![]() |
Ja tam pocichu liczę, że w Gdańsku już będziemy cieszyć się z mistrza. My wygrywamy, Lech przegrywa, Legia remisuje.
|
Cytat:
Niby będą koronkowo, bajecznie grać, ale punkty pójdą do Żyda i wylot. Może i kibice mogli się zdenerwować i dyscyplinować zawodników (choć mnie by to głowy nie przyszło, inni za to pieniądze biorą), ale żeby sam trener ich napuszczał ? Coś mu wywiną w rewanżu, poczekajmy na te dwa mecze. |
Cytat:
Cóż, może zauważył, że piłkarze go ładują w przysłowiowego ... ? |
Oglądał ktoś Ligę + Extra? Zaczęła się w kontrowersjach akcja pomocy dla Legii. Eksperci ustalili, że Choto nie zasłużył na żółtą kartkę w jednej z akcji w meczu z polonią b. Przypadek? Przecież wiele było kartek w tej kolejce a tylko ta pojawiła się w kontrowersjach?? Nie, przecież to 4 kartka Choto co oznacza pauzowanie za tydzień w meczu ze Śląskiem. Nie zdziwię się jak w tygodniu na super szybkim posiedzeniu komisji ligi kartka zostanie anulowana...
|
Cytat:
Co do tej kolejki, to perfidnie się nam zapowiada ten mecz zgodowy, tak źle i tak niedobrze. Jak zwykle liczę na potknięcie Lecha i Legii. |
Cytat:
edit do posta nizej: wymien chociaz jedna taka sytuacje... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam takie pytanko co w sytuacji kiedy Amica zdobywa PP i zajmuje drugie miejsce w lidze wtedy
a) 4 zespół ligi też gra w pucharach b)Ruch gra w pucharach <lol2> Druga sprawa co sie dzieje jeżeli Ruch zdobywa PP i spada do 1 ligi ??? |
Cytat:
W drugiej sprawie - co ma sie dziac? Graja w pucharze UEFA i I. lidze. Poza tym, teraz spadek juz im nie grozi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
mic - czy chodzi ci o klub Alemania Aachen? Jeśli dobrze pamiętam, to zaliczył w PUEFA kilka niezłych rund.
|
W sezonie 1991/1992 Puchar Polski zdobyła, wówczas drugoligowa Miedź Legnica i też grała w Pucharach. Nic w tym dziwnego
|
A słyszeliście jak Szczęsny w Szybkiej piłce skomentował wygraną Cracovii?? Bardzo jawna sugestia, że mecz był kupiony
|
Cytat:
|
Po przebiegu dzisiejszego meczu w Łodzil, a tym bardziej po wyniku, nie wyobrażam sobie innego rezultatu w Gdańsku niż nasze zwycięstwo. Cóż Lechia będzie balansowała pomiędzy miejscem gwarantującym utrzymanie się a barażami. Do spadku bowiem pewna jest Arka i przegrany meczu Cracovia-Górnik, w przypadku remisu w tym meczu przegranymi są Pasy, bowiem ciężko spodziewać się aby coś mogli ugrać w ostatniej kolejce w Poznaniu.
|
Nie snujcie teorii spiskowych, że wszyscy dalej kupczą.
Fakt, widać, że śląskie kluby się nawzajem wspierają, ci odpuszczą lekko jednym, potem inni drugim, trzeci czwartym i t d, i t p, i jak znam życie, przy odrobinie szczęścia - wszystkie włącznie z Górnikiem, Piastem i ch.. wie kim jeszcze się utrzymają - co ciekawe, do ligi wróci kolejny (dolno)śląski klub - Zagłębie Lubin. Wbrew pozorom niezwykle na rękę może nam być zwycięstwo Lecha w Pucharze Polski... Dlaczego? Ano dlatego, iż wówczas w pucharach zagra 4.zespół ligi, a co za tym idzie - zarówno Polonia Warszawa, jak i GKS Bełchatów, będą walczyć o to 4.miejsce... A jak wiemy - Polonia gra... z Lechem, zaś GKS z Arką, którą pasuje pogrążyć, co by już przypadkiem z miejsca spadkowego nie uciekła. Pod kątem Lechii ważnym czynnikiem jest, aby mimo wszystko wygrał teraz Górnik z Cracovią. Nie dopuszczam bowiem do głowy myśli, iż my możemy stracić w Gdańsku punkty, a co za tym idzie status Lechii poprawie nie ulegnie. Jeśli Górnicy wygrają z Pasami, nasi sąsiedzi zza miedzy mają w ostatniej kolejce kolejny mecz o życie z ... Lechem i po raz kolejny zapewne będą walczyć na noże, co może poskutkować stratą punktów Kuchenek. Lechia bezwzględnie będzie musiała wygrać z Piastem i to nawet nie ma o czym dyskutować. Jeśli tam stracą pkt to będzie fatalnie. Dobrze by zatem było, ażeby Piast za tydzień pokonał Odrę, zapewnił sobie utrzymanie i mógł swobodnie odpuścić ostatni mecz :-) Patrząc na drugiego rywala do walki o mistrza, czyli Legię, mają mecz ze Śląskiem we Wrocławiu. Ślązakom winno zależeć na walce o kontrakty, poza tym chcą zapewne zmazać plamę z poprzedniego meczu w Warszawie, kiedy dostali w dupę bodaj 4:0... No i w ostatnim meczu Legia gra jak wiadomo z Ruchem, który utrzymania jest już raczej pewien, a ponadto mecz odbywa się na Łazienkowskiej, więc chyba mimo wszystko raczej na stratę punktów Legii liczyć nie można... A zatem, kombinacji zostało kilka. "Najprostszą" drogą do Mistrzostwa są dwa zwycięstwa, innych ewentualności jest nadal sporo, lecz jak to wiadomo od kilku tygodni - wszystko jest w naszych nogach. |
Co Pan Szczęsny powiedział ?
|
Cytat:
Alemania Achen(czy jak wolicie Akwizgran) grała w Uefie w sezonie w którym grał tam Amica(ta z Wronek). Wyszła z grupy i dość pechowo przegrała z Alkmaar(0:0 u siebie, i 1:2 na wyjeździe, prowadzili 1:0). W tym sezonie w pucharach będzie grało drugoligowe francuskie Guingamp po zwycięstwie w pucharze ligi francuskiej. |
Zwróćcie uwagę na świetny bilans Wisły u siebie: 12 zwycięstw w 14 meczach.
To właśnie dzięki wysokiej skuteczności przy Reymonta Biała Gwiazda zachowuje wciąż szanse na mistrzostwo. I to nie przypadek, że takie drużyny liderują (15 najlepszych lig europejskich): Kod:
klub - skuteczność u siebie - miejsce w lidze |
nie doceniałem naszych kopaczy- zwracam honor.Brawa dla Was i brawa dla Śląska (tylko Wy przywróciliście mi wiarę ,że korupcja zniknęła -marzenia ściętej głowy :D ).
|
Cytat:
Trza trzymać kciuki za.....Amice w pp.Inaczej Groclin i Bełchatów o nic już nie będą grać a tak to Bełchatów spuści Arkę a Groclin nie odda Górnikowi punktów za free. A to nawet w przypadku porażki Lechii z nami i remisu/porażki ich w ostatnim meczu w Gliwicach,może dać im baraże. Oczywiście to jeden z wariantów, jednak wd. mnie , bardzo prawdopodobny ,oprócz meczu Piast-Lechia bo tam zdarzyć się może wszystko - gdyby udało się Piastowi wygrać w Wodzisławiu, to z Lechią nie graliby o życie i to powinno Gdańszczanom dać utrzymianie. Na dzień dzisiejszy jak dla mnie w najgorszej sytuacji jest Arka, potem Górnik i Lechia - 'ziomy' z drugiej strony Błoń mają z nich najlepiej bo grają u siebie i wygrana w zasadzie gwarantuje im utrzymanie.Tyle że jak nie wygrają to ich sytuacja się diametralnie zmienia. ps ja .......e - kiedy mieliśmy taką ligę gdzie 2 kolejki do końca a możliwości tyle tak na górze jak i na dole że głowa mała:)? |
Sprostuję wcześniej podaną przeze mnie informację o pucharach 09/10. Wg 90minut.pl który jest moim zdaniem najbardziej wiarygodnym źródłem informacji o polskiej piłce, 4 miejsce daje Europa League jeśli Lech zapewni sobie miejsce w Europea League a nie w CL(czyli innym słowy zdobędzie mistrza).
Przytoczę cytat: Czołowa trójka po tej kolejce zapewniła już sobie grę przynajmniej w Lidze Europejskiej, bowiem ani Polonia, ani GKS Bełchatów nie mogą już wdrapać się na ligowe podium. Promocję do pucharów może dać także czwarte miejsce w lidze, jednak tylko w wypadku, gdy mistrzostwo zdobędzie Wisła lub Legia (69,6%), a Puchar Polski Lech (ok. 80%). Szanse na czwarte miejsce kształtują się następująco: Polonia 53,0%, Bełchatów 47,0%. Zatem po uwzględnieniu warunków koniecznych do tego, by czwarte miejsce w lidze dawało pucharową promocję szanse przedstawiają się: Ja to przynajmniej tak rozumiem. Tu link do całego artykułu:http://www.90minut.pl/news/92/news92...-Legia-13.html |
No czyli tak jak zawsze było.
Mistrz + 2+3+ PP lub Mistrz (PP) + 2+ 3 +finalista Mistrz + 2 (PP/-)+ 3(PP/-) + 4 Gdzie tu jakas nowość?:) Dla jasności 4 ekipa gra w pucharach wtedy, gdy puchar zdobedzie 2/3 druzyna. Jesli zdobedzie mistrz to w pucharach gra finalista PP. Zawsze tak bylo. |
Cytat:
|
Ulatowski trenerem Lecha ?
http://www.futbol.pl/artykul/52427.html Smuda potwierdził oferte Celticu. http://www.futbol.pl/artykul/52240.html Skoro Smude chce Celtik to pewnie po Skorże zgłosi sie Everton albo Chelsea ? |
Cytat:
PS> CIESZY MNIE ZWYCIĘSTWO WISŁY! |
Cytat:
Jak już snujesz jakieś chore podejrzenia i wizje przy meczach Górnika, Cracovii to bądź panie konsekwentny. Bo jedyną drużną, która tutaj mogła w tych trzech meczach ew coś sprzedawac jest własnie ŁKS! A nie rywale Zabrzan i Pasów, którzy o coś walczą...I nie udawaj, że nie wiesz o co mi chodzi... Albo zwyczajnie skończ już z tymi śmiesznymi teoriami bo już się niedobrze od nich robi. Koniec tematu. |
Czy wiecie może, jak wygląda transmisja ostatnich 2 kolejek? Wiem że C+ transmituje równocześnie wszystkie mecze, ale czy Orange Sport również w takiej formie będzie przeprowadzał transmisje ?
|
Cytat:
|
Śląsk - Legia również
|
godz. 17
Lechia-Wisla na Canal+ Multiliga na Canal+Sport Slask-Legia na Canal+Sport2 zapowiada sie pasjonujaco ale od kolejnych sezonow juz tak fajnie nie bedzie - nie rozumiem tej decyzji o rezygnacji z barazy zobaczacie na I lige, 3 druzyny wciaz walcza o 3 miejsce, a normalnie byloby juz pozamiatane w piatek Zaglebie-Korona |
Cytat:
|
Cytat:
baraże zostały usunięte dlatego żę rozwalały terminarz drużyn w nich walczących, a tak jest wiadomo kto wchodzi a kto nie, i na spokojnie można się przygotowywać trochę tak jak z terminami w (byłym) p.UEFA im wcześniejsza runda tym gożej dla klubu |
Według mnie baraże to niepotrzebna głupota,wiec dobrze się stało że już ich nie będzie.Albo masz awans albo spadasz z ligi proste.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tja , tylko ta 'głupota' funkcjonuje w dużej liczbie lig, na różnych zasadach - jeśli wolicie sytuacje że 5 kolejek do końca i jeden wielki ziew to ok.
A gadanie o rozwalaniu terminarza jest chyba niepoważne...30 kolejek i wszyscy wielce przemęczeni:)? - powiedz to Angolom co w ich 1 lidze grają 46 meczy w roku a potem jeszcze playofy. |
Hiszpan trenerem Poloni Warszawa ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl