Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Smuga 28.01.2015 20:30

Miśkiewicz, jednak jakieś doświadczenie na poziomie Ekstraklasy już ma czego nie można absolutnie powiedzieć o Bieszczadzie. Ile razy zagrał w lidze? W rezerwach jakoś nie zachwycał. Lepiej od niego, moim zdaniem wypadał Zając, którego swoją drogą wypożyczyłbym gdzieś, aby się ogrywał.

Ma_niek 28.01.2015 20:39

No i w dzisiejszym sparingu było widać ze Buchalikowi przyda sie jednak konkurencja.

dynek.pl 28.01.2015 21:43

Szkoda tego Dancha - bardzo liczyłem, że do nas trafi. Byłby grajek na kilka lat na środek pomocy. W sumie jemu też się dziwię, że został w Gorniku - niewiadomo jaka przyszlosc czeka ten klub, a mlody nie jest juz.

cfa 28.01.2015 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1388863)
Szkoda tego Dancha - bardzo liczyłem, że do nas trafi. Byłby grajek na kilka lat na środek pomocy. W sumie jemu też się dziwię, że został w Gorniku - niewiadomo jaka przyszlosc czeka ten klub, a mlody nie jest juz.

Ja bym to nazwał lojalnością. Ale przecież Wisła na chwilę obecną też nie jest super stabilna :/

Nikiforenko 29.01.2015 11:38

pomóc naszej Wiśle!!!!!!

Drodzy kibice Krakowskiej Wisły.
Obserwując całą zaistniałą sytuację w naszym klubie, postanowiłem w końcu się udzielić publicznie i wyjść z pewną inicjatywą (propozycją) która mogła by w sposób znaczący pomoc naszemu ukochanego klubowi. Co proponuje... Oczywiście pomoc finansową!! Jest nas wielu w Krakowie i gdyby każdy z nas wziął sobie do serca moje słowa wygenerowal by pewna sumę pieniędzy w miarę możliwości by móc cieszyć się naszym klubem a nie tylko udała się i snuć hipotezy które tak bardzo odbiegają od rzeczywistości. Proszę o pomoc w zrealizowaniu tego tak bardzo realnego pomysłu.

R33 29.01.2015 12:14

Wisła Ticket Challenge już pokazała jak wyglądają realia.

UcheJ 29.01.2015 14:25

a ten caly ticket co to bylo w ogole?? ja chyba nie na czasie odnosnie tego

AntyMod 29.01.2015 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1388939)

to byla taka forma haraczu jaka zdzierali kiboleLudojady ( z sektora C ) z innych kibicow proBednarzowych , zeby miec na dragi, bron , propagowanie prostytucji , paczki do wiezienia i inne ladunki wybuchowe

stary dziad 29.01.2015 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nikiforenko (Post 1388902)
Drodzy kibice Krakowskiej Wisły.
Obserwując całą zaistniałą sytuację w naszym klubie, postanowiłem w końcu się udzielić publicznie i wyjść z pewną inicjatywą (propozycją) która mogła by w sposób znaczący pomoc naszemu ukochanego klubowi. Co proponuje... Oczywiście pomoc finansową!! Jest nas wielu w Krakowie i gdyby każdy z nas wziął sobie do serca moje słowa wygenerowal by pewna sumę pieniędzy w miarę możliwości by móc cieszyć się naszym klubem a nie tylko udała się i snuć hipotezy które tak bardzo odbiegają od rzeczywistości. Proszę o pomoc w zrealizowaniu tego tak bardzo realnego pomysłu.

No to ja deklaruję 2000 zł . Oczywiście jeśli będzie to właściwie i przejrzyście zorganizowane

sevenheaven 29.01.2015 18:29

To może zrzućmy się na kontrakt Semira, każdy będzie miał jakiś % karty zawodnika i przy ew. sprzedaży taki sam procent zysku :D

MłodePokolenie 29.01.2015 19:06

Tak jest! Jak Legia ma fundusz inwestycyjny na transfery, to my załóżmy fundusz na kontrakt dla Semira.

Operacja Stilić - ROZPOCZĘTA!

PS. Kto dorzuci 2 krowy do jego kontraktu? W Angoli tak płacą, a więc czemu nie u nas?

Glazik 29.01.2015 20:20

Tu juz byla akcja wsparcia dla klubu... duzej czesci ludzi z tego forum ciezko bylo wplacic 10 zl...

silver03 29.01.2015 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1388976)
Tu juz byla akcja wsparcia dla klubu... duzej czesci ludzi z tego forum ciezko bylo wplacic 10 zl...

Nie wspominając o aferze jaka z tego powstała :-)

wściekłe pięści węża 29.01.2015 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1388956)
No to ja deklaruję 2000 zł . Oczywiście jeśli będzie to właściwie i przejrzyście zorganizowane

Jak stary dziad da 2000, to ja daję milion.

Oczywiście, jeśli będzie to właściwie i przejrzyście zorganizowane.

:lol:

A tak na poważnie, to wpłaćcie po 10 za Akademię zamiast pisać pierdoły na forum i to już będzie "coś".

R33 29.01.2015 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1388939)

Działało to podobnie co Ice Bucket Challenge, tyle, że zamiast do oblania się wiadrem wody nominowało się do kupienia biletu na Wisłę, osoba która tego nie zrobiła miała wpłacić 10 zł. na Akademię Piłkarską Wisły Kraków. Wydawać by się mogło, że to żadne wyzwanie. Jednak mało było chętnych do zabawy.

UcheJ 30.01.2015 09:58

ok rozumiem, dzieki za Info. ja nie rozumiem czemu my nie mozemy zrobic takiego konts inwestycyjnego? dobre pomysly trzeba dublowac i wziasc jak wlasne... nawet jak kibice wplaca cos czasami to chyba lepiej niz nic? a dodatkowo moze jakis inwestor wpalci wieksza sume... jakis zapalony kibic zawsze jest na to szansa przeciez nie kazdy kibc Wisly jest biedny... ja np. pochodze z Gor ale mieszkam juz na stale we Warszawie i powiem szczezs ze zadko jestem na meczach mojego ukochanego klubu... ale sprzyjemnoscia wplacil bym na takie konto choc kilka zlotych w ciagu roku przeciez moge cos wplacic zawsze... co wy na to? moze warto byloby napisal list do Roberta z takim pomyslem?

KOMINEK 30.01.2015 10:08

Żeby robić zbiórkę pieniędzy trzeba mieć zezwolenie. Po za tym musi to robić ktoś wiarygodny znany w środowisku.

Viper 30.01.2015 10:16

^^ Jest też kwestia taka, że stworzenie konta inwestycyjnego to są koszty. Obsługa tego, rozliczanie wpłaconej kasy etc. Może być niestety tak, że wpływy od kibiców będą mniejsze od kosztów. Zanim ktoś wyskoczy z propozycją internetowego konta za złotówkę, nie da się na takim zrobić zbiórki dla klubu.

Pozwolenie na zbiórkę to najmniejszy problem.

paczus 30.01.2015 10:25

Po co robić zrzutki wystarczy chodzić na mecze. Jeśli dobrze kojarzę 30k miejsc...

fialo 30.01.2015 10:28

Zamiast wymyślać pierdoły, po prostu kup jeden z drugim karnet, nawet jak mieszkasz w Warszawie, w górach, w Dubaju czy w Kambodży. Mało Ci, to dokup oficjalną koszulkę. Zresztą o czym ja mówię, takich osób może znajdzie się max. 5, reszta sępi bo karnet ma o 20 złotych za drogi, kontrakty, transfery, wymagania, Semir, a od siebie zero.

Mario Nh 30.01.2015 10:50

Jak wyżej.
Zakup karnetu najlepszą formą wsparcia finansowego klubu.

gypsy 30.01.2015 11:01

Przemysław Lech oficjalnie wypożyczony do Floty Świnoujście. Bardzo fajnie, oby chłopak regularnie pograł w tej pierwszej lidze.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_swinoujscie/

UcheJ 30.01.2015 11:15

plytko myslicie... karnet karnet karnet... nie kazdy kupi karnet... ale jesli bedzie konto to moze jak nie Ty to moze ktos inny placi albo INWESTOR POPROSTU WPLACI czemu zakladasz od razu ze nie? czemu nie sprobowac przez chociaz 1 rok?? i ja bym chcial zeby klub cos takiego zorganizowal bo to bedzie medialne, bezpieczne, bez zadnych podteksow ze Ci ktos to zabierze... glupi przyklad legly pokazuje ze 2 mln maja na transfery... kazdy pomysl nawet sprawdzony gdzie indziej tu odrazu nie... ale pomysl Wislakow jest okolo w calej Polsce z 50 tys ktorzy ogladaja kibicuja klubowi nie powierz mi ze nie ma tam jakiego milionera w tej liczbie osob... ktory akurat cos rzuci wiecej nawet 100 tys zl patrz ile to dlanas i dla klubu bedzie kasy...

Mario Nh 30.01.2015 11:19

Było spotkanie z prezesem, trzeba było osobiście zaproponować mu taki pomysł.

UcheJ 30.01.2015 12:02

Wiesz nie bede przyjezdzal z Warszawy zeby porozmawiac z Prezesem kiedy pracuje... powiem tak jacy kibice takie pieniadze mowie tutaj o was! bede pisal codziennie do Maksa Michalczaka ze mam taki pomysl i ja przynajmniej cos zrobie. (nie znam innego maila) A Wy sobie karnety kupujcie jak stare pryki co nie maja marzen zeby ta nasza Wisla cos osiagnela... z takimi kibicami to tylko stagnacja pozdrawiam i bez odbioru

szprotson 30.01.2015 12:05

Kolega UCHEJ rozumiem ze karnet posiada. Który sektor tak z ciekawości?

Kurz 30.01.2015 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1389012)
Jak wyżej.
Zakup karnetu najlepszą formą wsparcia finansowego klubu.

Gwoli ścisłości. Najlepszą formą wsparcia dla klubu jest zakup biletów na wszystkie mecze.

cfa 30.01.2015 13:18

Wy tu sobie tak piszecie tak o finansowaniu Wisły o zbiórkach pieniędzy, tymczasem Smuda miał do dyspozycji 3 rezerwowych ... a wszyscy młodzi "zdolni" idą na wypożyczenia. Trochę to dla mnie mało zrozumiałe chyba, że rzeczywiście coś jest na rzeczy w temacie sponsora i pozyskania nowych zawodników.

maaarcin 30.01.2015 13:24

A na zgrupowanie pojechało 24 zawodników... ;)

Galonek 30.01.2015 13:35

W dzisiejszym PS jest ciekawy artykuł na temat naszej sytuacji. Z wypowiedzi "Głowy" można wywnioskować, że piłkarze są już zmęczeni całą sytuacją. Mam nadzieję, że RG nie "pojechał" na fantazji podczas pierwszej konferencji. W końcu te wielkie nadzieje związane z jego osobą musiały mieć chyba jakieś podstawy.

Co do karnetów i biletów, to nieważne kto ma jakie zdanie na ten temat, ale Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ każdy jeden zakupiony przez kibica bilet lub karnet klubowi NIE ZASZKODZI, a w jakimś stopniu POMOŻE! Wybaczcie za te truizmy, ale mam wrażenie, że co poniektórzy zdają się o tym zapominać.

Padre1906 30.01.2015 13:36

Cytat:

Mam nadzieję, że RG nie "pojechał" na fantazji podczas pierwszej konferencji.
Co masz dokładnie na myśli?

Galonek 30.01.2015 13:43

Tzw. myślenie życzeniowe. Oceniając wypowiedzi RG trzeba mieć na uwadze, że jest silnie związany emocjonalnie z Wisłą i chce dla niej jak najlepiej. Ponadto sam nie ukrywa, że praca w Wiśle nie jest dla niego tylko pracą, a czymś znacznie ważniejszym. W takim przypadku nietrudno o przesadny optymizm.

Ja osobiście uważam, że głównym powodem, dla którego został zatrudniony w Wiśle są jego kontakty biznesowe, dlatego w kwestii skuteczności jego działań jestem umiarkowanym optymistą.

Czas na pierwsze rozliczenia jego wypowiedzi nastąpi tuż przed meczem z Lechią. Mam tu na myśli sprawę Semira i potencjalnego sponsora.

Padre1906 30.01.2015 13:50

Na Semira kasy nie wyczaruje, wszystko zależy od tego czy przyjmie nasze propozycje. Dostanie taką ofertę na jaką nas stać. Więc jeśli nawet by odszedł nie winiłbym Gaszyńskiego.
A sponsor? Trwają rozmowy. Na poważnie się za to wzięli i mam nadzieje że w najbliższym czasie będzie tego realny efekt.

Galonek 30.01.2015 13:57

Daleki jestem od obwiniania RG za sprawę Semira. Pamiętam jednak jego słowa o tym, że ma pomysł jak znaleźć środki na niego.

gypsy 30.01.2015 14:30

Mnie trochę uspokajają słowa Brożka, który powiedział, że jego zdaniem Semir zostanie w klubie. Liczę, że Brozio bez powodu nie wlewałby nadziei w serca kibiców ;)

PiVoSH92 30.01.2015 14:46

O ile to nie mydlenie oczu samym zawodnikom przez prezesa. Nie można tego wykluczyć, a to, jaka fala optymizmu się przelała mogła zrobić efekt.

AntyMod 30.01.2015 15:42

Gaszynski musial optymistycznie gadac wlewajac nadzieje w serca kibicow, nie mial innego wyjscia ...osobicie mysle ze czar prysnie w momencie zapewnienia sobie pierwszej 8 ....obym sie mylil, ale scenariusz z tamtego roku wg mnie jest najbardziej realny ...i sory, ale gadanie o pucharach europejskich ?? prosze was, Wy naprawde lykneliscie to ?? obawiam sie minimalizmu i odpuszczania, naglych kontuzji itp po zapewnieniu sobie utrzymania ....gdyby tak sie stalo to szkoda ze wypozyczono tyle mlodziezy, bo wolalbym zeby to Oni przegrywali walczac, niz aktualni zawodnicy, z ktorych ponad polowa to bardzo przecietni lub po prostu slabi pilkarze ktorych w extraklapie jest ponad 75 %

Padre1906 30.01.2015 15:45

Kto pisze o pucharach? Pierwsza 8 to dla nas cel na ten sezon.

ABGwislakABG 30.01.2015 16:04

O Śląsku czy Ruchu Chorzów zapominacie? To jest polska ekstraklapa. Równie dobrze końcową tabelę mogliby losować.

emailowiec 30.01.2015 16:05

^^
Prezes Gaszyński zapowiadał, że celem jest awans do fazy grupowej europejskich pucharów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl