![]() |
Cytat:
|
Cytat:
ofensywny pomocnik jak nic |
Chwila chwila ;-) Przeciez ja tylko cytowalem to co napisal ktos inny - ze srodkowy pomocnik, a Wisla srodek ma juz obsadzony. Znowu te pretensje. AAAA i przepraszam najmocniej - rzeczywiscie napialem ze obronca - czyste przejezyczenie. Myslalem rowniez o temacie Sadloka.
Jak kiedys pisalem o Hadzimehmedoviciu to mnie nikt nie zrugal. Chyba jestescie tak podnieceni transferami ze kazde nazwisko w S-F wywoluje u niektorych zawal serca... Djuric to zawodnik pokroju Stilicia i z pewnoscia jakbym byl w Wisle to bym go kupil. Szperalem ostatnio nieco po paru stronach i uwazam ze takiego zawodnika nam trzeba, a optymistycznie patrzac na to ze pieniadze sa to przynajmniej kogos takiego pokroju mozna byloby sciagnac - z uwzglednieniem by byl lewonozny i potrafil zagrad tez na skrzydle. Mam nadzieje ze ta wiadomoscia skonczy sie temat ognisty:-) |
nie ma absolutnie zadnych szans zeby Djuric tutaj sie pojawil. Nastepnym jego klubem bedzie jakies Rennes i da za niego0 z 3,5 miliona Euro... Po co takie dwuznaczne sugestie robisz forza- "nic wiecej nie powiem" wiesz dobrze co to na tym forum o tej porze oznacza:)
|
Ja bym z chęcią w Wiśle widział Carbala, obiecujacy zawodnik, już jest albo jeszcze kwestia chwil i piłkarz Ległej.
|
Cytat:
|
Cytat:
A po drugie jeżeli chodzi o Carbala, nigdy go nie widziałem, ale chciałbym żeby został znaczącym zawodnikiem w naszej lidze, jak również wszyscy Ci, którzy doszli do naszych rywali. Chciałbym, aby w końcu podniósł sie poziom sportowy naszej ekstraklasy, chciałbym żeby w sezonie było wiecej niż trzy dobre mecze do obejrzenia, dlatego wszystkim życzę bez zawiści udanych transferów. |
Cytat:
A jak w przyszłym sezonie ta Legia nas wyprzedzi w walce o tytuł, to pierwszy polecisz jej pogratulować podniesienia poziomu sportowego? Niech się ten poziom podnosi, ale nie kosztem naszej Wisły... |
Cytat:
|
Cytat:
Tak więc żeby Wisła mogła się wzmacniać potrzebne nam są wzmacniające się Legia, Lech, Polonia i kilka innych klubów. Spowoduje to ogólny rozwój ligi, a w konsekwencji większe budżety, lepszych zawodników co z kolei ponownie zwiększy jakość i renomę ligi i tak w kółko. Tylko w ten sposób Wisła ma realną szansę na jakiekolwiek dobre rezultaty w Europie, tak więc podstawą naszego rozwój jest rozwój naszych rywali. |
ja bym nie musial byc bogatym. Po prostu chcialbym ta kasa dysponowac ktora teraz Wisla ma z transferow Glowy i Marcelo. Jak na nasza lige sa to kosmiczne pieniadze i naprawde gdyby ze 4 mln z ego poszly na transfery to moznaby kuoic 1/3 pilkarzy do podstawowej jedenastki.
Obecnie brakuje nam srodkowego obroncy, skrzydlowego i napastnika. I wlasnie na tym bym sie skupil. Przydalby sie jeszcze jakis kreatywny srodkowy pomocnik ale to juz chyba za wiele by bylo, poza tym pomocnikow mamy wiele i najlepiej zeby Gargula sie sprawdzil i juz by pasowalo. Moznaby tez tego Holendra zakontraktowac jak za darmo (tylko ciekawe jaki chce kontrakt). A wiec kupilbym jakiegos obronce za 1 mln Euro. Napewno mozna kupic solidnego grajka za ta kase. Oczywiscie to ze ktos kosztuje 1 mln E to nie znaczy ze na 100% wkomponuje sie w druzyne ale lepszy grac z nazwiskiem niz kolejny no name. Mysle ze za taka kase mozna kupic kogos z Balkanow kto ma papiery na gre. Nastepnie rozejrzalbym sie za jakims skrzydlowym. Zakladajac ze mamy na skrzydlach Malego, Kirma i Lobo (Pitrka brozka przesunalbym na lewa obrone) to taki gosc pokroju Milinkovicia (ktory kosztuje ponoc raptem 500 tys E) powinien wystarczyc. Mysle ze przeroslby naszych skrzydlowych. Skupilbym sie rowniez na tym aby Kiro odzyskal forme bo napewnoi potencjal ma. A Lobo to taki zmiennik, ktory na 1 jedenastke sie nie nadaje ale na zmiennika to i owszem. No i napastnik. Na tego wydalbym najwiecej. Mmy starego Zurawia ktory pewnie przerosnie lige ale czy jest w stanie pociagnac do przodu klub w LE? Niestety watpie. Brozka ktory jak jest w formie to jest zajebiscie ale gorzej jak gra caly sezon z kontuzjami bo nie mamy zmiennika dla niego. I Bogusia ktory tez nekany przez kontuzje zagubil forme i byc moze jej nie odzyska. Bogus tak jak Lobo, mysle ze idealny zmiennik ale niestety nic wiecej. Kupilbym takiego Cleo ktorym interesuje sie Lech czy jakiegos innego dobrego napastnika za powiedzmy 2 mln Euro. Mysle ze takie 3 mocne transfery sa nam potrzebne jak tlen. 3 nowe twarze za 4-5 mln Euro pozwolilyby miec nadzieje ze mozemy cos zwojowac w LE. |
Cytat:
Oczywiście że polecę i pogratuluję. Wisła wtedy bedzie musiała równać swój poziom z lepszymi drużynami i koniunktura sama się napędzi. Myślenie jednostkowe to głupota. W lidze musi być kilka równorzędnych drużyn, bo rywalizacja w sporcie jest najważniejsza. Poza tym nikt Wiśle nie broni robienia takich transferów jakie ma Legia i w takiej ilości jak oni - więc ja bym nie winił za to Legii, że ona podnosi swój poziom sportowy - tylko Wisłę, że ona nie próbuję do tego poziomu wyrównać. |
http://sport.interia.pl/raport/trans...-lubin,1502152
Trzeba przyznać, że przynajmniej na papierze ten grajek prezentuje się bardzo ciekawie. Gdy by do nas przyszedł, wszyscy na forum mówili by że bardzo dobry transfer;) |
Cytat:
|
Skoro to SF, a podobno jesteśmy zainteresowani Sadlokiem za 1 mln to myślę że niegłupim rozwiązaniem byłoby dorzucić 500 tyś Ruchowi i postarać się o.. Janoszkę. Bardzo podoba mi się jego gra. Myślę że poradziłby sobie u nas lepiej niż np. Sobiech.
|
Cytat:
|
No pewnie tak ...
Powiem szczerze, że liczę na tego Holendra. Trudno go narazie oceniać, ale CV rzeczywiście ma dobre i fajnie by było, aby zaprezentował się solidnie w sparingu najbliższym. :) |
Cytat:
Holender jest na pewno ciekawym zawodnikiem na papierze. Jeżeli jego zdrowie, forma i przygotowanie fizyczne są na jako takim poziomie wartoby sie nad nim zastanowić - zwłaszcza, że to zawodnik z kartą w ręku. Oby tylko jego oczekiwania finansowe wobec Wisły nie były wygórowane. |
Cytat:
Kameruńczyk jak ma RZECZYWIŚCIE 19 lat to też bym go prosił - przynajmniej narazie do ME |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiem ,że Wisla sonduje Dusko Stajica czy bylby zainteresowany gra w naszym zespole.Nie pytajcie mnie o szczegoly bo tylko takie info dostałem.Nie wiem czy dobry zły grajek i czy dojdzie do podpisania kontraktu.
Ps kolego Mar 85 zdecyduj sie bo nie rozumie cie za bardzo albo najeżdzasz na moja osobe na forum albo piszesz na priv co z Milinkovicem?.Cos tu chyba nie pasuje |
Cytat:
|
Cytat:
Nazwisko nie powala. Wiek i jego dokonania też. Gdybym był bogaty zatrudniłbym Smolarka. |
Cytat:
P.S. Jak będziesz miał jakieś info to się wstrzymaj. To nie jest "Taniec na lodzie dla niedowartościowanych informatorów". Szkodzisz klubowi. |
A ja Gdybym był bogaty to kupiłbym Lucio i Canavaro ;dddddd
|
Słaby. Pozdro szejset.
:lol: |
Gdybym był bogaty to nie miałbym czasu wchodzić na to forum ;)
|
Cytat:
|
[QUOTE=zbymak;928551]Wiem ,że Wisla sonduje Dusko Stajica czy bylby zainteresowany gra w naszym zespole.Nie pytajcie mnie o szczegoly bo tylko takie info dostałem.Nie wiem czy dobry zły grajek i czy dojdzie do podpisania kontraktu.
Dusko co....nie no bez jaj, znowu Bośniak z 10 druzyny ligi:-/ czuje że maczał w tym palce Kapka:lol: gość jest za darmo a oni sonduja czy bedzie łaskaw zagrac u nas, o mój Boże:lol: |
Na transferach Marcelo i Głowackiego zarobiliśmy około 5mln€. Do tego odpadły kontrakty kilku zawodników. Dotychczas wydaliśmy około miliona. Pozostają więc 4 miliony "na czysto".
Potrzebujemy: stopera, lewego pomocnika, defensywnego pomocnika, napastnika. Na każdego przeznaczyć po milionie - tylko trzeba zrobić to mądrze. Muszą to być piłkarze sprawdzeni, dobrzy, nie za starzy. Jakież to proste... Szkoda, że nie jestem bogaty :D |
Cytat:
Maśle że czym bliżej Euro 2012 to takie "polskie gwiazdy" typu Smolarek, Kazimierczak, Janczyk będą chętniejsze do grania w Polsce. Ale to wszystko gdybym był bogaty.. |
Jeśli naprawde zamierzamy kupić tego Dusko Stajicia to chyba naprawde w tym roku mamy zamiar walczyć o środek tabeli a nie o mistrza ;] Był chyba ostatnio na wypożyczeniu w 2. Bundeslidze a dokladniej Rot Weiss Ahlen, wystąpił 7 razy, bez gola. W rodzimej lidze występował w Modrica czyli najgorszym zespole ligi i jej spadkowiczu. Jak do tego dodać że za pare dni będzie obchodził 28 urodziny to nie wrózy to jakoś dobrze, ale nigdy nic nie wiadomo, suche statystyki zazwyczaj kłamią. Trzeba też dodać że na 28 ligowych goli zdobytaych przez jego zespół w 30 meczach w tym sezonie on strzelił aż 9 grając tylko w 15 meczach bo potem był wypożyczony do Niemiec. ;]
|
Ja jestem naprawde bardzo cierpliwy ale....
Albo sie cos kur... ruszy albo mozemy sobie ....... |
Cytat:
|
Najgorsza sytuacja jest to ze ust pewnych osob padlo mnostwo obietnic...chodzi o szefostwo klubu.
Ludzie uwierzyli ,niektorzy az sie zafascynowali, ja tez jestem wsrod tych ludzi gleboko wierzacych ze bedzie tylko lepiej ... Ale...jak dlugo mozna w to wszystko wierzyc...od tygodni sie slyszy ze transfery mialy nastapywac doslownie dzien po dniu. Fakt faktemw klubie jest 4 nowych zawodnikow, za 3 zasplacilismy i to wcale nie takie male pieniadze. Ale pamietajmy ze to co funkcjonowalo najlepiej zostalo rozwalone. Za te pienaizde powinny byc juz transfery do klubu doslownie na 2 dzien, bo kazdy szanujacy sie klub spzredajac zaowdnika zaraz ma jego nastepce. Mamy nowego bramkarza-to super. Jest 2 obroncow -mam nadzieje ze okaza sie wzmocnienem. Jest Zuraw-ktory na tak slabo lige napewno jest wzmocnieniem. Ale tak naprawde czas leci za 10 dni pierwszy mecz a my tak naprawde jestesmy w proszku bo nikt nie wiem kto ma w nim grac ...bo nikt nie wim jakimi zawodnikami bedziemy dysponowac. Zawsze myslalemz e jak sie buduje nowa druzyna -a u nas praktycznie tak to wyglada jakby powstawal nowy zespol,robi sie to jak najszybciej a nie wtedy gdy zaczynaja sie juz mecze. To wszystko zaczyna sie niezgadac. Z jednej strony slyszymy o walce o odzyskanie mistrza a z drugiej to tak wygalada jakby wcale nie bylo zadnego cisnienia. Ciezko to wszystko zrozumiec. Aaaa i ja nie jestem z tych kibicow narzekajacych i placzacych bo caly zcas licze ze tych transferow bedzie coraz wiecej.... To sa tylko moje przemyslenia i moje uwagi po tym wszystkim co widze co nastapilo od czasu zmian sztabu itd... |
Cytat:
A ile Makinwa chciał zarabiać? I skąd wiemy że Smolarek chciałby dwukrotnośc tej sumy? |
Gdybym był bogaty pdodpisłbym kontrakt z Adinem Dzafićiem, chłopak ma 21 lat, reprezentant bośnaickiej młodzieżówki, w tamtym sezonie w lidze na 27 meczów trafił do siatki 13 razy, jest obecnie bez klubu. Czemu by nie spróbować? Skoro podobno interesujemy się 28 letnim Dusko Stajiciem to czemu nim się nie zainteresować, w dodatku nie trzeba za niego płacić. Albo chociaż testy. Czemu testujemy 19 letniego Kameruńczyka z 4 ligi hiszpańskiej który może mieć przekręcony licznik, a nie przetestujemy tego młodziana? Po co testować kompletnych ogórków z Brazylii skoro można spróbować przetestować kogoś przy kim jest większe prawdopodobieńswto zatrudnienia? Czasami wydaję się to takie łatwe, ale widocznie nie jest :/
|
Cytat:
|
Cytat:
Sam na testy to przyjeżdża cienias, którego nikt nie chce :p a zawodnik, który zapewne ma wiele propozycji(bądź co bądź reprezentant młodieżówki) nie będzie prosił o testy, chyba że ktoś go na te testy zaprosi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl