Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

qqq_b 01.01.2015 18:07

Mogą sprowadzać nawet Messiego. Tylko co z tego, skoro na ławce trenerskiej siedzi człowiek, który utkną w latach 90 ubiegłego wieku. Najważniejsza rzecz to pozbycie się z klubu Smudy, bo z tym panem możemy co najwyżej bić się o podium w ekstraklasie, a nie myśleć o mistrzostwie i pozytywnych występach w Europie.

KOMINEK 01.01.2015 18:22

Ja myślę że najważniejsza rzecz to wytrzeźwieć po Sylwestrze. Bez Smudy byśmy szorowali miejsca 8-10.

MarkoPole 01.01.2015 19:02

tez mysle ze bez Smudy bysmy zajmowali nizsze miejsce w tabeli, ale czy to trener na ,oby, wspaniala przyszlosc Wisly, to watpie....
Chcialbym czytac na koncu sezonu: Gierczynki i spolka podziekuja Smude za wielki sukses w tym sezonie i zycze mu wszystkiego najlepszego, za goodiny konferencja z nowym trenerem, z ktorym od dluszego czasu wszystkie sprawy byly uzgadniany!
przepraszam za straszna ortografie...

emjot 01.01.2015 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarkoPole (Post 1386235)
tez mysle ze bez Smudy bysmy zajmowali nizsze miejsce w tabeli, ale czy to trener na ,oby, wspaniala przyszlosc Wisly, to watpie....
Chcialbym czytac na koncu sezonu: Gierczynki i spolka podziekuja Smude za wielki sukses w tym sezonie i zycze mu wszystkiego najlepszego, za goodiny konferencja z nowym trenerem, z ktorym od dluszego czasu wszystkie sprawy byly uzgadniany!
przepraszam za straszna ortografie...

Z pewną taką nieśmiałością ale jednak...
muszę zadać to pytanko kto to do jasnej ciasnej jest GIERCZYNKI?

gypsy 01.01.2015 19:38

Może o Greczynki chodziło. Wiesz... "Greczynki podziękują Smudzie" ;)

R33 01.01.2015 19:55

MarkoPole
Weź pod uwagę, że Smuda ma 3 letni kontrakt z Wisłą tak więc pewnie w przypadku takiego zwolnienia pieniędzy by się nie zrzekł (tak jak było w przypadku reprezentacji co nawet za 2 ostatnie miesiące dostał pensję).

MarkoPole 01.01.2015 20:25

Ah ok, o dlugosc kontraktu zapomnialem....
Chodzilo mi oto zeby nowy prezes Gie....... (?) :-) mial plan krotko- i dlugofalowy dla klubu.
I oby dostal troszke czasu.....
Przeciwko Smudzie nic nie mam, ale jakis wizjoner to raczej juz nie bedzie...
Pozdro!

Smuga 01.01.2015 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarkoPole (Post 1386241)
Ah ok, o dlugosc kontraktu zapomnialem....
Chodzilo mi oto zeby nowy prezes Gie....... (?) :-) mial plan krotko- i dlugofalowy dla klubu.
I oby dostal troszke czasu.....
Przeciwko Smudzie nic nie mam, ale jakis wizjoner to raczej juz nie bedzie...
Pozdro!

Gaszyński :P

Co do meritum zaś zgadzam się z Tobą. Smuda prochu już nie wymyśli. Jego czas tak jak Kasperczaka minął. Podium z, nim na ławce jest jak najbardziej realne. Ale, to chyba maksimum, co może on z tym zespołem zrobić. Tylko niech nie powtórzy się scenariusz z wiosny ubiegłego sezonu. Z tym Mistrzostwem, to się niektórzy mocno zagalopowali. Na razie nawet transfer tego Słoweńca nie doszedł do skutku, a niektórzy jakieś mocarstwowe plany snują. Poczekajmy aż słowa zamienią się w konkretne decyzje, bo, póki, co to możemy tylko gdybać. Zresztą z transferami bywa tak, że są one strzałem w dziesiątkę albo klapą, więc wszystko wyjdzie w praniu.

MarkoPole 01.01.2015 21:09

Ach Gaszynski!�� wjasnie w rozmowie na akademiawisly sie dowiedzialem...��

qqq_b 01.01.2015 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1386233)
Ja myślę że najważniejsza rzecz to wytrzeźwieć po Sylwestrze. Bez Smudy byśmy szorowali miejsca 8-10.

A ja myślę, że przesadzasz. Zresztą, zobaczymy w rundzie wiosennej. Znając "zdolności" Smudy do przygotowania zespołu na tę część sezonu to raczej twoje prognozy o 8-10 miejscu mogą się spełnić... i to z Twoim ulubieńcem.

Jeśli Cupiał na poważnie myśli o ponownej budowie wielkiego klubu to pierwsze pieniądze jakie powinien zainwestować to te na dobrego zagranicznego trenera. Jednak znając nasze realia, to pewnie wyłoży jakieś śmieszne pieniądze na 2-3 kopaczy i będzie czekał na cudy od Smudy. A te cudy to maksymalnie 3 miejsce w lidze i kolejna kompromitacja w pucharach w lipcu. I błędne koło będzie się toczyć, a my dalej będziemy się pocieszać i śmiać z amicii i legii. Po prostu kocham ten nasz grajdołek...

WhiteDoctor 01.01.2015 21:56

spokojnie ze Smudą, dać mu popracować ileś tam czasu w komforcie(a taki ma ponoć być tj. nowy prezes, sponsor, transfery, marketing itd) i jak to spier.doli to po prostu zmienić trenera ale nic za szybko bo paru działań Bogusia w tym temacie niestety możemy żałować(Petrescu)

huberix 01.01.2015 23:05

Petrescu byłby poprostu idealnym kandydatem do poprowadzenia Wisły do dawnej świetności, a teraz jest chyba bez klubu. Jeśli dobrze pamiętam to mówił, że chciałby tu kiedyś wrócić. Facet sobie zarobił ładnej kasy u Arabów i myślę jakby Cupiał z nim dobrze pogadał to by kokosów nie chciał, a i wrócić byłby chętny. Franek powinien poprowadzić ten klub do końca tego sezonu, a potem podziękować(jeśli jest jakiś kandydat inny jak np. Petrescu).
Franiu jest dobry na czas wegetacji, ale budować to on nie umie. Do tego trzeba innego człowieka.

KOMINEK 02.01.2015 00:22

Mnie interesuje jedno skoro Jović ma kontrakt do końca czerwca a jego wartość wynosi około 600 tys euro to jak ma już teraz trafić do nas ?

silver03 02.01.2015 00:39

Hahaha zaczyna się... Petrescu :D

adam_09 02.01.2015 01:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1386249)
Petrescu byłby poprostu idealnym kandydatem do poprowadzenia Wisły do dawnej świetności, a teraz jest chyba bez klubu. Jeśli dobrze pamiętam to mówił, że chciałby tu kiedyś wrócić. Facet sobie zarobił ładnej kasy u Arabów i myślę jakby Cupiał z nim dobrze pogadał to by kokosów nie chciał, a i wrócić byłby chętny. Franek powinien poprowadzić ten klub do końca tego sezonu, a potem podziękować(jeśli jest jakiś kandydat inny jak np. Petrescu).
Franiu jest dobry na czas wegetacji, ale budować to on nie umie. Do tego trzeba innego człowieka.

Jeszcze Cię trzyma po sylwestrze widzę...:haha:

emjot 02.01.2015 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1386254)

Petrescu to mały pryszcz
kiedyś przymierzany był tu Simeone :lol:

wiertar 02.01.2015 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1386253)
Mnie interesuje jedno skoro Jović ma kontrakt do końca czerwca a jego wartość wynosi około 600 tys euro to jak ma już teraz trafić do nas ?

w czerwcu dostaną za niego wielkie G. teraz może się dogadali np. na 200 tyś euro

albo gosćia zakontraktują teraz a przyjdzie za pol roku. nigdzie nie jest napisane że przyjdzie teraz wiec moze tutaj jest haczyk

63.5 Kg 02.01.2015 11:07

Pojawily się nowe komentarze (nie wiem czy prawdziwe)...

Ze na dniach się ma okazac czy Jovic przychodzi teraz czy od czerwca z tym ze ma podobno oferte tez z Belgii..
Jakis gość pisze ze Cola ma dac rocznie 400 tys euro (w co osobiście nie wierze ponieważ nie oni maja być glownym sponsorem)...

fresh.cie 02.01.2015 12:46

To po co rozsiewasz ten ferment dalej, skoro sam w niego nie wierzysz?

63.5 Kg 02.01.2015 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fresh.cie (Post 1386266)
To po co rozsiewasz ten ferment dalej, skoro sam w niego nie wierzysz?

Nie czytaj.....

WhiteDoctor 02.01.2015 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1386259)
w czerwcu dostaną za niego wielkie G. teraz może się dogadali np. na 200 tyś euro

albo gosćia zakontraktują teraz a przyjdzie za pol roku. nigdzie nie jest napisane że przyjdzie teraz wiec moze tutaj jest haczyk

takie tematy się robi prosto: 1 stycznia się podpisuje i ma się go już od 1 lipca, od razu się przystępuje do negocjacji i w 99% przypadków udaje się gościa ściągnąć zimą oprócz jakichś chorych przypadków tak jak np. Lorente z Bilbao

pan Dudi 02.01.2015 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1386270)
takie tematy się robi prosto: 1 stycznia się podpisuje i ma się go już od 1 lipca, od razu się przystępuje do negocjacji i w 99% przypadków udaje się gościa ściągnąć zimą oprócz jakichś chorych przypadków tak jak np. Lorente z Bilbao

Albo Garguła z Bełchatowa jak szedł do nas. ;)

Mnie trochę martwi, że ściągamy gościa na pozycję, która nie jest najsłabiej obsadzona podczas gdy skrzydła mamy puste. No, ale może ściągają go rzeczywiście z myślą o skrzydłach, lub jest w kolejce jakiś skrzydłowy i po prostu przyjdzie później.

Fajnie, że coś się dzieje, bo spodziewałem się raczej zastoju, ewentualnie informacji o kolejnych stratach a tu taka miła (potencjalna) niespodzianka.

brylant17 02.01.2015 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1386254)

Gdyby nie płaczki "piłkarzyki" pewnie zagralibyśmy w LM.Czego nie ja jestem za! coś nowego coś innego ,no bo kto inny? Michniewicz ?

PiVoSH92 02.01.2015 14:27

Ale jak już w tym sezonie udowodniliśmy - da się grać bez skrzydłowych i wygrywać, bez bocznych obrońców nie - wypadli Sadlik i Bury, zagrali Dudi i Dolce Gibbona - wyszedł z tego cały ..... A jak w środku grają może i mało zdolni, ale pracujący Boguś i Jankowski to jest na tyle miejsca, że Stilić i Brożek robią z rywalami co chcą.

wislakrakow124 02.01.2015 14:34

WISLAPORTAL
Rzecznik Wisły Kraków, Maks Michalczak, potwierdził nam doniesienia medialne odnośnie zainteresowania naszego klubu słoweńskim obrońcą, Bobanem Joviciem.

Przypomnijmy, że ten 23-letni zawodnik ma jeszcze przez pół roku ważny kontrakt ze swoim aktualnym klubem, NK Olimpija Lublana.

Jeśli więc miałby trafić do Wisły już teraz, "Biała Gwiazda" musiałaby za Słoweńca zapłacić.

arti 02.01.2015 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1386273)
Gdyby nie płaczki "piłkarzyki" pewnie zagralibyśmy w LM.Czego nie ja jestem za! coś nowego coś innego ,no bo kto inny? Michniewicz ?

Smuda... a kto?
Ale Wam sowietskoje igristoje uderzyło do głowy...
12 baniek w plecy, minus jeden na starcie nowego sezonu a Wy chcecie:
- płacić 200 tys. euro za pół roku gry jakiegoś obrońcy ze Słowenii,
- wywalić Smudę = prawdopodobnie płacić mu przez półtora roku 60tys/mies. za nic i wziąć Petrescu za pewnie min. 2xtyle, który bez 10 nowych, dobrych grajków i tak g.. zrobi

Jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

Karherop 02.01.2015 15:48

Co jak co, ale boczny obrońca to nawet ważniejsza pozycja w zespole niż napastnik czy środkowy obrońca. To właśnie boczny obrońca ma najwięcej kontaktów z piłką, jak pokazują statystyki. To on najczęściej wyprowadza piłkę, tworzy przewagę w ofensywie itd. Nie mówiąc już o funkcjach obronnych. Środek pola zawsze można zagęścić dużą ilością zawodników i nawet przeciętny zawodnik może grać tam z powodzeniem, ale to właśnie na boku obrony musi być już jakość. Poza tym każdy babol widać tam jak na dłoni. Aż żal, że w przeddzień el. LM Valckx nam sprowadził Lameya i Diaza zamiast kogoś naprawdę porządnego...

Smuga 02.01.2015 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1386276)
Smuda... a kto?
Ale Wam sowietskoje igristoje uderzyło do głowy...
12 baniek w plecy, minus jeden na starcie nowego sezonu a Wy chcecie:
- płacić 200 tys. euro za pół roku gry jakiegoś obrońcy ze Słowenii,
- wywalić Smudę = prawdopodobnie płacić mu przez półtora roku 60tys/mies. za nic i wziąć Petrescu za pewnie min. 2xtyle, który bez 10 nowych, dobrych grajków i tak g.. zrobi

Jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

Tu nikt nie mówi o wywalaniu Smudy. Kontrakt wygasa po zakończeniu przyszłego sezonu i myślę, że dopiero, wtedy warto mocno się zastanowić, czy dalsza współpraca z, nim ma sens. Zmiana kaloszy w połowie drogi nikomu nic dobrego nie przyniesie, a może przynieść tylko więcej szkód. Faktem jest jednak, że z, nim jako trenerem kroku naprzód nie poczynimy. Smuda sprawdza się tylko w sytuacjach kryzysowych. Jeżeli w klubie po cichu liczą na puchary i ostateczne wyjście z dołka, to uważam, iż w tych pucharach powinniśmy na ławce mieć innego szkoleniowca niż Franciszek. Na razie jednak, to wszystko tylko dywagacje, bo Gaszyński na dobrą sprawę nawet swojej pracy nie zaczął, transferów żadnych z klubu ani do klubu, póki co nie ma, a pozycja w tabeli na wiosnę może ulec zmianie in plus, ale też in minus. Co do Słoweńca, to nie ma co się szarpać na siłę z jego dotychczasowym klubem. Będą go chcieli puścić za rozsądną cenę, to dobrze. Jak nie, to on i tak i tak przyjdzie do Wisły. Tylko tamtejsi działacze na tym stracą, bo na swoim koncie nie zobaczą ani grosza.

mls 02.01.2015 16:49

Co to zwalniania Smudy , niektórzy to tu są super , chłop przyszedł gdy Wisła była w bardzo beznadziejnej sytuacji skazywana na spadek a Franek przez cały sezon był w górze tabeli , i zakończył sezon na 5 miejscu co w tamtym okresie było wynikiem grubo ponad stan , gdyby nie Smuda teraz mogło by Wisły nie być w extraklasie a poza tym nie było by teraz Stilicia ;) Co jak co ale da mnie Smuda jest najlepszym trenerem w polskiej lidze , i wiem że zaraz zostanę za to zrugany ale życzę mu aby awansował z Wisłą do LM

cfa 02.01.2015 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1386249)

To może poczekajmy do końca sezonu, może do poprawienia stanu finansowego klubu. Smuda obecnie chyba faktycznie najlepszy trener w lidze razem ze Skorzą jeśli chodzi o polaków. Obaj mają pewien feler, bardzo się wzbraniają od wprowadzania młodych zawodników. Wspomniany gdzieś Michniewicz, hmm lubi bardzo dużo telefonować i myślę, że mógłby nawet wydzwonić Ligę Mistrzów, ale jeśli chcemy tam zagrać to może trzeba by podkupić trenera Widzewa, bardzo ambitny gość - daje sobie 36 miesięcy z 1 ligi do LM, może tutaj wystarczyło by mu 6 :)

zbymak 02.01.2015 17:23

Nastepny w kolejce do naszej kadry Andre Simoes z Moreirense.Oprocz naszej oferty ma jeszcze z AEKA i Hiszpanii

CelticusABG 02.01.2015 17:26

Twoje info zbymak, czy zaczerpnięte np. stąd: http://www.abola.pt/nnh/ver.aspx?id=522221 ?
Powoli do przodu coś zaczyna się dziać... :)

R33 02.01.2015 17:29

Mnie tylko przeszkadza w tych wszystkich doniesieniach, że ledwo co ,,odpolszczyliśmy" kadrę to od nowa będą w niej grać zagraniczni gracze, a ten model się u nas nie sprawdził.

zbymak 02.01.2015 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CelticusABG (Post 1386285)
Twoje info zbymak, czy zaczerpnięte np. stąd: http://www.abola.pt/nnh/ver.aspx?id=522221 ?
Powoli do przodu coś zaczyna się dziać... :)

Widze ,ze jednak chyba miałem dobre info:-)

emjot 02.01.2015 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1386286)
Mnie tylko przeszkadza w tych wszystkich doniesieniach, że ledwo co ,,odpolszczyliśmy" kadrę to od nowa będą w niej grać zagraniczni gracze, a ten model się u nas nie sprawdził.

Pan się myli proszę pana... Odpolszczyliśmy kadrę za Maaskanta.
Teraz jest zdecydowanie zapolszczona. O ile w ogóle można tak powiedzieć.

R33 02.01.2015 17:43

No złe słowo. Chodzi mi o to, że to się u nas nie sprawdziło. Zagranicznych zawodników to powinno być w 11tce ok. 3, 4 to maks.

Smuga 02.01.2015 17:48

@R33 To, co zrobić jak nasze kluby chcą, żeby płacić za ich piłkarzy jak za przysłowiowe zboże? Kwota za którą dany klub chce puścić określonego piłkarza jest często astronomiczna i nijak się ma do rzeczywistych jego umiejętności. Weźmy za przykład takich Maków z Bełchatowa. Co oni osiągnęli, co takiego wspaniałego prezentują, że GKS żąda za nich tak kosmicznych pieniędzy? Poza granicami Polski za podobną kwotę można kupić zawodnika, który w przeciwieństwie do tego z naszego grajdołka ma jakieś sukcesy na koncie oraz co najważniejsze serce do gry. Przez taką głupią politykę polskich klubów piłkarskich nasze nażelowane "gwiazdki" jadą w blasku fleszy do Francji, Niemiec, czy Włoch i szybko słuch o nich ginie. Powracają potem z podkulonym ogonem tam skąd wyjechali i okazuje się, że nawet do rezerw się nie nadają. Niestety, póki takie myślenie będzie pokutować w głowach włodarzy naszej skopanej, to lepiej nie będzie.

Beskidowy 02.01.2015 17:51

Ja tam się nie obawiam o zbyt duży przybytek zagranicznych graczy, a nawet jeśli przyjdą to wierzę, że będą to zawodnicy, którzy podniosą poziom Wisły. Miejmy nadzieję, na to że wreszcie ściągniemy dobrych zagranicznych piłkarzy odpowiadających poziomem dla Białej Gwiazdy. A przykład Kupisza pokazuje jak ciężko czasami jest dogadać się w sprawie piłkarza z Polski, który nie gra regularnie w zagranicznej lidze i klub chce mu dać szansę na odbudowanie to menadżer od razu świruje. Może w końcu znajdą się kluby dla naszych młodych graczy i na następny sezon wrócą z bagażem doświadczenia z przynajmniej II ligi.

Mati_ 02.01.2015 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1386286)

Tylko po sezonie bardzo możliwe, że odejdą:

Stejpa
Guerier
Sarki
Chavez

Fiti 02.01.2015 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mls (Post 1386282)
Co to zwalniania Smudy , niektórzy to tu są super , chłop przyszedł gdy Wisła była w bardzo beznadziejnej sytuacji skazywana na spadek a Franek przez cały sezon był w górze tabeli , i zakończył sezon na 5 miejscu co w tamtym okresie było wynikiem grubo ponad stan , gdyby nie Smuda teraz mogło by Wisły nie być w extraklasie a poza tym nie było by teraz Stilicia ;) Co jak co ale da mnie Smuda jest najlepszym trenerem w polskiej lidze , i wiem że zaraz zostanę za to zrugany ale życzę mu aby awansował z Wisłą do LM

Nie zostaniesz zrugany, bo każdy kto myśli realistycznie powie to samo co Ty. Smuda to po prostu jedyna opcja na teraz. Innych nie ma.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl