Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WISŁAZWE 15.02.2015 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1390494)
Jean Barrientos oraz możliwe, że Hugo Sousa.

Małe sprostowanie. Sousa to najprawdopodobniej jego menadżer. Także wybaczcie zamieszanie :)

piotek 15.02.2015 14:45

Hahahahaha :D

WISLAZWE - rozumiem, że to jakieś nieoficjalne info?

Paweł 15.02.2015 15:09

Info od Tomasza Ćwiąkały.

kerim1906 15.02.2015 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1390512)
Małe sprostowanie. Sousa to najprawdopodobniej jego menadżer. Także wybaczcie zamieszanie :)

dobre, i jakie oszczędności :-D

Kamson 15.02.2015 17:02

Oficjalna w sprawie Barrientosa
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uz_w_krakowie/

Jak na nasze możliwości to szykuje się ciekawe wzmocnienie.

panowie 15.02.2015 17:31

W takim razie najwyższa pora na film numer dwa z udziałem Jean Pierre.

https://vimeo.com/112973825

Barti 15.02.2015 17:53

Specjalista od przejęć + bardzo ładnie może Brożka obsłużyć...

milosz 15.02.2015 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1390521)
Specjalista od przejęć + bardzo ładnie może Brożka obsłużyć...

Jeśli to się potwierdzi, to mamy dwa w jednym, pomocnik 50% def. i 50 % of. bardzo bym na się przydał. Mógłby grać tak za Boguskiego, czy Jankowskiego na boku pomocy, jak i za Dudkę lub Gargułę na środku.., bowiem w linii pomocy, czy to w ofensywie czy w defensywie, czyli w odbiorze piłki, jest sporo u nas miejsca. Człowiek od czarnej roboty pracujący na rzecz Stilicia, lub prostopadłą piłką wspierający Brożka, bardzo byłby wskazany. Poza tym.. Urugwajczycy grają twardo i technicznie zarazem, nic tylko życzyć sobie aby nam się sprawdził.

mitmichael 15.02.2015 18:39

Moze jeden sie sprawdzi i podpisza z nim kontrakt bo ilez mozna testowac tych pilkarzy bez zakontraktowania przynajmniej jednego

WISŁAZWE 15.02.2015 18:41

Raczej podpiszą, bo nie przyjechał do Krakowa na dwa dni :)
Więc dla mnie sprawa jest jasna, testy medyczne i witamy w klubie.

Oczywiście, jeżeli je przejdzie ;)

Ma_niek 15.02.2015 18:43

Ten napstnik by sie przydal jeszcze.

El'kabat 15.02.2015 18:44

Fajnie jakby jeszcze tego Jovicia puscili do nas w tym okienku. No ale przy naszej sytuacji to dobre i ten jeden Barrientos.

sl@y 15.02.2015 19:12

Tak sobie myślę, może i dobrze że nowi zawodnicy przyjdą teraz.........ominą ich zimowe przygotowania u Smudy :D

mitmichael 15.02.2015 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1390525)
Raczej podpiszą, bo nie przyjechał do Krakowa na dwa dni :)
Więc dla mnie sprawa jest jasna, testy medyczne i witamy w klubie.

Oczywiście, jeżeli je przejdzie ;)

Moze byc jak z Remym, oblał testy w Liverpoolu a przeszedł je w Chelsea :D

TRZEBINIAnin 16.02.2015 15:57

Patrząc po tych dwóch filmikach to ten Barrientos wcale nie jest jakiś super ofensywny, bardziej chyba taki łącznik między Urygą a Stiliciem.
Ktoś wie czy to ma być ostatni transfer czy możemy spodziewać sie jeszcze napastnika?

wściekłe pięści węża 16.02.2015 16:08

Mnie bardziej interesuje, czy on może grać jako skrzydłowy? Bo kogoś z dryblingiem na tę pozycję (a nawet "te pozycje") potrzebujemy jak tlenu.

piotek 16.02.2015 17:27

Om chyba głównie jest skrzydłowym.

force93TS 16.02.2015 19:02

w fifie wygląda przyzwoicie.
http://www.futhead.com/15/players/25...an-barrientos/

czechu 16.02.2015 19:11

Ciekawe kiedy podpisze kontrakt? może udało by się zgłosić go do rozgrywek i w piątek na pogoń :D

63.5 Kg 16.02.2015 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czechu (Post 1390635)
Ciekawe kiedy podpisze kontrakt? może udało by się zgłosić go do rozgrywek i w piątek na pogoń :D

Smuda: " On nie przepracowal z nami okresu przygotowawczego wiec najpierw musi nadrobić braki fizyczne"

PS. :D

rozarian 16.02.2015 19:31

To jest wyjątkowo dobry koncept, by zawodników dostarczyć do zespołu już po zimowo-smudowym okresie przygotowawczym. Byle tylko Franio nie dostal tych "zabawek" do ręki. Donald przyszedł surowy i brykał jak sarenka, do czasu jak nasz trener nie wyrzeźbił go po swojemu. Jeszcze Jovicia dawać, ktorego specjalnie Gaszyński potrzymał parę tygodni w domu i jakiegoś zamelinowanego przed Smudą napastnika i będzie dobrze.
:-p

palikot 16.02.2015 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1390638)
To jest wyjątkowo dobry koncept, by zawodników dostarczyć do zespołu już po zimowo-smudowym okresie przygotowawczym. Byle tylko Franio nie dostal tych "zabawek" do ręki. Donald przyszedł surowy i brykał jak sarenka, do czasu jak nasz trener nie wyrzeźbił go po swojemu. Jeszcze Jovicia dawać, ktorego specjalnie Gaszyński potrzymał parę tygodni w domu i jakiegoś zamelinowanego przed Smudą napastnika i będzie dobrze.
:-p

Dziwne że emeryt Arek Głowacki nie narzeka, mimo swojego wieku jest najlepszy w drużynie od 2 lat nie popełnił żadnego błędu i nigdy nie widać po nim "smudowych przygotowań"...

rozarian 16.02.2015 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390639)
Dziwne że emeryt Arek Głowacki nie narzeka, mimo swojego wieku jest najlepszy w drużynie od 2 lat nie popełnił żadnego błędu i nigdy nie widać po nim "smudowych przygotowań"...

Arek to jest stalowy, skoro nawet cegłówki rzucane mu przez Smudę mu niestraszne.
Szkoda, że nie widziałeś (chyba) jak inny twardziel Kazek Węgrzyn ledwo powłóczył nogami we wrześniu 1999r., Wraz z nim cała drużyna. Tym razem Franciszek zbyt gorliwie przyłożył akurat nie w zimie.

Karherop 16.02.2015 20:34

Z mojej pobieżnej oceny wygląda na takie połączenie Cantoro z Nunezem (ktoś go jeszcze pamięta?). Oczywiście nie można się napalać, bo nie wiadomo czy się u nas sprawdzi, jaki ma charakter do pracy, w jakiej jest formie, choć osobiście sądzę, że wypali. Choćby z tego powodu że konkurencję ma u nas żadną. Słabszy od Garguły, Jankowskiego, Boguskiego, Urygi, Dudki czy Sarkiego nie będzie.

Gero 16.02.2015 20:37

Bo Głowa już z niejednego pieca chleb jadł. A tak serio to Pan Głowacki to pełną gębą profesjonalista. I "Smudowe" przygotowania wciąga nosem.

stalsanok1946 17.02.2015 08:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390639)

czekalem az cos takiego ktos napisze :-) dokladnie tak jak mowisz plus widac ze pod okiem Smudy gra jeszcze lepiej jak kiedys,ktos mi powie bo on twardy,silny,stalowy,ale chyba z postury bo dobrze wiemy ze po Bogusiu to najbardziej kontuzjogenny pilkarz w zespole i co? jakos wytrzymuje obozy,nie rzyga,gra swoje i gra najlepiej,reszta po prostu sie nie nadaje czy to nawet Stilic albo Brozek bo Europa im pokazala gdzie ich miejsce

wściekłe pięści węża 17.02.2015 08:56

Ale, Panowie, czego chcecie dowieść? Że każdy poza Głową i może jeszcze jednym bądź dwoma zawodnikami, to leń? Przecież każdy wie, że tak jest i taka po części jest specyfika polskiego piłkarza, który myśli, że jak strzeli gola w eklasie, to jest królem piłki nożnej i już osiągnął wszystko. W każdym razie, zadaniem trenera w takich przypadkach jest albo zmotywować gości do większego wysiłku i podnieść ich jakość jako piłkarzy (lepsza kondycja), albo korzystając z przyrządów, do których ma dostęp, tak dobierać im obciążenia, żeby ich leniwe dupska nie snuły się zmęczone po boisku na pierwszym meczu. A Frankowi, jak widać kolejny raz nie wychodzi ani jedno ani drugie.

Dlatego jak słusznie zauważył ktoś wyżej - trzeba sprowadzać Frankowi piłkarzy po okresie przygotowań, żeby nie zdążył ich zajechać. :lol:

siemstein 17.02.2015 09:18

Czy jest ktoś w stanie powiedzieć czy Jović przeszedł okres przygotowawczy? To znaczy czy trenował normalnie z drużyną? Bo w meczach wiem, że nie grał.

TRNKRN 17.02.2015 09:21

Trenował w ichniejszym klubie kokosa, nie wyjechał z pierwszą drużyną na przygotowania.

WISŁAZWE 17.02.2015 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1390663)
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć czy Jović przeszedł okres przygotowawczy? To znaczy czy trenował normalnie z drużyną? Bo w meczach wiem, że nie grał.

Częściowo, przygotowania z drużyną zaczął normalnie. Jednak później został odstawiony na boczny tor, co spowodowało brak jego osoby na obozie w Turcji.

dawiss 17.02.2015 09:25

To pokazuje jak sytuacja w pilce jest chora. Klub z problemami finansowymi woli placic gosciowi kontrakt przez pol roku, nie zarobic na jego odejsciu nawet 1E niz sprzedac go za 50 tys. E...

siemstein 17.02.2015 10:29

Ważne, że fizyczne przygotowania ma za sobą. Turcja to już taktyka, u nas inna ;) Oby przyszedł!

jendrus 17.02.2015 11:39

przez takie zagrywki kolejny piłkarz zostanie zepsuty w tym przypadku jović. Wisła niechce ani grosza za niego dać Olimpia nie będzie go wystawiać do składu i szkolić już. Więc ma pół roku w plecy. Tak jak coraz częsciej robione... gnojostwo klubów OBU!

palikot 17.02.2015 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1390660)
Ale, Panowie, czego chcecie dowieść? Że każdy poza Głową i może jeszcze jednym bądź dwoma zawodnikami, to leń? Przecież każdy wie, że tak jest i taka po części jest specyfika polskiego piłkarza, który myśli, że jak strzeli gola w eklasie, to jest królem piłki nożnej i już osiągnął wszystko. W każdym razie, zadaniem trenera w takich przypadkach jest albo zmotywować gości do większego wysiłku i podnieść ich jakość jako piłkarzy (lepsza kondycja), albo korzystając z przyrządów, do których ma dostęp, tak dobierać im obciążenia, żeby ich leniwe dupska nie snuły się zmęczone po boisku na pierwszym meczu. A Frankowi, jak widać kolejny raz nie wychodzi ani jedno ani drugie.

Dlatego jak słusznie zauważył ktoś wyżej - trzeba sprowadzać Frankowi piłkarzy po okresie przygotowań, żeby nie zdążył ich zajechać. :lol:

W momencie rutyny motywacja jest wtedy, kiedy jest konkurencja - to nie wina Smudy, on se może na czarnych krzyczeć oni i tak mają go w dupie, bo wiedzą, że wyboru nie ma i musi ich wstawić. Tak samo z Brożkiem/Stilicem

Dziwny argument, albo podchodzimy do obowiązków profesjonalnie na zasadach albo nie

Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry, bo nikt mi nie powie, że do piłki kilku piłkarzy wyjść nie potrafi i że techniki nie mają. Ja rozumiem, są spóźnieni, za wolni, nie nadążają - wtedy zajechani. A oni nie podnieśli rękawic tylko stali jak te kołki i czekali kiedy Głowa bądź Guźmić rzuci coś za obronę.
Potrzeba piłkarzy i to dobrych

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gero (Post 1390643)
Bo Głowa już z niejednego pieca chleb jadł. A tak serio to Pan Głowacki to pełną gębą profesjonalista. I "Smudowe" przygotowania wciąga nosem.

Dlatego nam potrzeba profesjonalistów a nie leszczy. W normalnych ligach Smudowe przygotowania to norma... więc nie ma co na Smudę nawalać, tylko gonić leszczy a w szczególności ich mentalność. Albo zapierd... albo niech gra w Piaście Gliwice... a Stilic niech szuka dalej klubu...

Rafee 17.02.2015 12:44

Dzisiaj na zagranicznych stronach piszą o Torric'iu Jebrin może tez będzie jeszcze testowany...

Revolver 17.02.2015 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafee (Post 1390692)
Dzisiaj na zagranicznych stronach piszą o Torric'iu Jebrin może tez będzie jeszcze testowany...

Podobno wylądował wczoraj w Krakowie...

Równie dobrze "Goal Ghana" mogło powalić testy w Turcji z testami w Polsce.

Fiti 17.02.2015 12:50

Jovanović - sąd. Jovanić - sąd. Ja bym już kolejnego Jov...icia nie ściągał...

wściekłe pięści węża 17.02.2015 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1390687)
W momencie rutyny motywacja jest wtedy, kiedy jest konkurencja - to nie wina Smudy, on se może na czarnych krzyczeć oni i tak mają go w dupie, bo wiedzą, że wyboru nie ma i musi ich wstawić. Tak samo z Brożkiem/Stilicem

I kiedy ich wstawia? Bo wydaje mi się, że w piątek zagrał 1 z nich i to przez 30 minut. Zwalanie całej winy na nich jest bardzo wygodne, jasne, ale to nie jest takie proste.

Ze Stilicem jest problema, ale Brożka można było zastępować np. Stępińskim czy Zającem. Bo czemu nie? Skoro nie oddaje w meczu strzału na bramkę i jest bezużyteczny, to może być tylko lepiej... Z tym, że jednego z nich już nie ma i płynnie przechodzimy do kolejnej kwestii.

Cytat:

Dziwny argument, albo podchodzimy do obowiązków profesjonalnie na zasadach albo nie

Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry, bo nikt mi nie powie, że do piłki kilku piłkarzy wyjść nie potrafi i że techniki nie mają. Ja rozumiem, są spóźnieni, za wolni, nie nadążają - wtedy zajechani. A oni nie podnieśli rękawic tylko stali jak te kołki i czekali kiedy Głowa bądź Guźmić rzuci coś za obronę.
Potrzeba piłkarzy i to dobrych

Pełna zgoda, ale potrzeba też trenera, który z tego co ma wykrzesa max. Jaga Probierza jedzie do rozkojarzonej i myślącej o Ajaxie Legii i jedzie ich jak chce. Wisła Smudy grała u siebie z Legią też zaangażowaną w puchary i jak było wszyscy wiemy. Wszystko tkwi w głowie - zgadzam się i nawet jakby byli zajechani a by chcieli, to by wyglądało lepiej niż ostatnio. Niemniej, skoro Smuda wyraźnie im pokazuje, że ich pozycja jest niezagrożona i żaden młody do drużyny nie wskoczy, bo on woli dać nawet zniechęconego do świata mudzina byle nie kogoś młodego, to o czym mowa i do kogo pretensje? Tak krawiec kraje jak mu materiału staje, ale ten nasz krawiec woli chodzić w dziurawym swetrze niż załatać dziury innym materiałem. W związku z tym, wiedząc, że transferów nie będzie, albo będzie ich mało - daliśmy młodych na wypożyczenia, w tym Przemysława Lecha. A w drużynie jest pół skrzydłowego. To jest poważne?

Cytat:

Dlatego nam potrzeba profesjonalistów a nie leszczy. W normalnych ligach Smudowe przygotowania to norma... więc nie ma co na Smudę nawalać, tylko gonić leszczy a w szczególności ich mentalność. Albo zapierd... albo niech gra w Piaście Gliwice... a Stilic niech szuka dalej klubu...

W normalnych ligach, jakby zobaczyli trenera, który ignoruje jakikolwiek sprzęt pomiarowy i trenuje piłkarzy na nosa, to by pomyśleli, że to ukryta kamera.

Acz zgadzam się, że im lepszych piłkarzy będziemy mieć, tym lepiej. Z tym ciężko dyskutować.:-D

siemstein 17.02.2015 13:28

Co do Probierza, ma jeszcze jedną cechę, która robi z niego dobrego trenera. Nie boi się odsunąć od składu najlepszego strzelca zespołu widząc co robi na treningach i w jakiej jest formie. Na jego miejsce wchodzi nowy. U nas? Brożek, Brożek, Brożek

dawiss 17.02.2015 13:40

Niektorzy chyba zapomnieli jaki sklad mial Probierz w Wisle... mial pilkarzy, ktorzy zdobyli mistrzostwo, jebali wszystkich w lidze, a po przygotowaniach Probierza wygladali jak jakis Gornik Leczna...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl