Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

tsw biała gwiazda 06.07.2010 20:23

Ja tego nie rozumiem czemu nie mogą go już wysłać do Niemiec żeby chociaż te 2 treningi i mecz miał za sobą

Reser 06.07.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 929335)
Jest jeszcze taka opcja ,ze juz kogoś kupiliśmy i bedzie można go zglosic do pucharow a zostanie zaprezentowany po przylocie druzyny na konferencji

Szczerze w to wątpię. Takie działanie jest bezcelowe, jeżeli podpisuje się z kimś kontrakt to podaje się od razu oficjalną informację na ten temat. Transfery będą takie, że zakontraktujemy tego Kameruńczyka i jeżeli się uda do Holendra, a jak nie - to weźmiemy jako uzupełnienie składu tego Brazylijczyka. Ja na więcej nie liczę - zwłaszcza po tym jak przeczytałem na oficjalnej, że Cleber szykuje się do kierowania naszą grą defensywną.

Pozdrawiam.

Snow 06.07.2010 20:28

Takie coś było by sensowne tylko z jednego powodu.

Jeśli kupiliśmy kogoś grającego na mundialu. :lol:

qchar90 06.07.2010 20:29

a kasa z transferow jak zawsze gdzies zniknie...
2 stoperow+slrzydlowy+napastnik sa konieczni.

KRIS22 06.07.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 929335)
Jest jeszcze taka opcja ,ze juz kogoś kupiliśmy i bedzie można go zglosic do pucharow a zostanie zaprezentowany po przylocie druzyny na konferencji

Mam pytanie do tego co napisałeś jest taka opcja czy wiesz coś więcej na ten temat ze mógłby ktoś dołączyć już w KRakowie do nas. Ostatnio coś ucichło w sprawie naszych transferów może wiesz coś na ten temat więcej nie chcę żadnych nazwisk ani daty transferów tylko czy wiesz coś ze swojego źródła ze nasz klub działa jakoś w strone wzmocnienia drużyny ?

IncognitoTSW 06.07.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 929182)
Mi się wydaje, że do zimy pogra Cleber, a później za niego wpadnie Kowalczyk;)

Który? Jacek? ;]

Cleber pewnie pogra dłużej jak będzie grał w 1 składzie.

wiśnia 06.07.2010 20:37

nie ma transferów, bo nasi działacze są zajęci, zapytacie czym?? jak to czym, ostał nam się jeszcze do sprzedania Diaz:lol:

Fanatyk R22 06.07.2010 20:38

dajcie ludzie na wstrzymanie, Kapka też człowiek.. w ciągu weekendu ogląda 21 meczy na żywo więc teraz pewnie odpoczywa :D

ogólnie okienko póki co można ocenić na... 4-

serek.c2 06.07.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fanatyk R22 (Post 929380)
dajcie ludzie na wstrzymanie, Kapka też człowiek.. w ciągu weekendu ogląda 21 meczy na żywo więc teraz pewnie odpoczywa :D

ogólnie okienko póki co można ocenić na... 4-

Tracimy całą formację, która jako jedyna nie zawodziła, tracimy dwie największe gwiazdy zespołu, tracimy jedynych piłkarzy prezentujących poziom zbliżony do europejskiego a w zamian kupujemy anonimowego Słowaka i Bośniaka, podstarzałego Żurawia i bramkarza. Myślę, że trochę zaniżasz ocenę i jednak to okienko jest na 5-.

Blaszczu16 06.07.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 929422)
Tracimy całą formację, która jako jedyna nie zawodziła, tracimy dwie największe gwiazdy zespołu, tracimy jedynych piłkarzy prezentujących poziom zbliżony do europejskiego a w zamian kupujemy anonimowego Słowaka i Bośniaka, podstarzałego Żurawia i bramkarza. Myślę, że trochę zaniżasz ocenę i jednak to okienko jest na 5-.

Nie becz! Taka ta nasza formacja mocna, że mogła ją sforsować byle Levadia, Cracovia, Lech i Legia, a o takich potęgach jak Korona, czy Arka nie wspomnę :rotfl:. Nie ma ludzi niezastąpionych.

1q2 06.07.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 929444)
Nie becz! Taka ta nasza formacja mocna, że mogła ją sforsować byle Levadia, Cracovia, Lech i Legia, a o takich potęgach jak Korona, czy Arka nie wspomnę :rotfl:. Nie ma ludzi niezastąpionych.

Spójrz z łaski swojej na wyniki w tych meczach i podaj mi ilość straconych goli i ilość strzelonych - najlepiej ze średnią na mecz i wtedy powinno Cię oświecić dlaczego te mecze przegraliśmy.
Co do ostatniego zdania to się oczywiście zgadzam, tylko że na dziś to nie mamy pojęcia co w ogóle prezentują Ci co zastąpili.

pawelwislak 06.07.2010 21:47

Moim zdaniem nie przez obronę przegraliśmy tytuł tylko przez atak, jakby nasi w każdym meczu potrafili strzelić choć jedną bramkę to bylibyśmy w zupełnie innym miejscu!!

serek.c2 06.07.2010 21:47

Cytat:

Nie ma ludzi niezastąpionych.

Podziwiam Twój optymizm :D

ps. Radzę Ci również przyjrzeć się fachowym interwencjom naszego goalkeepera w meczach z Legią i Levadią - może zrozumiesz skąd bramki w tych meczach .

Blaszczu16 06.07.2010 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 929458)
Spójrz z łaski swojej na wyniki w tych meczach i podaj mi ilość straconych goli i ilość strzelonych - najlepiej ze średnią na mecz i wtedy powinno Cię oświecić dlaczego te mecze przegraliśmy.
Co do ostatniego zdania to się oczywiście zgadzam, tylko że na dziś to nie mamy pojęcia co w ogóle prezentują Ci co zastąpili.

Doskonale pamiętam wyniki w każdych z tych spotkań. Wszędzie po 0-1 w plecy, choć w Sosnowcu udało się w końcówce zremisować z Estończykami. Gdyby ta formacja była taka mocna jak ją przedstawiacie to by nam goli nie strzelały takie "potęgi". A mistrzostwo przegraliśmy nie przez obronę, tylko przez atak.

AYALA 06.07.2010 21:54

W Sosnowcu w meczu z Lewadią gola zawalił Jop a jego ciężko byłoby nazwac podstawowym zawodnikiem defensywy.Na prawej obronie grał Łobo jak pamiętam.

For_FuN_ 06.07.2010 21:54

Cytat:

Hmm, czyli co dopiero teraz bedzie, skoro sciagamy pilkarzy o klase gorszych od sprzedanych...strach sie bac...

serek.c2 06.07.2010 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 929470)
A mistrzostwo przegraliśmy nie przez obronę, tylko przez atak.

To jak to w końcu - płakać czy nie płakać?

Blaszczu16 06.07.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 929475)
Hmm, czyli co dopiero teraz bedzie, skoro sciagamy pilkarzy o klase gorszych od sprzedanych...strach sie bac...

Skąd wiesz, że gorszych? Na razie wiadomo tylko, że są młodsi, a czy gorsi? Czas pokaże. Głowacki i Marcelo też popełniali głupie błędy, więc da się ich zastąpić. Pytanie czy podoła temu zadaniu Bunoza i? No właśnie, bo nie mam co do tego wątpliwości, że kupimy nowego stopera i zobaczymy, czy będzie i z niego pociecha.

Edy: Do serek.c2.
Naucz się czytać! Napisałem, że ta obrona wcale taka zajebista nie była, co nie wyklucza tego, że mistrzostwo przegraliśmy nie przez obronę, a przez atak, bo mało skuteczni byliśmy.

1q2 06.07.2010 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 929474)
W Sosnowcu w meczu z Lewadią gola zawalił Jop a jego ciężko byłoby nazwac podstawowym zawodnikiem defensywy.Na prawej obronie grał Łobo jak pamiętam.

No ale to starcie de facto przegrane przez koszmar w przodzie.Gola to z każdym można stracić, nawet z Bibiczanką.Ok jak się gra z na prawdę mocnym rywalem, to gol może być na wagę porażki - tyle że my te 0-1 to w większości z cieniasami uzyskiwaliśmy.To powinno być 2-1 ,3-1 - przy słabej postawie 1-1.
Ciężko przejść zespół, nawet pokroju Levadii jak 2 meczach strzela się 1 gola

Dlatego ja mam spore wątpliwości że sam Żuraw tu coś diametralnie zmieni, szczególnie że zazwyczaj mieliśmy problem już na etapie konstruowania akcji

Stąd ja tak bym sobie marzył by te niewątpliwe osłabienia w obronie, przełożyły się na wzmocnienie przodu.
Oczywiście pisząc o osłabieniach chodzi mi o w najlepszym razie kilkanaście meczów - bo nie czarujmy się ,nawet jak są dobrzy to frycowe zapłacą.

ps liczę bardzo na Clebera że jest jeszcze w takiej formie że spokojnie pół roku może pograć i przyuczać młodzików;)

Forza 06.07.2010 22:15

Gdybym był naprawdę bogaty - ale tak dobrze bogaty :) to bym kupił do Wisły Forlana i płacił mu 12 mln Euro tak by grał w Wiśle do 50tego roku życia. Ten koleś jest niesamowity... jest jak wino - im starszy tym lepszy a rysy wieku w ogole nie widać a przecież 30tka na karku.

pawelwislak 06.07.2010 22:20

Podpisuję się rękami i nogami wg mnie najlepszy piłkarz mundialu, Atletico ma wielkie szczęście że gra u nich ten zawodnik jest niesamowity.

A gdybym ja był obrzydliwie bogaty to kupiłbym szkółkę piłkarską Barcelony :D

Blaszczu16 06.07.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 929496)
Gdybym był naprawdę bogaty - ale tak dobrze bogaty :) to bym kupił do Wisły Forlana i płacił mu 12 mln Euro tak by grał w Wiśle do 50tego roku życia. Ten koleś jest niesamowity... jest jak wino - im starszy tym lepszy a rysy wieku w ogole nie widać a przecież 30tka na karku.

Mówisz o tym gościu :rotfl: http://www.youtube.com/watch?v=6_A6QHdWcXg ?
A tak na serio to kozacko strzelił dziś gola Holendrom. Na pewno jedna z lepszych postaci mundialu.

jason wiślak 06.07.2010 22:34

A ja gdybym był bogaty kupiłbym wyspę na Karaibach...a nie sorry o Wiśle miało być...:D
A tak poważnie to zainwestowałbym w siedmiu graczy do pierwszego składu, a potem co okienko dokupowałbym po 3 graczach, aż byśmy wygrali LM :)
Poza tym wybudowałbym stadion na 70 tys. bez żadnych usterek, klasa ELITE..hehe
A tak na teraz to po prostu kupiłbym środkowego obrońce, Milinkovica, jakiegos ofensywnego pomocnika i dwóch napastników...i byłoby git...:-)

Ravers 07.07.2010 16:20

Bunoza a nie Buzona i Kolarov a nie Korlakow.Wg.wiadomości futbolnews to Milinkovic nie akceptuje oferty Wisły i chce podwyżki...

SpoXsteR 07.07.2010 16:37

Co do Wlocha
na facebook'u nalezy do grupy anty-policyjne radary jesli dobrze rozumiem http://profile.ak.fbcdn.net/object3/...19061_2763.jpg

:D /w ramach ciekawostek/

tomasz_19 07.07.2010 22:00

Panowie 2 nowych w Wiśle! to raczej pewne! Stoper i Napastnik, jak na razie personalia są nieznane, to wszystko dzięki prowadzonej po cichu polityce transferowej! Brawo!
http://galeria.wislakrakow.com/20100707/sroda/06.jpg

jason wiślak 07.07.2010 22:05

No nie! Kolejni z nadwagą! :rotfl:

iq1000 07.07.2010 22:06

Pytanie za pinć tysięcy.

Czy tomasz_19 dostanie bana za *******enie od rzeczy??? Nie podoba ci się temat to wyjdź na dwór.

grogoriogreg 07.07.2010 22:24

Ciekawe czy to prawda, że Szetela będzie testowany przez Lechię. (LINK)
Kilka razy był wymieniany w tym temacie, więc pisze.

Filippo123321 07.07.2010 22:27

iq, troche dystansu :) Ja naprawde sie usmialem z tego postu, jest on zreszta niezlym podsumowaniem naszej polityki transferowej :P

Manieczkin335 07.07.2010 22:34

Dowiedziałem się że jutro się można wszystkiego spodziewać tzn. nowych graczy ale nie wiem na ile to jest możliwe ! Może się wszystko wydarzyć ! I nie najeżdżajcie na mnie jak się nie sprawdzi !! BO TEŻ TYLKO JAK NAJLEPIEJ!! Tylko trochę się dowiedziałem przez pewna stronę!! AVE WISŁA!!

Kto jeszcze ma ochotę na bana ??

flamengista 07.07.2010 22:46

Temat brzmi "transferowe s-f", więc tomasz_19 od biedy kwalifikuje się na bana za doniesienia transferowe, które z pozoru wyglądają na realistyczne:-D

BTW: obaj mają podobną oponkę do Pinto, a chłopak przecież dostał szansę z Tatranem Preszow...

Pablo84 08.07.2010 06:37

Tak w ogóle to zastanawiam się jak jak się do naszych transferów odnosi sytuacja w zachodnich okienkach.Jak rozumiem, rozmawiamy z osobami, których ciężko skusić grą w polskiej lidze.Może, gdy zachodnieokienka będą mieli mniej opcjii na zach Europy,będzie nam łatwiej?
Już tak parę razy załatwialiśmy transfery na ostatnią chwilę.

Reser 08.07.2010 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 930162)
Tak w ogóle to zastanawiam się jak jak się do naszych transferów odnosi sytuacja w zachodnich okienkach.Jak rozumiem, rozmawiamy z osobami, których ciężko skusić grą w polskiej lidze.Może, gdy zachodnieokienka będą mieli mniej opcjii na zach Europy,będzie nam łatwiej?
Już tak parę razy załatwialiśmy transfery na ostatnią chwilę.

I nie przypominam sobie żeby te transfery na ostatnią chwilę były dobre.

koker 08.07.2010 08:52

Panowie tak sobie wlasnie czytalem co dzieje sie z Krzynowkiem i.....Jacek jest wolnym zawodnikiem

Na stronie H96 napisane jest ze niby skonczyl kariere: http://www.hannover96.de/CDA/profis.html

A wedlug TM jest on bez klubu: http://transfermarkt.de/de/jacek-krz...ieler_765.html

Ciekawie jak on wyglada po tej ostatniej kontuzji....

TSW06 08.07.2010 10:18

już przed kontuzją wyglądał fatalnie więc chyba nie byłby on dobrym ruchem

For_FuN_ 08.07.2010 12:12

Napewno w naszej, smiesznej lidze nie ma takiego skrzydlowego, jak Krzynowek...z Zurawskim mogliby rozklepac kazda obrone w ekstraklasie. Juz nie mowie o tej petardzie w lewej nodze ;).

arti 08.07.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 930366)
Napewno w naszej, smiesznej lidze nie ma takiego skrzydlowego, jak Krzynowek...z Zurawskim mogliby rozklepac kazda obrone w ekstraklasie. Juz nie mowie o tej petardzie w lewej nodze ;).

Krzynowek to zlom - gosc kompletnie zgrany fizycznie i psychicznie moim zdaniem
a ci dwaj goscie tomasza_19 wygladaja mi na silnych, zdrowych byczkow...:)

tormenthor 08.07.2010 12:28

Krzynówek byłby najlepszym lewym pomocnikiem w lidze. Tak jak najlepszym napastnikiem będzie Żurawski. Po prostu z każdym pokoleniem w Polsce jest gorzej i śmiem twierdzić, że te stare dziadki, które trzymały kadrę Janasa i Leo w realich polskiej ligi nadal by wymiatały.

cinekw 08.07.2010 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 930376)
Krzynówek byłby najlepszym lewym pomocnikiem w lidze. Tak jak najlepszym napastnikiem będzie Żurawski. Po prostu z każdym pokoleniem w Polsce jest gorzej i śmiem twierdzić, że te stare dziadki, które trzymały kadrę Janasa i Leo w realich polskiej ligi nadal by wymiatały.

:rotfl::rotfl::rotfl: A kiedy go widziales ostatnio na boisku? Bo ja jakies 2 lata temu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl