Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

silver03 20.12.2014 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1385611)
Przybecki
Błąd

Tylko nie te drewna...

arti 20.12.2014 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1385607)
Z najnowszego wywiadu ze Smudą wynika że z naszymi mudżinami musimy się przemęczyć do czerwca.

Za jakie grzechy?!

poza tym u w obręb ie naszych poszukiwań będzie boczny głównie boczny obrońca, skrzydłowy, środkowy pomocnik i napastnik.

Nie rozumiem tego toku myślenia.
Bo fakty są takie, że albo zaczną grać (w co nie wierzę)- wtedy oczywiście niech zostaną i grają na chwałę Wisły albo będzie jak jest i wtedy co? Będzie kasa na rozwiązanie za porozumieniem i wypłatę im mniejszych czy większych pieniędzy?
Albo jest nadzieja, że w lecie będzie więcej pieniędzy na nowych grajków?

brylant17 20.12.2014 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1385610)
Ja się boję żeby Frankowi nie odjebalo i nie zamarzył o swoim synu Manuelu "palec w dupie" Arboledzie. Bo ten coś przebakuje o ofercie z ekstraklapy.

Spokojnie,nie przyjdzie do nas raczej.Co bedzie grał za 20 tys euro ? Raczej nie, i niest warty tych pieniedzy a dwa jest bez formy.On juz ma chyba 34 lata także odpada

PiVoSH92 20.12.2014 18:05

Co do Czerwińskiego - podobno kilka klubów wykazuje nim zainteresowanie, wg. weszlo będzie sezonu, gdzie kończy mu się kontrakt w T B-B... ciekawe, czy Wisła ma jakieś argumenty, dzięki którym można by go przekonać? Może niewielka odległość :D

Gwiaździsty 20.12.2014 18:41

Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Smuda splunąłby nam w twarz Arboledą. Świadczyło by to o kompletnym braku liczenia się z jego strony z trybunami. Mam jednak nadzieję, że po wypier...niu Bednarza cos zrozumiał.

gypsy 30.12.2014 12:03

Wątpię, żeby Smuda się liczył z trybunami ;) Myślę, że to czy kibicom się jakiś grajek podoba lub nie jego wcale nie interesuje - co zresztą rozumiem. Ale akurat argumentów przeciwko Arboledzie jest tyle, że nawet nie ma co tego rozważać. I mam nadzieję, że Smuda też to widzi.

WISŁAZWE 30.12.2014 12:22

A np. Boban Jovič?

AntyMod 30.12.2014 13:14

mlodzi zawodnicy Nam nie groza bo Smuda po prostu nie umie mlodego zawodnika nauczyc grac w pilke i woli juz doswiadczonych pilkarsko i mentalnie zawodnikow , dlatego mam nadzieje ze nie bedzie u nas najazdow Manuelow, Henriqezow, Iniacow czy innych Wojtkowiakow czy Kotorowskich ... osobiscie bardzo zaluje ze z mlodziezy tak malo szans dostal Zajac , i musial z lawki ogladac jak przez pol sezonu Pawel kopal sie po czole i blokowal miejsce w skladzie napastnikowi

wislakrakow124 30.12.2014 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1386067)
A np. Boban Jovič?

Co z nim? Bo nie jestem w temacie:)

http://www.transfermarkt.pl/boban-jo...spieler/112669

WhiteDoctor 30.12.2014 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1386069)
mlodzi zawodnicy Nam nie groza bo Smuda po prostu nie umie mlodego zawodnika nauczyc grac w pilke i woli juz doswiadczonych pilkarsko i mentalnie zawodnikow , dlatego mam nadzieje ze nie bedzie u nas najazdow Manuelow, Henriqezow, Iniacow czy innych Wojtkowiakow czy Kotorowskich ... osobiscie bardzo zaluje ze z mlodziezy tak malo szans dostal Zajac , i musial z lawki ogladac jak przez pol sezonu Pawel kopal sie po czole i blokowal miejsce w skladzie napastnikowi

to po co kilka razy Czerwińskiego z Niecieczy jeździł oglądać? kto Urygę ze ŚO na DP przeniósł i u kogo ten 20 letni Uryga momentami prezentował się lepiej niż dobrze, jeździł też na kadrę i w niej grał, a że kontuzja Stjepanovica? zawsze mógł ściągnąć jakiegoś 30latka z Burundi ale nie ściągnął tylko postawił na młodego

Zając prawdopodobnie zostanie w styczniu wypożyczony i zobaczymy co pokaże w dorosłej prawdziwej piłce bo jego co by nie powiedzieć krótkie występy zbyt obiecujące nie były

ten blokujący miejsce Brożek strzelił 10 bramek w tym sezonie tj 3 wynik w Ekstraklasie, a że momentami grał kupę? taki już jest nasz Paweł

szprotson 30.12.2014 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1386069)

Gdybym był na miejscu Smudy to Zając u mnie grałby tyle samo czasu jeśli nie mniej.
Jeśli jest kotem to przedstaw kolego jest statystyki z III ligi, powinny być conajmniej dobre biorać pod uwagę lament jaki sie tworzy gdy Zając siedzi.

Patryk_185 30.12.2014 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1386074)
Gdybym był na miejscu Smudy to Zając u mnie grałby tyle samo czasu jeśli nie mniej.
Jeśli jest kotem to przedstaw kolego jest statystyki z III ligi, powinny być conajmniej dobre biorać pod uwagę lament jaki sie tworzy gdy Zając siedzi.

A powiedz mi też ile razy Zając u Smudy grał na nominalnej pozycji czy jako napastnik ? Chyba ani razu, tak samo w rezerwach w większości meczów grał na skrzydle bo Smuda tak wymyslil.

63.5 Kg 30.12.2014 14:22

Ciekawe dementi :lol::

Cytat:

Owszem, słyszałem o tych chłopakach, podobno nieźle wypadli w reprezentacji Peru do lat 20 na ostatnim turnieju i to wszystko. Nie wiem nic na ten temat, żeby mieli przyjechać do nas na testy, a skoro nie wiem o tym, to znaczy, że nie jest to prawdą
Cytat:

Przypomnijmy, że w Krakowie zjawić mieli się rzekomo 22-letni pomocnik Erick Vincenzo Rossi Díaz, 20-letni stoper Carlos Andrés Lazón Toullier oraz 25-letni napastnik Jahirsino Julio Baylón Yglesias.

AntyMod 30.12.2014 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1386072)
to po co kilka razy Czerwińskiego z Niecieczy jeździł oglądać? kto Urygę ze ŚO na DP przeniósł i u kogo ten 20 letni Uryga momentami prezentował się lepiej niż dobrze, jeździł też na kadrę i w niej grał, a że kontuzja Stjepanovica? zawsze mógł ściągnąć jakiegoś 30latka z Burundi ale nie ściągnął tylko postawił na młodego

Zając prawdopodobnie zostanie w styczniu wypożyczony i zobaczymy co pokaże w dorosłej prawdziwej piłce bo jego co by nie powiedzieć krótkie występy zbyt obiecujące nie były

ten blokujący miejsce Brożek strzelił 10 bramek w tym sezonie tj 3 wynik w Ekstraklasie, a że momentami grał kupę? taki już jest nasz Paweł

Uryga zagral tylko dlatego ze juz nie mial kto- a Dudka byl rzucany na obronie, gdyby Stjepaniovic nie mial kontuzji lub kartek to Alan by nawet murawy nie powachal ( chyba ze na prawej obronie czasem) , a Zajaca mi zal bo chlopak w swoich rocznikach zdobyl wszystko co mogl , u Smudy gral minuty i niekoniecznie na szpicy- a nie mozna bylo chocby 1 polowy zagrac na 2 napastnikow z Pawlem ? albo z Mariuszem ?? nie twierdze ze Zajac to jakis diament- ale wole takie ryzyko niz Boguski ktory nie ma sily dokopac do bramki z 13 metrow albo Pawel Brozek , mam do Pawla mega sentyment i szacunek - ale niestety powinien on juz byc w klubie jak legenda - i wchodzic na koncowki jako dzoker albo cos, to ze strzeli 10 bramek to fakt- ale popatrz ile sytuacji zmarnowal, w ilu meczach byl praktycznie niewidoczny i bezproduktywny - tym bardziej ze gral niedoleczony i mogl sobie tylko zaszkodzic , Smuda mowil ze Zajac jest za chudy , watly, slaby fizycznie itp - a taki Boguski ? robic sztuczny wiatr to moze nawet nasz prawoskrzydlowy dzikus, pamietacie Frankowskiego ?/ a czy to bykl jakis kawal chlopa i mocarz ?? a kiedys nawet taki Dubicki ???? jesli to jest argument to niech Smuda od razu Hulka sprowadzi i bedzie OK- ....po prostu mi szkoda chlopaka, bo co prawda meczu live nie ogladalem nigdy - ale po jakis skrotach itp widac ze chlopak ma smykalke, taka pozytywna nonszalancje i bezczelnosc, i troche zimnej krwi - moze po prostu widzialem w nim ( albo chcialem zobaczyc) zarodek nowego Frankowskiego ....widzac w ilu meczach tej rundy Pawel byl niewidoczn i bezp[roduktywny to mysle ze warto bylo zaryzykowac i pozwolic chlopakowi zagrac na szpicy ataku

AntyMod 30.12.2014 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1386074)

Myslisz ze taki Boguski ktory robi troche zamieszania w srodku i nie jest w stanie silno dokopac pilki z odleglosci 12 metrow mialby statystyki w 3 lidze ?/ tam to dopiero gra sie silowo i niekoniecznie taktycznie - a mecze Pawla gdzie stala lub truchtala tylko jego koszulka ??? sory- ale kazdy zasluguje na szanse- i nie koniecznie na obcej dla siebie pozycji albo przez 5 minut , mozna tez bylo sprobowac wariantu z 2 napastnikami i dac chlopakowi szanse zagrac w parze z Pawlem , sezon byl dlugi

szprotson 30.12.2014 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1386078)
Myslisz ze taki Boguski ktory robi troche zamieszania w srodku i nie jest w stanie silno dokopac pilki z odleglosci 12 metrow mialby statystyki w 3 lidze ?/ tam to dopiero gra sie silowo i niekoniecznie taktycznie -gi

wg. mnie piłkarz który nie jest w stanie silno dokopać piłki z 12 metrów nie jest piłkarzem. I statystyk w III nie miałby żadnych bo po prostu tam by nie grał.
Tak więc współczuje Ci ze musisz ogladac spotkanie i męczyć się ze trener po raz kolejny znowu go wystawił.
Jedyna receptą wg. mnie jest zostanie trenerem w takim przypadku...

Ale z drugiej strony. Rafał Boguski grał w III lidze. I niestety podam dla Ciebie bardzo niemiła informację w która pewnie będzie Ci ciężko uwierzyć - został królem strzelców III ligi....wiec gdybać nt. statystyk nie trzeba ponieważ mamy papier który dobitnie pokazuje jak było. Zając póki co królem nie został...

AntyMod 30.12.2014 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1386079)
wg. mnie piłkarz który nie jest w stanie silno dokopać piłki z 12 metrów nie jest piłkarzem. I statystyk w III nie miałby żadnych bo po prostu tam by nie grał.
Tak więc współczuje Ci ze musisz ogladac spotkanie i męczyć się ze trener po raz kolejny znowu go wystawił.
Jedyna receptą wg. mnie jest zostanie trenerem w takim przypadku...

Ale z drugiej strony. Rafał Boguski grał w III lidze. I niestety podam dla Ciebie bardzo niemiła informację w która pewnie będzie Ci ciężko uwierzyć - został królem strzelców III ligi....wiec gdybać nt. statystyk nie trzeba ponieważ mamy papier który dobitnie pokazuje jak było. Zając póki co królem nie został...

kiedy to bylo ? wtedy moze jeszcze nie padal z glodu jak teraz i nie podawal do koszyczka pilki bramkoarzom przeciwnej druzyny, caly sek w tym ze Zajac nie dostal duzo szans od Smudy =- a bylo ku temu wiele okazji i tyle- nie twierdze ze to drugi Frankowski czy inny Rooney - ale mozna bylo sprobowac go w jakims innym ustawieniem przy takiej bryndzy , ale niestety Wisla od 1 do ostatniego meczu grala ze wszystkimi tak samo - bez zmian ustawienia, bez pomyslu - non stop to samo - ci ktorzy to szybko rozszyfrowali byli gora- niektorzy jak Gornik, Pogon czy Lechia nie i to sie skonczylo zle ....przy tak marnej lawce rezerwowych lepiej bylo grac cala runde Pawlem ktory byl czesto slaby i ryzykowac jego glebsza kontuzje - niz sprobowac mlodziez ...no to sory, mamy chyba inne patrzenie na pilke .....jestem pewien ze jakby taki Duda przyszedl do nas a nie do LetFootballWina to tez grzalby lawe bo jest za chudy, za mlody , ma jeszcze czas i zle chodzi po schodach

silver03 30.12.2014 15:13

Widzę, że tu już legendy się tworzą na temat Zająca. Przypomnę tylko, że Stępiński i Zając mają po tyle samo lat (19), co obala tezę, że Smuda nie wpuszcza zawodników ze względu na wiek. Odnoszę również wrażenie, że Mariusz lepiej prezentuje się na treningach dlatego częściej dostawał szanse, a i tak w wielu meczach odwalał kaszane, i teraz pytanie dlaczego niby Zając powinien dostać więcej szans skoro prezentuje się słabiej? Tylko dlatego bo zdobył CLJ?

Nienarodzona legenda Wisły.. Tomasz Zając...

P.S. Tak faktycznie Wisła grała bez pomysłu.. lol

szprotson 30.12.2014 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1386080)
kiedy to bylo ? wtedy moze jeszcze nie padal z glodu jak teraz i nie podawal do koszyczka pilki bramkoarzom przeciwnej druzyny, h

Nie. To było wtedy kiedy miał tyle samo lat co Zając.
p.s. wskaż w którym meczu padł z głodu.

AntyMod 30.12.2014 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1386082)
Nie. To było wtedy kiedy miał tyle samo lat co Zając.
p.s. wskaż w którym meczu padł z głodu.

wwweezzzz , kolejny koles ktory chce teraz sekundowe zajawki z youtuba - dla mnie facet ktory nie umie silnie kopnac pilki w kiedunku bramki to tez jakis niedozywiony i pada z glodu , a takich "bomb" kilku matrow Boguski zaliczyl wiele.... chlopie, po prostu uwazam ze jak cos jest zle to trzeba reagowac i probowac jakis zmian - a u Smudy czy zle czy dobrze i tak wiecznie to samo ...nie jestesm za zwalnianiem Pawla i Boguskiego - bo na lawe- na Jokera albo jak mecz im wyjdzie 9 zadko niestety) moga byc , ale powinni wiedziec ze grajac bryndze powinni powachac lawe, a ze nie mieli zmiennikow ( z biedyy klubu) to naturalnym jest wprowadzanie mlodziezy, wychowankow i testowanie ich ... a nie zapychanie nimi lawy, kiedys Brozek mowil ze duzo uczyl sie trenujac razem z Zurawiem i podgladajac go - w tym wypadku mogloby byc tak samo

szprotson 30.12.2014 15:32

no tak, bo My (Wisła) jesteśmy teraz na takim ....a lajcie że możemy sobie podczas ligi zawodnikow sprawdzać.
Dziura w statku dalej jest, woda sie wlewa a Ty byś dalej dokładał ludzi by sie szybciej topiło? Pojebało ? Dzięki Bogu że nia mamy takiego madrego trenera bo teraz byśmy zbierali szczątki po naszym klubie.

Dla mnie facet który wybiega w 1 składzie co mecz jest piłkarzem. Dla Ciebie nie.

Czekam na padanie z głodu, sam napisałeś o tym - nie wypierasz sie, wiec w takim razie powinieneś to pokazać bo w innym przypadku uznajemy Cie za bajkopisarza.

Aha i co do naturalnego wprowadzania młodzieży - (prócz tego ze fajnie brzmi jest to mit...) jesli młodzież sie nadaje to sie ja wprowadza, jesli sie nie nadaje to sie jej nie wprowadza.
A ta osoba która neguja zachowanie trenera ktory z prawie niczego zrobił druzyne jest albo idiota albo wrogiem po cichu życzącym najgorszego.

Ma_niek 30.12.2014 15:38

Smuda co innego mówi a podobno jakis Peruwianczyk na testach medycznych jest.

Smuga 30.12.2014 15:57

Na razie uzbrójmy się w cierpliwość. Nie jest powiedziane, że to któryś z tej trójki, którą ponoć mieliśmy testować. Poza tym mieliśmy sprawdzać ich umiejętności w styczniu, a ten przecież jeszcze się nie zaczął.

WhiteDoctor 30.12.2014 16:08

Bogusław uniewinniony- temat nabiera nowego sensu :>:D

http://stadionowioprawcy.net/foto/da187e78f7_5.JPG

63.5 Kg 30.12.2014 16:12

Lolek z Wislaportal potwierdza testy medyczne wiec pewniak ...

Smuga 30.12.2014 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lolek z wislaportal
Transfer
Nikt na razie testów nie przechodzi i sam nie wiem co to za piłkarz, podobno dobry i zagraniczny, miałem informację, że ma być na testach dzisiaj albo jutro, ale może się to wszystko przesunąć, też taką wersję słyszałem..........to tyle w ramach uspokojenia sytuacji na forum.....musimy spokojnie czekaćhttp://www.wislaportal.pl/photo/emoty/usmiech.gif ...pozdro

To było napisane w lutym A.D. 2014. Wtedy sprawa ostatecznie upadła. Może właśnie teraz wrócono do rozmów z tym tajemniczym zawodnikiem?

FraMat 30.12.2014 16:25

Wiem, że mnie zjecie za tę opinię, ale dlaczego zamiast truchtającego Brożka (co mu się, niestety często zdarzało) nie wsadzić na pozycję napastnika.... Sarkiego?
W grze z kontry byłby idealny na tę pozycję.
Nie wiem jak z jego wzrostem, bo wg wiki Sarki ma 185 cm a Brożek 180 cm!!!.
Natomiast 90minut podaje, że tylko 175 cm i to chyba jest bliższe prawdy.

Jakby dostał coś na dobiegnięcie, to nie ma bata.
A strzelić potrafi, jak go do tego zachęcić.

wiertar 30.12.2014 16:41

http://i.imgur.com/ATY7hpS.jpg

pochwale sie ;)

Sarki jest ciutke wyższy odemnia a ja ma niecałe 170cm więc bez szału

PiVoSH92 30.12.2014 17:01

Brożek to idealny partner dla Semira - jak często gramy z kontry to i tak idzie czarnymi skrzydłami, a ogranie z nimi jakiejkolwiek klapki "na ścianę" graniczyłoby z cudem. Dla mnie takie rozwiązanie na końcówki meczy, gdzie wygrywamy jedną bramką i głęboko się bronimy, w innym wypadku Paweł powinien być pierwszym wyborem.

wislakrakow124 30.12.2014 17:52

Jahirsino Julio Baylón Yglesias na testach medycznych w Wiśle.-ForumWisla

FraMat 30.12.2014 18:02

https://www.youtube.com/watch?v=7RaBFokpSpM
Mnie to wygląda na kartofliska.pl
:mysli:

szprotson 30.12.2014 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1386097)
ale dlaczego zamiast truchtającego Brożka (co mu się, niestety często zdarzało) nie wsadzić na pozycję napastnika.... Sarkiego?
.

IMHO - Dlaczego Nie ? Bo jest czarny.
Tylko wybitni czarni spełniają się jako napastnicy a do tego gra ustawiana jest pod Nich.
Dlaczego u Nas to sie nie sprawdzi? ponieważ w grze kombinacyjnej ten napastnik musi używac mózgu a z tym jak wiemy u obywateli płci czarnej jest dość cięzko szczególnie jesli chodzi o napadziorów.

Myślę ze taki eksperyment z Szarkim trwałby 1 mecz i potem kur** i ch*** by leciały na forum i stadionie grubo :) A śmiechu też by było pod dostatkiem

dla mnie Szarki tak jak pisałem po jego pierwszym występie to idealny Joker na 20 minut. Tylko i aż tyle.

E: .......nę jeśli tak z kopa podpiszą tego Żahirsinjo Hulio Balona Iglesiasa

FraMat 30.12.2014 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1386113)
IMHO - Dlaczego Nie ? Bo jest czarny.
Tylko wybitni czarni spełniają się jako napastnicy a do tego gra ustawiana jest pod Nich.
Dlaczego u Nas to sie nie sprawdzi? ponieważ w grze kombinacyjnej ten napastnik musi używac mózgu a z tym jak wiemy u obywateli płci czarnej jest dość cięzko szczególnie jesli chodzi o napadziorów.

Ale ja nie mam na myśli gry kombinacyjnej. Tylko kontratak.

gigant 30.12.2014 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1386109)

Julio Iglesias, następny będzie Jahirsino Demis Roussos. Ekipa w sam raz na Sylwestra.

Mieliśmy już takiego Sarkiego w ataku. Daniel Dubicki się zwał. Sympatyczny koleś z jedną wadą, nie umiał być napastnikiem.

szprotson 30.12.2014 18:29

Framat - zawsze lepiej mieć pomysły niz nie mieć.
ale jak mówisz kontratak to widze jak Sarki dostaje piłke na dobieg po czym......albo sobie ja wypuszcza za linię albo sie zatrzymuje i go kasują. Jego atut to jazda prosto tylko i wyłacznie.

Za to bardzo dobry pomysł na fifę 15! :)

63.5 Kg 30.12.2014 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1386109)

To ten 25 letni napastnik ??
Po statystykach nie działa na mnie w ogole...

wislakrakow124 30.12.2014 18:35

Chyba ten bo innego nie znalazlem:) Limit obcokrajowcow wchodzi od nastepnego sezonu wiec moze goscia podpisza na pol roku.

zbymak 30.12.2014 19:33

Nie łykajcie wszystkiego jak pelikany

63.5 Kg 30.12.2014 19:37

Poszlo oficjalne dement z klubu.
Lolek miał zawsze 100% info...może cos się zmienilo...

UcheJ 30.12.2014 19:43

napisal "chyba"... to znaczy ze nie zna imienia i nazwiska wydawalo mu sie ze ten... testy przechodzi ktos inny na bank, bo Smuda napisal ze jedzir do klubu odnosnie z transferami jakies spotkanie wiec na bank cos kroi... laczac te wszystkie szczegoly to cos napewno jest narzeczy... trzeba czekac

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl