Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

PODpalacz 15.01.2015 08:20

Polska myśl szkoleniowa....

Dawidka 15.01.2015 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ryzovsky (Post 1387727)
http://transfery.info/72796,oficjaln...odzi-z-zawiszy

Ciekawe jak wygląda sytuacja z Goulonem, bo jeśli te plecy ma zdrowe i mógłby przepracować okres przygotowawczy od początku do końca to jestem pewien, że Urygę wciągnąłby nosem bez problemów. Dla mnie przed kontuzją był zdecydowanie jednym z najlepszych defensywnych pomocników w całej Ekstraklasie, a teraz jeszcze dochodzi do tego wolny kontrakt.

Potwierdzam , Goulon jak grał to w sposób zdecydowany wyróżniał się w tej całej Zawiszy , powiem szczerze że dawno takiego grajka nie widziałem w Polskiej lidze. Poza faktem że jest wyśmienity w odbiorze , to ma bardzo wysoką kulturę gry i potrafi rozegrać piłkę. Do stylu Wisły pasowałby idealnie , ale ma chyba spory problem z kontuzjami.

IncognitoTSW 15.01.2015 10:10

Goulon? Mógłby nawet grać jak Vieira a i tak transfer zostanie zbojkotowany (bo ma wyrok za pobicie swojej kobiety - a nasi kibice są honorowi).

szprotson 15.01.2015 11:35

Gulon idzie do Korony tak więc luz na majtach

WhiteDoctor 15.01.2015 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1387749)
Goulon? Mógłby nawet grać jak Vieira a i tak transfer zostanie zbojkotowany (bo ma wyrok za pobicie swojej kobiety - a nasi kibice są honorowi).

a może to była szmata, podobno szmatę można, a kobietę nie?:>

KOMINEK 15.01.2015 13:22

Ciekawe co odpowiedzą Ci nasze Użytkowniczki Forum

gypsy 16.01.2015 11:32

Bez komentarza. Damskiego boksera w klubie nie chcę mieć.

jendrus 16.01.2015 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1387756)
Gulon idzie do Korony tak więc luz na majtach

przecież mieli zbankrutować a stać ich na Gulona...

Przybyszewski 16.01.2015 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1387806)

Pewnie dla niego "papa blanco" to Mr Tarasiewicz wiec zgodzil sie na drobne.

cfa 16.01.2015 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1387806)

Ale mają prezydenta miasta w pytę i dał im kasę na przetrwanie ! :)

Kamson 16.01.2015 16:51

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...is,nId,1590497

Widać, że Chavez bardzo chce u nas zostać, tylko teraz dwie ważne kwestie. Po pierwsze, czy będzie w stanie grać na takim poziomie jak wtedy gdy do nas przyszedł. Po drugie, czy zgodzi się na znaczną obniżkę zarobków.

63.5 Kg 16.01.2015 17:11

To chyba zdanie twierdzące...

Cytat:

..............@forumwisla_pl39 min.39 minut temuKraków, Małopolskie
Wiecie już, że ten Manoel na testach medycznych?

TRZEBINIAnin 16.01.2015 17:21

Przeciez oni to w dzienniku przeczytali jak każdy:

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...nych,id,t.html

Nie poradził sobie 3 razy w portugalii.. oby to nie był Beto2

PS. Szkoda ze nie ma kasy na tego Jovica.. wtedy w odróżnieniu od jesieni byli by na + Chavez Stjepanovic Jankowski Jovic i Manoel, pole manewru Franz by miał spore.

WhiteDoctor 16.01.2015 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1387840)
Przeciez oni to w dzienniku przeczytali jak każdy:

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...nych,id,t.html

Nie poradził sobie 3 razy w portugalii.. oby to nie był Beto2

spokojnie bez podpalania, poradził sobie w Segunda, nie poradził sobie w Primeira, a która jest bliższa naszej Ekstraklapie nie będę nawet mówił; poza tym gość może grać też na skrzydle także doszło by nam kilka ciekawych opcji w ofensywie przykładowo Brożek w formie to Manoel za którąś z czarnych pereł, Brożek bez formy to Manoel do ataku, wychodzimy na cieniasów z 15 miejsca to Brożek z Manoelem; spokojnie ludzie to będzie tylko pół roku, nic nie ryzykujemy, a na pewno taki gość lepszy na testy niż jakiś no name z Copacabany co nawet profilu na transfermarkt nie ma...

arti 16.01.2015 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1387722)
Jeżeli dojdzie do nas wcześniej Jovic, skrzydłowy i napastnik to na prawdę jest spora szansa, że ostro namieszamy w lidze. W innym razie, jeżeli pojawią się kontuzje to będzie powtórka z rundy wiosennej poprzedniego sezonu niestety...

Będą pieniądze i dobre perspektywy to będą grali na maksa.
Nie będzie - to będą kompromitacje jak w ub. roku. Parę urazów nie usprawiedliwia braku walki i kompromitacji z kim i gdzie popadnie.
Oczywiście oprócz tego nowi-dobrzy kopacze mile widziani.

Mati_ 16.01.2015 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1387847)
Będą pieniądze i dobre perspektywy to będą grali na maksa.
Nie będzie - to będą kompromitacje jak w ub. roku. Parę urazów nie usprawiedliwia braku walki i kompromitacji z kim i gdzie popadnie.
Oczywiście oprócz tego nowi-dobrzy kopacze mile widziani.

Widzieliśmy go w paru meczach. Nie jest to transfer na podstawie YT.
Dlatego, coś tam potrafi. Dużo nie ryzykujemy.
Legia tez wzieła kiedyś Guilherme, i okazał się strzałem w dziesiątkę.

Poza tym, w porównaniu do poprzedniej rundy wraca Stjepanović, Chavez, i coś czuję, że może Jović. Do tego mówi się, że ktoś trzeci jeszcze dołączy. Smuda będzie miał naprawdę sporą rotację.

Dean 16.01.2015 18:52

Manoel Cristiano Ribeiro Lemes pierwszym transferem tej zimy. Brazylijski napastnik został wypożyczony do czerwca 2015 roku. / strefawisly i forumwisla na facebooku ;)

mitmichael 16.01.2015 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1387851)
Manoel Cristiano Ribeiro Lemes pierwszym transferem tej zimy. Brazylijski napastnik został wypożyczony do czerwca 2015 roku. / strefawisly i forumwisla na facebooku ;)

Tylko ani na głownej stronie klubu ani na twitterze czy klubowym facebooku nic o tym nie ma.

Dean 16.01.2015 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1387853)
Tylko ani na głownej stronie klubu ani na twitterze czy klubowym facebooku nic o tym nie ma.

Dlatego podałem źródło. Trzeba czekać na oficjalną.

FraMat 16.01.2015 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1387837)
Widać, że Chavez bardzo chce u nas zostać, tylko teraz dwie ważne kwestie. Po pierwsze, czy będzie w stanie grać na takim poziomie jak wtedy gdy do nas przyszedł. Po drugie, czy zgodzi się na znaczną obniżkę zarobków.

Jak mu zależy to będzie grał, o ile Franz nie wystawi go na defensywnym pomocniku, albo na skrzydle, tylko na jego nominalnej pozycji.
A na żadną obniżkę godzić się chyba nie musi?

Bo jesli nawet sie nie zgodzi, nadal jest naszym piłkarzem i płacić mu trzeba, chyba, że się prawo w Polsce pozmieniało?

Kamson 17.01.2015 01:37

Skoro mu zależy, to oznacza, że na pewno będzie w wysokiej formie?

Ale można zaoferować go innym klubom - choćby i za darmo, jeśli będzie zbyt dużym obciążeniem dla budżetu.

gypsy 17.01.2015 10:24

Ale wiesz jak to jest w Polsce - albo zgadzasz się na obniżkę zarobków i grasz w pierwszym zespole, albo zostajesz przesunięty do rezerw.

Mam nadzieję, że tak to się nie skończy, bo jest to zachowanie co najmniej buraczane.

szprotson 17.01.2015 11:32

nie wierze w to ze Osman wygryzie kogoś z dwójki G-G

nie wiem w jakim aspekcie jest lepszy od któregokolwiek z nich

PiVoSH92 17.01.2015 11:39

Jest bardziej czarny i na pewno cięższy, więc coś już jest

St Yabol 17.01.2015 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1387888)
Jest bardziej czarny i na pewno cięższy, więc coś już jest

że jest czarny to jest minus u Smudy :D

fialo 17.01.2015 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1387880)
Ale wiesz jak to jest w Polsce - albo zgadzasz się na obniżkę zarobków i grasz w pierwszym zespole, albo zostajesz przesunięty do rezerw.

Mam nadzieję, że tak to się nie skończy, bo jest to zachowanie co najmniej buraczane.

W Polsce i wszędzie na świecie jest tak, że jak jesteś gruby, ociężały i twoją jedyną dyscypliną, w której możesz się spełniać jest saneczkarstwo to grasz w rezerwach, niezależnie od tego ile zarabiasz.

Ktoś mu niestety zaoferował taki kontrakt, trzeba go wypełnić, ale mam nadzieję, że z dala od pierwszego składu.

Ogryzek 17.01.2015 11:49

Szkoda że Chaveza nikt nie chce. Gdyby jeszcze miał przeciętny kontrakt nie byłoby problemu, ale przy jego zarobkach to gość woli siedzieć na ławie niż gdzieś grać za 50% tego co ma u nas. Cóż, trzeba go przeboleć do końca kontraktu. Może jeszcze w paru meczach z powodu kontuzji zagra, ale przy jego tragicznym wyprowadzaniu piłki nie ma szans na grę. Zwłaszcza że Smuda wymaga od obrońców żeby potrafili zagrać do przodu a nie tylko umieli grać ciałem i taranować rywali.

Blaszczu16 17.01.2015 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1387886)
nie wierze w to ze Osman wygryzie kogoś z dwójki G-G

nie wiem w jakim aspekcie jest lepszy od któregokolwiek z nich

W saneczkarstwie.

FraMat 17.01.2015 12:29

No więc większość z nas nie pamięta, jak przez pewien czas uważany był za topowego obrońce ligi.

Strona skwk 2 lata temu pisała:

stoper przychodził do Wisły latem 2010 roku. Rok później Biała Gwiazda wykupiła Honduranina z CD Platense, nieoficjalnie za około 400 tysięcy dolarów. – Gdy przenosił się do Krakowa, był wielkim znakiem zapytania. Wydawało się, że jest zbyt masywny, za wolny – przypomina Marek Motyka, były wiślacki obrońca. – Później okazało się, że to najlepszy defensor w zespole i jeden z najlepszych w lidze. Trudny do przejścia, sprytnie się ustawiający, zwrotny. To do niego w Wiśle dobierano pozostałych obrońców – dodaje zasłużony piłkarz krakowskiego klubu.
Problemy zaczęły się w marcu. Mecz z Legią okazał się jego ostatnim w poprzednich rozgrywkach. Na przeszkodzie stanęła kontuzja kolana. Przed obecnym sezonem wydawało się, że po pięciu miesiącach walki z urazem wróci do gry. W okresie przygotowawczym przeciążył jednak mięsień. Zagrał dopiero
w 3. kolejce przeciwko Polonii Warszawa (1:3). Po tak długiej przerwie wypadł fatalnie, tak jak cała obrona Wisły. Wcześniej ominęło go starcie z Podbeskidziem, po tym jak mimo kontuzji poleciał do USA grać w reprezentacji Hondurasu w spotkaniu z Boca Juniors Buenos Aires.

Jeśli grał przez cały czas na wypożyczeniu i omijały go kontuzje, to są duże szanse, że nie stracił swoich umiejętności. A boję się raczej o formę Głowackiego i jego podatność na kontuzje. Osman w odwodzie mógłby być nieoceniony skoro już i tak trzeba mu płacić.

Jeszcze pod koniec 2010 na tym forum były wpisy:
Cytat:

Chavez na daną chwilę jest najbardziej wartościowym wzmocnieniem jak na moje oko. Nie chcę się rozmieniać na drobne przy jego ocenie , po prostu takich ludzi nam trzeba i uważam że on może być jeszcze o wiele lepszy.
albo:
Cytat:

W meczu z Legią był jednym z najlepszym na murawie. Doskonale pamietam jak Legionisci odbijają się od niego jak od ściany. W pamieć zapadła mi jedna sytuacja gdy został uderzony w tył głowy przez Pawełka i kopnięty przez jednego z legionistów w twarz i to w jednym momencie. Osman został zniesiony z boiska po to by zaraz wstać, otrzepać się, wrócic na boisko i delej wykonywać powierzone mu zadania. Tak samo w II połowie kilkakrotnie został nieźle poturbowany ale widać ze to twardy chłopak, jak pisałem na poczatku taki trochę misiowaty ale bardzo dobry obrońca.
Cytat:

Ach... jak teraz czytam te wszystkie zachwyty i przypominam sobie niedawne jęki, że Chavez to dno, skoro Maaskant nic mu nie daje pograć, były nawet teorie, że specjalnie próbuje to ukrywać w wywiadach i takie teksty pojawiały się nawet przed debiutem Osmana (!), to teraz mnie tylko pusty śmiech ogarnia, nic więcej.

Forumowa hipokryzja, zawsze i wszędzie.

E: Chavez po prostu nie był optymalnie przygotowany do rozgrywek po Mundialu, Maaskant wielokrotnie to podkreślał, wcale nie przegrywał z nikim rywalizacji - po prostu musiał poprawić kondychę itp
Cytat:

na chwilę obecną nasz najpewniejszy obrońca, do tego dobry
Oczywiście, jeśli drużyna go nie zaakceptuje, a Smuda będzie go lekceważył i dawał do zrozumienia, że Osman jest tylko zawalidrogą to nic z tego nie będzie

krasny 17.01.2015 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1387898)
...

Oczywiście, jeśli drużyna go nie zaakceptuje, a Smuda będzie go lekceważył i dawał do zrozumienia, że Osman jest tylko zawalidrogą to nic z tego nie będzie

Zgadzam się z Tobą.
Wkurza mnie w Smudzie, mimo całej sympatii do starszego jegomościa, wlasnie to gadanie że "postaramy sie go pozbyć" albo "Bierzemy tego napastnika bo na lepszego nas nie stać. Ale nie był naszym pierwszym wyborem".
Rozumiem że to prawda i trener nie kłamie, ale zawodników to chyba nie wzmacnia.

Chociaż pisząc to, dochodzę do wniosku, że jeśli zawodnik poradzi sobie z nieprzychylnym sobie trenerem to chyba nic juz go nie zabije. Wiec może to być zaplanowane działanie...

St Yabol 17.01.2015 12:39

^@ ja go pamiętam z meczu z legią wygranego 4-0, kasował wszystko i wszystkich. Szkoda, że nie udało mu się utrzymać tej formy

silver03 17.01.2015 12:46

Czytając ostatni wywiad Chaveza widać, że Smuda bardzo podrażnił jego ambicje i zmotywował do ostrych treningów. Nie wiem czy to była zaplanowana zagrywka (zapewne nie), ale podziałało, a to chyba dobrze. Zresztą jeśli Chavez pokaże swoje najlepsze umiejętności to może mieć z górki bo Smuda lubi zawziętych piłkarzy z charakterem. Może popatrzy i pomyśli "skreśliłem chłopa, a on zapierdala aż miło. Nigdy mi tak tuje nie rosły!". Tak naprawdę wszystko w nogach Chaveza.

PODpalacz 17.01.2015 13:08

raczej na nic mu te starania...Chavez nie umie wprowadzać piłki do gry .W tym systemie który gra Smuda środkowi obrońcy muszą dużo rozgrywać piłek

serek.c2 17.01.2015 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1387901)
Tak naprawdę wszystko w nogach Chaveza.

Czyli nic z tego nie będzie :D

brylant17 17.01.2015 13:27

Może Franek zrobi z Osmana piłkarza ? kto wie :D

szprotson 17.01.2015 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1387898)
No więc większość z nas nie pamięta, jak przez pewien czas uważany był za topowego obrońce ligi.

Oczywiście że pamiętamy. Ja natomiast pamiętam jak od początku uważałem go za tykającą bombę.
To że został w swoim pierwszym sezonie uznany za jednego z najlepszych jesli nie najlepszego w lidze o niczym nie swiadczy. Niech ten wyczyn chociaż powtórzy czy coś. Po za tym wtedy graliśmy inną piłke, od obroncy oczekiwaliśmy tylko i wyłacznie odbioru co Osman robił. Niemniej jednak po pół roku sędziowie i piłkarze się na nim poznali. Jego największym plusem jest to ze jest ścianą, minusem natomiast jest to że nie potrafi kopać piłki!. Osman ma motoryke cechy fizyczne jak na topowego polskiego ligowego obroncę...ale jest słabym piłkarzem. Z takimi walorami jakie on posiada powinien juz dawno grać w Premier League ale nie gra bo jest słabym piłkarzem.

Na ten moment nie widze chłopa w druzynie, ba - nawet widzieć nie chce bo cały czas mam przed oczami jak wbiega na tą Jagiellonie i robi tego debilnego wolnego. A w jego pierwszym najlepszym seoznie bardzo często było tak ze wslizgiem faulował (vide bodajze sytuacja z Małkowskim) ale sędziowie mu tego nie gwizdali bo go jeszcze nie znali i myslelie ze robi to zgodnie z przepisami, a to po prostu była masa razy prędkość.

FraMat 17.01.2015 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1387902)
raczej na nic mu te starania...Chavez nie umie wprowadzać piłki do gry .W tym systemie który gra Smuda środkowi obrońcy muszą dużo rozgrywać piłek

I to jest, niestety, największy minus Chaveza. Moim zdaniem, nie do naprawienia już w tym momencie. Chavez raczej kończy pomału karierę (31 lat) i niczego nowego się nie nauczy. Zwłaszcza w grze do przodu. Podtrzymuję jednak zdanie, że o ile nie znajdziemy rezerw na środek obrony, to Chavez może okazać się pomocny.

FraMat 17.01.2015 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1387905)
cały czas mam przed oczami jak wbiega na tą Jagiellonie i robi tego debilnego wolnego.

Broniąc Osmana to ja mam cały czas przed oczami kretyńską decyzję Smudy (rzekomo trenera), ktory klasycznego środkowego obrońcę, umiejącego współpracować z drugim środkowym obrońcą poprzez dobre ustawianie się uniemożliwiajace napastnikowi dojście do pozycji strzeleckiej, ustawia go debilnie ni z gruszki ni z pietruszki jako defensywnego pomocnika, na której to pozycji Osman znalazł się pierwszy raz w życiu nie mając do tego najmniejszych predyspozycji.
No bardziejkretyńsko to nasz treneiro mógł Osmana ustawić jeszcze na skrzydle, czy na lewej obronie.
Ale oczywiście, winien Osman, Smuda OK.
Oczywiście, jest jazda po Osmanie, bo z racji na wysoki kontrakt w klubie robi się wszystko, żeby go zniechęcić, a Smuda doskonale się w to wpisuje. A ludzie na forum to powtarzają.

TS&ZKS 17.01.2015 14:08

Moim zdaniem, pierwszym ruchem zarządu powinna być próba renegocjacji kontraktu Chaveza. Prawdopodobnie nikt mu nie zaproponował obniżki wypłaty, ale wszyscy jadą po nim, że sam o to nie poprosi. Nie mówie, że napewno się zgodzi, ale co komu to szkodzi? Zawsze warto spróbować. Myśle, że na ok. 80 tys. byłby w stanie się zgodzić. Szczególnie, że widzi, że klub jest niezadowolony z jego powrotu. Jemu zależy na grze w reprezentacji, a bez gry w Wiśle do niej nie wróci. Więc napewno zrobi wszystko, żeby przekonać do siebie Franka i klub.

wściekłe pięści węża 17.01.2015 14:13

Gaszyński wspominał o renegocjacji jego kontraktu, więc jestem pewny, że odpowiednie rozmowy zostaną przeprowadzone.

Inna sprawa, że nie wierzę, że on (Chavez) się na to zgodzi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl