![]() |
Taki fajny mecz a sedzia musial go popsuc. Ja nie wiem jak mozna miec takiego fuksa grajac taka padake, to na prawde chyba trzeba byc Legią Warszawa.
|
Żyro przed meczem: Nie boimy się Norwegów. Jesteśmy pełni wiary we własne umiejętności. Chcemy w Molde wywalczyć solidną zaliczkę przed rewanżem, najlepiej byłoby wygrać 2:0
Prasa, dziennikarze, portale typu wesz(L)o.pl - wszyscy ktorzy chca sie grzac w blasku legijnego zlota wmawialy wszystkim na okolo jak ta legia jest wielka. Uwierzyl w to nawet pilkarzyna Żyro... Tymczasem w Norwegii zespol z ogona tabeli tamtejszej ligi jechal z Mistrzem Polski jak z pasterzami z Armenii. Zespol Urbana, Nowa Legia, mistrzowie swiata Gogusia Lesnodorskiego (Mr. wlochata klata) nie maja zadnego stylu i ich ogladanie kibocom legii moze przysparzac schorzen. Fura szczescia, gdyby Norwegowie zagrali na 100% skutecznosci jak klub z Warszawy byloby 7-1 a tak to sam jestem ciekaw co wydarzy sie na babelkowym stadionie Pepsi znowu bedzie Coca cola zero i bol zebow? |
Cytat:
Wyjdź na spacer. |
Kurde oni faktycznie są w stanie pokonać to Molde. U siebie mega skupienie i konsekwencja i powinno się udać. Remis fartowny. Molde w każdej formacji prezentują wyższy poziom piłkarski. Aż dziw, że tego meczu dziś nie wygrali.
|
Wystarczyło wprowadzić pomocnika zamiast jednego z dwóch stojaków z ataku i już im się gra trochę rozruszała. Widać, że to Molde jest faktycznie bardzo mocno przeciętne, jednak obrona Legii to komedia, dlatego nie zdziwiłby mnie nawet wynik 0:2 czy 1:3 w rewanżu, o ile Norwegowie poprawią skuteczność. Bo to, że Legia będzie dalej robić proste błędy generujące kontry rywali jest więcej niż pewne.
|
Dokładnie - z taką grą Legia spokojnie może u siebie przegrać. Bardzo dobry wynik w świetle całego meczu, ale Urban ma o czym myśleć, bo widać, że Molde to nie ogóry, szczęście Warszawiaków, że są pod formą. Szanse na awans dość spore, przy założeniu, że eLka zacznie grać od 1. minuty, dziś gdyby do przerwy mieli trójkę w plecy to trudno byłoby mieć pretensje.
No i sorry, mimo wszystko aż takiej pyty w Łoweczu nie graliśmy. |
Pierwszy meczy Legi jaki widziałem od roku i nigdy więcej.
Nie mówiąc że Molde zostało przekręcone bo czerwona kartka z dupy wzięta - żadnego spalonego nie było i gość słusznie protestował bo by było już 2 wtedy. Gra Legi tak tragiczna że nie wiedziałem w ogóle co to za drużyna. Niech odpadnie w....u dla świętego spokoju - żeby nikt nie musiał się męczyć oglądając to. |
Molde to właśnie ogóry i to pokazuje dobitnie w jaki sposób zagraliśmy. Żenada przez duże Ż i wstyd. Szczęścia więcej niż umiejętności. Ktoś się po prostu zesrał przed wyjściem na murawę, znaczy się wszyscy się zesrali.
Mogło wpaść więcej, dokładnie jak z TNS. W tym meczu gorzej zagrać nie mogli, remis to właśnie wynik tego że Molde to ogóry. |
Ja miałem okazję obejrzeć w tym roku kilkakrotnie Legię. Dziś zagrała tragicznie, najsłabszy mecz. Rewanż przed własną publicznością, pojadą ich.
Ps. Wie ktoś ile wynosił całkowity koszt wyjazdu Legii? Bardzo mało ich było. |
Urban: Graliśmy na 60 procent możliwości, gracze byli jakby przestraszeni, ze zbyt dużym respektem podeszli do rywala i do meczu. Ta presja chyba trochę związała nogi, wszyscy czytamy, że Legia musi wygrać ten dwumecz, a dziś nie ma już słabych zespołów.
Niecierpir takich wypowiedzi po meczu... A z im gracie na 100% z Widzewem?? Pilkarze byli przestraszeni?? Żyro mowil ze dobrze byloby ich pyknac 2-0 nie wygladal na przestraszonego...Presja wiąze nogi wielkiej legii grajac z nastą drużyną norweskiej ligi - moze lepiej dac sobie spokoj z pucharami...Są słabe zespoły w lidze ktora nazywa sie Ekstraklasą... |
PS - tak poza tematem: kreseq - szacun za link w stopce do strony poswieconej Żołnierzom Wyklętym
|
Pycha jest zgubna.
|
Jak Molde przyjedzie na Ł3 i zobaczy na trybunach tylu krawaciarzy to tym razem oni się posrają :D To chyba jedyna karta przetargowa Legii przed rewanżem ;)
|
do przerwy powinno być 3-0 dla Molde i po zabawie na dziś. Dziwna ta czerwona kartka.Wynik rewanżu uważam że jest sprawą otwartą
|
Cytat:
czy ja czegoś nie wiem? za wejście do 3 rundy kw. LM jest 5 baniek? |
Jezeli przejda Molde to nawet odpadając w IV rundzie kwalifikacji do LM mają zagwarantowany udział w LE . Tam można zgarnąć taką kasę mając na uwadze wygrane ,remisy, bilety , prawa do transmisji .
|
Cytat:
a propos dzisiejszego meczu - z balonika chyba powinno zejść nieco powietrza, bo Legia zagrała koszmarnie. KOSZMARNIE. Fura szczęścia, że remis, złoty remis, bo stawia ich w teoretycznie dobrej sytuacji przed rewanżem u siebie, ale... jeżeli zagrają na tym samym poziomie to będzie baaardzo ciężko. Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć o jakim "szczęśliwym" losowaniu jest mowa w przypadku awansu do 4.rundy? http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedcl2013.html na podstawie powyzszego, niejaki Szachtior Karaganda o którym mowa, jako o "szczęściu", w 4.rundzie wcale nie jest rozstawiony - ranking jakby przejmuje tylko na 3.rundę.. ale może ja o czymś nie wiem? |
Cytat:
|
Cytat:
Pilzno i Steaua mają praktycznie awans w kieszeni. W pozostałych 6 meczach wszystko jest możliwe. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Dwa lata temu byliśmy bodajże pierwszą nierozstawioną drużyną. Zabrakło jednej niespodzianki. |
Cytat:
Tak czy inaczej, pokonanie w dwumeczu kogoś z piątki: Basel, Celtic, Steaua, Pilzno czy Dinamo będzie graniczyło z cudem na miarę Wisła-Twente + Fulham-Odense ;) |
O jakim rozstawieniu Legii w 4 rundzie wogole mowicie. Aby tak sie stalo musialoby odpasc 4 z 5 zespołów: Basel, Celtic, Steua, Apoel, Pilzno - rzecz tak samo prawdopodobna jak ponowne spotkanie Radovicia i Włochatej Klaty w Enklawie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Gosciu blyszczy ale w naszej Ekstraklasie gdy wysciubi nos poza nia nie istnieje. Przyklady to potykanie sie o wlasne nogi w reprezentacji czy chociazby wczorajszy mecz. W Polsce Jakubina Kosecka jak przystało na piłkarza grającego w wojskowym klubie salutuje po golach, przy kontaktach z przeciwnikeim prezentuje postawy padnij, powstń, padnij, powstań... Wczoraj próbował tą postawę też realizować w meczu w Norwegii ale sędzia szybko wybił mu z głowy ten plan. Po pierwszym (nie)efektownym padzie dostał zjebę... i się skończyło z teatralnymi jaskółkami... |
Cytat:
Cytat:
|
Mecz typowy dla pucharowych występów Urbana. Zero taktyki i analizy rywala, "piłkarze" z powiązanymi nogami i kupą w majtkach od pierwszego gwizdka, czyli mówiąc zwięźle obraz nędzy i rozpaczy.
Paradoksalnie jednak właśnie takimi meczami zdobywa się awans w europejskich pucharach. Nie wysokim poziomem piłkarskim, ani dobrą i efektowną grą, a właśnie przez wyszarpanie sensownego wyniku na wyjeździe. Ten bramkowy remis 1:1 to więcej niż szczęście, a mając z tyłu głowy remis w Lipawie, czy przegraną 2:1 w Ried, gdzie w końcówce kontaktowego gola ustrzelił Ljuboja można być dobrej myśli. |
Cytat:
|
Co do czerwonej kartki to wystarczyło uważnie obejrzeć powtórkę zachowania piłkarza oraz słów które wypowiedział do sędziego bocznego. także czerwona była za to a nie za machnięcie ręką.
Co do samego spotkania trzeba zauważyć że w II połowie Molde tak naprawdę przestało zagrażać Legii, o I połowie trzeba jak najszybciej zapomnieć. Jeśli chodzi o rewanż to można być umiarkowanym optymistą bo wynik jest dobry. Jeśli chodzi o kase to tak: II runda el. LM - 160 tys. euro III runda el. LM - 160 tys. euro IV runda el. LM - 2.1 mln euro faza grupowa LM - 8.6 mln euro faza grupowa LE - powyżej 1 mln euro Także jeśli Legia wejdzie do IV rundy i tam odpadną wchodząc do fazy grupowej LE to zarobią około 3,4 mln euro bez kasy za prawa transmisyjne, bilety, dzień meczowy, oraz za wygrane lub remisy. |
A jak zapatrujecie sie na dzisiejsze mecze?
Lech powinien chyba wygrac na Litwie i juz tam rozstrzygnac losy awansu. Nie wydaje mi sie aby Zalgiris byl mocniejsza ekipa od Honki. Śląska stać maxymalnie na remis jesli bedzie prezentowal forme z meczow ligowtych z Korona i Jaga... |
Cytat:
|
Lech raczej powinien sobie poradzić, widać napinkę na puchary i mimo kiepskiej skuteczności w ostatnim meczu prezentują się najlepiej z polskich zespołów eksportowych. Jak już dostali słabego rywala i awansują, to niech chociaż wygrają dwa razy i dołożą coś do rankingu krajowego.
Śląsk niestety nie ma żadnych szans wg mnie. |
Cytat:
Jeszcze Molde nie zginęło .... :) |
Cytat:
|
Ależ ten Amikorz jest cienki...
|
Cytat:
|
Brawo Amica brawo, polska pilka to dno a miała byc coraz lepsza
|
Cytat:
I niech kibice drużyn wyżej wymienionych i media skończą .......ić o tym jakie to wspaniałe i szerokie kadry posiada Legia i Amica bo, te ich kadry są przepełnione co najwyżej paralitykami. :) Kolejny eurow....... :lol: |
I teraz wracając do mojej poprzedniej wypowiedzi z kiedyś. Oglądnęliśmy "mecze" Legii i Lecha, powiedzcie mi teraz, jaką wartość miałby jakikolwiek sukces Wisły w tej lidze, skoro jest ona na tak żenującym poziomie? Żaden, teraz widać, że jeśli nie chcesz wiecznie przeżywać rozczarowań, to warto rozważyć przerzucenie się na hokej na trawie - tam kobiety ostatnio nawet do ósemki w Europie weszły. Nawet mistrzostwo Wisły w tych warunkach nie jest specjalnym powodem do radości, czemu? Bo mistrza czekają puchary, a tam tuzy z Litwy, Azerbejdżanu i dołu tabeli ligi norweskiej. Tuzy, które zweryfikują wartość tego mistrzostwa, wytaplają je w błocie. Dlaczego więc mam się cieszyć z ich słabości?
Chociaż rozumiem po części ludzi, którzy pasjonują się piłkarskim mistrzostwem kraju, chcą żeby ich drużyna przegoniła inną w ilości zdobytych mistrzostw. Oni traktują Ekstraklasę jak np. żużel, który liczy się tylko w Polsce i w którym to sporcie sukcesy są wartościowe tylko u nas - dla takich osób "piłka nożna w Polsce" to nazwa odmiany piłki nożnej, tak jak Beach Soccer, Futsal. Ja tak nie potrafię, nie potrafię się w ten sposób oszukiwać, ale kto co woli :) |
Cytat:
No ja się z tym nie zgadzam. A zarówno L jak i Amica są w stanie spokojnie awansować za tydzień. W awans Śląska raczej nie wierzę, ale to boisko zadecyduje nie moja wiara czy jej brak. |
Cytat:
Ja już od roku nie potrafię się w ogóle emocjonować naszą ligą - euro, a potem szybki w....... w pucharach były dla mnie jak otrzeźwiający plaskacz w pysk. Mecze oglądam jak nie mam co robić, zresztą od razu z nastawieniem, że będzie w........ Na stadion nie chodzę, trochę mi tego brakuje ale jak pomyślę, że kupując bilet dorzucałbym choćby złotówkę do pensji tych przepłacanych miernot to od razu staję się bardziej konsekwentny. Po prostu żeby było lepiej to musi to wszystko najpierw .......nąć - nie może być tak, że ktoś taki jak Jodłowiec za to co robi dostaje 40 tyś miesięcznie plus premie. To jest chore, to jest nieprzyzwoite. Chodzę na III ligę, piłkarsko niewielka różnica, a przynajmniej nie trzeba żadnych kart kibica. |
A nam UEFA oddała pieniądze za puchary w 11/12?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl