![]() |
Brożek nasz obecnie główny napastnik, jeszcze kilka miesięcy temu za stary na Wisłę.
|
Cytat:
|
Kuba to na razie był tylko popykać ,ale kto tam wie.Bashy szkoda by bylo cholernie,bo to dobry grajek.A Kube...... pamietam z koszulka "Kiedyś tu wróce " ale ten czas leci.:)
@brylant wez zmnien ten awatar. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Więc sprawa chyba jasna. Gdyby jeszcze do nich doszedł Kostal i Imaz to nie mamy piłkarza na którym możemy w krótkim czasie zarobić dobrą kasę... |
Cytat:
|
raczej truchtającego bo na bieganie to nie ma siły
|
|
Hej. Mam pytanie jak w przyszłym tygodniu piłkarze będą trenować w Myślenicach? Mam wolny poniedziałek i chciałbym podjechać i trochę ich wesprzeć i podziękować że są z Nami!:) Ma ktoś sprawdzone info o godzinach treningów? Kiedy można się ich spodziewać?
|
Biorąc pod uwagę, że Kostal i Imaz raczej nie chcą już grać w Wiśle to w chwili obecnej - zakładając oczywiście zapowiadana spłatę do środy - skład jest następujący:
Lis - Palcic, Wasyl, Sadlok, Pietrzak - Kuba, Boguski, Plewka, Laskoś, Drzazga - Brożek. W odwodzie: Buchal, Bartosz, Grabowski, Śliwa, Słomka, Świątko - chyba że o kimś zapomniałem? No, teraz robota przed Głową - bo w tym składzie to o te 11 punktów będzie trudno. Musi znaleźć możliwość wypożyczenia 3-4 grajków |
Wojtkowski
|
Są też jakieś szanse na Burligę
|
Plus trzech piłkarzy którzy mają przyjść na wypożyczenie z zagranicy-Krzysiek Kiewicz
|
Cytat:
|
Oficjalnie odeszli: Ondrasek, Kort i Bartkowski
Nie dojechał Basha Proszę o info kto z wymienionych teraz: Kolar, Halilović, Arsenić, Imaz, Kostal, Palcic stawił się już na przygotowania i trenuje z zespołem? A kto sie nie stawił |
Narazie żaden z wymienionych nie stawił się na treningu.
Prawdopodobnie czekają na przelew zaległej kasy. Jeżeli będzie przelew w najbliższych dwóch dniach to duża szansa że Kolar, Halilović, Imaz i Palcić zostaną z drużyną. Arsenić ma bardzo dobre oferty z Legii, Lechii, Jagiellonii i Lecha. Najlepsza podobno z Legii,więc trzeba się liczyć z jego odejściem. Kostal ma ofertę z Jagielloni, proponują 350 tysięcy euro (ok. 1,5 miliona zł) za niego. Jest też oferta z Ferencvarosu oraz z jakichś klubów rumuńskich. Więc też należy się liczyć z jego odejściem. |
Jak finansowo będzie dobrze, to o drużyne na prawdę się nie martwcie :)
Jeżeli oni w poprzedniej rundzie bez pieniędzy z niespokojną głową tak grali, to co dopiero teraz, kiedy z kasą będzie czysto, a i motywacja historyczna, żeby utrzymać Wisłe w lidze + wsparcie Kuby. Zaryzykuje szaloną teze i powiem, że jeżeli z pieniędzmi będzie w porządku i Wisła przystąpi do gry na wiosne, to zagramy w górnej 8 :) |
Cytat:
czasem ciężka sytuacja potrafi zmobilizować bardziej niż komfort pracy niemniej dzisiejsze info na plus |
Cytat:
Palcic trenuje. Kostal trenuje. Basha już w Krakowie, prawdopodobnie Kolar i Halilovic jutro też będą. Jest szansa że do trójki która odeszła dołączy tylko Arsenić i na tym zamknie się lista rozwiązanych kontraktów tej zimy. Trzymajmy kciuki za taki obrót sprawy. |
kto odchodzi wiemy. kto przyjdzie? Kuba Burliga Drzazga i ?
|
Cytat:
Coś ucichło o sprzedaży Imaza, być może uda się.skleić budżet sprzedając tylko Kostala? Coś mi się wierzyć w to nie chce ale kto wie? Gdyby faktycznie pozbyć się tylko Kostala to w zasadzie trzeba wypożyczyć 1-2 środkowych obrońców, którzy będą się chcieli trochę u nas wypromować a resztę - w imię bezwzględnej konieczności cięcia kosztów - trzeba jakoś kleić. I utrzymanie jest bardzo prawdopodobne. |
Słomka trenuje z nami? Bo kojarzę, że Katowice mu skróciły wypożyczenie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Chociaż chciałbym aby wystrzelił jak Kostal czy Kolar |
Cytat:
Bury i Kuba trenują Nikt nie wymaga od Słomki czy Drzazgi że będą wzmocnieniem ale w naszej sytuacji waznii są nawet bardziej zawodnicy z 12-20 miejsca w kadrze, bo kimś trzeba grać gdy ktoś z pierwszej 11 wypadnie Dziś pierwszy sparing i ciekawe ilu piłkarzy z poprzedniej rundy w nim zagra. Kontuzje trapią przy okazji wielu zawodników .. |
Wiadomo że to tylko sparing z 3 ligowcem ale nieźle wygląda gra tego chlopaczka z nr 43(?) , Szota, drybling ma, ciąg do przodu też
Bardziej mi się podoba niż Plewka, który to jest rocznik? |
Cytat:
2. ==> wisla.krakow.pl 3. ==>http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...ow/dawid_szot/ taaaaakie śledztwo dla Ciebie przeprowadziłem |
Chłopaki ktoś ma info odnośnie sobotniego sparingu z Garbarnia? Gdzie i o której?
|
A co naszym talenciakiem, Wojtkowskim? Wczoraj nie było go w Myślenicach.
EDIT: Przepraszam, nie doczytałem - sprawdziłem i grał. |
Cytat:
Zazębiliśmy się z edycją ;) |
Tak, tak - nie doczytałem i wywołałem zamieszanie...
Opierając się na informacjach redaktora Zmiętego, tzn. tracimy wszystkich Chorwatów, zostaje Basha oraz przychodzą Klemenz i Burliga - przydałoby się nam wypożyczyć jeszcze kogoś do pomocy i do ataku.... Bramka obsadzona, obronę trzeba jakoś połatać ale w środku mamy Bashę, Plewkę, Wojtkowskiego i samą młodzież a w perspektywie 17 ciężkich meczów to jeszcze ktoś zdecydowanie by się przydał. W ataku Brożek i Drzazga - wiadomo, Paweł to legenda ale zdrowia nie oszuka a Drzazga typowym napastnikiem nie jest, do tej pory nasza gra opierała się m.in. na możliwości zagranie piłki do Ondraszka, który jej nie tracił. Drzazga to inna charakterystyka. Tutaj Głowa ma ogromną robotę do zrobienia... |
Może jeszcze Kamil Kosowski dojdzie... :P ?
|
Jak bardzo absurdalnie by to nie zabrzmiało ktoś na zmianę za Kubę i Boguskiego by się przydał
Obaj okazami zdrowia nie sa(Bogus to nawet nie wiadomo kiedy wróci do treningów), może tam zagrać Wojtkowski--pierwszy na zmianę obecnie za 2 skrzydłowych, Imaza i do środka pomocy To nawet chyba Kosowski na ostatni kwadrans meczu mógłby się przydać... |
Z młodzieży podobał mi się Słomka - dużo widzi.
Co do Drzazgi - trochę chaotyczny ale przyda się. Jako (praktycznie) jedyny napadzior może nie wystarczyć Buksa ruchliwy ale uderzenia na bramkę jakieś anemiczne. Na tle młodzieży Bury prezentował się jak profesor ... |
HEHE :)
podobne wrażenia. Drzazga najgorszy (to jest typowy napastnik, bo jak inaczej określic typa ktory strzela z kazdej piki - chwałą mu za to oczywisie, niemniej jednak wczoraj dla mnie był najgorszy, nie mylić z najsłabszy) W oko wpadł mi Hoyo - bedzie z niego miks Bunozy i Arsenica. Warunki są. Grabowski fajnie z Wojtkowskim, ale ustawienie w kryciu srednio. Bardzo słabo dla mnie zaprezentowala sie para stoperów z II połowy. Bury owszem, jak senior w starciu z juniorami. Młodzież fajnie, Kasia dobre 5 minut. Słomka ma fajnie ułożoną stopę, ale ...no czegoś tam brakuje, nie wiem czy to pewność siebie która da kilka dobrych spotkań, czy jakies inne wady. |
|
Bardzo sympatyczny komentarz, relacja na wysokim poziomie. Szkoda że wynik niekorzystny
|
Cytat:
Wynik jest sprawą drugorzędna . Gdybyśmy wyszli 1 składem Garbarnia by była bez szans. PS. Szot wydaje się wygranym tych dwóch sparingów. |
Cieszy wyjazd do Turcji i możliwość potrenowania na suchych obiektach , wrócił Basha kontrakt podpisał Kolar, czekać na licencję i karnety
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl