenie swojego napastnika, który w 13 spotkaniach zdobył tylko 3 bramki.

Prezes Wojciechowski jest rozczarowany formą piłkarza, któremu płaci ok. 130 tys. zł miesięcznie. - Niech sam się wyceni, ile jest wart - mówił już kilka tygodni temu zapowiadając rozmowy na temat obniżenia bądź zerwania kontraktu.

Smolarek sezon zaczął na ławce rezerwowych, ale już w pierwszych dwóch spotkaniach dał próbkę swoich możliwości i strzelił w nich dwie bramki w nieco ponad 60 minut gry. Potem grał częściej, ale następnego gola kibice doczekali się dopiero osiem spotkań później - w meczu z Ruchem Chorzów. Występ 29-latka przekonał nawet Franciszka Smudę, który powołał Ebiego do reprezentacji na mecz z WKS, ale prezes nie podzielał zdania selekcjonera.

- Dziwie się Frankowi. Jeśli Ebi się w tych ostatnich meczach nie wykaże, to Franek w Polsce go już nie będzie oglądał. Ebi będzie przegrany - grzmi prezes.

Prezes "Czarnych Koszul" ma już dosyć słuchania, że najlepiej zarabiający zawodnik w polskiej lidze, jeszcze nie jest przygotowany, że przytrafił mu się kolejny uraz. Klubowy lekarz Jacek Jaroszewski oznajmił w czwartek, że Smolarek w tym roku już nie wystąpi, bo ma naderwany mięsień dwugłowy. Nie będzie miał zatem okazji przekonać do siebie szefa w niedzielnym prestiżowym meczu z Wisłą.

- Może go w ogolę odrzucę. Nawet nie do Młodej Ekstraklasy, tylko do bardzo głębokich rezerw, gdzie doczeka godnej emerytury - zapowiada Wojciechowski.

- Czy jemu nie wstyd, że za niego wychodzi gracz z młodzieżówki? Czy on myślał, że przyjechał tu na wakacje? - pyta Wojciechowski.
Wojciechowski i Filipiak powinni razem jechać na urlop :rotfl:

qchar90 26.11.2010 11:37

znalazłem dziś ciekawy artykuł w PS o Smolarku

[...]Może w ogóle go odrzucę.Nawet nie do młodej ekstraklasy,tylko do bardzo glebokich rezerw,gdzie doczeka godnej emerytury-zapowiada Wojciechowski
Co dokladnie ma na mysli? - Jest u nas cos takeigo, jak "Klub Kokosa". Mamy pilkarza, ktorego zatrudnil Jacek Grembocki. Nazywa sie Daniel Kokosinski. Moim zdaniem byl to jakis przekret, uwazam ze Grembocki sciagnal go do nas, bo mial jakies zobowiazania wobec kogos innego. ten obronca okazal sie bardzo slaby, chcielismy z niego zrezygnowac ale on nigdzie nie chce od nas odejsc, choc mial oferty. Wlasnie wokol tego Kokosinskiego stworzylismy klub nieudacznikow. Nie chcemy, by psul Mloda Ekstraklase, nie chcemy, by zarazali mlodych chlopakow swoja indolencja i nieudacznictwem. Ci najslabsi musza trenowac w Klubie Kokosa. Taki los moze spotkac tez Ebiego.

Jozef wymiata <lol>

Krissu 26.11.2010 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1017318)
Bez napinki, czy ekipa Lechii chodziła na mecze Lechii/Olimpii? :> "Z którego miejsa awansowała wtedy Lechia do ekstraklasy".

Co sie wtrancasz? :D

Sartre 26.11.2010 12:10

Cytat:

Wojciechowski i Filipiak powinni razem jechać na urlop :rotfl:
Nie dogadaliby się, w ogóle różny kaliber, Filipiak przy Wojciechowskim to maciupcie miki. Filipiaka Cracovia przerosła. Wojciechowski przerósł Dysco. On by się nawet jako król całej ekstraklasy i wszystkich jej klubów nie odnalazł, bo to i tak byłoby za ciasne portki dla niego ;)

Baala 26.11.2010 12:46

Dla mnie Wojciechowski dobrze myśli, tzn. może zbyt porywczy jest i zanim pomyśli to juz powie, ale do kopaczy ma dobre podejście. Dość leserstwa w Polskiej piłce. To taki sam pracownik jak każdy inny, jak ktoś w fabryce się opierdala to nikt tam się z nim nie cacka. W piłce jest inaczej p*zdeczka zagra jeden dobry sezon i na dwa następne będzie się woźić osiągnięciami, a nie aktualną formą.

Klub nieudacznika mnie rozwalił na łopatki :D

PoloniaDumaStolicy 26.11.2010 13:01

Z tym klubem Kokosa Wojciechowski nie przesadza. W Polonii oprócz Kokosińskiego jest kilku zawodników zawodników, którzy trenują razem z nim. W przeszłości czynili to też Chałbiński i Nikolić, ale oni już rozwiązali umowy. Jak to wygląda? Odbywają treningi dwa razy dziennie - ósma rano plus 13 albo później. Albo biegają w parku obok stadionu, albo w 5-6 osób kopią piłkę na sztuczej murawie. Codziennie ktoś z klubu sprawdza czy każdy z zawodników jest obecny, bo nieobecność może spowodować rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika. W poprzednim sezonie Kokos rozegrał sparing w Młodej Ekstraklasie, to skończyło się op...lem dla trenera ME, bo ta grupa ma zakaz gry w jakichkolwiek meczach.

W tym klubie był również Jacek Pawłowski, który jakiś czas temu przebywał u Was na testach :)

zim zum 26.11.2010 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1017497)
Z tym klubem Kokosa Wojciechowski nie przesadza. W Polonii oprócz Kokosińskiego jest kilku zawodników zawodników, którzy trenują razem z nim. W przeszłości czynili to też Chałbiński i Nikolić, ale oni już rozwiązali umowy. Jak to wygląda? Odbywają treningi dwa razy dziennie - ósma rano plus 13 albo później. Albo biegają w parku obok stadionu, albo w 5-6 osób kopią piłkę na sztuczej murawie. Codziennie ktoś z klubu sprawdza czy każdy z zawodników jest obecny, bo nieobecność może spowodować rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika. W poprzednim sezonie Kokos rozegrał sparing w Młodej Ekstraklasie, to skończyło się op...lem dla trenera ME, bo ta grupa ma zakaz gry w jakichkolwiek meczach.

W tym klubie był również Jacek Pawłowski, który jakiś czas temu przebywał u Was na testach :)

Wielka mi kara. Gość przytula pewnie z 20 tys zł i się bawi. Myślę, że znalazłoby się multum chętnych na taki układ :)

bridgeburner 26.11.2010 13:13

"Klub Kokosa":lol::lol::lol:
po prostu leże i kwicze ze śmiechu

A tak poważnie to powinien byc jakis przepis
jak zawodnik nie rozegra powiedzmy 25% meczów w sezonie to klub ma prawo rozwiazac kontrakt
za jakas rozsadna odprawa - tak moze 6 miesieczna

PoloniaDumaStolicy 26.11.2010 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1017505)
Wielka mi kara. Gość przytula pewnie z 20 tys zł i się bawi. Myślę, że znalazłoby się multum chętnych na taki układ :)

Ale potrenuje tak dwa lata i jaki klub go weźmie? Przecież ten czas jest całkowicie stracony. Zero pracy nad założeniami technicznymi, zero nad techniką, zero pracy nad strzałami, podaniami. Zawsze jak ich widzę, to albo biegają albo grają tak jak na wuefie w kilka osób na małe bramki. Kiedyś rozmawiałem z jednym z nich i koleś sam twierdził, że chce jak najszybciej wyrwać się, bo im dłużej nie będzie grał, to nie weźmie go żaden klub powyżej 3 czy 4 ligi.

emj10 26.11.2010 13:53

Dla mnie to jest nic więcej jak niszczenie zawodnikom karier. Jeśli zawodnik nie gra przez dłuższy czas, nie mieści się w kadrze to rozwiązuje się z nim umowę za porozumieniem stron. Ile można trzymać darmozjadów? Przecież na nie na każdy można zarobić. Oczywiście zawodnicy nie są bez winy, bo sami poprzez różne kombinacje próbują wytrwać do końca kontraktu.

Trzymanie takich zawodników nie jest opłacalne, ani od strony ekonomicznej, ani sportowej, gdyż ponoszone koszty to nie tylko kontrakt takiego zawodnika, a w tym czasie można wychować sobie młodego zawodnika, który wejdzie przebojem do pierwszego składu.

PhantomRanger 26.11.2010 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1017506)
"Klub Kokosa":lol::lol::lol:
po prostu leże i kwicze ze śmiechu

A tak poważnie to powinien byc jakis przepis
jak zawodnik nie rozegra powiedzmy 25% meczów w sezonie to klub ma prawo rozwiazac kontrakt
za jakas rozsadna odprawa - tak moze 6 miesieczna

To co u nas jeszcze w takim razie robi Łobodziński?? Taki zapis jest odnośnie wiecznie kontuzjowanych, a nie za karne zesłanie. Jeżeli zawodnik jest w pełni sił, a nie jest wystawiany klub nie może w taki sposób rozwiązać kontraktu.

tofik 26.11.2010 14:19

Jeśli dobrze rozumiem, to oni nie chcą rozwiazać kontraktu za porozumieniem stron.

emj10 26.11.2010 14:21

Wiesz, porozumienie stron to dosyć szerokie pojęcie. Jak dostałby porządną kasę to ręki to na pewno rozwiąże.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl