Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

ciastek11 16.05.2009 19:18

Po pierwsze nie należy się oglądac na rywali i nie martwić się Lechią bo liczy się tylko Wisła , jestem jej kibicem i zgody mnie nią interesują a jak faszyści z Gdańska spadną płakał nie będę

rafiABG 16.05.2009 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 728829)
Po pierwsze nie należy się oglądac na rywali i nie martwić się Lechią bo liczy się tylko Wisła , jestem jej kibicem i zgody mnie nią interesują a jak faszyści z Gdańska spadną płakał nie będę

jesteś frajerem,a nie kibicem

AS82 16.05.2009 19:19

Cytat:

z tymi faszystami to troche przesadziles...

ciastek11 16.05.2009 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafiABG (Post 728831)
jesteś frajerem,a nie kibicem

dlatego , że mam gdzieś zgody? Wisła jest moim klubem , jej kibicuje i ją mam w sercu i nikt nie będzie mnie wyzywał od frajerów dlatego , że nie interesują mnie zgody które i tak przemijają . Podejrzewam , że znaczna część kibiców ma takie samo zdanie . Nie mam nic do tych klubów ale nikt nie każe mi ich pozdrawiać i darzyć sympatią.

emj10 16.05.2009 19:23

Jeżeli Bełchatów dziś nie wygra to mamy już w Warszawie puchary, więc Urban może zagrać ostatnie dwa mecze składem z Młodej Ekstraklasy. Przecież minimum zrealizowane :)
http://legia.com.pl/pl/25332,45_minu..._najmniej.html

Donki 16.05.2009 19:24

Cytat:

W takim razie spoko masz :lol:

djjamajczyk 16.05.2009 19:24

Cytat:

Nie no przesadziłeś stary...
Ja nie lubię generalizowania i tak nie powiem ze kibice Cracovii to "xxx" a tym bardziej ze kibice Lechii to faszyści.... Nie wiem skąd takie bzdury Ci sie pobrały

_gilardino_ 16.05.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 728834)
dlatego , że mam gdzieś zgody? Wisła jest moim klubem , jej kibicuje i ją mam w sercu i nikt nie będzie mnie wyzywał od frajerów dlatego , że nie interesują mnie zgody które i tak przemijają . Podejrzewam , że znaczna część kibiców ma takie samo zdanie . Nie mam nic do tych klubów ale nikt nie każe mi ich pozdrawiać i darzyć sympatią.

Popieram kolegę, jesteś frajerem, a jak masz takie poglądy to nie ogłaszaj ich na tym forum bo niepotrzebnie prowokujesz

rabi86 16.05.2009 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 728834)

Możesz mieć gdzieś zgody, ale nie możesz nie znanych Ci ludzi wyzywać od faszystów.
Dlatego właśnie zachowujesz się jak frajer.

Wracając do tematu nie wiem dlaczego mamy się jeszcze patrzeć na to co za nami. Bełchatów i tak nas nie dogoni bo jest na to za mało kolejek. A poza tym nie po to chcieliśmy ,aby wszystko zależało od nas , abyśmy się oglądali w tył.

AS82 16.05.2009 19:27

52 minuta , Cracovia gra w "10" Derbich czerwona kartka , moze Belchatow wyciagnie chociaz na remis

radomato 16.05.2009 19:31

chciałbym, żebyśmy wreszcie zdobyli Mistrza i nie musieli się oglądać na dysząca stawkę
ale niestety w tym sezonie mamy mega emocje i będziemy srali w pory az do 30 maja.

mam nadzieje, że Śląsk nam pomoże za tydzień
ale sami niestety MUSIMY zapracować na tego Mistrza !!
Trzy przystanki do celu. Teraz Łódź... ŁKS ma bilans u siebie 5 zwyciętw, 3 remisy, 5 porażek - więc chyba nie są jacyś super mocni u siebie.

Co do Lechii, to jestem spokojny o utrzymanie. Spadną Górnik, Arka i Cracovia - popatrzcie sobie na układ meczów:

Cracovia - Górnik Zabrze
GKS Bełchatów - Arka Gdynia

Górnik Zabrze - Polonia Warszawa
Lech Poznań - Cracovia
Arka Gdynia - Odra Wodzisław Śląski

Chociaż osobiście liczę na to, że Piast Gliwice poleci.

eMTe 16.05.2009 19:32

Każdy ma swoje podejście do kibicowania i nie krytykuję ciastka. Jedyne do czego przyczepić się mogę to to jak nazwał kibiców Lechii, nie powinni uogólniać wszystkich. To tak samo jakby przez incydent tego barana Miśka, czy jak mu tam nazywać nas "bandytami". Moje podejście jest inne - owszem Wisła jest oczywiście dla mnie najważniejsza, lecz zaraz potem ściskam kciuki za Śląsk i Lechia, które jako Wiślak szanuje.

Jednak ciastek pomyśl, że jak Cracovia teraz wygra to dla będzie to rozwiązanie fatalne bo wtedy niezależnie od wyniku (mecz Górnik - Cracovia) po ewentualnej porażce Lechia znajdzie się w nieciekawej sytuacji co sprawi, że będzie nam się trudniej walczyło o majstra w meczu z nimi.

Oby w następnej kolejce Śląsk nie przegrał z Legią. O nic nie grają w sumie, ale będą walczyć o zatarcie blamażu z jesieni. Chyba osobiście się wybiorę na mecz wspierać braci bo mam do Wrocka 90 km. Polonia raczej już o nic nie walczy, więc pewnie przegra z Lechem. Chyba, że Pasiaki w ostatniej kolejce wygrają z nimi ; D

ciastek11 16.05.2009 19:35

faszysci było odwołaniem do pewnej grupy kibiców Lechii tak więc nie miałem najmniejszego zamiaru generalizować ,

radomato 16.05.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 728849)
Chyba, że Pasiaki w ostatniej kolejce wygrają z nimi ; D

Będą mieli nóż na gardle, to napewno wygrają !!

zidanemarcin 16.05.2009 19:44

Jeszcze tylko 15 minut. Dawac GKS !

Isfahan 16.05.2009 19:49

Zobaczcie kogo umieścili w składzie Cracovii --> http://www.sport.pl/pilka/77,70988,6...via___GKS.html

Nic dziwnego, że wygrywa ;-)

eMTe 16.05.2009 19:50

W sumie od 18. kolejki, czyli od meczu z Polonią Bytom nie zremisowaliśmy na wyjeździe z ogórkami oprócz Piasta. A to bylo pod koniec lutego, może nie ma tego fatum, którego się tak bardzo obawiamy.

Wiosna wyjazdowa

Polonia B. (10) 1:1
GKS (4) 0:0
Lech (1) 1:1
Arka (15) 0:1
Piast (12) 1:1
ŁKS (8) ? : ?

Aro1234 16.05.2009 19:52

Diaz, Hajto, Baszczyński i Komorowski :lol: co ciekawe Baszczu w drugiej linii... Hajto na skrzydle. Ciekawe zestawienie :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 728866)
W sumie od 18. kolejki, czyli od meczu z Polonią Bytom nie zremisowaliśmy na wyjeździe z ogórkami oprócz Piasta. A to bylo pod koniec lutego, może nie ma tego fatum, którego się tak bardzo obawiamy.

Może dlatego, że poza Piastem i Arką nie było żadnych innych ogórków?
Zastanów się czasem 2x jak coś napiszesz...

franas 16.05.2009 19:52

Cracovia tego spotkania nie przegra. Nie z takim zaangażowaniem.

radomato 16.05.2009 19:55

ktos slyszy cracowiacki doping? jakies wislackie akcenty?

eMTe 16.05.2009 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 728867)
Diaz, Hajto, Baszczyński i Komorowski :lol: co ciekawe Baszczu w drugiej linii... Hajto na skrzydle. Ciekawe zestawienie :lol:

Może dlatego, że poza Piastem i Arką nie było żadnych innych ogórków?
Zastanów się czasem 2x jak coś napiszesz...

No właśnie o to mi chodzi, że graliśmy wiosną z drużynami silnymi na wyjeździe, a teraz mamy dwie słabsze na rozkładzie : )

thomasson 16.05.2009 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Isfahan (Post 728865)
Zobaczcie kogo umieścili w składzie Cracovii --> http://www.sport.pl/pilka/77,70988,6...via___GKS.html

Nic dziwnego, że wygrywa ;-)

Ich by przecież nie było stać na taki skład nawet jakby na Fort Knox napadli:lol:

A co do naszej wiosny na wyjeździe to przyjrzyjcie się: jedna wygrana z beznadziejna Arką a reszta to remisy. Ale jutro będzie dobrze:-D

radomato 16.05.2009 20:08

koniec meczu

Cytat:

Po heroicznej walce Cracovia wygrywa 1:0!
12. Piast Gliwice 30
13. Lechia Gdańsk 29
14. Cracovia 28
15. Górnik Zabrze 28
16. Arka Gdynia 26

z tym, że Piast gra jutru u siebie ze Śląskiem

iiYama 16.05.2009 20:09

To jest masakra, Bełchatów gra 30' w 11 na 10 i nie jest w stanie jednej czystej sytuacji stworzyć...

Pasy wygrały, na dole tabeli znów ciasno. a za tydzień na Kałuży przyjeżdża Zabrze.

AS82 16.05.2009 20:10

Trzeba przyznac ze zasluzyli na wygrana,jak wygraja z Gornikiem to raczej sie utrzymaja a szkoda ,bo myslalem ze poleca . Jedyny plus tego wyniku jest taki , ze brakuje nam 1 pkt do udzialu w Pucharze Uefa :D

Aro1234 16.05.2009 20:11

No to pod kątem naszej Lechijki nie za wesoło. Śledziki z Gdyni raczej stały się pewniakiem do spadku. Ale kto do nich dołączy... Oby za tydzień Górnik wygrał w Krakowie...

Plastman 16.05.2009 20:11

Jak zwykle pod koniec sezonu drużyny z ostatnich miejsc w tabeli doznają olśniewającej zwyżki formy. Ciekawe zjawisko.

ToTylkoJa 16.05.2009 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 728772)
O co mniej wiecej chodziło z tym Rockim, ze z trybun lecialo cos w jego kierunku?

A ile ich?

podobno Rocki zebrał od kolegów bilety, które każdy zawodnik ma darmowe dla swoich znajomych i dał je kibicom. A Kibice w porozumieniu z Rockym przekazali je fanom Ruchu i w ten sposób kibice z Chorzowa mogli być na meczu 1/2 PP na Ł3. To nie spodobało się właścicielom i dlatego najprawdopodobniej Piotrek jest na wylocie z klubu.

Dlatego trybuna wsparła zawodnika skandując między innymi jego nazwisko czy też 'hej Piotrek jesteśmy z Tobą'

radomato 16.05.2009 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 728886)
Trzeba przyznac ze zasluzyli na wygrana,jak wygraja z Gornikiem to raczej sie utrzymaja a szkoda ,bo myslalem ze poleca . Jedyny plus tego wyniku jest taki , ze brakuje nam 1 pkt do udzialu w Pucharze Uefa :D

Europa League - Liga Europa UEFA

tzn ze jeszcze 1 punkt i napewno mamy puchary
konieczne 3 zwycięstwa do Mistrzostwa Polski !!

Dubi 16.05.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Plastman (Post 728888)
Jak zwykle pod koniec sezonu drużyny z ostatnich miejsc w tabeli doznają olśniewającej zwyżki formy. Ciekawe zjawisko.

ciekaw jestem czy za lat kilka dowiemy sie o korupcji np. z obecnego sezonu ...

eMTe 16.05.2009 20:16

Sytuacja Lechii jest fatalna, muszą wygrać w ostatniej kolejce z Piastem - będą mieli 32 punkty. W przypadku remisu Górnika z Cracovią trzy drużyny będą miały po tyle samo punktów. Najlepszy bilans ma wtedy Craxa (7 punktów), potem Lechia (6 punktów) i Zabrze (4 punkty). W przypadku równej liczby punktów Lechia ma z:

a) Górnikiem gorszy
b) Craxą lepszy
c) Piastem grać będzie (w pierwszy meczu 0:0)

Ciekawa liga w tym sezonie. Dwie kolejki przed końcem 8 drużyn walczy o ligowy byt (w przypadku 3 drużyn brakuje tylko jednego punktu), a 3 o mistrzostwo, dwie pozostałe o być może europejskie puchary

Dubi 16.05.2009 20:19

jedno jest pewne, Wisła w Gdańsku bedzie miała BARDZO ciężka przeprawę

Aro1234 16.05.2009 20:22

O puchary walka się już skończyła - Wisła, Legia, Lech i Ruch...

O utrzymanie: Lechia, Górnik, Cracovia, Arka i ewentualnie Piast (choć oni jutro pewnie zdobędą jakieś pkt i ich walka też się skończy).

Do ligi wraca Widzew - na 99% (brak im dwóch pkt w trzech meczach..) i raczej Zagłębie Lubin. W barażu Korona/Podbeskidzie/Znicz/Flota/Górnik Łęczna.
Czyli jeśli w barażu zagra Podbeskidzie/Znicz/Flota/Łęczna to w ciemno można stawiać, że wygra zespół z Ekstraklasy. Jeśli zagra Korona to może być różnie.

Plastman 16.05.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 728891)
ciekaw jestem czy za lat kilka dowiemy sie o korupcji np. z obecnego sezonu ...

Ja niestety jestem już trochę skażony podejrzeniami. Zawsze się zastanawiam, czy mecz który się ułożył tak, jak miał się ułozyć nie był aby umówiony. W końcu polscy ligowcy dłuuuugo pracowali na ten stan rzeczy. Na szczęście w tym sezonie grupa drużyn "którym, nie grozi ani spadek , ani mistrzostwo" długo w ogóle nie istniała.

GregorTS 16.05.2009 20:23

nomusza wygrac ostatni mecz- nie ma innej opcji. craxa zdobedzie max 3 punkty do konca. Gornik moze 6 w takim wypadku lechia ma baraze no chyba ze piast poprzegrywa wszystko

FraMat 16.05.2009 20:28

ciekawa notka na Onecie:

Cracovia Kraków - GKS Bełchatów 1:0 (1:0)
Bramka: Piotr Polczak (38)
Czerwona kartka: Łukasz Derbich (53 - za faul w akcji ratunkowej)

:rotfl:
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

han_solo 16.05.2009 20:31

Ale porąbana jest walka o utrzymanie. Rozpisałem se to i po zapisani dwóch kartek potencjalnych rozwiązań się poddałem. Jutro będziemy trochę więcej wiedzieć po meczu Piast-Śląsk bo tak mi wyszło że Lechia może ich nawet wyprzedzić przy jutrzejszym zwycięstwie Śląska. tak czy inaczej wiele będzie zależeć od meczu Cracovia-Górnik. Za tydzień mam nadzieję(wybaczcie bracia z Gdańska) Lechia przegra. Jak w meczu Pasów będzie remis to wtedy te 3 zespoły stworzą trzyzspołową tabelkę która prezentuje się tak:
Cracovia 7pkt
Lechia 6pkt
Górnik 4 pkt

W tym momencie Lechia przy wygranej z Piastem zapewnia sobie baraże, a być może nawet bezpośrenie utrzymanie zakładający że w 2 najbliższych meczach Piast nie zdobędzie punktów.
Ale z kolei żeby tak się stało to bezpośredni rywale muszą wygrać wszystkie mecze w tym Górnik z Polonią a Craxa z Lechem, co z kolei jest mało możliwe.

Istotnym faktem jest również to że w przypadku równej ilości punktów Lechii z Cracovią Lechia jest wyżej.
I teraz kolejny scenariusz Cracovia wygrywa tylko z Górniikiem, przegrywa z Lechem. Górnik przegrywa lub remisuje z Polonią. Lechia wygrywa z Piastem. Spada bezpośrednio Górnik i Arka w barażach Cracovia bo jak wyżej wspomniałem ma z Lechią niekorzystny bilans. Na podstawie ostatniej formie Arki nie uwzględniałem jej w obliczeniach głęboko wierząc że przegra wszystko do końca.

Ale to tylko spekulacje...:D

podszywacz 16.05.2009 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 728889)
podobno Rocki zebrał od kolegów bilety, które każdy zawodnik ma darmowe dla swoich znajomych i dał je kibicom. A Kibice w porozumieniu z Rockym przekazali je fanom Ruchu i w ten sposób kibice z Chorzowa mogli być na meczu 1/2 PP na Ł3. To nie spodobało się właścicielom i dlatego najprawdopodobniej Piotrek jest na wylocie z klubu.

Dlatego trybuna wsparła zawodnika skandując między innymi jego nazwisko czy też 'hej Piotrek jesteśmy z Tobą'

Ciekawe jaka to krótka droga od nienawiści do miłości, kiedyś Rocki latał po boisku z odwróconą eLką, teraz jest wychwalany przez swoich kibiców...

AS82 16.05.2009 20:38

1.Cracovia sie utrzyma jesli wygra z Górnikiem,ponadto jesli Lech bedzie odpukac mistrzem przed ostatnia kolejka to ich puszcza na Bulgarskiej
2. Lechia ma przej*bana sytuacje a co za tym idzie my tez mamy nieciekawie :)
3.Ruch wygra z LKsem i sie utrzyma

Jak dla mnie poleci ktos z 4 ki :Arka,Gornik,Lechia Cracovia

My mamy puchary juz niemal pewne ,ale o Mistrza bedzie trzeba 2 najblizsze mecze masakrowac zaangazowaniem bo tylko wtedy sie moze stac cud ze obronimy majstra

emj10 16.05.2009 20:49

Arka poleciała już dzisiaj bo w najlepszym wypadku będzie miała baraże, a nie wierzę w jej zwycięstwo w Bełchatowie. Tak więc miejsca 14-16 zajmą Arka, ktoś z dwójki Cracovia/Górnik i prawdopodobnie Lechia. To wszystko przy założeniu, że Piast jutro nie przegra.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl