Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mitmichael 31.03.2015 13:10

Jezeli zostanie zdyskwalifikowany to wiadomo, ze nie bedzie mogl grac

Patryko 31.03.2015 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1396419)
A czy ktoś ogarnięty w tym temacie może mi powiedzieć jakie są szanse na to, że Guła będzie mógł dalej grać? Zakładając, że Cupiał go nie wyrzuci z klubu ;)

Pamiętam jak Garguła mówił, że cieszy się, że to w końcu zostanie wyjaśnione, bo jest niewinny.

W przypadku wyroku skazującego Garguła zostanie zdyskwalifikowany dożywotnio (zakładam, że będzie to oznaczało automatyczne anulowanie kontraktu).

KOALIK 31.03.2015 14:50

A tu jest jeszcze inna sprawa.

Garguła, gdyby zachował się jak inni piłkarze grający w tamtym czasie w Bełchatowie, to zostałby już ukarany kilka miesięcy temu, a tak nie przyznaje się do winy, liczy na przewlekłość postępowania, a w międzyczasie być może na nowy kontrakt z Białą Gwiazdą, bo to wiadomo jak sytuacja wygląda w Polsce.

Zresztą, Garguła dostał zarzuty prawie trzy lata temu: http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...-bechatow.html, a dzięki bardzo wolnemu załatwianiu spraw przed sądy i prokuraturę mamy do czynienia z sytuacją w której Garguła może przez ten pobierać pensje.

Skoro zarzuty dotyczą lat 2003-2005, a w 2015 r. nadal nie ma wyroku ws Garguły, to najlepiej pokazuje kompromitację i nieudolność wymiaru sprawiedliwości.

Przy założeniu, że Garguła zostanie uznany za winnego i przy fakcie kilkuletniej nieudolności sądowej i prokuratorskiej, to Wisła powinna złożyć wniosek o odszkodowanie za poniesione wydatki na tego zawodnika.

Sytuacja jest prosta - gdyby Garguła zostały ukarany kilka lat temu, to w Wiśle nie grałby od kilku lat.

Na usprawiedliwienie dla Garguły może przemawiać fakt, że to nie on był organizatorem korupcji w Bełchatowie, a wówczas jako jeden z młodszych piłkarzy miał malutko do gadania i to może w tej sprawie przeważyć na korzyść Łukasza.

sl@y 31.03.2015 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1396017)
Jako zawodnika wolnego możemy go zglosic w każdej chwili...

Dziś jest ostatni dzień

63.5 Kg 31.03.2015 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1396423)
Dziś jest ostatni dzień

Tak zgadza się...
Zreszta Bangura przebywa na Cyprze i zalatwia sprawy wizowe...
Z tego co pisza i mowia duże szanse na kontrakt...

luczyk 31.03.2015 17:52

A kto tak mówi i pisze / ewentualnie gdzie ?

picasso 31.03.2015 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1396422)

Przy założeniu, że Garguła zostanie uznany za winnego i przy fakcie kilkuletniej nieudolności sądowej i prokuratorskiej, to Wisła powinna złożyć wniosek o odszkodowanie za poniesione wydatki na tego zawodnika.

a niby dlaczego?przecież wypelnial kontrakt,gral, strzelal, bramki.... pienidze sa za pracę a on pracował

63.5 Kg 31.03.2015 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luczyk (Post 1396433)
A kto tak mówi i pisze / ewentualnie gdzie ?

Dzisiaj to przeczytałem ale chocbys mnie zabil to nie pamiętam gdzie...wiem ze na pewno był to internet, nie gazeta w formie papierowej...

piotek 31.03.2015 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1396437)
a niby dlaczego?przecież wypelnial kontrakt,gral, strzelal, bramki.... pienidze sa za pracę a on pracował

A nie podpisał czasem oświadczenia, że nigdy nie brał udzuaiłu w korupcji?

picasso 31.03.2015 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1396463)
A nie podpisał czasem oświadczenia, że nigdy nie brał udzuaiłu w korupcji?

a jakie to ma znaczenie dla wynagodzenia za wykonaną pracę?

piotek 31.03.2015 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1396465)
a jakie to ma znaczenie dla wynagodzenia za wykonaną pracę?

Takie, ze jeżeli zawodnik podpisał oświadczenie, że nie brał udziału w korupcji, a jego niewinność w tym względzie była jednym z warunków do zawarcia umowy, to jeżeli zapadnie wyrok skazujący, to zawodnik skłamał, czyli nie wywiązał się z obowiązku wobec pracodawcy.

Kasy której zarobił już to nie wróci, ale pozwoli na rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika i być może odszkodowanie, jeżeli taki zapis znalazł się w umowie, czy taki jest - nie wiem, ale chyba były jakieś pogłoski.

picasso 31.03.2015 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1396471)
Takie, ze jeżeli zawodnik podpisał oświadczenie, że nie brał udziału w korupcji, a jego niewinność w tym względzie była jednym z warunków do zawarcia umowy, to jeżeli zapadnie wyrok skazujący, to zawodnik skłamał, czyli nie wywiązał się z obowiązku wobec pracodawcy.

Kasy której zarobił już to nie wróci, ale pozwoli na rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika i być może odszkodowanie, jeżeli taki zapis znalazł się w umowie, czy taki jest - nie wiem, ale chyba były jakieś pogłoski.

tu oczywiście masz rację.mozemy rozwiązac kontrakt "bezkosztowo' ale watpię by jakies odszkodowanei o którym wspominal koalik bylo mozliwe.

Patryko 31.03.2015 23:26

A jak się do tego ma domniemanie niewinności? W sumie to nie wina Garguły, że sądy tyle lat nie mogą domknąć tej sprawy.

Reserve 31.03.2015 23:44

Chciałem wam przypomnieć że sąd w Polsce (przynajmniej w teorii, bo różnie to bywa) działa na zasadzie "To sąd ma udowodnić mi winę, a nie ja mam udowadniać swoją niewinność". Więc dopóki nie zostanie ogłoszony wyrok to i Garguła będzie się cieszyć pełnym nazwiskiem. A i może dla nas to lepiej, wszak aktualnie gra nieźle:mysli:

fansorina 01.04.2015 11:24

Rozprawa przełożona na 5 maja, czyli sezon zasadnicz Guła może dokończyć, ale za tydzień w jego sprawie zbiera się WD pzpn, więc oni mogą go zawiesić.

http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...w-gks.html?m=1

jendrus 01.04.2015 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1396498)
Rozprawa przełożona na 5 maja, czyli sezon zasadnicz Guła może dokończyć, ale za tydzień w jego sprawie zbiera się WD pzpn, więc oni mogą go zawiesić.

http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...w-gks.html?m=1

ale na jakiej zasadzie oni moga go zawiesíc jak moze byc nie winny to wtedy to wisle odszkodowanie zaplaci za brak zawodnika w kadrze? Pzpn? Haha. Zreszta w polsce w orzekaniu pierszenstwo zawsze maja sady, a nie jakis wydzial dyscypliny pzpn..

fansorina 01.04.2015 12:00

Przykład: Na dzisiejszym posiedzeniu Wydział Dyscypliny na podstaie dok. z prokuratury podjął decyzję o zawieszeniu na rok Hermesa, pomocnika lidera ekstraklasy Jagiellonii Białystok. Oznacza to, że po uprawomocnieniu się wyroku Brazylijczyk nie będzie mógł grać w oficjalnych spotkaniach. Jagiellonia zapowiedziała odwołanie. 3-01-2011
A dopiero
9 grudnia 2013 roku Hermes został skazany za udział w aferze korupcyjnej w sprawie Korony Kielce.

Paweł 07.04.2015 21:19

Cytat:

Według gazzetta.gr na celowniku Lecha Poznań, Legii Warszawa i Wisły Kraków znalazł się Abdul Aziz Tetteh z greckiego Platanias FC.
więcej: http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...skich-gigantow

Lukasz 07.04.2015 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1396867)

Cytat:

Portal gazzetta.gr informuje, że (...) kontaktując się z reprezentantami zawodnika
Sprawdzam!

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=...te:gazzetta.gr
http://www.gazzetta.gr/search/article/Aziz%2520Tetteh

Gdzie ta informacja na portalu gazzetta.gr?
Dziennikarze palec ssali na polecenie 'reprezentantów' albo ja szukać nie umiem.

Elefant 08.04.2015 06:06

YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY....

mainly for Olimpija, bananas and Tete:haha:

sorino 20.04.2015 16:46

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rehabilitacje/

Dzisiejsza informacja jaką uraczył nas klub, zainspirowała mnie do napisania takiego oto wiersza:

Murzynek Bangura w Afryce mieszkał

Złamał se nogę tam nasz koleżka

Szybko mu do niej pręta wsadzili

I z powrotem na Cypr zawrócili

Miała go czekać tam gra też ładna

Ale dwa razy zerwał więzadła

Wtedy na Cyprze go już nie chcieli

I do Arabów go też wysłali

Którzy go raz, dwa, trzy przebadali

I grać mu w piłkę nie pozwolili

Murzynek jednak się nie poddawał

Wnet go do Wisły ktoś tam polecił

Jednak by uniknąć kompromitacji

Poddano go długiej rehabilitacji

Kto wie może zdarzą się cuda

I murzynowi zagrać się uda

Ale gdy w nodze znów mu coś strzeli

Nie będzie gadania – My nie wiedzieli

I choć Wisełce ostatnio źle idzie

Trzeba będzie płacić kontrakt kolejnemu inwalidzie.

WISŁAZWE 20.04.2015 16:55

Popracuj trochę na powtórzeniami,
za często ''go'' ląduje między wyrazami.
Rośnie nam wyżej wielki poeta,
lepszy niż z Rafała atleta.
Jak o całej jedenastce wiersz nam tu przedstawisz,
całe forum za pewne rozbawisz.
Nie zniechęcaj się więc błędami,
zaskakuj nas kolejnym rymowanymi zdaniami.

xanti1906 20.04.2015 22:24

Za pewne można uznać, że zapewne pisze się razem.

piotek 20.04.2015 22:43

Widzę, że powstał jakiś program wsparcia merytorycznego młodych talentów :D

fansorina 21.04.2015 08:41

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...17520215068673

Zapomniałem jak facet wygląda, tyle lat w tej Anglii siedział. Według mnie fajny pomysł.

szprotson 21.04.2015 08:45

Daj Boże by potrafił kopnąć i przyjąć to mozę wygryzie Urygę :)

Ogólne Tomek juz był kiedyś u Nas na testach :)
Odejdzie Guła, Semir, i środka pola nie mamy w ogóle.
DEF POMOCNIK : BRAK
POMOCNIK SRODKOWY : Boguski

Chyba najwyższy czas kompletować linię pomocy.

Siemion 21.04.2015 08:48

Ja to średnio widzę. Prześledźcie jego ostatnie 4 sezony. Grał wybiórczo.

Stajemy się miejscem do powrotu dla ludzi, którzy się wypalili za granicą. Ale to nie nowość i każdy to wie.

szprotson 21.04.2015 08:51

A Bangura lepszy?

Niestety.
Lepsze to niż wychodzić co mecz z Rafałem Boguskim na "10"

wislakrakow124 21.04.2015 08:52

Jak sie nie ma miedzi to sie tak robi:) Mi sie to podoba gosc dosc mlody i moze akurat w Wisle odpali. Klub dosc szybko mysli o wzmocnieniach Bangura(jesli sie nie rozkraczy) a teraz Cywka.

TRZEBINIAnin 21.04.2015 08:53

Bangura, Cywka.. Szybko Gaszynski zaczyna transfery. Zawsze były tuż przed pierwszym meczem po wszystkich zgrupowaniach.. Teraz być może na starcie będzie dwóch.

wiesniak842 21.04.2015 08:54

26 lat dosc mlody. Ludzie, miejcie litosc.

wislakrakow124 21.04.2015 08:56

A moze nie dosc mlody? Jeszcze mozna z niego cos wycisnac.

fansorina 21.04.2015 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1397898)
Jak sie nie ma miedzi to sie tak robi:) Mi sie to podoba gosc dosc mlody i moze akurat w Wisle odpali. Klub dosc szybko mysli o wzmocnieniach Bangura(jesli sie nie rozkraczy) a teraz Cywka.

Nie no młody to on nie jest ;) , raczej jest w najlepszym wieku dla pilkarza i będzie chciał wrócić do świata żywych.

wislakrakow124 21.04.2015 09:37

Moze i z tym mlodym przesadzilem ale zastepstwo za Lukasz G. bedzie:)

wiertar 21.04.2015 09:39

113 meczy w CL piechotą nie chodzi, pokażcie mi drugiego takiego zawodnika z obecnej kadry Wisły który potencjalnie mogłby tyle pograć w angli. bez podpalania ale przydać się raczej przyda.

63.5 Kg 21.04.2015 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1397912)
113 meczy w CL piechotą nie chodzi, pokażcie mi drugiego takiego zawodnika z obecnej kadry Wisły który potencjalnie mogłby tyle pograć w angli. bez podpalania ale przydać się raczej przyda.

Wlasie to mnie ciekawi...120 meczow w Anglii to nie jest mało
Bardzo dobre 2 sezony w Barnsley-60 meczow...
i dla kolegi Siemiona który pisze o 4 latach gry wybiorczej:

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7144

silver03 21.04.2015 12:55

Jaka jest jego pozycja? DP, ofensywny czy po prostu środkowy?

!!IRIVER!! 21.04.2015 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1397930)
Wlasie to mnie ciekawi...120 meczow w Anglii to nie jest mało
Bardzo dobre 2 sezony w Barnsley-60 meczow...
i dla kolegi Siemiona który pisze o 4 latach gry wybiorczej:

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7144

Jednej tylko rzeczy nie wiemy - ile spośród tych 60 meczów było grane w wymiarze pełnym, a ile z nich to były ogony?
Niemniej - potrzebujemy grajków w miarę solidnych, a Cywka kilka lat temu takim wydawał się być. Pamiętam, że ocierał się o Premier League... Mam nadzieję, że wykaże się na testach i jednak go zakontraktujemy.

63.5 Kg 21.04.2015 13:15

Franciszek Smuda:

Cytat:

Cywka przyjechal do Nas już w kwietniu żeby mieć 3 pelne miesiace aby nauczyć się i poznac nasza filozofie gry.Pamietajmy ze On gral od dawna w Anglii i mogl zapomnieć jak się gra w Polsce.
PS. W ramach rozluźnienia :)

tofik 21.04.2015 13:26

Cywka może tylko zyskać na powrocie do Polski. W Anglii na nikim jego gra wrażenia nie robi. U nas parę razy prosto kopnie piłkę i zostanie obwołany gwiazdą ekstraklasy i będzie żądał 100tys zł miesięcznie.

Właśnie tak by wyglądały losy polskich piłkarzy, gdyby u nas płacono grosze. WYjeżdżali za lepszą pensją za granice i tułaliby się gdzieś po niższych ligach. Nawet ci zdolni patrz Wolski, Chrapek, Cywka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl