![]() |
a tu bardzo ciekawy artykuł z forum Hutnika - czyli co o naszej migracji sądza kibice z Suchych Stawów :P
http://forum.hutnik.krakow.pl/viewto...er=asc&start=0 niektóre posty warte uwagi :D |
siemka zas firma z Siemianowic Śl. bydzie wom elementy robic na 2 trybuna
|
Cytat:
|
Cytat:
Racja! |
Fajny ten chat, moderator nie przepuszcza pytań o stadion Wisły... Przynajmniej moich.
|
nie tylko twoich
w sobote podpisali umowe z obtulowiczem, to ciekawe kiedy dostarczy reszte projektu |
Moze jak wiecej osob wejdzie i zasypie tego moderatora szczegółowymi pytaniami to sie czegos dowiemy, bo narazie poszły same ogólniki , a tych ciekawszych nie przepuszcza...
|
Czat z Prezydentem:
W SOBOTĘ ZOSTAŁA PODPISANA UMOWA Z PANEM OBTUŁOWICZEM, DOTYCZĄCA ZAKOŃCZENIA PROJEKTOWANIA TRYBUNY ZACHODNIEJ. CHCIAŁBYM POWIEDZIEĆ, ŻE WSZYSTKIE PERTURBACJE ZWIĄZANE Z PROJEKTEM, NIE ZAKŁÓCIŁY CYKLU BUDOWY (bzdura, harmonogram przewidywał zakończenie robót w czerwcu-tak nie będzie) JAK ZAPEWNIA MNIE WYKONAWCA STADION BĘDZIE GOTOWY W TERMINIE, NA PIERWSZY MECZ ZAPRASZAM W POŁOWIE LIPCA (tutaj potwierdzenie tego, co napisałem wyżej) Co do projektu stadionu i Obtułowicza: PRZYPOMINAM, ŻE PROJEKT STADIONU WISŁY ODZIEDZICZYŁEM W MOMENCIE PRZEJMOWANIA TERENU. WÓWCZAS NIE BYŁO JESZCZE MOWY O EURO 2012, A STADION PROJEKTOWANY BYŁ NA 20 TYS. OSÓB. PROBLEMY JAKIE WYNIKŁY, SPOWODOWANE BYŁY KONIECZNOŚCIĄ POWIĘKSZENIA STADIONU DO 33 TYS. ORAZ DOSTOSOWANIEM DO WYMOGÓW UEFA i kolejne pytania o stadion (jest ich sporo, a wszystko przepisuje ręcznie, gdyż kopiuj-wklej zablokowane) : CHCIAŁBYM ZWRÓCIĆ UWAGĘ, ŻE WEDŁUG UMOWY Z WISŁĄ WSZYSTKIE RZECZY ZWIĄZANE Z WNĘTRZEM TRYBUN DO KOŃCA MARCA SĄ W RĘKACH WISŁY, ONA MA ZNALEŹĆ OPERATORÓW WSZYSTKICH ZNAJDUJĄCYCH SIĘ TAM POMIESZCZEŃ KOMERCYJNYCH. JEŻELI TEGO NIE ZROBI OD KWIETNIA ROZMOWY PRZEJMUJE MIASTO Pytanie również o dzień otwarty na stadionie: OBIECUJĘ, ŻE W MARCU ZORGANIZUJE DZIEŃ OTWARTY NA BUDOWIE STADIONU. Post użytkownika Olo z forum skyscrapercity.com |
Moje pytanie puścili jedno z 10.
Skąd się wział Obtułowicz skoro rozwiązali z nim umowę w listopadzie czy grudniu?To jest skandal.... Pierwszy taki przypadek żeby wykonawcę który zawalił temat i terminy dopuszczać z powrotem do inwestycji |
Mi nie puścili pytania o ten utajniony przez Majchra raport Holendrów...
|
Byłem w poniedziałek podpatrzeć budowę i przede wszystkim rzuciło mi się w oczy, że z montażem okien wcale nie jest tak różowo. Według oficjalnego komunikatu zamknięcie trybuny miało nastąpić do końca miesiąca, a z tego co widziałem na ostatni piętrze nawet ram nie ma. Do tego jest sporo dziur do uzupełnienia. W sumie to zostało im jeszcze 4 dni, ale jeśli nie wyrobią to mamy kolejny dowód na pustość deklaracji o rzekomym prowadzeniu prac zgodnie z harmonogramem.
|
Co to znaczy "olać" poważne pytania. No tak, na chacie z Prezydentem Krakowa królowały: Paris Hilton, szachy, diety, herbatka, morsy, wybory prezydenta Polski.
Przeszło moje jedno pytanie, o finansowaniu IT a dostałem odpowiedź o wynajmie pomieszczeń komercyjnych. A wszystkich pytań, rozbudowanych poszło około 15 ode mnie i pewnie 10x tyle od wszystkich kibiców Wisły razem. Czego się dowiedzieliśmy? Że wykonawca wykonuje prace zgodnie z harmonogramem, mimo że nie ma projektu, który to znowu ma realizować pan Obtułowicz, że stadion będzie gotowy w lipcu. Mam nadzieję, że dni otwarte w marcu zostaną zorganizowane - wtedy będzie dobrze widać, że lipiec to termin nierealny. |
http://img64.imageshack.us/img64/7320/49783598.jpg
Matko nie dosc ze ta trybunka na dole jest taka malutka to te dziury sa takie duze , a to cos niby na kosiarki i sprzet jakis tak to normalnie mnie rozwala. Najgorzej bedzie w transmisji tv jedzie kamera jedzie nagle **** dziura w trybie>>> szkoda Wiem ze była o tym juz mowa nie denerwowac sie na mnie :) |
I teraz 3 tygodnie czekania, aby dostać wymijające nic nie znaczące odpowiedzi....
|
Serdecznie dziekuje Panie Darku w Panu jedyna nadzieja.Niestety kilka pytań zostało dziś wyjaśnionych. Projektuje nadal - jakimś cudem - Obtułowicz , została podpisana -jakaś- nowa umowa.
Czy naprawdę nie ma bata na Pana Prezydenta?Czy moze on ma taki bałagan ze nie ma osoby kompetentnej ktora ma informację co się dzieje z budową? Co to sa wogóle za odpowiedzi Prezydenta " z tego co mi przekazal Wykonawca to...." a od czego jest ten cały ZiKiT? Ma tam któryś urzednik wziąść - za przeproszeniem- dupe w troki- pójśc na budowę książka budowy do ręki- spisać co tam pisze , wziąśc harmonogram następnych prac od kierownika budowy, sprawdzić projekty ( czy są) podac prezydentowi na tacy odpowiedz.A nie " Wykonawca mi powiedział.." Co to jest kto nami do cholery rządzi.Jak mógł z drugiej strony obiecać Wykonawca stadion na lipiec jak nie ma w zakresie róbót częsci prac.Więc się pytam jak mógł cokolwiek zapewnić co do terminu- chyba że bez tych prac.Mydlenie oczu i tyle. Afera o kasę i stadion już trwa 2-3 miesiące a ci dalej nic nie wiedzą .To już bym na ich miejscu dla swietego spokoju i zatuszowania nieudolności zabrał jak najwięcej informacji i powiedzial jak jest.A nie siedzieć , szampanik na treningu noworocznym,buzi,buzi,dupci,dupci, stadion będzie a że budowa stoi od grudnia -to się pewnie beton ma wzmocnic,wszystko w teminie bo mu tak powiedzieli i caly szczęśliwy.K.... |
Coś mi sie wydaje że scenariusz najbliższych miesięcy będzie taki, że polimex odda w lipcu trybuny w takim stanie na jaki mial podpisaną umowę czyli bez IT, kołowrotków zaplecza pod D, murawy(!!!) a Majcher powie że wszystko jest ok no bo przecież budowa jest ukończona w takim stanie na jaki była podpisana umowa z wykonawcą... wtedy to by były jaja...
Półtorej roku na Hutniku... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ktos kto od tak nic nie wie o stadionie to sobie pewnie pomysli
"eee jak Prezydent mowi ze stadion bedzie w lipcu to pewnie tak bedzie" ale przeciez my tu mieszkamy ,codziennie ogladamy fotki,niektorzy przechodzą nawet specjalnie obok stadionu zobaczyc co i jak .. i kazdy mowi ze beda opoznienia a nasz prezydent mowi ze ich nie bedzie.. no kto ktu k*** sobie w kulki leci bo to naprawde jest jakas nienormalna styuacja. |
Bardzo ciekawy pkt. 19. Pytanie do bardziej zorientowanych. Ile miejsc parkingowych przy stadionie jest wymagane dla obiektu 33 tysięcznego?
|
Przelicznik jest następujący:
Na 1000 widzów 4,5 autobusu,i 35 samochodu w pierwszej kategorii 9 autobusów i 130 samochodów na parkingach w bliskim sąsiedztwie Są to dane dla 30tyś stadionu Wewnątrz bądź bezpośrednio przy stadionie : 135 dla autobusów 1 050 dla aut W bliskim sąsiedztwie stadionu : 270 dla autobusów 3 900 dla aut Także szczerz się dziwię,i jestem dość zaskoczony,gdzie niby mają się zmieścić tak potężne parkingi ? nawet gdyby były podziemne...już nie mówię o tych w bliskim sąsiedztwie...(choć może ten na Groblach będzie można wliczyć) Dla nas wychodzi 148,5 autobusu oraz 1155 dla aut w pobliżu zaś 283,5 autobusu oraz 4005 dla aut i szczerze mówiąc to nie wiem czy błonia by na to wystarczyły i to całe... |
Ja bym widział jednopoziomowy, podziemny parking pod błoniami. Myślę, że dobry pomysł, tylko nie realny do wykonania.
|
Cytat:
przeciez po podliczeniu wychodzi na to ze kazdy mialby przyjechac samochem lub autobusem no i wtedy wyjdzie te 33tys no ale tak sie nie przelicza zapotrzebowania na miejsca parkingowe |
3.1 wiem że to chodzi o Euro ale podejrzewam że nie wiele się to różni (tak myślę)
http://stadiony.net/article.php?a=4&...acji-Euro-2012 Znalazłem takie coś ale nie chce mi się wierzyć że tak małe mogą być wymagania : Artykuł 15 – Parkingi 1. Stadion musi zapewnić przynajmniej dwa miejsca dla autobusów z zawodnikami i 10 miejsc dla aut klubowych działaczy. 2. Dodatkowo, musi spełniać poniższe wymogi: Dla stadionu klasy Elite : Minimalna ilość chronionych miejsc parkingowych dla VIP-ów : 150 Oraz :Miejsca parkingowe dla przynajmniej 400 autobusów w okolicy stadionu. http://stadiony.net/article.php?a=51 - artykuł 15 - Parkingi Cytat:
Nawet gdyby przyjechało te 148autobusów i na pokładzie każdego było 40 osób - daje to zaledwie 5920 osób,plus samochody,niechby przyjechało te 1155 autek z 4 ludzmi na pokładzie 4620 osób,co daje sumę 10540 osób,pozostaje jakies 22,500...- piechotka ?:shock: |
Cytat:
ale patrząc na prezentację władz z 09/11/2009 to na Euro miało być na stadionie:1335 aut i 135 autobusów a w pobliżu stadionu: 3080aut i 846 autobusów wychodzi na to że tak jest jak napisałeś |
Aha no chyba że tak ;) W sumie teraz przypomniałem sobie o planach budowy (bodaj w tym roku) obok muzeum narodowego,więc co do tych pobliskich parkingów powinno być ok - na Groblach jest w sumie blisko.
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ionu,id,t.html
Wisła Kraków decyduje, ile chce mieć stadionu Władze Wisły Kraków do końca marca mają przedstawić prezydentowi Majchrowskiemu swój plan na gospodarowanie stadionem przy Reymonta. Chodzi przede wszystkim o wnętrza pod trybunami. Klub na razie oblicza, jaką częścią powierzchni komercyjnych będzie chciał zarządzać, wynajmować firmom i zarabiać na czynszu. Jak najszybsze znalezienie zarządców stadionu jest ważne, bo plan budowy zakłada, iż będą współfinansować wykończenie wnętrz obiektu. - Wszystkie rzeczy związane z wnętrzem trybun do końca marca są w rękach Wisły. Ona ma znaleźć operatorów - napisał wczoraj podczas czatu w internecie prezydent. - Jeśli tego nie zrobi, od kwietnia rozmowy przejmuje miasto. Prezydent chce, aby na pierwsze mecze było gotowe nie tylko boisko i krzesełka, ale też znaczna część infrastruktury. Władze Wisły potwierdzają, że doszło do spotkania z prezydentem w tej sprawie. - Kalkulujemy, w jakim zakresie będziemy mogli gospodarować stadionem - mówi Adrian Ochalik, rzecznik prasowy Wisły Kraków. Operator całego stadionu będzie musiał płacić rocznie miastu 1 proc. od wartości powierzchni sportowych i 3 proc. od wartości powierzchni komercyjnych obiektu. Jeśli będzie ich kilku, podzielą się kosztami. Prezydent zapewnia, że prace na stadionie przebiegają bez zakłóceń. 23 stycznia została podpisana umowa z autorem projektu Wojciechem Obtułowiczem dotycząca zakończenia ostatniej, zachodniej trybuny. Prezydent obiecał też, że w marcu zorganizuje na placu budowy dzień otwarty dla kibiców, aby zapoznali się z przebiegiem prac. |
"Prezydent chce, aby na pierwsze mecze było gotowe nie tylko boisko i krzesełka, ale też znaczna część infrastruktury."
haha no nie moge :D to naprawde jest komiczne. Prezydent CHCE zeby na pierwsze mecze było boisko i krzesełka :) co on nie powie. dobrze że chce bo jeszcze pierwsze mecze rozegralibyśmy bez krzesełek na trybunach i murawy :) kochany nasz prezydent. |
Jak dzisiaj przechodziłem koło stadionu to zacząłem się zastanawiać czy z trybuną wschodnią zdążą na lipiec a co dopiero z zachodnią...
|
Tez sie zaczalem zastanawiac nad tym ze dzisiaj mamy najcieplejszy dzien od 2 tygodni bo jest temp. -2 stopnie a prace sa wsztrzymane caly czas...
|
Cytat:
|
Cytat:
A jest mroz?? |
Cytat:
|
Cytat:
Dwa. Nie pracuje nad zadnymi kolejnymi odcinkami bo tamta strona zostala zatrzymana na dobre. Trzy. Jak na innych budowach?? Jezeli by tak bylo to kazdy by tak robil i przerywal sobie jedna zeby skonzyc druga. Cztery. I koncze ta polemike z Toba bo jak dla mnie ta cala budowa w tym momencie to ejts gigantyczny burdel i to z dnia na dzien coraz gorszy. |
Cytat:
|
Cytat:
Chlopie bo ci cukier skoczy wiec zluzuj... Widac ze mnie nie czytasz co pisze... a pisalem jak byk ze znawca byc nie trzeba zeby widziec co sie dzieje. Co do betonowaniato mozna betonowacspokojnie ponizej -5 poniewaz na trybunach ktore istnieje i tych ktore sa w budowie roobiono to bez problemu. A skad niby wiedza ze nie moga tobic przez tydzien??Temperatura zmienila sie w ciagu jednego dnia o 10 stopni. Przeciez kolego chyba sa jaies terminy oddania tego stadionu a ztego co ja widze to cala ta budowa wyglada jak taka zwykla samowolka. I nie pisz mi ze sie znam czy cos wiem bo tak naprawde to nic nie wiem ,a pisze to co uwazam wedlug wlasnego uznania. PS.Poprostu wkur...mnie juz to ze takie cyrki w jednej prostej sprawie sa... http://www.dom.pl/betonowanie-w-obni...eraturach.html |
Cytat:
|
A tutaj zapis czatu z prezydentem
Cytat:
http://www.krakow.pl/czat/?id=zapis20100127.html |
Montują kolejny element dachy. Nie wiem czy to złudzenie ale czy jest tam przerwa między elementami?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl