Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

JacobCFC 27.12.2012 23:22

Jakoś kiedyś kluby nie miały z tym problemu. Tylko nie wychodź z tekstem, że były inne czasy i były problemy z wyjazdami.
Poza tym, prędzej wyrośnie mi kaktus na dłoni, niż w styczniu bd takie temperatury.

Karamazow 27.12.2012 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1292575)
Podobno w klubie nie ma na nic kasy, czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby przepracować okresu zimowego gdzieś w Polsce? Skoro i tak w większości gramy z ogórkami, to dla mnie wyjazd na takie zgrupowanie, w momencie kiedy nie gramy już o nic jest zupełnie bez sensu

Do tej pory nasi Panowie Piłkarze mieli zagwarantowane dobre warunki w trakcie obozów i ch,uja z tego wyszło więc może po przygotowaniach w spartańskich warunkach byłoby lepiej?, a jeśli nie to chociaż taniej. W kwestii ogórków to zgodzić się nie mogę, bo nasi sparingpartnerzy ogórkami byliby dla Szachtara albo Dnipro, ale dla nas to solidni/mocni rywale.

St Yabol 27.12.2012 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1292593)
i.
Poza tym, prędzej wyrośnie mi kaktus na dłoni, niż w styczniu bd takie temperatury.

masz chyba za mało zim jeśli myślisz, że -15'C jest nie możliwe w styczniu, juz teraz w grudniu temperatury przekraczały 20 w nocy a w dzień poniezej -10

Karherop 28.12.2012 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1292593)
Jakoś kiedyś kluby nie miały z tym problemu. Tylko nie wychodź z tekstem, że były inne czasy i były problemy z wyjazdami.

taaa a później jeden z drugim złapie na lodzie piękną kontuzje i będziemy zwalać na sztab medyczny

już późno , pora spać

Kamil 28.12.2012 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1292597)
taaa a później jeden z drugim złapie na lodzie piękną kontuzje i będziemy zwalać na sztab medyczny

już późno , pora spać

byle dluzej niz miesiac, przynajmniej zejdziemy z kosztów za te kaleki

gypsy 28.12.2012 10:29

Obóz przygotowawczy w Polsce to sobie mogła zrobić Polonia Warszawa LATEM. Nie ma szans, by którykolwiek ekstraklasowy klub się przygotowywał do rundy wiosennej w naszym kraju.

szprotson 28.12.2012 11:08

a to niby dlaczego?

jest juz pare bardzo dobrze wyposazonych ośrodków, a argument ze w Polsce bedzie -15 czy cos, to przeciez nie przeszkadza w dobrej tlenówce i nauce biegania.

JrQ- 28.12.2012 11:14

niech grają na hali, co to za różnica?
ludzie, jakbyście wiedzieli, co się na takich obozach robi, to byście inaczej gadali ;)

arti 28.12.2012 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1292625)
ludzie, jakbyście wiedzieli, co się na takich obozach robi, to byście inaczej gadali ;)

A co się robi?:)

Mam dziwne wrażenie, że jak będą przelewy na kontach to będzie tzw. forma, jak nie to będzie g..
2 turnusy urlopu w Turcji... fajnie. Oczywiście, że w Spale, Wiśle itp. byłoby mniej fajnie.

AYALA 28.12.2012 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1292625)

grając na hali niszczą sie stawy i o kontuzje potem w sezonie szybciej

JacobCFC 29.12.2012 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1292630)
grając na hali niszczą sie stawy i o kontuzje potem w sezonie szybciej

Dlatego lepiej zrobić parę treningów w Turcji, z których nasi "piłkarze" i tak nic nie wyniosą. Czy byśmy trenowali na hali, kamieniach czy równiutkiej murawie i tak zaraz niezniszczalny Boguś czy były bożyszcz trybun zaraz złapią kontuzję :haha:

pawelo84 29.12.2012 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1292594)
Do tej pory nasi Panowie Piłkarze mieli zagwarantowane dobre warunki w trakcie obozów i ch,uja z tego wyszło więc może po przygotowaniach w spartańskich warunkach byłoby lepiej?, a jeśli nie to chociaż taniej. W kwestii ogórków to zgodzić się nie mogę, bo nasi sparingpartnerzy ogórkami byliby dla Szachtara albo Dnipro, ale dla nas to solidni/mocni rywale.

W naszym przypadku to jakby zorganizować sparingi z Zagłębiem, Górnikiem czy też Polonią Warszawa (pod warunkiem, że z niej za dużo zawodników nie odejdzie) to efekt byłby taki sam - w plecy, lub ewentualnie remis. Więc z ekonomicznego punktu widzenia, moim zdaniem tak jak i zdaniem wielu kolegów z forum, nie ma sensu jechać do Turcji. Lepiej potrenować na hali czy na sztucznej trawie. Obóz zagraniczny ani nie sprawi, że będziemy w pierwszej trójce ligi, ani nie sprawi że spadniemy. Bo i tu i tam równie daleko.
Po co więc inwestować w zawodników, którym nie chce się grać. Niech sobie pobiegają tak jak u Wojciechowskiego, wielkiej straty nie będzie.
Takie obozy, to pewnie koszt z 200 tyś zł na całą drużynę, jak nie więcej. Dlatego też Bednarz rezygnując z All Inclusive w Turcji, miałby na pół pensji dla jakiegoś darmozjada.

raddar 04.01.2013 20:44

09.02.2013 mamy zaplanowany sparing z Litexem Łowecz. Pan Bednarz pewnie jeszcze nie zauważył , ze oni ( Litex) na swojej stronie w tym dniu mają zaplanowany ale z... BATE .

mitmichael 14.01.2013 12:12

No to wylecieli na zgrupowanie do Turcji a w 25osobowej kadrze jest rowniez Patryk
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dze_do_turcji/

DEBO 14.01.2013 12:18

za przegrany sezon zabierać ich w nagrodę do Turcji ? a czym oni na to zasłużyli ? na Syberie ich wysłać.. by się przyzwyczaili do mrozów tam panujących bo w meczu z Apoelem przeszkadzał im upał... Nie dziwota że kontaktów rozwiązać nie chcą jak za opierdalanie sie przez cały sezon w lidze i tak zostaną wynagrodzeni lepiej niż piłkarze przykładowej Jagiellonii albo Śląska - Ci trenują na Oporowskiej.

piter116 14.01.2013 20:56

Jestem trochę zawiedziony składem kadry. Liczyłem, że przynajmniej dwóch chłopaków z grona (Moskal, Żemło, Buras, Kamiński, Karłowicz, Downar-Zapolski) Kulawik zabierze do Turcji. Kiedy mają się ogrywać z pierwszą drużyną jak nie teraz?

cfa 14.01.2013 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1294755)
Jestem trochę zawiedziony składem kadry. Liczyłem, że przynajmniej dwóch chłopaków z grona (Moskal, Żemło, Buras, Kamiński, Karłowicz, Downar-Zapolski) Kulawik zabierze do Turcji. Kiedy mają się ogrywać z pierwszą drużyną jak nie teraz?

Zawsze mnie to irytowało w Wiśle, że wychowankowie raczej byli traktowani jak zło konieczne niż jako zawodnicy którzy kiedyś mogą stanowić o sile tej drużyny. Tak było przez długie lata, teraz kiedy szanse dostali Czekaj, Szewczyk czy Chrapek liczyłem, że sytuacja może się zmieni, polepszy, a tu co ? Niestety dalej niewielu z nich dostaje szanse.

Charlie 15.01.2013 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1294757)
Zawsze mnie to irytowało w Wiśle, że wychowankowie raczej byli traktowani jak zło konieczne niż jako zawodnicy którzy kiedyś mogą stanowić o sile tej drużyny. Tak było przez długie lata, teraz kiedy szanse dostali Czekaj, Szewczyk czy Chrapek liczyłem, że sytuacja może się zmieni, polepszy, a tu co ? Niestety dalej niewielu z nich dostaje szanse.

Moze po prostu wychowankowie są słabymi piłkarzami i nie rokują żadnych nadziei na przyszłość? Jeśli prezentują poziom Bruda, czy nawet Szewczyka to nie ma sensu wpychać ich na siłę do kadry, tylko dlatego, że są wychowankami. Z całej tej Wiślackiej młodzieży chyba tylko Chrapek ma jakiś tam potencjał, może jeszcze Uryga, reszta prędzej czy później skończy w 1 lidze albo niżej. Chciałbym się mylić, ale obecnie nic nie wskazuje na to, że w tym klubie są jakieś talenty.

DEBO 15.01.2013 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1294800)
Moze po prostu wychowankowie są słabymi piłkarzami i nie rokują żadnych nadziei na przyszłość? Jeśli prezentują poziom Bruda, czy nawet Szewczyka to nie ma sensu wpychać ich na siłę do kadry, tylko dlatego, że są wychowankami. Z całej tej Wiślackiej młodzieży chyba tylko Chrapek ma jakiś tam potencjał, może jeszcze Uryga, reszta prędzej czy później skończy w 1 lidze albo niżej. Chciałbym się mylić, ale obecnie nic nie wskazuje na to, że w tym klubie są jakieś talenty.

każdy "mądry" wie że w tym klubie u młodego chłopaka.. nie liczy się talent. Liczą się znajomośći.

cfa 15.01.2013 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DEBO (Post 1294804)
każdy "mądry" wie że w tym klubie u młodego chłopaka.. nie liczy się talent. Liczą się znajomośći.

Kurcze, zanim się zalogowałem na to forum i chwilę po tym jak zacząłem kibicowac Wiśle tak bardzo idealizowałem ten klub. Teraz dużo rzeczy wychodzi które mnie bolą, ale kibicowac nie przestaje tylko trzymam kciuki o to żeby sytuacja zmieniła się na lepszą.

mistico 15.01.2013 14:06

będzie jakaś transmisja ze spotkania z Energie ?

zim zum 15.01.2013 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1294821)
będzie jakaś transmisja ze spotkania z Energie ?

Zapewne tylko "obiektywna" relacja live na oficjalnej.

enzo 15.01.2013 14:17

W klubie jest takie oszczędzanie, że nawet nie ma kilku drobnych na realizacje transmisji meczów ze zgrupowań. Niestety.

szprotson 15.01.2013 14:43

po co Ci relacja, bez tego większe szanse ze kupisz karnet

aNouc 15.01.2013 14:53

Młodzi niech wpierw coś pokazą w ME...

http://i49.tinypic.com/262nxgm.jpg

cfa 15.01.2013 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1294830)
Młodzi niech wpierw coś pokazą w ME...

http://i49.tinypic.com/262nxgm.jpg

No jak pełna synchronizacja ze starymi ! Nie chcą widocznie zajmowac wyższego miejsca niż pierwsza drużyna :)

enzo 15.01.2013 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1294828)
po co Ci relacja, bez tego większe szanse ze kupisz karnet

No proszę...
A nie wiedzieć czemu, wielu narzeka, że marketing przy Reymonta jest do bani.

Wojtas 16.01.2013 00:11

Widzac to co graja nas mlodzi i porównujac ich do tych z Legii czy Lecha to ich przedostatnie miejsce ich w tabeli wogole mnie nie dziwi.

Wszytscy śmieja sie z Maaskanta a on akurat dobrze wiedzial co oni potrafią.Czyli niewiele.

arti 16.01.2013 04:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1294824)
W klubie jest takie oszczędzanie, że nawet nie ma kilku drobnych na realizacje transmisji meczów ze zgrupowań. Niestety.

Oszczędzanie? Kopacze, którzy może będą walczyć o 10 miejsce jadą na 2 turnusy zimowego urlopu do słonecznej Turcji. Tylko Legia i może jeszcze jedna drużyna z extra ma 2 obozy zagraniczne.

nero 16.01.2013 10:28

Skąd taka pewność, że w Polsce jest taniej niż zagranicą?!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl