![]() |
Jednym słowem wczoraj była "TRAGEDIA". Dawno nie oglądałem tak słabego meczy Wisły. To wyglądało jak by zawodnicy Wisły nie mieli pojęcia do której bramki grają. Nie chodzi mi tu o stwarzanie jakiś akcji ofensywnych ale o zwykłe rozegranie piłki. To wyglądało jak bech soccer. Podbicie piły i jeb przed siebie...
|
Apoel i tak przez następne lata nie będzie grał w LM. Spójrzcie na ich kadrę, 6/7 zawodników z podstawowego składu mają grubo ponad 30lat. Mają tylko 3 młodych wychowanków, którzy i tak przez ostatnie lata grali tyle co nasz Mączyński czy Burliga. A polski klub, prędzej czy później awansuje do LM. Mam nadzieje, że będzie to Wisła za rok. Tak jak Dinamo, do 8 razy sztuka :D
|
Cytat:
|
Cytat:
I dlatego skończyło się na 3:1. |
Cytat:
Co do wczoraj mam pytanie na które zapewne odpowiedzi nie uzyskam nigdy. Grali tak głęboko cofnięci bo: 1) Trener tak kazał - ups:( 2) Zatkało ich-pogoda - cóż - niczyja to wina... 3) Pękli psychicznie - ćwiczyć psyche 4) nie wiem co jeszcze Chciałbym to wiedzieć bo jeśli 1) to mogliśmy mieć LM, jeśli pozostałe-to cóż... do roboty i może (oby) za rok... Oczywiście po paru wzmocnieniach-choćby atak i LO. |
Moim zdaniem wybór typowo defensywnej taktyki był błędem. Po pierwsze wynik 1-0 to nie jest wynik, którego można bronić a już na pewno nie na wyjeździe. Po drugie, rozwiewając jednocześnie wątpliwości nesty co do taktyki, trzeba pamiętać, że przy wyniku 1-0 Wisła nadal się broniła. Pytanie czego broniła należy zadać Maaskantowi.
Myślę, że taktyka Wisły mimo wszystko nie byłą dla nikogo zaskoczeniem, bo zachowania trenera stały się przez ostatni rok dość czytelne dla zainteresowanych. Zostaliśmy jednak całkowicie zdominowani i pozostało gdybanie, co by były gdybyśmy zagrali normalną taktyką i poszli na wymianę ciosów. Jak dla mnie, lepiej tak zagrać i dostać nawet 4-0, albo awansować chociażby przegrywając 2-1 i mieć tą pełną świadomość, że liga mistrzów jest zasłużona bądź nie. |
błagam ludzie módlcie się żeby turasów ktoś inny zastąpił bo honor trza mieć...
|
Cytat:
Po drugie - "mocni" zwykle maja w dupie te rozgrywki... I trudno się im dziwić - na sprzedaży jednego kopacza / tygodniowym turnee w sierpniu do Malezji czy lepszej pozycji w lidze takie ekipy z Anglii zgomadzą więcej pieniędzy, niz po zdobyciu trofeum w tych rozgrywkach. Wojaże po Borysowie, Krakowie czy innej Bratysławie to dla nich przykry przerywnik. |
Cytat:
Nie? No to co się przejmujesz? Teraz też jest kolejka godniejszych, którzy w dodatku są mniej "honorowi" niż Ty. Jak dają (w tym przypadku) to trza brać i tyle. A że na 99,9% to nie będzie nasz problem to inna sprawa. |
Pomijając, że rozmowa o "dzikiej karcie" to jak dla mnie wyższy poziom science-fiction, to ja akurat nie miałbym żadnych dylematów moralnych. Ot, oddali to co ukradli nam z Panathinaikosem.
Swoja drogą, gdyby wtedy nas nie wyruchali to pewnie dzisiaj nie było by dyskusji nad tym czemu przegraliśmy z Apoelem. Bylibyśmy w innej rzeczywistości. Ale to takie pierd... ogólnie z gatunku "co by było". PS. a co do honoru to ci którzy sie martwią mogą spać spokojnie. Tam już czeka kolejka klubów 50 x bogatszych od nas nie mających tego typu rozterek. Dylematów o moralności rozstrząsanych podczas stania na poczcie w kolejce po bezrobocie. |
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25716
Prosze prosze - czyzby to ze MAaskant sie 'wkurzyl' przed meczem z Koroną juz cos dalo... |
trudno żeby Wisła grała w czwartek 15 września w LE i już w sobotę w TME. Na jesień przez LE większośc meczy będziemy grać w niedziele pewnie
|
W niedziele ? a nie w poniedzialki czasem ? tak zeby bylo wlasnie 4 dni po LE ?
|
Ktos w tym temacie tez madrze zauwazyl jak zmieniala sie gra za Maaskanta. Ja podobnie pamietam, ze na poczatku Holender chcial grac do przodu, ofensywnie, cwiczyc atak pozycyjny i narzucac swoj styl gry przeciwnikowi. Pozniej byl jakis mecz lub dwa, w ktorych sprawdzila sie defensywna taktyka i od tego czasu Maaskant zaczal tak Wisle ustawiac. Przypomina mi to troche zachowanie Skorzy, choc juz nie pamietam czego dotyczylo, ale on rowniez zmienial swoja wizje Wisly w trakcie pracy w niej.
Wniosek: wydaje mi sie, ze to koszt posiadania jeszcze nie w pelni uksztaltowanego trenera, szkoleniowca na dorobku, ktory wciaz sie jeszcze uczy, nie ma wielkiego doswiadczenia z duzych meczow i klubow. To nie zarzut, bo lepszego od Maaskanta z takim budzetem i tak nie znajdziemy, bardziej nakreslenie pewnej slabosci. Zobaczcie na tego Jovanica (czy Jovanovica) z Apoelu, czy Chealse, czy Atletico, czy Wisla oni zawsze graja do przodu, chca trzymac pilke i po sezonach pracy, konsekwencji przynosi to znakomite efekty. Choc mozna tez na to patrzec bardziej pozytywnie. Maaskant po prostu elastycznie reaguje na to co ma i zobaczyl, ze z takim budzetem, takim materialem pilkarskim, gra do przodu nie wypali (co nie znaczy, ze nalezalo stac w polu karnym przez 90min). |
|
|
to dziwne kolejny klub zamieszany w korupcje
|
|
Cytat:
Cytat:
|
No i elegancko. Po Kubie mamy 3 kolejnych wiślaków w LM.
|
Cytat:
Genk z Sandomierskim też awansował, ale to tak dla ciekawostki ( Sandomierski nie grał ) |
Nie Wisła a Trabzon. Reprezentacja skorzysta.
|
Jeb.... uefe i tyle, kolejnych skorumpowanych Turkow dali, zasrane zgredy.
|
Cytat:
|
A skąd wiadomo, że oni też nie polecą za korupcję. Nic nie wiadomo, ale i tak dla nas to nic nie znaczy, bo dlaczego niby to my mielibyśmy dostać dziką kartę? Nie ma podstaw ku temu.
|
Bardzo dobrze, taki awans to mam w dupie. Grajmy tam gdzie naprawdę wywalczyliśmy awans. Nie jara mnie taki motyw jak parchatych kurew z Kałuzy, po przekupieniu gościa z komisji licencyjnej i utrzymaniu się kosztem ŁKS-u.
Zresztą idąc bardzo dawnym tekstem z forum "na c.huj nam liga mistrzów"?:rotfl: |
Wracając do meczu prosił bym o zaprzestanie krytyki NASZYCH piłkarzy. NIE MOŻNA IM ZARZUCIĆ BRAKU AMBICJI I WOLI WALKI! Jeżeli ktoś myśli że im nie zależało to polecam zobaczyć zdjęcia ze strony SKWK a w szczególności Nuneza...
http://www........./gallery/football...#37;20(65).JPG http://www........./gallery/football...el_%20(62).JPG |
chciałem zauważyć iż ustawienie ultra defensywne zawdzięczamy meczowi ze Śląskiem, w którym mieliśmy prawie 70% posiadania piłki i ciągła grę ofensywną i 2;0 w plecy. Od tamtego meczu gramy z Sobolem i Wilkiem.
|
ogląda ktoś Udinese-Arsenal? po pierwszym meczu też było 1-0, dziś Włosi strzelili najpierw bramkę. wiadomo, że Arsenalem nie jesteśmy, ale zespół Wengera pokazał jak się wychodzi z tarapatów (Szczęsny nawet obronił karnego) i dobija przeciwnika. choć w ich przypadku gra w piłkę wygląda na dziecinną zabawę w porównaniu do naszej siermiężności, mimo że nie są w najwyższej formie. patrząc na ten mecz tym bardziej intryguje mnie domniemany wpływ pogody na naszą wczorajszą grę.
a Pilzno i BATE już właściwie awanasowały. |
Dobra ochłonałem troche po tym czyms co ciezko nazwac meczem pilkarskim,bo w meczu graja w pilke 2 zespoly,a wwczoraj jeden gral w pilke ,drugi ja tylko wybijał.
Dla mnie ten mecz pokazal ze na tle Apoelu wygladalismy jak jakas zbieranina 11 ludzi ,ktorzy wogole nie wiadomo po co tam pojechali. W samych pilkarzach tez nie widzialem jakies mega agresjii,choc widac bylo ze dali z siebie wszystko. Apoel klepał nas tak ze ,az mozna sie bylo czerwienic ze wstydu ze graja ze soba dwa zespoly z ktorych jeden zagra w Lidze Mistrzow,a drugi jakism cudem doszedl do 4 rundy. Apoel pokazal ze szybkosc,gra z pierwszej pilki,zgranie,to te atuty ktore musi miec zespol chcacy cos osiagnac.Natomiast my jak zwykle ,tylko wielkie plany ,i jak zwykle z szabelką na czołgi. Boli nie samo odpadniecie,bo mecz juz u nas pokazal ze Apoel u siebie zagra tak ze pewnie wygra,ale sam styl,bo jesli jest taka roznica miedzy Mistrzem Polski a Mistrzem Cypru to ciezko o optymizm w starciu z przeciwnikami z wyzszje polki chocby w LE. Generalnie mecz ukazal ze WIsla jest slaba i Maaskanta czeka ciezka praca...........czy owocna? bez transferow mysle ze nie,zwlaszcza ze czesc zawodnikow moze niedlugo odejsc. |
BATE w lidze mistrzów już drugi raz w ostatnich latach podobnie jak APOEL,to pokazuje,że nie trzeba wydawać milionów na transfery.Obie drużyny zgrane i ograne w europie doświadczone.Oby Wisła była podobnie budowana.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdzie się podział nasz atak ligowy z tamtego sezonu, ten trójkąt któy rozbijał rywali...
Kirm - 9 Małecki - 8 Genkov - 6 Dodając jeszcze bramki w pucharze polski. Fakt faktem Małecki, dorównywał i strzelał jak na skrzydłowego, tu też leży przyczyna, defensywnej gry, a skuteczni piłkarze kosztują. |
Są Czesi (Pilzno), są Białorusini (BATE) - Liga Mistrzów w komplecie. BATE ma już tyle awansów, co cała nasza piłka.
weszło tak placze ze malo kto ,oj dlugo z wisly nie zejda , |
Chrisman - dopisz do tego jeszcze Rumunów (grupa dla Otelul Galati, wcześniej gral Cluj, Steaua, Unirea) oraz Chorwatów (Dinamo Zagrzeb). Białorusini - drugi awans, drużyny z Cypru - już trzeci (APOEL x2 i Famagusta), o drużynach ze Szwajcarii (Thun, Basel) czy Ukrainy już nawet nie wspominam. Wleczemy się panowie, na szarym końcu, przykre. Oby przynajmniej nasi piłkarze wzięli się w garść i dobrze zagrali w LE i T-M E.
Ale bez obaw, jutro pismaki zejdą z nas i zajmą się "historycznymi sukcesami" w wykonaniu Śląska i Legii. Skoro obie ekipy u siebie wygrać nie mogły, to co dopiero na wyjeździe? |
Palikot - dobre podsumowanie naszej rozmowy: BATE właśnie weszło drugi raz do LM. To też fuks?
|
Cytat:
|
Cytat:
Rumunia to jednak jeden poziom wyżej od wspomnianych przez Ciebie krajów. |
Uczmy sie od Czechow
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl