![]() |
To prawda, w dodatku Garguła doskonale wykonuje stałe fragmenty gry. Może to być idealny następca Szymka jeśli chodzi o tą poważną rolę. Dawno już nie było zawodnika w Wiśle który dobrze by wrzucił zza pola karnego czy strzelił bezpośrednio z dystansu ładnego gola. Personalnie Wisła wygląda cudownie, ale potrzeba świeżej krwi.
|
W sumie to marzy mi się właśnie podpisanie kilku znanych zawodników. Ale najbardziej to mi się marzy żeby Bednarz znalazł jakiegoś 20 latka z niższej ligi który przebojem zawojuje prawą obronę, lewą obronę, lewą pomoc, napad lub prawą pomoc:)
|
Ja wychodze z zalozenia ze na Gargule w zimie to sie nie ma co napalac.
Ciezko przypuszczac by Belchatow zaprponowal jakas rozsadna kwote, chyba ze z jakims dilem wymiennym Wydawanie kasy za zawodnika ktory za 13 kolejek , bedzie za free to zdecydowne marnotrawstwo i tu jestem spokojny ze nasi hojni mocodawcy na to nie pojda. Tak wiec - jesli chce u nas grac - dogadac sie 1 stycznia i spokojnie na niego czekac |
|
dobrze ze w klubie interesuje sie rowniez mlodzierza z Polskich boisk... BARDZO DOBRZE
|
Brać go, ryzyko wprawdzie małe, ale zysk może być w przyszłości ogromny :)
Dla oponentów transferu powiem tylko jedno - był kiedyś młody 19-letni Błaszczykowski, którego też tu skreślano. Potem jednak płakano, że odchodzi ^^ |
Ciekawe. Może nowy Kuba nam rośnie :) ?
|
ale patrzcie.... pare dni temu pojawiła sie informacja ze testujemy młodego bramkarza z nizszej ligi.. teraz ten zawodnik...... hmm czyzby ktos zaczał szukac pilkarzy w nizszych ligach w polsce?
o to wlasnie chodzi w dobrych klubach... zeby szukac tanich młodych graczy uzupełniajacych sklad...( a moze kiedys stana sie gwiazdami?) i za razem kupowac graczy do pierwszego skladu... |
[QUOTE=Raphael;640441]A może jest już jakiś "pewny" następca Zieńczuka, np. Ćwielong ;). Inna sprawa to fakt, że Zieńczuk jest za słaby na Wisłę, brakuje mu umiejętności typowego skrzydłowego, a takiego potrzebujemy w systemie gry z jednym napastnikiem...[/QUO
Jeśli uważasz,że Zieńczuk słaby dla Wisły to co powiesz o Ćwielongu??? Wg mnie zamiast biadolić o bokach pomocy potrzebujemy przede wszystkim drugiego napastnika i rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia. Takiego co pociągnie resztę jak mecz się nie układa. Obecnie nie mamy jakiegoś pewnego wykonawcy rzutów wolnych czy rożnych. Z kopaczy naszej ligi do wzięcia myślę, że Garguła to byłoby niezłe posunięcie. Przed przejściem do Legii Iwańskiego, byłem zwolennikiem ściągnięcia go na R22. W naszej lidze oprócz wyżej wymienionych to jeszcze Majewski i Murawski graja podobnie ale do wzieciajest tylko Garguła. |
fajnie że skauting jest.... ale czy dobry to się okaże
a młodego prawdodpodbnie nie skauci znaleźli, a agencja poleciła (konrakt z nim mają do czerwca 2009) ;) bez popadania w hurraoptymizm, konkrentyvh efektów na razie nie ma :-) |
za GW: Jak co pół roku powraca też temat odejścia Łukasza Garguły. Reprezentant Polski ma podobno ofertę z Wisły, ale mało prawdopodobne, by Bogusław Cupiał, właściciel klubu z Krakowa, chciał zapłacić za Gargułę aż milion euro.
no tośmy se potransferowali Gargułę :D |
a ci z GW. dalej mają nastukane do tych tępych głowek. Jak mozna rządać za zawodnika 1mlnE któremu sie konczy kontrakt.
|
WISŁA KRAKÓW
Pożegnania: Grzegorz Kmiecik. Mogą odejść: Marcin Baszczyński, Marek Zieńczuk, Mauro Cantoro, Tomasz Dawidowski, Andrzej Niedzielan. Potrzeby: bramkarz, skrzydłowy, rozgrywający, napastnik. Środki: mogą przeznaczyć nawet 2,5 mln zł. na kupno jednego piłkarza. Klub skupia się jednak na szukaniu zawodników, którym kończą się umowy. Na celowniku: Łukasz Garguła, Janusz Gancarczyk, Henri Sillanpaa sports.pl http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=39606 |
Cytat:
chyba tylko dla Ciebie:shock: zobaczyłes date tego artykułu:rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z tym stwierdzeniem 'niespodzianka pod choinkę' to spotykamy się chyba każdego roku. I wszyscy wiemy jak to się kończy: tak samo, jak zapowiedzi, że kadrę chcemy mieć gotową na pierwszy trening. |
emjot
Cytat:
|
Cytat:
prawie na samym dole strony |
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...4eb6312d2a8e1e
Czyli teraz "Bąk do Wisły" Ja bym nie miał nic na przeciw |
ja wole dać 500tys zł za Bąka niż 300tys E za tego Fina.
jak już kiedyś pisalem, Bąk poza wysokim poziomem jaki dotąd prezentuje jest moim zdaniem przygotowany mentalnie do gry. Inteligentny facet, mocno stąpający po ziemi. Do tego kibic Lechii, a więc i szacunek ma do Wisełki :) gdyby był jeszcze troche wyższy... edit: nie jest w sumie taki niski ;) 186cm...a wydaje się niższy... |
Cytat:
|
Boguski, Błaszczykowski za kasę jednak przyszli :-) (pierwszy za sporo większą niż drugi)
zależy ZA ILE? większość nie ma profesjonalnych kontraktów , jedynie ekwiwalent za wyszkolenie się płaci nie może być tak że młodzik przychodzi w śwaitle blasku i chwały, bo tak na prawdę to sporo roboty przed i niehc zapierdala na treningach, żeby cokolwiek osiągnąć, no chyba ze mam mega talent wtedy moze trochę odpuścić ;-) |
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...wiazdami_.html
coraz glosniej... |
Cytat:
Niezłe kiepy w tym GKS-ie siedzą w zarządzie. Czyż nie lepiej byłoby przytulić np.400 tysięcy euro odstępnego za Gargułę teraz. Tak to pozbywają się zawodnika, za którego dostają piłkarza drogiego w utrzymaniu z III ligową formą. Niech mi wierzą razem z Costlym będą tylko narzekać i siać marazm w zespole. |
Znowu zaczyna się pieprzenie kto to do Wisły nie przyjdzie i reklamowanie zawodników. Ja osobiście dopóki nie zobaczę gościa w koszulce z Białą Gwiazdą to nie uwierzę i byłbym szczęśliwy jakby chociaż 1/4 spekulacji medialnych się sprawdziła.
|
Podobno Baszczyńskim zainteresowana jest Fiorentina- tak donoszą zagraniczne media.
|
lepszy byłby taki "dil"
garguła do Wisły, a smok na pół roku do nich :-) |
Cytat:
1) Wejść na którąś z transferowych stron włoskich - tam jest koło setki, jak nie więcej, informacji (a raczej plotek i spekulacji) dziennie. 2) O Baszczu podaje info amerykańskie źródło, które niedawno pisało już o pewnym transferze Błaszczykowskiego do Realu Madryt. Z całym szacunkiem dla Baszcza, ale z tą Fiorentiną to gruba przesada. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl