![]() |
Jezeli zostanie zdyskwalifikowany to wiadomo, ze nie bedzie mogl grac
|
Cytat:
|
A tu jest jeszcze inna sprawa.
Garguła, gdyby zachował się jak inni piłkarze grający w tamtym czasie w Bełchatowie, to zostałby już ukarany kilka miesięcy temu, a tak nie przyznaje się do winy, liczy na przewlekłość postępowania, a w międzyczasie być może na nowy kontrakt z Białą Gwiazdą, bo to wiadomo jak sytuacja wygląda w Polsce. Zresztą, Garguła dostał zarzuty prawie trzy lata temu: http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...-bechatow.html, a dzięki bardzo wolnemu załatwianiu spraw przed sądy i prokuraturę mamy do czynienia z sytuacją w której Garguła może przez ten pobierać pensje. Skoro zarzuty dotyczą lat 2003-2005, a w 2015 r. nadal nie ma wyroku ws Garguły, to najlepiej pokazuje kompromitację i nieudolność wymiaru sprawiedliwości. Przy założeniu, że Garguła zostanie uznany za winnego i przy fakcie kilkuletniej nieudolności sądowej i prokuratorskiej, to Wisła powinna złożyć wniosek o odszkodowanie za poniesione wydatki na tego zawodnika. Sytuacja jest prosta - gdyby Garguła zostały ukarany kilka lat temu, to w Wiśle nie grałby od kilku lat. Na usprawiedliwienie dla Garguły może przemawiać fakt, że to nie on był organizatorem korupcji w Bełchatowie, a wówczas jako jeden z młodszych piłkarzy miał malutko do gadania i to może w tej sprawie przeważyć na korzyść Łukasza. |
Cytat:
|
Cytat:
Zreszta Bangura przebywa na Cyprze i zalatwia sprawy wizowe... Z tego co pisza i mowia duże szanse na kontrakt... |
A kto tak mówi i pisze / ewentualnie gdzie ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kasy której zarobił już to nie wróci, ale pozwoli na rozwiązanie kontraktu z winy zawodnika i być może odszkodowanie, jeżeli taki zapis znalazł się w umowie, czy taki jest - nie wiem, ale chyba były jakieś pogłoski. |
Cytat:
|
A jak się do tego ma domniemanie niewinności? W sumie to nie wina Garguły, że sądy tyle lat nie mogą domknąć tej sprawy.
|
Chciałem wam przypomnieć że sąd w Polsce (przynajmniej w teorii, bo różnie to bywa) działa na zasadzie "To sąd ma udowodnić mi winę, a nie ja mam udowadniać swoją niewinność". Więc dopóki nie zostanie ogłoszony wyrok to i Garguła będzie się cieszyć pełnym nazwiskiem. A i może dla nas to lepiej, wszak aktualnie gra nieźle:mysli:
|
Rozprawa przełożona na 5 maja, czyli sezon zasadnicz Guła może dokończyć, ale za tydzień w jego sprawie zbiera się WD pzpn, więc oni mogą go zawiesić.
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...w-gks.html?m=1 |
Cytat:
|
Przykład: Na dzisiejszym posiedzeniu Wydział Dyscypliny na podstaie dok. z prokuratury podjął decyzję o zawieszeniu na rok Hermesa, pomocnika lidera ekstraklasy Jagiellonii Białystok. Oznacza to, że po uprawomocnieniu się wyroku Brazylijczyk nie będzie mógł grać w oficjalnych spotkaniach. Jagiellonia zapowiedziała odwołanie. 3-01-2011
A dopiero 9 grudnia 2013 roku Hermes został skazany za udział w aferze korupcyjnej w sprawie Korony Kielce. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=...te:gazzetta.gr http://www.gazzetta.gr/search/article/Aziz%2520Tetteh Gdzie ta informacja na portalu gazzetta.gr? Dziennikarze palec ssali na polecenie 'reprezentantów' albo ja szukać nie umiem. |
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rehabilitacje/
Dzisiejsza informacja jaką uraczył nas klub, zainspirowała mnie do napisania takiego oto wiersza: Murzynek Bangura w Afryce mieszkał Złamał se nogę tam nasz koleżka Szybko mu do niej pręta wsadzili I z powrotem na Cypr zawrócili Miała go czekać tam gra też ładna Ale dwa razy zerwał więzadła Wtedy na Cyprze go już nie chcieli I do Arabów go też wysłali Którzy go raz, dwa, trzy przebadali I grać mu w piłkę nie pozwolili Murzynek jednak się nie poddawał Wnet go do Wisły ktoś tam polecił Jednak by uniknąć kompromitacji Poddano go długiej rehabilitacji Kto wie może zdarzą się cuda I murzynowi zagrać się uda Ale gdy w nodze znów mu coś strzeli Nie będzie gadania – My nie wiedzieli I choć Wisełce ostatnio źle idzie Trzeba będzie płacić kontrakt kolejnemu inwalidzie. |
Popracuj trochę na powtórzeniami,
za często ''go'' ląduje między wyrazami. Rośnie nam wyżej wielki poeta, lepszy niż z Rafała atleta. Jak o całej jedenastce wiersz nam tu przedstawisz, całe forum za pewne rozbawisz. Nie zniechęcaj się więc błędami, zaskakuj nas kolejnym rymowanymi zdaniami. |
Za pewne można uznać, że zapewne pisze się razem.
|
Widzę, że powstał jakiś program wsparcia merytorycznego młodych talentów :D
|
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...17520215068673
Zapomniałem jak facet wygląda, tyle lat w tej Anglii siedział. Według mnie fajny pomysł. |
Daj Boże by potrafił kopnąć i przyjąć to mozę wygryzie Urygę :)
Ogólne Tomek juz był kiedyś u Nas na testach :) Odejdzie Guła, Semir, i środka pola nie mamy w ogóle. DEF POMOCNIK : BRAK POMOCNIK SRODKOWY : Boguski Chyba najwyższy czas kompletować linię pomocy. |
Ja to średnio widzę. Prześledźcie jego ostatnie 4 sezony. Grał wybiórczo.
Stajemy się miejscem do powrotu dla ludzi, którzy się wypalili za granicą. Ale to nie nowość i każdy to wie. |
A Bangura lepszy?
Niestety. Lepsze to niż wychodzić co mecz z Rafałem Boguskim na "10" |
Jak sie nie ma miedzi to sie tak robi:) Mi sie to podoba gosc dosc mlody i moze akurat w Wisle odpali. Klub dosc szybko mysli o wzmocnieniach Bangura(jesli sie nie rozkraczy) a teraz Cywka.
|
Bangura, Cywka.. Szybko Gaszynski zaczyna transfery. Zawsze były tuż przed pierwszym meczem po wszystkich zgrupowaniach.. Teraz być może na starcie będzie dwóch.
|
26 lat dosc mlody. Ludzie, miejcie litosc.
|
A moze nie dosc mlody? Jeszcze mozna z niego cos wycisnac.
|
Cytat:
Nie no młody to on nie jest ;) , raczej jest w najlepszym wieku dla pilkarza i będzie chciał wrócić do świata żywych. |
Moze i z tym mlodym przesadzilem ale zastepstwo za Lukasz G. bedzie:)
|
113 meczy w CL piechotą nie chodzi, pokażcie mi drugiego takiego zawodnika z obecnej kadry Wisły który potencjalnie mogłby tyle pograć w angli. bez podpalania ale przydać się raczej przyda.
|
Cytat:
Bardzo dobre 2 sezony w Barnsley-60 meczow... i dla kolegi Siemiona który pisze o 4 latach gry wybiorczej: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7144 |
Jaka jest jego pozycja? DP, ofensywny czy po prostu środkowy?
|
Cytat:
Niemniej - potrzebujemy grajków w miarę solidnych, a Cywka kilka lat temu takim wydawał się być. Pamiętam, że ocierał się o Premier League... Mam nadzieję, że wykaże się na testach i jednak go zakontraktujemy. |
Franciszek Smuda:
Cytat:
|
Cywka może tylko zyskać na powrocie do Polski. W Anglii na nikim jego gra wrażenia nie robi. U nas parę razy prosto kopnie piłkę i zostanie obwołany gwiazdą ekstraklasy i będzie żądał 100tys zł miesięcznie.
Właśnie tak by wyglądały losy polskich piłkarzy, gdyby u nas płacono grosze. WYjeżdżali za lepszą pensją za granice i tułaliby się gdzieś po niższych ligach. Nawet ci zdolni patrz Wolski, Chrapek, Cywka. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl