Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 19.02.2015 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Waldonis (Post 1390916)
Nie wiem czy wiecie ale po Warszawie wieść niesie że Rado opuszcza Legie, a w jego miejsce ponoć Stilić ? :D cyrk na kółkach ...

To w końcu Stilic za Mile do Śląska, zamiast Mili do Lechii, Za Hamalainena do Lecha, czy za Radovica do Legii?
Hmm są jeszcze jakieś drużyny chętne?

stalsanok1946 19.02.2015 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1390910)
Tu nie chodzi o certyfikat, a o pozwolenie na prace.

Ciekawe czy to mozna zastosowac w przypadku Barrientosa.

istnieje też inny myk, Wisła stara się o tymczasową wizę dla Barientosa (30 dni) a taka wiza kosztuje grosze i załatwiasz w 2-3 dni, a przez czas trwania wizy tymczasowej załatwiają mu papiery na pozwolenie na grę, więc z wizą jest opcja że na Bełchatów będzie do gry

TS&ZKS 19.02.2015 15:24

Drużyn chętnych pare jest ;) Głownie w Polsce bo na nasze warunki to jest naprawde solidny zawodnik. Ma słabsze momenty, ale w ogólnym rozliczeniu naprawde solidny (jak na polską lige) z niego piłkarz.

dawiss 19.02.2015 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1390913)
No raczej nie :) chyba że Barrientos przyszedł na miesiąc :D To ma zastosowanie na turnieje mistrzowskie, zawody PŚ czy PE.

Raczej nie, kluczowy jest fragment o podmiocie...

Cytat:

są sportowcami wykonującymi pracę dla podmiotu mającego siedzibę na terytorium RP w związku z zawodami sportowymi; praca ta może trwać do 30 dni w roku kalendarzowym,
Moglby ewentualnie grac korzystajac z tego prawa, kiedy zalatwialiby dluzsze pozwolenie na prace.

wikink1 19.02.2015 15:47

Ten temat powinien się nazywać ( przypadki i wpadki transferowe) z pewnością z polityka ma nie wiele wspólnego .

piotrband 20.02.2015 09:34

a negocjowana jest wogóle nowa umowa z stilicem ??? bo coś ni widu ni słychu chce zbyt duży kontrakt czy co ???

gigant 20.02.2015 10:17

Dorzucam od siebie do kontraktu Stilica dwie kozy. Może to go przekona.

KOMINEK 20.02.2015 10:35

lepiej kozę i capa będzie można rozmnażać

gypsy 20.02.2015 10:46

Myślę, że rozmowy trwają, ale ogólnie to ciągną się dość długo, wolę się na nic nie nastawiać w tym temacie... Wszyscy, co się wypowiadają, twierdzą, że są spokojni o kontrakt Stilicia, no ale ileż można negocjować ;)

silver03 20.02.2015 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1390998)
Wszyscy, co się wypowiadają, twierdzą, że są spokojni o kontrakt Stilicia, no ale ileż można negocjować ;)

Dobra mina do złej gry :)

jendrus 20.02.2015 11:29

ostatnio Stilić nic specjalnego sam nie pokazywał. jakby miał przejść do Wawy za Radovicia to myślę że Legła się osłabi.

ulTraS 20.02.2015 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1391002)
ostatnio Stilić nic specjalnego sam nie pokazywał. jakby miał przejść do Wawy za Radovicia to myślę że Legła się osłabi.

Z pewnością, już mu mieszkanie szukają.

http://youtu.be/7jG1NOg18To?t=2m26s

KOMINEK 20.02.2015 11:44

Naprawdę myślicie że L go weźmie https://www.youtube.com/watch?v=ihlav5T-pZ8

WISŁAZWE 20.02.2015 11:58

Jović w Wiśle od wiosny :)

hejR22 20.02.2015 12:07

A masz info o napastniku, który rzekomo ma do Nas trafić?

palikot 20.02.2015 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1391010)

sratatata..

siemstein 20.02.2015 12:14

http://www.............../news/boban...-wisle-krakow/

kaco1985 20.02.2015 12:16

Jak udało się nam ustalić Boban Jović jeszcze wiosną założy koszulkę Wisły Kraków. Słoweniec w przyszłym tygodniu spodziewany jest w Krakowie, więc wychodzi na to, że oba kluby porozumiały się w kwestii wysokości wysokości kwoty odstępnego.

Wisła już na początku stycznia poinformowała, że piłkarz od lata będzie grał w Krakowie. Jednak wciąż nie wiadomo było, co będzie wiosną, bo w swoim obecnym klubie został odstawiony na boczny tor. Nie grał w sparingach, nie poleciał również na zagraniczny obóz przygotowawczy. Teraz trenował będzie już z Wisłą. O Bobanie Joviciu pisaliśmy szczegółowo Tutaj

z forum Wisły

gdsmk 20.02.2015 12:25

Zajebiście, mielibyśmy dwóch szybkościowców, którzy nie przeszli przygotowań ze Smudą. Jak dla mnie najlepszy papierek lakmusowy tego, jak Wisła jest przygotowana.

tomasz_19 20.02.2015 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1391010)

nie wiem skąd to bierzesz, ale to jest dobre :)

mitmichael 20.02.2015 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1391040)
nie wiem skąd to bierzesz, ale to jest dobre :)

A skad wiesz, czy ZWE nie ma znajomosci i jest dobrze poinformowany?

tomasz_19 20.02.2015 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1391062)
A skad wiesz, czy ZWE nie ma znajomosci i jest dobrze poinformowany?

miałem na myśli info :)

KOMINEK 24.02.2015 09:20

Z naszych informacji wynika, że prace nad pozyskaniem napastnika są rzeczywiście intensywne. Chodzi o piłkarza, który grał do tej pory w lidze mocniejszej od polskiej. O tym, czy ten zawodnik trafi do Wisły, przekonamy się niebawem. Jeśli jednak tak się stanie, to zapowiedzi prezesa Gaszyńskiego o uzupełnieniu składu na rundę wiosenną zostaną zrealizowane.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...atow,id,t.html

KOMINEK 24.02.2015 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1391399)
Z naszych informacji wynika, że prace nad pozyskaniem napastnika są rzeczywiście intensywne. Chodzi o piłkarza, który grał do tej pory w lidze mocniejszej od polskiej. O tym, czy ten zawodnik trafi do Wisły, przekonamy się niebawem. Jeśli jednak tak się stanie, to zapowiedzi prezesa Gaszyńskiego o uzupełnieniu składu na rundę wiosenną zostaną zrealizowane.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...atow,id,t.html

No ciekawe czy im się uda ? I ciekawe kto to. Może dlatego tak Paweł mocno pracował na ostatnim meczu :D

FraMat 24.02.2015 10:09

a może te "wieści" są po to, żeby Brożek zaczął mocniej pracować?

wściekłe pięści węża 24.02.2015 10:31

Cytat:

Pozyskanie Bobana Jovicia oraz wcześniej Jeana Barrientosa i Michała Miśkiewicza - zamyka tej zimy okno transferowe w Wiśle Kraków - poinformował dziś prezes "Białej Gwiazdy", Robert Gaszyński. - Do 2 marca nie planujemy już żadnych ruchów transferowych. Rozpoczęliśmy już przygotowania do kolejnego okna transferowego i budowania drużyny po lipcu 2015 - powiedział prezes naszego klubu. - W związku z tym może się okazać, że będziecie obserwowali zawodników, do których będziemy się przymierzać w kolejnym oknie transferowym, ale na dziś to nie jest priorytet. Tym jest wkomponowanie obydwu nowych zawodników do drużyny, jak również wykorzystanie w sposób maksymalny tego co mogą wnieść do zespołu - dodał Gaszyński.

Pytany zaś o planowany transfer napastnika, jeszcze tej zimy, powiedział tylko: - Barrientos jest traktowany jako zawodnik ofensywny i pozwólmy trenerowi zadecydować jak ustawi go na boisku.

http://www.wislaportal.pl/28498,Wisl...ansferowe.html

Cytat:

Jeden z nowych nabytków Wisły Jean Barrientos otrzymał pozwolenie na pracę w Polsce. Tym samym nic nie stoi na przeszkodzie, aby można było go uprawnić do gry w naszym klubie.
Wiele wskazuje na to, że urugwajski pomocnik znajdzie się w kadrze meczowej na sobotnie spotkanie z GKS-em Bełchatów.

wislakrakow.com
Bałem się, że ta sprawa będzie się wlekła przez tygodnie, a tu taka miła niespodzianka. Brawo.

Co prawda nie uważam, żeby gość mógł się sprawdzić jako napastnik, ale to już inna bajka. Na tej pozycji nie ma biedy. Trzeba się modlić, żeby Jović sprawdził się na skrzydle.

Kamson 24.02.2015 10:44

Info z dziennika polskiego vs info z Wislaportal :lol:
Polskie dziennikarstwo jak zwykle na poziomie

mari339 25.02.2015 10:35

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...al_do_krakowa/

Moustapha Bangura w Krakowie, a myślałem że z niego rezygnujemy.
Chociaż pewnie i tak nic nie będzie z tej rehabilitacji, a my tylko stracimy pieniądze.

pchelas 25.02.2015 10:51

@up A to spoko, że już wszystko wiadomo. Daj znać ludziom w klubie jak najszybciej.

Arked 25.02.2015 10:52

Dajemy Bangurze szansę na powrót z zaświatów. Ryzykujemy stratę pieniędzy ale możemy zyskać bardzo utalentowanego i wdzięcznego klubowi zawodnika. Myślę, że warto zaryzykować.

El'kabat 25.02.2015 11:05

Widocznie u tego Bangury faktycznie widać gołym okiem papiery na granie, jeżeli chcemy w gościa zainwestować i przywrócić do pełnej sprawności.

Gdyby wyglądał jak jeden z wielu albo naszych obecnych piłkarzy to pewnie nie zaprzątalibyśmy sobie nim głowy.
Ciekawe co z tego wyjdzie.

filemon 25.02.2015 11:21

Bardzo ciekawy ruch, ale lepiej skrytykować od razu.

gdsmk 25.02.2015 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1391503)
Dajemy Bangurze szansę na powrót z zaświatów. Ryzykujemy stratę pieniędzy ale możemy zyskać bardzo utalentowanego i wdzięcznego klubowi zawodnika. Myślę, że warto zaryzykować.

Z tą wdzięcznością to bym nie przesadzał. Ważne, żeby ewentualny kontrakt był korzystny.

jova 25.02.2015 12:54

Czy gdzieś podano ile ma trwać ta rehabilitacja?

Zwitter 25.02.2015 13:13

Zapewne nikt tego nie wie. Wszystko zależy od tego jak ta rehabilitacja będzie przebiegać i czy po określonym czasie (np. dwóch tygodniach) będzie jakaś poprawa. Przecież klub sobie nie pozwoli na to, żeby utrzymywać zawodnika jeżeli nie będzie rokowań, że wróci on do pełnej sprawności. Przynajmniej ja tak to odbieram.

mitmichael 25.02.2015 13:13

Jeden sie leczył i juz go nie ma a teraz bedzie kolejny i to nie wiadomo czy dostanie kontrakt

sevenheaven 25.02.2015 13:23

Facet wyglądał na prawdę ciekawie, weźcie pod uwagę to , że jak klub wyciąga mu ręke to w przyszłości będzie mu bardzo wdzięczny i zostawi serce na boisku :)

brylant17 25.02.2015 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1391519)
Facet wyglądał na prawdę ciekawie, weźcie pod uwagę to , że jak klub wyciąga mu ręke to w przyszłości będzie mu bardzo wdzięczny i zostawi serce na boisku :)

Ja bym do tego dodał, że Smuda zrobi z niego solidnego grajka jak na nasz klub/ligę

Gwiaździsty 25.02.2015 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1391520)
Ja bym do tego dodał, że Smuda zrobi z niego solidnego grajka jak na nasz klub/ligę

No, na pewno. Wystarczy, ze tylko go dotknie to mu forma natychmiast wróci. Bo ma wielki dar Boży, dobrego zawodnika wyczuwa nosem i nie potrzebuje żadnych nowinek medycznych. A i trenersko na pewno go wiele nauczy, czego na Cyprze jeszcze nie widział.

qqq_b 25.02.2015 14:18

Czyli co, znowu zaczyna się ściąganie zagranicznego szrotu? Oby tak dalej, daleko zajedziemy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl