Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Awe 02.07.2018 17:00

Zarząd powinien skończyć tę komedię z udawaniem, że jest dobrze. Muszą po pierwsze oficjalnie przeprosić za swoją nieudolność. Po drugie powiedzieć wprost, że sytuacja jest tragiczna, stoimy nad przepaścią, że klub jest na skraju upadku. Pokazowo zrzec się swoich wynagrodzeń i zaapelować o kupowanie karnetów nawet przez osoby, które nie zamierzają chodzić. Inaczej nikt nie kupi karnetu, żeby oglądać takich piłkarzy. Możemy krzyczeć, że takich ludzi nam nie trzeba, że pikniki, że tamto, że sramto ale nie nagniemy rzeczywistości. Ludzie kupią karnet tylko na świetnie grającą drużynę albo w wyjątkowej sytuacji ratowania klubu przed upadkiem. Tak jest w każdym klubie. Ktoś (Dukat?) musi też pokazowo położyć głowę, wziąć na siebie kompromitacje z LLonchem, Carlitosem i stadionem (pani Sarapata jeszcze w piatek radośnie sobie rozmawiała w radio, że z Miastem ok, a mundial wygra Chorwacja...), żeby złagodzić trochę sytuację i nastroje. Jak będziemy udawać, że jest biednie ale ok i pisać śmieszne oświadczenia i czekać na Bragiela to możemy już kopać grób.

Edit: wzięcie żony członka rady nadzorczej na na rzeczniczkę nie jest dobrym pierwszym krokiem...

FraMat 02.07.2018 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1506807)
Wychodzi na to, że sytuacja jest tak zła, że nie ma co znęcać się nad zarządem.

Jestem tego samego zdania.
Jesteśmy w takiej czarnej d.., ze pozostaje tylko dziękować Bogu, że jakikolwiek zarząd jeszcze mamy i że TS nie pozbyło się sekcji piłkarskiej za jakieś grosze.
Teraz nie ma co szukać winnych. Niczego to nie zmieni. Szukanie winnych może co najwyżej złagodzić naszą frustrację. Ale nie o to przecież chodzi?

Trzeba zaciskać kciuki/modlić się/odprawiać czary (co kto tam woli), żebyśmy nadal istnieli bez konieczności rozpoczynania na nowo od najniższej klasy rozgrywkowej.

Coglin 02.07.2018 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1506778)
Tu trzeba ruszyć pod urząd a nie .......ić bez sensu...

Chłopie, kto ci przyjdzie pod urząd? Kibice Wisły? :haha:

Ilu by przyszło - 50-100? Majchrowski by się ze śmiechu tarzał po podłodze.

W tych czasach to tylko w napierdzielaniu komentarzy możemy startować.

Jeszcze jedna sprawa - gdzie jest SKWK??

Nie widzi co się dzieje w klubie, jaki jest burdel? Czy raczej udaje, że nie widzi?
Jest TS, Dukat - to jest super i w porządku.

serek.c2 02.07.2018 17:31

Ale ja sobie z tego zdaje sprawę... niestety.

regan 02.07.2018 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Starzy Bywalcy
Problem w tym,że nikt na takich zasadach tego stadionu utrzymać nie może.
Czynsz jest przez miasto liczony od kwoty,za jaką stadion wybudowano,a ta jest zawyżona.Za nieudolność urzędników (a może i coś więcej) chcieliby, żeby płacił klub.
Dla porównania przypomnimy tylko,że Lech za swój stadion płaci rocznie 600 tyś,a z podatku od nieruchomości jest zwolniony.
Od Wisły Kraków chce 2,6 mln+ 600 tyś podatku...

Z FB.

Tak nas miasto rucha a wy temu przyklaskujecie!

Atakujcie zarzad dalej debile... i placcie haracz Jackowi ktory nigdy nie zejdzie na psy.

Ogarnijcie sie w końcu i zacznijcie walczyć o interes Wisły w końcu bo skandalem jest, że miasto takie rachunki za stadion wystawia!!!

Mar85 02.07.2018 17:45

Ja bym się skupił dlaczego w 1 rubryce którą przedstawił heoij jest 0.

serek.c2 02.07.2018 17:47

Ponieważ tak o nas dba miasto.

czaro 02.07.2018 17:47

Mnóstwo tu postów, w których widzę jakąś chorą satysfakcję z tego, że w klubie dzieje się źle (a już na pewno wybuchają pożary, które trzeba na szybko gasić). Jeżeli kibicujecie Wiśle, to kibicujcie temu zarządowi, aby sobie z problemami poradził, bo innego właściciela Wisły niż TS na razie nie ma i nie będzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1506808)
Zarząd powinien skończyć tę komedię z udawaniem, że jest dobrze. Muszą po pierwsze oficjalnie przeprosić za swoją nieudolność. Po drugie powiedzieć wprost, że sytuacja jest tragiczna, stoimy nad przepaścią, że klub jest na skraju upadku. Pokazowo zrzec się swoich wynagrodzeń i zaapelować o kupowanie karnetów nawet przez osoby, które nie zamierzają chodzić. Inaczej nikt nie kupi karnetu, żeby oglądać takich piłkarzy. Możemy krzyczeć, że takich ludzi nam nie trzeba, że pikniki, że tamto, że sramto ale nie nagniemy rzeczywistości. Ludzie kupią karnet tylko na świetnie grającą drużynę albo w wyjątkowej sytuacji ratowania klubu przed upadkiem. Tak jest w każdym klubie. Ktoś (Dukat?) musi też pokazowo położyć głowę, wziąć na siebie kompromitacje z LLonchem, Carlitosem i stadionem (pani Sarapata jeszcze w piatek radośnie sobie rozmawiała w radio, że z Miastem ok, a mundial wygra Chorwacja...), żeby złagodzić trochę sytuację i nastroje. Jak będziemy udawać, że jest biednie ale ok i pisać śmieszne oświadczenia i czekać na Bragiela to możemy już kopać grób.

Edit: wzięcie żony członka rady nadzorczej na na rzeczniczkę nie jest dobrym pierwszym krokiem...

Nikt nie musi pokazowo kłaść głowy, a obecna sytuacja nie jest wynikiem nieudolności zarządu, tylko braku pieniędzy. Brakowało tych pieniędzy za późnego Cupiała, brakuje i teraz, bo choć klub zarządzany jest lepiej, to w sytuacjach krytycznych nie ma kroplówki finansowej od właściciela. Apel o zrzeczenie się wynagrodzeń uważam za absurdalny. Jak myślisz, ile godzin w tygodniu będą mogli poświęcić na Wisłę członkowie zarządu, jeśli będą musieli zarabiać na życie poza klubem?

Jeżeli natomiast w całym tym bałaganie na rzeczniczkę prasową naprawdę mianowali kogoś z rodziny Mateusza Stankiewicza, to nie chce mi się już więcej pisać. Może nie zarabia dużo, może jest zaufana, może kompetentna, no i z pewnością TS ma teoretycznie prawo robić sobie w swojej spółce wszystko, co zgodne z prawem, ale nie, po prostu nie. Niech się sami bronią.

El'kabat 02.07.2018 17:48

Mleko się wylało i 8 milionów nikt nam nie podaruje.

Wdg naszych "asów" z tt, żeby była jakakolwiek ugoda z miastem to trzeba połowę spłacić, czyli milion ojro na stół.

https://twitter.com/janekx89/status/1013747932720484352

Snow 02.07.2018 17:49

Nie chcę uskuteczniać teorii spiskowych,
ale czy ktoś nas nie próbuje tutaj zmusić do sprzedania intratnych gruntów TSu?

PS:
Jak czytam te posty Janekx89 to pierwsze co mi przychodzi na myśl to jego wypowiedzi przy okazji Stechert Gruppe.
Podobnie jak wtedy nagle stał się aktywny w naszej sprawie. Wtedy twierdził, że TS ma "gówno do powiedzenia" teraz dalej kontynuuje swój jazgot.
O co w ogóle wtedy chodziło? Dlaczego ktoś zadał sobie wtedy tyle trudu (uruchomił dziennikarzy, wspomnianego Janekx-a) dla tej szopki?
Po prostu ciężko mi uwierzyć, że trzeci rok z rzędu 'przypadkiem' dzieją się takie rzeczy w okół naszego klubu.

czaro 02.07.2018 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1506817)
Nie chcę uskuteczniąc teorii spiskowych,

O, to ciekawy wątek. Gdybym wierzył w takie teorie, to od razu skojarzyłbym, że od kilku lat co lato pojawiała się inicjatywa przejęcia kontroli nad Wisłą. Teraz stawia się ją pod ścianą.

No, ale poczekajmy na rozwój wypadków z miastem, bo może to pożar do ugaszenia.

Edit:
Wszedłem w ten link. Czemu ten internetowy Janek tak ujada na TS? Tzn. ja czuję, że mamy do czynienia z kimś, kto naturalnie jest agresywny, przynajmniej werbalnie, ale najwyraźniej ktoś ze "starszych i mądrzejszych" powiedział mu, że na TS ujadać można/trzeba.

serek.c2 02.07.2018 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1506817)
Nie chcę uskuteczniać teorii spiskowych,

PS:
Jak czytam te posty Janekx89 to pierwsze co mi przychodzi na myśl to jego wypowiedzi przy okazji Stechert Gruppe.
Podobnie jak wtedy nagle stał się aktywny w naszej sprawie. Wtedy twierdził, że TS ma "gówno do powiedzenia" teraz dalej kontynuuje swój jazgot.
O co w ogóle wtedy chodziło? Dlaczego ktoś zadał sobie wtedy tyle trudu (uruchomił dziennikarzy, wspomnianego Janekx-a) dla tej szopki?
Po prostu ciężko mi uwierzyć, że trzeci rok z rzędu 'przypadkiem' dzieją się takie rzeczy w okół naszego klubu.

Mam podobne przemyślenia...

Snow 02.07.2018 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1506818)
Wszedłem w ten link. Czemu ten internetowy Janek tak ujada na TS? Tzn. ja czuję, że mamy do czynienia z kimś, kto naturalnie jest agresywny, przynajmniej werbalnie, ale najwyraźniej ktoś ze "starszych i mądrzejszych" powiedział mu, że na TS ujadać można/trzeba.

Podsumowując do tej pory aktywność Janekx89.

- 2 lata temu twierdził, że pan Meresiński to poważny inwestor, bardzo dobrze, że przejął Wisłę i dzięki niemu wróci ona na szczyt. Jak było później - każdy pamięta.

- 1 rok temu, twierdził, że Stechert Gruppe to poważna, bogata firma, która jak przejmie Wisłę - wpakuje w nią góre forsy i Wisła wróci na szczyt. Twierdził, że TS nie ma nic dogadania i ogólnie są to ludzie, którzy nie chcą oddać Wisły Stechertowi bo trzymają się stołków. Kilka miesięcy później Stechert ogłosił upadłość.

- Tego roku znów rozpoczął swój jazgot. Już wczoraj wiedział o pismie jakie dziś wysłało Wiśle miasto...
CDN?

regan 02.07.2018 18:05

Ja bym chcial poznac ludzi z tej jego calej zamknietej grupy na facebooku z ktorej ponoc bierze info ten janex

Arkadiusz.Czerepach 02.07.2018 18:11

Skoro już jesteśmy przy teoriach to w komentarzach na weszło pojawiła się nieco bardziej prozaiczna:

otóż jak wiadomo wierzycieli mamy wielu, więc można powiedzieć, że do spłat ustawiła się kolejka,

jako że na horyzoncie faktycznie pojawiło się widmo sensownego zastrzyku gotówki dla TSu (Carlitos) ,

to miasto swoim krokiem "przepchnęło" się w tej kolejce na początek

regan 02.07.2018 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1506822)
Skoro już jesteśmy przy teoriach to w komentarzach na weszło pojawiła się nieco bardziej prozaiczna:

otóż jak wiadomo wierzycieli mamy wielu, więc można powiedzieć, że do spłat ustawiła się kolejka,

jako że na horyzoncie faktycznie pojawiło się widmo sensownego zastrzyku gotówki dla TSu (Carlitos) ,

to miasto swoim krokiem "przepchnęło" się w tej kolejce na początek

Dlatego te tzw. Konkrety o ktore te debile forumowe wolaja przy kazdym wywiadzie Sarapaty tak sie potem kończą...

mr_kwolf 02.07.2018 18:14

Ale co mają tereny TS-u do SA? To są dwa całkiem odrębne pomioty gospodarcze. TS nawet chcąc to nie bardzo ma możliwości, żeby sprzedać tereny i dzięki temu ratować sekcje piłkarską.

Kemot22 02.07.2018 18:27

Carlitos 1m euro, Arsenic 1.5 euro, Imaz + Velez 600 tys. euro i w zasadzie uciekamy spod topora. Sezon transferowy dopiero teraz przyśpieszy. .. a co będzie za rok - Wojtkowski Halilovic?? ale nie byłoby już aż takich zaległości...tak niestety ten klub może jedynie funkcjonować... pozatym będzie łatwiej o inwestora... inwestor woli dać na rozwój by widzieć rezultaty niż na wieczne zasypywanie dziury....

piotrek06 02.07.2018 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kemot22 (Post 1506825)
Carlitos 1m euro, Arsenic 1.5 euro, Imaz + Velez 600 tys. euro i w zasadzie...

...spadamy do 1 ligi.

W takiej sytuacji kompletnie nie mamy obrony i kompletnie nie mamy ataku. Jak chcesz wygrywać mecze jeśli chcesz sprzedać w jednym oknie prawie wszystkich zawodników którzy gwarantują coś z tyłu i jedynych zawodników którzy gwarantują coś z przodu?

Arkadiusz.Czerepach 02.07.2018 18:40

hej, hej , jeszcze musieliby sie znalezc kupcy w takich kwotach

Kemot22 02.07.2018 18:45

Trudno, to i tak sezon o utrzymanie, oni wszyscy przyszli za darmo więc kilku zawodników za darmo uda się znów znaleźć

czaro 02.07.2018 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1506824)
Ale co mają tereny TS-u do SA? To są dwa całkiem odrębne pomioty gospodarcze. TS nawet chcąc to nie bardzo ma możliwości, żeby sprzedać tereny i dzięki temu ratować sekcje piłkarską.

Dlaczego nie? Nie może dokapitalizować spółki albo po prostu spłacić jej zobowiązań?

brylant17 02.07.2018 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1506827)
hej, hej , jeszcze musieliby sie znalezc kupcy w takich kwotach

Raczej możliwe te kwoty

W tej sytuacji ratunkiem jest...Bragiel,ale czy on zechce wchodzić teraz w to bagno ?

BigLeb 02.07.2018 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1506747)
A czyja to Wina? Pana z Myslenic

Do tego doprowadziło SKWK, uważali, że Wisła to samograj, że sami sobie dadzą radę bez Cupiała. Jątrzenie, bojkoty, race wszystko żeby zniechęcić Cupiała do Wisły. Osiągnęli cel ale się okazało, jak to w życiu bywa, że wszystko łatwo wygląda jak się z boku patrzy. Grabarze sekcji piłkarskiej Wisły Kraków.

To jest oczywiście tylko moje zdanie, tak to wygląda, Miski Szymańskie Dukaty itp.

regan 02.07.2018 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1506834)
Do tego doprowadziło SKWK, uważali, że Wisła to samograj, że sami sobie dadzą radę bez Cupiała. Jątrzenie, bojkoty, race wszystko żeby zniechęcić Cupiała do Wisły. Osiągnęli cel ale się okazało, jak to w życiu bywa, że wszystko łatwo wygląda jak się z boku patrzy. Grabarze sekcji piłkarskiej Wisły Kraków.

To jest oczywiście tylko moje zdanie, tak to wygląda, Miski Szymańskie Dukaty itp.

Ch.uja wiesz a nie że to twoje zdanie...

Wkrecasz sobie jakas fanatyczną teorie do glowy ktora jest zgodna z twoimi przekonaniami wiec nie pisz ze to twoje zdanie. To sa twoje fanaberie

masada 02.07.2018 19:44

Raczej fantasmagorie, niż fanaberie;p

rozarian 02.07.2018 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1506821)
Ja bym chcial poznac ludzi z tej jego calej zamknietej grupy na facebooku z ktorej ponoc bierze info ten janex

Info o stadionie dostał jak nic od Migi-tak jak o Stechercie. On już ma informacje, nie tylko stricte transferowe. Niedługo dowiemy się od niego z kim Mroczki miały stosunki.

Dariook 02.07.2018 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1506816)
Mleko się wylało i 8 milionów nikt nam nie podaruje.

Wdg naszych "asów" z tt, żeby była jakakolwiek ugoda z miastem to trzeba połowę spłacić, czyli milion ojro na stół.

https://twitter.com/janekx89/status/1013747932720484352

Prosze Cie. Nie linkuj tutaj tego idioty. Wierzysz mu? to zapisz to w pamietniku.

Mike88 02.07.2018 20:17

Co z kasą z Canal + ? Premia za miejsce w zeszlym sezonie powinna już zostać wypłacona, a podstawowa kwota za sezon 18/19 powinna trafić do klubu w lipcu.

szprotson 02.07.2018 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1506839)
Prosze Cie. Nie linkuj tutaj tego idioty. Wierzysz mu? to zapisz to w pamietniku.

W takim razie komu lub w co ma wierzyc kibic ? Taki ktory jest z boku, zwyklu ktory kupuje karnet czy tez bilet, i w sumie wie tyle ile przeczyta. Mowisz ze to idiota i zeby mu nie wierzyc? OK, wypunktuj go gdzie klamie.
Po szechterze czy Meresinskim kazdy madry. Ja jestem swiadom tego ze uzytkownik tt mial "pewne" info nt. tych typow, i zostal wpuszczony w maliny, ale procentowo, to jednak bardziej ma racje anizeli kłamie (imho)

pepe72 02.07.2018 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1506839)

Janekx ma jakieś 90%-99% dobrych informacji. A to, że miasto nie chce przedłużyć umowy jest już oficjalnie podane przez miasto we wszystkich mediach.

Dariook 02.07.2018 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1506841)
W takim razie komu lub w co ma wierzyc kibic ? Taki ktory jest z boku, zwyklu ktory kupuje karnet czy tez bilet, i w sumie wie tyle ile przeczyta. Mowisz ze to idiota i zeby mu nie wierzyc? OK, wypunktuj go gdzie klamie.
Po szechterze czy Meresinskim kazdy madry. Ja jestem swiadom tego ze uzytkownik tt mial "pewne" info nt. tych typow, i zostal wpuszczony w maliny, ale procentowo, to jednak bardziej ma racje anizeli kłamie (imho)

Sam wypunktowales...wiec szkoda czasu pisac. Klamca zawsze bedzie klamca.

kacpaw91 02.07.2018 20:47

Mam kilka pytań:

1) W oparciu o jakie kryteria miasto przygotowało stawki najmu dla Cracovii i Wisły?

2) Jakie uzasadnienie ma posiadanie udziałów przez w Cracovii ze względu na prowadzenie działalności gospodarczej poza sferą użyteczności publicznej?

3) Czy posiadanie udziałów przez miasto w Cracovii i stawki czynszu dla obydwu klubów piłkarskich odbywają się z poszanowaniem zasad równości i konkurencji (konkurują dwie spółki prawa handlowego, które trafiają dokładnie w ten sam rynek),

4) Czy wspieranie klubu piłkarskiego takie jak w sytuacji Śląska Wrocław nie wykracza poza dozwoloną pomoc publiczną? Przykład: Real Madryt kontra Komisja Europejska (http://www.realmadryt.pl/index.php?c...racy_temat=168, polecam drugi akapit).

5) Czy Wisła składała wniosek o umorzenie podatku od nieruchomości? Jeżeli tak - jakie były przyczyny odmowy?

Oczywiście mogę te pytania złożyć w trybie dostępu do informacji publicznej i mają obowiązek mi udzielić odpowiedzi, ale być może ktoś mi na te kwestie odpowie albo zrodzi się sensowna dyskusja.

pepe72 02.07.2018 20:49

ad 1 w oparciu o koszt wybudowania stadionu. Podczas budowy naszego było tyle wałków, że cena poszybowała do nieba.

kacpaw91 02.07.2018 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1506847)
ad 1 w oparciu o koszt wybudowania stadionu. Podczas budowy naszego było tyle wałków, że cena poszybowała do nieba.

Myślałem, że wycenia się w oparciu o wartość. Koszt budowy nikogo nie interesuje. Znany jest jakiś operat szacunkowy ile wart jest stadion Wisły a ile Cracovii?

Powiedźcie mi czy niegospodarnością jest przedłużenie umowy Wiśle czy sytuacja, w której na tym stadionie gra jedynie Garbarnia?

Dariook 02.07.2018 20:59

Tu macie jak miasto i zydownia robia walki. Dlaczego im umarzaja zadluzenie za stadion.
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...ovii,13288431/

Trza isc i roz....ic ten zydowski ratusz.

it 02.07.2018 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1506849)
Tu macie jak miasto i zydownia robia walki. Dlaczego im umarzaja zadluzenie za stadion.
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...ovii,13288431/

Trza isc i roz....ic ten zydowski ratusz.

Koniecznie. Weź ze sobą s., w. O. i pozostałych trzech kolegów.
Razem r....icie ratusz i może nawet szkołę Majchrowskiego.

Qadou 02.07.2018 21:27

Nie ma rady na układy.. ale z drugiej strony skoro TS od dawna żadnej raty z zadłużenia nie zapłacił to czego się spodziewali? Że Majchrowski się spłaszczy przed nimi ? Zatrudniają Carrillo który zarabiał 100 tyś miesięcznie zamiast spłacić choć 1 ratę , za chwilę zwalniają Carrillo gdzie najprawdopodobniej sprawa zakończy się w sądzie, a do spłaty zadłużenia podchodzą na luzaka, pewni siebie i bez pokory nie mając nagle pieniędzy gdzie tu logika? Swoją drogą oczywiście kwota dzierżawy stadionu jest absurdalnie wysoka.

Dariook 02.07.2018 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1506851)
Koniecznie. Weź ze sobą s., w. O. i pozostałych trzech kolegów.
Razem r....icie ratusz i może nawet szkołę Majchrowskiego.

No i wlasnie dzieki takim jak ty jest zle...tylko w klawiature potraficie napiepszac.

I tak, pojde. Bedzie trzeba to pojde.

it 02.07.2018 21:36

Za to ty z takim potencjałem jeszcze na Basztową ruszysz... a nie, czekaj, tam jest ten dobry, nie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl