Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MichaelMyers 23.01.2015 13:30

Czytaliscie Brozka? W klubie wogole nie placa pensji od paru miesiecy, jest jeszcze gorzej niz rok temu, nie dziwne ze Stilic jeszcze nie podpisal, jak tak dalej pojdzie to tylko na nowy kontrakt dla Boguskiego bedzie.

wściekłe pięści węża 23.01.2015 13:43

Dobrze, że nie dałeś linka do artykułu, bo jeszcze ktoś mógłby przeczytać.

No i jeszcze lepiej, że piszesz o tym w tym temacie.

WISŁAZWE 23.01.2015 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1388406)
Czytaliscie Brozka? W klubie wogole nie placa pensji od paru miesiecy, jest jeszcze gorzej niz rok temu, nie dziwne ze Stilic jeszcze nie podpisal, jak tak dalej pojdzie to tylko na nowy kontrakt dla Boguskiego bedzie.

Ciekawe rzeczy wyczytałeś... wróć zinterpretowałeś.

Padre1906 23.01.2015 13:54

MichaelMyers Ty widzisz jedynie Stilića w tym klubie?

MichaelMyers 23.01.2015 14:11

WISŁAZWE- wyraznie mowi, ze starsi pilkarze sa cierpliwi i czekaja na pensje i sa duze zaleglosci, nie powiedzial nic wiecej zeby nie zaszkodzic klubowi.Moze prezes w euforii to widzi inaczej, ale jak jemu tez przestana placic to sie szybko spotka z rzeczywistoscia.Bo jaki jest ten plan awansowac do fazy grupowej LE a wtedy splacimy to kilkanascie milionow zlotych najpilniejszych dlugow i bedziemy placic pensje na biezaco? Jakie jest prawdopodobienstwo ta kadra przejsc eliminacje, nawet jak sie uda 3 miejsce wywalczyc 5%?

Padre1906- w kontekscie gry o wysokie cele to ja widze Stlilica, Glowackiego(ile on jeszcze pogra),Sadloka, Dudke i Brozka.Reszta skladu sie nie rozni niczym od takiego Piasta.

TOMEK 11 23.01.2015 14:13

Miśkiewicz wraca :)

kristos 23.01.2015 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1388406)

Możesz zacytować te słowa ,bo ja nigdzie takich nie znalazłem.
Jak tego nie zrobisz ,to znaczy ,że nasz jakiś cel w tym żeby "siać" zamieszanie.

radek2323 23.01.2015 14:23

Michal podobno na 2.5 roku :)

MichaelMyers 23.01.2015 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1388420)
Możesz zacytować te słowa ,bo ja nigdzie takich nie znalazłem.
Jak tego nie zrobisz ,to znaczy ,że nasz jakiś cel w tym żeby "siać" zamieszanie.

Prosze bardzo.

Jak bardzo dokuczliwa, dla takich graczy jak ty, jest sytuacja finansowa Wisły? - Mnie ona nie dokucza. Jest nas kilku starszych, oddanych temu klubowi zawodników, którzy w dodatku byli już za granicą, trochę w piłkę pograli, więc pieniądze na codzienne życie zarobili. Brak tych wypłat nie jest teraz dla nas odczuwalny. Każdy pracuje dla pieniędzy – to normalne, ale czekamy cierpliwie.

MichaelMyers 23.01.2015 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1388421)
Michal podobno na 2.5 roku :)

Jest po operacji kregoslupa, ale moim zdaniem lepszy jest od Buchalika.Zobaczymy tylko czy przejdzie testy medyczne, bo jego zdrowie to niewiadoma.

W.S 23.01.2015 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1388422)
Prosze bardzo.

Jak bardzo dokuczliwa, dla takich graczy jak ty, jest sytuacja finansowa Wisły? - Mnie ona nie dokucza. Jest nas kilku starszych, oddanych temu klubowi zawodników, którzy w dodatku byli już za granicą, trochę w piłkę pograli, więc pieniądze na codzienne życie zarobili. Brak tych wypłat nie jest teraz dla nas odczuwalny. Każdy pracuje dla pieniędzy – to normalne, ale czekamy cierpliwie.

Nadal nie wiemy skąd wziąłeś kilka miesięcy?

Padre1906 23.01.2015 14:36

http://sport24g.pl/2015/01/23/wrzutk...h-z-zagranicy/
Tutaj cały wywiad.
Skąd to wziął? Z domysłów. Siedzi i zastanawia się dlaczego jeszcze ukochany Stilić nie podpisał kontraktu.

"Michal podobno na 2.5 roku"
radek2323 Takie podobno wsadź sobie do kieszeni.

filemon 23.01.2015 15:02

Ja wiem, że Miśkiewicz w pewien sposób związany z Wisłą, ale czy my potrzebujemy trzeciego solidnego bramkarza? Miejmy jednego zajebistego, a nie trzech poprawnych.

skeba 23.01.2015 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1388431)
Ja wiem, że Miśkiewicz w pewien sposób związany z Wisłą, ale czy my potrzebujemy trzeciego solidnego bramkarza? Miejmy jednego zajebistego, a nie trzech poprawnych.

A ten drugi solidny, podaj mi jego nazwisko?
I na jakiej podstawie twierdzisz, że jest on solidny?

filemon 23.01.2015 15:14

Dla mnie zarówno Buchalik, jak i Miśkiewicz, jak i Bieszczad są solidni, nic więcej poza poprawnością. Będę wdzięczny za nie odbieranie mi prawa do opinii ;)

WISŁAZWE 23.01.2015 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1388422)
Prosze bardzo.

Powiedz mi gdzie Paweł Brożek zaznaczył, że nie dostaje pensji od kilku miesięcy a sytuacja klubu jest gorsza niż przed rokiem? Nie mówię, że w tym momencie Wisła płaci mu co miesiąc, zdarzają się obsuwy ale nie są to tak katastrofalne wizje jak Twoje.

Wyluzuj.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1388431)

Podpisanie Miśkiewicza jest dla mnie równoznaczne z tym, że Bieszczad zostanie wypożyczony lub sprzedany do innego klubu, zresztą w czerwcu kończy mu się kontrakt i raczej w takiej sytuacji nie będzie przedłużony.

szprotson 23.01.2015 15:23

tez uwazam podobnie ze wszyscy trzej sa średni z tym że :
- Bieszczada widziałem ostatnio na zywo raz w pucharze? i grał bardzo dobrze
- Buchalik wygląda na typowego sredniaka
- Miśkiewicz miał duzo farta, co oczywiscie jest pożądane u bramkarza.

Ale tak jak dla kolegi wyzej zaden z nich nie jest dla mnie kocurem

filemon 23.01.2015 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1388434)
Podpisanie Miśkiewicza jest dla mnie równoznaczne z tym, że Bieszczad zostanie wypożyczony lub sprzedany do innego klubu, zresztą w czerwcu kończy mu się kontrakt i raczej w takiej sytuacji nie będzie przedłużony.

Właśnie teraz zauważyłem długość kontraktu i zwracam honor, o tyle mozna rozumiec ten ruch.

PiVoSH92 23.01.2015 15:28

Bieszczad ma 21 lat, czyli wypożyczenie na 2 lata najlepiej (o ile przedłużymy) do I ligi z opcją ściągnięcia po 1 sezonie i w wieku 23 lat będzie oczywiste - albo jest nadzieja albo nic niewarty piłkarzyna. Ocenianie kolesia, który nie gra, bo na swoją pozycję jest zwyczajnie za młody (ilu bramkarzy poniżej 25 lat gra w wielkich europejskich klubach) i może się jeszcze znacząco rozwinąć tylko przez pryzmat tego, że nie gra to żałosne. Moim zdaniem warto go zatrzymać, a pewnie za wiele grosza mu nie trzeba.

Buchalik nam meczu jeszcze nie wyjął, Misiek po pół zeszłego sezonu miał 2-3 takie. Jak mamy przegrać to jeden .... czy 1-0 czy 3-0, a między 1-0 dla nas a 1-1 jest spora różnica, a bramkarz na farcie i sporych umiejętnościach (Misiek w zeszłym sezonie) tą różnicę robi.

force93TS 23.01.2015 15:37

wyjął z tego co pamiętam to z piastem

sevenheaven 23.01.2015 15:38

zamiast kupić porządnego bramkarza to będziemy mieć 2-3 średnich, bez sensu, tymbardziej że za te pieniądze można byłoby jakiegoś gościa z pola zakontraktować..

TYSIAC906 23.01.2015 15:45

kupić... To słowo nie pojawia się w Wiśle od czasu Holendrów :rotfl:

silver03 23.01.2015 15:53

Misiek może jakiś fenomenalny nie jest, ale potrafił wyciągać dzięki swojemu fartowi/ustawieniu nieziemskie piłki czego nasz obecny bramkarz nie potrafi.

Griszka30KR 23.01.2015 15:55

Teraz to powinni pozyskac tylko napastnika,ale takiego który zrobiłby konkurencje Brożkowi.

TS&ZKS 23.01.2015 16:00

Osobiście uważam, że Buchalik prezentuje ten sam poziom co Misiek. Więc nie uważam za dobry ruch jego powritu. Wolalbym przedluzenie kontraktu Bieszczada i zakup Napastnika

1906ts 23.01.2015 16:03

Dla mnie priorytetem mimo wszystko są skrzydła, bo nie mamy nawet pół średniego skrzydłowego.
Jak to mówi Smuda gdy jest "ciemno" na bokach to wiadomo że nie ma na bokach żadnego pomyślunku, żadnego dryblingu, prawie żadnej dobrej wrzutki, ba nie ma nawet dobrego przyjęcia - jest tylko bezmyślne bieganie, które może i szybkie ale nie efektywne.
Brozia może zastąpić choćby ten Stępiński a skrzydłowi są dwaj i to nie warci funta kłaków, z nimi nie mamy co szukać w ewentualnych pucharach.

Rafee 23.01.2015 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1388444)
Misiek może jakiś fenomenalny nie jest, ale potrafił wyciągać dzięki swojemu fartowi/ustawieniu nieziemskie piłki czego nasz obecny bramkarz nie potrafi.

Tyle że Miśkiewicz może i dobrze gra na lini, ale NOGAMI grać nie potrafi, więc dziwie się ze go próbują zakontraktować. W dzisiejszy czasach bramkarz musi grać dobrze nogami! A Buchalik ma te dwie cechy tez dobre.

MichaelMyers 23.01.2015 16:14

WISŁAZWE- Jak to gdzie mowi,Brozek wyraznie mowi, ze brak wyplat nie powoduje, ze maja problemy finansowe,bo zyja z tego co zarobili w poprzednich klubach.Wiadomo, ze chodzi o najlepiej oplacanych pilkarzy.Zaznacza dla dobra klubu, ze sie nikt nie buntuje i czekaja.Gdyby to byl Malecki to by juz zrugal klub, Brozek ma wiecej klasy i inteligencji,ale nie beda czekac w nieskonczonosc, bo te pieniadze im sie naleza.To jak Stilic ma podpisac na 3 lata,skoro wyplat nie dostaje?Jak mu to ureguluja to podpisze pewnie.

Rafee - jednak wazniejsze dla bramkarza zeby sobie lepiej radzil z gra przy dosrodkowaniach niz gra nogami.Macie lepszego bramkarza za darmo?Bo albo on albo wracamy do testow amatorow.

W.S 23.01.2015 16:19

Brozek mówi o kilku pilkarzach a kilku pilkarzy to kilka pensji
więc równie dobrze mogli nie dostać za grudzień

PiVoSH92 23.01.2015 16:23

Albo tym starszym piłkarzom płacą w innych terminach (znaczy się wyższy kontrakt=większa opóźnienia), żeby nie zniechęcać za bardzo młodych? Widać zaangażowanie Brozia czy Głowy chociażby w klub, więc może zarząd wykorzystał to i dogadał się, że mogą troszkę bardziej zalegać im z pieniędzmi.

MichaelMyers 23.01.2015 16:24

Tak, a to czasem nie Miskiewiczowi zabronili tu trenowac jak powiedzial, ze Wisla mu zalego z wyplatami, jeszcze za poprzedni sezon?To nie Smuda mowil na jesien, ja juz nawet nie sprawdzam konta czy mi placa? Jaki grudzien, gdyby to byl poslizg jeden miesiac to nikt by tego nie zauwazyl nawet.

63.5 Kg 23.01.2015 16:35

Przestanmy .......ic...

Miskiewicz jak na nasze warunki i aktualne czasy jest ruchem bardzo dobrym...

d 23.01.2015 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1388454)
Przestanmy .......ic...

Miskiewicz jak na nasze warunki i aktualne czasy jest ruchem bardzo dobrym...

Ot co. Jeśli po problemach zdrowotnych wróci do dyspozycji sprzed odejścia, to na luzie posadzi Buchalika na ławce. Wygląda to na udany ruch.

Czekam z niecierpliwością na szczegóły rozwiązania kontraktu z Chavezem - gdyby udało się coś zaoszczędzić i tą kasę przeznaczyć na zatrzymanie Stilicia to byłby majstersztyk Gaszyńskiego.

brylant17 23.01.2015 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1388453)
Tak, a to czasem nie Miskiewiczowi zabronili tu trenowac jak powiedzial, ze Wisla mu zalego z wyplatami, jeszcze za poprzedni sezon?To nie Smuda mowil na jesien, ja juz nawet nie sprawdzam konta czy mi placa? Jaki grudzien, gdyby to byl poslizg jeden miesiac to nikt by tego nie zauwazyl nawet.

Sam Miśkiewicz mówił,że Wisła mu zalega i wyraźnie powiedział,że poczeka i mówił,że nie bedzie Wiśle robił problemów by ta nie dostała licencji na nowy sezon.Co do trenowania, to Wisła mu pozwoliła trenować więc nie po co szukanie dziury w całym.

MichaelMyers 23.01.2015 17:21

brylant - Dlatego mowie, ze tlumaczenie sobie, ze pilkarze nie dostali pensji za grudzien a poza tym jest plynnosc finansowa to tylko marzenia.Ja do niego nic nie mam, uwazam ze to dobry bramkarz, cala runde wiosenna bronil z bolami w plecach, a nam sie jeszcze obrona rozleciala, to ze wysoko przegralismy wtedy kilka meczow to nie byla jego wina tylko tego ,ze taka formacja jak obrona w tych meczach w Wisle nie istniala.Trzeba pamietac, ze sporo punktow Wisla mu zawdzieczala, runde jesienna poprzedniego sezonu mial znakomita.Dziwia mnie komentarze, ze go nie chca teraz bo rzekomo chcial milion zlotych kontraktu, ja w to wogole nie wierze, tyle to moze za 3 lata by dostal.

KOMINEK 23.01.2015 18:28

To dwóch równorzędnych bramkarzy jeśli obaj będą w formie ktoś będzie grał ławę i się frustrował jeśli trenerzy poardza sobie z tym to spoko ale taki układ wcale nie jest łatwy. Bramkarz musi być pewny też psychicznie musi wiedzieć że nawet jak coś zawali to od razu nie siądzie na ławie. Nie jest to proste

wolfu 23.01.2015 18:47

Tradycyjnie, co by się nie działo to źle. Owszem, bramkarz nie jest nam potrzebny na gwałt, ale jeśli Franek sobie zażyczył jego powrotu to musi coś w tym być. A ludzie tradycyjnie - zamiast cieszyć się z powrotu solidnej marki (jeden z lepszych bramkarzy Wisły ostatnich lat, powołany do reprezentacji) to wybrzydzają, że nogami grać nie umie, że po co nam kolejny...

Krzysiek 23.01.2015 19:05

Dokładnie. Co by się nie działo, to kurde takie narzekanie, że masakra. Nic Wam nie pasuje. Woilicie Miśka czy jakiegoś noname'a z drugiej ligii albańskiej? Rozumiecie, ze klub jest na skraju bankructwa? Cieszcie się, że jeszcze się trzymamy, i że jest jakiś widok na normalność.

PODpalacz 23.01.2015 19:14

taki układ jest najlepszy dla obu stron.Misiek będzie łapał w naszych szeregach formę ,a Wisła będzie mogła zwlekać z zaległą kasą .

filemon 23.01.2015 19:28

Chyba kogoś rozum nt stanu finansów Wisły opuścił. To nie "narzekanie obojętnie co Wisła nie zrobi", tylko fakty - nie ma teraz potrzeby i hajsu na trzeciego bramkarza o podobnym poziomie. Tymczasem na skrzydłach pusto. Miśkiewicz raczej tam nie zagra, bynajmniej nie tylko dlatego, że nie umie grać nogami. Buchalik i Bieszczad to obecnie wystarczający stan. Porównajcie to do sytuacji na skrzydłach. Bardzo chcielibyśmy mieć taki komfort na bokach jak na bramce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl