Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Aro1234 04.04.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 703358)
Większość się zachwyca poziomem transmisji na C+. Transmisja fajnie zrealizowana, ale komentarz mi się nie podobał. Dało się wyczuć stronniczość np. w momencie w którym któryś z zawodników Arki zmaścił strzał z trudnej sytuacji, komentator oświadczył, że gdyby to akcja była pod drugą bramką to bramkarz miałby pełne ręce roboty. Druga rzecz to częste rozmowy o "dupie marynie" dwóch komentatorów. Zdecydowanie wole Borka i Polsatowskie transmisje.

Sory, ale jak w meczu się nic nie dzieje to co mają mówić? Że kapitalnie podał wszerz boiska na odległości trzech metrów? :P

Przypomnij se EURO 2008, jak Borek komentował nieraz z Bońkiem czy ktoś tam inny, np. Wójcik (ten dziennikarz). Też pierdzielili czasem od rzeczy...

Coolpick 05.04.2009 08:07

- Bardzo jestem ciekaw, jak będą po tym meczu wyglądały "Kontrowersje" w Canal Plus - zastanawiał się po zakończonym wynikiem 0:0 meczu z Ruchem Chorzów prezes Cracovii, Janusz Filipiak. Dziwił się on, że arbiter spotkania nie uznał "Pasom" bramki a dopatrzył się spalonego. - Na pewno bramka była zdobyta prawidłowo - przekonywał.
- Kolejny raz Cracovia jest pokrzywdzona. Nie uznać nam takiej bramki w tak ważnym meczu... - kręcił głową prezes "Pasów". - Bardzo ciężko się zawodnikom po czymś takim gra.

Janusz Filipiak ocenił również, że sędzia nie zauważył zagrań ręką w polu karnym Ruchu Chorzów. - Czy fakt, że sędzia nas skrzywdził wynikał z jego indolencji, braku umiejętności czy intencji - tego nie wiem - skwitował prezes Filipiak.
Mecz z Cracovią Ruch Chorzów musiał kończyć w 9-tkę, po tym jak dwóch zawodników gości otrzymało czerwone kartki.
:D

Ogryzek 05.04.2009 08:24

Czy to wątek tylko o Cracovii?

Polonia Warszawa ciuła punkty i już nas wyprzedziła. Wcześniej uciekła nam na 3 punkty Legia. Niestety nikt nie chciał zagrać pod nas...
A porażka w Poznaniu patrząc z "dystansem" jest jednak dużo bardziej prawdopodobna niż nasze zwycięstwo.

I do tego pechowa porażka Lechii oraz wtopa Śląska.

No nic trzeba być optymistą:)

tommiyacht 05.04.2009 08:40

Ogryzek, powiem wiecej, nie widze jakichkolwiek naszych atutów ktore przemawiałyby za zwyciestwem nad wielkopolanami. A tymczasem cale forum sie zachwyca nad tym jak ich pojedziemy. Pewnie zostane za to zlinczowany bo remis biore w ciemno, uciułamy punkcik ale przede wszystkim zostanie 3 pkt do lidera a nie 6. odszczekam jak w tabeli 3 pierwsze zespoly bedą mialy tyle samo punktów do odszczekam

najlepiej to postawic grubą kase na 1x , przynajmniej czlowiek bedzie z czegos zadowolony tak czy siak

Arturo Qr2nów 05.04.2009 10:15

To nie ten temat, ale jak widzę wszędzie i wszyscy żyją dzisiejszym meczem (i trudno się dziwić) więc chyba nikt za złe nie będzie nam miał jak go i tu poruszymy (nie pierwszy już raz).

Dziwię się wszystkim, którzy śledząc ligę nie dopatrują się szans na nasz dobry wynik. Co by nie mówić jesteśmy nawet i bez Brożka drużyną lepszą niż Jagiellonia, Górnik czy Arka. A jakie wyniki z rzeczonymi ekipami osiągał Lech, każdy wie. Cóż ten Lech takiego zrobił, że trzęsiemy portkami przed kompami?! Poza tym za nami przemawiać powinna sportowa złość po ostatniej dotkliwej porażce przy Reymonta. Jasne jest, że Lech ma swoje atuty, ale powinien mieć je także w innych meczach, a ich nie pokazał. Ktoś powie, że w obecnej sytuacji Smuda wyciśnie wszystko ze swojej drużyny. OK, niech wyciska. Miejmy nadzieje, że Skorża wyciśnie więcej.

saklak1906 05.04.2009 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 703534)
To nie ten temat, ale jak widzę wszędzie i wszyscy żyją dzisiejszym meczem (i trudno się dziwić) więc chyba nikt za złe nie będzie nam miał jak go i tu poruszymy (nie pierwszy już raz).

Dziwię się wszystkim, którzy śledząc ligę nie dopatrują się szans na nasz dobry wynik. Co by nie mówić jesteśmy nawet i bez Brożka drużyną lepszą niż Jagiellonia, Górnik czy Arka. A jakie wyniki z rzeczonymi ekipami osiągał Lech, każdy wie. Cóż ten Lech takiego zrobił, że trzęsiemy portkami przed kompami?! Poza tym za nami przemawiać powinna sportowa złość po ostatniej dotkliwej porażce przy Reymonta. Jasne jest, że Lech ma swoje atuty, ale powinien mieć je także w innych meczach, a ich nie pokazał. Ktoś powie, że w obecnej sytuacji Smuda wyciśnie wszystko ze swojej drużyny. OK, niech wyciska. Miejmy nadzieje, że Skorża wyciśnie więcej.

Bo najlepiej sobie ponazekac na wszystko i na wszystkich, ja jestem kibicem Wisly i zawsze i wszedzie bede wierzyl w zwyciesto Wiselki, a kalkulowanie albo co by bylo jak mni nie intersuje

Ogryzek 05.04.2009 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 703538)
Bo najlepiej sobie ponazekac na wszystko i na wszystkich, ja jestem kibicem Wisly i zawsze i wszedzie bede wierzyl w zwyciesto Wiselki, a kalkulowanie albo co by bylo jak mni nie intersuje

Wiara a wiedza to różnica!

Tu wszyscy WIERZĄ w wygraną Wisły, ale niektórzy dodatkowo odróżniają wiarę od "chłodnych" analiz gdzie już tak różowo nie jest:D
Tu nie wiec polityczny więc można przedstawić swoje obiekcje... uszanuj to.

saklak1906 05.04.2009 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 703540)
Wiara a wiedza to różnica!

Tu wszyscy WIERZĄ w wygraną Wisły, ale niektórzy dodatkowo odróżniają wiarę od "chłodnych" analiz gdzie już tak różowo nie jest:D
Tu nie wiec polityczny więc można przedstawić swoje obiekcje... uszanuj to.

Ale ja to szanuje tylko drazna mnie osoby ktore wiecznie sa z czegos nie zadowolone i wiecznie widza swiat w czarnych kolorach.
Jak wygrywamy to zle bo za malo bramek, jak strzelimy kilka to zle bo nie efektowne tylko wepchane do bramki, albo styl nie taki jak by sobie wymazyli itp itd.

Jak mozna byc kibicem i nie wierzyc w ygrana tylko kalkulowac, to moze wogloe meczu albo na stadion nie przychodzic nie ogladac bo przegraja bo tak wyszlo z wiedzy i analiz

Ogryzek 05.04.2009 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 703546)
Ale ja to szanuje tylko drazna mnie osoby ktore wiecznie sa z czegos nie zadowolone i wiecznie widza swiat w czarnych kolorach.
Jak wygrywamy to zle bo za malo bramek, jak strzelimy kilka to zle bo nie efektowne tylko wepchane do bramki, albo styl nie taki jak by sobie wymazyli itp itd.

Jak mozna byc kibicem i nie wierzyc w ygrana tylko kalkulowac, to moze wogloe meczu albo na stadion nie przychodzic nie ogladac bo przegraja bo tak wyszlo z wiedzy i analiz

Mnie też malkontenci wkurzają, ale co z tego?
Zresztą "bezkrytyczni" podobnie:)

Gdyby buki myślały tak jak Ty to poszliby z torbami. Z czegoś się bierze taki a nie inny kurs na wygraną Wisły i Lecha.

PS
Czym innym jest być na meczu. I nie ma tu nic do rzeczy czy wygramy czy nie .......
Miłość jest ślepa i bez względu na wyniki (wiadomo) więc nie rób z Siebie jedynego wiernego i prawdziwego kibica. Można mieć na chłodno obiekcje a bardziej wierzyć niż TY w wygraną!

Pozdrawiam

kisiel92 05.04.2009 15:13

Po 68 minutach Jagiellonia prowadzi z ŁKS-em 3:0 po bramkach Zawistowskiego i dwóch Frankowskiego.

hazdrubal 05.04.2009 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kisiel92 (Post 703740)
Po 68 minutach Jagiellonia prowadzi z ŁKS-em 3:0 po bramkach Zawistowskiego i dwóch Frankowskiego.

Warto dodać, że sędziowie wcale Jadze nie pomagają... Było już kilka wyimaginowanych spalonych, po których piłka trafiała do siatki, że patrzeć na pracę sędziów się nie da!

ozinho 05.04.2009 15:33

To się Franek rozhukał.Piąta bramka po powrocie.Nice

pan_premier 05.04.2009 17:55

Noi Lech sie uratował. Powinni podziękowac Skorzy, za trzymanie Diaza :(

to on źle wybił piłke, potembład drugiego dozmiany Cantoro.

Przypomniały mi sie demony Kasperczaka :/

JEDREK76 05.04.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 703903)

Dodałbym jeszcze Bogusia i beznadziejnego zmiennika (kawał chłopa a od podmuchu wiatru się przewraca nie mówiąc już o beznadziejnej grze głową) Beto.

Cóż teraz trza już cztery punkty odrobić:/

AS82 05.04.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 703127)
To tak troche optymistycznie. Gdyby udało sie w niedziele zremisować ,dystans do Lecha pozostałby na granicy 3 punktów.Biorąc pod uwage to ze LEch pozniej ma jeszcze wyjazdy: na Legie,na Polonie W. i Slaska W. a my poza wyjazdem do Gdyni i meczem u siebie z Legia mamy praktycznie szanse na komplet punktów ,daje calkiem niezle szanse na sukces koncowy.

Oby sie spelnily moje slowa.
Szkoda ze nie udalo sie wygrac ,ale zadecydowala zbyt krotka lawka rezerwowych.Nie bylo zmiennika dla Diaza ,ktory dzis chyba z 10 fauli wykonal w tej strefie boiska i Stilic z 10 razy centrowal. Pawelek tez sie raz popisal jak o malo co sam sobie nie wbil gola. Profesor Baszczynski i profesor Glowacki

harthausen 05.04.2009 19:13

co prawda to tylko onet, ale wiadomość wygląda na pewną:
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Jest wolny ten drugi Jacek Zieliński, jego niech lechiści biorą.

Marszałek 06.04.2009 08:37

W dalszym ciągu jestem w lekkim szoku po porażce Górnika. Ale i tak jest ciekawie,bo aż od 7 miejsca idzie walka o utrzymanie.

Sędziowie to masakra. Nie wiem czy PZPN nie powinien pościągać sędziów z Czech albo Słowacji. Bo to co wyprawiają ci nasi sędziowie to strach i żałość.

Hermond 06.04.2009 08:48

Oglądał ktos szybką piłkę? Jaka jest jedenastka kolejki.

felipe 06.04.2009 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 704266)
W dalszym ciągu jestem w lekkim szoku po porażce Górnika. Ale i tak jest ciekawie,bo aż od 7 miejsca idzie walka o utrzymanie.

Sędziowie to masakra. Nie wiem czy PZPN nie powinien pościągać sędziów z Czech albo Słowacji. Bo to co wyprawiają ci nasi sędziowie to strach i żałość.

Żałość owszem, ale naprawdę myslisz, że za granicą jest duzo lepiej ?
Piłka jest za szybka, lepiej nie będzie ;)

W ogóle strasznie niewdzięczna robota to sędziowanie. Małeckiemu dziesięć razy ucieknie piłka, potknie się o własne nogi - trudno, zrobi jedną akcję bramkową i wszyscy zapomną mu serię kiksów. Siejewicz czy inny gwizdacz pomyli się raz - wypatrzy wynik spotkania - już do odstrzału.
Obaj wykonują swoją robotę, co więcej - piłkarz bierze za nią o wiele większe pieniądze. Każdy się myli, od C-Klasy do meczów finałowych LM.

FraMat 06.04.2009 11:52

jedenastka kolejki w "szybkiej" to jakaś parodia

A swoją drogą, oglądając co wyczyniali nasi znajomi zza miedzy, to teraz powinna sie zebrać komisja ligi i odsunąć na kilka meczów za chamstwo i bandytyzm boiskowy Barana i Dudzica (przypominam sprawę Boguskiego z jesienii)

Baran: przechodzi nad leżącym pilkarzem Ruchu i kiedy mija jego głową celowo wykonuje do tyłu ruch stopą zwany pospolicie kopnieciem trafiając Niebieskiego w glowę - sedzia nie widzi

Dudzic: bramkarz Ruchu wyłapuje pilke, a bandyta Dudzic atakuje bramkarza (nie pilkę) z wyskoku wypostowaną nogą. Sędzia nie widzi co sie dzieje i wskutek zamieszania na boisku daje na odczepnego dwie żółte kartki (dla gracza Cracovii i dla gracza Ruchu) piłkarzom ktorzy przepychali się po tej sytuacji

7 kotów 06.04.2009 12:14

Spokojnie. Tlenione grzywki na bank doniosa komu potrzeba, ze im sie krzywda dzieje.

A pieprzony LKS robi wszystko zeby uratowac obrzezany wstyd zza Blon przed relegacja.

Aro1234 06.04.2009 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 704284)

to jest żenada jakich mało.. gdzie Sobolewski? co tam robi Matulevicius? :lol: szacun dla Jagi za wysokie zwycięstwo, ale żeby od razu 3 gości do "11" kolejki wrypać? a Stilić to za co? za gola? gdzie w takim razie Singlar? No i dlaczego nie ma Peszki? Co tam robi Glik i Dziewicki? Rany Boskie! Kto to wybiera? :lol::rotfl:

mic 06.04.2009 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 704310)

A swoją drogą, oglądając co wyczyniali nasi znajomi zza miedzy, to teraz powinna sie zebrać komisja ligi i odsunąć na kilka meczów za chamstwo i bandytyzm boiskowy Barana i Dudzica (przypominam sprawę Boguskiego z jesienii)

Baran: przechodzi nad leżącym pilkarzem Ruchu i kiedy mija jego głową celowo wykonuje do tyłu ruch stopą zwany pospolicie kopnieciem trafiając Niebieskiego w glowę - sedzia nie widzi

Dudzic: bramkarz Ruchu wyłapuje pilke, a bandyta Dudzic atakuje bramkarza (nie pilkę) z wyskoku wypostowaną nogą. Sędzia nie widzi co sie dzieje i wskutek zamieszania na boisku daje na odczepnego dwie żółte kartki (dla gracza Cracovii i dla gracza Ruchu) piłkarzom ktorzy przepychali się po tej sytuacji

Najsmieszniejsze jest to, ze pasiaste niewiasty graja nastepny mecz z Legia, sytuacja identyczna jak "kopniecie" Boguskiego, tyle ze napewno zrobila wieksza krzywde poszkodowanym. Tylko nastanawiam sie, czemu Boguski zostal zawieszony na dwa mecze, a te niewiasty prawdopodobnie nie zostana. I oczywiscie pseudo-eksperci z C+ zgodzili sie ze obie czerwone kartki, tylko czemu tak bardzo nie apelowali do wydzialu dyscypliny jak to bylo w przypadku Boguskiego ?

szczebrzeszcz 06.04.2009 13:19

a jaka "11" była w C+?

Bóg Trybun (objawion) 06.04.2009 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 703903)

Demony były (nie pierwszy raz za Skorży...), z mojej strony tylko polemika co do detalu:
1. Diaza trzymać musiał, chyba, że Zienia uznamy za obrońcę (a takie miał pole manewru na pozycji okupowanej przez Juniora);
2. Cantoro był pierwszym do zmiany : ).

Brakuje nam najbardziej zmiany tempa - logiczne, że zespół nie wytrzyma psychicznie i fizycznie całego meczu na najwyższych obrotach, więc forsowanie gry "na pełnej qrvie" przez 90 minut musiało się zemścić. Kolejny raz nadrabialiśmy braki faulami i agresją - zabrakło taktyki, strategii i jednego/dwóch zawodników z chłodną głową. Pytanie za 100 punktów - w jakiej formie znajduje się Jirsak? Podpowiedź: Cantoro :/.

Skorża musi wyciągnąć wnioski, bo motywacja jest tylko częścią gry. Nawet, gdyby była częścią najważniejszą, nie mozna jej realizować kosztem taktyki.

Tak jak pisałem przed meczem, obyśmy się nie zdziwili, kiedy niedoceniana Dyskopolonia ubiegnie walczących o tytuł faworytów.

mic 06.04.2009 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 704344)
a jaka "11" była w C+?

4-4-1-1:
Mucha - Lato, Baszczu, Glik, Rzezniczak - Nowak, Zawistowski, Sobol, Peszko - Ujek - Frankowski

Peszko graczem kolejki

Aro1234 06.04.2009 13:33

Do końca sezonu zostało nam 8 kolejek, cztery mecze u siebie i cztery na wyjeździe, muszę przyznać, że łatwiejszych rywali mamy na wyjazdach i należy przekonać się do zwycięstw poza Krakowem już w najbliższym meczu ze słabiutką Arką. Jakby nasza dyspozycja była taka jak na jesieni 2007, to byłbym pewien w tych 8 meczach kompletu punktów, mimo wszystko twierdzę jednak, że wywalczymy co najmniej 20 pkt (6 zwycięstw i 2 remisy), a to przy obecnej formie konkurentów powinno wystarczyć do Mistrzostwa...

diablo885 06.04.2009 13:35

Tabela za rok 2009 - stan na 05.04.2009

1. Jagiellonia 10 ; 10:3 w bramkach
2. Piast 10 ; 4:2
3. Wisła 9 ; 8:4
4. Lech 9 ; 6:4
5. ŁKS 9 pkt ; 8:10
6. Legia 8 ; 6:2
7. GKS Bełchatów 7 ; 6:5
8. Cracovia 7 ; 8:9
9. Polonia Warszawa 7 ; 4:5
10. Górnik 6 ; 4:4
11. Odra 6 ; 2:5
12. Śląsk 5 ; 4:5
13. Ruch 4 ; 3:4
14. Lechia 4 ; 4:6
15. Polonia Bytom 4 , 2:8
16. Arka 2 ; 2:7

nie wiem czy ktos juz podawal taka tabelke ale ciekawie to wyglada.. najblizszy mecz z jaga bez watpienia mozna uznac za hit kolejki.. lider spotyka sie z 3 zespolem:)

Wojtas 06.04.2009 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 704310)

Tak samo pomyślałem..

Jak to dobrze ze człowiek ma C+,i nie musi słuchać madrości zyciowych i inteligentnych dowcipów pana Patyry,Iwańskiego czy Błonskiego.

Boze uchowaj nas od takich dziennikarzy sportowych.

Aro1234 06.04.2009 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 704356)
Tak samo pomyślałem..

Jak to dobrze ze człowiek ma C+,i nie musi słuchać madrości zyciowych i inteligentnych dowcipów pana Patyry,Iwańskiego czy Błonskiego.

Boze uchowaj nas od takich dziennikarzy sportowych.

Ale już żarty Szczęsnego np. na temat czapeczki Bobo Kaczmarka bardzo trafione... :rotfl::lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl