![]() |
Mogą sprowadzać nawet Messiego. Tylko co z tego, skoro na ławce trenerskiej siedzi człowiek, który utkną w latach 90 ubiegłego wieku. Najważniejsza rzecz to pozbycie się z klubu Smudy, bo z tym panem możemy co najwyżej bić się o podium w ekstraklasie, a nie myśleć o mistrzostwie i pozytywnych występach w Europie.
|
Ja myślę że najważniejsza rzecz to wytrzeźwieć po Sylwestrze. Bez Smudy byśmy szorowali miejsca 8-10.
|
tez mysle ze bez Smudy bysmy zajmowali nizsze miejsce w tabeli, ale czy to trener na ,oby, wspaniala przyszlosc Wisly, to watpie....
Chcialbym czytac na koncu sezonu: Gierczynki i spolka podziekuja Smude za wielki sukses w tym sezonie i zycze mu wszystkiego najlepszego, za goodiny konferencja z nowym trenerem, z ktorym od dluszego czasu wszystkie sprawy byly uzgadniany! przepraszam za straszna ortografie... |
Cytat:
muszę zadać to pytanko kto to do jasnej ciasnej jest GIERCZYNKI? |
Może o Greczynki chodziło. Wiesz... "Greczynki podziękują Smudzie" ;)
|
MarkoPole
Weź pod uwagę, że Smuda ma 3 letni kontrakt z Wisłą tak więc pewnie w przypadku takiego zwolnienia pieniędzy by się nie zrzekł (tak jak było w przypadku reprezentacji co nawet za 2 ostatnie miesiące dostał pensję). |
Ah ok, o dlugosc kontraktu zapomnialem....
Chodzilo mi oto zeby nowy prezes Gie....... (?) :-) mial plan krotko- i dlugofalowy dla klubu. I oby dostal troszke czasu..... Przeciwko Smudzie nic nie mam, ale jakis wizjoner to raczej juz nie bedzie... Pozdro! |
Cytat:
Co do meritum zaś zgadzam się z Tobą. Smuda prochu już nie wymyśli. Jego czas tak jak Kasperczaka minął. Podium z, nim na ławce jest jak najbardziej realne. Ale, to chyba maksimum, co może on z tym zespołem zrobić. Tylko niech nie powtórzy się scenariusz z wiosny ubiegłego sezonu. Z tym Mistrzostwem, to się niektórzy mocno zagalopowali. Na razie nawet transfer tego Słoweńca nie doszedł do skutku, a niektórzy jakieś mocarstwowe plany snują. Poczekajmy aż słowa zamienią się w konkretne decyzje, bo, póki, co to możemy tylko gdybać. Zresztą z transferami bywa tak, że są one strzałem w dziesiątkę albo klapą, więc wszystko wyjdzie w praniu. |
Ach Gaszynski! wjasnie w rozmowie na akademiawisly sie dowiedzialem...
|
Cytat:
Jeśli Cupiał na poważnie myśli o ponownej budowie wielkiego klubu to pierwsze pieniądze jakie powinien zainwestować to te na dobrego zagranicznego trenera. Jednak znając nasze realia, to pewnie wyłoży jakieś śmieszne pieniądze na 2-3 kopaczy i będzie czekał na cudy od Smudy. A te cudy to maksymalnie 3 miejsce w lidze i kolejna kompromitacja w pucharach w lipcu. I błędne koło będzie się toczyć, a my dalej będziemy się pocieszać i śmiać z amicii i legii. Po prostu kocham ten nasz grajdołek... |
spokojnie ze Smudą, dać mu popracować ileś tam czasu w komforcie(a taki ma ponoć być tj. nowy prezes, sponsor, transfery, marketing itd) i jak to spier.doli to po prostu zmienić trenera ale nic za szybko bo paru działań Bogusia w tym temacie niestety możemy żałować(Petrescu)
|
Petrescu byłby poprostu idealnym kandydatem do poprowadzenia Wisły do dawnej świetności, a teraz jest chyba bez klubu. Jeśli dobrze pamiętam to mówił, że chciałby tu kiedyś wrócić. Facet sobie zarobił ładnej kasy u Arabów i myślę jakby Cupiał z nim dobrze pogadał to by kokosów nie chciał, a i wrócić byłby chętny. Franek powinien poprowadzić ten klub do końca tego sezonu, a potem podziękować(jeśli jest jakiś kandydat inny jak np. Petrescu).
Franiu jest dobry na czas wegetacji, ale budować to on nie umie. Do tego trzeba innego człowieka. |
Mnie interesuje jedno skoro Jović ma kontrakt do końca czerwca a jego wartość wynosi około 600 tys euro to jak ma już teraz trafić do nas ?
|
Hahaha zaczyna się... Petrescu :D
|
Cytat:
|
Cytat:
kiedyś przymierzany był tu Simeone :lol: |
Cytat:
w czerwcu dostaną za niego wielkie G. teraz może się dogadali np. na 200 tyś euro albo gosćia zakontraktują teraz a przyjdzie za pol roku. nigdzie nie jest napisane że przyjdzie teraz wiec moze tutaj jest haczyk |
Pojawily się nowe komentarze (nie wiem czy prawdziwe)...
Ze na dniach się ma okazac czy Jovic przychodzi teraz czy od czerwca z tym ze ma podobno oferte tez z Belgii.. Jakis gość pisze ze Cola ma dac rocznie 400 tys euro (w co osobiście nie wierze ponieważ nie oni maja być glownym sponsorem)... |
To po co rozsiewasz ten ferment dalej, skoro sam w niego nie wierzysz?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnie trochę martwi, że ściągamy gościa na pozycję, która nie jest najsłabiej obsadzona podczas gdy skrzydła mamy puste. No, ale może ściągają go rzeczywiście z myślą o skrzydłach, lub jest w kolejce jakiś skrzydłowy i po prostu przyjdzie później. Fajnie, że coś się dzieje, bo spodziewałem się raczej zastoju, ewentualnie informacji o kolejnych stratach a tu taka miła (potencjalna) niespodzianka. |
Cytat:
|
Ale jak już w tym sezonie udowodniliśmy - da się grać bez skrzydłowych i wygrywać, bez bocznych obrońców nie - wypadli Sadlik i Bury, zagrali Dudi i Dolce Gibbona - wyszedł z tego cały ..... A jak w środku grają może i mało zdolni, ale pracujący Boguś i Jankowski to jest na tyle miejsca, że Stilić i Brożek robią z rywalami co chcą.
|
WISLAPORTAL
Rzecznik Wisły Kraków, Maks Michalczak, potwierdził nam doniesienia medialne odnośnie zainteresowania naszego klubu słoweńskim obrońcą, Bobanem Joviciem. Przypomnijmy, że ten 23-letni zawodnik ma jeszcze przez pół roku ważny kontrakt ze swoim aktualnym klubem, NK Olimpija Lublana. Jeśli więc miałby trafić do Wisły już teraz, "Biała Gwiazda" musiałaby za Słoweńca zapłacić. |
Cytat:
Ale Wam sowietskoje igristoje uderzyło do głowy... 12 baniek w plecy, minus jeden na starcie nowego sezonu a Wy chcecie: - płacić 200 tys. euro za pół roku gry jakiegoś obrońcy ze Słowenii, - wywalić Smudę = prawdopodobnie płacić mu przez półtora roku 60tys/mies. za nic i wziąć Petrescu za pewnie min. 2xtyle, który bez 10 nowych, dobrych grajków i tak g.. zrobi Jeszcze jakieś ciekawe propozycje? |
Co jak co, ale boczny obrońca to nawet ważniejsza pozycja w zespole niż napastnik czy środkowy obrońca. To właśnie boczny obrońca ma najwięcej kontaktów z piłką, jak pokazują statystyki. To on najczęściej wyprowadza piłkę, tworzy przewagę w ofensywie itd. Nie mówiąc już o funkcjach obronnych. Środek pola zawsze można zagęścić dużą ilością zawodników i nawet przeciętny zawodnik może grać tam z powodzeniem, ale to właśnie na boku obrony musi być już jakość. Poza tym każdy babol widać tam jak na dłoni. Aż żal, że w przeddzień el. LM Valckx nam sprowadził Lameya i Diaza zamiast kogoś naprawdę porządnego...
|
Cytat:
|
Co to zwalniania Smudy , niektórzy to tu są super , chłop przyszedł gdy Wisła była w bardzo beznadziejnej sytuacji skazywana na spadek a Franek przez cały sezon był w górze tabeli , i zakończył sezon na 5 miejscu co w tamtym okresie było wynikiem grubo ponad stan , gdyby nie Smuda teraz mogło by Wisły nie być w extraklasie a poza tym nie było by teraz Stilicia ;) Co jak co ale da mnie Smuda jest najlepszym trenerem w polskiej lidze , i wiem że zaraz zostanę za to zrugany ale życzę mu aby awansował z Wisłą do LM
|
Cytat:
|
Nastepny w kolejce do naszej kadry Andre Simoes z Moreirense.Oprocz naszej oferty ma jeszcze z AEKA i Hiszpanii
|
Twoje info zbymak, czy zaczerpnięte np. stąd: http://www.abola.pt/nnh/ver.aspx?id=522221 ?
Powoli do przodu coś zaczyna się dziać... :) |
Mnie tylko przeszkadza w tych wszystkich doniesieniach, że ledwo co ,,odpolszczyliśmy" kadrę to od nowa będą w niej grać zagraniczni gracze, a ten model się u nas nie sprawdził.
|
Cytat:
|
Cytat:
Teraz jest zdecydowanie zapolszczona. O ile w ogóle można tak powiedzieć. |
No złe słowo. Chodzi mi o to, że to się u nas nie sprawdziło. Zagranicznych zawodników to powinno być w 11tce ok. 3, 4 to maks.
|
@R33 To, co zrobić jak nasze kluby chcą, żeby płacić za ich piłkarzy jak za przysłowiowe zboże? Kwota za którą dany klub chce puścić określonego piłkarza jest często astronomiczna i nijak się ma do rzeczywistych jego umiejętności. Weźmy za przykład takich Maków z Bełchatowa. Co oni osiągnęli, co takiego wspaniałego prezentują, że GKS żąda za nich tak kosmicznych pieniędzy? Poza granicami Polski za podobną kwotę można kupić zawodnika, który w przeciwieństwie do tego z naszego grajdołka ma jakieś sukcesy na koncie oraz co najważniejsze serce do gry. Przez taką głupią politykę polskich klubów piłkarskich nasze nażelowane "gwiazdki" jadą w blasku fleszy do Francji, Niemiec, czy Włoch i szybko słuch o nich ginie. Powracają potem z podkulonym ogonem tam skąd wyjechali i okazuje się, że nawet do rezerw się nie nadają. Niestety, póki takie myślenie będzie pokutować w głowach włodarzy naszej skopanej, to lepiej nie będzie.
|
Ja tam się nie obawiam o zbyt duży przybytek zagranicznych graczy, a nawet jeśli przyjdą to wierzę, że będą to zawodnicy, którzy podniosą poziom Wisły. Miejmy nadzieję, na to że wreszcie ściągniemy dobrych zagranicznych piłkarzy odpowiadających poziomem dla Białej Gwiazdy. A przykład Kupisza pokazuje jak ciężko czasami jest dogadać się w sprawie piłkarza z Polski, który nie gra regularnie w zagranicznej lidze i klub chce mu dać szansę na odbudowanie to menadżer od razu świruje. Może w końcu znajdą się kluby dla naszych młodych graczy i na następny sezon wrócą z bagażem doświadczenia z przynajmniej II ligi.
|
Cytat:
Stejpa Guerier Sarki Chavez |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl