![]() |
Cytat:
Jak ma się szkolić to się szkol. Ma się zaplecze treningowe i się zapieprza. A nie tworzy się i gada o jakiś grupach,podgrupach, kolorach,odcieniach,kruszcach. |
Dokladnie. U nas plan goni kolejny plan jak w PRL tylko wprowzadzic nie ma komu i kiedy.
|
Aż mi się przypomniały czasy Wernera Liczki ze swoimi teczuszkami i kolorowymi kredkami.
|
Cytat:
Jak zwykle półśrodki, ale jeśli to prawda, to na początek dobre i to. Tak krawiec kraje, jak mu materii staje... |
Cytat:
|
My się zastanawiamy czy wykupić Bitona.... a czy widać gdzieś lepszego napastnika? Nie mamy skautingu który może wynajdywać młode gwiazdy, to musimy kupować drożej. Z resztą cena jaką za niego zapłacimy i tak jest dużo mniejsza niż wartość za jaką go sprzedamy. Ale nie, odejdzie, bo tu jest Wisła i patologia w zarządzie.
Wystarczy nadmienić, że Rudniev może pójść do Porto za ok. 10mln euro: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html |
Początkowo byłem sceptyczny co do wykupienia Dudu Bitona. Teraz zmieniłem zdanie, Dudu gra świetnie. Czy to pole karne, czy z dalszej odległości, czy lewą, czy prawą nogą jemu nic nie robi różnicy. Do tego chłopak świetnie gra głową co uważałem za jego największy atut przed przyjściem. Trudno jednak z tego skorzystać kiedy u nas wrzutki są na wyskosci kolan i najczęściej kończą się na pierwszym obrońcy. Kirm powinien zostawać po treningu i 50 razy wrzucać piłki tak aby omijała pierwszego obrońce. Moim zdaniem Biton może strzelać jeszcze więcej. Wiadomo, że czasami zdarzy się pudło ale nie ma takiego snajpera który miały skuteczność 100%
1,6 mln euro to jednak kupę kasy a my nadal nie mamy ośrodka treningowego, które powinno być priorytetem dla naszego klubu. Jeśli nie będzie kasy na boiska a znajdzie się kasa na Bitona to śmiech na sali. . |
czekam do zimy na Deleva bo na Kirma juz nie mogę patrzeć
|
Cytat:
A swoją drogą, Amica pod niego podchody robiła, my też, chyba nawet jakieś inne kluby zagraniczne też, a chłopak cały czas siedzi w tym samym miejscu... Mam nadzieję, że trzyma poziom cały czas. |
Już kiedyś tu o tym pisałem (prowadząc długie spory z wiecznymi malkontentami co to niby wszystko wiedzą i już z góry zakładają że jest jedynie możliwy czarny scenariusz), że sprawa wykupienia Biton jest całkowicie otwarta. Taki Romanowski wydaję kasę jak oszalały, Cupiał jest wybitnie ostatnio oszczędny, ale miewa czasem gest i jak ktoś go przekona a mieć będzie żelazne argumenty to ...wszystko jest możliwe. Przy czym pamiętajmy że byłby to najdroższy transfer do polskiej ligi w jej historii (jak sie nie mylę) i to niestety też świadczy o wyjątkowej mizerii naszej kopanej.
|
Cytat:
Na co wydaje tą kasę ten Romanowski? Na samochody? |
Cytat:
PS. Nie wierze, że ktoś jeszcze bierze na serio takie artykuły jak wyżej. |
Milosz na czym opierasz swoje zdanie, bo ja swoje malkontenckie na dotychczasowych wydatkach, a Ty?
|
Cytat:
W budowę boisk,ośrodka treningowego nie wierze. Prędzej będziemy mieć PKB na poziomie Chin. Ale ogólnie to celujemy w LM:) |
W klubie powinien zostać zatrudniony bezrobotny obecnie Wojciech Łobodziński jako indywidualny trener dla KIRM, aby nauczył go chociaż jednego zwodu!!
Nie chcę się już powtarzać ale strasznie źle to świadczy o trenerze/dyrektorze sportowym, że wystawiają tego zawodnika do gry/do drużyny chociaż widać, że ten chłopak nie potrafi okiwać nawet juniora! A gra na pozycji, która jest kluczowa do sukcesu, bo jeśli na skrzydle nie ma się atutów to się już tych atutów mieć nigdzie nie będzie |
A myślisz ,że na kogo pozycje miałby być Spas Delev sprowadzony??? I to nie jest wina obecnego dyro czy trenera. To nie ich zasługą było sprowadzenie Kirm'a
|
Cytat:
Cytat:
|
Jesli Wisla nie ma wylozyc 1,5 mln Euro za tak bramkostrzelnego, perspektywicznego napastnika, majac jednoczesnie ambicje gry w LM i LE, to cos tu do siebie nie pasuje...
|
za Bitona nawet nie powinni sie zastanawiac zeby dac te pieniadze
|
Cytat:
|
Kolejny co najlepiej potrafi liczyc cudze pieniądze!!
ZAPAMIĘTAJCIE!! JEGO MAJĄTEK JEST WYCENIANY NA TYLE TO NIE ZNACZY ŻE MA TYLE W GOTÓWCE!! Równie dobrze może nie mieć na koncie tych rzekomo marnych 10 mln euro! Biorąc pod uwagę że lwią cześć tego majątku to wycena telefoniki która obecnie jest po grubych zawirowaniach. |
Cytat:
Wszyscy jak jeden mąż mówią że na piłce prawie że nie da się zarobić, największe kluby świata mają milionowe długi tylko my, jedna zielona wyspa na mapie świata generuje zysk, który idzie do kieszeni Cupiała. PS. Ile dokładnie jest potrzebne na awans do LM? 4 mln euro? 6 mln euro? |
Cytat:
Generalnie powiem tak, jak pojawi się lepszy sponsor co da więcej kasy i pozwoli działać ludziom kompetentnym a sam nie będzie się wtrącał (jak wzorowo to robi Cupiał) to bardzo proszę. Jednak niech nikt nie pisze że boss ma Nas "w d...e", bo to nieprawda. Ot czas szastania gotówką się skończył, teraz ogląda każdą złotówkę z obu stron i trzeba go przekonać że jak dorzuci trochę węgla do pieca to pojedziemy dalej i szybciej. Biton jest jednym z takich tematów do dyskusji w jakim tempie chcemy doganiać europejską piłkę, czy będą to kroki milowe czy jednak ...step by step. Ja osobiście wolałbym połączenie jednego z drugim czyli jakiś mega transfer (na nasze warunki to np. Biton) i dużo pozytywistycznej pracy (baza szkoleniowa, szkółka piłkarska i długofalowa praca sztabu szkoleniowego, zaś transfery i te na teraz i te na przyszłość). |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wierze, ze nie kupimy Bitona za 1.6mln wiedzac, ze mozemy go sprzedac za wielokrotnie zwiekszona sume. Sytuacja podobna do Rudniewa - przyszedł za grosze a moze odejsc za wielkie jak na polskie warunki pieniadze.
|
Jesli Cupiał to dobry właścicie a my sie rozwijamyl to poprosze o szczere odpowiedzi na pytania:
1. Jak wyglada szkolenie mlodziezy? 2. Jak wyglada jakość "infrastruktury treningowej"? 3. Czy bez wychowankow z wydatkami na transfery wg. 2 ostatnich okienek mozna wejsc do LM? 4. Czy inne polskie czolowe kluby dzialaja w sprawie pkt. 1 i 2? 5. Czy mozemy liczyc na stabilnosc decyzji i plany dlugoterminowe(perspektywa 3-5 lat)? |
do skasowania mial byc edit.
|
Cytat:
"bo nie wtrąca się do bieżącej polityki klubu" "a sam nie będzie się wtrącał (jak wzorowo to robi Cupiał)" Czyli się Sz. Pan Cupiał wzorowo nie wtrąca się ... jakieś problemy z czytaniem !?. _____________ Dzięki mr_kwolf, ale widać niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. _____________ Cytat:
________ Ps. Tak marginesie do borys , sam możesz skasować swój tekst, ten który skasować chcesz. |
Cytat:
1,6 mln ojro to dla Wisły kosmos na dzień dzisiejszy. Naprawdę ciężko przypuszczać, że wydamy na jednego zawodnika taką kwotę. Nawet biorąc przyszłe, wątpliwe zyski pod uwagę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl