![]() |
Po pierwsze nie należy się oglądac na rywali i nie martwić się Lechią bo liczy się tylko Wisła , jestem jej kibicem i zgody mnie nią interesują a jak faszyści z Gdańska spadną płakał nie będę
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli Bełchatów dziś nie wygra to mamy już w Warszawie puchary, więc Urban może zagrać ostatnie dwa mecze składem z Młodej Ekstraklasy. Przecież minimum zrealizowane :)
http://legia.com.pl/pl/25332,45_minu..._najmniej.html |
Cytat:
|
Cytat:
Ja nie lubię generalizowania i tak nie powiem ze kibice Cracovii to "xxx" a tym bardziej ze kibice Lechii to faszyści.... Nie wiem skąd takie bzdury Ci sie pobrały |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego właśnie zachowujesz się jak frajer. Wracając do tematu nie wiem dlaczego mamy się jeszcze patrzeć na to co za nami. Bełchatów i tak nas nie dogoni bo jest na to za mało kolejek. A poza tym nie po to chcieliśmy ,aby wszystko zależało od nas , abyśmy się oglądali w tył. |
52 minuta , Cracovia gra w "10" Derbich czerwona kartka , moze Belchatow wyciagnie chociaz na remis
|
chciałbym, żebyśmy wreszcie zdobyli Mistrza i nie musieli się oglądać na dysząca stawkę
ale niestety w tym sezonie mamy mega emocje i będziemy srali w pory az do 30 maja. mam nadzieje, że Śląsk nam pomoże za tydzień ale sami niestety MUSIMY zapracować na tego Mistrza !! Trzy przystanki do celu. Teraz Łódź... ŁKS ma bilans u siebie 5 zwyciętw, 3 remisy, 5 porażek - więc chyba nie są jacyś super mocni u siebie. Co do Lechii, to jestem spokojny o utrzymanie. Spadną Górnik, Arka i Cracovia - popatrzcie sobie na układ meczów: Cracovia - Górnik Zabrze GKS Bełchatów - Arka Gdynia Górnik Zabrze - Polonia Warszawa Lech Poznań - Cracovia Arka Gdynia - Odra Wodzisław Śląski Chociaż osobiście liczę na to, że Piast Gliwice poleci. |
Każdy ma swoje podejście do kibicowania i nie krytykuję ciastka. Jedyne do czego przyczepić się mogę to to jak nazwał kibiców Lechii, nie powinni uogólniać wszystkich. To tak samo jakby przez incydent tego barana Miśka, czy jak mu tam nazywać nas "bandytami". Moje podejście jest inne - owszem Wisła jest oczywiście dla mnie najważniejsza, lecz zaraz potem ściskam kciuki za Śląsk i Lechia, które jako Wiślak szanuje.
Jednak ciastek pomyśl, że jak Cracovia teraz wygra to dla będzie to rozwiązanie fatalne bo wtedy niezależnie od wyniku (mecz Górnik - Cracovia) po ewentualnej porażce Lechia znajdzie się w nieciekawej sytuacji co sprawi, że będzie nam się trudniej walczyło o majstra w meczu z nimi. Oby w następnej kolejce Śląsk nie przegrał z Legią. O nic nie grają w sumie, ale będą walczyć o zatarcie blamażu z jesieni. Chyba osobiście się wybiorę na mecz wspierać braci bo mam do Wrocka 90 km. Polonia raczej już o nic nie walczy, więc pewnie przegra z Lechem. Chyba, że Pasiaki w ostatniej kolejce wygrają z nimi ; D |
faszysci było odwołaniem do pewnej grupy kibiców Lechii tak więc nie miałem najmniejszego zamiaru generalizować ,
|
Cytat:
|
Jeszcze tylko 15 minut. Dawac GKS !
|
Zobaczcie kogo umieścili w składzie Cracovii --> http://www.sport.pl/pilka/77,70988,6...via___GKS.html
Nic dziwnego, że wygrywa ;-) |
W sumie od 18. kolejki, czyli od meczu z Polonią Bytom nie zremisowaliśmy na wyjeździe z ogórkami oprócz Piasta. A to bylo pod koniec lutego, może nie ma tego fatum, którego się tak bardzo obawiamy.
Wiosna wyjazdowa Polonia B. (10) 1:1 GKS (4) 0:0 Lech (1) 1:1 Arka (15) 0:1 Piast (12) 1:1 ŁKS (8) ? : ? |
Diaz, Hajto, Baszczyński i Komorowski :lol: co ciekawe Baszczu w drugiej linii... Hajto na skrzydle. Ciekawe zestawienie :lol:
Cytat:
Zastanów się czasem 2x jak coś napiszesz... |
Cracovia tego spotkania nie przegra. Nie z takim zaangażowaniem.
|
ktos slyszy cracowiacki doping? jakies wislackie akcenty?
|
Cytat:
|
Cytat:
Ich by przecież nie było stać na taki skład nawet jakby na Fort Knox napadli:lol: A co do naszej wiosny na wyjeździe to przyjrzyjcie się: jedna wygrana z beznadziejna Arką a reszta to remisy. Ale jutro będzie dobrze:-D |
koniec meczu
Cytat:
13. Lechia Gdańsk 29 14. Cracovia 28 15. Górnik Zabrze 28 16. Arka Gdynia 26 z tym, że Piast gra jutru u siebie ze Śląskiem |
To jest masakra, Bełchatów gra 30' w 11 na 10 i nie jest w stanie jednej czystej sytuacji stworzyć...
Pasy wygrały, na dole tabeli znów ciasno. a za tydzień na Kałuży przyjeżdża Zabrze. |
Trzeba przyznac ze zasluzyli na wygrana,jak wygraja z Gornikiem to raczej sie utrzymaja a szkoda ,bo myslalem ze poleca . Jedyny plus tego wyniku jest taki , ze brakuje nam 1 pkt do udzialu w Pucharze Uefa :D
|
No to pod kątem naszej Lechijki nie za wesoło. Śledziki z Gdyni raczej stały się pewniakiem do spadku. Ale kto do nich dołączy... Oby za tydzień Górnik wygrał w Krakowie...
|
Jak zwykle pod koniec sezonu drużyny z ostatnich miejsc w tabeli doznają olśniewającej zwyżki formy. Ciekawe zjawisko.
|
Cytat:
Dlatego trybuna wsparła zawodnika skandując między innymi jego nazwisko czy też 'hej Piotrek jesteśmy z Tobą' |
Cytat:
tzn ze jeszcze 1 punkt i napewno mamy puchary konieczne 3 zwycięstwa do Mistrzostwa Polski !! |
Cytat:
|
Sytuacja Lechii jest fatalna, muszą wygrać w ostatniej kolejce z Piastem - będą mieli 32 punkty. W przypadku remisu Górnika z Cracovią trzy drużyny będą miały po tyle samo punktów. Najlepszy bilans ma wtedy Craxa (7 punktów), potem Lechia (6 punktów) i Zabrze (4 punkty). W przypadku równej liczby punktów Lechia ma z:
a) Górnikiem gorszy b) Craxą lepszy c) Piastem grać będzie (w pierwszy meczu 0:0) Ciekawa liga w tym sezonie. Dwie kolejki przed końcem 8 drużyn walczy o ligowy byt (w przypadku 3 drużyn brakuje tylko jednego punktu), a 3 o mistrzostwo, dwie pozostałe o być może europejskie puchary |
jedno jest pewne, Wisła w Gdańsku bedzie miała BARDZO ciężka przeprawę
|
O puchary walka się już skończyła - Wisła, Legia, Lech i Ruch...
O utrzymanie: Lechia, Górnik, Cracovia, Arka i ewentualnie Piast (choć oni jutro pewnie zdobędą jakieś pkt i ich walka też się skończy). Do ligi wraca Widzew - na 99% (brak im dwóch pkt w trzech meczach..) i raczej Zagłębie Lubin. W barażu Korona/Podbeskidzie/Znicz/Flota/Górnik Łęczna. Czyli jeśli w barażu zagra Podbeskidzie/Znicz/Flota/Łęczna to w ciemno można stawiać, że wygra zespół z Ekstraklasy. Jeśli zagra Korona to może być różnie. |
Cytat:
Ja niestety jestem już trochę skażony podejrzeniami. Zawsze się zastanawiam, czy mecz który się ułożył tak, jak miał się ułozyć nie był aby umówiony. W końcu polscy ligowcy dłuuuugo pracowali na ten stan rzeczy. Na szczęście w tym sezonie grupa drużyn "którym, nie grozi ani spadek , ani mistrzostwo" długo w ogóle nie istniała. |
nomusza wygrac ostatni mecz- nie ma innej opcji. craxa zdobedzie max 3 punkty do konca. Gornik moze 6 w takim wypadku lechia ma baraze no chyba ze piast poprzegrywa wszystko
|
ciekawa notka na Onecie:
Cracovia Kraków - GKS Bełchatów 1:0 (1:0) Bramka: Piotr Polczak (38) Czerwona kartka: Łukasz Derbich (53 - za faul w akcji ratunkowej) :rotfl: http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html |
Ale porąbana jest walka o utrzymanie. Rozpisałem se to i po zapisani dwóch kartek potencjalnych rozwiązań się poddałem. Jutro będziemy trochę więcej wiedzieć po meczu Piast-Śląsk bo tak mi wyszło że Lechia może ich nawet wyprzedzić przy jutrzejszym zwycięstwie Śląska. tak czy inaczej wiele będzie zależeć od meczu Cracovia-Górnik. Za tydzień mam nadzieję(wybaczcie bracia z Gdańska) Lechia przegra. Jak w meczu Pasów będzie remis to wtedy te 3 zespoły stworzą trzyzspołową tabelkę która prezentuje się tak:
Cracovia 7pkt Lechia 6pkt Górnik 4 pkt W tym momencie Lechia przy wygranej z Piastem zapewnia sobie baraże, a być może nawet bezpośrenie utrzymanie zakładający że w 2 najbliższych meczach Piast nie zdobędzie punktów. Ale z kolei żeby tak się stało to bezpośredni rywale muszą wygrać wszystkie mecze w tym Górnik z Polonią a Craxa z Lechem, co z kolei jest mało możliwe. Istotnym faktem jest również to że w przypadku równej ilości punktów Lechii z Cracovią Lechia jest wyżej. I teraz kolejny scenariusz Cracovia wygrywa tylko z Górniikiem, przegrywa z Lechem. Górnik przegrywa lub remisuje z Polonią. Lechia wygrywa z Piastem. Spada bezpośrednio Górnik i Arka w barażach Cracovia bo jak wyżej wspomniałem ma z Lechią niekorzystny bilans. Na podstawie ostatniej formie Arki nie uwzględniałem jej w obliczeniach głęboko wierząc że przegra wszystko do końca. Ale to tylko spekulacje...:D |
Cytat:
|
1.Cracovia sie utrzyma jesli wygra z Górnikiem,ponadto jesli Lech bedzie odpukac mistrzem przed ostatnia kolejka to ich puszcza na Bulgarskiej
2. Lechia ma przej*bana sytuacje a co za tym idzie my tez mamy nieciekawie :) 3.Ruch wygra z LKsem i sie utrzyma Jak dla mnie poleci ktos z 4 ki :Arka,Gornik,Lechia Cracovia My mamy puchary juz niemal pewne ,ale o Mistrza bedzie trzeba 2 najblizsze mecze masakrowac zaangazowaniem bo tylko wtedy sie moze stac cud ze obronimy majstra |
Arka poleciała już dzisiaj bo w najlepszym wypadku będzie miała baraże, a nie wierzę w jej zwycięstwo w Bełchatowie. Tak więc miejsca 14-16 zajmą Arka, ktoś z dwójki Cracovia/Górnik i prawdopodobnie Lechia. To wszystko przy założeniu, że Piast jutro nie przegra.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl