Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Eustachy 09.01.2009 22:17

Jestem zaskoczony tym, czego Wisla rzekomo oczekuje za Niedzielana.
Rozumiem, ze na tym transferze wtopilismy nieco kasy, ale raczej nie wydaje mi sie, aby za pilkarza, ktory strzelil lacznie 3 bramki przez ostatnie dwa i pol roku, ktokolwiek raczyl wylozyc 400 tys. euro.
Raczej spodziewalem sie, ze Bednarz do rozstania, bedzie sklonny przekonywac Niedzielana jakas skromna pozegnalna kwota, byle tylko zesjsc z kosztow jego niemalego kontraktu.
Dziwna sprawa.

KOMINEK 09.01.2009 22:21

Jeśli się na kogoś powołujecie to podawajcie źródło informacji bo inaczej wygląda to niepoważnie i takie posty nadają się do skasowania

4fan_player 09.01.2009 22:28

Nie zdziwiłbym się gdyby Ulatowski powiedział albo Łukasz zostaje do Lipca albo nie przychodzę. Pewnie bał się że bez Łukasza nic nie ugra w lidze. Taki tam trenerek z niego jak ze mnie ksiądz.

Colin 09.01.2009 22:46

Co do Żurawia to jak piszą może jednak wylądowac tam gdzie wielu dawnych Wiślaków czyli na Cyprze wiec trzeba sie spieszyc !!!

http://www.weszlo.com/news/2107[/QUOTE]

Dla mnie te "felietony" na weszło to jest żenada i 7 metrów mułu. Nie dość, że nie podpisane z imienia i nazwiska, czyli od razu można walić niezłe farmazony i koloryzować jak choćby w przypadku Żurawskiego. Od razu widać, że wypowiada się ktoś kto nie śledzi w ostatnich sezonach kariery Żurawia (gorsze statystyki w pewnych okresach są nie jego winą, bo Celtic to klub który co roku wzmacnia linię napadu i konkurencja jest ogromna - a poza tym w ostatnim roku Żuraw naprawdę bardzo dobrze radzi sobie w silniejszej od polskiej lidze greckiej) ale przecież jak to modnie tak fajnie komuś przywalić i przykozaczyć jakimiś niesamowitymi porównaniami. Tak samo mnie śmieszy komentarz dotyczący sytuacji PGE. Mają gorszą sytuację finansową, kurek przykręcony (tak trudno zrozumieć) ale przecież można tak fajnie się powyśmiewać. Żenada. Jaki jest sens tego że te felietony ukazują się w internecie? Czy mają jakąś wartość?

Powiedzmy, że jak na weszło wypowiada się piłkarz, podpisuje się, opowiada o sobie w ostatnim czasie, ocenia to to jest ciekawe, bo bierze odpowiedzialnośc za to co pisze i jest kompetentny by pewne sytuacje przedstawiać, bardziej wiarygodny. A te anonimowe feleietony co widziałem na weszło to dla mnie żenada.

krzywy 09.01.2009 22:48

ja moge dać 100 zl miesięcznie na Żurawia kto sie dołoży???

Bronex 09.01.2009 22:55

Myślałem ,że DZIAŁACZE z Bełchatowa są bardziej rozgarnięci ale widać się pomyliłem. Z resztą oni pomimo tych wielkich pensji ,które doją z państwowego molocha są i tak strasznie pazerni i tylko czekają ile im Wisła wsypie siana do kieszeni na boku za jeden zasrany podpis. Krótko mówiąc czekają na to żeby Guła albo ktoś z Wisły poza kasą dla klubu za wypożyczenie na pół roku dał im jeszcze w łapę. Typowa mentalność figuranta na państwowym który przyszedł się za wszelką cenę nachapać bo za chwilę go ****a nie będzie. A głosy ,ze niby Ulatowski ma niby coś do powiedzenia to są po prostu śmieszne. Janas owszem. Gość z doświadczeniem więc nie dał sobie pluć na buty. Ale Ulatowski chłopak od rozstawiania tyczek na treningach. On nawet bez Garguły z pocałowaniem w rękę by tę posadkę przyjął.

westersyl 09.01.2009 23:03

Spodziewałem się trochę "innego" startu tego okienka w naszym wykonaniu. Wiem, że podpisaliśmy Gargułę, na którego wykupienie nie mamy teraz kasy, podpisaliśmy także Beto czyli anonimowego gościa z Brazylii, którego na pewno nikt z naszych działaczy nie widział na żywo. Moim zdaniem coś tu nie gra. Osobiście myślałem, że będziemy ściągać graczy, których obserwowaliśmy, gdzie byliśmy może nawet już po słowie z jakimiś klubem a tu okienko startuje i klapa kompletny brak przygotowania. Bierzemy napastnika, którego podsyła nam menadżer, na celowniku mamy 33 letniego Żurawskiego. Dla mnie to nic innego jak kompletny objaw bezradności. Mówcie co chcecie ale Lech zrobił szybko transfery, widać że nic nie odbyło się tam przypadkowo bo obserwowali tych zawodników. My po raz kolejny bazujemy na darmowych zawodnikach, delikatnie mówiąc nie ma kasy na transfery. Wszystko odbywa się na zasadzie przypadku. Jeśli przegramy mistrza, to w trakcie trwania tego okienka. Jesteśmy na dobrej drodze aby to zrobić. Nie mówcie, żę panikuje, gołym okiem widać, że nie ma kasy.

Nie wiem co robił w trakcie trwania sezonu Bednarz i jakie ma pole manewru ale na pomysł zatrudnienia Garguły na to nawet zwykły kibic może wpaść. Z Żurawskim podobnie. Dodam, że np mi też można byłoby wkręcić napastnika za darmo. Do tego nie trzeba wcale dyrektora sportowego bo jak na ten moment okazuję się że Bednarz nic nie pokazał. Ale mówię nie che go oceniać bo nie wiem jakie ma pole manewru.

wislak68 09.01.2009 23:09

Ciekawie będzie gdy się okaże że:

1. Garguła przyjdzie od lipca
2. Certyfikat Beto nie nie zostanie wydany z Brazylii (bo ichnia federacja przyzna rację Palmeiras)
3. Za Żurawia Grecy krzykną 0,5 mln EUR i bedzie wolny dopiero od lipca
4. Testowani bramkarze okażą się być na poziomie tych z letniego okienka i zostaniemy tylko z Pawełkiem i Cebanu.

Czy wtedy JB stanie się znowu łysym ch...:rotfl: ?

AYALA 09.01.2009 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 654943)

2. Certyfikat Beto nie nie zostanie wydany z Brazylii (bo ichnia federacja przyzna rację Palmeiras)
4. Testowani bramkarze okażą się być na poziomie tych z letniego okienka i zostaniemy tylko z Pawełkiem i Cebanu.

co poradzic skoro pieniedzy na transfery nie ma.Takie to są problemy jak sie bazuje na darmowych zawodnikach.
Czasem za darmo trafi sie taki koleś jak kiedyś Franek ale to raz na 10 lat który troche tych bramek dla Wisełki nastrzelał

Waldus88 09.01.2009 23:17

Cytat:

Myślę, że aż tak źle nie będzie, chociaż punkt numer 4 jest najbardziej prawdopodobny i tak pewnie się stanie. Mario i Ilie.
O Gułę i Żurawia napewno będzie ciężko, tym bardziej ze Wisła(Cupiał?) nie lubi wydawać za "dużo" pieniędzy.
Co do Beto, to już raczej nic na przeszkodzie nie stanie.

PS: Powiem tak. Jakbyś wislak68 zagrał w stsie system 3z4 a zdarzenia to byłyby punkty od 1-4 to jest duże prawdopodobieństwo, że trafiłbyś ten kupon :P OBYM SIĘ MYLIŁ.

gigant 09.01.2009 23:22

Cytat:

Nie, nadal nim będzie.

wislak68 09.01.2009 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 654937)
Spodziewałem się trochę "innego" startu tego oknieka w naszym wykonaniu. Wiem, że podpisaliśmy Gargułę, na którego wykupienie nie mamy teraz kasy, podpisaliśmy także Beto czyli anonimowego gościa z Brazylii, którego na pewno nikt z naszych działaczy nie widział na żywo. Moim zdaniem coś tu nie gra. Osobiście myślałem, że będziemy ściągać graczy, których obserwowaliśmy, gdzie byliśmy może nawet już po słowie z jakimiś klubem a tu okienko startuje i klapa kompletny brak przygotowania. Bierzemy napastnika, którego podsyła nam menadżer, na celowniku mamy 33 letniego Żurawskiego. Dla mnie to nic innego jak kompletny objaw bezradności. Mówcie co chcecie ale Lech zrobił szybko transfery, widać że nic nie odbyło się tam przypadkowo bo obserwowali tych zawodników. My po raz kolejny bazujemy na darmowych zawodnikach, delikatnie mówiąc nie ma kasy na transfery. Wszystko odbywa się na zasadzie przypadku. Jeśli przegramy mistrza, to w trakcie trwania tego okienka. Jesteśmy na dobrej drodze aby to zrobić. Nie mówcie, żę panikuje, gołym okiem widać, że nie ma kasy.

Nie wiem co robił w trakcie trwania sezonu Bednarz i jakie ma pole manewru ale na pomysł zatrudnienia Garguły na to nawet zwykły kibic może wpaść. Z Żurawskim podobnie. Dodam, że np mi też można byłoby wkręcić napastnika za darmo. Do tego nie trzeba wcale dyrektora sportowego bo jak na ten moment okazuję się że Bednarz nic nie pokazał. Ale mówię nie che go oceniać bo nie wiem jakie ma pole manewru.

Uderz w dzwon...
Bardzo ciekawe uwagi. W dużym stopniu jestem się w stanie z nimi zgdzić. Ale....

1. Jak rozumiem absolutnym priorytetem w tym okienku był ofensywny pomocnik a konkretnie Gargamel. Podchodziliśmy go już od jakiegoś czasu i wydaje mi się że wbrew pozorom JB włożył bardzo dużo pracy w to żeby ten transfer dopiąc (w warszawskiej prasie zarzucają działaczom Legii że w porównaniu z Bednarzem, który podobno codziennie wisiał na telefonie G i jego managera byli oni zbyt pasywni).
2. Jeśli prawdą było by to że Beto jest brany tylko w oparciu o rekomendacje managera to byłby to skandal. Wydaje mi się jednak że przed decyzją o transferze był on obserwowany. Prasa wspominała że w październiku B był w Brazylii i obserwował wyselekcjonowanych wcześniej piłkarzy. Potwierdzałaby to również wypowiedź Beto w wywiadzie gdzie wspomniał że zainteresowani nim byli Rosjanie ale już wcześniej dał słowo Wiśle. Mam szczerą nadzieję że Beto nie jest brany w ciemno ale stoi za tym jakaś praca. Jeśli nie jest to prawda to zgadzam się z Tobą: jajca.
3. Jeśli chodzi o transfery Lecha to wszystko wyjdzie w praniu. Jest faktem że poprzednie okienko mieli pod tym względem fantastyczne. Praktycznie każdy transfer (Lewy, Arboleda, Peszko, Stilić, Turina) był na plus. Osobiście nie wierzę w to że był to efekt jakiegoś nadzwyczejnego systemu selekcji (jeśli taki system by istniał to już dawno funkcjonował by w lepszych klubach zachodnich). Mieli po prostu szczęście. Jeśli chodzi o transfery z tego okienka to nie do końca zgodzilbym się z Twoją opinią o ich profesjonaliźmie. Prawdą jest że poszło szybko ale jednocześnie tak jak by po najmniejszej linii oporu: udało się ze Stiliciem bierzemy Bośniaków. Zobaczymy czy to wypali. Osobiście mam spore wątpliwości.

wolfy 10.01.2009 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 654868)
A teraz drogi Wilku przeanalizuj sobie, ile otrzymaliśmy pieniędzy za transfery (Błaszczykowski, Żurawski, Szymkowiak i Franckowski), a teraz spójrz na to, ile my wydaliśmy. Wymieniaj wilku te transfery, i te pieniądze, któe rzekomo przepuściliśmy w ostatnich okienkach.

Ja nie muszę niczego analizować, od tego jest Rada Nadzorcza.
Chyba, że zakładasz, że Bednarz ze Skorża są zdeklarowanymi przeciwnikami transferów gotówkowych.
A tak na marginesie - Wilku to nie ja.

irman 10.01.2009 01:18

Cytat:

Dla mnie za odpuszczenie Lewandowskiego będzie takim na wieki wieków.

wislak68 10.01.2009 01:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 655014)

A Marcelo to betka?:>

1q2 10.01.2009 02:14

Cytat:

To chyba cena 'odpuscila' Lewandowskiego nie Lysy.

sandbender 10.01.2009 02:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 654707)
Sądzę, że nie dajemy mniej niż 100 tys euro, do tego dochodzi zejście z kosztownego kontraktu, niby to jest prawie za darmo ? To dobra cena za zawodnika, z którego nie będą mieli już pożytku.

Nie będą mieli pozytku? Bełchatów bez Garguły, nawet średnio grającego, zostaje z dziurą w środku i to taką, że nie bedą jej mogli załatać. W kazdym razie nie za 100k euro + 100k kontraktu czy ile on tam mial. Efekt dla nich będzie taki, że zlecą w tabeli i z pucharów będą nici.

Uważam również, że jeżeli chcą 1 mln PLN za niego to my powinnismy czym prędzej na to przystać bo akurat tutaj my mamy najwięcej do stracenia. Taki "transfer" ma się okazję zwrócić jeszcze w tym roku. Jak? Ano:
Raz: z nim czy bez niego raczej i tak raczej puchary wywalczymy. Jezeli przyjdzie w lecie to nadal przed nim wpasowanie się do zespołu, a przed Skorżą znacznie trudniejsze zadanie, ustawienia w krótkim czasie zespołu pod Łukasza. Lepiej zatem, żeby piłkarz, który ma być "mózgiem" Wisły przed tymi pucharami już był z zespołem zgrany. Tym bardziej że pewnie tych istotnych zmian w lecie będzie dużo więc dobrze by było, żeby chociaż trzon zespołu wiedział co grać.
Dwa: szanse na mistrza są, ale z Gułą są większe. Jasne, że nie daje on żadnej pewności co do tytułu, ale jeżeli się uda to otwierają się o wilele szersze perspektywy. I raczej większe pieniądze. Nie tylko z tytułu gry w pucharach mamy kasę, ale chyba też z tytułu samego mistrzostwa jakiś pieniądz wpada, a w zależności od zajętego miejsca inaczej wyglada podział środków za prawa telewizyjne do ligii (niech mnie któs poprawi jak błądzę). Ergo mogło by się okazać, że dzięki jego postawie zarobimy więcej.
Trzy: puk puk w niemalowane drewno. Jakby się Guła zepsuł to my z tego nie będziemy mieli nawet punktu.

Baryl 10.01.2009 03:16

Cytat:

Ja nie muszę niczego analizować, od tego jest Rada Nadzorcza.
Kompletnie nie na temat!
Tu sie nie pisze o zasadzie dzialania ASPN Wisla, o zakresie obowiazkow JB, o hierarchii podejmowania decyzji w klubie, o budzecie ani o zarzadzaniu.
Tu sie pisze ze trzeba brac tego i tego bo sa zajebisci! A jak nie to ... !

Sorki, nie moglem sie powstrzymac. ;)

A tak moze juz powazniej, zeby ten post mial choc minimalna wartosc- moze dobrze byloby spisac jakies takie FAQ dla ludzi. Sam jestem ciekaw.
FAQ i ogolne informacje na temat rzeczywistosci rynku transferowego i realiow zarzadzania klubem, spolka akcyjna (pisane przez tych, co sa ciut wtajemniczeni i oczywiscie z uwzglednieniem, ze wielu rzeczy upubliczniac nie mozna). Tak po prostu zeby uciac te football-managerowe dyskusje o tym ze trzeba wziac tego i tamtego bo na jakiejs www napisali ze on kosztuje 200 tys. euro.

pawelo84 10.01.2009 08:12

Cytat:

To chyba Lewandowski się na nas wypiął, bo bał się rywalizacji....

JrQ- 10.01.2009 08:36

Cytat:

To chyba Lewandowski się na nas wypiął, bo bał się rywalizacji....
Wierzysz w tę bajkę?
pfff

tommiyacht 10.01.2009 09:07

Wisła złoży ofertę Grekom

Cytat:

Wkrótce do greckiej Larissy trafia transferowa oferta z Wisły. Chodzi oczywiście o Macieja Żurawskiego i jego ewentualny powrót do Krakowa.

W czwartek "Żuraw" miał spotkać się z prezesem Larissy i rozmawiać na temat odejścia z tego klubu już teraz, czyli pół roku przed wygaśnięciem kontraktu. Efekt tych rozmów nie jest na razie znany. Niezależnie jednak od rozmów piłkarza w władzami Larissy, propozycję transferu grecki klub powinien otrzymać od Wisły w przyszłym tygodniu.
gk

AYALA 10.01.2009 09:27

tak że znacznie więcej spodziewali sie Wszyscy po Jirsaku którego Bednarz wypatrzł a kosztował jeszcze więcej od Stilicia.Myślałem że Wisełka ma playmakera na lata a to jednak nie jest drugi Szymek czy Czerwiec sprzed lat.

zim zum 10.01.2009 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 655048)
Wisła złoży ofertę Grekom

gk

i po co nam ten Żurawski teraz? zamierzamy wystartować w pucharze odlboyów na wiosnę ?

JrQ- 10.01.2009 10:09

Lepiej wcześniej niż później.
Czemu skreślasz Jirsaka? Będą z niego ludzie.

Pablo84 10.01.2009 10:55

****a wieczni malkontenci....Słyszycie się?

Garguła- źle, Żurawski - Źle, Beto- źle.Kogo wy tu ****a chcecie? Kake? Messiego? A może Ronaldo?

zim zum 10.01.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 655076)

Garguła- źle, Żurawski - Źle, Beto- źle.Kogo wy tu ****a chcecie? Kake? Messiego? A może Ronaldo?

chłopie, bo powiedz mi jaki sens ma ściąganie 33 letniego napastnika, dawanie mu sporego kontraktu i liczenie na nie wiadomo co. Wisła z Żurawskim za najlepszych lat nie weszła do LM, to na co mamy liczyć po tylu latach. Powinno się szukać gości perspektywicznych, którzy wniosą dużo dobrego do drużyny i ewentualnie będzie można jeszcze sprzedać ich z zyskiem, a nie emerytów.

Chesteroski 10.01.2009 11:13

Obserwując to okno transferowe, a w zasadzie jego początek, można być jednak zadowolonym, że pewne kroki w celu wzmocnienia zespołu są podejmowane, i w konsekwencji od lipca wartośc drużyny wzrośnie, niestety trudno było to doświadczać, zarówno latem jak i rok temu.

Mimo wszystko mnie, jak wielu kolegów na forum, martwi wiosna, bo w tym składzie personalnym będzie ciężko o wywalczenie mistrzostwa, nawet wzmocnieni przez Beto - który wzmocnieniem być nie musi ale wierzę że będzie.

Martwi z tego względu, że brak korony prawdopodobnie będzie skutkował zmianą na ławce trenerskiej. Dlatego tym bardziej zimą należy sprowadzić conajmniej jednego pomocnika, o uznanej klasie, trudno wskazać taką postać w naszej lidze. Mama nadzieje, że Bednarz zdaje sobie z tego sprawe i oprócz Żurawskiego, w ktorego sprowadzenie tej zimy nie licze, ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie. Naiwne to, ale co innego pozostało...

Greebo 10.01.2009 11:16

Cytat:

Ich tez nie. Jakby przyszli do Wisły to by znaczyło że nie mają ambicji. A po co nam tacy bez ambicji?

Grzadq 10.01.2009 11:18

Cytat:

a nie emerytów.
Jak dla mnie może na boisku laską się podpierać byleby tylko wykańczał akcje. Bo tego w Wiśle brakuje, a to żuraw umie. Już nie mówiąc o tym, że taki Boguski tudzież inni mogliby się nauczyć rzemiosła od starszego, utytułowanego kolegi. Poza tym osobiście czuje, że jak tylko Żuraw wróci do Wisły, jak się odrodzi, to duet Brożek - Żuraw będzie wymiatał.

Acapelo 10.01.2009 11:24

Żurawski to dobre rozwiązanie. Beto potrzebuje czasu... Nie będzie presji na nim.

tupet 10.01.2009 11:32

Cytat:

:rotfl: Żurawskiego niema Garguły na razie niema Beto na razie niema poczekamy jeszcze długo na certyfikat/
i ty sie pytasz kogo chcemy a ja ci odpowiadam KOGOKOLWIEK!!!!!!!

marcinarsenal 10.01.2009 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 655081)
chłopie, bo powiedz mi jaki sens ma ściąganie 33 letniego napastnika, dawanie mu sporego kontraktu i liczenie na nie wiadomo co. Wisła z Żurawskim za najlepszych lat nie weszła do LM, to na co mamy liczyć po tylu latach. Powinno się szukać gości perspektywicznych, którzy wniosą dużo dobrego do drużyny i ewentualnie będzie można jeszcze sprzedać ich z zyskiem, a nie emerytów.

Kurde, zastanów się co ty mówisz? 33 lata to tak dużo? Szczególnie dla zawodnika, który Wisłę ma w sercu, szanuje kibiców i chce grać tu do końca kariery. Co do Ligi Mistrzów, to najpierw radze się zastanowić jak wyglądały eliminacje za czasów Żurawia, a jak wyglądać będą w lipcu. Maciek może być nie tylko doświadczonym napastnikiem, który liznął Europy i Polonia Bytom, czy Legia to dla niego pestka. Żuraw może być też dobrym duchem zespołu w szatni, takim jak był Kosa. TAK DLA ŻURAWIA W WIŚLE!!!

Pablo84 10.01.2009 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 655081)

Dlatego bo gra w 5 zespole ligi greckiej, która jestkilka razy silniejsza od polskiej, a Żurawski gra jako jedyny, wysunięty napastnik.Mam znajomego Greka , który bardzo chwali Żurawskiego za jego grę. Dlatego, że Żurawski mówi, że nie pieniądze są dla niego najważniejsze (i ja wierzę, w to co aktualnie mówi).Wkoncu, to ostatnia szansa dla niego, by zaistnieć.
Przychodząc do nas dostanie max 200 tyś euro za sezon + premie i kontrakt i roczny kontrakt z opcją przedłużenia.
Żurawski tak czy siak na polskich boiskach będzie zwyczajnie brylował, zwłaszcza, że będzie mieć za plecami dobego ofensywnego pomocnika.Żurawski jest graczem, który bewzględnie potrafi wykorzystywać sytuację, a Brożek ma z tym problem.

Gdzie znajdziesz tych perspektywicznych graczy, którzy wniosą dużo dobrego dla drużyny?Według Ciebie jaki wiek musza mieć, by byli uznawani za "młodych i perspektywicznych"
Tylko oszczędź mi tu Lewandowskiego, Błaszczykowskiego itp.

Do tupeta.
Mistrzu coś ci napisze. OKIENKO TRWA DOPIERO 10 DNI!!!!!!!!!!!!

JrQ- 10.01.2009 11:49

A dla mnie Żuraw jest symbolem mistrzowskiej Wisły.
Zobaczcie na to w ten sposób:
W każdym mecz co graliśmy w tym sezonie, przegrywając nie potrafiliśmy odrobić strat. Dlaczego? Otóż nie było zawodnika, który mógłby pociągnąć grę w ofensywie, gdy nie szło. Jedno dobre wejście zaliczył Zieńczuk(Odra),w innych meczach Brożek, albo był osamotniony, albo nieskuteczny, a Boguski, czy Małecki zbyt chaotyczni. Jeżeli przeszedłby Garguła+Żurawski to mistrza mamy zagwarantowanego. O skrzydła bym się już wtedy nie martwił. Tam wtedy by mógł nawet Ćwieląg grać, Burliga, czy nawet Łobo.

tupet 10.01.2009 12:07

Coś niesamowitego jak wy wszyscy ustalacie skład na wiosne z Żurawskim gułą i resztą
czy ja sie myle czy ich narazie w Wiśle niema .

p.s. wiem że okienko narazie trwa 10 dni i co z tego za tydzień będzie trwało 17 za dwa 24
czy to znaczy że te 10 dni nie może podlegać ocenie .

dzamp 10.01.2009 12:12

http://www.youtube.com/watch?v=h0W_k...eature=related - m.in. dlatego bym go widział w Wiśle. Strzelania bramek na pewno nie zapomniał. Mając Gargułę za asystenta jeszcze do tej setki by dorzucił sporo nastepnych.

Uran235 10.01.2009 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 655093)
OKIENKO TRWA DOPIERO 10 DNI!!!!!!!!!!!!

Z jednej strony faktycznie, narazie walczymy o piłkarzy, którym skończyły się kontrakty, albo skończą się za pół roku. Jest to logiczne, bo zawodnik bez klubu nie będzie specjalnie na nas czekał, tylko jak dostanie dobrą ofertę to ją weźmie. Wolni zawodnicy cieszą się dużym powodzeniem na rynku, natomiast prawdopodobieństwo, że ktoś podkupi nam piłkarza gotówkowego jest mniejsze chociażby ze względu na fakt, że taki piłkarz cieszy się mniejszym zainteresowaniem.

Z drugiej strony w poprzednim okienku też powtarzałem, że okienko dopiero co się otworzyło, potem że mamy jeszcze miesiąc. Tylko to jest takie zaklinanie rzeczywistości. Jakby nie oceniać pracy Bednarza to jednak w oczy rzuca się fakt, że działa on dosyć powoli( może ma zbyt mało współpracowników), a tymczasem nawet nie za bardzo słychać żebyśmy się kimś interesowali.

Przypominam- póki co mamy wielką brazylijską niewiadomą- Beto. Na horyzoncie są też Garguła i Żurawski, piłkarze, którzy na pewno wzmocniliby Wisłę w kontekście walki o mistrzostwo, ale wszystko wskazuje na to, że poczekamy na nich do lata. Ponadto nasza drużyna potrzebuje przebojowych liderów w ofensywie, Żuraw i Guła na ligę spełniają ten wymóg, ale czy starczą na puchary trudno powiedzieć. Nasze skrzydła kuleją potrzebujemy wzmocnień, a tych wzmocnień nawet nie widać. Do tego kończą się kontrakty z Baszczyńskim i Zieńczukiem, Cantoro i Sobolewski też mają jeszcze tylko rok kontraktu. Na dodateknawet jeżeli umowy przedłużymy, to są to zawodnicy już wiekowi. Do tego trzeba się liczyć z odejściem kolejnych wybijających się zawodników, my mieliśmy wąską kadrę przed tą rundą, a po kolejnych czystkach jest ona jeszcze węższa.

My potrzebujemy wzmocnień na teraz, żeby walczyć o mistrza, potrzebujemy znacząco podnieść ppoziom sportowy aby myśleć o skutecznej walce w pucharach. Musimy liczyć się z odejściami zawodników wybijających się jak i tych, z których sami zrezygnujemy. Jednocześnie musimy poszerzyć kadrę, zwiększyć rywalizację i wprowadzić do drużyny młodą krew.

Póki co z wypożyczenia wraca Ćwielong, który zbawieniem raczej nie będzie. W miejsce Kmiecika przyszedł Beto, o którym tak naprawdę nic nie wiemy. No i po kontuzji wraca Varga, zawodnik, który może występować na stoperze, albo na środku pomocy, tam gdzie akurat dobrze wyglądamy kadrowo.

Jak dla mnie okienko trwa nie dopiero, ale już 10 dni i nic nie wskazuje na to żeby miało być dla nas owocne.

buters87 10.01.2009 12:26

i wkońcu mielibyśmy drugiego skutecznego egzekutora rzutów karnych ;p... pozatym Żurawski itak był by przez następne 2 sezony postrachem polskich obrońców i bramkarzy.. jeśli to prawda jak mówi, że nie potrzebuje horendlanego wynagrodzenia to brać go .... duet Brożek i Żurawski to było by coś..

Skrzat 10.01.2009 12:29

Ale jak się Guły na wiosne nie wykombinuje to my nawet o Pucharze UEFA se możemy pomarzyć co do Beto zobaczymy jak będzie grał Żuraw w Wiśle to spełnienie marzeń tylko mogliby Frankowskiego wcześniej ściągnąć to by może przypomnieli sobie jak to dawniej się grało.

AYALA 10.01.2009 12:30

Baszczu za Żurawia do Larissy.

http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1073641...l?ticaid=174c5
.Tak samo chciano pójśc na wymiane z Bełchatowem, za Gargułe Wisła miała im dac Zienia i Mauro ale PGe nie przystał na taka wymiane

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

- Nawet, gdyby Łukasz miał zagrać wiosną w dwóch spotkaniach, to i tak warto go zatrzymać - mówił wczoraj trener GKS-u.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl