Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

marcinaski 24.10.2009 11:49

Czy ktoś kto ma dostęp do dokumentacji i potrafi ją odczytać, byłby tak miły na zdjęciach z różnych miejsc np. środek C, narożnik EC mogłby wyrysować przewidywaną linię boiska z naniesieniem proporcjonalnego ludzika. Wiem, że to dużo roboty ale może ktoś kto się zna i troche czasu dałby radę? Z góry dzięki.

ps. Chodzi mi o coś takiego co zrobił LukL tylko z "ludzikiem" z różnych miejsc.

Oldpara 24.10.2009 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LukL (Post 807169)
w dokumentacji przetargowej nie zawarto demontażu owych kratownic...
Gdyby ta kwestia została ujęta, to już dawno te elementy zostały by usunięte. Z reszta chyba o wiele wygodniej jest zdemontować to w trakcie budowy mając do dyspozycji żurawie, niż bawić się w to, gdy stadion będzie już gotowy (z krzesełkami)

Ooo.. znaleźliśmy dodatkowe 2 mln do kosztów :/

LukL 24.10.2009 12:39

http://img26.imageshack.us/img26/8753/ludziq.jpg
..ale z tym ludzikiem to tak "pi" razy oko

Q13SON 24.10.2009 12:48

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3129932578.jpg

Ostatni rząd - miejsca leżące, dla karłów lub bilety 50% tańsze bo widać tylko 50% boiska...

marcinaski 24.10.2009 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LukL (Post 807198)
http://img14.imageshack.us/img14/4749/ludzikg.jpg
..ale z tym ludzikiem to tak "pi" razy oko

Dziękuję:piwko: Ale obawiam się patrząc na betoniarkę, że z tym ludzikiem nie będzie, aż tak dobrze ( w sensie wielkość )

sayek89 24.10.2009 13:00

Nie wiem czy to rozwiąże problem ale murawa jeszcze będzie obniżana.

LukL 24.10.2009 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Q13SON (Post 807204)

Ostatni rząd - miejsca leżące, dla karłów lub bilety 50% tańsze bo widać tylko 50% boiska...

bez przesady... boisko jest widoczne w całości, aczkolwiek dach z pewnością będzie rozpraszał uwagę.
Na pocieszenie... podobny motyw jest w Dortmundzie....
http://www.stadionwelt.de/sw_stadien...k/blick_07.jpg

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 807212)
Nie wiem czy to rozwiąże problem ale murawa jeszcze będzie obniżana.

ale to jest nakreślone z uwzględnieniem obniżonej już murawy!
Zresztą 80cm przy tak dużej przestrzeni to jest nic....

ReymontBoy 24.10.2009 13:39

"Ostatni rząd - miejsca leżące, dla karłów lub bilety 50% tańsze bo widać tylko 50% boiska..."--->w czym problem tam ma być sektor gości(tak słyszałem)

sayek89 24.10.2009 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ReymontBoy (Post 807222)
"Ostatni rząd - miejsca leżące, dla karłów lub bilety 50% tańsze bo widać tylko 50% boiska..."--->w czym problem tam ma być sektor gości(tak słyszałem)

Oprócz tego jeszcze dwa narożniki będą tak wyglądać, gdzie nie zasiądą kibice gości tylko My. I coś mi się wydaje że te szyby po bokach trybun E i D nie zostaną usunięte.

Sami 24.10.2009 15:46

Mam pytanie: kiedy zacznie się stawianie konstrukcji dachu?
Musimy czekać na poprawki szanownego pana O. ?

Ar222 24.10.2009 17:45

Na maila odpisał mi radny Stanisław Rachwał. Z tego co pisze wynika, że jest on za dokończeniem budowy obydwu stadionów - naszego i icków i zamierza za tym optować :)

tofik 24.10.2009 18:12

Narożniki i tak będą w większości meczów puste...

Ofsajd 24.10.2009 18:16

z piątkowego Dziennika Polskiego:

http://i33.tinypic.com/258tpv5.jpg
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Obtułowicz
Zrobiono dziwną geometrie podpór.Trzeba sprawdzić, jak oświetlenie będzie się odbijać od szkła zadaszenia na widownie i murawę.Chodzi o to aby nie utrudniało widoczności.

Markus 24.10.2009 18:23

Odpowiedź głownej przeciwniczki budowy stadionu, Radnej Jantos na mój e-mail.

Cytat:

"Szanowny Panie
Prezydent miasta zdecydował o remoncie (prawdę powiedziawszy budowie) 3!!! stadionów. Czy uważa Pan, że są one potrzebne. Z tego, co wiem Barcelona ma jeden stadion. To po pierwsze. Po drugie nie widzę potrzeby, jako mieszkanka miasta a i przewodnicząca Komisji Budżetowej, aby na stadion wydawać 500 milionów zł. Tak to się najprawdopodobniej skończy. Po trzecie: przetarg na budowę (remont) stadionu był przeprowadzony nieprawidłowo. Do dnia dzisiejszego architekt Obtułowicz nie dostarczył dokumentów, a budowa idzie. Czy uważa Pan, że to jest normalne? Dałam Panu parę przykładów, pomijam i to, że na Komisję Budżetową przychodzą ludzie, którzy proszą o mieszkania komunalne, z domów dziecka zwracają się do nas o pomoc, ulice się rozpadają, nie ma pieniędzy na przebudowę ronda, nie będzie nas stać (a wiem to) na budowę basenów, nie mamy sal widowiskowych, nie mamy kasy na budowę sali konferencyjnej.. Pytam się więc ile pieniędzy będzie potrzeba do zakończenia budowy (remontu) stadionu i nikt nie ma wiedzy na ten temat. Jak by Pan się zachował w tej sytuacji? Jeśli sprawa się okaże nieprawidłowa i nieczysta to ja - a nie Pan będę wzywana do prokuratury. To na razie tyle. Był Pan jedyną osobą, której odpisałam; Dostaję dużo chamskich e-maili, które tylko i wyłącznie potwierdzają moje zdanie o tzw. kibicach.

Z poważaniem
Małgorzata Jantos
Przewodnicząca Komisji Budżetowej
Mam zamiar odpowiedzieć, proszę Was w tym celu o szybkie napisanie, bym się nie wygłupił, ile stadionów jest w Barcelonie (na szybko kojarzę Camp Nou i boisko Espaniolu). Nie mam czasu tego sprawdzać. Pokazuję jej, w jakim grubym jest błedzie.

Mocny 24.10.2009 18:28

powiedzmy sobie szczerze , gorsze stadiony w ekstraklasie ciezko bedzie znalezc , za przekrety majchrowskiego i obtulowicza powinni oni byc rozliczeni

Proud 24.10.2009 18:30

w Barcelonie znam 3 stadiony: Barcelony, Espanyolu i jakiś trzeci co kiedyś kadra Polski na nim grała. Ale nie wiem jak się zwie.

Sami 24.10.2009 18:39

Repra grala na treningowym boisku barcy

Markus 24.10.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 807411)
w Barcelonie znam 3 stadiony: Barcelony, Espanyolu i jakiś trzeci co kiedyś kadra Polski na nim grała. Ale nie wiem jak się zwie.

A nie ma tam jakiegoś 3 klubu? :)

Garret 24.10.2009 18:45

Jeszcze jest bodaj Stadion Olimpijski, na którym grał Espanyol w ostatnich sezonach.

Stavanger 24.10.2009 18:54

Pytanie ( jestem z Gdańska ): z jakiej partii jest przewodnicząca Komisji Budżetowej Krakowa?
A co się tyczy wręcz upartego stanowiska tej pani, to my Kibice, mamy szansę zrewanżować się jej podczas wyborów. Z 20.000 tysięcy głosów w plecy to dla polityka mocny cios.

cyke 24.10.2009 18:59

Dokładnie. Espanyol ostatnio grał na Estadi Olímpic de Montjuïc teraz jednak przeniósł się na swoje czyli Estadi Cornellà-El Prat. No i oczywiście dwa stadiony Barcy czyli Camp Nou i Mini Estadi. Więc Barcelona na upartego ma 4 duże stadiony.
Po za tym polecam oglądnięcie sobie tego nowego stadionu Espanyolu, gabarytami podobny do stadionu Wisły i Legii a jednak wg mnie nasz z Krakowski jest zdecydowanie ładniejszy. Tylko troszkę mniej dopracowany no i ta cena...

kot 24.10.2009 19:02

Markus

Stadiony Barcelony :

Camp Nou - pojemność - 98.600
Olimpic de Montjuic - pojemność - 55. 926
Estadio Nou Sarria - pojemność - 39.204 ( oddany do użytku 08.2009 ).

Nowy stadion Espanyolu charakteryzuje się możliwością pochowania 20 tys urn kibiców zmarłych ( w jednym z narożników stadionu ).

EDIT
W Barcelonie jest także Wielki Stadion Corridy ( Plaza de toros Monumental de Barcelona) o pojemności - 19.592

Markus 24.10.2009 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 807435)
Markus

Stadiony Barcelony :

Estadio nou Saria - pojemność - 39.204 ( oddany do użytku 08.2009 ).

Nowy stadion Espanyolu charakteryzuje się możliwością pochowania 20 tys urn kibiców zmarłych w jednym z narożników stadionu.

Dziękuję Kocie. Wracam do walki :)

As 24.10.2009 19:10

W barcelonie sa conajmniej 4 stadiony o wysokim standardzie. 2 pisada fc barcelona, jest stadion olimpijski, i nowy stadion espanyolu. Nie jestem pewien czy nowy stadion espanyolu to przebudowany stary obiekt czy tez calkowicie nowa konstrucja w innym miejscu.
Rece opadaj jak sie widzi,ze ludzie odpowiedzialni za tak wazny projekt nie maja pojecia o temacie.
Jak sie oglada zdjecie satelitarne barcelony w guglu to wlasciwie w kazdej dzielnicy jest jakis schludny obiekt

WislaFan123 24.10.2009 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 807435)
Markus

Stadiony Barcelony :

Estadio nou Saria - pojemność - 39.204 ( oddany do użytku 08.2009 ).

Nowy stadion Espanyolu charakteryzuje się możliwością pochowania 20 tys urn kibiców zmarłych w jednym z narożników stadionu.

Do tego mozna dodac ze zaniedlugo zaczna remontowac Camp Nou za kwote ok 300 mln euro...
Mamy s.......ony projekt to fakt, juz 100 tys razy bylo mowione ze mozna bylo wybudowac stadion duzo lepszy za ta kase... Ale to juz po fakcie, tyle gadaja o dlugach ze nie ma na to czy tamto.. A jakie miasto, rzad cyz cokolwiek nie jest na dlugach? Odebrac prawo do projektu Obtulowiczowi i troche sie projekt naprawi za 2-3 lata, oszkli, da jakies oswietlenie.. Problem w tym na wyborach bedzie za na kogo glosowac jak nie na PO? Skonczy sie tak ze po audycie okaze sie ze trzeba bedzie dolozyc z 60 milionow, miasto nie bedzie chcialo, zrobi sie burdel i wyjdziemy na swoje..

Gwiaździsty 24.10.2009 19:35

Odnośnie tego zdjęcia z narożnika i widoku rzekomo na pół stadionu nasuwa się pytanie. Czy ten co robił zdjęcie siedział, czy stał ? Bo to zasadniczo zmienia sytuację. Mi wydaje się, że stał.

P.S. Tragedią tego miasta są takie egzemplarze jak ta paniusia z PO dzierżąca tytuł Przewodniczącej Komisji Budżetowej. Wyobrażam sobie jej budzet domowy bez tej kasy co dostaje w UM z przeciętną pensją (bez kręcenia lodów).

gooro33 24.10.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 807401)
Odpowiedź głownej przeciwniczki budowy stadionu, Radnej Jantos na mój e-mail.

Mam zamiar odpowiedzieć, proszę Was w tym celu o szybkie napisanie, bym się nie wygłupił, ile stadionów jest w Barcelonie (na szybko kojarzę Camp Nou i boisko Espaniolu). Nie mam czasu tego sprawdzać. Pokazuję jej, w jakim grubym jest błedzie.

Pani Malgorzata mnie tez napisala ze jestem jedyna osoba ktorej odpisala :rotfl::rotfl::rotfl: a dostalem takiego samego emaila.... :>
Widac ze w jej wypowiedzach nawet taka rzecz musi byc niezgodan z prawda :)

Ja jej odpisalem...
Jest jednak rzecz ktora mnie boli, bo zaznacza ona ze dostaje mase chamskich maili...Mysle ze jezeli ktos chce sie kompromitowac to jego sprawa, ale akurat w tym momencie kompromituje nas jako kibicow Wisly i jezeli pare osob nie potrafi zachowac kultury to niech lepiej nic nie pisze bo to bedzie dla nas wszystkich lepsze...

Dla mnie najlepsza rzecza w tym mailu jest zaslanianie sie jakimis mieszkaniami komunalnymi.... jeszcze kiedy kasa miejska nie jechala na takim dlugu pamietam artykuly w ktorych starszych, obcych sobie ludzi plci przeciwnej umieszczano w jednym pokoju w ramach oszczednosci... teraz robi sie z tego argument ze niby nasz stadion zabiera kase dla nich... komedia

kot 24.10.2009 19:47

gooro33

Myślę, że także Pasiaści robią nam krecią robotę . Oni nas tutaj też czytają ( także dowiedziałem się o dużej dość ilości e-maili wręcz szkodzących sprawie ).

gooro33 24.10.2009 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 807462)
gooro33

Myślę, że także Pasiaści robią nam krecią robotę ( oni nas tutaj też czytają ).

Zdaje sobie z tego sprawe i piszac swoja odpowiedz dla tej Pani zwrocilem jej na to uwage.
Jednak mysle ze spora czesc naszych braci daje niepotrzebnie poniesc sie emocja.
Po odpowiedzi tej Pani widac ze robi ona wielki szum a nie bardzo wie o co tak ogolnie biega...
Polityka,polityka...polityka.

PvD 24.10.2009 20:20

Cytat:

Dałam Panu parę przykładów, pomijam i to, że na Komisję Budżetową przychodzą ludzie, którzy proszą o mieszkania komunalne,
jakie to wzruszające

Cytat:

z domów dziecka zwracają się do nas o pomoc,
możesz jej odpisać, że do kibiców Wisły nikt się nie zwraca a są w stanie pomoc szkole i dzieciom wTyrawie Woloskiej, dziewczynce w Kalwarii, Antosi z Brzeźnicy, Hospicjum Tischnera itp itd
Cytat:

ulice się rozpadają, nie ma pieniędzy na przebudowę ronda,
tez mi nowość, przypomnij jej tor kajakowy, wtedy protestów wielkich nie slyszalem
Cytat:

nie będzie nas stać (a wiem to) na budowę basenów,
też mi nowosc po raz drugi, odkąd pamietam to krakowa nie stać :D

Cytat:

nie mamy sal widowiskowych,
dofinansować budowę hali Wisły
Cytat:

nie mamy kasy na budowę sali konferencyjnej.
na operę z licznymi błędami się znalazło, przy rondzie grunwaldzkim budowa centrum kongresowego to z czego powstaje?

a chamskie maile moze pisac zarowno kibice Wisły jak i Gajowianki Gałowo.

Ta baba sie ośmiesza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl