![]() |
Zaliczył od tego czasu spory zjazd, coś musi być na rzeczy. Albo go Franz odbuduje (te jego mityczne zdolności w tym zakresie...) albo zaliczy podobną ścieżkę jak Boguś - miał umiejki i potencjał, a jak skończył wszyscy wiemy.
|
Cytat:
"Teraz już nie jest mi potrzebny. Wtedy się nie udało i teraz już nie będę się starał o polskie obywatelstwo. Mogłem je dostać po pięciu latach pobytu w Polsce i kiedy mogłem się o niego starać, to musieliśmy wyjechać. Wisła mi w tym pomagała, ale nie udało się. Na rok wyjechałem. Mógłbym znów się o nie ubiegać, ale teraz nie ma takiej potrzeby - tłumaczy." |
Cytat:
Ktoś niedawno wrzucał film z asystami, podaniami i golami Rafała z tej rundy i źle to nie wyglądało. Odnośnie Bangury mnie martwi to, że czytałem o tych zerwanych więzadłach u niego. Pewnie to wyjdzie w badaniach, że coś tam mógł miec klajstrowane. |
Próbka umiejętności Moustaphy Bangura za czasów jego gry z Kamilem Kosowskim w Apollonie Limassol.
https://www.youtube.com/watch?v=HKIOWN8WRH0 |
Chłop ma 25 lat w papierach. Jeżeli nie ma przebitych blach i to jego prawdziwy wiek to szansa na odbudowę jeszcze jest. Trzeba by go szczególnie pod tym kątem przebadać.
|
Cytat:
|
rok to nie wyrok, a pół roku tym bardziej, gorszy od naszych czarnych pereł raczej nie będzie bo podejrzewam, że od nich raczej nie da się być gorszym
|
Slowa Gaszynskiego.
W ktoryms z wywiadow Gaszynski powiedzial, ze lipiec bedzie miesiacem krytycznym.. Ale z jakiego wzgledu??? Jesli Wisla nie zajmie miejsca gwarantujacego gre w pucharach, to co wtedy? Wyglada mi to na uzaleznianie przyszlosci Wiselki od miejsca w tabeli na koniec sezonu. No bo co innego mozna pomyslec o tych slowach? Zastanawiajace jest tez milczenie (obojetnosc, olewatorka) wlasciciela w tej materii. Pewnie zaraz mnie niektorzy zjedza za to, co napisze, ale co mozna myslec o wlascicielu ktorego zainteresowanie swoja wlasnoscia przejawia sie przez ostatnie lata glownie w sferze deklaratywnej? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Same zajęcie miejsca pucharowego nie daje gwarancj zysku można jeszcze dołożyć do interesu dla tego to będzie krytyczny czas
|
Cytat:
Dodatkowo niedawno, bo w listopadzie 2014 roku Bangura oblał testy medyczne w sudańskim Al Hilal. Nie wiem czy nasz klub jest świadom tych zawirowań zdrowotnych Bangury. Biorąc pod uwagę wcześniejsze przypadki śmiem wątpić. Cytat:
|
Nawet gdyby tych lat miał 29 to na pół roku z ew. przedłużeniem za jakieś psie pieniądze można brać. Pytanie, czy pojęcie psie pieniądze dla klubu i godne zarobki dla niego znaczy to samo.
|
Dlatego trafił do naszego klubu. Nie oznacza, to że zostanie, choć ja podpisałbym kontrakt 0,5 +2. Kosowski go mocno chwali, wiec cos w nim musi byc.
|
tak, a o kiedy Kosa to Wyrocznia piłkarska? jak się nie myle Pinto z Legii miał wg. Kosowskiego wciagnąć nosem polska lige...
Jeśli miałby to być taki Issa Ba tylko bardziej odpowny na kontuzje to jak najbardziej |
Cytat:
Tylko dostajemy tego zawodnika za darmo. Co ryzykujemy z chwilą podpisania kontraktu? Chyba niezbyt dużo, przy naszej szerokości ławki. Ja nie liczę, ze on zastąpi Stilicia. Liczę, że akurat bedzie dobrym zmiennikiem, lepszy od Sarkiego czy Donalda. A nuż może nawet graczem do pierwszego składu. Dlatego pytam? Co ryzykujemy? Jeżeli przyjechał do nas na testy, to kokosów nie oczekuje. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
https://pbs.twimg.com/media/B8778e-CIAAGaTN.jpg:large
Takie zdjęcie pojawiło się na Twitterze, za sprawą @jaceksta. “Wisła testuje Mustaphę Bangurę. Sudańskie media to zdjęcie podają jako dowód tego, że oblał testy medyczne w Sudanie.” Tutaj link do przetłumaczonej jednej z sudańskich stron, na której można znaleźć owe zdjęcie. https://translate.google.pl/translat...%2F&edit-text= |
Cytat:
|
Cytat:
Znowu nie przesadzajmy. Nie podpisujemy z piłkarzem, co bedzie zarabiał 100 tys. Każdy zawodnik moze byc kontuzjowany. Wolę takiego Bangure, niż innego no-name'a z Brazylii, Peru czy Afryki. Koleś bedzie miał mobilizację, aby się pokazać. Kiedyś coś znaczył. A to, że teraz nie jest w najlepszej dyspozycji to pewne, ale warto na niego postawić. Bo ma papiery na granie. Nieraz nie trzeba miec kontuzji, by zrobic regres. Patrz Małecki. A jeżeli odniesie kontuzję w 2. meczu, to cóż za reszte półroczonego kontraktu zapłaci kto inny. Zgadzam się z Kosa. Gra warta świeczki. Oby podpisał i był cały i zdrowy! |
Issa Ba 2
znaki |
Przecież czarny to straszak na Stilica. Stary numer Kapki :D
|
Spokojnie nie ominą go testy medyczne jak coś wyjdzie to go odeślą jak tego napastnika. Kosa bez powodu by tego nie mówił i mysle ze warto bo rywalizacja i rotacja jest potrzebna ale nie za wszelką cene . Z kolanami jest przeje...kontuzje go nie omijały jak przejdzie testy to Franz go weźmie chociaż na 6 msc.
|
Ja pier....le ,a tak było zapowiadane,ze nowi zawodnicy pojawia sie w Turcji na obozie.Tym czasem pojawił sie jeden(w dodatku "robocop"),na nieco powyzej tydzien przed meczem z Lechią.Cos mi sie wydaje ,ze dalej bedziemy żyli w świecie rodem z krainy czarów.
|
Cytat:
|
Cytat:
Koledzy Zuraw i Kuzba pod przewodnictwem Nadprezesa Kapeczki to jednak marny skład... |
Cytat:
No jak się dalej wierzy w słowa ludzi, którzy póki co tylko gadają a nie działają to tak jest. Życie weryfikuje słowa co dobitnie właśnie jest pokazane. Jeżeli ktoś myślał,że samo przyjście prezesa odmieni Wisłę to faktycznie żyje w krainie czarów. Czyny nie słowa. |
a może wcale tak źle nie będzie:
Arkadiusz Głowacki: Mamy jeszcze chłopaków z rezerw, więc ze 20 osób się uzbiera. Ale rzeczywiście - trzon zespołu zostaje ten sam, ale ogólnie kadra jest coraz szczuplejsza. Dostajemy sygnały, że w tej kwestii coś może się zmienić. I musi się zmienić, bardzo na to liczymy, by podnieść rywalizację. |
Sygnały, sygnały, sygnały... Konkrety dawać, a nie sygnały, że coś MOŻE się zmienić. Nie wiem czy ten Bangora to dobry deal. Może rzeczywiście warto zaryzykować, przynajmniej na te pół roku. Jako uzupełnienie składu może być, nie chcę nawet myśleć, że to mógłby być "as w rękawie" zarządu na odejście Stilicia o.O
Tak naprawdę nasza kadra wygląda teraz słabiej niż na początku sezonu. Wyczuwam znowu lichą wiosnę. |
1. wyjasnienie konkraktu Stilicia do meczu z Lechia
2. nowi zawodnicy na zgrupowaniu w Turcji (sadzac po dlugosci obozu,ilosci pozostalych sparingow raczej nikt juz sie nie pojawi) 3. wzmocnienie lub uzupelnienie skladu w tym okienku to postanowienia badz plany prezesa na najblizsze kilkanascie dni,wierzycie? |
Cytat:
|
stoper, skrzydłowy, napastnik to MINIMUM
|
Kadra według mnie wygląda lepiej niż na początku sezonu choćby z tego względu że mamy Ryśka i wróci niedługo Stjepa. Do tego po kontuzji wróci Jankowski który pół rundy przesiedział. Jak dla mnie nawet jeden skrzydłowy będzie zbawieniem (oczywiście nie taki co nie grał 5 lat i nie umie prosto piłki kopnąć)
|
Cytat:
|
Jak już jesteśmy przy czytaniu ze zrozumieniem, to Głowa sugeruje raczej powiększenie.
"kadra jest coraz szczuplejsza. Dostajemy sygnały, że w tej kwestii coś może się zmienić"- tendencja uszczuplania zestawiona z zapowiedzią zmiany. |
Cytat:
|
@up
Zwracam honor. |
http://www.weszlo.com/2015/02/08/smu...syc-po-omacku/ - artykuł na temat naszego testowanego Jebricia.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl