Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Eleusis 24.04.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ladek1989 (Post 888211)
A niezatapialna Odra właśnie wygrała dzięki bramce w 93 minucie:) mają chłopaki jednak charakter i chęć walki. Swoja drogą Przyrowski się nie popisał zbytnio.....

Pytanie dnia: Kiedy ostatni raz Przyrowski się popisał ?:p

prober 24.04.2010 21:34

Cracovia wygrała bardzo ważny mecz. Ma przed sobą jeszcze mecze aż z trzema drużynami z końca tabeli co przy obecnej czteropunktowej zaliczce powinno dać im utrzymanie. I dobrze, będą mieć porządny stadion i perspektywy na ciekawą drużynę wspieraną finansowo przez Filipiaka. Może nie będzie to drużyna większego formatu (np. na puchary europejskie), ale gry w środku tabeli i corocznych derbów z Wisłą bez problemu można się spodziewać.

Tak, tak - wiem, że zostanę zaraz zwymyślany przez forumowych zapaleńców dostających drgawek na dźwięk nazwy klubu lokalnego rywala. Walcie śmiało :)

wisl@k_TS 24.04.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 888255)
Cracovia wygrała bardzo ważny mecz. Ma przed sobą jeszcze mecze aż z trzema drużynami z końca tabeli co przy obecnej czteropunktowej zaliczce powinno dać im utrzymanie. I dobrze, będą mieć porządny stadion i perspektywy na ciekawą drużynę wspieraną finansowo przez Filipiaka. Może nie będzie to drużyna większego formatu (np. na puchary europejskie), ale gry w środku tabeli i corocznych derbów z Wisłą bez problemu można się spodziewać.

Tak, tak - wiem, że zostanę zaraz zwymyślany przez forumowych zapaleńców dostających drgawek na dźwięk nazwy klubu lokalnego rywala. Walcie śmiało :)

Po prostu nic już nie pisz. Na dzisiaj wystarczy. Dobranoc.

0 22 24.04.2010 23:24

Tymczasem

http://www.koniec-iti.eu/index.php?o...d=105&Itemid=3

:)

Worcester 24.04.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 888255)

nie "tak takuj" już tak. Piszesz posty z godziny meczu Wisły, do czego pretensji nie mam, bo możesz być z drugiego końca Polski, ale chyba nigdy nie zrozumiesz tego, że sąsiadce zza Błoń zawsze życzyło się źle na R22.:evil:

buczo1985 25.04.2010 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 888302)

Autentycznie, szkoda mi kibiców Legii (nie kiboli). Nie wiem, napiszcie jakąś książkę która pozwoli dogłębnie z analizować genezę i rozwój konfliktu. Czasem się gubię i uważam, że strona kibiców również wykazuje się brakiem chęci jakiegokolwiek porozumienia. Już chyba w latach można liczyć wasz spór i jak na razie sukcesów brak. Jeśli teraz, po wybudowaniu stadionu i sukcesie akcji "nie kupujemy biletów i karnetów" nie wygracie to już wam nic nie pomoże. Walter wychowa sobie nowych "sympatyków", a dotychczasowi buntownicy odejdą w cień albo się "nawrócą".
Piszecie koniec ITI, czy ITI spier***. Czy to w ogóle jest realne?

1q2 25.04.2010 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 888310)
Piszecie koniec ITI, czy ITI spier***. Czy to w ogóle jest realne?

Pewnie że realne.ITI nie wzięło Legii z miłości tylko z interesu więc jak klub będzie cały czas przynosił straty to może s.......ą;)
Jednak jeśli nie sp. to prędzej czy później(byle nie za późno) kibice będą musieli się dogadać z klubem, bo wg. mnie ten karkołomny pomysł iti wypali.Nie w tym roku, nie w przyszłym ale w końcu stadion może się zapełniać towarzystwem znanym z jakiś itiowskich spędów , typu politycy vs dziennikarze , czy tam artyści vs inni artyści i Legia obudzi się totalnie z ręką w nocniku bo jak będzie frekwencja to nikt nawet z nimi słowa nie zamieni.

A co do ligi
Nasi i Amica doszli do wniosku że liga ma być ciekawsza no i mamy 3 drużyny walczące o mistrza.
Na dole grecka tragedia i beje z kałuży są już niestety bliscy utrzymania więc raczej zdobycie w derbach mistrza i jednoczesne spuszczenie ich do 2 ligi nie wchodzi w rachubę.
Może to i dobrze bo nasza gra nadal pozostawia tyle do życzenia że może lepiej by przed derbami byli już syci utrzymania i nie szaleli tak jak pół roku temu;)

szczebrzeszcz 25.04.2010 09:17

do kibiców Legii

co to za anegdoty Edsona o Miklasie :)

możecie przytoczyć (dwie, w tym jedna o kubku)

ToTylkoJa 25.04.2010 09:49

Chyba chodzi o to:
Cytat:

- To już historia. Piękna, ale zamknięta. Z mojego pobytu w Warszawie chcę pamiętać tylko piękne chwile. A było ich wiele: zdobyłem przecież mistrzostwo Polski i inne trofea. Piłka nożna to teraźniejszość. I trzeba myśleć o klubie, w którym się obecnie gra - mówi dyplomatycznie Brazylijczyk.

W zupełnie innym tonie wypowiadał się rok temu. Gdy było wiadomo, że nie przedłuży kontraktu z Legią, stwierdził w wywiadzie dla "Polski The Times": - W tym klubie czuję się jak kubek jednorazowy, który się zużywa i wyrzuca do kosza. To trochę brak szacunku.

Ta wypowiedź wywołała burzę. W dniu, gdy ukazał się wywiad, działacze Legii dzwonili do tłumaczki Brazylijczyka i pytali, czy wypowiedź nie została zmanipulowana. Nie wierzyli, bo Edson znany był raczej z powściągliwości. Zawsze wypowiadał się dyplomatycznie.

Wściekły był zwłaszcza Miklas. Wywiad z Brazylijczykiem przeprowadziliśmy tuż po tym, jak prezes Legii podczas jednego z posiedzeń Ekstraklasy SA został trafiony tortem przez sfrustrowanego kibica. Gdy opowiedzieliśmy o tym zdarzeniu Edsonowi, zapytał: - Dostał tortem? A co, miał urodziny?

Nie pozostawił też suchej nitki na sposobie, w jaki był w Warszawie leczony: - Rozmawiałem z kilkoma lekarzami, którzy powiedzieli, że taki uraz, jaki miałem, można było wyleczyć w ciągu pięciu tygodni. A ja nie grałem pięć miesięcy!

Mario Nh 25.04.2010 09:50

Jak ta reklama ma się w ogóle do piłki nożnej? Czy oni w tym ITI są aż tak durni? Ja muszę chyba przetrzeć oczy.

O Dżizys, tego jest więcej :lol:

Proud 25.04.2010 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 888380)
Jak ta reklama ma się w ogóle do piłki nożnej? Czy oni w tym ITI są aż tak durni? Ja muszę chyba przetrzeć oczy.

Ta reklama nie ma być związana z piłką, ze sportem.:-) To ma być reklama zajebistego stadionu...nowoczesnego i w ogóle. "Nowi" kibice Legii mają chodzić na mecze dla stadionu, kiełbasek, wygodnych siedzisk, dobrego nagłośnienia, bezpieczeństwa. Nie dla piłki czy dopingu.

szkoda tylko tych "starych" kibiców, którzy to wyrobili markę Legii na której korzysta teraz iti.

szczebrzeszcz 25.04.2010 13:12

a Strejlau to czasem nie ma jakiejś posadki w PZPNie?

Szymonito 25.04.2010 15:29

Wisła - Lech 0-0
skrót 1 i 2 poł. w jakości HD
Kod:

http://hotfile.com/dl/39745275/1f01a04/SV_2010.04.24_Wisla-Lech_0-0.zip.html

Szyman423 25.04.2010 15:37

TEraz analizowałem terminarz i wszyscy mówią że my mamy trudny.
Ale LEch ma chyba dużó trudniejszy niż my
Lechia - Jeżeli chce potrafi zagrac bardzo dobrze.
Śląsk - Wiadomo bedzie grał u siebie moze urwac punkty.
Polonia B. - Gra dużo słabiej niż w tamtej rundzie a na dodatek ebdzie grala na wyjezdzie. Oni są nieobliczalni (wygrana z Legia, przegrana z craxą)
Ruch - Gra w miare równo, gra u siebie, dadzą rade
Zagłebie - najlepsza drużna w tej rundzie.
Chciałbym by po meczu ze sraxą swietowac MP. ;d

AS82 25.04.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szyman423 (Post 888511)

Zeby nie bylo na odwrot ze to parchy nam odbiora mistrza..

felipe 25.04.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szyman423 (Post 888511)
TEraz analizowałem terminarz i wszyscy mówią że my mamy trudny.
Ale LEch ma chyba dużó trudniejszy niż my
Lechia - Jeżeli chce potrafi zagrac bardzo dobrze.
Śląsk - Wiadomo bedzie grał u siebie moze urwac punkty.
Polonia B. - Gra dużo słabiej niż w tamtej rundzie a na dodatek ebdzie grala na wyjezdzie. Oni są nieobliczalni (wygrana z Legia, przegrana z craxą)
Ruch - Gra w miare równo, gra u siebie, dadzą rade
Zagłebie - najlepsza drużna w tej rundzie.

Lechia - w tej rundzie gra słabo, a Lech u siebie nie traci punktów. Nawet z silniejszymi Jagą czy Legią
Śląsk - chyba najsłabsza ekipa w tej rundzie, obok Piasta
Polonia B - mecz z nami czy Cracovia pokazał, że już nie są w takim gazie jak na jesień. Poza tym grają o pietruszkę, po co się wysilać :)
Ruch - tu ok, ci mogą walczyć. Jak dla mnie jedyny wymagający rywal Lecha
Zagłębie - coś ostatnio potracili parę punktów, bramek nie zdobywają... Może to efekt utraty formy, może odpuścili pewni utrzymania, tego nie wiem...

Nasze mecze z Odrą, Piastem, Cracovią, Legią łatwijsze się nie wydają...

Cytat:

Chciałbym byś dostał bana.

harthausen 25.04.2010 16:42

Marko Bajic czerwo w 17 minucie, Dawidowski żółtko za protest i pięknie do tej pory atakująca Lechia będzie miała problem.
Jedno szczęście, że im już wylot nie grozi.

Następny mecz osłabiona brakiem tych dwóch zawodników Lechia gra z Lechem w Poznaniu. Nie ma cudów, trzeba z Piastem wygrać.

Micek14 25.04.2010 17:02

ale szczęście Lechii, że wyrównali... Dawidowski na prawdę łapie tam drugą młodość:P

ardianek 25.04.2010 17:57

ile Dawidowski ma zoltek? Zagra z amica, czy pauza?

Tylko_Wisła! 25.04.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardianek (Post 888537)
ile Dawidowski ma zoltek? Zagra z amica, czy pauza?

Dawidowski dostał dzisiaj 4 kartke i nie zagra z Amicą...

ardianek 25.04.2010 18:06

no to atak Lechii na amicę praktycznie nie istnieje. Dawidowski nigdy nie pomogl nam bezposrednio bedac w skladzie, wiec liczylem ze chociaz grajac w Lechii cos pyrom strzeli..

Ogryzek 25.04.2010 18:18

Liczmy na Siebie, Lechia gra już tylko dla kibiców. Mają pewne utrzymanie i tak zagraliby w Poznaniu nieco rezerwowym składem. Skupią się pewnie na PP. Nikt nam nie pomoże w zdobyciu MP.

grzesiek9000 25.04.2010 18:25

No to po tym remisie można już chyba powiedzieć, że Ruch odpadł już z walki o mistrzostwo Polski.

Pawlolek 25.04.2010 18:26

Oni nie walczą o mistrzostwo, tylko o trzecie miejsce.

martin_6 25.04.2010 18:27

Fatalnie. Nie dość że Lechia się wykartkowała, to jeszcze Ruch stracił punkty i bardziej prawdopodobne, że w meczu z Lechem nie będą już mieli o co walczyć. :/

Ogryzek 25.04.2010 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek9000 (Post 888546)
No to po tym remisie można już chyba powiedzieć, że Ruch odpadł już z walki o mistrzostwo Polski.

Mam nadzieję że nie odpadł za to z walki o europejskie puchary. Bo to jest jedyna gwarancja że sprubują urwać punkty Lechowi czy Legii. Inaczej oddaliby te mecze bez walki. Zwłaszcza że oba mecze mają u Siebie.

AS82 25.04.2010 18:33

Szkoda ze Ruch nie wygral ,bo za niedlugo moga odpasc z walki o puchary ,wiec pasowaloby aby mieli motywacje w meczu z Lechem

Donki 25.04.2010 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 888552)
Szkoda ze Ruch nie wygral ,bo za niedlugo moga odpasc z walki o puchary ,wiec pasowaloby aby mieli motywacje w meczu z Lechem

Myslę że tym bardziej bedą mieli motywacje i mogą odebrac punkty Legi i Lechowi

Vuko 25.04.2010 18:45

Jeśli Ruch nie zagra, można by wyciągnąć Sobiecha z Ruchu, o ile w ogóle mamy zamiar kogoś kupować.

maro olTSkul 25.04.2010 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 888556)
Jeśli Ruch nie zagra, można by wyciągnąć Sobiecha z Ruchu, o ile w ogóle mamy zamiar kogoś kupować.

....ktory dziś zmarnował 2 setki i wogóle przypomina mi Christowa:-)

ps. brawa dla Lechii Gdańsk za dzisiejszy mecz.

Zbychu 25.04.2010 19:46

Pamiętajmy że Ruch ma jeszcze apetyt na puchar polski do którego chyba cały czas jest faworytem.Co by nie mówić ciekawie zapowiada się walka o wicemistrzostwo Polski między Lechem,Ruchem i Legią.

Żmijka 25.04.2010 20:03

Mnie najbardziej fascynuje jak to jest mozliwe, że kopacze Lechii na 5h przed meczem biorą udział w jakimś pikniku na stadionie w Letnicy ?! Niedorzeczna sytuacja jak dla mnie ... :|

prober 25.04.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 888575)
Mnie najbardziej fascynuje jak to jest mozliwe, że kopacze Lechii na 5h przed meczem biorą udział w jakimś pikniku na stadionie w Letnicy ?! Niedorzeczna sytuacja jak dla mnie ... :|

To nie wiesz, że piknik jest najlepszy na odstresowanie się przed heroicznymi wysiłkami podczas meczów polskiej ekstraklasy?

Kamson 25.04.2010 20:33

Cytat:

Lechia nie walczy już o nic, to i więcej luzu mogą sobie zaoferować ;)

Oldpara 25.04.2010 21:27

Cytat:

Oglądałem mecz, i trzeba stwierdzić, że im nie zaszkodziło :) Dawno tak grającej Lechii nie widziałem. Nawet jak nas ogolili 3:1 to mniej było jakości a więcej szczęścia i słabości Wisły.

Niech żyją pikniki!

przemek1902 25.04.2010 22:02

http://transfery.info/news-full-11988.html

Pokusilismy sie o taka mala analize z kumplami. Co o tym sądzicie?
Ja osobiscie bym wolalbym sytuację gdzie Wisła w ostatnim meczu gra sobie rezerwowymi majac juz zapewniony tytul kolejkę/dwie przed koncem. Bądź co badź w mojej ocenie przytoczona w powyzszym linku sytuacja dalaby smaczek lidze - smaczek taki z jakim mielismy do czynienia w tamtym roku :)

0 22 25.04.2010 22:18

Watpie by Legia przegrała dwa najbliższe mecze. A Lech nie wygra we Wrocławiu. Zmień w ostatnim akapicie Warszawa na Odra.

Proximus 25.04.2010 22:22

Takie symulacje są bez sensu. Według niektórych symulacji w sobotę mieliśmy być mistrzem Polski.

Wojtas 25.04.2010 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 888591)
Lechia nie walczy już o nic, to i więcej luzu mogą sobie zaoferować ;)

Walczy o jak najwyzsze miejsce w tabeli..

jak dla mnie jak ktos ma ambicje to wlasnie tak mysli .

martin_6 25.04.2010 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 888655)
Walczy o jak najwyzsze miejsce w tabeli..

jak dla mnie jak ktos ma ambicje to wlasnie tak mysli .

Pamiętaj że mówisz o polskich piłkarzach...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl